Dodaj do ulubionych

jeden biskup z Kelec

21.09.14, 16:47
jeden biskup ze Szkieletczyzny oznajmił, że za mało jest krzyży, kościołów i podobnych w RP.
Dziwne, bo w promieniu 1.5 km od mojej chałupy jest kościołów z 10 plus gdzie niegdzie domki i ze cztery krzyże.
Wygląda na to, ze Ryczan chce w okolicy jeszcze pare zafundować wiernemu ludowi.
Tylko czemu wieszczy to w Częstochowie zamiast w Kielcach?
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: jeden biskup z Kelec 21.09.14, 17:29
      I czemu się dziwisz?!
      Wzrost świadomości społecznej, - znaczy, społeczeństwo jest co raz bardziej świadome, co z jego pieniędzmi wyprawiają wielebni, - spowodowało, że co raz mniej kasy wpływa / dobrowolnie / na konta/tacę wielebnych pijawek.
      A to powoduje już zrozumiałą panikę w tym środowisku przyzwyczajonym do opływania w dostatki wszelakie przy niewielkim nakładzie kosztów czy wysiłku.
      Znaczy, na gwałt potrzeba nowych ośrodków propagandy, ośrodków indoktrynacji i znaków, które na każdym kroku będą przypominały maluczkim o obowiązkach łożenia na tę sektę.
      Dyzio.
    • koyod @ pluto37 21.09.14, 18:01
      Oj, oj, było chodzić do szkoły tobyś umiał poprawnie napisać wartość 15 km.
      • dyziek_o Re: @ pluto37 22.09.14, 08:09
        No widzisz! - Pluciński?!

Koyod wprawdzie chodził ale chyba do parafialnej jeno bo jak mu kropkę zamiast przecinka postawisz, -

już po nim. Ale katechizm chyba za to ma opanowany.............?!
        Dobrze, że my do tej samej szkoły co koyod nie chodziliśmy.............
        Diabli tam z katechizmem.
        Dyzio.
      • pluto37 Re: @ pluto37 22.09.14, 10:48
        uoj! koyod, koyod!
        gdybys w mieście mieszkał jak my z Dyźkiem, to byś odległości na setki metrów od jednego miejsca do drugiego odmierzał, a nie na kilometry.
        Może te 15 km coś miał do kruchty tak ci na rozum poszło, że na nic więcej miejsca nie starczyło.
        • koyod Re: @ pluto37 22.09.14, 16:13
          ... plus gdzieniegdzie domki ...
          Toż to nawet dziecko wie, że ten klasyczny opis pasuje jedynie do wsi. Ot może, poza tobą jeszcze dyzio nie zatrybił, ale on do szkoły chyba mało chodził. Marzy mu się karaj rządzony przez antyklerykałów a na wybory też nie chodzi. A później się dziwi, że Palikotowi słupki dołują.
          • pluto37 Re: @ pluto37 22.09.14, 19:24
            koyod
            Gdybyś nie był osieł i nie miał daleko do szosy, to wiedziałbyś do czego pasuje.
            A tak to możesz jedynie szczękami kłapać kiedy starsi rozmawiają o powaznych sprawach.
          • storima Re: @ pluto37 22.09.14, 19:26
            Włodek jako długoletni mieszkaniec Kolumbii Brytyjskiej użył kropki bądź tak zwanego
            "full stop"
            jako znaku dziesiętnego.
            Tak oznaczamy separator dziesiętny w Kanadzie i USA.
            • pluto37 Re: @ pluto37 23.09.14, 11:15
              storima napisał:

> Włodek jako długoletni mieszkaniec ......
              Marku! Jako długoletni mieszkaniec Paryża. I innym kawałków globu, a także "uprawiacz" internetu powinieneś wiedzieć, że po to użytkownicy tegoż wymyślają sobie różne nicki, żeby je używano w miejsce imion i nazwisk na popularnych społecznościowych forach.
              Tym bardziej, że to forum w ciągu ostatnich kilkunastu lat znacznie zmieniło swój charakter I skład osobowy, co powinieneś był już dawno zauważyć.
              Trzymaj się zdrowo....tam gdzie jesteś.
              P-37:)
              • pluto37 Re: @ pluto37 23.09.14, 11:19
                pssst.
                A co do kropek i przecinków, to daj koyodowi szanse na własnoręczne zdobywanie wiedzy.
                Bo ....nigdy nie jest za późno. Bez względu na to jaka odleglość dzieli go od ...szosy.
                • koyod Re: @ pluto37 23.09.14, 17:06
                  @ pluta
                  Jeżeli dowartościowujesz się treściami twoich wpisów lub też powielanie treści w nich zawartych powoduje u ciebie spadek frustracji to pisz sobie, pisz.
                  • pluto37 Re: @ pluto37 23.09.14, 19:14
                    koyod napisał:

> @ pluta
                    > Jeżeli dowartościowujesz się treściami twoich wpisów lub też powielanie treści
                    > w nich zawartych powoduje u ciebie spadek frustracji to pisz sobie, pisz.
                    koyodzie
                    Gdybym miał doznawać frustracji za każdym razem kiedy jakiś człowiek co ma daleko do szosy nie posiadł podstawowej wiedzy w temacie lektury szkolne, to zapewne 30-lecia bym nie dożył.:):):)
                    • dyziek_o Re: @ pluto37 24.09.14, 08:08
                      Tak się zastanawiam, co Ty widzisz w dyspucie z "koyodem"?
                      Przecież ten dziwoląg jest zaszczepiony przeciw wiedzy i nic nie zmieni jego poglądów.
                      Tego osobnika należy ignorować. Jego obecność na tym forum uwarunkowana jest tym, że ludziska mu odpowiadają i to go "napędza".
                      Wszelkie dyskusje z tym osobnikiem spowodują jedynie, że on stąd nigdy nie zniknie.
                      Dyzio.
                      • koyod Re: @ pluto37 24.09.14, 16:18
                        @dyziek
                        Ja wiem, że nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie /patrz 6 wpis tej dyskusji/ i stąd się denerwujesz.
                        @antyklerykałków
                        W listopadzie znowu się chłopaki obudzicie z ręką w nocniku jak 17 ogłoszą wynik Ryfińskiego. Myślę, że przy wielkiej waszej mobilizacji jesteście w stanie zdobyć z 600 głosów.
                        pozdrawiam
                        • pluto37 Re: @ pluto37 25.09.14, 18:43
                          koyod napisał:

> @dyziek
                          > Ja wiem, że nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie /patrz 6 wpis tej
                          > dyskusji/ i stąd się denerwujesz.
                          ..............................................................
                          koyod! Ty masz chyba zbyt przerośnięty gruczoł z wyobraźnią jeśli sądzisz, ze to co wypisujesz jest w stanie kogokolwiek normalnie myślącego zdenerwować.
                          Chyba sam ze siebie jakoweś jajca robisz:):):)
                          > @antyklerykałków
                          > W listopadzie znowu się chłopaki obudzicie z ręką w nocniku jak 17 ogłoszą wyni
                          > k Ryfińskiego. Myślę, że przy wielkiej waszej mobilizacji jesteście w stanie zd
                          > obyć z 600 głosów.
                          > pozdrawiam
                          ................................................................................
                          ja w swoim własnym imieniu.:):)
                          Ryfiński jest taki sam inteligentny jak Ryczan i reszta podobnego koleżeństwa, więc twoje snuje chyba mają podobny sens co ich obu.
                          Do nich obu dodałbym jeszcze Dziąbę.
                          Myślę, ze taka trójca powinna cie zadowolić.
                          • koyod Re: @ pluto37 25.09.14, 19:13
                            @pluta
                            I wychodzi, że biedaki antyklerykały nie mają się do kogo przy wyborach przytulić. Tak ich dużo, takie mądre a nie są w stanie znaleźć przedstawiciela, który by ich reprezentował.
                            Może więc już czas się spakować i wyjechać do Kim Dzong Una.
        • taniarada Re: @ pluto37 24.09.16, 13:21
          pluto37 napisał:

> uoj! koyod, koyod!
          > gdybys w mieście mieszkał jak my z Dyźkiem, to byś odległości na setki metrów o
          > d jednego miejsca do drugiego odmierzał, a nie na kilometry.
          > Może te 15 km coś miał do kruchty tak ci na rozum poszło, że na nic więcej miej
          > sca nie starczyło.
          My z dyźkiem .Geje jakieś czy co .I jak za komuny my wy oni
    • pluto37 Re: jeden biskup z Kelec 24.09.14, 08:53
      Dyźku!
      Nie bądź okrutny! Daj człowiekowi błądzącemu szansę na poprawę. Może choc wielebnych i biskupów zacznie czytać i konsumować.

• dyziek_o Re: jeden biskup z Kelec 24.09.14, 12:30
        Może i masz rację.
        Niech więc Ci będzie. Ale to ino po starej znajomości......!
        Choć w/g mnie rokowania są marne.
        Dyzio.
        • storima Re: jeden biskup z Kelec 24.09.14, 20:20
          Drogi Pluto.
          Zgodnie z życzeniem!
          Zwracałem się do Ciebie po staremu
          ze względu na miłe wspomnienia z forum
          które wraz z Drogimi Nieobecnymi
          tworzyliśmy w czasach jego świetności
          jako jedno z najlepszych forów GW !
          Pozdrawiam serdecznie,
          storima
          • pluto37 Re: jeden biskup z Kelec 25.09.14, 18:46
            Storimo Szanowny!
            Też najlepszego!
            A co było niestety nie wróci. nie ten czas i nie te ludzie.
            Ale powspominać ..miło:):):)
          • taniarada Re: jeden biskup z Kelec 16.07.16, 12:57
            storima napisał:

> Drogi Pluto.
            > Zgodnie z życzeniem!
            > Zwracałem się do Ciebie po staremu
            > ze względu na miłe wspomnienia z forum
            > które wraz z Drogimi Nieobecnymi
            > tworzyliśmy w czasach jego świetności
            > jako jedno z najlepszych forów GW !
            > Pozdrawiam serdecznie,
            > storima
            Jeśli dobrze pamiętam to pluto cały czas szczekał na wszystkich.
    • dyziek_o Re: jeden biskup z Kelec 17.07.16, 10:11
      Jeden biskup z Kielc.............informuje Pluto...........etc,etc
      Za to jeden klecha z Tyczyna............informuje kobitka na Facebooku:

Pewna kobitka, - zapewne jak i ja, - śledząca "wyczyny naszych ulubieńców
      "pod koloratką" napisała/zamieściła :
      Ksiądz z Tyczyna, który nawalony jak autobus, wjechał w słup energetyczny, -
      ( tera będzie ! ) - prowadzi parafialną grupę ,_ uwaga, - " na rzecz życia w trzeźwości " - sic!
      I nawet nie było by w tym nic dziwnego.
      Smaczku dodaje ta "parafialna grupa do rzeczy..........." !
      Najlepsze jednak są komentarze pod tą rewelacją.
      Zastanawia się bowiem część komentatorów, czy to nie były przypadkiem
      "zajęcia praktyczne" - co oczywiście było by usprawiedliwieniem dla wielebnego pijaka.......!
      Ja zasię zastanawiam się, czy tego typu sytuacje są opisywane i omawiane w TV - Trwam czy innym czasopiśmie .........np. w Niedzieli ?
      A może wielebny Ryczan piętnuje takie numery w swoich ewangeliach by wierni
      przykładu z jego podwładnych nie brali ?!
      Dyzio.
    • pluto37 Re: jeden biskup z Kelec 17.07.16, 12:15
      Dyźku!
      Bo to jest tak moim zdaniem. Gdyby te wielebne wzorem innych wielebnych mieli ślubne/-ych osobników w domu I w zagrodzie, to by ..... mniej pili i mniej chędożyli ku zgorszeniu maluczkich.
      Tacy anglikanie nie dość że ślubne kobity moga zapładniać bez in vitro, to jeszcze mogą je na biskupów przerabiać, a ostatnimi czasy z biskup może ślubnie sprawdzać co warta jest końcówka kręgosłupa innego biskupa.
      I ..... ekscesów jest mniej.

A z Kelec donoszą, że tam Ryczyn już ryczy jedynie sporadycznie bo tyle mu ostało. I ma zmiennika w wieku odpowiednim. Słuchy chodzą po Kelcach, że pałac biskupi co na dziś jest museum narodowym może w ramach konkordatu zwrócić sie w ręce ..... właściwe.
    • pluto37 Re: jeden biskup z Kelec 17.07.16, 12:26

Pewna kobitka, - zapewne jak i ja, - śledząca "wyczyny naszych ulubieńców
      "pod koloratką" napisała/zamieściła :
      Ksiądz z Tyczyna, który nawalony jak autobus, wjechał w słup energetyczny, -
      ( tera będzie ! ) - prowadzi parafialną grupę ,_ uwaga, - " na rzecz życia w trzeźwości " - sic!
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Dyźku!
      A co to za sensacja jezd?
      Czy to ten sam osobnik płci sutannej, co ciut wcześniej nieboszczyka na ostatnią drogę cmentarna chciał odprowadzać uchlany jak chłop w remizie w czasie dożynek?
      Nieboszczyk sie wprawdzie nie zdenerwował, ale goście na imprezie mocno sie wk... znaczy zdenerwowali I w rezultacie tego stanu wk...wiennego pogonili mu kota, co skutkowało naruszeniem konstrukcji słupa.
      • dyziek_o Re: jeden biskup z Kelec 17.07.16, 14:06
        Ten sam, ten sam.
        Oczywiście, że to żadna sensacja. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni ci on.
        Ewenementem jest nie to, że on nawalony ale ta funkcja.............!
        " Na rzecz zachowania w trzeźwości "....................!
        Się okazał........wzorzec nie dościgniony.........!
        Amen.

p.s
        Żeby nie było:
        Ja też w końcu - "za kołnierz nie wyleję".........jak co dobrego wyczaję .
        Ale żeby innych pouczać by nie czynili.......?!
        Się w pale nie mieści.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka