Dodaj do ulubionych

Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow...

05.09.13, 18:21
Wszystkim przypomnę, że mordercy nie zostali osądzeni, a gnojków - morderców przyjmuje się z honorami. A któż to kazał STRZELAĆ w Wujku? JARUZELSKI I KISZCZAK ... o jej ludzie "honoru" o patroni SLD. Nie wspomnę o jednej 17-latce o malutkim rozumku ...

Tomasz Jaskóła

Dzieciaki! Jak możecie w ogóle GŁOSOWAĆ NA ludzi będących kiedykolwiek w PZPR???? Oto ofiary komunistycznych MORDERCÓW, których często przedstawia Wam się jako "zbawców" Polski.

Obserwuj wątek
    • proczestochowa Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor 05.09.13, 18:26
      Aha mamy też ofiarę pobitą w Częstochowie:

Stłumienie pokojowej demonstracji w Częstochowie 1 września 1982

Eugeniusz Wiłkomirski (ur. 1930) – zmarł 3 września w wyniku pobicia przez ZOMO

• Gość: pierre_dollinsky Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 18:57
      proczestochowa napisał:

> Jak możecie w ogóle GŁOSOWAĆ NA ludzi będących kiedykolwiek w PZPR??

Poszukaj partii, w której ich nie ma, panie mądrala.
      • Gość: Gosc Z Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 21:52
        > Poszukaj partii, w której ich nie ma, panie mądrala.

on mial na mysli bylych PZPR-owcow a nie konkretna partie, madralo
        ja np zawsze glosuje na jedna partie, sprawdzam kto jest na liscie zanim zaglosuje, jesli to jest byly komunista lub przedasawiciel wiadomej nacji to po prostu nie glosuje I gitara...
        • Gość: pierre_dollinsky Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 23:01
          No, gitare mamy jak cholera... A ta "wiadoma nacja", to kto madralo?
    • Gość: pierre_dollinsky Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.13, 19:01
      PS. I rozejrzyj się trochę po historii. Każda władza, nie tylko komuchy wykańczała przeciwników. Taka np. sanacja Korfantego wypuściła z lochów jak już dogorywał, a i w "kolebce demokracji" - USA sobie nie żałowano.

Nie ma świętych w polityce.
    • kicha3 argusz 1za to że zablokowałeś dodawanie komentarzy 05.09.13, 21:12
      to spójrz na zdjęcie i sobie przypomnij gdzie wtedy jak i dziś -po której stronie są Twoi idole.A ten co zginął ,żeby wiedział że takie czasy nastaną to by tak spieprzał że nawet kula ze sztucera by go nie dogoniła.
    • Gość: obserwator Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.pl 06.09.13, 07:58
      Biedny młody chłopak. Zginął bo dał sie wmanipulowac w politykę. Co obn wiedział o polityce, o tym,że strajki wywołali ci którym w PRL najlepiej sie żyło tj. stoczniowcy i górnicy. Wysokie zarobki, własne sklepy i talony - tego reszta nie miała. Gdzie sa dzis te ideały stoczniowców i górnikków. Wyskokie bezrobocie, brak szans dla młodych i pozostraje emigracja. A rządzoący :jedeni czy drudzy, czerwoni, zieloni czy czarn i- jak obławiali sie tak obławiają sie kgrubą kasą ( np średnia zarobkuu w ministerstwie rolnictwa 6500 zł)na ciepłych posadakach w rządze, spólkach itp, niszcząc i grabiąc to co zbudowała komuna.. Ten człowik z okolic Radomska po ukończeniu zasadniczej szkoły zawodowej miał jakąś szanse w życiu, dzisiaj młodzieży zostaje zmywak w Anglii. I tyle ci strajkujący górnicy Wujka wywalczyli.
      • Gość: cv Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: 89.174.250.* 06.09.13, 15:06
        najlepiej to się żyło tym zomowcom co strzelali czyli pewnie twojemu tatusiowi
      • Gość: OBSERWATOR81 Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 17:58
        Do "obserwatora" : "ZMYWAK" W ANGLII JESZCZE NIE JEST NAJGORSZY. NAJGORSZE SĄ AROGANCKIE MORDY KOMUCHÓW I ICH DZIECI KPIĄCYCH SOBIE ZE ŚMIERCI BOHATERÓW I UWAŻAJĄCYCH ZBRODNIARZY JARUZELSKIEGO, KISZCZAKA, SKRYTOBÓJCZYCH MORDERCÓW KSIĘŻY ITP. JAKO "LUDZI HONORU". TO HAŃBA I WSTYD, ŻE POLSKA NIE ROZLICZYŁA SIĘ Z KOMUNISTYCZNYMI ZBRODNIARZAMI Z IMIENIA I NAZWISKA. PŁACIMY ZA TO BARDZO WYSOKĄ CENĘ. NIE WOLNO JEDNAK STOSOWAĆ ZBIOROWEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI NP. W ODNIESIENIU DO BOGU DUCHA WINNYCH ZWYKŁYCH CZŁONKÓW PZPR...
        • Gość: obserwator Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.pl 06.09.13, 19:49
          Do "OBSERWATORAS 81" AROGANCKIE MORDY - NAJGORZSE JAKIE W ŻYCIU WIDZIAŁEM PRZEBIERAJA SIE WCZARNE SUKIENKI I SŁUŻĄ OBCEMU PAŃSTWU JAK SZPIEDZY. ADMINISTRACJA PAŃSTWOWA PRZY NICH TO MAŁY PIKUS BO NP MW GMINIE JEST JEDNEN uRZĄD A PARABI CO NAJMNIEJ 5-6 A TAM 'SIEDZĄ TŁUŚCIOCHY I LICZA KAPUSTĘ':" TO CO WYWALCZYLI ROBOTNICY Z SOLIDARNOŚCI LEKKA RĄCZKA PRZESZŁO W RECE SUKIENKOWYCH. TO JEST PLAGA SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO. OD CZASÓW ZRYWU SIERPNIOWEGO JEST 32 LATA A DLA ROBOTNIKA NIE POLEPSZYŁO SIĘ NIC. A NAWET POGORSZYŁO. UMOWY ŚMIECIOWE, NA 1500 ZŁ;. KTO ZA TO WYŻYJE, GDZIE DZISIAJ SĄ ZWIAZKI KTÓRE BRONIA ROBOTNIKA?????SAM WAŁĘSA O TYM WIELOKROTNIE MÓWIŁ. CÓŻ DAŁO BY ROZLICZANIE JARUZELSKIEGO, KISZCZAKA- TAKIE BYŁY CZASY, I ZA NIMI STAŁO IMPERIUM Z KTÓRYM OBAMA MUSI SIE NAWET LICZYĆ. ZA BIEDE W KRAJU NALEZY ROZLICZYĆ RZĄDZĄCYCH PO 80 ROKU. TYCH CO PODPISALI KONKORDAT , ODDALI TYSIĄCE HEKTAÓW ZIEMI ZA DARMO CZARNUCHOM NAWET TEJ CO CAR IM ZABRAŁ. TO ŚMIECH NA SALI, BO WIDAĆ, ŻE NIKT TEJ KOMISJI NIE NADZOROWAŁ, NIE BYŁO INSTYTUCJI ODWOŁAWCZEJ, ROBIŁA CO CHCIAŁA, ZABIERAŁA TEŻ CO CHCIAŁA.
    • Gość: pierre_dollinsky Re: To bardzo ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 09:36
      @angrusz1 napisał:

> Z tymi protestującymi górnikami byli także księża . Ci księża winni wtedy przyp
      > omnieć o tej przypowieści . Wtedy może nie byłoby jednak tyle ofiar.
      -------------

To nie mieli by dzisiaj kogo "czcić" - znaczy wycierać sobie dziobów ich nazwiskami w politycznej nap...lance o koryto.
      • Gość: ZŁOMO Re: To bardzo ładnie IP: *.yolau.net 06.09.13, 23:42
        Nie pierre_dole bo utopisz się w korycie.
        • Gość: pierre_dollinsky Re: To bardzo ładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 16:26
          Gość portalu: ZŁOMO napisał(a):

> Nie pierre_dole bo utopisz się w korycie.
          ----------------

Ba, żebyś to choć na chwilę dopuścił...
    • pluto37 Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor 06.09.13, 10:39
      Tomuś!
      Ty podpiąłeś się pod tą tablice jako funcjonariusz partyjny, czyli zwykła hiena żerujaca na ludzkim nieszczęściu, czy jako biedaczek który nagle doznał pseudopatriotycznego wzmożenia?
      Chcesz jechac na tej tablicy jak twoje pobratymce z PiSu na katastrofie w Smoleńsku?
      To napisz to wyraźnie.
      Od kiedy urzędujesz na tym forum i byłes na państwowym etacie, to takich wzmożeń nie doznawałeś. Nie stawałes w pierwszym szeregu tych co chcieli skazywac Jaruzelskiego i Kiszczaka. Nie zdarzyło ci sie pikietowac siedziby SLD i krzyczeć precz z komuną.
      Zrobiłeś się ANTYKOMUNISTĄ dopiero wtedy kiedy spociłeś się w biegu do partyjnego KORYTA.
      Co jest zwyczajna obrzydliwością. I tyle.

Angrusz -wtedy aktywista z ZMS-u powinien siedziec cicho bo wtedy kiedy strzelano w Wujku dzielnie stał z kałachem na straży ustroju komunistycznego przed huliganami i wywrotowcami z Solidarności.
      • angrusz1 Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor 06.09.13, 13:49
        Pluto37 tak napisał :

"Angrusz -wtedy aktywista z ZMS-u powinien siedziec cicho bo wtedy kiedy strzelano w Wujku dzielnie stał z kałachem na straży ustroju komunistycznego przed huliganami i wywrotowcami z Solidarności. "

Nie kłam pluto37 .

Wtedy - 16-17.12.1981 r - angrusz1 chodził na 3 zmiany do koksowni , a o byciu członkiem ZMS już dawno zapomniał , bo to było i dawno , gdzieś 1971 i krótko .

A z kałachem angrusz1 chodził po Olsztynie dopiero w lutym 1982 , czyli po unitarce , po przysiędze . Do wojska każdy , każdy zdrowy , po studiach musiał iść .
        Takie to czasy były .
        A co robił pluto37 wtedy ? Ma się czym pochwalić ?
        • pluto37 Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor 06.09.13, 21:18

> Nie kłam pluto37 .
          >
          > Wtedy - 16-17.12.1981 r - angrusz1 chodził na 3 zmiany do koksowni , a o byci
          > u członkiem ZMS już dawno zapomniał , bo to było i dawno , gdzieś 1971 i krótk
          > o .---------------------------------------------------------------------------------------------------
          Taaak? To zajrzyj do tego co sam pisałeś i tkwi jak drzazga w twoim tyłku.
          O zms-ie zapomniałeś? A przecie 10 lat "studiowałeś" i pod nadzorem towarzyszy byłeś za przemytnika. Ty już jak kaczyński masz sklerozę i sam nie wiesz cos wczoraj nam tu na forum serwował.
          >
          > A z kałachem angrusz1 chodził po Olsztynie dopiero w lutym 1982 , czyli po uni
          > tarce , po przysiędze . Do wojska każdy , każdy zdrowy , po studiach musiał i
          > ść .
          ---------------------------------------------------------------------
          Znowu skleroza. zeznawałeś żeś na ochotnika poszedł do jakiegoś zadupia, bo hutników i górników odraczali od koszar, a w stanie wojennym takie firmy były zmilitaryzowane...

> Takie to czasy były .
          > A co robił pluto37 wtedy ? Ma się czym pochwalić ?
          --------------------------------------------------------------------------
          Jakie czasy były to my pamietamy. Pluto 37 ma się czym pochwalic ale potrzeby nie ma takiej.
          W kazdym razie z kałachem solidarnościowców nie ganiałem i nie plułem na nich jak ty. I nie płaszczyłem sie przed czerwonymi jak ty miałeś w zwyczaju.
          Już ci kiedyś radziłem, zebys nie zabierał głosu na te tematy, bo fetorkiem ciagnie od twoich wyczynów w tamtych czasach. Gdyby cie zamaist na pólnocne zadupie wcielili do zomo to robiłbys to samo co te zomole pod Wujkiem.
          • angrusz1 Kłamca plito37 07.09.13, 07:34

"Taaak? To zajrzyj do tego co sam pisałeś i tkwi jak drzazga w twoim tyłku.
            O zms-ie zapomniałeś? A przecie 10 lat "studiowałeś" i pod nadzorem towarzyszy byłeś za przemytnika. Ty już jak kaczyński masz sklerozę i sam nie wiesz cos wczoraj nam tu na forum serwował."

Na studiach studenci , w tym i ja zwykle - tak w ok 30 % - należeli do SZSP a nie do ZMS .
            Moje studia dzienne trwały prawie 5 lat a nie 10 lat .

Kolejne studia to były już innym trybem .

I dalej pluto37 pluje ( to robi umiejętnie i z lubością ) :
            "Znowu skleroza. zeznawałeś żeś na ochotnika poszedł do jakiegoś zadupia, bo hutników i górników odraczali od koszar, a w stanie wojennym takie firmy były zmilitaryzowane..."

No taak, taka to wiedza tego pluja .
            Po studiach , każdy zdrowy musiał iść do wojska i nie było żadnego " ochotnictwa " . Gdzie ty pluju żyłeś ? Wybór był tylko terminu . Ja akurat wybrałem taki : od 5.01.1982 r .

Może hutników , może górników odraczali ale nie absolwentów uczelni .

I dalej pluto37 twierdzi :

"Jakie czasy były to my pamietamy. "

Jeżeli pamiętasz a piszesz nieprawdę to jeszcze bardziej cię to pogrąża : kłamiesz świadomie .
            I dalej :

"Pluto 37 ma się czym pochwalic ale potrzeby nie ma takiej.
            W kazdym razie z kałachem solidarnościowców nie ganiałem i nie plułem na nich jak ty. I nie płaszczyłem sie przed czerwonymi jak ty miałeś w zwyczaju.
            Już ci kiedyś radziłem, zebys nie zabierał głosu na te tematy, bo fetorkiem ciagnie od twoich wyczynów w tamtych czasach. Gdyby cie zamaist na pólnocne zadupie wcielili do zomo to robiłbys to samo co te zomole pod Wujkiem "

Taak pochwalić pluto37 ma się czym ale czym nie wiemy .
            Taka to wiarygodność takich plujów .
            • pluto37 Re: Kłamca plito37 07.09.13, 11:03
              :):):):):):)
              zamiast się pultać jak dżdżownica na haku to zajrzyj do archiwum i sprawdź cos sam nabajdurzył na swój temat.
              Jak sie własnoręcznie popuszczało kawałkami życiorysu przy pomocy klawiatury na własny temat, to lepiej nie liczyc na to, że wszyscy którzy je czytali mają taką sklerozę jak ty.
              Niektórzy -jak ja- uwaznie czytali cos smarował i wyciągali wnioski z twoich memuarów.
              I nie opowiadaj bzdetów o SZSP jak byłoby to coś innego niż komunistyczna przybudówka do szkolenia janczarów którzy potem robili kariery w aparacie i w podobnych miejscach. A tobie ułatwiała przemytnictwo.
              I na koniec o tej lubości....pewnie masz troche racji.
              Nie lubię przepoczwarzonych wielbicieli komuny którzy zapomnieli własnych życiorysów i udają czyściochów umoralniających innych. Pamietam bowiem takich co to im komuna zycie uratowała, a oni potem radośnie okazywali się gwiazdorami opozycji i KPN-wcami tak tajnymi, ze sami ze strachu przed kolegami sb spać nie mogli.

Różnica miedzy tobą a Jaskółą jest taka, że on jest młody, durny i napalił sie na politykę i o komunie ma pojęcie jak ty o rozwielitkach w Rowie Mariańskim.
              A ty jesteś stary grzyb, który ma sklerozę i liczy, że inni mają taka samą.
              Oba zaś macie ciąg na koryto polityczne przy pomocy reklamy na tym forum.
              Tylko ten ciąg juz sparciał i zostało ci tylko dogadywanie.
              :):):)
          • angrusz1 Kłamca pluto37 07.09.13, 18:19
            tak napisał :

" Gdyby cie zamaist na pólnocne zadupie wcielili do zomo to robiłbys to samo co te zomole pod Wujkiem."

To nie tylko kłamca ale i manipulant .

Po studia każdy zdrowy absolwent musiał iść odsłużyć wojsko tzw SOR , szkoła oficerów rezerwy a w okolicach 1980 roku przemienione na SPR - szkoła podchorążych rezerwy .
            Tylko tam szli studenci .
            ZOMO to jednostka milicji a nie wojska i tam nie brali absolwentów studiów . Tam mógł ktoś iść , aby odsłużyć wojsko ale w służbie zasadniczej .

To dla tych , którzy tych czasów nie znają a dla pulta37 kolejny gwóźdź do jego trumny kłamcy .

SZSP - taak , w nazwie miała od pewnego czasu S od Socjalistyczny Związek Studentów Polskich . Innego nie było do jesieni 1980 roku . Ktoś , kto chciał być aktywny - różne pola aktywności , należał do SZSP i mógł korzystać - jak sam sobie to zorganizował z dotacji rządu PRL do tego związku np do BPiT Almatur - przy pomocy tego biura można było wyjechać za granicę - każdy student za dość niską cenę . Do tzw demoludów nie było tłoku - oprócz ZSRR . Taak , prawie każdy , kto tam jechał wiózł , jak powiada złośliwe plujka przemycał , jedną , dwie ( no niektórzy i więcej jak chcieli bardzo ryzykować ) pary dżinsów, żeby koszt wycieczki trochę się zwrócił . Pilot wycieczek musiał raczej być wstrzemięźliwy , bo wpadka na granicy równała się z utratą uprawnień . A te uprawnienia zdobywało się sporym trudem : kurs , praktyka w MHS i ogólnie bycie aktywnym w Klubie Pilotów Wycieczek Zagranicznych BPiT Almatur - Bardzo miło wspominam te czasy . Nie siedziałem na d... w akademiku i nie chlałem na umór , jak wielu innych gnuśnych a leniwych .
            Teraz w III RP mrówki robią to na okrągło .

No cóż , PRL było państwem rządzonym przez komuchów ale to nie oznacza, że ludzie w tym czasie mieszkający to same komuchy .

To plujka pluto37 tak twierdzi , takie ma zdanie .
            Szanowni forumowicze, ci starsi , sami to oceńcie .
            • pluto37 Re: Kłamca pluto37 07.09.13, 20:38
              angrusz!
              znowuś mnie ubawił.
              Starsi pamietają, ze trza było dokładnie i głęboko lizać poślady, żeby zasłużyć i robic za pilota przemytniczych imprez, a potem opłacać sie temu co takie fuchy dawał.
              A jeszcze potem pisać sprawozdania o tym co sie działo w czasie wycieczki dla "przełożonych" o czym sam nam sprawozdawałeś na tych łamach.
              Nieprawomyślnych do takich fuch nie zatrudniano. Trza było zasłużyć gorliwościa w służbie:):)
              Mnie to rybka.
              Było -minęło. Dzis jestes przefarbowany na zawodowego katolika z PiSowskim rytem. Co jest zjawiskiem dość typowym w tej mafijnej sitwie -że zacytuje kol. Jaskółę:):)
              Dla młodziezy to całkiem niezłe doświadczenie poznanie takiego eksponatu z epoki późnego Gierka i poczatkowego Jaruzela.:):)
              • angrusz1 Re: Kłamca pluto37 07.09.13, 21:08
                Tak powiedział :

"Starsi pamietają, ze trza było dokładnie i głęboko lizać poślady, żeby zasłużyć i robic za pilota przemytniczych imprez, a potem opłacać sie temu co takie fuchy dawał. "

A byłeś w tym środowisku ? Nie pamiętam takiego jakiego " Włodka " A Klub Pilotów obejmował wszystkie uczelnie śląskie włącznie z Częstochową i nie pamiętam takiej osoby .
                To twoje zdanie , tak samo wiarygodne jak i wiele innych stwierdzeń , o czym tutaj inni wspominają .

Ja mam takie i takie tutaj przedstawiłem, żeby młodzi nie dali się zmanipulować przez różnych dewiantów .
                • pluto37 Re: Kłamca pluto37 07.09.13, 21:54
                  angruszu!
                  Bo ty pamietasz wyłącznie to co chcesz pamietać. Zazwyczaj organizm to co brzydkie odrzuca, co juz niejaki Freud udowodnił:):)
                  Ale nie dziwię ci się, bo to dzieci mogą zajrzeć, sąsiedzi, znajomi.
                  A "sąsiadem" się nie sugeruj, bo on taki mój sąsiad jak ty i kol. Jaskóła.
                  i jeszcze coś ci powiem na ucho.
                  Gdybyś odpuścił sobie i durnot pod tablicą poswięcona temu chłopakowi z Wujka nie wypisywał, to nie miałbym okazji, zeby ci kawalki życiorysu z epoki błędów i wypaczeń wypominać.:)
                  • angrusz1 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 11:52
                    tak napisał :

"Gdybyś odpuścił sobie i durnot pod tablicą poswięcona temu chłopakowi z Wujka nie wypisywał, to nie miałbym okazji, zeby ci kawalki życiorysu z epoki błędów i wypaczeń wypominać.:) "

A ja jednak nie odpuszczam i nie odpuszczę . A swojego życiorysu się nie wstydzę , bo uważam , że nie mam czego się wstydzić .
                    Starałem zachowywać rozsądnie , ktoś tu nazwał to kunktatorstwem . Hmm, zanim człowiek zdecyduje się , musi się zastanowić , musi upłynąć czas . To dobra zasada .
                    • pluto37 Re: Nie uwierzycie.........! 08.09.13, 12:48
                      Dyźku!
                      Spokojnie.
                      I tak idzie ku ..... lepszemu. Zauważ, że nagle funkcjonariusze kościelni zaczęli się potężnie denerwować. Ale nie ma co miec pretensji do tych co doją.

Ale jest jeszcze cos.
                      przeczytaj co spreparował młody i ambitny koordynator republikanin świeżego rytu. On nie jest stary grzyb zdewociały i zrydzykowany.
                      To młody, ambitny aktywista, który prze do koryta i juz wie gdzie trzeba się ustawić i komu nadstawić tyły. On i jego kompani chetnie będa kontynuowac tradycje zapoczatkowane przez Wronę i poprzedników.
                    • pluto37 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 13:12
                      angrusz1 napisał: >
                      > A ja jednak nie odpuszczam i nie odpuszczę . A swojego życiorysu się nie wstydz
                      > ę , bo uważam , że nie mam czego się wstydzić .
                      ------------------------------------------------------------------------
                      czego to nie odpuszczasz? bo jakoś ciężko wyczuć:):)
                      A co do życiorysu, to taki masz jaki sobie sam spreparowałes i jakim sie nam chwalisz.
                      Ja bym sie wstydził, gdybym taki miał, a przynajmniej nie chwalił.
                      Tylko skoro go upubliczniasz to nie powinienes miec pretensji, że jest komentowany na tle epoki błędów i wypaczeń:)

> Starałem zachowywać rozsądnie , ktoś tu nazwał to kunktatorstwem . Hmm, zanim c
                      > złowiek zdecyduje się , musi się zastanowić , musi upłynąć czas . To dobra zasa
                      > da .
                      jeszcze oportunizmem, kameleonizmem i paroma podobnymi. Tak właśnie tlumaczyli sie ...komuniści.
                      Ale pewnie nikt nie miałby do cię pretensji gdybyś nie pluł na tych, którzy nie zachowywali sie tak rozsadnie jak ty i zachciało im się rozwalać komune w 80-tym. Tak jak ten chłopak z tablicy.
                      Z tego samego rozsądku jaki pozwolił ci ssać cycek za komuny po tym jak padła zassałes cycek w PiSie.
                      To tez dobra zasada. Ustawic żagielek tak, zeby wiaterek dmuchał gdzie trzeba.
                      Dlatego napisałem, ze gdyby cie los rzucił do tego Wujka z pełnia rozsądku i dobrymi zasadami mógłbys bez zastrzeżeń odpalac z kałacha do tych strajkujacych.
                      przecie temu co kazałby ci strzelać nie pokazałbys środkowego palucha i nie kazał sp...ć bo to nie byłoby rozsądne.
                      I to właśnie jest ten problem, którego nie jestes w stanie zrozumieć.

I angruszu! Jak moge być kłamca. Tylko jak ty ......wyglądasz ze swoim rozsadkiem i oportunizmem:):):)
                      • Gość: sąsiad Re: Kłamca pluto37 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.13, 14:24
                        Oj lizało się lizało opisz jak dostałeś paszport do wyjazdu do Kanady? Za co dostałeś napisz. Ale po porstu napisz. Nie nie tlymacz tylko napisz co zrobiłeś żeby dostać paszport.
                        Ale znów proszę napisz jak dostałes paszport. Wytłumacz sie z zachowania.
                        • pluto37 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 14:50
                          Gość portalu: sąsiad napisał(a):

> Oj lizało się lizało opisz jak dostałeś paszport do wyjazdu do Kanady? Za co do
                          > stałeś napisz. Ale po porstu napisz. Nie nie tlymacz tylko napisz co zrobiłeś ż
                          > eby dostać paszport.
                          > Ale znów proszę napisz jak dostałes paszport. Wytłumacz sie z zachowania.

Pewnie sam lizałeś to wiesz jak się to robi.
                          Gdybyś był/a madrzejszy to byś wiedział/a ze nikt nie dostaje paszportu do Kanady,USa, Francji, GB i in. To wymaga jednak ciut rozumku więcej niż ma rozwielitka.
                          Ale ponieważ nie wiesz jak sie to odbywa to już tłumaczę.
                          UWAZAJ:
                          trzeba iśc na ul Sobieskiego i na parterze jest biuro paszportowe gdzie składa się wypełniony formularz i załącza się trzy zdjęcia, a potem czeka az przyślą z Warszawy i odbiera się w umówionym terminie.
                          Gdybyś był mój sąsiad to nie musiałbym ci tego tłumaczyć. Nie miałem niedojdów po sąsiedzku.
                          A zachowanie już tłumaczę ekstra:
                          Przed wejściem do urzędu zdjąłem nakrycie głowy i urzędującym paniom powiedziąłem dzień dobry. I nie używałem brzydkich wyrazów.
                          To na wypadek gdybyś chciął załatwiac sobie taki document.:):):)
                        • storima awanturnik kubiss 08.09.13, 15:15
                          Macisz tak od lat, widac jak przez ta nienawisc uprawiana od wczesnych godzin rannych, tak okolo godziny 3 do poznej nocy na roznych forach atakujesz ludzi, obrazasz, konfabulujesz.

Oto przyklady:

Ten tekst dedytuję też niejakiemu Włodkowi, do przemyślenia.

PS. a tak na marginesie, z jakiego to powodu storima, czyli pan P. wyjechał z
                          Częstochowy budując swoją martyrologię poza granicami Polski? Pytam, bo różnie o
                          tym fakcie mówią "na mieście" ;-)
                          • storima Hej Max! Wrociles do Cz-wy aby postukac z Qubucka? 08.09.13, 15:50
                            kubiss napisał:

> Gość: George Zimmerman 20.07.13, 09:31 Odpowiedz
                            > Kubiss, miyszkos kajs na Florydzie?
                            >
                            > Key west to moje ulubione miejsce .
                            > W dzien jachty wieczorem laski , puby itp.
                            >
                            > Jak masz jakies specyficzne pytanie dot Florydy to prosze na maila .
                            >
                            > KubiSS Max KolAnko

Hej Max!!!
                            Wrociles do Czestochowy na stale, czy tylko po to, aby postukac z
                            Qubucka?
                            • Gość: wyszkow Re: Hej Max! Wrociles do Cz-wy aby postukac z Qub IP: *.wyszkow.fuz.pl 08.09.13, 20:24
                              Swietne! Pisalem o tym wczoraj. Zupelnie zatracil wyczucie rzeczywistosci i dystans do samego siebie. Co za chory pajac ten kubiss:)))

Max Kolanko z Florydy:)))))
                              • storima Re: Hej Max! Wrociles do Cz-wy aby postukac z Qub 08.09.13, 22:14
                                Gość portalu: wyszkow napisał(a):

> Swietne! Pisalem o tym wczoraj. Zupelnie zatracil wyczucie rzeczywistosci i dys
                                > tans do samego siebie. Co za chory pajac ten kubiss:)))
                                >
                                > Max Kolanko z Florydy:)))))

Smutne. Tak sie stoczyl:( A z drugiej strony on nikogo nie zaluje. Jeszcze grozi pobiciem, smiercia. Zyczy smierci. To juz jest kryminogenna patologia. I do tego ta smarkateria. za kazdym razem gdy zostaje na swym pajacowaniu i lajdactwie ponownie nakryty to "msci sie" wyciagajac archiwalne watki z gowniarskimi "komentarzami". Złamany pajac.
                      • angrusz1 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 17:12

kłamie w sposób oczywisty . Przypomnijcie sobie scenę ze sztuki " Zemsta " Fredry . Tam jest moment , kiedy Rejent każe spisywać " rany " pobitego murarza , czy pozew .
                        Murarz - zadrapanie - a Rejent - rana .
                        To jest ta sama metoda manipulacji i przekłamania , co u plujki . Dlatego taka jego wiarygodność .

Ale pluto37 tak też napisał :

"Dlatego napisałem, ze gdyby cie los rzucił do tego Wujka z pełnia rozsądku i dobrymi zasadami mógłbys bez zastrzeżeń odpalac z kałacha do tych strajkujacych.
                        przecie temu co kazałby ci strzelać nie pokazałbys środkowego palucha i nie kazał sp...ć bo to nie byłoby rozsądne."

Taak, tak mogłoby być . Mnie to ominęło .Miałem szczęście . Ja tylko chodziłem z kałachem po mieście w patrolu . Nie byłem w sytuacji , postawienia mi rozkazu do strzelania .
                        W Wujku były też czołgi, a więc to było wojsko , a więc nie tylko ZOMO . Nie wiem , kto obsługiwał te czołgi . Może też zwykli żołnierze z poboru . Mieli , może mieli , wtedy problem moralny .

Ale jak widać po latach , po wielu latach opinia o stanie wojennym nie jest taka jednoznacznie zła . Skąd się to bierze ? Czyżby tyle w Polsce było zwolenników komuny i przez tak długi okres ?
                        Czy raczej trzeźwy osąd . Trzeźwy osąd , co mogłoby być , gdyby doszło do " targania po szczękach " , o czym nasz noblista pokojowy wspominał w listopadzie 1981 roku .

Jedni mogli się przekonać . Tak jak w Wujku a inni później oglądać w TVP " targanie po szczękach " w byłej Jugosławii na większą skalę .

Część tych targających była , mogłaby być uwikłana w tego typu śmiercionośne układy bez swojej woli - np poprzez powoływanie do wojska .

Jednak , kiedy ja już byłem w wojsku , to już było jasne jak ludzie w kraju przyjęli stan wojenny i ja nie miałem okazji być na miejscu " wujkowych " żołnierzy .Owszem każdego 13 dnia każdego miesiąca do końca 1982 roku ten dzień spędzałem na ciężarówce w pełnym oporządzeniu i z bronią . No ale to można potraktować jako takie ćwiczenie gotowości bojowej , jak to w wojsku .
                        Ale do starcia dwóch stron ktoś dążył , świadomie dążył i przekonał wielu . Zamiast uciszać , ostudzać gorące głowy , nawet kiedy tu i tam komuna ( agenci esbeccy ) podpalała ogniska .

Komuś było już bardzo pilno do przejęcia władzy .

Obecnie Syria pokazuje , co to jest duży wewnętrzny konflikt .
                        • storima Byłem w tym czołgu 08.09.13, 17:49
                          angrusz1 napisał:
                          > W Wujku były też czołgi, a więc to było wojsko , a więc nie tylko ZOMO . Nie w
                          > iem , kto obsługiwał te czołgi . Może też zwykli żołnierze z poboru . Mieli , m
                          > oże mieli , wtedy problem moralny .

To były ciężkie do wyobrażenia dziś sytuacje.
                          My, ukrywajacy sie w konspiracji, balismy sie ubekow, badz zomo. Ze smutkiem, owszem dreszczem emocji, normalne, bylismy mlodzi, wrogowie PRL, ktorych nalezalo scigac, mozna bylo do nas strzelac, a jednak mijalismy patrole zolnierskie, przenoszac elementy do powielaczy, bibule, ze pewnym wspolczuciem, wiedzac przeciez, ze zolnierze ci nie czynia tego z wyboru.
                          Tutaj tekst, ktory po dekadach wyjasnia, ze mielismy racje:

Ale przecież podjęcie walki z Rosjanami byłoby samobójstwem. Pozabijaliby was.
                          gen. rez. Waldemar Skrzypczak:
                          – Nie tak do razu. Mieliby z nami kłopoty. Byliśmy wojskiem doskonale wyszkolonym. Na podstawie czego tak twierdzę? Otóż w sierpniu 1981 r. byliśmy na poligonie polsko-rosyjskim, gdzie miałem możliwość przyjrzenia się sprawności pododdziałów pancernych wojsk radzieckich. I porównania z naszymi. Myśmy ich bili na głowę we wszystkim! Oni z nami na ćwiczeniach nie mieli żadnych szans. Biliśmy ich w działaniach taktycznych, w sprawności ogniowej na strzelnicach. Na pewno tanio skóry byśmy nie sprzedali.

Ale przecież ich było więcej.
                          gen. rez. Waldemar Skrzypczak:
                          – Wiele razy Rosjan było więcej, a przegrywali. Myślę, że jeżeli z naszej strony byłby opór, Rosjanie nie podjęliby walki, bo mogłaby się przekształcić w taką, która byłaby dla nich dokuczliwa – w wojnę partyzancką. A my byliśmy na tyle zdeterminowani, że na pewno taką walkę byśmy podjęli.

www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/bylem-tym-czolgu
                        • pluto37 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 20:53
                          angruszu!
                          A niechże cię diabli chwyca z taka PUSTĄ mózgownicą:):):)Napisałes przepiekny elaborat co do joty potwierdzający to co wczesniej napisałem.
                          Byłes idealnym poddanym komunistów. Kazali siadać toś siadał, kazali stać tos stał z rukami pa szwam, a w nagrodę spadał ci ochłap za wierna służbę. Na takich własnie opierał sie reżym. Bierny-Mierny, ale WIERNY.
                          Nakręcany wańka-wstańka.
                          Przecie od 80-ego roku na hucie działała Solidarnośc. Ze strachu i zwykłego oportunizmu do czaszki ci nie przyszło żeby sie do nich zapisać. Choc mieli sporo całkiem logicznych postulatów. I całkiem nieźle współpracowali z dyrektorem. Co zeznawał nam ówczesny boss solidarności w hucie. Więc nie było problem, że cię z roboty wywalą.
                          Ale dobrze że to przypominasz coś robił wtedy I jak myślałeś. I to pod tablicą tego chłopaka, któremu chciało sie stanąc naprzeciwko takich jak ty bezmózgich tepaków z kałachami i pokazac im środkowy paluch.
                          Gdyby takich angruszów było wiecej to do dzis bysmy pod carskim butem piszczeli.
                          Wot taki eksponat przyrodniczy z biologicznej pracowni młodziezy się przytrafił.:):)
                          • angrusz1 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 21:18
                            tak napisał :

"Przecie od 80-ego roku na hucie działała Solidarnośc. Ze strachu i zwykłego oportunizmu do czaszki ci nie przyszło żeby sie do nich zapisać."

Taak , ze strachu i ze zwykłego oportunizmu . Ja wtedy , no trochę później , już pracowałem w Hucie i widziałem tych ludzi , widziałem ,co zwykli ludzie oczekują .

Oczekiwali, że będzie im lepiej . A tu lepiej nie mogło być , bo kraj był zadłużony po uszy a kolejne strajki tylko pogłębiały tę mizerię ekonomiczną i finansową PRL-u .
                            I dlatego ,że to widziałem , to wolałem nie wchodzić w coś , co jest przeciwne moim poglądom ekonomicznym . Ja wiedziałem i widziałem , że sporo z tych ludzi w normalnym systemie ekonomicznym straciłoby pracę , a co najmniej nie obijaliby się , jak tam niektórzy.

Ponieważ obawiałem się, że to się może źle skończyć , to wolałem - jak zwykły oportunista - poczekać , co z tego wyniknie . A miałem przed sobą wojsko - termin 5 stycznia 1982 .

No i wyszło na moje . Strony obie tak rozgrzały sytuację , że wybuchła .

I dalej pluto37 pisze :

"Choc mieli sporo całkiem logicznych postulatów."
                            To podaj te postulaty . To możemy podyskutować o ich logiczności .

Bo wystarczy , że żądali podwyżek i już wszystko w łeb brało , bo w tak zadłużonym kraju należało cieszyć się , że jest praca i należało zaciskać pasa - popatrzmy , co się dzieje teraz w Grecji - kraju zbankrutowanym - a taka była wtedy PRL .

I dalej pluto37 pisze :

" I całkiem nieźle współpracowali z dyrektorem."

To do mnie nie docierało , bo ja dość nisko w hierarchii Huty stałem . Natomiast słyszałem od podobnych jak ja ludzi , czego oni oczekują od S .
                            Oczekiwali , najczęściej rzeczy niemożliwych - i to nie politycznie ale ekonomicznie .

I dalej plutu37 pisze :
                            " Co zeznawał nam ówczesny boss solidarności w hucie. Więc nie było problem, że cię z roboty wywalą. "

A ty wtedy w Hucie pracowałeś , w koksowni i tak dokładnie wiesz , co kto mówił , myślał zamierzał ?
                            Wyszło jak wyszło i ludzie po skutkach te czyny oceniają .

Teraz po latach też III RP jest na skraju bankructwa i wielu - także członków PiS - oczekuje , że będzie im się lepiej , dostatniej żyło . Tak jakby nie brali pod uwagę długu jaki dotychczasowe rządy i postkomunistów i postsolidarnościowców narobili .

To też może się źle skończyć . O tym tu od lat piszę i jakoś mało mam zrozumienia . A robi się coraz bardziej gorąco .

Możesz mi wrzucać od kunktatora , możesz . Ale nie zwykłem wskakiwać do nieznanej wody na główkę .
                            A komuny nie lizałem po d.... . I dlatego spokojnie ciebie nazywam kłamcą .
                            • pluto37 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 21:54
                              angruszu!
                              Pienknies to opisal.
                              Gdyby kto potrzebował sciage do opisu życia wewnętrznego i przykładu na mentalność niewolnika, chłopa pańszczyźnianego, czy kawałka do tasmy produkcyjnej to ma jak znalazł.:):):)

A co do strajków, to akurat ty jestes typowym kłamcą z mózgiem wyprasowanym przez komunistów z POP i trybune robotniczą.
                              Huta strajkowała? Zakłady produkcyjne stały z braku roboty, bo towarzysze nie mieli za co surowców kupować z braku WSADU DEWIZOWEGO.
                              • angrusz1 Re: Kłamca pluto37 08.09.13, 22:57
                                pluto37 napisał:

>" angruszu!
                                > Pienknies to opisal.
                                > Gdyby kto potrzebował sciage do opisu życia wewnętrznego i przykładu na mentaln
                                > ość niewolnika, chłopa pańszczyźnianego, czy kawałka do tasmy produkcyjnej to
                                > ma jak znalazł"

A pisz sobie i nazywaj . ja mam swoje zasady i nie zwracam na opinię plutów 37 .

I dalej :

>
                                > "A co do strajków, to akurat ty jestes typowym kłamcą z mózgiem wyprasowanym prz
                                > ez komunistów z POP i trybune robotniczą.
                                > Huta strajkowała? Zakłady produkcyjne stały z braku roboty, bo towarzysze nie m
                                > ieli za co surowców kupować z braku WSADU DEWIZOWEGO. "
                                > :):):)"

W którym miejscu ja napisałem , że HBB strajkowała . Strajkowała 13.12.1981 roku ?

W Koksowni nie trzeba było wsadu dewizowego .
                                Taka to twoja wiarygodność - manipulujesz i kłamiesz .
                                • pluto37 Re: Kłamca pluto37 09.09.13, 13:00
                                  angrusz1 napisał:
                                  >
                                  > A pisz sobie i nazywaj . ja mam swoje zasady i nie zwracam na opinię plutów 37
                                  > .
                                  To co się pultasz? Przecie ja tylko twoje zasady konkretyzuje na tle epoki:):)
                                  A żes odporny na wiedzę i trudny do reedukacji to wiemy nie od dziś. Jak to nie zwracasz uwagi???? A te elaboraty co powyżej to z tego niezwracania się biorą?:):):)
                                  > W którym miejscu ja napisałem , że HBB strajkowała . Strajkowała 13.12.1981 rok
                                  > u ?
                                  A niechże cię diabli schwyca z taka pustą mózgownicą- że zacytuje wieszcza-
                                  ja wiem, że skleroza nie boli a czytanie ze zrozumieniem wymaga jednak pewnego wysiłku umysłowego. Pisaleś o strajkach dewastujacych rozpieprzoną gospodarkę komunistyczną czy nie? Skoro HBB nie strajkowała, kopalnie tez nie, a zakłady produkcyjne stały -jak pisałem- z braku surowca i importowanych części do maszyn itp to o co ci biega?
                                  Albo byleś tak zaślepiony propaganda z kołchoźnika albo byłes tak tępy, żeby samemu nie pokapować co się dookoła dzieje. Raczej trafiły cię oba czynniki jednocześnie.
                                  Pracowałem kiedyś z takim ZMP-owcem jak ty -mniej więcej twoim rówieśnikiem - z podobnie jak twój zakręconym rozumkiem i podobnie jak ty przesiakniety smrodem preparowanym przez speców od propagandy. Majaczył tymi samymi sloganami zmajstrowanymi przez lektorów partyjnych i zmp-owskich.
                                  I tyle.
                          • Gość: better Re: Kłamca pluto37 IP: *.net.stream.pl 09.09.13, 09:20
                            Załóżcie jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji,od meritum dosyć daleko odeszliście,chciałoby sie powiedzieć-ciszej nad tą trumną.Były czasy,jak ktoś chciał zarobić to jechał pracować do kopalni,nie po to żeby do niego strzelano.Dziś może wyjechać za granice,macie braci,kuzynów,znajomych którzy wyjechali?oni też mogą się znależć w niewłaściwym miejscu i czasie,a może macie przynajmniej rodziców którzy otwierają dzwi i słyszą-wasze 19 letnie dziecko zostało zastrzelone...i nikt nie poniesie za to odpowiedzialnosci.
                            Zginął po to żebyście mogli na forum obrzucać się błotem,uszanujcie to jeśli potraficie.
                            • pluto37 Re: Kłamca pluto37 09.09.13, 13:19
                              Nie wiem czy odeszliśmy aż tak daleko jak ci się wydaje.
                              Ten chłopak zginął w okreslonych okolicznościach, które KTOŚ spowodował. Ktoś tolerował i dlatego, że ktoś pociągnął za spust bo był taki tępy jak angrusz, żeby bezmyślnie wykonywac rozkazy licząc na bezkarność.
                              Z jednej strony masz angrusza ktoremu komuna ratowała życie dając ochłapy za co czuje wdzięczność do dzis i młodego aktywistę partyjnego, który mając o tamtych czasach blade pojęcie wykorzystuje tablice poswięcona tamtemu chłopakowi do własnych interesów propagandowych.
                            • Gość: wyszlow Re: Kłamca pluto37 IP: *.wyszkow.fuz.pl 10.09.13, 01:10
                              Gość portalu: better napisał(a):

> Załóżcie jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji,
                              storima utworzyl azyl dla nieleczonych i uposledzonych przez internet. I tam slusznie odprowadza scieki gnoju z watkow FCz.

I oczywiscie masz racje.

> Zginął po to żebyście mogli na forum obrzucać się błotem,uszanujcie to jeśli po
                              > traficie.

Nie po to ginal.
                              Ale tak to jest, ze cham bedzie sie jeszcze bardziej chamil bo ktos walczyl o to aby ludzie mieli wolnosc, w tym przypadku wypowiedzi, a cham to chamsko zagarnie. Normalne. Dla psychola.

Masz tu jeszcze "spolecznych" lanserow, ktorzy w jeszcze w czasie pogrzebu "zapraszaja" na polityczna stype.

Tez sie z tym nie zdadzam, ale w zyciu takich typow po prostu unikam, a na publicznych forach dzieli mnie od nich zdrowy rozsadek, normalnosc, i moja anonimowosc.

Pozdrawiam Cie.
    • Gość: uchi Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.183.250.147.dsl.dynamic.t-mobile.pl 06.09.13, 11:01
      jak mowi przysłowie-gdzie drwa rąbią tam wióry lecą, mogli nie strajkować i byłby spokoj
      W demokratycznej polsce zapewne nie jedna osoba została poszkodowana na skutek interwencji policji tudzież poniosła smierć-zdarza się. pododnie jak z samospaleniam Pana Siwca na stadionie narodowym w 68 roku, jakiś czas temu też tego aktu dokonał jeden z naszych obywateli pod kancelaria premiera-tyle, ze z Siwca obecne media robią bohatera a o tym drugim wogole sę nie mowi i pomnikow nie stawia...
    • serwolatka5 Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow... 06.09.13, 11:02
      Bóg mi świadkiem , że dzisiaj by pluł jak ja pluję na to za co zginął.
      • Gość: Figaro Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.static.chello.pl 06.09.13, 12:17
        Plujesz? Na co ? Na to że możesz się swobodnie wypowiadać na tym forum i przestrzeni publicznej i nikt nie przyjdzie i nie przestawi ci facjaty pałą? Na to plujesz? Czy ,może na to że możesz wyjść i zaprotestować w każdej sprawie i nikt cię nie zastrzeli jak tego chłopaka w "Wujku" Nie wiesz jak się żyło w PRLu ,pojęcia zielonego nie masz jakie to były czasy, a jak nie masz nie wypowiadaj takich sądów bo się tylko ośmieszasz.
        • Gość: cygaro Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.173.13.232.tesatnet.pl 06.09.13, 13:27
          Figaro, biedny naiwny człowieczku - rzecz polega na tym, że wówczas "mówieniem co się chce" i "protestowaniem" można było wiele zmienić. To miało jakieś znaczenie (i dlatego władza niechętnie na to patrzyła). Dzisiaj możesz sobie protestować, demonstrować, strajkować i gadać co chcesz, ale nie ma to żadnego znaczenia, niczego tym nie zmienisz. Psa z kulawą nogą to nie interesuje. Więc władza też to olewa. Ale możesz sobie wierzyć w bajki, ze jesteś bardziej "wolny".
      • Gość: SWiAT Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.pool.mediaWays.net 06.09.13, 12:23
        Naprawde tak tesknisz za komuna?
      • Gość: januszw Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.play-internet.pl 06.09.13, 12:36
        A jak są (będą) uhonorowani Ci co zginęli w ciągu ostatniego roku z rąk policji (na komisariatach lub bezpośrednio po wyjściu) i ................... brak winnych. PRL to pikuś, przypomnijcie sobie chociażby areszty tzw. wydobywcze fiuta Ziobry
      • Gość: Ewa Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.146.144.238.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.13, 14:02
        Dokładnie - 100 % popieram.
      • Gość: ZŁOMO Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.yolau.net 06.09.13, 23:38
        Powyłaziły, ścierwolatki, "racjonaliści", realiści, czyli oportuniści
        iplugawcy

Wczoraj ZOMO-wcy, dziś lewi biznesmeni, zatrudniający na czarno.
        I głośno ryczą: To przez tych Solidaruchów.
        Sumienie was gryzie?
        Obyście pozdychali - i to szybko.
    • boozar do proczestochowa 06.09.13, 11:56
      Jeśli uważasz, że wszyscy ludzie należący do PZPR byli tacy sami i wszyscy byli źli/mordercami/itd to delikatnie mówiąc są to słowa nierozważne. To tak jakbyś powiedział, że wszyscy katolicy to zwolennicy inkwizycji, palenia czarownic i rzezi innowierców - co jest oczywistą bzdurą.

Ja w przeciwieństwie do ciebie nie oceniam człowieka po przynależności partyjnej, tylko po jego czynach i słowach - znam parę osób, które były w PZPR i chciały zmieniać to co się wtedy w Polsce działo (że tak powiem od środka tej partii ). Z różnym skutkiem niestety. Znam też ludzi, którzy byli po stronie Solidarności, a niestety nie są "kryształowe".

PS. Mam nadzieję, że nie uważasz wszystkich członków PZPR za MORDERCÓW.
      PS2. Kto przedstawia komunistycznych MORDERCÓW jako zbawców Polski ?
      • pluto37 Re: boozar 06.09.13, 21:25
        On niczego nie uważa. Tomus doznał wzwodu patrotycznego dopiero jak został partyjniakiem.
        Przecie dość długo na tym forum jestes to powinieneś pamietac ze dotąd jakichs specjalnych
        ekscytacji w temacie komunizmu i jego wodzów nie doznawał.
        Teraz dopiero wzdęcia go dopadły, bo jak Hofman chce się wodzowi przypodobać.:):):)
        • Gość: Tomasz Jaskóła Re: boozar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 10:30
          Kto chciałby zajrzeć na moją stronę i cofnąć się do wpisów z 2004/ 2005 itd. zobaczy że nie zmieniłem poglądów. Panu Pluto już dawno nie odpowiadam, bo od wielu lat ubliża i mnie i mojej rodzinie, korzystając z Internetu. :)

Co do partyjniactwa: Republikanie nie są partią, tylko stowarzyszeniem. Mamy bardzo fajne pomysły JUŻ KOPIOWANE przez wielu w Częstochowie. I dobrze :) Panie Pluto zapraszam DO PRACY na rzecz Polski :) Częstochowy.

Tomasz Jaskóła
          • pluto37 Re: boozar 07.09.13, 11:50
            Gość portalu: Tomasz Jaskóła napisał(a):

> Kto chciałby zajrzeć na moją stronę i cofnąć się do wpisów z 2004/ 2005 itd. zo
            > baczy że nie zmieniłem poglądów. Panu Pluto już dawno nie odpowiadam, bo od wie
            > lu lat ubliża i mnie i mojej rodzinie, korzystając z Internetu. :)
            >
            Tomuś nie kłam. W temacie rodzina to raz mi się zdarzyło komentowac kiedy na forum napadałes na wójta w podczęstochowskiej gminie za jakieś zaorane morgi na ojcowiźnie.
            W końcu to ty wypierałeś się żes był SŁOIK -jak to teraz sie elegancko mówi.
            I nie "ubliża" tylko z pozycji stroskanego o przyszłość Ojczyzny naszej i naszego grodziszcza obywatela komentuje erupcje twojego intelektu. I twojego języka.
            > Co do partyjniactwa: Republikanie nie są partią, tylko stowarzyszeniem. Mamy ba
            > rdzo fajne pomysły JUŻ KOPIOWANE przez wielu w Częstochowie. I dobrze :) Panie
            > Pluto zapraszam DO PRACY na rzecz Polski :) Częstochowy.
            >
            Tomuś! Angrusz jest sklerotyk i dobrze byłoby żebyś nie szedł w jego ślady. I nie produkował głupot. Genialne pomysły twojej sitwy mafijnej mozna zrealizowac jedynie przy pomocy ustaw a te produkuja posłowie których wybiera sie z list partyjnych. Co taki TUZ od WOS-u jak ty powinien wiedzieć. Palikot tez niedawno był za stowarzyszenie a przed wyborami zrobił się partyjny. Więc nie ględź byle czego bo się kompromitujesz. Zanim cos palniesz to spytaj szefa co chce zmalowac przed wyborami. Będzie ci łatwiej niz kopulowac złote mysli samodzielnie.
            A co do PRACY, to ja juz swoje dla Ojczyzny zrobiłem we właściwym czasie. Tyle ile trza i starczy.
            Teraz pilnuje, żeby żadne pajace spocone w biegu do koryta władzy tego spaprały ponad miarę tylko dlatego, że ich wyrzucono z roboty na zbita buzieńkę.
            Bo pamietam czym cuchna przechrzeczeni na nowe aktywisci.
            • Gość: sąsiad Re: boozar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 12:35
              Pluto niczego w życiu nie zrobił. Proszę się nie przejmować. Znam z Zawodzia. W Kanadzie też mają o nim złe zdanie. Jemu się nie udało w życiu zawodowym. Włodeczek bo ci wygarnę i forum umrze. Sąsiad
              • Gość: kolega Re: boozar IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.13, 12:45
                Ale na szpicla i szperanie w życiorysach by się nadawał.
                • Gość: sąsiad Re: boozar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 12:57
                  Ależ przejrzyjcie katalog IPN i przerzućcie parę zakładek . Ja swoje wiem bez tego katalogu. Włodeczku powiedz wszystkim jak to dla ojczyzn pracowałeś w Vancouver. Bo ja powiem i Jaskóła oraz Angrusz bedą szczęśliwi bo zapijesz się na śmierć z żałoby. No to wymień te osiagnięcia ojczyznianne, ale smutnych nie pomijaj. Oj nie
                  • Gość: sąsiad Re: boozar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 18:10

Odpowiedz pluto bo ciebei pytaja o przeszlość? Co robiłes w Kanadzie i w jakich okolicznościach wyjechałeś ? Czy się tam zajmowałeś? Z kim się spotykałeś? Włodziu. Śmiało. Niech wszyscy na forum wiedzą.
                  • pluto37 Re: sąsiad 07.09.13, 18:24
                    Dawaj smiało.
                    Tylko mam prosbe. Nie podszywaj się pod sąsiadów bo porzadni byli.
                    A co do grzebania w życiorysach to po co IPN? Skoro delikwenci sami zeznają na forum co im na życiorysach siedzi.
                    A ponieważ angrusz należy do częstochowian w któryms pokoleniu, to nie trudno wiedzieć kto on jest i jakie who w nim siedzi.
                    Co do Jaskóły to lepiej mu nie doradzaj, bo kiedy jeszcze był zatrudniony jako nauczyciel to młodziez szkolna miała spory ubaw kiedy "panu profesorowi" Jaskóle wykazywałem podstawowe braki w znajomosci przedmiotu jaki serwował szkolnej dziatwie.

Ja się zapiję? Biedactwo ty moje. To marny sąsiad musiałes byc skoro tak bredzisz.
                    Choc do abstynentów bym się nie zaliczył.

A co do IPN-u i zakładek to nie krępuj sie. Wrzucaj zakładki. Co se będziesz żałował/a.:):)
                    I po co mam cokolwiek wymieniac skoro jestes sąsiad i zakładki masz z IPN-u to sam znajdziesz wszystko co ci potrzebne.:):)
                    psst
                    A co do Vancouveru to polecam odwiedzić. Zapewniam, że warto.
                    • Gość: sąsiad Re: sąsiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 18:46
                      oOj włodeczku prawdy tutaj nie piszesz . A prawda
                      rzecz ważna i jakby interesująca w wykonaniu twoim . A to czy jestem sasiad to ci napisze tylko ze w życiu nawet nie wiesz z której strony ci walną w pysk. Jak to mówią życie to nie je.bajka. Podaj moj ty polonusie cos robil w Kanadzie? A moze wspomnisz o spotkaniach ?
                      Jakie swiństwa robiles koleżakom i kolegom/ Wiedzą? A znajomy kolega z liceum Mickeiwicza? No niech to wszyscy wreazcie wiedzą. Pochwal sie na forum dlaczego tak atakujesz wszytskich. To sie wyjasni jak ciebie sumenie wp.ierd.ala A picie ojjjj Wlodzu bo łopisze coś ty po pojoku zrobil. sąsiad
                      • Gość: do kubiss Re: sąsiad IP: *.host-tounsi.net 07.09.13, 19:34
                        No kubiss, jak zwykle patalachu chcesz bezsilnie nakrecac awantury. Jak tam nadawanie z "Florydy" na numerach z Clobucca?
                        • Gość: życzliwa z rakowa Re: sąsiad IP: *.computersteroids.com 09.09.13, 21:17
                          Gość portalu: do kubiss, IP: *.host-tounsi.net 07.09.13, 19:34, napisał(a):

> No kubiss, jak zwykle patalachu chcesz bezsilnie nakrecac awantury. Jak tam nad
                          > awanie z "Florydy" na numerach z Clobucca?

do kubiss, IP: *.host-tounsi.net, IP z Country France, NameServer: ns251.host-tounsi.net, Location France.

Aj waj, czyżby to nasz czosnkowy, rzewny patriota, społeczny stóż (cieć, pilnowacz) cudzych cnót, swoich mendowatych praw i cudzych obowiązków oraz floridy.
                      • pluto37 Re: sąsiad 07.09.13, 20:23
                        somsiad.
                        co się bedziesz menczył.
                        Wal śmiało. Byle z polotem.
                        A co do wszystkich to nie masz racji, bo przyzwoitych ludzi nie zaczepiam. Pajaców tylko cus nie lubię.
                        I jeszcze cuś ci powiem. Powinienes zauważyc, ze nie używam brzydkich wyrazów w postach na forum. Tego mnie w szkołach uczyli i moich kolegów. Chyba żes z takich co to rynsztokach sie walali po wizycie na melinie i tak ci zostało.
                        Ale powiem ci cuś na ucho.
                        Ja już w tym watku powiedziałem co miałem do powiedzenia przy okazji ob.ob Jaskóły i angrusza. A z tobą to wtedy moge wymienić posty jak te zakładki z IPN-u pokażesz, bo szkoda mi czasu na pierdoły.
    • Gość: obserwator a KTO postawi pomniki IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 06.09.13, 12:30
      ludziom, którzy zmarli z głodu lub z braku dostępu do prawidłowego leczenia po przemianach ustrojowych w Polsce?
      • Gość: PEN Re: a KTO postawi pomniki IP: *.static.chello.pl 06.09.13, 13:03
        > ludziom, którzy zmarli z głodu lub z braku dostępu do prawidłowego leczenia po
        > przemianach ustrojowych w Polsce?

A tym co PRZED?

Sprawdź może takie dane jak umieralność niemowląt, długość życia obwateli RP i PRLu itp. A i stan lecznictwa tez możesz. Efekty poszukiwań mogą cię zdziwić.
        • Gość: zzzzz Re: a KTO postawi pomniki IP: *.skarzysko.vectranet.pl 06.09.13, 18:06
          A weź Ty sprawdź jak było w średniowieczu lub choćby przed wojną.

A u was to biją murzynów?
        • Gość: obserwator Re: a KTO postawi pomniki IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 06.09.13, 21:45
          Ojej, odezwał się wielbiciel PO.

Tylko dlaczego panie podpisujesz się PEN zamiast PO ???????

Czego się wstydzisz???
          • Gość: PEN Re: a KTO postawi pomniki IP: *.static.chello.pl 07.09.13, 11:57
            Jak sie zapiszę do PO to może skorzystam z twojej rady.
            Chwilowo mi się nie spieszy.
            • Gość: obserwator Re: a KTO postawi pomniki IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 08.09.13, 11:35
              Cieszę się, że masz jeszcze trochę zdrowego rozsądku.

PEN,
              przyjemnej niedzieli.
              Pozdrawiam
    • medycynaradziecka Ciekawe jaką emeryturke pbierają zomowcy i... 06.09.13, 13:16
      ...ich przełożeni? Wszyscy się na nich składamy.
    • racjonalista6666 Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow... 06.09.13, 13:47
      Po co siedział w kopalni. Jak generał Jaruzelski ogłosił stan wojenny trzeba było wyjść z kopalni i pójść grzecznie do domu. Co taki dzieciak mający jeszcze mleko pod nosem mógł wiedzieć o życiu. Sterowano im i tyle. Podobnie jak stare capy pierdzące w Londynie w kanapy, posyłali na śmierć młodych, głupich i naiwnych do walki w powstaniu warszawskim.
      Trudno takie było wówczas prawo i trzeba je było przestrzegać. Łamiąc je należało się liczyć ztego konsekwencjami.
      • Gość: Ja Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 14:23
        Pewnie do głowy mu nie przyszło, że na pacyfikację przyślą morderców. Mordercy wysłali morderców!
      • Gość: badziewiak66 Widzisz są takie mendy jak ty które dbają tylko o IP: *.btk.net.pl 06.09.13, 16:42
        koniec swojego nosa. Żal że jeszcze nie wyjechałeś do Londynu, bo tam twoje miejsce, na zmywaku lub w domu starców. Jeszcze nic straconego.
        • speleus Re: Widzisz są takie mendy jak ty które dbają tyl 06.09.13, 17:48
          Nie ma dla mnie partnera do dyskusji w tej kwestii. Co Wy wiecie o tamtych czasach. Zero, a zabieracie głos jakbyście to przeżyli. Pozdrawiam i nie dyskutuję, bo mnie cholera bierze.
        • Gość: racjonalista666 Re: Widzisz są takie mendy jak ty które dbają tyl IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.13, 21:20
          Wypad do braciszków na Jasną Górę, na loda
      • profesornzw Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor 06.09.13, 22:47
        Stary SB-ku, to tacy jak ty tworzyli stalinizm i hitleryzm! Zawsze wierni obowiązującemu prawu, bo korzystali z niego dla własnego dobra.
      • Gość: ormowiec Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.yolau.net 06.09.13, 23:33
        Zamilcz, żałosna mendo.
        Byłeś ZOMO-wcem? Pobierasz emeryturę?
    • onanizator_polski Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow... 06.09.13, 18:58
      tak,tak gazeto wybiórcza!zamordowany przez tych z którymi sie tak bratasz szmatławcu codzienny..
    • kicha3 To zdjęcie narusza regulamin forum: 06.09.13, 21:00
      BU HA,HA
      No i co fanatyki może sam je namalowałem?
      • Gość: lebowsky Re: To zdjęcie z albumu rodzinnego! IP: *.42.12.232.alfanet24.pl 07.09.13, 08:25
        ..... do twarzy Ci w tej czapce?!
        .... tuby z ust do dzisiaj nie wyjmujesz?! .. to już chyba SBoczenie! (zawodowe:)
    • her-etyk Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow... 06.09.13, 22:49
      cześć jego pamięci. Pan Bóg nierychliwy ale Sprawiedliwy.
    • kibic_rudego ten malorolny chcial by Katowice przy -20 C byly 07.09.13, 04:56
      nie ogrzewane.
      Dlatego stare cwaniaki z Komitetu Strajkowego podpuścili młodych i głupich by wyszli z kopalni i wyłączyli elektrociepłownie ogrzewająca Katowice
    • romikus Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! 07.09.13, 06:46
      Walczyli o wolność.Walczyli o to żeby robotnicy mogli godnie żyć!!!! Żeby ludzie mogli chodzić spokojnie do kościoła na msze nie szykanowani przez władze. O to żeby dzieci mogły uczyć się religii w szkołach a nie partyjnego bełkotu chwalącego zbrodniarzy komunistycznych!

CHWAŁA BOHATEROM!!!!!!!
      • angrusz1 Re: Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! 07.09.13, 09:04
        romikus napisał:

>" Walczyli o wolność.Walczyli o to żeby robotnicy mogli godnie żyć!!!! Żeby ludzi
        > e mogli chodzić spokojnie do kościoła na msze nie szykanowani przez władze. O t
        > o żeby dzieci mogły uczyć się religii w szkołach a nie partyjnego bełkotu chwal
        > ącego zbrodniarzy komunistycznych!
        >
        > CHWAŁA BOHATEROM!!!!!!!"

Taak, niewątpliwie : chwała bohaterom . Problem w tym, że po latach już nie bardzo wiadomo , kto był bohaterem , kto był świrem , kto był ambicjonerem , który chciał wypchnąć komuchów przy żłobie a kto był zwykłym esbeckim agentem .
        Wszyscy byli także w S .
        Dlatego tak trudno to wszystko ocenić .
        Ale wtedy człowiek wierzył im , chociaż bałagan jaki wtedy w kraju był raczej napawał strachem niż nadzieją .
        • pluto37 Re: Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! 07.09.13, 11:55
          angrusz!
          wiadomo! Nie wiedza jedynie ci co zad lizali -jak ty - komuchom a teraz przerobili sie na patriotów katolików:):):)
      • Gość: pierre_dollinsky Re: Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 16:31
        romikus napisał:

> Walczyli o wolność.Walczyli o to żeby robotnicy mogli godnie żyć!!!! Żeby ludzie
        > mogli chodzić spokojnie do kościoła na msze nie szykanowani przez władze.
        --------------------

Zapytaj nieboraku kogoś, kto te czasy pamięta. Nie będziesz wypisywał głupot, bo dowiesz się, że do kościoła można było chodzić i nikt się nie przyp...lał, a na religię i do komunii chodziły też dzieci partyjniaków.

A robotnik godniej żył wtedy niż teraz, kiedy głównie pracy szuka.

• Gość: pierre_dollinsky Re: Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.13, 16:33
        romikus napisał:

> O to żeby dzieci mogły uczyć się religii w szkołach
        -------------------

Bo kościoły i plebanie za ciasne, biskup jak na feudalnego dzierżymordę przystało pensji nie płacił, a salki katechetyczne głodujący katolicki kler zmuszony był wynająć na sklepy :)
        • taniarada Re: Walczyli o wolną katolicką Polskę!!!!!! 21.08.15, 22:46
          Gość portalu: pierre_dollinsky napisał(a):

> romikus napisał:
          >
          > > O to żeby dzieci mogły uczyć się religii w szkołach
          > -------------------
          >
          > Bo kościoły i plebanie za ciasne, biskup jak na feudalnego dzierżymordę przys
          > tało pensji nie płacił, a salki katechetyczne głodujący katolicki kler zmuszony
          > był wynająć na sklepy :)Jakich to ciekawych rzeczy się można dowiedzieć .Do czego służył kościół i dzieci partyjniaków były ochrzczone .
    • storima Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonorow... 07.09.13, 23:31
      Nie wolno uogolniac. Tak jak rozkaz strzelania do protestujacych w "Wujku" wykonano, tak Andrzej Pełka wykonywal polecenia Komitetu Strajkowego kopalni "Wujek". Tak wiec Angrusz, nigdy nie byly to rozwazne decyzje takie czarno-biale jak poparles twoj jednak bledny wywod bardzo madrym biblijnym cytatem.
      Niech spoczywa w spokoju.

Czy forumowe zycie zjada Was doszczetnie? Nie macie wazniejszych spraw w zyciu? Jego piekna przezytego dnia???

Jest tu taki forumowy schizo, ktory pod kilkoma pseudonimami stara sie jak moze, bezskutecznie, obrzydzic mi zycie.

Byc moze, ze na codzien zajmuje sie zawodowo patologicznymi przypadkami przeraza mnie on.
      Nie tymi "atakami" ale degeneracja swego stanu psychicznego dokumentowanego jak w szczegolowo opisywanym dzienniku choroby na forach GW. Gosci pod rozmaitymi nickami wpisuje sie czesto w poznych godzinach nocnych. Na innych forach tlumaczy to nadawaniem z "Florydy" a na drugi dzien widuje sie go w Czestochowie.

Zbanowany na jednym z forow Wyborczej pod pseudonimem "kubiss" i zdemaskowany jak nadajacy z Klobucka, a podpisujacy sie przeciez jako nadawca z "Florydy". "Jestem waszym Max Kolonko korespondentem z Florydy". Tak pisal. Czy nie wiedzia, ze adminstratorzy forum na ktorym zostal zbanowany nie posiadaja jego prawdziwego IP nadawcy?
      Choroba, jego patologia przybrala tak rozdmuchane proporcje, ze zupelnie wypadl mu tryb obiektywnej oceny rzeczywistosci.
      Nic dziwnego skoro jazde nienawisci w wirtualnym swiecie rozpoczyna i konczy w swiecie jazni.

Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej kobyle jako:
      warlock.
      Tak przez kilka lat.
      To samo klobuckie IP.

Teraz widze tym samym jezykiem, oskarzeniami fabrykuje "pomowienia" wobec Wlodka, starajac sie nakrecac forumowa awanture jako jego "sasiad".
      • Gość: wi fi Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: *.42.7.3.alfanet24.pl 08.09.13, 12:04
        To co wyrabiaja solidaruchy przy korycie na Wiejskiej, powoduje jeszcze wiekszy płacz i lament nad grobami poległych górników. Wiem co pisze , bo jestem w rodzinie jednego z poległych.
      • Gość: sąsiad z kłobucka Re: Umierając, powiedział: "Mamuś, ratuj". Uhonor IP: 31.31.74.* 09.09.13, 13:36
        storima napisał:
        > Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
        > kobyle jako:

Numery "klobuckie" to te same pod ktorymi staral sie jezdzic po mnie jak po lysej
        kobyle - a więc jednak zaprzestał tych starań.

Na twoim miejscu cieszył bym się bardzo z tego powodu, że nie starał się zrobić ci godzinnego interdyscyplinarnego tryptyku multi-kulti (dla intelektualistów z parirza, of course): holocaust+dżihad+jesień średniowiecza.
    • storima Bledne info o SZSP 08.09.13, 14:16
      Wlodku bledne podajesz info odnosnie SZSP.
      Socjalistyczny Związek Studentów Polskich powstał w 1973 z polaczenia dzialajacych na uczelniach organizacji: Zrzeszenia Studentów Polskich, Związku Młodzieży Socjalistycznej i Związku Młodzieży Wiejskiej. Jako jedyna istniejaca do 22 września 1980 roku organizacja studencka (powstalo Niezalezne Zrzeszenie Studentow).
      Sponsorowala miedzy innymi stala dzialalnosc studenckich instytucji kulturalnych znanych i cenionych nie tylko w Polsce ale i w Europie. Finansowala dwa ogolnopolskie czasopisma "Student" i "ITD", ktore trzeba pamietac nie mialy wiele wspolnego z propaganda "Trybuny Ludu" badz "Sztandaru Mlodych".
      Dzieki jej mecenatowi rozwijala sie w Polsce autentyczna, oryginalna, czesto wymykajaca sie prlowskiej cenzurze kultura studencka.
      Pod wzgledem bylismy ewenementem nieskrepowanej tworczosci, festiwali ja reprezentujacych wsrod panstw okupowanych przez ZSRR.
      To do do nas przyjezdzali studentcy artysci z demolodow aby swobodnie prezentowac swe artystyczne manifestacje.
      SZSP zostal zawieszony wraz z wprowadzeniem stanu wojennego, po czym rozwiazany. Taka to byla "komunistyczna" organizacja.
      • pluto37 Re: Bledne info o SZSP 08.09.13, 14:55
        Storimo!
        Ja naprawde nie mam sklerozy i pamietam co z czego się za komuny przerobiło.
        I kto z jakiej firmy janczarów komunizma zajmował zaszczytne miejsca w KC PZPR:):)
        Takie informacje to kieruj może do tych co maja braki na płycie z pamięcią albo sa niedouczeni.
        Trzymaj się w zdrowiu i ...cieplutko.:):)
      • Gość: rówieśnik Re: Bledne info o SZSP IP: *.computersteroids.com 09.09.13, 20:45
        storima napisał:

> Wlodku bledne podajesz info odnosnie SZSP.
        > Socjalistyczny Związek Studentów Polskich powstał w 1973 z polaczenia dzialaja
        > cych na uczelniach organizacji: Zrzeszenia Studentów Polskich, Związku Młodzieży
        > Socjalistycznej i Związku Młodzieży Wiejskiej.

Przepraszam, a ty w którym roku zetknąłeś się osobiście z SZSP, możesz odpowiedzieć?
        • storima Re: Bledne info o SZSP 09.09.13, 21:23
          forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,146809093,Re_no_co_tam_znowu_dziadku_kto_cie_skrzywdzil_.html
          • Gość: rówieśnik Re: Bledne info o SZSP IP: *.computersteroids.com 09.09.13, 22:02
            storima napisał:
            >forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,146809093,Re_no_co_tam_znowu_dziadku_kto_cie_skrzywdzil_.html

Jeśli nie masz nic na sumieniu to bez trudu odpowiesz na proste pytanie, chyba, że byłeś jakimś funkcyjnym w strukturach SZSP i musisz się tego wstydzić.
            • storima Re: Bledne info o SZSP 09.09.13, 22:16
              forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,146810378,Re_no_co_tam_znowu_dziadku_kto_cie_skrzywdzil_.html
    • pluto37 Re: better 09.09.13, 13:27
      Gość portalu: Klub Republikański napisał(a):

> Wpadniecie?
      >
      > ZAPROSZENIE :)

Better! Masz najlepszy przykład na to co napisałem powyżej.
      Cynizm Jaskóły jest jak widać wiekszy od tego co prezentuje angrusz, bo angrusza ukształtował tamten system i jego juz nic nie zmieni.
      Jaskóła zas jest byłym nauczycielem historii i powinien cos z tego wszystkiego rozumieć. A przed wszystkiem czym jest zwykła .....PRZYZWOITOŚĆ.
      • storima Re: better 09.09.13, 15:23
        Masz racje.
        Nieprzyjemna sprawa gdy ktos bohatera tego watku uzywa do politycznego lansu.

I jest tez chory czlowiek, awanturnik, psychol, ktory po prostu nie jest normalny, wiec do niego nic nie dociera.
        Ja z zasady, jesli przeczytam wyznania zlamanego pajaca i mam ochote mu odpowiedziec to usadzam go
        w specjalnie dla niego
        skonstruowqanej
        dobrze zabezpieczonej
        zeby bandyta jej nie rozwalil
        oslej lawce:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,145061703,Awanturnictwo.html

Pozdrawiam,
        storima
      • storima Re: better 10.09.13, 00:32
        Tak to jest.
        W poczatkach internetu tego rodzaju spam
        szokowal
        Teraz malo kogo to dziwi na otwartych publicznych forach.

Jak sam widzisz smiec sie placze od 10ciu lat.

Miotany jak w realnym zyciu chwilowymi porywami wiatru
        Zatrzyma go ostra krata miedzianego plotu a
        On
        Spusci sie bluzgiem
        Aby dalej byc szarpanym
        Przez kolejne nawalnice i napasci
        Wscieklej nienawisci rozrywanego pajaca

Tak od 3ciej godziny nad ranem.

I nic na to nie poradzisz.

Pozdrawiam raz jeszcze,

storima

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się