Dodaj do ulubionych

biczowanie za senatorow

07.07.15, 17:33
Tysiące wiernych poszczą i modlą się, by Senat odrzucił projekt ws. in vitro. 'Bóg uwzględni tak dużą dawkę modlitwy'

Tysiące osób modlą się i poszczą w intencji senatorów, aby odrzucili projekt ustawy o in vitro. W samej tylko nowennie bierze udział blisko 1800 osób i 600 klasztorów - informuje "Nasz Dziennik". Uczestnicy proszą o "dary mądrości i roztropności, męstwa i pobożności" dla polityków. Wierzą, że "Bóg uwzględni tak dużą dawkę modlitwy".

wyborcza.pl/1,76842,11124243,Wypisac_sie_z_Kosciola__Coraz_wiecej_chetnych.html
Obserwuj wątek
    • ramzes1960 Re: biczowanie za senatorow 07.07.15, 21:36
      klechistan i zacofanie
      • pluto37 Re: biczowanie za senatorow 08.07.15, 08:14
        optio!
        A nie wiesz gdzie się biczują? I czy może wiesz czy nie potrzebują takiego co biczuje? Ja tam chętnie bym im pomógł w solidnym tym dziele pro bono.
    • pluto37 Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 11:23
      Co takiego dzieje się z kobietami nie grzeszącymi urodą, że od pewnego wieku
      ich rozum zaczyna zanikać.
      Bo spójrzmy:
      a/ Wróbel Marzena
      b/ Krystyna - sałatka - Pawłowicz
      c/ Anulka Sobecka ..............
      ..
      Znaczy, - nie przypuszczałem, że brak seksu w życiu może aż do tego stopnia mieć wpływ
      na psychikę człowieka.
      .................................................................................................................................................
      Dyźku!
      A skąd masz wieści o braku sexu w/w osobników płci -ponoć- damskiej? Od kiedy to przebywanie w kruchcie jest jednoznaczne z brakiem sexu? Podejrzewam z dużą dozą pewności, że stan faktyczny jest inny co skutkuje poważnym oporem w przypadku ustawy in vitro, bo szkiełko i oko nie zastapi realiów.
      No i mam powazne wątpliwości czyś przemyślał użycie w powyższych przypadkach słowa człowiek.
      Wszak "człowiek to brzmi dumnie" jak mawiał mędrzec. A tu ..... jaki kuń jest to nawet ślepy Regan widział przed zejściem.
      A co do urody, to ...... dodając Kempę do zestawu powiem, że oryginalna i dla smakoszy typu koyod:):):)
      • dyziek_o Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 15:32
        Jak zwykle, - masz słuszność!
        O klępie zupełnie zapomniałem.
        Najmocniej przepraszam...........!
        Dyzio.
    • koyod Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 20:04
      Co dyźku, obudziła się tęsknota za 68 gdy ganiałeś z drewnianą pałą za wrogami ludowej?
      • storima Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 21:31
        koyod napisał:

>tęsknota za 68 ganiałeś z drewnianą pałą

Ale świństwa wypisujesz!

Swoją drogą to co "Dziady" maja wspólnego z tym wątkiem?
        • koyod Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 22:25
          A ten fragment wypowiedzi dyźka ci nie przeszkadza
          dyziek_o 08.07.15, 17:29
          A pamiętaj:
          Gdy już pojedziesz do Warsiawy by tym palantom w owym zbożnym dziele pomóc, daj znać:
          Wprawdzie siły już nie te by osobiście im wpie...ć ale przytrzymać Ci zawsze pomogę.
          • storima Re: biczowanie za senatorow 09.07.15, 23:41
            > A ten fragment wypowiedzi dyźka ci nie przeszkadza

Dyzio poleciał żargonem morskiego lwa.
            Dając znać ze łajbą ostro chybie;
            ale on nie ma zamiaru wylecieć za burtę.

Co "Dziady" maja z tym wspólnego?
            • storima Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 11:40
              I jeszcze jedno:
              Dyziowi uchodzi wyrażać się tak jak lwy morskie parskają na majtków,
              natomiast
              >ganiałeś z drewnianą pałą
              To księdzu pisać nie wypada. Nawet anonimowo.
              • koyod Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 16:05
                storima, a prezentować zdanie inne od twojego to mi na tym forum wypada czy też nie?

A tak na serio to nie rób z siebie większego pajaca niż jesteś, i w wolnym czasie znajdź sobie archiwalne zdjęcia z czasów do których tęskni dyziek to zobaczysz za pomocą jakich "argumentów" aktyw robotniczy rozmawiał z tymi co odważyli się mieć własne zdanie, choćby w sprawie krzyża w Nowej Hucie.
                • storima Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 16:31
                  Trollem Cie nie nazwe bo nie popadasz pod tą definicję.
                  Ale po Tym kolejnym "popisie" chamem jak najbardziej.
                  • storima Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 16:35
                    I powtórzę bo nie dociera:
                    Księdzu nie wypada blaznowac. Nawet anonimowo.
                    • koyod Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 16:48
                      storima, jak nie masz na wizytę u psychiatry to ci mogę parę sesji opłacić, bo jak czytam te twoje wpisy to widzę, że czas najwyższy zacząć twe leczenie.
                      pozdrawiam
                      • storima Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 17:34
                        Jeśli nobilitujesz chama w necie jak ja Ciebie na ksiedea to sa pewne szanse ze cham przestanie pajacowac.
                        Co z tymi "Dziadami", 1968 i jeszcze krzyż w Nowej Hucie w to wszystko wplatales pajacu.
                        • storima Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 17:51
                          Aż mi się wierzyć nie chce!
                          PRL: 1968 rok, "drewniana pała", "Dziady" i wplatany w to wszystko nowohucki krzyż !
                          Jakim trzeba byc bezlitosnym wobec siebie blaznem aby swa ignorancja tak się kompromitowac na publicznym forum. Nie pierwszy to raz w twym przypadku Koyod.
                          • pluto37 Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 20:14
                            Jakim trzeba byc bezlitosnym wobec siebie blaznem aby swa ignorancja tak się kompromitowac na publicznym forum. Nie pierwszy to raz w twym przypadku Koyod.
                            ..............................................................................................................................
                            Storimo!
                            Słowo ignorancja czy kompromitacja koyoda się nie trzyma. On tego nie rozumie, bo te jego zwoje dwa mózgowe takich skomplikowanych terminów nie absorbują co już po wielekroć zostało tu udowodnione.
                            On może ze siebie wydalić każdą głupotę i zwracanie uwagi na to co wydalił jest zwykłą strata czasu.
                            Przecie nie zastanawiasz się nad sensem tego co wydali wróbelek na chodnik w locie.
                            Tak samo więc traktuj wydalanie koyoda.
                            Dla jego dobra i oszczędności własnego czasu:):):)
                            • storima Re: biczowanie za senatorow 11.07.15, 10:20
                              > Słowo ignorancja czy kompromitacja koyoda się nie trzyma. On tego nie rozumie,

Drogi Pluto,
                              dlatego przypomina mi on działania statystycznego polskiego księdza, w tym i biskupa.
                              Chętnie i z rozmachem przykleja butaprenem na chama etykietki forumowiczom,
                              gdy ja go nobilituje, ukazując prawdziwe oblicze i wznoszę na ołtarze to staje się jeszcze bardziej agresywny i wypisuje bzdury mieszając historie Polski jak gnój w chlewie.
                              Ksiądz Koyod jest tym typowym przedstawicielem, mieszkańcem Polski który świątobliwy szariat pragnie wprowadzić w kraju jak tylko szybko jest to możliwe.
                              Stad, z ciekawością przyglądam się takowym działaczom, bo interesując mnie żywe przykłady wstecznictwa cywilizacyjnego przy jednoczesnej endogenii moralnej---i takim przykladem, wzorcowym przykładem, jest ksiądz Koyod.
                              • koyod storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 14:30
                                się zainteresował przykładem zaciętości i nieudolności, który reprezentuje twój faworyt pluto37 cieszący się w innym wątku tego forum z upadku Włókniarza.
                                Początek XXI w. i prostacka postawa gościa cieszącego się z tego, że coś się komuś nie udało. Cieszącego się tym, że kilku/kilkunastu tysiącom kibiców nie dane jest doświadczać sportowych emocji, które towarzyszą każdemu meczowi.
                                Ten sam pluto37, który zaprezentował się na tym forum jako homofob i antysemita. Do pewnego czasu storimo wypisywałeś jak to walczyłeś z takimi postawami prezentowanymi przez plutę.
                                Aż okazało się, że dwa antyklerykały mogą liczyć na wzajemne wspieranie się i postawy te przestały cię razić. Tak samo jak nie razi cię nawoływanie do przemocy.
                                Jak widać z powyższego jesteś najlepszym przykładem do tego, że pewnego rodzaju osobowości mimo tego, że, zamieszkują w stolicy na wskroś nowoczesnego i otwartego państwa europejskiego, nie są w stanie przejść procesu asymilacji kulturowej.
                                I nie pisz chłopie, że przypominając o tym jak aktyw robotniczy pałował wrogów ludu zakłamuję historię Polski. A przypomniałem o tych działaniach, bo wpis

A pamiętaj:
                                Gdy już pojedziesz do Warsiawy by tym palantom w owym zbożnym dziele pomóc, daj znać:
                                Wprawdzie siły już nie te by osobiście im wpie...ć ale przytrzymać Ci zawsze pomogę.

pokazuje, że są wśród nas ci co do tego aktywu należeli i co gorsza robiliby to nadal gdyby im sił stało.

• storima Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 16:02
                                  Ksiądz Koyod napisał:
                                  > osobowości mimo tego, że, zamieszkują w stolicy na wskroś nowoczesnego i otwar
                                  > tego państwa europejskiego, nie są w stanie przejść procesu asymilacji kulturow
                                  > ej.

-kazdego 10 udaje sie na miesiecznice
                                  -stawiam krzyze w miejscah publicznych i nie rozumiem dlaczego je usuwaja
                                  -wspieram antyeuropejskie ruchy i ajk jaroslaw uwazam ze Grecja powinna rzucic Euro w cholere, a za nai winny isc inne panstwa
                                  -na msze uczeszczczam i wraz z aktywem spiewam "ojczyzne wolna racz nam wzrwocic Panie"
                                  -mowie po polsku, rozmawiam po polsku, obcych sie wystrzegam tym bardzieh jezykow cudzych w mych ustach sie po prostu brzydze!

I ksiadz mi mowie ze ja sie nie asymiluje????
                                • storima Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 16:19
                                  Ksiądz Koyod napisał:

> I nie pisz chłopie, że przypominając o tym jak aktyw robotniczy pałował wrogów
                                  > ludu zakłamuję historię Polski

Ależ proszę księdza!!!
                                  Zwróciłem jedynie uwagę, że ksiądz Koyoyd z forumowej mszalnej ambony którą sobie
                                  tu wstawił na Forum Częstochowa,
                                  że ksiądz Koyoyd
                                  wrzucił do jednego wora historię PRL
                                  mieszając ją jak gnój w chlewie :
                                  -Wydarzenia 1968 roku
                                  -"Dziady"
                                  -"drewnianą palę"
                                  -krzyż nowohucki

Ksiądz dopuścił się anachronizmu!!!
                                  Nie spodziewaliśmy się tego po Was aktywie!!!
                                • mateusz572 Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 16:23
                                  koyod napisał:
                                  > Ten sam pluto37, który zaprezentował się na tym forum jako homofob i antysemita

Przytocz nam kolego te fragmenty, w których pluto 37 prezentuje się jak homofob i antysemita.

> ludu zakłamuję historię Polski. A przypomniałem o tych działaniach, bo wpis ... > pokazuje, że są wśród nas ci co do tego aktywu należeli i co gorsza robiliby to
                                  > nadal gdyby im sił stało.

Skąd to wiesz ? Byłeś przy tym ? ;-)
                                  • koyod Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 18:13
                                    mateuszu572,
                                    dyskusja z kimś kogo nie rażą treści wpisów propagujących przemoc, typu:

pluto37 08.07.15, 08:14
                                    optio!
                                    A nie wiesz gdzie się biczują? I czy może wiesz czy nie potrzebują takiego co biczuje? Ja tam chętnie bym im pomógł w solidnym tym dziele pro bono.

A pamiętaj:

mnie nie interesuje.
                                    Ale wrzucę ci jeszcze kawałek radosnej twórczości pluta37, która jakoś wyjątkowo nie razi storimy

pluto37 23.05.15, 18:51
                                    Nawet taka Irlandia sobie z kościołem poradziła.
                                    Pomimo, że tam co drugi rudy
                                    ---------------------------------------------------------
                                    Rudy to raz, a moczymorda genetyczny to dwa:):):)
                                    Znawcy w temacie twierdzą, że te one rude są od koloru destylatu.
                                    Nie wykluczone jest, że to pod wpływem tegoż ten wynik.

Wpis ten zamieszczony jest w wątku forum.gazeta.pl/forum/w,55,157708864,,Irlandia_za_.html?v=2
                                    • storima Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 11.07.15, 19:39
                                      Ksiądz Koyod napisał:

> Ale wrzucę ci jeszcze kawałek radosnej twórczości pluta37, która jakoś wyjątkow
                                      > o nie razi storimy

Pisałem po stokroć do księdza,
                                      ze po lwie morskim z dawnej epoki nie spodziewam się
                                      wersalu! Pluto rowniez się z niej wywodzi stad ten specyficzny styl!

Natomiast po księdzu spodziewam się miłosierdzia i modelowego język Chrystusa!

Zamiast tego mam tu gnój przerzucany na żywo rozrywający rany w historii Polski, a i z zainstalowanej tu ambony księdza Koyoda pada kłamstwo dobijane kolejnym
                                      bo nie poparł oszczerstwa ze Pluto tu homofobie i antysemityzm uprawia!
                                    • mateusz572 Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 14.07.15, 11:55
                                      koyod napisał:

Ale ja tu nie widzę antysemityzmu i homofobii. Proszę o konkretne cytaty z antysemityzmu i homofobii pluto37, w przeciwnym razie storima ma rację, jesteś oszczercą.
                                      • pluto37 Re: storima, ja na twoim miejscu bardziej bym 15.07.15, 17:29
                                        Mateuszu!
                                        Daj biedactwu spokój, bo przecie on nie rozumie słowa oszczerca jako takiego, a juz o zrozumieniu sensu tegoż mowy nie ma.
                                        Kiedys w naszem grodziszczu po Alejach chodziła taka Mańka - nieszczęśliwa kobieta co prała szmaty pod mostem na Mirowskiej - co mamrotala zawsze cos pod nosem.
                                        I koyod to takie drugie wcielenie nieboszczki.

Mruczy i klepie pod nosem coś bez sensu to co wśród dzieci z piaskownicy i przedszkola usłyszal i nie warto na to zwracać uwagi.
                                        To forum to dla niego rodzaj terapii społecznej. I nic wiecej.
                                        Najlepszego!
                                      • koyod @mateusz572, jeżeli z przytoczonego wpisu pluta37 15.07.15, 19:34
                                        wynika, że na wynik referendum w którym Irlandczycy zagłosowali za legalizacją małżeństw homoseksualnych wpłynęło nadużywanie przez nich destylatu, to dla mnie i każdego świadomego człowieka jest to przejaw homofobii. Pluto wrogo wyraża się o nacji, która zaakceptowała związku homoseksualistów a taka postawa to przecież homofobia.
                                        Dla każdego normalnego człowieka obraźliwa jest również pozostała treść tego wpisu zawierająca stereotypy "moczymorda genetyczny" "rude są od tego destylatu"
                                        Tak jak napisałem w poprzednim poście dyskusja z tobą jako osobą pozbawioną obiektywizmu pozbawiona jest sensu.
                                        • storima Re: @mateusz572, jeżeli z przytoczonego wpisu plu 15.07.15, 22:38
                                          koyod napisał:

> wynika, że na wynik referendum w którym Irlandczycy zagłosowali za legalizacją
                                          > małżeństw homoseksualnych wpłynęło nadużywanie przez nich destylatu,

Irlandczycy maja w Ameryce Północnej opinie alkoholików, a Pluto spędził tam kawał swego życia.
                                          Mnie takie kategoryzowanie nie odpowiada.
                                          Ale faktem jest że pijackimi dowcipami Amerykanie obdzieli równo Irlandczyków jak i Polaków.

> dla mnie
                                          i każdego świadomego człowieka jest to przejaw homofobii.

To jest nieszczególnie mądry wpis,
                                          ale zdecydowanie nie jest to wyraz homofobii!

>Pluto wrogo wyraża
                                          > się o nacji, która zaakceptowała związku homoseksualistów a taka postawa to prz
                                          > ecież homofobia.

Pisanie o kimś że nadużywa alkoholu nie jest uznane za żaden napad wrogości!
                                          Małżeństwa gejów są zalegalizowane w wielu krajach a ostatnio w całych Stanach Zjednoczonych.
                                          Jakos nie zauważyłem aby Pluto o nich tu z tego powodu "wrogo" pisał.
                                          A na tym też i polega homofobia---stałym, nieprzerwanym ataku na innych, odmiennych, nietypowych z powodu takiej czy innej orientacji seksualnej przykładowo.

Oszczerczo pisałeś tu o antysemickich postach Pluto.
                                          Do dziś nie jesteś w stanie podać choć jednego cytatu.

Teraz rozumiesz na czym polega oszczerstwo?
                                        • pluto37 Re: @mateusz572, jeżeli z przytoczonego wpisu plu 16.07.15, 09:30
                                          koyod.
                                          Żebyś nie wiem jak mocno w kącie się nie zbiczował to nic ci to nie pomoże.
                                          Nawet w gdyby jakis biskup staplał cię we wodzie kropidlanej zwanej święconą przez kilka godzin.

Takich cudów, żebyś zmądrzał, to nawet najwyzszy Absolut nie da rady zrobić.

:):):)
                                  • taniarada Mateo 11.07.15, 22:01
                                    Wbij sobie w Google pluto 37 lub na na Senior Cafe.Tam znajdziesz homofoba i antysemitę .Oj naiwny ty naiwny.Mój też możesz sobie wbić .Trzy nicki miałem na tym forum.Miglanc i moherowy berecik ,mimo oskarżeń naczelnego tego forum.Ja stałem po przeciwnej stronie niż ZOMO .Mnie ubecja nie dawała paszportu .Sam wyjechałem.A pracując tak blisko to wracam zawsze chętnie i często do Częstochowy.
                                    • storima Re: Mateo 12.07.15, 10:19
                                      taniarada napisał(a):

> nicki miałem na tym forum.
                                      > Miglanc, moherowy berecik

Przestań oszczerczo oskarżać Pluto o antysemityzm i homofobie!

Sam popisywałeś się tu festiwalem chamskimi, wulgarnymi homofobicznymi wpisami na FCz. Jest tego na tony, pod tuzinami nicków.
                                      A tu jeden z nich podpisany moherowym berecikiem:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,146233984,146244716,taniarada_nawolywal_nFCz_do_publicznego_obrzezania.html
                          • wa-lal Re: biczowanie za senatorow 10.07.15, 20:25
                            Zaprawdę mówię Wam "Ciemnogród tego kraju w wykonaniu pani poseł z naszego regionu Wisniewskiej" obrazuje głupotę niektórych yelit w tym głównie tych od sukienkowych facetów. Ciekawe że nas , kobiety nikt nie pytał co myślimy, czego chcemy, na co się godzimy.
                            Panowie w sukienkach i tacy jak pani J.Wiśniewska chcą nas uszczęśliwić na siłę wedle swego widzi mi się.
              • taniarada Re: biczowanie za senatorow 11.07.15, 00:11
                storima napisał:A tobie uchodzi u spamera optio co wynajduje wątki typu PIS i kościół pisać bez skrepowania.I bronić tego trutnia dyzia oo.Koło powiązań rodzinnych .Tak się zarzekałeś ,a teraz tarabanisz się we wszystkie założone jego posty razem z plucińskim.Trzeba nie mieć wstydu i honoru.Honor tam, gdzie ambicja.Dla tych,którzy wierzą,że nie ma Boga i że Wałęsa nie był kapusiem. Lol .wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/214121,walesa-przez-przypadek-ujawnil-donosy-bolka.html
                • kchrzanka Re: biczowanie za senatorow 11.07.15, 20:05
                  "koyod", - dziwię się, że jeszcze chce Ci się z takimi czubkami jak: dyziek_o,pluto37,storima itp.
                  "dyskutować" !
                  "kichy" jeszcze brakuje do kompletu.
                  Im już żadne leczenie psychiatryczne nie pomoże, tylko można ich pouczyć, aby modlili się o zdrowie, bo o rozum już jest za późno.

O, - następny czubek się ujawnia, jakiś "wa-lal" !
                  "koyod", moim zdaniem zostaw to towarzystwo z "wybiórczej" - to samo zginie,
                  ja sobie tylko obserwuję i jestem zaskoczona, że tak szybko toną !
                  Tonący "brzydko" się chwyta !
                  • storima kchrzani jak plyta zdarta to medycyna bezradna 11.07.15, 20:43
                    kchrzanka napisał:

> "koyod", - dziwię się, że jeszcze chce Ci się z takimi czubkami jak: dyziek_o,p
                    > luto37,storima itp.
                    > "dyskutować" !
                    > "kichy" jeszcze brakuje do kompletu.

Co to za kicha??? Bo tylko o tym piszesz jak zdarta płyta, a rozsadnego zdania slecic nie potrafisz, o dyskusji nie wspominajac!

> Im już żadne leczenie psychiatryczne nie pomoże, tylko można ich pouczyć, aby
                    > modlili się o zdrowie, bo o rozum już jest za późno.
                    >

Modlimy sie o deszcz jak poslowie PiS i inne bzdurne sprawy jak i poslowie PiS, wiec na inne cele modlitw, rozumiesz, czasu brak.

Przeoraszam. przez moment uznalem Cie za osobe normalna.
                    Piszac "rozumiesz".

Bardzo Cie przepraszam!!!

• taniarada Re: kchrzani jak plyta zdarta to medycyna bezra 11.07.15, 21:51
                      Kicha wyskoczył z tego towarzycha.Ostatnio bywał na GW Częstochowa.Aż dziw bierze że storima udaje kogoś innego ,niż kim jest .Miło z mądrym pogadać .Ale gdzie tu znajdziesz między "Trójcą Świętą tego forum .Czym bliżej końca tym gorzej.Nawet Stefek Niesiołowski już się nie hamuje .A to cham bity nad chamami .Miałeś, chamie, złoty róg,
                      miałeś, chamie, czapkę z piór:
                      czapkę wicher niesie,
                      róg huka po lesie,
                      ostał ci się ino sznur,
                      ostał ci się ino sznur.Polecam sznur "świętej lub świetnej trójce z forum częstochowskiego.
                  • koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 10:34
                    Krzanko proszę cię nie dziw się, że reaguję i protestuję w sytuacji gdy we wpisach pojawiają się nawoływania do przemocy, gdy krzewi się stereotypy typu "ryży to wredny", gdy próbuje się zakłamywać współczesną historię.
                    • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 11:07
                      koyod napisał:

> gdy próbuje się zakłamywać współczesną historię.

Koyod jak zwykle klamiesz.
                      Nie pierwszy rza subtelnie daw alem Ci do zrozumienia ze sie mylisz, chocby fakt ikonografii sierpa i mlota w Berlinie, czy tu teraz,
                      gdzie wymieszales bez ladu i skladu rozmaite fakty opresji PRL, z roznych epok wzadzajac je do jednego wora!

Nie wspominajac oszczerstwa o antysemitizmie Pluto, łgarzu.
                      • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 11:28

> koyod napisał:

Twoj szczyt hipokryzji wykracza poza widnokrag czlowieczenstwa.
                        Nie bede tracil czasu aby to wszystko tu drukowac;
                        w pamieci jednak zostaje cytat ze sztandarowego tu katolika za jakiego sie podajesz:

Wypij sobie wobec tego nerwosolka bo do jesieni nie dotrzymasz.

• koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 21:50
                          storimo, ty rzeczywiście powinieneś regularnie zażywać jakieś ziółka na uspokojenie, bo częstokroć wpisy twe typu ...Nie pierwszy rza subtelnie daw alem Ci.., bądź ... roznych epok wzadzajac je... świadczą, że jesteś nadpobudliwy i stąd ma troska wyrażona przywołanym przez ciebie zdaniem.
                          I dziwne, że taka niewinna treść obraża osobę, która wyśmiewała propagowaną przeze mnie akcję charytatywną związaną z aktywnością fizyczną na rzecz fundacji wspierającej niepełnosprawnych.
                          • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:01
                            koyod napisał:

> storimo, ty rzeczywiście powinieneś regularnie zażywać jakieś ziółka na uspokoj

Czy to cos wnosi merytorycznie do dyskusji???

Tu patologiczny łgarzu:

koyod napisał:

> I na podsumowanie, zróbcie sobie chłopaki wpierw wycieczkę do Berlina na jeden
                            > z dowolnie wybranych cmentarzy żołnierzy radzieckich to wtedy może zobaczycie t
                            > ę subtelną różnicę w jaki sposób są oznaczone mogiły i pomniki żołnierzy tej sa
                            > mej armii w Berlinie i w Częstochowie.

Jesli dla Ciebie wykladnia wiedzy historycznej jest katedra PiS, to sie nie dziwie ze powtarzasz brednie, ktore nic wspolnego z nauka nie maja a sa jedynie propagandowym rynsztokiem.

Dla samego szacunku dla historii pozostawia sie artyfakty dokumentujace epoke.
                            To drugi powod poza zwyklym ludzkim dlaczego obelisk powinien zostac takim jakim jest.
                            Przeciez to miejsce zmarlych, poleglych w boju a nie otwarta przestrzen publiczna!

Co do Berlina
                            subtelną różnicę w jaki sposób są oznaczone mogiły i pomniki żołnierzy tej sa
                            > mej armii w Berlinie i w Częstochowie.
                            to znowuz wychodzi u ciebie opetanie PiSem :

www.google.com/imgres?imgurl=https://c2.staticflickr.com/4/3821/9572818973_ee3012406c_b.jpg&imgrefurl=https://www.flickr.com/photos/wolfgangstaudt/9572818973/&h=653&w=1024&tbnid=DTxKq29FKSsA-M:&zoom=1&docid=NtCznxtzo3Y8SM&ei=sWTfVIr6LcGrUaKIgugL&tbm=isch&ved=0CCoQMygMMAw
                            Przyznaj ze jesteś szalenie żenujący Koyod.

Nie pierwszy raz poprawiam Twe kardynalne błędy faktograficzne na FCz, podczas gdy oskrazasz brzydko Twych dyskutantow o "nieuctwo".
                            Nieladnie. Prymitywnie. Z pogarda. Bez pokory.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,156617939,,dekomunizacja_cm_Kule.html?v=2
                            To tylko jeden z przykladow twej hipokryzji. Sztandarowy katoliku.

• koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 21:36
                        storimo broniący symbolu sierpa i młota przeczytaj www.instytutobywatelski.pl/23066/blogi/moj-poglos/ludobojczy-komunizm i może zrozumiesz o co mi chodziło gdy /w dyskusji do której nawiązujesz/ pisałem, że jedynym symbolem na grobach radzieckich żołnierzy powinna być czerwona gwiazda.
                        I nie pisz głupot, że mieszam bez ładu i składu przykłady opresji bo wydarzenia które przytoczyłem mają wspólną cechę - pałkarzy wywodzących się z robotniczego aktywu PZPR umiejącego rozmawiać z tymi co mieli inne zdanie jedynie za pomocą argumentów, którymi obecnie chcą się posługiwać dyziek i pluto.
                        I takie postawy ci nie przeszkadzają, nie przeszkadza ci także posługiwanie się przez pluta stereotypami "rude jest fałszywe" gdy pisze o Matyjaszczyku.
                        No cóż, nie po raz pierwszy mamy okazję poznać twe podwójne standardy odnośnie oceniania postaw tych co myślą tak jak ty i tych innych.
                        • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 21:47
                          Twoja buta nie zna granic.
                          Wysylales mnie na wycieczke do Bezrlina abym na wlasne oczy zobaczyl ze masz racje piszac iz nie ma tam ikonografii sierpa i mlota!
                          Podczas gsdy ja podeslalem Ci zdjecia na ktorych widoczne sa te emblematy!
                          Kretaczu.
                          • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 21:51
                            I jeszcze jedno: zmieszales w jednym worze odrebne akty PRLowskiej przemocy.

A aktyw robotniczy z palkami to miales za Stalina badz Hitlera.
                            W PRL zajmowala sie tym ubecja i ZOMO.
                            • koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:09
                              @storimo pisząc, że pałowaniem w PRL zajmowała się wyłącznie ubecja i ZOMO mylisz się bardzo.
                              Za wikipedią
                              Aktyw robotniczy to szczególny termin; rodzaj eufemizmu, określającego powoływane do życia - na ogół ad hoc - swego rodzaju bojówki partyjne, używane do rozpędzania protestów, które w intencji władz PRL miały być uznane za inteligenckie. "Aktyw robotniczy" pacyfikował na przykład młodzież studencką w okresie marca 1968. W jego skład wchodzili pracownicy fizyczni dużych zakładów pracy, będący zwykle równocześnie członkami ORMO, zakładowymi aktywistami PZPR, członkami Ochotniczej Straży Wydziałowej itd, często otrzymujący za każdą akcję wynagrodzenie[2]. Niejednokrotnie grupy robotników były wspierane przez żołnierzy LWP ubranych po cywilnemu[3]. Osoby biorące udział w takich akcjach, bądź z pobudek ekonomicznych bądź finansowych, były często poddawane ostracyzmowi w swoich zakładach pracy[4].
                              • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:13
                                Byli to ORMOWCy i ludzie na uslugach Ubecji!
                                • kolter Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:18
                                  storima napisał:

> Byli to ORMOWCy i ludzie na uslugach Ubecji!

obecnie miłośnicy PIS
                                  • koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:39
                                    Jako komentarz do twego motta przywołam relację Wasilija Pietrowicza N. - członka partii komunistycznej od 1992 roku, z rozmowy ze Swietłaną Aleksijewicz którą odbył w wieku 87 lat, a którą znajdziemy w opublikowanej niedawno książce tejże autorki Czasy secondhand. Koniec czerwonego człowieka.
                                    ... Wysadziliśmy cerkiew ... Do tej pory w uszach mam krzyk starych kobiet:"Dzieci, nie róbcie tego!". Błagały nas. Obejmowały za nogi. Cerkiew stała tam od dwustu lat. Wymodlone miejsce, jak to u nas mówią. Zamiast cerkwi zbudowano miejskie toalety. Księżom kazano tam sprzątać. Czyścić gówna. Teraz, no jasne ... Teraz rozumiem... Ale wtedy nas to bawiło...
                                    • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 23:01
                                      oyod napisał:

> Jako komentarz do twego motta

Jakiego motta????
                                    • kolter Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 23:13
                                      koyod napisał:

> ... Wysadziliśmy cerkiew ... Do tej pory w uszach mam krzyk starych kobiet:"Dzieci, nie róbcie tego!". Błagały nas. Obejmowały za nogi. Cerkiew stała tam od dwustu lat. Wymodlone miejsce, jak to u nas mówią. Zamiast cerkwi zbudowano miejskie toalety. Księżom kazano tam sprzątać. Czyścić gówna. Teraz, no jasne ... Teraz rozumiem... Ale wtedy nas to bawiło...

no to kiepsko was ten wasz bóg wspiera ,skoro pozwala wcześniej wymodlone miejsca w cos realnie pożytecznego zamienić.
                                  • storima Re: biczowanie za senatorow 13.07.15, 23:53
                                    kolter napisał:
                                    > > Byli to ORMOWCy i ludzie na uslugach Ubecji!
                                    >
                                    > obecnie miłośnicy PIS

Jakbyś przewidział ten współczesny nam "aktyw chuliganów":

Wzburzeni działacze partyjni, na czele z sekretarzem świętokrzyskiego PiS Andrzejem Prusiem, zaczęli się szarpać z kobietą i siłą wypchnęli ją z sali.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,18353138,incydent-na-konwencji-pis-kobieta-wyprowadzona-sila-krzyczala.html?lokale=czestochowa#BoxNewsImg
                                    • kolter Re: biczowanie za senatorow 15.07.15, 21:02
                                      storima napisał:

> kolter napisał:
                                      > > > Byli to ORMOWCy i ludzie na uslugach Ubecji!
                                      > >
                                      > > obecnie miłośnicy PIS
                                      >
                                      > Jakbyś przewidział ten współczesny nam "aktyw chuliganów":

ja po prostu wiem ze tacy co wrzeszczą dziś ze Wałęsa to Bolek, chętnie donoszą na innych ,bo szuja zawsze szują pozostaje .....
                          • koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:03
                            Przesłałem ci również link ze zdjęciami cmentarza radzieckich żołnierzy położonego w zachodniej części Berlina i na nagrobkach z tego cmentarza nie ma tych totalitarnych symboli. Nie zerknąłeś na en.wikipedia.org/wiki/Soviet_War_Memorial_%28Sch%C3%B6nholzer_Heide%29#/media/File:Obelisken.JPG a może jednak przeoczyłem na którymś z tych zdjęć symbol sierpa i młota, i ty mi wskażesz na którym.
                            A może jednocześnie skomentujesz słowa Szejnfelda "I czy naprawdę może nas oburzać widok hitlerowskiej swastyki w przestrzeni publicznej, podczas gdy symbol sierpa i młota nie budzi emocji?" z artykułu do którego podałem link.
                            Ciekawym twej odpowiedzi bo pytanie to dotyczy właśnie takich jak ty.
                            • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:08
                              koyod napisał:
                              > a może jednak
                              przeoczyłem na którymś z tych zdjęć symbol sierpa i młota, i ty mi wskażesz na którym.

Nie bede wracal do watku na ktorym jasno wszytko z dowodami wyjasnilem!

To jest bezczelnosc butnego ignoranta!

• koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:12
                                No i po raz kolejny jak brakło argumentów to się storima obraził i nie będzie rozmawiał.
                                Trudno, przeżyję.
                                • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:20
                                  > No i po raz kolejny jak brakło argumentów

Jak to braklo???

Od kilku miesiecy wisza te zdjecia na ktorych pokazuje ikonografie sierpa i mlota we wspolczesnym Berlinie!!!

zastanow sie.

Czym jest wymiana zdań z patologicznym kłamcą???

Uprawiasz pyskowke smolac o jakis "ziolkach"
                                  wracajac do watku sprzed miesiecy
                                  w ktorym
                                  e w i d e n t n i e
                                  wykazalem twoj blad
                                  a ty
                                  w pelnej bucie arogancji chamsko rozkazujesz mi pisac o tym na nowo!

To jest chore.
                                  • koyod Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:46
                                    No właśnie, czy nie jest nierównością to, że symbole jednego totalitaryzmu są zakazane a drugiego nie?
                                    Chociaż różnie to jest nawet w obrębie UE gdyż jak donosiła prasa wyborcza.pl1,75478,17841015,Nocne_Wilki_pod_lupa_oswiecimskiej_prokuratury.html w Polsce symbole te są zakazane.
                                    • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 22:51
                                      Gosciu!
                                      Ja jedynie pisze ze klamiesz.
                                      I to klamstwo po raz enty ci tutaj przywoluje.

Z dowodami linkow do zdjec z emblematami sqierpa i mlota.

Z dowodami do wymiany zdan gdzie twoje klamstwo opisuje.

I to wszystko.
                                  • storima Re: biczowanie za senatorow 05.08.15, 18:02
                                    koyod napisał:
                                    > A teraz "miszczu" wyszukiwarki masz tę szansę aby udowodnić, że się mylę i w ko
                                    > lejnym swym wpisie wskazać link z moim wpisem z tym pytaniem.

forum.gazeta.pl/forum/w,55,158292389,158371410,storimo_biedny_nieuku_przytaczasz_moj_wpis.html
                                    Po co?
                                    Czyniłem to kilkakrotnie.
                                    Udowadniając ci kłamstwo, butę i ignorancje.
                                    Jak tutaj:

> Uprawiasz pyskowke
                                    > wracajac do watku sprzed miesiecy
                                    > w ktorym
                                    > e w i d e n t n i e
                                    > wykazalem twoj blad
                                    > a ty
                                    > w pelnej bucie arogancji chamsko rozkazujesz mi pisac o tym na nowo!
                                    >
                                    > To jest chore.

Szkoda czasu.
                    • pluto37 Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 12:14
                      koyod!
                      Czy przed dotknięciem klawiatury nie mógłbyś się troche pobiczować i upustu krwi dokonać co ponoć pomaga na błyskotliwość jaźni i złe moce z organów wypędza.
                      Zdaje się tez że egzorcyści u paulinów urzędy sprawują, to skorzystaj, bo histeria w zastraszający sposób "zżera twe ciało i mózg" ......jak mawiał poeta.:):):)
                      • storima Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 15:42
                        Ksiądz Koyod napisał:
                        > osobowości mimo tego, że, zamieszkują w stolicy na wskroś nowoczesnego i otwar
                        > tego państwa europejskiego, nie są w stanie przejść procesu asymilacji kulturow
                        > ej.

Oczywiście ze nie musisz tego wiedzieć, właściwie to nic nie musisz wiedzieć.
                        I tak na prawdę, to wiesz niewiele. I tez nic w tym złego.
                        Rzecz przede wszystkim w tym ze nie potrafisz przyznać się do błędów i brniesz w zawoalowane kłamstwo. To cecha ludzi butnych i mętnych.

Od 1905 roku we Francji za wyjątkiem Alzacji, istnieje prawny rozdział Kościoła od państwa
                        --laïcité.
                        Wchodząc do kosciola we Francji, z pewnoscia nie trafisz na cyrk politykierstwa tak powszechny na polskim podworku, chocby ostatnie na Jasnej Gorze. We Francji uczestniczysz w komunii z Absolutem a nie jarmarcznej budzie gdzie motłoch parska śmiechem.
                        Pisalem o tym tu wiele, wiec nie będę powtarzał.

I jest spora grupa Polakow ktora za Boga nie zyczy sobie asymilacji do takiego polskiego Kosciola profanum.

Uzupełnienie mej odpowiedzi na twoja prymitywnie sformułowaną asymilacje.
                  • pluto37 Re: biczowanie za senatorow 13.07.15, 13:56
                    kchrzanka napisał:

> "koyod", - dziwię się, że jeszcze chce Ci się z takimi czubkami jak: dyziek_o,p
                    > luto37,storima itp.
                    > "dyskutować" !
                    > >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.....
                    kchrzanisz kchrzanka ...jako zwykle bywa.
                    koyodowi wyraźnie brakuje jakiejś kchrzanki do towarzystwa, to może wspomóż go na intelekcie. Tandeta też schnie z braku kogoś z kim mogłaby pokchrzanić...:):):)
    • dyziek_o Re: biczowanie za senatorow 12.07.15, 21:36
      Wiesz "kolter":
      To tak działa, że jak paru moherowych tu zajrzy i kliknie na "kosz"
      to admin musi Cię wywalić.
      Ja bym z tego powodu awantury nie robił.
      Weź sobie i posta skopiuj a następnie wklej.
      I po robocie.
      Przynajmniej na razie powinno to działać
      Po październikowych wyborach jednak może być różnie.
      Jak wiesz, dziś Kaczor na spędzie pod klasztorem stwierdził,
      że nie ma Polski bez kościoła a co to oznacza, - chyba nie muszę tłumaczyć.
      Na razie jednak, zasada kopiuj-wklej powinna działać.
      Ancymonka aż taką zołzą nie jest.
      Pozdrawiam,
      Dyzio.
      • pluto37 @ koyod 16.07.15, 15:02
        KOYOD!
        ja pisząc o tych ryżych moczymordach, homoseksualistach i podobnych naprawde nie wiedziałem, że takie cuś może wywołać twój ból.
        Do głowy mi nie przyszło, żeś wyzawcą bpów Paetza i Wesołowskiego oraz takich których ksiądz katolicki okresla jako homoseksualne lobby we Watykanie.

Przyjmij wyrazy ubolewania z powodu powyższego niedopatrzenia.
        Na serio jest mi przykro.
        Amen!

• koyod @pluto, nikt normalny nie zrówna pedofila z 16.07.15, 21:34
          homoseksualistą - to odnośnie Wesołowskiego, już nie biskupa.
          Co do bp. Paetza to jego również oceniam negatywnie lecz nie za jego orientację seksualną a za to, że dopuszczał się molestowania, a to zachowanie uważam za naganne również w przypadku osób heteroseksualnych.

• pluto37 Re: @pluto, nikt normalny nie zrówna pedofila z 16.07.15, 23:13
            koyod!
            a tam się nie znam na układzie hierarchiczny we waszych sferach.
            Ty chyba wiesz lepiej kto w waszym swiatku jest normalny, a kto nie.
            Ja tylko jestem w stanie odróżnić ryżego od blondynki, a w innych przypadkach polegam na tobie.
            • storima zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 17.07.15, 16:05
              Koyod. Do dziś nie podales cytatu antysemickiego postu Pluto.ý
              • pluto37 Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 17.07.15, 16:57
                storimo!
                Bądź wyrozumiały dla koyoda.
                On .......... myśli:):):) A że trawienie treści, które sam wydalił to skomplikowany process, więc musisz dać mu trochę czasu.

Z tym, że jak wyżej mówiłem to co koyot mamrocze ma wartość "starożytnych" mamrotów Mańki - praczki.
                Więc nie męcz biedaka.
                W końcu byle co konsumuje z ambony więc byle co gada.
                • storima Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 17.07.15, 18:02
                  Pluto!
                  S.P. Mańkę, trzeba zostawić w spokoju!
                  Nie ze swej winy była nietypowym człowiekiem, pozostawioną na pastwę losu, wyklętą przez rodzinę, ale za to na swój sposób szczęśliwą.

Swoja droga, jego nawet na świecie nie było.

Nie mieszaj wiec tej zacnej kobiety, proszę.
                  • dyziek_o Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 06.08.15, 09:17
                    Kurcza! - o jakiej Wy Mańce wspominacie?!
                    Dyzio.
                    • dyziek_o Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 06.08.15, 09:36
                      Tak między nami:
                      Tematem tutaj jest modlitwa "tysięcy" osób......./ ktoś to liczył?! / w intencji
                      oświecenia senatu naszego powszedniego by ustawę o in Vitro do kosza
                      czym prędzej wywalił.
                      Tak sobie więc myślę:
                      Powinien bozia coś w tym kierunku uczynić i senat natchnąć.............a trym czasem..........
                      Czy nie jest tak przypadkiem, że Szef jest "za" ustawą?!
                      No bo przecież, gdyby był "za" i chciał..............!
                      Więc albo jego istnienie to jedynie wymysł paru cwaniaków albo ..........Szef jest "za".
                      Co wielebni powinni wziąć pod rozwagę i nie mieszać.
                      Amen
                      Dyzio.
                      • dyziek_o Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 06.08.15, 13:39
                        Sorry!
                        Oczywiście miało być nie "za" a "przeciw"!
                        Dyzio/
                        • pluto37 Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 07.08.15, 10:17
                          Dyźku!
                          Czyżbyś nie zauważył, że szamanizm jest dość popularnym środkiem wyrazu w tych sferach?
                          Za RP nr 4 zarządzono modły o deszcz i ten spadł. Problem w tym, że Absolut chyba się drzemnął, bo po kilku tygodniach kiedy było po ptokach.
                          A co do in vitro, to też wyda mi się, że gdyby Najwyższy Absolut cos chciał w tej materii zdziałać, to ........ zlikwidowałby VITRO bez pomocy biskupów.
                          A z Panem Bogiem to wielebne biskupy mają tą wygodę, ze na jego konto moga każdy idiotyzm wyprodukować. I koyody uwierzą.
                          Jak Duda prezydent od wczoraj.:):):)
                    • pluto37 Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 07.08.15, 10:07
                      Dyźku!
                      Dawnymi czasy po Alejach chodziła taka nieszczęśliwa kobieta, która mamrotała jakieś durnoty które wytwarzała jej wyobraźnia a która zbierała po podwórkach jakieś szmaty, które później prała pod mostem na Warcie.

I podobnie coś bredzi koyod. Też nie bardzo wie co i po co. Byle dać głos, że żyje.
                      To tyle w celach historycznych aspektów dotycząch zjawisk współczesnych.
              • taniarada Re: zgodnie z oszczerczym Twym wpisem Koyod 20.11.16, 19:07
                storima napisał:

> Koyod. Do dziś nie podales cytatu antysemickiego postu Pluto.ý
                Kiedyś to były rozmowy Polaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka