Dodaj do ulubionych

Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra p...

23.05.13, 21:49
A do czego służy nr księgi wieczystej i nr działki??????????????przecież wszystko mają skoro płacimy podatki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!żenada i brak słów.........................................Pozdrawiam naszych wybranych##############################
Obserwuj wątek
    • forumowicz_czwa Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra p... 23.05.13, 21:49
      Jerzy Zając zwrócił uwagę na to, że wzór deklaracji, który uchwalili radni, niestety, nie do końca jest zgodny z prawem: - Z przepisów wynika, że urząd nie może żądać od obywatela informacji, które już posiada. W tym przypadku chodzi o to, że od mieszkańców wymaga się wpisywania numerów ewidencyjnych działek.

Wątpliwości Jerzego Zająca, czy wzór jest zgodny z prawem, podzielił wiceprezydent miasta Mirosław Soborak.

Fajnych mamy radnych, najpierw uchwalają buble, a teraz zgłaszają do prezydenta, że jest coś źle...... Czy ktokolwiek w tej radzie czyta projekty, które im się przedkłada do głosowania!?
      • Gość: gość Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.dynamic.chello.pl 23.05.13, 22:11
        Wygra ,zna układy.Przetarg najtańszy.Ludzie u Stracha 7 zł na godzinę zarabiają.Ludzki człowiek.Kiedyś zaczynał wywózkę starym ciężarówkami.Teraz potentat .Sypnie groszem i wygra,Tak się gra się w te karasie.
        • Gość: b Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.xdsl.centertel.pl 23.05.13, 22:44
          A mnie to zwisa, czy sypnie groszem, czy nie. Mnie interesuje tylko cena, a taką zapewniaja STRASZNI BRACIA
      • artutitu2 Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra 23.05.13, 22:12
        Już to widzę jak miasto pozwoli wygrać komuś innemu przetarg na wywożenie śmieci niż jedynie słusznej firmie. Już to przerabialiśmy przy przetargu na zarządzaniu halą sportową i wywóz śmieci dla ZGM'u - właśnie była taka sama sytuacja, że zgłosiły się Sita i firmy Strach z lepszą ceną. Sita oprotestowała przetarg i co się okazało, że pomimo dużo gorszej ceny i jakości obsługi to właśnie Sita będzie obsługiwała ZGM.
        • Gość: Jurek Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 23:58
          Zbychu weźmie Jasia Fefloka na barana i osiągnie protestem to co chce.
    • Gość: 0iut Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.169.69.in-addr.arpa.bigbrainhost.com 23.05.13, 22:17
      heh tak jak mówiłem szum z sitą a wygrają strachy. Nie na darmo angażowali się w wyborach.
      • Gość: kolo Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 23:01
        No i luzik. Niech podatek obniżą i Strachy mogą wozić śmieci. Teraz słuszna firma próbuje pewnie "zawiązać zielony stolik" ...
        • Gość: nemo53 Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: 212.59.252.* 24.05.13, 05:44
          U mnie na osiedlu ( Wrzosowiak ) śmieci wywozi firma Waldemara Strach i naprawdę robią to porządnie i codziennie. Wolałbym aby ta firma nadal wywoziła śmieci z naszego osiedla.
    • katiak4 Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra p... 24.05.13, 07:30
      Po taniości, ale jakim kosztem??? A takim, że pracownicy Strachów będą ciężko pracować za marne pieniądze. Serca trochę...
      • Gość: ola Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: 109.95.27.* 24.05.13, 18:29
        lepiej ze za marne pieniądze niż iść na gó...any zasiłek
    • lester15 Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra p... 24.05.13, 07:31
      Cena wywozu śmieci w górę o 100%! Strach się bać!
      • Gość: Whistleblower A w Nowym Sączu zakazano strachu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 08:24
        Prywatyzacja usług o charakterze zadań publicznych przynosi owoce... Nie tylko nieprzytomni pacjenci jeżdżą karetką w poszukiwaniu szpitala chcącego przyjąć trudny przypadek… Na przykład w Nowym Sączu przetarg na odbiór odpadów wygrała włoska firma która zaproponowała najniższe stawki - czytać tutaj. Wprawdzie firma nie ma bazy i zaplecza technicznego - ale ma za to doświadczenie nabyte w przetargach na budowę autostrad w Polsce i dzięki temu w Nowym Sączu "zdjęła majtki najniżej" w przetargu... Cieszą się wszystkie rodziny Śmieciorry - od Neapolu po Nowy Jork... Zresztą - takie widoki jak w Neapolu to już mamy w Warszawie
    • vicctor-pl Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra 24.05.13, 08:38
      jako czlonek spoldzielni mieszkaniowej srodmiescie mam wypelniac caly ten plik dokumentow i skladac w urzedzie..bo tak mowi ustawa...Teraz zastanawiam sie gdzie bede trzymal ten pojemnik .. w moim m3..?
      czy moze w okreslonym miejscu kolo domu?
      i kto bedize go pilnowal zeby mi go nie ukradli...po prostu paranoja..
      a tak wogole to boje sie ,ze po 1 lipca bedzie w miescie jedno wielkie smietnisko...vide Neapol ..oj dzialo sie tam dzialo...
      i wtedy nasi radni beda te smieci zbierali...
      • Gość: poirytowany Re: Czy firma Wiesława i Zbigniewa Strachów wygra IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 21:32
        I załatwią wszystkim pojemniki ? ?
        Tyle lat mam pojemnik, płacę regularnie i jestem karany za to.
        A mogłem wyrzucać na osiedlach swoje śmieci lub do lasu ale byłem głupi.
        A ja grzecznie pojemnik,umowa wszystko było w porządku ale kara się niewinnych zawsze !!
        Bandyci chcą na nas zarobić i już widzę jak zmniejszą opłaty jeszcze podniosą bo potrzebują przecież 100 pracowników biurowych z 10 prezesów, parę limuzyn,komputery,remonty,wczasy dla dzieci.
        A ja to sam ogarniałem kur** bez żadnych urzędników !!! sam ja głupi ciul !!!
    • 1000latek Gospodarka komunalna w cz-wie to dziadostwo !!! 24.05.13, 12:59
      Strachy wygrają przetarg i będą wozić śmieci starym złomem, którym na 100% nie obrobią całego miasta. Miasto zasypią hałdy śmieci, zwłaszcza na dużych osiedlach. Czy tak dużego miasta jak Częstochowa nie stać na w pełni profesjonalną miejską spółkę komunalną z nowoczesnym i jednolitym sprzętem. Tow. Matyjaszczyk zrób sobie wycieczkę krajoznawczą choćby do pięknego Torunia i pogadaj z tow. Zalewskim, spytaj jak się to porządnie i profesjonalnie robi i to od bardzo wielu lat !!! A Toruń wcale nie jest wyjątkiem, niechlubnym wyjątkiem jest Częstochowa !!! Do roboty towarzysze, póki nie jest za późno !!!
      • Gość: borek Re: Gospodarka komunalna w cz-wie to dziadostwo ! IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 15:42
        stary chwyt Strachów, za pół roku będą podwyżki o jakieś 150%, bo będą całą gębą na rynku lokalnym i odrobią straty z nawiązką. Poza tym wszystko będą wywozić na jakieś dzikie wysypiska lub sortować np. w centrum Częstochowy lub na Północy bo tak łatwiej dowieźć śmieci i jest taniej. Kto im zabroni bo ma mają kasę. Jak nie wierzycie to Borek gm. Poczesna jest ich wielkim składowiskiem odpadów, przy Warcie, w środku osiedla bez zezwoleń a i tak działa. Tanie śmieci są jak tanie promocyjne rzeczy z supermarketów czyli do d..y.
        • Gość: eska Re: W Łodzi zawyżono opłaty a jak u nas? IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.13, 20:36
          lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,13970021,Miasto_chce_obnizyc_oplaty_za_smieci__Pomylka_o_125.html
          • Gość: gość Re: W Łodzi zawyżono opłaty a jak u nas? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 22:11
            A u nas jajco .W komunalnych wygrał Strach i podwyżki na siedem zł za łeb.Zamiast taniej to drożej.I to się nazywa paranoja .I w Lipcu bęc znowu.Piszą 10,5 ,a będzie 12,5.Bo kto przypilnuje to sortowanie .Jeden śmietnik ,a sześc bloków.I dojazdowi po północy.Śmieci sortują szambo-nurki .
            • Gość: krzysiu Czekając na cud IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.13, 11:55
              Jeśli Strach przedstawił cenę najtańszą,to na co czekają władze miasta.Mamy radnych których wybieraliśmy ,niech działają.Obniżać koszty wywózki śmieci i nie zamydlać oczu.
              • Gość: Janusz Re: Czekając na cud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.13, 14:18
                Oferta Strachów powinna zostać odrzucona. Można składać tylko jedna ofertę a pan Wiesław Strach złożył dwie. Jedna drogą sam a druga tanią razem z bratem. Niestety ale to zwykłe cwaniactwo.
                • Gość: jack Re: Czekając na cud IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.13, 18:30
                  Po pierwsze konsorcja mogły składać oferty, a po drugie ofertę niezależna złożył Waldemar Strach.
                • Gość: gość Re: Czekając na cud IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.13, 12:23
                  Gość portalu: Janusz napisał(a):

> Oferta Strachów powinna zostać odrzucona. Można składać tylko jedna ofertę a pa
                  > n Wiesław Strach złożył dwie. Jedna drogą sam a druga tanią razem z bratem. N
                  > iestety ale to zwykłe cwaniactwo.

Miałem okazję w przeszłości zadzwonić do tej firmy, w rozmowie z panią która odebrała telefon to była ciężka porażka. Chamstwo tam dominuje i tyle w temacie.
    • swiatovit Jedna kontrola ITD i po Strachu! 25.05.13, 18:53
      Autozłom to to jedyne co ma cokolwiek w tej reformie wspólnego z ekologią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka