Dodaj do ulubionych

Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia...

03.06.13, 11:03
Jest ciekawie :) Mamy nadal jedne z najdroższych śmieci w subregionie, zważywszy na wkład inwestycji w Sobuczynę. Proponuje zatrudnić kolejnych 50 "specjalistów" od wszystkiego czyli niczego. Takie kierowniki od spraw zbędnych i kurzu ... Wiele gmin nie radzi sobie z zadaniami postawionymi przed nimi.

Nie dość, że podatki szybują do poziomu Danii (VAT), to mamy wielkę emigrację młodych, upadek ZUS i parapodatki (śmieci), które ZABIJAJĄ przeciętne polskie domostwo. Co dostajemy w zamian?

Sitwy, marnych zarządców, kochanki i kochanków na stanowiskach, nepotyzm, przygłupów zarządzających NASZYMI PIENIĘDZMI. NASZYMI podkreślam, bo ani GMINA NIE MA swoich pieniędzy, ani państwo. To są NASZE PIENIĄDZE. Płacicie nie reagując i nie wymagając Z WŁASNEJ KASY wielokrotnie (za nepotyzm, za korupcje, za niegospodarność). Dlatego tak wiele osób lekka ręką wyrzuca NIE SWOJE, bo publiczne pieniądze.

Tomasz Jaskóła
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 03.06.13, 11:27
      Tomek!
      Czy Ty zawsze musisz nawet ciekawe obserwacje okrasić pianą rasowego populisty?
      Możesz nam z nawiska wyliczyc te kochanki i nałożnice wielkorządców naszego grodu tarzające sie w duńskich podatkach zdzieranych przez krwiożeców z naszej krwawicy??

• Gość: Tomasz Jaskóła Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 19:03
        Druga część wypowiedzi wyraźnie dotyczy stanu Polski ogólnie. Kocham moją Polskę i życzę jej jak najlepiej. Właśnie dlatego popieram logiczne działania Panów Zająca i Biernata. Żądają obniżenia stawek skoro firma skalkulowała to taniej. (wywóz śmieci).

Wracając do państwa - stan biurokracji (jej rozrost), stan podatków, to wszystko nie napawa optymizmem. Do tego dochodzi głupkowate tłumaczenie, że za parę rzeczy to odpowiadają np. Żydzi.

pozdrawiam
        Tomasz Jaskóła
        • pluto37 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 04.06.13, 08:30
          Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

> Druga część wypowiedzi wyraźnie dotyczy stanu Polski ogólnie. Kocham moją Polsk
          > ę i życzę jej jak najlepiej. Właśnie dlatego popieram logiczne działania Panów
          > Zająca i Biernata. Żądają obniżenia stawek skoro firma skalkulowała to taniej.
          > (wywóz śmieci).
          > ........................................................
          > Wracając do państwa - stan biurokracji (jej rozrost), stan podatków, to wszystk
          > o nie napawa optymizmem. Do tego dochodzi głupkowate tłumaczenie, że za parę rz
          > eczy to odpowiadają np. Żydzi.
          >
          > pozdrawiam
          > Tomasz Jaskóła
          ..........................................................................
          Tomaszu ! Dwa grzyby w barszcz, to jak trzy kobity w jednej kuchni. O PIĘĆ za dużo.
          I robi się brak jasności w temacie. Zupełnie bez potrzeby.
          Też pozdrowienia!
          P-37
    • Gość: ehhh Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.pronovum.pl 03.06.13, 11:28
      i znów wychodzi nasza narodowa cecha - niechlujstwo. Ktoś czegoś nie dopatrzył, nie przewidział, nie przemyślał, o ustawie śmieciowej słychać od dawna, a okazuje się, że worki są w produkcji i będą przez najbliższe 2 tygodnie... A wystarczyło pomyśleć trochę wcześniej, przewidzieć. Niestety tacy jesteśmy, trochę się tutaj przez przypadek znaleźliśmy w sercu Europy.
    • pitherson108 Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia... 03.06.13, 11:30
      Dzisiaj na ul. Rędzińskiej Prywatny Zakład oczyszczania Miasta W. Strach również zabrał pojemniki... mają chyba do tego prawo a więc ludzie zostali wystawieni przez do wiatru bo trzeba było wymówić umowy do 31 lipca ( a nie jak rozgłoszono do 30 czerwca) i wtedy śmieci z czerwca byłyby odebrane na początku lipca. Nie czytałem mojej umowy tak dokładnie ale podejrzewam że W. Strach działają właściwie - daliśmy się chyba nabić w butelkę....
      • Gość: wva1 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 11:38
        Mam ten sam kłopot, ale to nie wina firm zabierajacych własne kosze. Po prostu firmy te nie maja prawa odbierać odpadów od 1- go lipca. Nasi mądrzy włodarze nie pomysleli o tym żeby zabezpieczyć posesje prywatne w pojemniki w czerwcu. Pozostaje wywóz do lasu , do innych pojemników w mieście albo przed UM. Troche jest w tym złosliwości ze strony tych firm, ale cóz takie jest prawo smieciowe i takich mamy zarzadców jakich wybraliśmy.
      • pbe64 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 03.06.13, 11:54
        Jeżeli ktoś ma wywóz na początku miesiąca, to gdyby zostawili pojemniki i wywieźli na początku lipca, to za lipiec trzeba by zapłacić podwójnie - raz firmie wywozowej, a drugi raz miastu. Ewidentnie jest to wina miasta, że nie przygotowano pojemników już na początku czerwca.
        • Gość: ss Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.wojewodzki-inspektorat-weterynarii.static.3s.pl 03.06.13, 12:03
          Ja chciałem zamówić w Remondisie dodatkowy wywóz ale nikt nie chciał ze mną rozmawiać na ten temat.
          • Gość: Whistleblower Prezydent Częstochowy ułożył się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 12:17
            Prezydent Częstochowy chciał mieć Neapol zamiast porządku (patrzeć tutaj) - no to ma już przedsmak Neapolu - patrzeć tutaj
            • Gość: JaCa Re: Prezydent Częstochowy ułożył się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:32
              Niestety poruszyłeś bardzo, ale to bardzo drażliwą strunę która drgać będzie nam długo, a z tych śmieci będziemy się wiele miesięcy odkopywać :( ... jako i Neapolu, choć tam to nie wiem czy się odkopali do tej pory. Takie wprowadzenie ustawy w Częstochowie podniesie koszty i to znacząco bo już nie będzie się to dało załatwić akcją "Sprzątamy ziemię"...
        • Gość: Gosia Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 13:18
          Dodzwoniłam się właśnie do Remondisa w Częstochowie. Pani powiedziała, że rozmawiają właśnie z miastem jak rozwiązać zaistniałą sytuacje. Mamy dzwonić za 2-3 dni...
    • muczacza7 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 03.06.13, 12:20
      No i masz babo placek!

Kierowników, naczelników i innych dyrektorów jest multum, ale nikt nie jest w stanie podjąć decyzji :))
      • Gość: Aska Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 12:32
        Ciekawe co będzie u mnie- mam podpisaną umowę na dwukrotny odbiór śmieci- pierwszy i trzeci piątek miesiąca. Kosza będę broniła chyba własną piersią..
    • aifoz61 Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia... 03.06.13, 12:30
      No cóż - to u nas normalne - wielka rewolucja śmieciowa - a właściwe to nic nie jest gotowe.
      Jeśli w czerwcu np. 11 czerwca jest ostatni wywóz - to wg tego już w dniu 12 czerwca miasto powinno postawić swój pojemnik. Albo wywóż powinien być jeszcze w dniu 30 czerwca razem z pojemnikiem starym. A tu okazuje się że nie ma worków, potem że nie ma pojemników, itp, itd.
      To jest typowo polskie.Dopiero teraz przetarg wygrała firma śmieciowa, a to powinno już być dawno, już winny być naszykowane pojemniki, worki . I gdzie mamy teraz śmieci wyrzucać jak nam pozabierają pojemniki - chyba do kontenerów publicznych nie wiem.Część mieszkańców wyrzuci śmieci napewno na łąki i do lasu. I to jest nasz kraj. Brud i smród????
    • ona_37 Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia... 03.06.13, 12:37
      Remondis po odbiór śmieci przyjeżdżał co 4 tygodnie,kiedyś było raz w miesiącu,czyli jak był wywóz 1 czerwca drugi powinien być 30 czerwca.
      Nic już z tego nie rozumie.
    • Gość: Gosia Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 12:59
      My termin odbioru śmieci mieliśmy dziś, i zabrali nam też kosz. Tylko czekać aż będziemy drugim Neapolem. Przez miesiąc czasu lasy, pola i inne ustronne miejsca zapełnią się śmieciami. Mnie nie pozostaje nic innego tylko składować je w piwnicy i czekać na nowy kosz od Strachów - w lipcu...
      • Gość: Bogini Sita Aż strach pomyśleć co to będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 13:17
        "Najpierw będzie dumping cenowy, potem bankructwa spółek komunalnych, przejęcie ich majątku za grosze, a na końcu podwyżki opłat za śmieci"... Tak burmistrz podwarszawskich Ząbek kreśli czarny scenariusz, którego beneficjantem mają być zagraniczne firmy (patrzeć w google.pl na hasło „CZARNA WIZJA ŚMIECIOWA”. Tak więc o szwedzkim modelu wykonywania usług komunalnych na zasadzie zbliżonej do non-profit - już można zapomnieć tak jak i o innych unijnych standardach zarządzania i finansowania w polskiej gospodarce odpadami komunalnymi (patrz w google.pl hasło TAK TO ROBIĄ SZWEDZI Z ODPADAMI” ---
        • Gość: ciekawski Re: Aż strach pomyśleć co to będzie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 13:24

a jak ktoś ma kubeł od Stracha to też teraz zabiorą i dadzą następny w lipcu???
          • bonzo1 Re: Aż strach pomyśleć co to będzie... 03.06.13, 14:00
            Wiesław i Zbigniew Strach podobno mają zostawić pojemniki. Waldemar zabiera.
    • lester15 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 03.06.13, 13:58
      proczestochowa napisał:

> Jest ciekawie :) Mamy nadal jedne z najdroższych śmieci w subregionie, zważywsz
      > y na wkład inwestycji w Sobuczynę. Proponuje zatrudnić kolejnych 50 "specjalist
      > ów" od wszystkiego czyli niczego. Takie kierowniki od spraw zbędnych i kurzu ..
      > . Wiele gmin nie radzi sobie z zadaniami postawionymi przed nimi.
      >
      > Nie dość, że podatki szybują do poziomu Danii (VAT), to mamy wielkę emigrację m
      > łodych, upadek ZUS i parapodatki (śmieci), które ZABIJAJĄ przeciętne polskie do
      > mostwo. Co dostajemy w zamian?
      >
      > Sitwy, marnych zarządców, kochanki i kochanków na stanowiskach, nepotyzm, przyg
      > łupów zarządzających NASZYMI PIENIĘDZMI. NASZYMI podkreślam, bo ani GMINA NIE M
      > A swoich pieniędzy, ani państwo. To są NASZE PIENIĄDZE. Płacicie nie reagując i
      > nie wymagając Z WŁASNEJ KASY wielokrotnie (za nepotyzm, za korupcje, za niegos
      > podarność). Dlatego tak wiele osób lekka ręką wyrzuca NIE SWOJE, bo publiczne p
      > ieniądze.
      >
      > Tomasz Jaskóła
      Ustrój został zaprojektowany i przyjęty do realizacji w Magdalence w 1989 roku. Przypomnę pkt 1. tzw Małej Konstytucji z Magdalenki : My nie ruszamy waszych, wy nie ruszacie naszych." W międzyczasie tych naszych i waszych porobiło się tylu, że w ogóle nie można nikogo ruszyć, nawet jeśli wszystko niszczy i psuje jak przy ustawie śmieciowej.
    • Gość: nuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 14:14
      Nie ma co psioczyc na Remondis oni po prostu nie wygrali przetargu wiec wycofują swoje pojemniki. To włodarze częstochowy przespali za co powinno sie wysypac śmieci pod Urzad Miasta. Aha i czekam na obniżki podatku skoro wygrywająca firma zaproponowała o 50% niższe ceny!! Nie dajmy sie oszukiwać!
      • dell51 Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M 03.06.13, 14:18

W miejscach z których firma Remondis zabrała lub zabierze pojemniki na odpady pojawią się worki, które dostarczy Częstochowskie Przedsiębiorstwo Komunalne sp. z o. o..
        odpady-segregacja.jpg

System gospodarowania odpadami komunalnymi w mieście Częstochowa zacznie obowiązywać od 1 lipca, zgodnie z uchwaloną przez Sejm RP „Ustawą o utrzymaniu czystości i porządku w gminach” oraz podjętymi na bazie tej ustawy uchwałami Rady Miasta.

W związku z zaistniałą sytuacją - usuwaniem pojemników na śmieci przez ich właściciela firmę Remondis - pomimo tego, że nowy system wchodzi w życie dopiero 1 lipca, a do tego czasu obowiązują umowy podpisane przez mieszkańców z firmami wywożącymi śmieci (m.in. Remondis Sp. z o.o.) - CzPK w okresie przejściowym dostarczy worki, w których swoje opady będą mogli gromadzić mieszkańcy. Częstochowianie nie zostaną obciążeni kosztami tej usługi.

Jeszcze dziś, przedstawiciel miejskiej spółki spotka się z firmami odpowiadającymi za wywóz odpadów, by poznać harmonogram, na podstawie którego zamierzają zabierać pojemniki, tak by zaraz potem mogły się tam sukcesywnie pojawić przygotowane przez CzPK worki. Sytuacja ta dotyczy tylko części zabudowy jednorodzinnej i potrwa do końca miesiąca.
        • Gość: nuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 14:21
          A kiedy te worki sie pojawią? za tydzien? za dwa? częstochowo obudz sie!
        • Gość: nuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 14:26
          A co ma zrobic: rodzina 2 osobowa posiadająca dom o pow.300m2 paląca węglem w okresie grzewczym, która dostała pojemnik 240 litrowy?. Tyle to w okresie grzewczym jest popiołu.... rozumiem ze pozostałe smieci pod UM.
          • Gość: półnuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.13, 14:33
            A jaki pojemnik zaznaczyłas na deklaracji? Zaznaczyłaś, że chcesz też pojemnik na popiół?
            • Gość: nuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 14:41
              Maxymalna ilość smieci niesegregowanych na osobe to 120l. 2 osoby to 240l.
              Tam gdzie składałam dekleracje powiedziano mi ze pojemnik na popiół przysługuje tylko dla śmieci segregowanych.
              • Gość: półnuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.xdsl.centertel.pl 03.06.13, 21:15
                To Cię okłamali. Przeczytaj ustawę
          • Gość: Lelów_bez_Cadyka Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: 109.95.27.* 03.06.13, 16:19
            >rozumiem ze pozostałe smieci pod UM.

tak powinni zrobić wszyscy zainteresowani, tylko pod UM.
            Ludzie...macie telefony, internet! ile to roboty aby się zmówić i pokazać tym nierządnicom, że czas odejść. Nie czekajmy kolejnych wyborów...utrudniajmy im życie, tak jak oni Nam.
            Cholerne pasoŻydy...
            • Gość: do Lelów_bez_Cadyk Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 17:33
              POPIERAM ... trzeba rudego czegoś nauczyć
        • Gość: filutek Skąd nadajesz Dellu-Dellu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 14:40
          Czy to aby nie z bur...
          • Gość: x Re: Skąd nadajesz Dellu-Dellu? IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 14:44
            a jak będą liczyć pojemniki na popiół ?
            • Gość: Nawojka Re: Skąd nadajesz Dellu-Dellu? IP: *.ip.netia.com.pl 04.06.13, 08:24
              60 l na każde 10 m2 powierzchni grzewczej. Dlatego wymagają podania powierzchni.
              • Gość: a Re: Skąd nadajesz Dellu-Dellu? IP: *.181.201.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.06.13, 12:46
                60l na 100m2 na 2miesiące a u mnie to jest na 3 tyg. Zgadnijcie gdzie wysypię resztę.
    • Gość: mieszkaniec Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.ip.netia.com.pl 03.06.13, 16:02
      winny jest Matyjaszczyk - niech go remondis zabierze razem ze swoimi kubłami
      • Gość: xyz Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 16:40
        No dobrze ale dlaczego zabierają pojemniki jak umowy musieliśmy wypowiedzieć z końcem czerwca z trzy miesięcznym okresem wypowiedzenia!! Więc usługa powinna być świadczona do 30 czerwca bo w czerwcu za czerwiec jeszcze się płaci !! płacimy za usługi w danym miesiącu !!
        To jeżeli zabiorą mi pojemnik to w czerwcu już nie płacę bo nie mam świadczonej usługi proste jak drut!!! jeżeli REMONDIS tak dalej będzie działał i jeszcze będzie chciał od nas kasę za czerwiec sprawa nadaje się UOKiK. Pozdrawiam
        • Gość: medalik Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.42.2.171.alfanet24.pl 03.06.13, 17:19
          No i niestety się mylisz. Przeczytaj dokładnie umowę. Jeżeli masz 1 wywóz w m-cu i w tym miesiącu śmieci zostały wywiezione więc firma wywiązała się. Inna spawa to termin wywozu, jeden ma pierwszą sobotę a drogi np. czwartą. Druga sprawa to że jesli teraz wywieźli śmieci a przeds. komunalne ustali termin wywozu na np. 4-tą sobotę to praktycznie przez 2 miechy nie wywiozą ci śmieci.
    • narwal101 Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia... 03.06.13, 16:24
      Właśnie dziś widziałem jak na ul. Rędzińskiej zabierali śmieci a za nimi kosze. Zastanawiałem się właśnie pitherson108 co zrobicie ze śmieciami? Ja na szczęście ostatni wywóz mam dopiero w 3-ci czwartek więc zostanie mi tylko tydzień czerwca ale... czy ktoś z przedsiębiorstwa komunalnego poinformował mieszkańców o hormonogramie wywozów, które będą od lipca?
      Ja na pewno nie będę składował śmieci w piwnicy jak to ktoś napisał. Jeśli nie będzie pojemnika śmieci wylądują pod UM.
    • mareksmok36 Nie ma się co dziwić 03.06.13, 18:04
      Witam-co zrobić było dobrze to wymyślono ustawę śmieciową , ciekawi mnie ile teraz będzie śmieci w lasach. W kraju (demokratycznym) kolejny raz jesteśmy zmuszani do czegoś . A co z wolnym rynkiem , może osobiście wolę aby moje śmieci zabierała inna firma. Bo uważam że ma lepszy recykling . W mojej pracy śmieci zabiera właśnie Remondis i jesteśmy zadowoleni, dlaczego ktoś inny ma to robić ? Kto da gwarancje że też będziemy zadowoleni? Pozdrawiam
      • Gość: Brahmaputra Remondis ma dobry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 18:47
        [b]Remondis ma dobry recykling - patrzeć tutaj na tle lodów
      • Gość: nuta Re: Nie ma się co dziwić IP: *.play-internet.pl 03.06.13, 18:54
        Reforma nie jest dobrym rozwiązaniem, ale teraz tez nie jest różowo. Wejdz do pierwszego lepszego lasku i zobacz ile tam smieci ludzie wywożą....
        • Gość: JaCa Re: Nie ma się co dziwić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:22
          Masz rację teraz należy wejść do lasu póki on jeszcze wygląda jak wygląda bo za miesiąc będzie można tam już wszystko znaleźć - jakby to powiedzieć to nie ustawa się do tego przyczyni że Częstochowa będzie śmieciowiskiem a ludzie... Ci którzy są władni i innych... NAS mają za nic...
    • anula25 Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. Mia... 03.06.13, 19:09
      a miało być tak pięknie .... a wyszło po naszemu czyli swojsko będzie przez najbliższy miesiąc pachniało z rowów, lasów i tudzież innych ustronnych miejsc. Przypomnę cel ustawy,miała pomóc w segregacji i nie wyrzucania śmieci gdzie popadnie !!!!!!!!! A tu wolna amerykanka.
      Coś mi w powietrzu jeszcze pachnie..............nie wierze aby firma Strach dostarczyła wszystkim swoim klientom nowe pojemniki w umówionym terminie! Normalnie STRACH się bać, a w Czewie to wyrośnie nowa góra prócz tych co już mamy będziemy mieli górę odpadów śmieciowych.
      • Gość: lupo Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 19:26
        Pani Dyrektor S. dała d..y na całego. Ale jak się takiego SPECJALISTĘ zatrudnia to co sie dziwić.
    • swiatovit Dlaczego pani Soboniak wypowiada się w imieniu 03.06.13, 19:43
      prywatnych firm? Firmy zachowały się fair idąc mieszkańcom na rękę tak aby 2 razy nie płacili za śmieci>
    • stasiek33 Śmieci pod Urząd Miasta!!!! 03.06.13, 20:05
      Jeśli zabierają nam kosze to wyrzucajmy śmieci pod urząd miasta!! Te nieudaczniki zgotowali nam ten los to niech się wezmą w końcu za uczciwą robotę i te śmieci które im wyrzucimy w zębach wynoszą na Sobuczynę. Na własny koszt!!!! Częstochowianie!! !Nie dajmy się!!!!!
      • Gość: JaCa Re: Śmieci pod Urząd Miasta!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:06
        Zawsze daleki byłem od szerzenia populistycznych haseł i przesłań, ale jest to rozwiązanie... Ludzie zamiast wyrzucać śmieci do lasów (bo tak będzie na pewno), lub koło koszy przy przystankach autobusowych to wywieźmy pod budynki urzędowe zaczynając od urzędu miasta. Ustawa śmieciowa nie jest nowinką uchwaloną w zeszłym miesiącu, świadomość że wchodzi ona w życie z dniem 1 lipca jest już od dawna i co...? i nic! jedni mówią tak formy zajmujące się wywozem nieczystości mówią inaczej a my... prości zjadacze i "śmieciacze" zostajemy z wcale już nie przysłowiową kupą! ... my pospolici zjadacze, ale i WYBORCY, i fundatorzy wynagrodzeń urzędniczych bo z jakich oni pieniędzy utrzymują siebie i swe rodziny - a? no właśnie... tak więc wywóz śmieci pod urząd miasta i ogólnopolskie nagłośnienie ich nieudacznictwa powinniśmy zrobić WSZYSCY zrobieni w śmiecia (i to wcale nie metafora)...
      • Gość: Buntownik Re: Śmieci z Urzędu !! IP: *.prenet.pl 04.06.13, 20:54
        Nie piszcie o śmieciach a zacznijmy organizować się i zbierac listy z podpisami o odwołanie obecnego prezydenta naszego miasta, zanim narobią większego bałaganu.

Obywatelu Częstochowy przebudź się !!
    • Gość: kanar Kolega z czerwonej mafi dostanie duza umowe. IP: *.11-2.cable.virginmedia.com 03.06.13, 20:28
      Czerwoni zawsze dbaja o swoich.
      • Gość: kopacz Re: Kolega z czerwonej mafi dostanie duza umowe. IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 20:55
        Zobaczcie czym się zajmują na Sobuczynie zamiast organizacją odbioru śmieci - bez komentarza
        www.czpk.czestochowa.um.gov.pl/www/index.php?option=com_content&task=view&id=539&Itemid=18
        • Gość: JaCa Re: Kolega z czerwonej mafi dostanie duza umowe. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:18
          No to teraz ogłoszą jeszcze przetarg na miniaturki woreczków na śmieci z logo i świecącymi diodkami... ech naprawdę szkoda już słów i niestety my jesteśmy w części odpowiedzialni za kreowanie owej rzeczywistości... ... ... my wybraliśmy tych "włodarzy" miejskich którzy tak kreatywnie potrafią dbać o interesy mieszkańców ... ...
          • Gość: gosc Re: Kolega z czerwonej mafi dostanie duza umowe. IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 21:25
            Hahaha temperówki kupują zamiast kosze załatwiać czy worki. Co za amatorka
            • Gość: koles Re: Kolega z czerwonej mafi dostanie duza umowe. IP: *.adsl.inetia.pl 03.06.13, 21:29
              Proponuję zakupić wibrator w kształcie śmieciarki dla Pani Dyrektor
    • Gość: JaCa Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 21:45
      Nie chcę tutaj analizować koligacji rodzinnych panujących na różnych wydziałach i spółkach powiązanych z miastem, a raczej z urzędem bo miasto to ludzie o których urząd nie dba. I mówię to z pełną świadomościa bo nikt dbający o swoich "podopiecznych" nie popełniłby błędu tak karygodnego, tak niefrasobliwego i tak beznadziejnie głupiego jak zaśmiecanie tak tak zaśmiecanie bo niby gdzie Ci ludzie mają teraz nie mając pojemników i nie mając perspektyw przez najbliższe 1,5 (optymistycznie rzecz ujmując) na odbiór nieczystości te śmieci utylizować? Tak można w piecach - DBAJMY O DZIURĘ OZONOWĄ, tak można w śmietnikach - DBAJMY O WYGLĄD MIASTA, tak można na łąkach - DBAJMY O CHABRY I MAKI, tak można w lasach - DBAJMY O ŚWIEŻE POWIETRZE I ZWIERZYNĘ LEŚNA, tak na chołdach - DBAJMY O SZCZURY... ech myśliciele miejscy z naszych pieniędzy utrzymywani ech wy (normalnie napisałbym Wy z dużej litery) szkoda słów...
    • gad_z_rakowa Remondis, Sita i firma Waldemara Stracha zabier... 03.06.13, 22:51
      .. i juz co poniektorzy 'prawdziwi czestochowianie' wygrazaja na forum, ze smieci do lasu beda wywozic. straszniescie predcy. widac nie ma to, jak sila przyzwyczajenia..
    • jankomuzykant.dwa Remondis, Sita i firma Waldemara Stracha zabier... 03.06.13, 23:07
      przecież w spółkach miasta pracują tacy wybitni fachowcy,
      a już w CzPk to super fachowcy,
      a śmieci ?
      proponuje przynieś pod UM,
      im szybciej tym lepiej
    • barticorp proponuje referendum jak w warszawie 04.06.13, 07:57
      sprawdzimy ile energii wyprodukowal w czestochowie ten pan.
      • Gość: antek Re: proponuje referendum jak w warszawie IP: 178.37.39.* 04.06.13, 09:57
        proponuje smieci pod urzad ......... ja juz tone w smieciach
    • Gość: gość Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: 95.145.101.* 04.06.13, 10:47
      Jeśli ktoś podpisał umowę na wywóz śmieci tylko raz w miesiącu to jest sam sobie winien. I nie opowiadajcie bajek, że to były duże pojemniki, że raz w miesiącu wystarczy, itd...
      Smród unoszący się z miesięcznych śmieci musiał być niezły...
      A gdzie właściciele tych miesięcznych umów wywozili śmieci jak im się kosze (zapewne najmniejsze) zapełniły? Piękne osiedle przy ul. Poświatowskiej (i okolice Obr. Westerplatte) wywoziły do śmietników spółdzielni Nasza Praca. Wielokrotnie widziałam, jak z drogich samochodów wysiadał "elegancki" pan i wywalał woreczek do śmietników przy bloku na Obr. Westerplatte (zapewne po drodze jak do pracy jechał). Ile zaoszczędził? 10 czy 20 zł miesięcznie...
      Reasumując: wszyscy co mieli te śmieszne umowy śmieciowe na mały kubełek odbierany raz w miesiącu powinni teraz w śmieciach cały miesiąc pomieszkać. I miasto nie powinno palcem ruszyć, bo dlaczego ma to iść z naszych podatków?
      • Gość: nuta Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.play-internet.pl 04.06.13, 11:26
        Nie generalizujemy wszystkich. Ja mam JEDEN pojemnik 240l na 2 osoby. Był wywożony raz na miesiąc co w zupełności mi wystarczało i smrodku też nie było. Remondis mi go zabierze za tydzień, będę wiec 2 tygodnie bez.
        • Gość: acotopo Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.183.132.130.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.06.13, 11:46
          Pod urząd miasta - proponuje zrobić to w niedzielę - wtedy tam nikogo niema :-)
        • Gość: Gosia Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 14:30
          To masz fajnie, ale jeśli są tacy jak ja, czyli kosz zabrany wczoraj, to mamy 1 miesiąca bez kosza. I będę wywozić do koszy w mieście, najchętniej wieczorem w Aleje...
      • Gość: Gosia Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 14:34
        Nie wrzucaj wszystkich z małym koszem do " jednego worka". Ja miałam kosz 120 L i segregowałam odpady. Kompostownik mam, worki na szkło i plastik dostawałam, i to było wystarczająco. A teraz wszystko co uzbieram, będę systematycznie wrzucać do koszy w mieście, bo nie mam gdzie...
        • Gość: Ja Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 19:03
          Teraz się zacznie w osiedlowych blokach.Podjazdy wieczorami i wyładowania starych gratów .Hołota z domków jednorodzinnych ,cały czas podrzuca śmieci do bloków.biznes.onet.pl/faktpl-ustawa-smieciowa-pograzy-rzad,18490,5532066,news-detal
          • Gość: Mieszkaniec Cz Pojemniki - powinny byc nasze !!! IP: *.prenet.pl 04.06.13, 20:37
            W/g madrego myslenia to pojemniki od 1 lipca 2013 powinnyn byc wlasnoscia miasta czyli nasze. Bo jak za dwa lata wygra inna firma przetarg na wywoz smieci to te beda znowu zabierane?
            Firma powinna jedynie wymienic pojemnik w przypadku jego uszkodzenia.
            Ja jestem dobrej mysli, ze wszystko ruszy dobrze a klopty nie beda tak staraszne, jezeli troche zmienjszymy produkcje smieci w czerwcu i lipcu.
            A i tak w te miesiace duzo ludzi wyjedzie na urlopy i nie bedzie tak strasznie ze smieciami.

Glowa do gory bywatelu !!

• Gość: Nawojka Re: Pojemniki - powinny byc nasze !!! IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.13, 09:03
              W sumie to racja. Jaka to różnica, czy to miasto kupi te kosze czy zapłaci za nie firmie śmieciarskiej? A tak przynajmniej uniknęlibyśmy bujania się z wymianą/podmianą pojemników co jakiś czas.
              • zgred_stiopa Re: Pojemniki - powinny byc nasze !!! 05.06.13, 12:54
                Gość portalu: Nawojka napisał(a):

> W sumie to racja. Jaka to różnica, czy to miasto kupi te kosze czy zapłaci za n
                > ie firmie śmieciarskiej? A tak przynajmniej uniknęlibyśmy bujania się z wymianą
                > /podmianą pojemników co jakiś czas.

A to miasto ma jakieś swoje pieniądze? To nie są aby środki z naszych podatków?
                Kupią za nie kosze i nas "poproszą" o kolejne sięgnięcie do portfela po wykup?
                Paranoja czy... cytat: "Żyje w kraju, w którym wszyscy chcą mnie zrobić w c h u j a. Za moją kasę"
                • Gość: Nawojka Re: Pojemniki - powinny byc nasze !!! IP: *.ip.netia.com.pl 05.06.13, 13:15
                  Chodziło mi o to, że można zakładać, że jednym z warunków przetargu było zaopatrzenie mieszkańców w niezbędną ilość pojemników i że to zapewne wliczone zostało w cenę zaoferowaną przez firmy biorące udział w przetargu. Tak więc pojemniki będą właściwie własnością miasta, czyli nas - mieszkańców.
      • Gość: JaCa Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 21:07
        Wiesz co mowisz/piszesz czy tylko tak kofabulujesz? ... ja miałem pojemnik 770 l i wywozony był tylko raz w miesiacu. Pojemnik byl szczelny i stal w ustronnym zacienionym miejscu, a do tego od dawna juz segregowałem je ... da sie tylko trzeba sie zastanowic... ja nie wywozilem smieci na - jak napisales/as - na Obrońców Westerplatte, albo monte Cassino, czy gdziekolwiek indziej i co? ... co teraz? w tej chwili wlasnie? ... zdejmij/cie klapki z oczu i przestańc/cie być ograniczeni w swych osądach... w tej chwili zostałem zrobiony w śmiecia i to zarówno przez Remondis i a nawet główniej urzędników miejskich którzy popełnili grzech zaniechania i niedbalstwa...
    • Gość: Danek HeHe Ha ha ha IP: 195.205.171.* 04.06.13, 23:15
      dawno ćwole pisałem o aferze śmieciowej , to żeście się śmiali. ha ha ha. teraz macie .
      a ja pier... te kosze bo wszystko spalam w piecu co , buuaaahahaha.
      plastik, cicuhy, żywność, wszystko idzie w komin. a njalepsze są płyty MDF i wiórowe, które biorę od znajomych stolarzy co robią meble. i tak sobie radzę ze śmieciami.
      ten sposób podejrzałem u mieszkańców okolicznych wsi, oraz dzielnic Stradom, Lisiniec.
      Tam tak samo robią. To czemu nie ja.
      HA HA HA.
    • Gość: Częstochowianin Re: Remondis zabiera swoje pojemniki na odpady. M IP: 212.87.246.* 05.06.13, 07:05
      A co z tymi ludźmi z innych firm śmieciowych ?
      Pójdą na zasiłki zasilając w ten sposób powiększającą się armię częstochowskich bezrobotnych ?
    • 1malgosia121 Remondis, Sita i firma Waldemara Stracha zabier... 05.06.13, 07:43
      Ludzie przeczytajcie swoje umowy - pisze tam iż do końca umowy firmy muszą wyposażyć wasze nieruchomości w pojemniki na śmieci a umowy kończą się przecież z końcem czerwca - więc jak mogą wam zabrać kosze teraz - więc ich odebranie przed końcem umowy jest bezprawne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka