Dodaj do ulubionych

Andrzej Szewiński

08.02.14, 09:19
Nie jest tajemnicą, że AZS-owi nie idzie najlepiej w kolejnym roku rozgrywek Plus ligi. Dokąd zmierza klub ? Co zrobił senator Szewiński, który grał w AZS dla klubu, aby chociaż pomóc znaleźć sponsora dla klubu, albo przegonić pożal się zarząd klubu.
Wkrótce wybory jedne, drugie, trzecie. Czy wtedy uaktywni się pan senator ? Na meczu AZS u nie pamiętam kiedy go widziałem. Czyżby bał się kibiców ? Nie musi, bo Ci co chodzą na siatkówkę w nowej hali to nie ci sami fami którzy chodzili na halę Polonia. A może tylko zestarzeli się ?
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Andrzej Szewiński 08.02.14, 18:25
      Szef powiatowego koła miejskiego nr 1 Platformy Obywatelskiej w Częstochowie.Cytat grając kiedyś w AZS stawiam na grę zespołową.Głosowałem kiedyś na senatora Szewińskiego.Teraz bym tego nie powtórzył.Logo mi odpowiada ,ale wypaczenia i oszustwa tego ugrupowania nie.Widać ,że gościu poszedł ostro w politykę i karierę,a sport tym bardziej AZS mało go obchodzi.Większość ludzi młodych i kibiców głosowała na Szewińskiego licząc na potęgę tego klubu i miasta.Klub pod rządami Boska i Pakosza upadł na same dno.Miasto umarłe ,nic tu się nie dzieje .Brak pracy ,brak perspektyw życiowych.Matyjaszczyk SLD łupi mieszkańców podatkami ,parkomaty są stawiane nawet na odludziu. Jedynie to można bojkotować i nie chodzić na mecze.
      • angrusz1 Re: Andrzej Szewiński 08.02.14, 18:58
        Tania Rado !! Lepiej nie będzie . Nawet po wyborach .
        • taniarada Rządy Matyjaszczyka i co zrobił z tym miastem 08.02.14, 19:35
          Angruszu dużo możemy zmienić, tylko musimy się obudzić ze snu i wspomnień po PRL.Tygodnik regionalny "Siedem Dni opisał dokładnie rządy ,czerwonych braci w Częstochowie.Co się teraz wyprawia w tym mieście ,to woła o pomstę do Boga.Tylko Bóg słabo czuwa w "Świętym Mieście.Albo ja jestem niezbyt głębokiej wiary.www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id=1689&addComment=no
          • n-jurek Andrzej Szewiński 10.02.14, 12:18
            Na forum też trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Mój wątek dotyczy senatora Andrzeja Szewińskiego. Pytanie brzmi: co zrobił A. Szewiński jako senator RP dla klubu AZS Częstochowa ? Teraz nie interesuje mnie Matyjaszczyk. Chyba coś klubowi zawdzięcza, a wypina się na klub który dał mu miejsce w Senacie RP. I tyle.
            • taniarada Re: Andrzej Szewiński 10.02.14, 13:17
              Mądralo temat jest powiązany ,bo prezydent Matyjaszczyk daje jakiś pieniądze wspólnie z radą miasta na częstochowskiego kluby.W tym na AZS.Miasto utrzymuje też nową halę . Która kosztuje masę pieniędzy.Senator Szewiński nic nie musi robić.A my jako kibice tego klubu i mieszkańcy nie musimy na nich głosować.Zbliżają się wybory do europarlamentu i władz miasta.Z tego co wiem ,to Szewiński chce kandydować na prezydenta Częstochowy.Wkurza mnie takie coś ,że odpisujesz na post człowieka ,który ma mleko pod nosem.On zamiast podziękować ,to jeszcze cię skrytykuje.Zapewniam cię kolego ,że czytam ze zrozumieniem ,a nawet wyprzedzam twoje myśli.Bo gdyby nie ja to nikt by Ci nie odpisał.Zwłaszcza na tym forum mądralo.Już żałuję ,że odpisałem.
              • mistral75 Re: Andrzej Szewiński 10.02.14, 17:19
                Kto raz wdepnie w gow...no ktore nazywa sie polityka, ten tak latwo z niej ( gownianej polityki) ...nie zrezygnuje.

To jest bardzo necacy smrodzik, mozna sie niezle ustawic.
                Pod plaszczykiem uczciwosci i troski tak latwo wymawiajacej sie szczegolnie w miejscach publicznych, Ci tak zwani wybrani, dziela sie lupami i tym czym popadnie, i co da sie zgarnac dzieki tej gownianej...(o zgrozo) polityce.

Szewinski nie odstaje od sredniej normy, wrecz stal sie jaskrawym przykladem ze jezeli ktos gow...na dotknie ten gow...nem smierdzi.

Jedynym sensownym rozwiazaniem jest oddzielenie kariery sportowca popularnego i sympatycznego, ktory slawil Czestochowe, od przecietnego" polytyka", ktory postepuje zupelnie jak inni, i chce sie po prostu ustawic i korzystac z szanowanego dzieki swojej wspanialej matce nazwiska.

To miasto leci na leb i na szyje...braknie slow by opisac co zrobili tzw. "polytycy miejscowi" z naszym miastem.
                I Szewinski niestety nie wyroznil sie niczym specjalnym, choc nie rozgrywal i nie rozgrywa glownych kart. Jest po prostu niewidoczny, nie tylko dla kibicow.

Niestety to dla nas ta klasa super heroso...patrz pseudopolytykow bedzie wkrotce organizowac igrzyska w populizmie i wolnoslowiu ktore nigdy nie jest respektowane.
                Wszelakie wybory i nawolywania do patryotycznego ruszenia gestu zasluguja dzieki bezplciowosci polytycznych bosow na zwykle osikanie, patrz... olanie.

A kto wygra ten cyrk na kolkach, to juz jest zmartwienie dla naiwnych...niestety, wielce prawdopodobnie takze czesciowo uczciwych ludzi.
                • n-jurek Re: Andrzej Szewiński 12.02.14, 14:59
                  Ja swoje a on swoje. Mnie się wydaje, że te czerwone władzewięcej zrobiły dla klubu niż pan senator. Nie umie pomóc w znalezieniu sponsora . Nie chodzi na mecze AZS. Szykuje się na europsła, prezydenta miasta, a w najgorszym wypadku znowu do Senatu. BOŻE CHROŃ PRZED TAKIMI (POLITYKAMI ???). Ciepła posadka dla siebie, a resztę mieć w d...e. Żenada.
                  • kchrzanka Re: Andrzej Szewiński 12.02.14, 16:08
                    " te czerwone władze " doprowadziły do upadku Częstochowy !
                    " te czerwone władze " - to tylko administrują i czasami wódki się napiją z chińczykami !
                    Wice prezydenci z Dąbrowy i Bielska budują dla naszych dzieci świetlaną przyszłość !

Jaki prezydent , - tacy jego urzędnicy ! - ale tylko do 16 listopada !
                    • n-jurek do kchrzanka. 13.02.14, 07:14
                      ale którego roku ?
                      Człowieku - wątek jest o Szewińskim. A z tymi czerwonymi to tylko tak, a wogóle bzdury piszesz.
                      pozdrawiam cieplutko.
                      • taniarada Wątek o czerwonych najbardziej aktualny 13.02.14, 19:40
                        W Kapitule prowadzonej przez senatora Szewińskiego ,znalazł się Rychu Bosek .Odznaczony przez Kapitułę za ciężką pracę w klubie AZS ,jako działacz.Medale ,odznaczenia i dyplomy rozdane wśród sportowców.A wyniki takie ,jak na olimpiadzie .Dwóch znaczących sportowców,a reszta dziady.Ale Matyjaszczyk dyplomy rozdał .Bieda z nędzą ,życie pędzą.Nie ma pracy , nie ma sportu ,są pompy dla oficjeli .Szkoda ,że jeszcze Pakoszowi coś nie dali.n-jurek pisze tak by kogoś nie obrazić ,czyli tyłek lizać.Ma 60 lat jest na tyle bystry ,że pyta się dlaczego Szewiński nie pomaga klubowi ?A na tyle gamoniowaty ,bo nie widzie układów.A n ie pozdrawiam cieplutko .Bo zima akurat jest ciepła.
                        • taniarada Kogo tam moje oczy wyblakłe dostrzegły 13.02.14, 20:15
                          Senatora IV i V kadencji Lipowskiego .Pierwszego żeglarza miasta Częstochowy.I wiele funkcji i inicjatyw .Uścisk dłoni prezesa .I nikt w tym mieście nie pomoże AZS .Dostrzegasz n-jurek ? Czy masz klapy na oczach?Ale się dla ciebie rozpisałem.
                          • n-jurek Re: Kogo tam moje oczy wyblakłe dostrzegły 13.02.14, 20:41
                            Dzięki, dzięki, dzięki.
                            Nie obchodzą minie Lipowscy,Matyjaszczyki i inne tego typu panowie.
                            Mój wątek jest o senatorze Szewińskim, który dostał się do Senatu RP dzięki temu, że był znany w Częstochowie z powodu gry w AZS-ie. Można powiedzieć, że temu klubowi zawdzięcza ciepłą posadkę.W kampani wyborczej pisał, mówił AZS, o AZS-ie, AZS- owi. Wycierał sobie usta nazwą klubu, bo wiedział, że może liczyć na kibiców- nie tylko związanych z Platformą. Obiecywał pamiętać o klubie. A teraz gdy klub stacza się coraz niżej pan senator stracił pamięć z kąd dojechał do Senatu. I tyle.
                            Na meczach AZS dużo plotek (?) nasłuchałem się o Pakoszu i Bosku. Coś musi być na rzeczy.

A klapek na oczach nie mam. Może tylko za słabe szkła.
                            • taniarada Re: Kogo tam moje oczy wyblakłe dostrzegły 13.02.14, 21:28
                              Partia PO ,w której jest Szewiński jest martwa w Częstochowie.A te dwie rzeczy się łączą.Bo pan senator jest zajęty rozgrywkami politycznymi .Nie możesz tego pojąc.Na tym bazuje SLD ,które ma w rzyci sport częstochowski.Tym bardziej ,że jest walka o koryto.Prosta sprawa ,by się nachapać ,by się ustawić.Nikt się nie martwi takim duperelami ,jak AZS.Zwłaszcza przed wyborami.Zobacz na tym forum ,co sobie odpisujemy.Lotto wszystkim.I tu odpisane z tygodnika "Siedem dni każda władza przyjmuje założenie ,ze normalny ,zwykły częstochowianin .To ciemniak, idiota z zanikami pamięci .Pan senator Szewiński nie pomoże AZS ,tak jak Matyjaszczyk nie zrobi żadnego cudu w Częstochowie.Jedynie może bojkotować.I śmierć frajerom ,że chodzą na takie wypocinki siatkarskie.Nie wiem ,czy mnie dobrze zrozumiałeś,ale boli mnie ten klub. <Politykierem jestem tylko z założenia.
                              • n-jurek do: taniarada 14.02.14, 19:08
                                Dzięki za rzeczową wymianę zdań . Oczywiście nie ze wszystkim się zgadzam.
                                Ale można bez wzajemnego obrażania podyskutować na forum. Szkoda, że odzew był tak mały.
                                • taniarada n-jurek 14.02.14, 20:14
                                  Czołem do następnego.Chciałem tylko zaznaczyć nie obrażając Ciebie ,że komuchy mają się dobrze w tym kraju i w naszym mieście widać to na zdjęciach gazety pl.Na każdym kroku zło ,nienawiść i medialna papka.Kraj jest przesiąknięty niezliczonymi rodzinami PRL-owskimi ,które przeobraziły się w pseudo-pracodawców.I nami pomiatają.Najlepiej to do końca swoich dni żyć ,bez żadnych perspektyw .Wyśmiewanie polskich tradycji i obyczajów.Wracając do Boska działacza AZS ,niech wraca na polsatowski ekran sportowy i da sobie spokój z tym klubem .Również Pakosz prezes z przypadku .Ci panowie już się wypalili w tym klubie.Do zobaczenia.
    • taniarada n-jurek 19.11.16, 23:09
      Nic do chłopa nie mam .Sportowo się zgadzamy .I lubię i uważam wszystkie kluby sportowe w Częstochowie.Nawet niektóre sponsoruję w ramach względnej bankowości pieniężnej.Ale gościu ,którego nie znam i czasami do siebie pisaliśmy pisze mi menda.A później się dziwi ,że go kasują.Ile ty masz lat i po iloma nickami występujesz ?Nie wspominam storimy bo ten nie zna ogłady i kłamie.Ile tu było nie wybrednych ataków na mnie.Ile tu się spamerów i trolli przepisało na GW.Kto by spamiętał.I nie tylko na forach GW.Jestem życzliwy ale nie lubię kłamstwa i obłudy .Pozdrawiam .
      • storima Do Opiekuna tego forum. 19.11.16, 23:55
        taniarada napisał(a):

> Ale gościu ,którego nie znam i czasami do siebie pisaliśmy pisze mi
        > menda.A później się dziwi ,że go kasują.Ile ty masz lat i po iloma nickami wys
        > tępujesz ?Nie wspominam storimy bo ten nie zna ogłady i kłamie.Ile tu było nie
        > wybrednych ataków na mnie.Ile tu się spamerów i trolli przepisało na GW.Kto by
        > spamiętał.I nie tylko na forach GW.Jestem życzliwy ale nie lubię kłamstwa i obł
        > udy .Pozdrawiam .

Cytaty wpisów powyższego "świętego człowieka", który oskarża innych;
        Samemu uprawiając tu od 10; lat chamskie, personalne ataki.

Kilka cytatów.
        Sprzed kilku tygodni.
        Ortografia oryginalna:

Od napierzania na PIS i kościół.Jeden temat i ten przygłup pluto .

Wypaliłeś się ,jesteś tylko nędzną kopią kundla.

Na stare lata demencja starcza łapie takich kundli .jak ty.

Trzy razy x to podróbka i gregor lekarz .Dla Grzegorza specjalisty mam zadanie.Tabletki ,które bierze storima .

Piszesz takie bzdety. .Później je korygujesz.Ogólnie łykaj tabletki od Gregora.Naprawdę ci pomagają.Nakrecaczu postów.Jakiś jesteś mniej pobudzony łotrze.

Słowa nie zmieniam łotrze internetowego.

Spadaj do swoich głąbów kapuścianych na forum emma.

Dyzio,czyli dyzma to stary skołowociały komuch z wysoką emeryturą.Puszczający na necie.

powiedz storima, jak to jest kablować kolegów? dobrze się czujesz?
        Bo właśnie.

Widzisz Aśka nie da się .Taki ćwok dyzma nie jarzy

Ogólnie to storima jak bierze leki to funkcjonuje .Asiu dalej piszę ,nie daj się oblizywać dyzmie i twoje ulubione forum głąbów kapuścianych to emma.

@aśka nudzi ci się tam na tych forach emama i inne?Lepiej ucz dzieci by nie dały się wyskrobywać .Bo na stare lata zostaną jak te dwa cymbały starcze pluto i dyzma.Tych akurat powinno się wyskrobać.

To jest tylko próbka.

Wiec jakim prawem toleruje się człowieka publikującego tu tak chamskie wpisy,
        a USUWA
        krytykę jego przekraczające prawo, nieustannie ubliżającego tu od ponad 10. lat
        AGRESORA???
    • storima Re: Andrzej Szewiński 02.03.18, 21:58
      Czy opiekun Forum Częstochowa
      dokumentuje
      NIEUSTANNE
      łamanie netykiety
      przez
      "taniarada".

Uprawia tu od lat nazistowską propagandę.

Do dziś pod zmiennymi nickami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka