Dodaj do ulubionych

nagrobek niedrogo

11.06.13, 11:50
Witam, chcielibyśmy zrobić babci niedrogi nagrobek lub położyć płytę na istniejący fundament. Przeglądamy oferty nagrobków do 2000zł, słyszałam, ze to jakiś rodzaj kamienia (marmuru,granitu), który może pękać lub kruszyć się.
Wiecie moze czy to prawda? Jaki nagrobek z kamienia w tej cenie wykonać? Absolutnie bez bajerów, ma być elegancki i prosty.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: klara Re: nagrobek niedrogo IP: *.onlinesc.net 11.06.13, 17:26
      Mysle,ze taka cena to tylko tzw.chinski. Ja robilam dla rodzica troche sie naogladalam,nasluchalam i wykluczylam chinski Granit, ktory jest bez polysku,taki matowy. Powiem tak Jesli cena odgrywa role,to nic po moich radach,ale swoje musisz chyba obejsc,popytac.
      • jaxa5 Re: nagrobek niedrogo 07.02.14, 20:24
        Czy ja wiem, czy ten chiński kamień taki zły?
        Jak jest matowy, to zdecydowanie mniej się brudzi, niż te połyskujące, w związku z czym nie trzeba go tak czyścić, a wygląda estetycznie. No i jest tani.
        A poza tym jakbym wybierała nagrobek dla kogos bliskiego, to najpierw przelecialabym wszystkie firmy kamieniarskie w okolicy (można je łatwo namierzyć np przez spisy typu www.pozegnaj.pl/Zaklady_kamieniarskie/ itp) - zwłaszcza jak się mieszka w dużym mieście, to i okolice można zahaczyć i pytać wybierając tego, kto ma najtaniej.
    • Gość: chłop Re: nagrobek niedrogo IP: *.147.182.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 18:12
      a wyź kamiń z pola bydzie tanio i piknie
      • Gość: gość Re: nagrobek niedrogo IP: 109.95.29.* 11.06.13, 18:53
        Chłopie, ale błysnałeś wiedzą " aż mnie oślepiło"
    • Gość: ...mama Re: nagrobek niedrogo IP: *.96.233.196.tvksmp.pl 11.06.13, 19:43
      ...robiłam 2 pomniki w ciągu ostatnich 4 lat u P. Kałuży - mieszka i pracuje w Białej - poszukaj w internecie namiarów. SOLIDNA firma, na pewno taniej niż częstochowianie...
      Ale nie mam pojęcia czy 2 tysiące wystarczą....
      • Gość: kamieniarz Re: nagrobek niedrogo IP: *.158.217.191.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.06.13, 19:49
        jak robiłaś to faktycznie może być taniej bo robocizna odpada.
        • Gość: Kamienia Re: nagrobek niedrogo IP: *.ists.pl 29.08.13, 13:28

Zapraszam na stronę www.kamieniarz3d.pl
          • Gość: do w.w. Re: nagrobek niedrogo IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 16:14
            Gość portalu: Kamienia napisał(a):

>
            > Zapraszam na stronę www.kamieniarz3d.pl

tylko partacze, paproki sie tu oglaszaja bo nie mają wzięcia,
            spierda.lać ćwoku w pizd.uu!
    • Gość: viki14 Re: nagrobek niedrogo IP: *.cdma.centertel.pl 11.06.13, 20:02
      Płyta kamienna, która kruszy się i pęka? Może chodziło o popularne kiedyś lastriko? Rzeczywiście część takich kamieniarskich wyrobów (tych kiepsko zrobionych) lubiła się "sypać "po kilku - kilkunastu latach.

• Gość: jw23 Re: nagrobek niedrogo IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.13, 20:25
        Kamień to kamień a lastryko to beton z kamykami, naucz się czytać i nie siej zamętu mieszkańcu bloków.
        Wy to się pewnie w piaskownicach pod blokami chowacie?
        • Gość: Aisad jest pomoc dla rodziny IP: *.net.stream.pl 29.08.13, 15:36
          juz coraz cześciej ludzie tak robią. kwiaty sa rzucane na grob jedne na drugie i nawet nie wiadomo ktora wiazanka od kogo, a tak...Rodzina kupi kwiatki, znicze w pozniejszym terminie
          ROZPOCZYNAMY NOWĄ AKCJĘ OGÓLNOPOLSKĄ
          „ODDAJEMY HOŁD ZMARŁYM W NOWY CYWILIZOWANY EUROPEJSKI SPOSOB”
          Każdy kiedyś stanie przed problemem i koniecznością pochowania kogoś bliskiego.
          Wtedy są uroczystości w kościele, (lub nie) ale obowiązkowo uroczystości na cmentarzu.
          Rodzina, znajomi, sąsiedzi, koledzy z pracy, ze szkoły biorą wtedy czynny NIEPRZYMUSZONY udział w uroczystościach.
          Nie wypada przyjść z gołą ręką, więc każdy kupuje mniejszą lub większą wiązankę kwiatów, czasami składają się na wielki wieniec.
          Każdy uczestnik kupuje kwiaty za taką kwotę na jaką go stać.
          Nie jest to na pewno nigdy kwota mniejsza jak 15-20 zl.
          Mam propozycję, którą na pewno wszyscy poprą.
          WIĄZANKI KWIATÓW Z SZARFAMI KUPUJĄTYLKO :
          POZOSTAŁY WSPÓLMAŁŻONEK, DZIECI I WNUKI,PRAWNUKI
          Wtedy wystarczy:
          1. jedna wiązanka od współmałżonka (jeśli jeszcze zyje)
          2. wspolny wieniec od dzieci (z wypisaniem ich imion na szarfach)
          3. wspolna wiązanka (np. w kształcie serca) WNUKÓW i PRAWNUKÓW
          Wystarczy żeby pokryć grób po pochówku..
          Mam apel do pozostałych uczestników smutnej uroczystości.
          WSZYSCY POZOSTALI NIE DAJĄ KWIATÓW.
          WSZYSCY SKLADAJA KONDOLENCJE NA PODPISANYCH KARTACH OKOLICZNOSCIOWYCH WKLADAJA JE DO KOPERT Z KWOTA ROWNOWAŻNA WIAZANCE, KTORA CHCIELI KUPIC
          I W KOSCIELE PO MSZY, lub NA CMENTARZU WRECZAJA DO RĄK OSOBY NAJBLIŻSZEJ ZMARŁEMU.
          Bez względu na to jak wysoka będzie uzbierana kwota, będzie lepiej pomocna Rodzinie niż zmarłemu, dla którego ilość kwiatów na grobie nie ma już znaczenia.
          Rodzina za to przeznaczy tą kwotę na położenie kwiatów i zniczy w terminie późniejszym.
          Wszystkie kwiaty kupione w dniu pogrzebu jednakowo szybko się psują i w jednakowym terminie wyrzucane są na śmietnik, a można to przedłużyć dzięki takiej inicjatywie.
          TO nie ma byc darowanie komus kasy, bo jest biedny
          TO JEST EKONOMICZNE PODEJSCIE DO SPRAWY.
          TAK jest w NIEMCZECH, i NIKT sie nie czuje obrazony, a ja dopiero teraz sie o tym dowiedzialam.
          Caly czas zastanawialam sie dlaczego oni dostaja tyle kart kondolencyjnych i tak dlugo je przechowu-ja, a na cmentarnych uroczystosciach sa wience TYLKO OD NAJBLIZSZYCH.
          Uwazam, ze to jest wlasnie ekonomiczne podejscie do tematu, a nie podkreslanie czyjejs nedzy, czy biedy. w tej uroczystosci nie ma biednych i bogatych.
          Oby to odbywalo się normalnie a nie na zasadach konkurencji KTO DA WIECIEJ!!
          Po zakończeniu pierwszego bólu, Rodzina powinna odpisać podziękowanie (też na odpowiednich kartach) i doręczyć darczyńcy. (osobiście, poczta)
          Skoro Młodzi na weselach coraz częściej nie chcą kwiatów, zamawiając zamiast: maskotki, wina, książki..
          Zmarli mogą przed śmiercią też zastrzec, że nie chcą kwiatów, a zamiast nich karty kondolencyjne z równowartością wiązanki kwiatów.
          TAKA WOLE zlozyla tez już Moja RODZINA I JA SAMA TEZ
          TY tez możesz już za zycia powiedzieć o Twojej woli Rodzinie, znajomym , przyjaciołom, sąsiadom
          Im więcej osob będzie wiedziało tym łatwiej się to wprowadzi.
          =========================================
          JEŚLI popierasz mój projekt, prześlij to emailem, skypem, GG, Facebookiem i telefonem i jak tylko chcesz do jak największej ilości osób, którą znasz.
          To na pewno bardzo dobre rozwiązanie.

p.s szukamy drukarni, która będzie drukowala takie karty i koperty z kirem.
          Przeslij dalej...
          • Gość: Śmiać mi się chce Re: jest pomoc dla rodziny IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.13, 19:47
            widzę, że nie tylko w mojej branży konkurencja działa. NAJLEPIEJ RÓBCIE GROBY Z TEKTURY. Jakieś chińskie...hahahhahahhaha po roku wymiana na nowy hahah bo ile czasu można patrzyć na to samo hahah.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka