kawalerka5 16.05.13, 17:12 Dakar 2 na Kopernika nomen omen największe i najgłębsze dziury przed komisariatem Dakar 3 między Patrią a siedzibą nomen omen Zarządu Dróg Dakar 4 Sikorskiego Dakar 5 ........... tu mozna tworzyć długa listę szkoda gadać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominik.wu Ad. "Dakar 3" 16.05.13, 17:24 Wymieniony przez Ciebie "Dakar 3", to droga wewnętrzna hotelu Patria, znajduje się na jego terenie. Kiedyś nawet zastawiony zaporami od strony Racławickiej, ale te chyba zostały skradzione (niewielkie pozostałości jeszcze są). Odpowiedz Link Zgłoś
walkip55 Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już drog... 16.05.13, 20:24 Jeżdżę po Częstochowie od lat. Ale takiego bajzlu na drogach to nie pamiętam a mam już trochę lat. Jest połowa maja a nawet połowa dziur po zimie nie jest załatana. remontuje się dobrą jezdnię na Al. Pokoju a nie przygotowano objazdów: Rejtana j/w, na Trochimowskiego dziury głębokości pół metrowej tak duże że nie da się ich ominąć. Jest jeszcze możliwość objazdu koło koksowni ale tam jeszcze gorzej. Pozostaje jazda przez zawodzie i korek na remontowanym wiadukcie na DK1. Moje "gratulacje" panie prezydencie Matyjaszczyk i życzenia dobrego samopoczucia dla dyrektorów wydziału komunikacji. Wyrzuciliśmy Wronę i mamy jeszcze większego nieudacznika który od początku kadencji nie robi nic, tylko wsłuchuje się w głos mieszkańców "ZAMKNĄĆ CZY NIE ALEJE DLA RUCHU?" bo sam nie potrafi podjąć żadnej sensownej decyzji. Nie mogę sobie wybaczyć że na kogoś takiego głosowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x27 Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: 212.59.252.* 17.05.13, 12:23 Szkoda, że nie ma opcji "lubię to" pod powyższym komentarzem... Zgadzam się w 100 procentach. Matyjaszczyk nie ma ani pomysłu na to miasto, ani ludzi, którzy byliby w stanie to zrealizować. Pytanie czy jest jeszcze ratunek dla Częstochowy? Czy jest ktoś kto będzie w stanie to jeszcze ogarnąć. Oby tylko ludzie nie byli głupi, bo głosowanie na Matyjaszczyka po raz drugi to będzie totalna zagłada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: *.play-internet.pl 18.05.13, 10:13 Głosowałem na Matyjaszczyka bo uważałem (i nadal uważam), że Wrona to nieszczęście, gdyż nie było pierwszą potrzebą miasta robienie pielgrzymkostrady z Alei oraz autostrady z ul. Głównej, żeby tylko pielgrzymom wygodnie się do Częstochowy tą ulicą i Jadwigi dojeżdżało do Jasnej Góry. Ewentualnym krytykom przypominam, że zadania te miały odpowiednio w przybliżeniu nazwy ,,Wzmocnienie znaczenia Centrum Pielgrzymkowego poprzez modernizację Alei Najświętszej Marii Panny w Częstochowie'' oraz ,,Poprawa dostępności Jasnej Góry''. Źródła fe.czestochowa.pl/?p=536 www.niedziela.pl/artykul/102067/nd/Porozmawiajmy-o-miescie-2# Głosując na Matyjaszczyka mówiłem, że jak tylko zrobi coś z drogami w Częstochowie, to ma mój głos w następnych wyborach. Zrobił - spartolił wszystko, ale nie o to mi chodziło. Mojego głosu już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
anula25 Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już drog... 16.05.13, 21:17 Panie tu są jakieś jaja :) tak Ferdynand Kiepski by to skwitował . Pracuje przy Rejtana i nie mogę uwierzyć co z ta droga sie robi ale inaczej czego się nie robi :) Z roku na rok droga znikała a powstawał coraz większa dziura na dziurze ... pamiętam jak w gazecie doczytałem że w budżecie na 2013 miasto zarezerwowało na remont 14mln. Myślę taka kasa wow to nie tylko droga a i chodnik powstanie.... nic bardziej mylnego . Przypomnę ze to już drugi film z Rejtana w Gazecie i wtedy to nawet kierowcy MPK odmawiali jazdy .Dziennikarze zrobili troche szumu i okazało się ze z toru na remont znikła kasa !!10mln!! Radni przesunęli w budżecie na inne cele kasę a z tego co teraz czytam to chyba starczyło na to aby skruszony asfalt z Alei Pokoju wysypać i wyrównać dziury...Brawo to jest oszczędnosć . Ale jaja normalnie miasto z energią :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vip Re: Częstochowa już nawet nie jest wsią ... IP: 212.59.252.* 16.05.13, 21:23 Bajzel jaki panuje w naszym mieście jest nie do opisania ... Syfiaste drogi , upadające zakłady , brak jakichkolwiek perspektyw ... Żal na to wszystko patrzeć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najciemniej pod la Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: 84.39.166.* 16.05.13, 21:40 MZDiT nawet nie pilnuje koło siebie porządku. Dali zgodę na parking pod BRE Bank, ale .... zapomnieli postawić lustra na skrzyżowaniu Żwirki i Wigury z Jasnogórkską. Teraz auta parkujące na nowym parkingu zasłaniają zupełnie widoczność i wyjazd od Racławickiej to istna loteria. W dodatku nowa zatoczka jest za płytka i co dzień auta stoją tak, że kufer jest na jezdni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SiS Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: *.net.stream.pl 16.05.13, 21:50 Czy w instytucji zarządzającej drogami w naszym mieście pracują myślące głowy. Wiadomo od dawna, iż ul. Rejtana to ulica objazdowa. Tak było w przypadku remontu estakady, remontu wiaduktu w al. Pokoju, teraz niesamowite korki na DK-1 w związku z remontem kolejnego wiaduktu. Zamiast więc 'zabrać' się za ul Rejtana to 'rozwalono' całkiem dobrą nawierzchnię Alei Pokoju. Gdzie my żyjemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 23:49 Korki to się dopiero zaczną. Na czerwiec planują rozpoczęcie budowy węzła przy Mc donaldach, to dopiero będzie cyrk!!!,wiadukt przy Bór w powijakach ,przebudowa przy Jana Pawła, korki zaczną się chyba w Poczesnej , a nie daj Boże jeszcze im się rozsypie wiadukt na Warszawskiej (już od dawna są ograniczenia). Ponoć zarząd dróg planuje objazd dla ciężarówek nową ul.Pileckiego , którą (ponoć) mają otworzyć na początku czerwca??? oby, tylko jaki tir zmieści się na "rondku" przy Brata Albrerta. Gratuluję władzą Miasta rozsądku i poczucia humoru.Proponuję na wjazdach do Częstochowy napisać zamknięte do odwołania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-lfa Re: Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już dr IP: *.net.stream.pl 17.05.13, 07:06 Akurat za odcinek ulicy Racławickiej koło hotelu Patria odpowiada Patria - jest tam nawet tabliczka droga wewnętrzna (notabene wstyd iż hotel nie wyremontował tego odcinka natomiast szarpie niemałe kwoty od gości za parkowanie - okazuje się iż tak miasto jak i Hotel są po tzw. jednych pieniądzach i maj takie samo podejście do sprawy remontów). Problemem jest niestety iż u nas albo nie rob się nic albo się robi wszystko naraz. Jak teraz się stało w dz. Raków i Dąbie. Wzeszłym roku mieli budowę linii tramwajowej w tym maja remont al. Pokoju. A tak na marginesie to cyrki się zaczną dopiero jak zaczną budować węzeł Kobry wtedy z uwagi na fakt puszczenia objazdu przez dz. Północ al. Wyzwolenia zmienni się w al. JPII - bis. Współczuje mieszkańcom. Zobaczą jak to mieć stada TIR -ów pod oknami 24h na dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już drog... 17.05.13, 10:35 Ja już dawno się wypowiadałem na temat osoby odpowiedzialnej za drogi i transport miejski w naszym mieście , oraz na temat rady i prezydenta . Jeśli robimy remont to na początku dziennym jest znalezienie wygodnego objazdu i oznakować go , oraz powiadomienie policji o oznakowaniu, a to co nasi wyprawiają to lepiej nie komentować. Tak samo jeśli nasze miasto wygląda jak wieś i już ludzie mają go za wieś to nie znaczy że trzeba go upadlać . Np. Warszawska jest w planie remontu z pieniędzy Unii to po co remontować jak będzie cała do naprawy , a że ktoś się zabije lub będzie wypadek. Jest złożony plan łączenia Niepodległości z skrzyżowaniem DK1 , Krakowską , i Rejtana , będzie więcej pieniędzy pociągnie się Rejtana , a że teraz ludzie cierpią to nic . I można wyliczać . Albo coś się robi z głową, albo same wydatki np. jak teraz zablokuje się DK1 a stratuje się środek miasta i skąd pieniędzy na naprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
edmund_motyka Czy ulica Rejtana to jeszcze ulica czy już drog... 17.05.13, 13:48 Tam można jechać szybciej niż 20 km/h tylko jak się prowadzi czołg... Odpowiedz Link Zgłoś
hexadecimal2 Tylko czołgiem 20.05.13, 12:41 Już od kilku lat najchętniej zaorałbym tą ulicę czołgiem bo tylko do tego się nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś