23.04.13, 21:03
Witam!
Pracowaliście może w tej firmie ? jaka atmosfera ? co sądzicie o niej ?
proszę o szybką odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: AGATa Re: linguapol IP: *.pl 29.04.13, 20:49
      LUDZIE NIE PRACUJCIE TAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIE WYPŁACAJĄ PIENIĘDZY. SAMA NIE WIERZYŁAM I POSZŁAM I NIE DOSTAŁAM ANI GROSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PROPONUJE IŚĆ DO CCIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • kiti131 Re: linguapol 29.04.13, 21:03
        kiedy pracowałas? podpisali z tobą umowe?
        • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.13, 10:07
          Też tam pracowałam i nie mogę powiedzieć złego słowa. Fakt jest prosty jeżeli pracujesz to jesteś doceniany. Do pracy się idzie po to żeby pracować a nie się poobijać! Kasa jest na czas a z przelozonymi da sie dogadac.
          • Gość: krzys91 Re: linguapol IP: *.gateway.ap.edu.pl 13.05.13, 10:29
            zgadzam sie z toba zuza kazdy z nas po to idzie do pracy zeby pracować bo odpoczywac mozna w domu ale za to nam nikt nie placi.Jesli chodzi o prace w Lp nie moge narzekac mialem bardzo fajnych Menagerów z ktorymi zawsze dalo sie dogadac atmosfera w pracy tez super .Wynagrodzenia jak w kazdej firmie normalne jak dla studenta idealna praca.
            • kiti131 Re: linguapol 13.05.13, 16:22
              a ja sie z wami nie zgadzam. Na słuchawkach pracowały tylko dwie osoby ! a kasa nie za godzinę zegarową tylko za to ile z klientami rozmawiasz. Masakra chyba wiadomo że wiele osób nie odbiera lub nie ma czasu. Czy wypłacają nie wiem bo jak przez tyle czasu były dwie osoby to stwierdziłam ze cos jest nie tak i odeszłam
              • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.13, 14:20
                Kiti to strasznie długo musiałaś pracować skoro zauważyłaś tylko dwie osoby ;) O prowizji za umowy zapomniałaś? Przeciez na tym zarabia telemarketer a nie za siedzenie i marudzenie .... jezeli chodzi o klientow to sa rozni ale z kazdym trzeba umiec rozmawiac, jak widac nie kazdy nadaje sie aby byc Konsultantem ;)
                • kiti131 Re: linguapol 14.05.13, 23:16
                  Pracowałam wczesniej w ccig miałam dobre wyniki wiec na konsultanta sie nadaje ale zeby miec dobrą pensje to bys musiał nie wiadomo ile umów podpisywać w linguapol . Ty pracowałaś tam?
                  • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 14:15
                    Tak pracowałam i mam zamiar wrócić w wakacje .... jak na studentke wychodzilam dobrze. Praca Konsultanta polega na tym, żeby robic umowy ..... z tego co sie orientuje to we wspomnianym przez ciebie call center za umowe ma sie grosze, a jak sie nie ma umow to wyganiaja do domu :/ i nie masz ani za godziny ani za umowy
                    • crazyanal Re: linguapol 15.05.13, 14:23
                      Cześć wam , sluchajcie pracowalem w tym calym Linguapolu , szczerze otrzymalem Kase normal , managerowi spoko , mozna bylo sie z nimi pogadac pracowal okolo lutego , uwazam ze ta praca jest godna poleceniu :] widzialem nie smaczne posty na temat troszke gimbusow , lecz nie biercie sobie do serce ich POSTY , firma fajna , niewiem jak jest teraz bo bylem krotki okres aby dorobic sobie . Lecz polecam , najlepsze call center w jakim bylem a bylem w sporo call center
                    • kiti131 Re: linguapol 15.05.13, 15:40
                      W ccig nigdy nie wygonili mnie do domu. Za godzine miałam 7 zł i za umowy tez nie było źle wiec wybacz to było lepsze. Uważam że z tym linguapol jest cos nie tak. Nagle zamknęli firmę na 2 tyg i teraz od nowa szukają konsultantów ale im to nie wychodzi.
                      • Gość: krzys91 Re: linguapol IP: *.play-internet.pl 15.05.13, 21:28
                        Kitty to skoro w CCIG było ci tak dobrze to dlaczego tam nie pracujesz???? Czyżby warunki ci nie odpowiadały a może to ty masz jakieś dziwne wymagania skoro tak jest to może czas otworzyc coś swojego skoro inne firmy ci nie pasuja!!! Ja pracowałem wCCIG i tak jak wspomniala Zuza jeśli nie masz wyniku bądz czasu połaczeń wyganiają cie do domu kesli to nie pomoże dostajesz cel zwolnieniowy więc niewiem kogo chcesz oszukac ale chyba siebie.Każdy zapewne z nas jest studentem i chce zarobic kase!!!A mam pytanie ty wogole pracowałaś w Linguapolu???
                        • kiti131 Re: linguapol 15.05.13, 22:40
                          W linguapol pracowałam tydzien bo byłam na początku tylko ja potem 2 osoby i potem odchodzili bo kręcili z umowami nie podpisują jej od razu jak to jest w ccig. W CCIG pracowałam w wakacje odeszlam bo bałam sie ze nie pogodzę tego ze studiami. A teraz chciałam spróbować coś nowego. Przed pracą w linguapol czytałam na forach ze kasy nie wypłacają przestraszyłam sie ale powiedziałam ze spróbuje. Ale jak zaczeli kręcić z umową potem były tylko 2 osoby na słuchawce no to przepraszam bardzo.... No w ccig jak sie opierdzialałeś to cię może i zwalniali czy wysyłali do domu ja nigdy czegos takiego nie miałam. A dziwi mnie bardzo ze tu na forum dobre opinie są tylko od ,,GOŚCI " a nie od osób zalogowanych na forum. Ale nie będę drożyła tematu kto chce to niech tam pracuje ja nie polecam i tyle.
                          • Gość: Monik16 Re: linguapol IP: *.play-internet.pl 16.05.13, 11:08
                            Droga kiti131 nie rozumiem jak osoba, ktora pracowala az TYDZIEN moze miec tyle do powiedzenia na temat firmy?! Sama pracuje tam od niedawna i jezeli chodzi o umowe to podpisywalam w pierwszym dniu na szkoleniu. Poza tym nie moge zrozumiec twoich komentarzy poniewaz najpierw stwierdzilas ze nie da sie rozmawiac z klientami bo duzo osob nie odbiera lub nie ma czasu a pozniej stwierdzasz ze w ccig nie mialas problemu z umowami. Moje pytanie sprzedawalas osobom ktore nie maja czasu czy tym ktore nie odebraly? ;) Mozesz mi zdradzic ten zloty srodek jak to robilas? :) Prawda jest taka, ze jakby w ccig bylo ci az tak dobrze to bys nie chciala probowac czegos innego. Pozdrawiam a wszystkim innym prace w linguapol polecam.
                            • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 00:01
                              A ja nie rozumiem jak tak wiele osób może zachwalać tą firme jeżeli przy mnie był tylko dwie osoby na słuchawce. No ze mną umowy i z innymi nie podpisali pierwszego dnia dlatego większosć ludzi po prostu wychodzila po pierwszym dniu pracy. A po za tym byłam świadkiem jak kilku chłopaków przyszło do firmy kłocic sie o swoje pieniądze którym im firma nie zapłaciła i smiali sie ze mnie ze lubie pracowac za darmo. I nie chodziło mi o to ze nikt nie odbiera ale napewno nie bedziesz rozmawiac z klientami 6 h które jestes w pracy bo to nie realne . Ja chce mieć zagwarantowane uznajmy te 30 zł dziennie a nei martwić sie ze jednego dnia uda mi sie podpisac umowe lub nie i tak naprawde nie wiesz ile kasy zarobisz no bez sensu jak ktos lubi tak pracowac to prosze bardzo . TO nie jest wątek o ccig wiec nie bede ani chwalić ani krytykowac chciałam po prostu dac wam porównanie.Pracujesz od niedawna a ile osób teraz jest na słuchawce? i od kiedy pracujesz?
    • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.31.149.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 07:28
      czy firma wypłaciła pieniądze za pracę?
      • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.13, 10:19
        Tak, firma wypłaca pieniądze m.in. po to jest umowa. Zresztą jak pójdziesz to sam się przekonasz, jakie są warunki i w trakcie szkolenia otrzymasz umowę żeby ją podpisać ;)
      • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 12:51
        Firma kręci z umową nie dostałam jej na szkoleniu tylko po 5 dniach. Czy wypłacają nie wiem ja jeszcze pieniędzy nie dostałam za tydzień przepracowany moze to mało ale podobno mają obowiązek wypłacić. I przypomnę jeszcze sytuacje której byłam świadkiem gdy chłopaki przyszli się kłócić o swoje pieniądze i śmiali się ze mnie że lubie pracować za darmo.
        • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.13, 14:39
          Widzę kiti że mądra jesteś tylko na forum ..... bo ja na Twoim miejscu zastanowilabym sie w całej swojej 'madrosci' czy podalas chocby nawet numer konta bankowego ..... lub czy podpisalas rachunek do wyplaty?! Poza tym widze ze bardzo zapracowana jestes skoro masz czas zeby pisac o firmie w ktorej az TYLE pracowalas. Wiec smialo mozna wnioskowac ze na forum zalogowalas sie po to zeby pisac glupoty .... Skoro jestes taka odwazna i tak wiele masz do napisania to moze powiedz to komus prosto w twarz a nie pisz bredni na forum .....
          • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 15:23
            nie mam zamiaru się z tobą kłocić ja wyrażam swoje zdanie ty wyrażasz swoje wiec przepraszam bardzo zachowuj się jak osoba dorosła.
          • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 15:32
            A tak po za tym jakie masz prawo mnie obrażać ??? nie znasz mnie nawet wiec skąd wiesz ze mądra jestem tylko na forum ? zastanów sie co piszesz.
            • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.158.217.81.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 16:48
              wydaje mi sie ze powinno byc naliczane za kazda godzinę pracy a nie za czas rozmow skoro nie zawsze jest możliwość rozmowy z klientem.
              • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 17:27
                No ja tez tak uważam a na rozmowie powiedzieli mi tak,, stawka za godzinę aktywną na słuchawce " nie przyszło mi do głowy ze to jest za to ile z klientem rozmawiam. Dopiero po kilku dniach mi wytłumaczyli za co ta stawka.
                • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.180.212.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 18:08
                  no to zasady sa jakie sa widać w tej firmie. Szkoda ze jest taki system za przegadane godziny a nie za wykonywanie pracy czyli połączeń. Byc może sa osoby którym to odpowiada i sa zadowolone.
                  • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 18:19
                    dokładnie. Ja chce mieć pewność ze jeżeli ide na 6 godzin pracy to za tyle mi zostanie zapłacone. Bo może być dzień kiedy z klientami porozmawiasz tylko 2 goodziny to co na dzien 10 zł zarobisz.
                    • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.182.210.114.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 18:37
                      nie znam nikogo kto pracował w tej firmie wiec może ta firma to jakas nowa bo nie wiele o niej slychac. Swoja droga ciekawe czy w innych firmach telemarketingowych obowiązują takie stawki za pracę.
                      • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 19:10
                        Tu na forum wypowiadają się ludzi którzy podobno tam pracowali w wakacje. Ja o niej usłyszałam dopiero w marcu. Z tego co wiem to ta firma na 2 tyg byla zamknięta nie wiem dlaczego. Mnie bardzo dziwiło że tam prawie w ogóle nie ma konsultantów.
                        Ja pracowałam w ccig i jest normalna stawka za godzine plus prowizja za umowy wiec byłam pewna ze te 42 zł zarobie dziennie .
                        • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.146.10.130.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 19:32
                          to zazwyczaj jest dużo osob w call center z tego co opowiadają inni znajomi. Ale może lepiej pracować w mniejszym gronie. Tylko wszystko zalezy jaka jest firma czy potrafi szanować ludzi i zapewnić wynagrodzenie na czas. Może teraz jest pełna firma pracowników k skoro w marcu tak nie bylo . Fakt zamknięcia firmy jest ciekawy dlaczego tak nastąpiło. Skoro chyba byli jacyś pracownicy. Byc może ta firma ma też jakies oddziały zazwyczaj jak to bywa w call center
        • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.158.217.81.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 14:46
          to skoro pracowałas nawet tydzień to powinni zapłacić. A czy inne osoby też były w takiej sytuacji że wynagrodzenia do tej pory nie otrzymały. A jakie sa zasady czy stawka jest za godzine czy za umowę ?
          • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 15:30
            Nie mogę mówić za wszystkich ale za nim poszłam tam do pracy to czytałam opinie że nie wypłacają pieniedzy na początku myślałam że to może konkurencja tak pisze wiec poszłam spróbować. Jak już pisałam przy mnie przyszli jacyś faceci kłocić sie ze pieniędzy im nie wypłacili ja od razu po tym incydencie zwolniłam sie z pracy.
            Stawka jest za godzinę którą rozmawiasz z klientem . A wiadomo że jednego dnia będziesz mniej rozmawiać z klientem drugiego dnia więcej. I premia za umowe .
            • Gość: kandydat Re: linguapol IP: *.147.234.250.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.05.13, 15:37
              czyli trzeba wygadac jakis dany czas? Tylko wtedy godzina jest płatna ?
              • kiti131 Re: linguapol 17.05.13, 16:23
                Płacone masz za to ile rozmawiasz z klientami. CZyli np jesteś w pracy 6 godzina z klientami rozmawiałes 3 godziny ( bo niektórzy nie odbierają odliczamy przerwy itp. ) to dostaniesz pieniądze za te 3 godziny.
                • Gość: Ex-pracownik Re: linguapol IP: *.play-internet.pl 24.06.13, 00:45
                  Nie porównujmy firmy z początków istnienia (kiedy było naprawdę świetnie). A z tym co się dzieje teraz. Faktycznie jak lubisz wolontariat... Lub mówiąc dobitnie lubisz jak Cie rżną w d...
                  To idealne miejsce dla Ciebie. Jak to mówi właściciel tej firmy: " W Linguapol nie chodzi o to żeby zarabiać, tylko o to żeby mieć pracę"...
          • Gość: Zuza7 Re: linguapol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.13, 15:48
            Jak pracowałam to wszystkie wypłaty dostałam normalnie a jezeli chodzi o wynagrodzenie to jest prowizja + za czas spedzony na sluchawce ..... tak wiec ja wychodzilam spoko
            • Gość: rudy Re: linguapol IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.05.13, 16:50
              Czy ktoś wie co się z tą firmą dzieje? Zamknęli ją znowu?
    • Gość: nvrmnd Re: linguapol IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 08:17
      Pracowałam po trzy miesiące i w CCIG i w Linguapol. Do CCIG nie ma się co przyczepić, natomiast Linguapol to jakaś pomyłka. Pensję na czas otrzymałam raz! Poza tym raz im się zapomniało wysłać premie i przyszła dopiero w następnym miesiącu. Ludzie z którymi pracowałam cudowni (przeszli z CCIG), natomiast szefo... Ta firma leci w kulki z pracownikami, nie polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka