Dodaj do ulubionych

Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy u...

25.04.13, 09:50
Najpierw: "żaden z nas nie ma umowy na papierze", a potem: "kazali nam podpisywać nowe umowy"... Znaczy co się z tymi umowami stało? Wyparowały?
Obserwuj wątek
    • Gość: mateusz Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.42.6.181.alfanet24.pl 25.04.13, 09:59
      dziki kraj, najlepiej spakować walizki i uciekać do cywilizacji
      • angrusz1 Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy 25.04.13, 11:06
        Gość portalu: mateusz napisał(a):

" dziki kraj, najlepiej spakować walizki i uciekać do cywilizacji "

Taak, masz rację Mateuszu . No ale skoro rząd bardziej zajmuje się " związkami partnerskimi " niż prawami pracowniczymi to takie są skutki . Ten rząd też został wybrany przez kogoś .Niech i ci wyborcy też ponoszą konsekwencje swoich decyzji politycznych .
        Takich niesolidnych pracodawców jest sporo a Donek jeszcze planuje wprowadzić jakieś elastyczne zatrudnienie .
      • Gość: gość Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 16:10
        oto rządy koalicji po i psl, przekręty,kolesiostwo,nepotyzm i ciemne interesy na cmentarzach i innych śmietnikach,ci co głosowali na tę bandę będą mieć wyrzuty sumienia do końca swoich dni
      • Gość: gość Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 16:13
        dlaczego masz ty wyjeżdżać ,może lepiej przepędzić to skorumpowane bydło na cztery wiatry
    • Gość: lebowsky Re: . kicha!!! ... co Tobą? IP: *.42.13.221.alfanet24.pl 25.04.13, 10:17
      .... ludzie oczekują na cud pod kościołem!!! ..... a Ty milczysz??? ;-))
      • kicha3 Re: . kicha!!! ... co Tobą? 25.04.13, 13:31
        Gość portalu: lebowsky napisał(a):

> .... ludzie oczekują na cud pod kościołem!!! ..... a Ty milczysz??? ;-))
        dołącz do nich a dusza twoja zostanie zbawiona.
        • Gość: lebowsky Re: . nie wstydź sie!!! ..... IP: *.42.13.75.alfanet24.pl 26.04.13, 15:04
          .... przecież wiemy, że stoisz tam i czekasz!!! ..... ;-)
    • han-ss Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy u... 25.04.13, 11:22
      jak te squr-syny faszyści z PO wprowadzą nowy kodeks pracy to będzie przawdziwa masakra, zalegalizowane niewolnictwo,
      ale o take polse walczyliśmy - jak mawial wielki elektryk
      takiego flaka to należalo by powiesic na najbliższej latarni, tak dla przykladu,
      bez takich rozwiązan nic się w tym dzikim kraju nie zmieni,
      protestowac to sobie możecie - i tak wszyscy mają to w doopie
      • Gość: jakiś Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 11:34
        A jaka w tym wina Kościoła i jakiego ma dokonać cudu?Może p. redaktor wytłumaczy, bo nie rozumiem. Jest wykonawca, podwykonawca i to oni powinni sie rozliczyć między sobą.
        • Gość: KAREL Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 11:43
          Taka, że ludzie czekają pod tym kościołem aż pracodawca się pojawi bo nie zabrał wszystkich zabawek....
    • Gość: rege Re: Oczekują na cud pod kościołem. Pracowali przy IP: *.dynamic.chello.pl 25.04.13, 13:07
      Co oni kilofów nie mają ?!
    • Gość: naprzód Polsko No ale mieli robotę. Alleluja i do przodu IP: *.arbelon.com.pl 25.04.13, 13:20
      no ale przez jakiś czas mieli robotę. nie musieli siedzieć na ławaczce w parku czy wystawać pod pośredniakiem.
      a gdzie jest zapisane, że za pracę trzeba płacić? to jest nowa "jakość" życia w praworządnej Polsce.
      Alleluja i do przodu! Naprzód Polsko! Do przodu Polsko!
      Aleście sobie panstwo i warunki stworzyli. Niedługo wiadomość o chorobie nowotworowej będzie przyjmowana przez chorego z ulgą w tym kraju.
      • Gość: budowlaniec Re: No ale mieli robotę. Alleluja i do przodu IP: *.pl 25.04.13, 13:45
        Kościół zyskał, bo wygrała najtańsza firma, a że połowę ludzi zatrudniała na czarno , i przez to mogła mieć najniżą cenę , to już nikogo nie obchodzi, ani księdza, ani Urzędu Skarbowego ani prokuratury. Najtańszymi ofertami powinien zapoznać się najpierw US.
    • krzywyromb umowę można zawrzeć ustnie, na migi, 25.04.13, 13:26
      wykładając towar na taśmę i podając gotówkę kasjerce w supermarkecie, wrzucając monetę do automatu itd. Wszystko zależy od okoliczności
    • kicha3 Robotnicy powinni wiedzieć że..... 25.04.13, 13:29
      pracując na rzecz kościoła pracujesz za bóg zapłać.Powinni jeszcze zapłacić proboszczowi po 100 zł dniówki że im stworzył miejsca pracy przy remoncie plebani.Za tą pracę zapłaci im sam bóg w niebie po śmierci.Amen.
    • podrobionakaszana pan pełowski marszałek sekuła... 25.04.13, 13:53
      ...nawet wolałby nie spotykać się z proboszczem, jemu wystarczą puste krzesła w sali, z nimi dogaduje się najlepiej co już pokazał całej Polsce; brawo cóż za zaszczyt dla częstochowskich krzeseł ale i przyjemność bo tu nikt nie chce z nimi na poważnie gadać!!!
      • taniarada Szczególne podziękowania dla redaktora pana Marka 25.04.13, 16:41
        I proboszcza parafii Św.Zygmunta.Dzisiaj pracownicy otrzymali wynagrodzeni.Wszystko zostało uregulowane.Duże zaangażowanie pana redaktora i osobiste wstawiennictwo księdza proboszcza pomogło.
        • Gość: Edek od kredek Re: Szczególne podziękowania dla redaktora pana M IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 22:59
          Generalnym wykonawcą została wyłoniona w przetargu krakowska firma Fortunet.

Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,13801551,Oczekuja_na_cud_pod_kosciolem__Pracowali_przy_unijnym.html#ixzz2RhPUCHwu
          Nie słyszałem jeszcze o jakimkolwiek "przetargu" bez przekrętów.
          • Gość: ja cię kręcę Re: Szczególne podziękowania dla redaktora pana M IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 23:15
            A o Amber Gold słyszałeś?
            • Gość: Edek od kredek Re: Szczególne podziękowania dla redaktora pana M IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 23:29
              No słyszałem i co w związku z tym bo nie bardzo rozumiem?
              • Gość: ja cię kręcę Re: Szczególne podziękowania dla redaktora pana M IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.13, 23:40
                Że tam lepszego wała z ludzi robią niż na przetargach.A nad tym czuwa jedyna i bez skazy koalicja PO+PSL.Tego nawet nie był w innych nacjach.Tak mi dopomóż Bóg.P)anie dzieju.
                • Gość: Edek od kredek Re: Szczególne podziękowania dla redaktora pana M IP: *.play-internet.pl 28.04.13, 00:01
                  Ja i tak nadal nie rozumiem o czym do mnie rozmawiasz.
                  Chciałem tylko przekazać że z doświadczenia niestety wiem iż przetarg to najgorsza z możliwych opcja "szukania" wykonawcy pracy. A Ty ...Cie kręcę wyjeżdżasz z AmberGoldem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka