obserwator1-2013 05.09.15, 09:51 powstaje pytanie: czyim kosztem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 10:55 Oj! Jakze szybko zapominamy:( [Po objęciu w Polsce władzy przez komunistów z Polski do 1947 roku wyjechało kilkadziesiąt tysięcy osób, w tym działacze polityczni. W 1947–1950 Polacy i obywatele RP innych narodowości pozostali na uchodźstwie osiedlili się w wielu krajach: – w USA 110 000 – w Australii ok. 60 000 – w Izraelu 55 000 – w Kanadzie 47 000 – we Francji 30 000 – w Afryce Wschodniej 20 000 – w Brazylii 7000 – w Argentynie 5000 – w Nowej Zelandii 800 polskobudzsie.wordpress.com/2015/05/30/emigracja/ Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 11:08 storima napisał: > Oj! > Jakze szybko zapominamy: ><Aj-waj .Tylko jest małe ale.Polacy w tych krajach nie sprawiali dużych kłopotów politycznych.Tak jak np.we Francji .www.youtube.com/watch?v=fjPn0YgxiuI Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 11:23 Problem leży gdzie indziej. W przypadku uchodźców z Syrii nikt nie zastanawia się kto wywołał tę wojnę, i nikt nie zastanawia się jak powstrzymać zło, które wygania ich z domów. Jeżeli nie usunie się przyczyny problem uchodźstwa z Syrii, Afryki, itd. do Europy będzie narastał. W przypadku uchodźstwa i emigracji z Polski zjawisko to należy rozpatrywać podobnie. Aktualnie, jeżeli nie usunie się przyczyny emigracji ludzi z Polski będzie trwała ona nadal. Niestety, z tego co widzę, co przeżywam zresztą na własnej skórze jako Polak, mieszkaniec Polski, proces emigracji z Polski narasta i będzie narastał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 11:51 Obserwatorze, w przypadku II wojny swiatowej i podzialu swiata na strefe Zachodu i Sowietcka, tez nikt sie nie zastanawial o nastepstwach tych decyzji. I nie mieszajmy uchdzctwa politycznego i ekonomocznego. Jak i przemieszczania sie obywateli w Unii Europejskiej. (notabene nie tylko Polacy zmieniaja kraje). Nie nalezy rowniez zapominac ze powojenni emigranci polscy wcale nie byli tak masowo witani przez rzady i czesc obywateli owczesnych demokracji zachodnich. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 12:04 storima napisał: > I nie mieszajmy uchdzctwa politycznego i ekonomocznego . A co to za pisanie?Polacy uciekali z przyczyn politycznych .Za rządów Platformy ekonomicznych.Emigranci z Afryki ,Bliskiego Wschodu i Azji uciekają z przyczyn ekonomicznych .I najlepiej to do Niemiec ,gdzie opieka socjalna ma najwyższe standardy .Przekonali się na tym emigranci z Ukrainy ,którzy chcą wyrywać z naszego kraju .Jak najdalej.Ból jest taki ,nie mylić z "bulem .Sprowadzenie do Europy tysiące emigrantów islamskich spowoduje ,że dojdzie tam do niesamowitych rozruchów które doprowadzą do destrukcji państw narodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 12:38 taniarada, wygląda na to, że zwróciłeś uwagę na problem nie podnoszony do tej pory oficjalnie, a mający ścisły związek z falą emigracji do Europy. Napisałeś, cyt.: "Sprowadzenie do Europy tysiące emigrantów islamskich spowoduje, że dojdzie tam do niesamowitych rozruchów które doprowadzą do destrukcji państw narodowych." I z tym należy się zgodzić, i nad tym należy się zastanowić. Jednak nie leży w naszej gestii rozwiązanie tego problemu, zresztą nawet przy bardzo dobrych chęciach i dobrej naszej woli, leży to poza naszymi możliwościami. Najprostszym rozwiązaniem, i najbardziej skutecznym, byłoby usunięcie przyczyn tego uchodźstwa. Powstaje jednak pytanie: czy tym, którzy wzniecili to wszystko zależy na tym by uchodźstw zanikło a ludzie wrócili do swoich krajów? Obawiam się, że nie. Zburzyłoby im interesy, i to duże. Z obserwacji, z mojej wiedzy i doświadczenia życiowego wynika, że zjawisko masowej emigracji i uchodźstwa będzie się dalej pogłębiać. A skutki tego będą takie jak napisałeś taniarada. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 10:01 taniarada napisał(a): .Jak najdalej.Ból jest taki ,nie mylić z "bulem .Sprowadzenie do Europy tysiące emigrantów <islamskich spowoduje ,że dojdzie tam do niesamowitych rozruchów które doprowadzą do destrukcji państw narodowych. stary głupcze ,wyznawcy Allaha od ponad 60 lat są w Niemczech , stanowią malutki procent obywateli tego kraju, nie słuchaj plebana który wam opowiada ze z waszych kościołów z jakies 200 lat uczynią meczety Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Anne Applebaum 06.09.15, 12:49 I Edward Lucas co walił tłuczkiem po wyborach prezydenckich W Dudę . To celowe, zamierzone długofalowe działanie by niszczyć Polskę,a także europejski porządek. Anne Applebaum doskonale wie komu służy. Zdumiewającym jest fakt, że "polką" postanowiła zostać po 20 latach bycia żoną "bryt-pola" Zdradka Sikorskiego.A jakiej " wdzięczności " możemy się spodziewać po ewentualnym przyjęciu tysięcy obcych nam kulturowo i religijnie islamskich imigrantów.Redaktorzy GW piszą tak samo ,a głupki internetowe to powtarzają . twitter.com/anneapplebaum Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 12:24 Nie mieszam pojęć: uchodźstwo, emigracja. Natomiast spotkałem się bezpośrednio w Polsce z dużą grupą ludzi, którzy wyjechali w latach 80. i 90. XX wieku z Polski pod pozorem ucisku politycznego, a w rzeczywistości istotą ich wyjazdu była tylko i wyłącznie chęć poprawy sobie warunków finansowych, co oczywiście teraz nie przeszkadza im grać rolę bohaterów. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 15:39 Problem w tym, że tym co wybywali po 82-im -pomijając niewielki % kawałek -nikt na głowy bomb nie zrzucał i nikt do nich nie strzelał. Syria to jednak w dużej mierze cywilizowany kraj była , choć dotknieta dyktaturą. Sporo wśród nich wykształconych ludzi. A warto pamiętać, ze mamy w RP spore diaspory wietnamskie, chińskie i inne które jakoś nikomu nie wadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 18:52 pluto37 napisał: > Problem w tym, że tym co wybywali po 82-im -pomijając niewielki % kawałek -nikt > na głowy bomb nie zrzucał i nikt do nich nie strzelał. > Syria to jednak w dużej mierze cywilizowany kraj była , choć dotknieta dyktatur > ą. Sporo wśród nich wykształconych ludzi. > A warto pamiętać, ze mamy w RP spore diaspory wietnamskie, chińskie i inne któr > e jakoś nikomu nie wadzą. W porównaniu z tym co reprezentowała I Rzeczypospolita można powiedzieć, że jesteśmy obecnie krajem jednorodnym etnicznie. Tak więc spokojnie możemy przyjąć imigrantów. Jeżeli jeszcze wniosą wykształcenie i wiedzę to będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 21:10 Czy możemy spokojnie przyjąć emigrantów? Sądzę, że warto przeczytać wypowiedź znanego wróżbity Macieja umieszczoną na Facebooku i zastanowić się nad nią gdyż w tym przypadku pokrywa się ze stanowiskiem większości Polaków, i prosto przedstawia rzeczywistość istniejącą w naszym kraju, cyt.: "Tak, jestem tolerancyjny i wrażliwy na czyjąś krzywdę. Lecz jestem Polakiem, który cały czas myśli czy to jest dobre dla naszego kraju. Nie jesteśmy bogaci. Rodzice nie mają na książki dla dzieci, na wakacje lub pójście do restauracji. Nie mają i ja o tym wiem, ty to wiesz i wszyscy to wiedzą. W Polsce są bogaci ludzie, ale większość niestety nie. Ludzie nie mają pracy, a nawet młodzi po studiach szukają i znajdują ją w knajpie. Tak jest. Boli nas to. Że nie jest dobrze. Gdybyśmy byli bogatym krajem, dlaczego by nie? Ale my wszyscy powinniśmy zastanowić się czy to nie jest pętla na szyję naszego orła? Jestem właścicielem działalności gospodarczej i płacę koszmarnie ogromne podatki co miesiąc. Bo jestem wróżbitą, który wykonuje swoją pracę legalnie i uczciwie. I wiem, że moje podatki pójdą na pomoc dla uchodźców. Chociaż wolałbym, gdybym miał wybierać, by szły dla rodaków, którzy nie mają pieniędzy, by godnie żyć. A co właśnie z tymi, którzy oczekują takiej pomocy? Może o nas powinniśmy pomyśleć? Żal mi uchodźców, lecz Polska moim zdaniem nie jest gotowa na to, by dzielić się, bo nie ma za bardzo czym..." Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 22:09 Jakim trzeba być debilem .....????? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 22:15 Czy możemy spokojnie przyjąć emigrantów? Mateo jest mądrym człowiekiem ,ale oderwanym od rzeczywistości.Tak jak piszesz ,gdyby byliśmy bogatym krajem dlaczego nie.Ale jak tyle Polaków pracuje zagranicą ,bo tu nie ma pracy lub nędzne zarobki .To po co pchać tu emigrantów i jeszcze obco kulturowych .Najpierw zróbmy w Polsce warunki do życia dla młodych ludzi ,a później zapraszajmy emigrantów.Australia kontynent idealny dla tych emigrantów i ciągle nieodkryty . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 23:23 By móc się dzielić czymś z kimś drugim trzeba najpierw to coś mieć. A my? Niestety nie mamy wystarczająco nawet dla swoich dzieci. Są bez pracy, przeżywają katusze psychiczne, pozbawione nawet nadziei na lepsze jutro, albo też są na migracji, tułają się po obcych krajach za kromką chleba. Czyż wyrażając zgodę na przyjęcie cudzoziemców nie mówimy tym samym swoim dzieciom: dla was w Polsce nie ma miejsca, wasze oddajemy innym. Polska was nie chce. Czy po to powoływaliśmy dzieci na świat, troszczyli się o nie, wychowywali, by teraz je pozbawiać Ojczyzny, domu? To cudze/zagraniczne dzieci są ważniejsze? A nasze?... czyż nie mają żadnych praw, żadnej już miłości?... mają ginąć?... w imię czego???... Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 23:30 Sam się tułam to wiem.Urlop się kończy czas do pracy wracać .Życie uciekło .A kasa nie jest tego warta.?Życzę dużo wytrwałości i zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 23:36 www.tvs.pl/informacje/slaski-bank-zywnosci-jest-pelny-jedzenia-ale-chetnych-na-jego-rozdanie-brak Brednie debili zawsze na propsie !! A może Kaszpirowski coś mówi ma ten temat Dziąba ???? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 23:48 Każdy głupiec ,tylko ja mądry .Czy sędzia Zając jest dalej sędzią .prawo.rp.pl/artykul/1081895.html Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 05.09.15, 23:33 Dobrze byłoby wiedzieć: Do czasu wprowadzenia demokracji w Polsce, obywatel PRL starający się o pobyt stały miał prawo do azylu politycznego na Zachodzie. Jeśli ktoś podał motyw ekonomiczny emigracji prawa to stałego pobytu raczej nie otrzymywał. To do Obserwatora. _________________________ pluto37 napisał: > Problem w tym, że tym co wybywali po 82-im -pomijając niewielki % kawałek -nikt > na głowy bomb nie zrzucał i nikt do nich nie strzelał. Popatrz Pluto, niektórym to opisywać współczesny świat na FCz trzeba, bo inaczej to nie wiedza gdzie żyją! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Ale o polskich uchodźców nie zawalczymy 06.09.15, 11:45 storima napisał > Mądry człowiek z ciebie .to dlaczego się szlajasz po świecie .I plujesz na swoje gniazdo skąd wyfrunąłeś .Na wiele pytań nie odpowiedziałeś .W każdym idiotycznym wątku wciskasz swoje aj-waj .Wszyscy mądrzy .A jak temat o Polakach to morda w kubeł. > > forum.gazeta.pl/forum/w,28,158639064,,20_tysiecy_Polakow_mieszka_w_Kazachstanie_.html?v=2 > > Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 10:03 taniarada napisał(a): > Czy możemy spokojnie przyjąć emigrantów? Mateo jest mądrym człowiekiem ,ale oderwanym od rzeczywistości.Tak jak piszesz ,gdyby byliśmy bogatym krajem dlaczego > nie.Ale jak tyle Polaków pracuje zagranicą ,bo tu nie ma pracy lub nędzne zarobki .To po co pchać tu emigrantów i jeszcze obco kulturowych .Najpierw zróbmy w > Polsce warunki do życia dla młodych ludzi ,a później zapraszajmy emigrantów.Australia kontynent idealny dla tych emigrantów i ciągle nieodkryty . tylko katolik umie tak perfekcyjnie oddać swoją pogardę i nienawiść do obcego Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 10:18 Kolter fakt ze ktos się za kogoś podaje nie jest tożsame że nim jest. Myśl racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 11:27 storima napisał: > Kolter fakt ze ktos się za kogoś podaje nie jest tożsame że nim jest. Myśl racj > onalnie. Pomyśl racjonalnie ,rozmawiasz nie z ateistą tylko z głupkiem internetowym .Wstydź się jeśli masz trochę godności.forum.gazeta.pl/forum/w,29,158593411,158593411,Wesolowski_zostanie_pochowany_jak_zboczeniec_.html forum.gazeta.pl/forum/w,29,158593411,158593411,Wesolowski_zostanie_pochowany_jak_zboczeniec_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.09.15, 20:37 taniarada napisał(a): > storima napisał: > > > Kolter fakt ze ktos się za kogoś podaje nie jest tożsame że nim jest. Myśl racjonalnie. > Pomyśl racjonalnie ,rozmawiasz nie z ateistą tylko z głupkiem internetowym .Wstydź się jeśli masz trochę godności.forum.gazeta.pl/forum/w,29,158593411,158593411,Wesolowski_zostanie_pochowany_jak_zboczeniec_.html forum.gazeta.pl/forum/w,29,158593411,158593411,Wesolowski_zostanie_pochowany_jak_zboczeniec_.html tandeciaro obiecałeś ze wnuczki 3 letniej zapytasz jak robić spację na klawiaturze, jak ci idzie bystrzachu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 12:44 storima, nie reaguj na wpisy forumowiczów: "qq.44" , "kolter". Niestety, są ludzie (niezależnie od wieku), nie reprezentujący sobą żadnych wartości moralnych. Sposób ich bycia, wysławiania się, jest szokujący. Energię do życia czerpią z upokarzania innych, tym się dowartościowują. storima, gdy idąc ulicą ochlapie cię błoto to strzepniesz je, nie walczysz z nim. Idziesz dalej bo to przecież było tylko jedno ze zjawisk przyrody, któremu nie warto poświęcać więcej uwagi. Takie ciała fizyczne jak "qq.44" czy "kolter" są też elementami otaczającej nas przyrody. Ich zachowania są takie a nie inne lecz nie warte uwagi. Nie wnoszą nic wartościowego do dyskusji, starają się ją zaśmiecić. To po co w ogóle zwracać na nich uwagę?... obrażeni polecą gdzieś indziej, gdzie wiatr ich zawieje... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 12:56 buahahahahah no to się uśmiałem z tego bełkotu to nawet lepsze od tych bredni o wróżu - najpierw myślałem że to żart ale okazuje się że nie że to było na serio :))) a jakie to ty "wartości moralne " Dziąba " reprezentujesz " w tych swoich wypocinach o wróżach ??? A co ty wiesz śmieszny człowieczku o moim sposobie bycia i z czego ja czerpię energię z czarodziejskiej kuli się tego dowiedziałeś czy też ci wróż wywróżył ??? Dziąba co wnoszą twoje żenujące wpisy w stylu : " zobaczymy jak będzie " czy brednie o wróżach ??? Jesteś żenadą tego forum Dziąba ale muszę przyznać że przynajmniej pośmiać się mam z czego bo twoje wpisy są tak bardzo prostackie i żenujące że aż śmieszne i z ciekawością czekam na więcej !! A co z tym Kaszpirowskim mówił coś o migrantach ????? Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:01 obserwator1-2013 napisała: > storima, > nie reaguj na wpisy forumowiczów: "qq.44" , "kolter". > > Niestety, są ludzie (niezależnie od wieku), nie reprezentujący sobą żadnych war > tości moralnych. > Sposób ich bycia, wysławiania się, jest szokujący. Energię do życia czerpią z > Zobacz co dzieje w Grecji. Setki tysięcy muzułmanów forsują europejskie granice i zalewają nasz kontynent. Silni, młodzi mężczyźni, zamiast bronić swoich krajów, wdzierają się do Europy. Znają swój cel. Absurdalna niemoc europejskich polityków poraża. Aż trudno uwierzyć, że nie są świadomi tego, co naprawdę się dzieje. wpolityce.pl/swiat/264428-mieszkancy-greckich-wysp-blagaja-o-pomoc-imigranci-wchodza-do-naszych-domow-musicie-nas-chronic-nie-mamy-wojny-a-to-my-jestesmy-ofiarami-wideo Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:31 taniarada, przed chwila w radiu podawano, ze Europa ma przyjąć 120 tysięcy uchodźców. Liczba ta szokuje. To nie są chwilowi goście. To ludzie którym trzeba dać mieszkania, czyli oddać im nasze by mieli gdzie mieszkać. A my?... na ulicę?!... oddać miejsca pracy... A my?... na tułaczkę za kromką chleba?!... itd. Nie należy zapominać, że uchodźcy w większości to młodzi ludzie w wieku rozrodczym, z małymi dziećmi. Za 15 - 20 co najmniej potroi się ich liczba. Sumując ich z tymi, którzy już są to ogrom. Wystarczy (mając obywatelstwo, a tym samym prawa wyborcze) opanować Sejm i Senat. Czy uda się im to?... oczywiście?!!! Weźmy pod uwagę jedno. My, Polacy, nie szanujemy się wzajemnie, nie rozmawiamy z sobą (weźmy na chwilę pod uwagę zachowanie się "qq.44 czy koltera, którzy są przykładem takiej polskiej zadziorności, braku szacunku człowieka do człowieka) o sprawach istotnych. Skupiamy się na błahostkach. A uchodźcy?... oni na stałe opuścili swoje ziemie, oni zgodnie będą walczyć o swoje lepsze życie. A jak mogą je osiągnąć?... jest tylko jedno rozwiązanie, nie ma innego wyjścia. Muszą wyeliminować/usunąć fizycznie mieszkańców Europy by zająć nasze domy, naszą ziemię. A Grecja?... a mieszkańcy greckich wysp?... oni już doświadczają to, co nas czeka w niedługiej przyszłości. I jeszcze tej wypowiedzi przytoczę wypowiedź naszego "Dyzia" Uporajmy się może najpierw z naszą biedą by bez problemów pomagać innym. Bo własnych obywateli się na bruk wyrzuca a tym czasem mamy gwarantować mieszkania ludziom, którzy z takich czy innych przyczyn / głownie ekonomicznych /- mają u nas znaleźć azyl. Czyż nasz Dyzio nie ma racji?... ma! Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:39 "My, Polacy, nie szanujemy się wzajemnie, nie rozmawiamy z sobą (weźmy na chwilę pod uwagę zachowanie się "qq.44 czy koltera, którzy są przykładem takiej polskiej zadziorności, braku szacunku człowieka do człowieka)" - buahahahaha To znaczy że ty Dziąba jesteś przykładem takiej polskiej głupoty wypisując tu brednie wróża ?? A gdzie tu brak szacunku w moich wpisach ?? To tylko opis rzeczywistości, wypisujesz brednie o głodujących polskich dzieciach a ja ci bredzący człowieku podałem link do informacji o tym że w bankach żywności w Polsce marnuje się jedzenie które jest do pobrania za darmo i nikt tego nie robi !!! Tym się różnimy Dziąba ja podaję fakty ty brednie wróżów i swoje dziecinne "wywody " ! No ale oczywiście czekam na kolejne " rewelacje " !!!! Warto się pośmiać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:42 > woje lepsze życie. A jak mogą je osiągnąć?... jest tylko jedno rozwiązanie, nie > ma innego wyjścia. Muszą wyeliminować/usunąć fizycznie mieszkańców Europy by z > ająć nasze domy, naszą ziemię. Obserwator. Czy Ty jesteś świadom ze używasz nazistowską ohydną bestialską propagandę? Ale po Twych poprzednich antysemickich tutaj przytykach, czy to powinno mnie tu zadziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:55 storima, nie używam nazistowskiej propagandy, nie jestem w żadnej partii. To, co piszę to tylko trzeźwe ujęcie rzeczywistości opisane prostymi słowami. Mnie też przeraża to, co się dzieje. Tyle tylko, że ja mam odwagę mówić i pisać prosto i jasno o sprawach, które wielu ludzi chciałoby zamieść pod dywan, udawać, że nie istnieją bo boją się i wolą udawać, że nie istnieją. Wiem, że prawda niejednokrotnie jest bolesna. Sądzę, że jednak jako dorośli ludzie jesteśmy w stanie rozmawiać o trudnych sprawach. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 14:06 Obserwator. Myslisz ze gdy powiesz "dziekuje" pozdrawiam" to chamskie niedorzeczne o i nazistowskie teksty ujada jako "bolesna prawda". To jest wierutne naziolskie klamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 16:26 storima, skoro moją wypowiedź porównałeś do "nazistowskiej ohydnej bestialskiej propagandy", "antysemickich przytykach", to jak nazwiesz wypowiedź/stanowisko USA, że nie przyjmą więcej uchodźców? Też jest to nazistowskie stanowisko? Dla przypomnienia: Turcja, Liban, Jordania i Egipt przyjęły od 2011 r. w sumie nieco ponad 4 miliony uchodźców. USA zaledwie 1000. Zdaniem Białego Domu to jednak całkowicie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 17:18 obserwator1-2013 napisała: > storima, > skoro moją wypowiedź porównałeś do "nazistowskiej ohydnej bestialskiej propagan > dy", "antysemickich przytykach", to jak nazwiesz [b]wypowiedź/stanowisko USA[/ > b], że nie przyjmą więcej uchodźców? Też jest to nazistowskie sta > nowisko? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx storima sam zapewne odpowie, ale co do USmanów to nie trzeba wiele szukać. Przecie już przed i w czasie IIWW blokowali żydowską imigrację uchodźczą mimo, ze wiedzieli czym wonieje hitleryzm i holokaust. A w przypadku tych aktualnych uchodźców, to zapewne wybraliby tych najbardziej wykształconych tak jak to ma miejsce w przypadku innych podobnych zdarzeń. I to nie islam wyznawany przez nich gra tu jakąś rolę. Maja swoich islamistów wykarmionych na własnej "piersi" od zygoty. Ten ostatnio skazany kinoman zaliczył chyba z 13 trafień. Tam przecie co rusz pojawia się jakiś aktywista religijny z kałachem i urządza sobie strzelaninę do celów żywych i ruchomych. W bazie wojskowej też jakiś USmuslim odstrzelił spore stado marines. Tak więc hipokryzja made in America przekacza gębokość Rowu Mariańskiego i wysokość Everestu jednocześnie. A co do propagandy nazistowskiej, to storima zapewne wie, że tego w US jest na tony, a bojówki nazistowskie wraz z symbolami istnieją w realu a za hakenkreuze się nie każe. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:47 taniarada, przed chwilą zakończyłem wpis. Jednakże, po otwarciu prasy przeczytałem coś, co potwierdziło mój poprzedni wpis Pomoc chrześcijanom z Syrii? Czy naprawdę jesteśmy zbyt ślepi, by dostrzec propagandę, której ulegliśmy? Europa jest zagrożona Poniżej cytat z tego z artykułu: Czy ktokolwiek jeszcze dzisiaj pamięta od czego zaczęła się debata o przyjmowaniu imigrantów? Chodziło o kilkuset chrześcijan prześladowanych przez dżihadystów za wiarę. Prześladowani chrześcijanie zasługują, żeby kraj chrześcijański, jakim jest Polska, zareagowała i podążyła z pomocą — mówiła Ewa Kopacz 26 maja, tłumacząc decyzję o przyjęciu 60 chrześcijańskich rodzin z Syrii. Wstrząśnięci straszliwą egzekucją podjęliśmy działania. Dziś morze imigrantów, w większości właśnie muzułmanów prześladujących w innych krajach chrześcijan, wdzierają się do europejskich krajów. Bynajmniej nie są to prześladowani chrześcijanie uciekający z Syrii. To pewni siebie muzułmanie z Afganistanu, Iraku, Pakistanu i innych krajów arabskich, którzy wiedzą po co przedzierają się przez Europę. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 13:10 Czy możemy spokojnie przyjąć emigrantów? Sądzę, że warto przeczytać wypowiedź znanej babajagi Gertrudy umieszczoną na Facebooku i zastanowić się nad nią gdyż w tym przypadku pokrywa się ze stanowiskiem większości Polaków, i prosto przedstawia rzeczywistość istniejącą w naszym kraju, cyt.: "Tak, jestem tolerancyjna i wrażliwa na czyjąś krzywdę. Lecz jestem Polaką, która cały czas myśli czy to jest dobre dla naszego kraju. Ale my wszyscy powinniśmy zastanowić się czy to nie jest pętla na szyję naszego orła? Jestem właścicielką działalności gospodarczej i płacę koszmarnie ogromne podatki co miesiąc. Bo jestem babajagą, który wykonuje swoją pracę legalnie i uczciwie. I wiem, że moje podatki pójdą na pomoc dla uchodźców. Chociaż wolałbym, gdybym miał wybierać, by szły dla rodaków, którzy nie mają pieniędzy, by godnie żyć. Wolałabym by rodzice dobrze dokarmiali swoje pociechy bo ja je później piekę w piecu i zjadam jak przystało na babejagę !! A tak to nie mam co jeść !! My babyjagi jesteśmy przeciwko bo czym jest świat bez wróżów i babyjag czarownic troli i krasnali ( którzy plotą koniom grzywy !! ) o elfach nie wspominając !" Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.09.15, 20:47 obserwator1-2013 napisała: > storima, > nie reaguj na wpisy forumowiczów: "qq.44" , "kolter". > > Niestety, są ludzie (niezależnie od wieku), nie reprezentujący sobą żadnych wartości moralnych. no a co w twoim narzeczu oznacza ta moralność ?? > Sposób ich bycia, wysławiania się, jest szokujący. Energię do życia czerpią z upokarzania innych, tym się dowartościowują. ty najpierw pozbieraj się ze swoją płcią > storima, > Takie ciała fizyczne jak "qq.44" czy "kolter" są też elementami otaczającej nas > przyrody. co za bufonada :))) > Ich zachowania są takie a nie inne lecz nie warte uwagi. Nie wnoszą nic wartościowego do dyskusji, starają się ją zaśmiecić. To po co w ogóle zwracać na nich > uwagę?... obrażeni polecą gdzieś indziej, gdzie wiatr ich zawieje... > nie licz na to niemoto od dziś poświecę ci każdą wolną chwile :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 15:12 mateusz572 napisał: > > W porównaniu z tym co reprezentowała I Rzeczypospolita można powiedzieć, że jes > teśmy obecnie krajem jednorodnym etnicznie. Tak więc spokojnie możemy przyjąć i > migrantów. Jeżeli jeszcze wniosą wykształcenie i wiedzę to będzie super. To samo mówię i podobnie tłumaczę Dyźkowi zjawisko;) Piszesz I-sza RP? A ta międzywojenna? Przecie tam była też totalna narodowościowa i religijna kołomyja. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 17:06 pluto37, 1) jak nazwiesz odmowę USA przyjęcia uchodźców?... zdroworozsądkowym podejściem do życia?.. przy czym: Turcja, Liban, Jordania i Egipt przyjęły od 2011 r. w sumie nieco ponad 4 miliony uchodźców. USA zaledwie 1000. Zdaniem Białego Domu to jednak całkowicie wystarczy. 2) a co powiesz o tym?... Czesi wysadzili emigrantów z pociągu i ich oznakowali Vaclav Klaus stwierdził, że jeżeli Europa chce popełnić samobójstwo, przyjmując nieograniczoną liczbę uciekinierów, niech sobie to robi. - Ale nie za naszą zgodą. No, i co? Ma USA rację czy też nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 17:30 obserwator1-2013 napisała: > pluto37, > 1) jak nazwiesz odmowę USA przyjęcia uchodźców?... zdroworozsądkowym podejściem > do życia?.. ......................................... > No, i co? Ma USA rację czy też nie?... > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx odpowiedziałem powyżej. Ale problem chyba jest ciut poważniejszy niż wykazywanie hipokryzji US czy Europy. W sporej części to problem humanitarny. Jeśli ludzie decydują się wraz z rodzinami uciec z własnych siedzib, to raczej nie po to, żeby mordować tych co ich przyjęli i dali papu. Zauważ że w praktyce u nas to raczej problem logistyki i nadzoru nad asymilacją tych, którzy chcieliby się u nas na stałe osiedlić. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 06.09.15, 18:06 pluto37, bardzo chciałbym byś miał rację. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo bym się cieszył gdyby okazało się, że masz rację. Jednakże moje doświadczenie życiowe, w tym znajomość z autopsji kultury i mentalności ludzi z obszarów skąd przybywają uchodźcy, nie pozwala mi patrzeć optymistycznie w przyszłość. Merkel już powiedziała, że otwarcie granic Niemiec jest jednorazowe, że była to jednorazowa decyzja wynikająca z nadzwyczajnej sytuacji, w jakiej znaleźli się uchodźcy. Niemcy i Austria domagają się zwołania nadzwyczajnego szczytu UE w celu rozwiązania kryzysu migracyjnego. Niemcy spodziewają się w tym roku co najmniej 800 tys. azylantów. To jest przemieszczanie się całych narodów do Europy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 10:42 W temacie europejskiego przemieszczania to bądź uprzejmy zauważyć, że w ciągu ostatnich min. 3 tys lat jako Europejczycy przemieszczamy się wzdłuż i wszerz kontynentu. Mieszając przy tym dowolnie z powodów historycznych i społecznych. piszesz: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx "pluto37, bardzo chciałbym byś miał rację. Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak bardzo bym się cieszył gdyby okazało się, że masz rację". xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx To nie jest kwestia chęci. To kwestia realizacji. Przeż jak wybierzesz się na Fryt Alee to zauważysz speców od kebabu, którzy jak dotąd nikogo nie zarżnęli, nie wysadzili żadnego niemowlęcia -jak to jeden Gowin wieszczy - a obok nich jest trochę żółtych i innych kolorowych. Syryjczycy o ile mi wiadomo to jedno z bardziej zeuropeizowanych społeczeństw i sporo ludzi jest dość przyzwoicie wykształconych. Nie wiem ile w Cz-wie jest parafii ale nawet kilkanaście rodzin mieszkających tu nie zrobiłoby nikomu różnicy. Żyliby ze składek parafian i dotacji unijnych, a kursy języka mogłoby opłacać miasto i fundacje z dobrowolnych składek. Nie widzę powodów, żeby np polityczne partie odpaliły z własnych funduszy działkę mamony na taki cel. I nie ma co oglądać się na Niemcy czy innych. Róbmy swoje.... przyzwoicie. I warto zrewanżować się w jakiś sposób Grekom, Włochom, Austriakom, Niemcom, czy Hiszpanom, których kiedyś dotknęły fale uchodźców .....z Polski, którym nie pokazali środkowego palucha. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.09.15, 21:09 Ty obserwator trafiłeś kulą w płot. Przecież USA to kraj, który przyjął w swej krótkiej historii kilkadziesiąt milionów imigrantów. Zaden kraj na świecie tego nie dokonał. M.in. dzięki imigrantom Stany Zjednoczone zbudowały swoją potęgę. Czechy natomiast to nieduży kraj, który nigdy w historii nie miał większych tradycji w wielonarodowości i wieloreligijności. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.09.15, 23:51 Zapomniałeś?, że najpierw zniszczono rdzenną ludność, Indian? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 09:40 obserwator1-2013 napisała: > Zapomniałeś?, że najpierw zniszczono rdzenną ludność, Indian? tak , robili to tacy jak ty tzw chrześcijanie Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 10:49 Tak jak przemieszczające się przez tereny dzisiejszej RP ludy likwidowały tych wcześniejszych osiedleńców. I gdybys widział US i w Kanadę z bliska to zauważyłbyś, ze nie do końca ich zniszczono. mają się całkiem dobrze a nawet w wielu przypadkach lepiej niż niszczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 11:36 A co to za argument "ze nie do końca ich zniszczono. mają się całkiem dobrze a nawet w wielu przypadkach lepiej niż niszczyciele."? Takiego zakończenia się spodziewasz? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 12:07 julka571 napisała: > A co to za argument "ze nie do końca ich zniszczono. > mają się całkiem dobrze a nawet w wielu przypadkach lepiej niż niszczyciele."? > Takiego zakończenia się spodziewasz? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Julko! możesz po ludzku zeznać o co ci biega? Bo brak jasności w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 17:53 Myślę, że wiesz o co mi biega. W prosty i jasny sposób odniosłam się do Twojego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 18:19 julka571 napisała: > Myślę, że wiesz o co mi biega. W prosty i jasny sposób odniosłam się do Twojego > komentarza. A mogłabyś zamiast myśleć napisać jeszcze prościej i jasniej? I choć w dwóch - trzech zdaniach swą opinię uzasadnić. Lubię mieć jasność w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
julka571 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 18:59 Jeszcze prościej i jaśniej? Da się ale chyba nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 22:16 julka571 napisała: > Jeszcze prościej i jaśniej? Da się ale chyba nie warto. To napisz wyraźnie, że to zbyt trudne dla ciebie i będzie jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 10:38 obserwator1-2013 napisała: > Zapomniałeś?, że najpierw zniszczono rdzenną ludność, Indian? To akurat nie na temat. Jednak jeżeli już o tym wspomniałeś, to analogiczną sytuację mamy teraz w tych krajach, z których nastąpił exodus imigrantów. Tam są zabijani ludzie. Dlatego uciekają i szukają schronienia w spokojnych zakątkach świata. Ty, któremu tak bardzo leży na sercu los Indian, nie przyjmiesz uchodźców we własnym kraju ? P.S. Kolter rzeczowo i krótko Ci odpowiedział. Indian północno-, środkowo-, i południowoamerykańskich wyrżnęli ludzie o europejskich korzeniach, także pod hasłami szerzenia wiary katolickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 10:58 mateusz572 napisał: > południowoamerykańskich wyrżnęli ludzie o europejskich korzeniach, także pod has > łami szerzenia wiary katolickiej. Precyzyjniej: Indian mordowali Europejczycy, w tym prześladowani w na Starym Kontynencie uchodźcy religijni. Mordowali Indian na kontynencie amerykańskim propagując swą cywilizacje, opartą na chrześcijaństwie. Ale przecież nic w tym szczególnego. Europa dopiero po II wojnie światowej przestała być miejscem nieustannej kaźni. Nade wszystko dzięki kształtowaniu solidarności i jedności, tożsamości paneuropejskiej której ostoją jest Unia. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 12:51 storima napisał: > Ale przecież nic w tym szczególnego. > Europa dopiero po II wojnie światowej przestała być miejscem nieustannej kaźni. > Nade wszystko dzięki kształtowaniu solidarności i jedności, tożsamości paneurop > ejskiej której ostoją jest Unia. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Storimo! Zdaje się, żeś zapomniał o Bałkanach. Właśnie minęła rocznica Srebrenicy która niczym nie różniła się od Wołynia, Katynia i innych kaźni z czasów WW II. Jedna Polka z Trogiru opowiadała, że serbscy snajperzy zabawiali się w strzelanie do biegnących celów cywilnych choć w okolicy nie było żadnych chorwackich wojsk... I odwrotnie w innych kawałkach byłej Jugosławii. W Macedończycy tylko dlatego nie wyrzynają Albańczyków u siebie, że nie mają odpowiedniego potencjału militarnego.... Eta ma podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 13:29 Drogi Pluto! Nie zapomniałem. I już wyjaśniam. Dlatego napisałem "nieustannej kaźni" podkreślając absolutną zasługę jej "nieustannego" końca dzięki kolebce Unii Europejskiej: Europejskiej Wspólnocie Węgla i Stali powstałej w 1951 roku zawiązanej miedzy Belgia, Francja, Holandia, Luksemburg, Niemcy i Włochy. Również dlatego nie wspomniałem o wojnie rosyjsko-ukraińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 21:48 Wyobraź sobie Mateuszu sytuację w pociągu zatłoczony . Stoi facet z dzieckiem na ręku a na całej kanapie leży inny facet . Tez z dzieckiem każe mu się posunąć . A ten leżący mówi odwal się . No i dochodzi do scysji ale w końcu ten z dzieckiem odstawia dziecko i wali w mordę tegoż wylegującego się i za chwilę ustala swój porządek . Tak było z ziemią Indian . Oni chcieli sobie hasać po prerii a inni chcieli uprawiać zboże na części tej ziemi , żeby przeżyć . No i nie doszli do porozumienia . No i tak się skończyło dla Indian . Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 21:59 angrusz1 napisał: > Wyobraź sobie Mateuszu sytuację w pociągu zatłoczony . Stoi facet z dzieckiem n > a ręku a na całej kanapie leży inny facet . Tez z dzieckiem każe mu się posunąć > . A ten leżący mówi odwal się . No i dochodzi do scysji ale w końcu ten z dzie > ckiem odstawia dziecko i wali w mordę tegoż wylegującego się i za chwilę ustal > a swój porządek . > > Tak było z ziemią Indian . Oni chcieli sobie hasać po prerii a inni chcieli upr > awiać zboże na części tej ziemi , żeby przeżyć . No i nie doszli do porozumieni > a . No i tak się skończyło dla Indian . Dramatis personæ? Kto jest kim, dokąd pociąg jedzie i czy konduktor już sprawdził bilety. Ty nie napisałeś tego serio? PS Ty Angrusz poważnie chwaliłeś się tu niedawno na FCz że jesteś jednym z egzaminatorów prac maturalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 16:05 mateusz572, przeczytaj na naszym forum wątek założony przez Dyzia pt. jeszcze w kwestii uchodźców...... Mam nadzieję, że coś zrozumiesz i zaczniesz samodzielnie myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 18:26 mateusz572, > przeczytaj na naszym forum wątek założony przez Dyzia pt. jeszcze w > kwestii uchodźców...... > > Mam nadzieję, że coś zrozumiesz i zaczniesz samodzielnie myśleć. No tu to już zupełnie w zagubieniu ostro, ostro przesadziles. Nakręcasz się na mzksa:( Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 nie zakłamiesz "storima" rzeczywistości... 06.01.16, 18:24 Policja i władze Kolonii zebrały się we wtorek na nadzwyczajnym spotkaniu w związku z napaściami seksualnymi i rabunkowymi, do których doszło w sylwestra w okolicach głównego dworca kolejowego w mieście. Oburzenie napaściami wyraziła kanclerz Angela Merkel. Więcej na ten temat: www.tvn24.pl/sylwester-w-kolonii-relacja-ofiar,608505,s.html Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 nie ma się o co martwić... 06.09.15, 17:27 Nie ma się o co martwić o uchodźców, bo przecież qq.44 znalazł rozwiązanie problemu uchodźców, co wynika z jego wpisów w tym wątku. qq.44 przyjmie wszystkich 120 tysięcy uchodźców do swojego domu. Wykarmić ma ich czym. Pisał przecież, że znalazł magazyny z żywnością, nieprawdaż? A co zresztą?... z usług/z pomocy służby zdrowia zrezygnuje, swoją legitymację NFZ odda jednemu potrzebującemu a dla reszty (120 000 osób - 1 osoba) zapracuje na prywatne leczenie. Dzieciom wybuduje żłobki i przedszkola. Wyposaży je, kupi za swoje pieniądze dla dzieci sprzęt i zabawki. Starszym dzieciom wybuduje szkoły i jej wyposaży. Ponieważ nie można zapominać o potrzebach duchowych to qq.44 również o nich nie zapomni. Wybuduje uchodźcom Domy Modlitw, w tym Meczety. A ponieważ człowiek potrzebuje też odpoczynku (a uchodźcy nie przyjeżdżają do Europy do pracy tylko po socjal, co jest bardzo męczące) to sfinansuje im wszystkim przynajmniej raz w roku odpoczynek, oczywiście w kraju przez nich wskazanym. Resztę potrzeb (w tym intelektualne rozrywki) też im zapewni, nieprawdaż? Cóż, cieszmy się więc, że mamy tak wspaniałomyślnego i pracowitego forumowicza "qq.44", który zdecydował się poświęcić cały swój dorobek życiowy, i resztę swojego życia, na zaspakajanie potrzeb uchodźców/emigrantów z Syrii, Azji, i innych zakątków świata. Odpowiedz Link Zgłoś
qq.44 Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 17:59 Ponieważ jesteś tępy to wytłumaczę jak tępakowi bo pewnie reszta ( od których odbiegasz intelektem ) zrozumiała dokładnie co napisałem ! Napisałem tępaku odnośnie twoich bredni o " głodnych dzieciach " a nie tępaku o dokarmianiu migrantów, zrozumiałeś tępaku ????? Twój sarkazm jest równie tępy i prostacki jak twoje wpisy Dziąba o wróżu Wiesz że twój wpis jest już na pewnym forum w którym dodaje się śmieszne ciekawostki z internetu ( ale nie ja go tam dodałem ) i cieszy się wielkim powodzenie ! Ludzie się z ciebie śmieją tępaku !! Używam słowa " tępaku " i " tępy " - oczywiście w zamian za twój kiepski sarkazm o mnie takie oko za oko tępaku ! Następnym razem jak nie zrozumiesz prostej wypowiedzi np. jak mojej o magazynach z żywnością to poproś tępaku o wytłumaczenie i nie rób z siebie tępaka !! Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 18:18 Obserwatorze! A powiedz nam kogo y przyjąłbyś pod swój dach, albo chociaż wspomógł finansowo z własnej kiesy? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 18:51 pluto37, pomogłem w życiu dużej ilości osób. Przyjąłem obcą osobę pod własny dach gdy nie miała gdzie wrócić po ciężkiej operacji ze szpitala. Uratowałem życie kilku osobom (dorosłym i dzieciom) narażając własne. Pomagałem w różnej formie, w zależności od potrzeb, również i finansowo, w tym dzieląc się (dosłownie) tym, co miałem, nawet jeżeli to były ostatnie grosze jakie miałem. Pomagam dalej. Czy mądre jest w dzisiejszych czasach takie postępowanie jak moje gdy gro osób ukierunkowanych jest na własne ego?... to przecież takie nienowoczesne zachowanie, takie absurdalne, nie nastawione na zysk lecz na drugiego człowieka, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 19:11 obserwator1-2013 napisała: > pluto37, > pomogłem w życiu dużej ilości osób. > > Czy mądre jest w dzisiejszych czasach takie postępowanie jak moje gdy gro osób > ukierunkowanych jest na własne ego?... to przecież takie nienowoczesne zachowan > ie, takie absurdalne, nie nastawione na zysk lecz na drugiego człowieka, niepra > wdaż? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx I chwała Ci za to...... Więc wiesz co znaczy kiedy człowieka dopadnie bieda i katastrofa życiowa. A większość tych ludzi jest w podobnej potrzebie. I jak mówie. Przyjęcie rodzin to nie jest jakies wielkie ryzyko. A już wieść niesie, ze są dla nich miejsca pracy tam gdzie Polak robić nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 19:56 Obserwtor. odnisoslem sie do jednego konkretnego cytatu bo jest nzistowski i oszczerczy. _________________________________________ Druga rzecz ktora przy okazji poruszylem, to ze ten na wskros klamliwy jadowityn naziolski komentarz poprzedzony byl przez Twoje wczesniejsze na FCz "antysemickie wstawki". To wszystko. Nie bede sie babral w czyms tak ohydnie oczywistym. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 20:04 Odnosnie tematu. jest oczywiste ze wine za ten stan rzeczy, wojny, pozogi ponosi swiat zachodni. Ale i obywtale polski jest beneficjentem tefgo sytzemu. Sprawa jestn jasna: chodzi o humanitaryzm. o to az o to i tylko o to. I to zwykli obywatele pomagaje na ile ich stac. Przypomne ze w stanie wojennym zwykli ludzie obywatele panstw zachodnich, doslownie zasypywali nas paczkami z pomoca ktore sami zanosili do kosciolow, organizacji spolecznych na poczte. _______________ A tu jest mlyn na maksa, GW zablokowala mozliwosc komentarzy pod artykulami o uchodzcach. Obserwator prym tu wodzi przywolujac skrajne z prawiciowej prasy artykuly. Ninawisc kapie jak zywica i z tego watku. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 22:11 storima, ostre słowa w twoich wypowiedziach, bardzo ostre. Lecz czy słuszne?... zastanowiłeś się nad tym co piszesz?... dlaczego mnie krzywdzisz/ranisz?... Współczujemy, mówimy o "biednych uchodźca", o "biednych imigrantach" i o tych "złych węgierskich nacjonalistach". Trudno porównywać wyjazdy w latach 80. XX wieku polskich emigrantów do tego, co się obecnie dzieje. Inna jest przyczyna, inny zakres i przebieg wydarzeń. Wybacz storima lecz posłużę się treścią artykułu ilustrującego problemy wynikające z różnic kulturowych, a które to nas też dotyczą: Granica z Austrią: wstrząsająca relacja Polaka z autokaru napadniętego przez imigrantów Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma się o co martwić... 06.09.15, 23:18 Obserwator. Nie jest moja intencja nikogo krzywdzic. Kwestionowany cytat jest podręcznikowym przykladem populizmu; tak mobilizuje sie wsparcie dla skrajnie prawicowego urzadzenia swiata. Znam to z USA, znam z Europy Zachodniej. Dobrze by bylo zdac sobie sprawe ze tego rodzaju retoryka, nie tylko rani, zabija. Bo przetworzona w totalitaryzm morduje. _________________________________________ Wybiorczosc fktow i manipulacja mediow. Siedzicie w mediach spolecznosciowych i wzajemnie sie zagrzewacie. Znam. Ilekroc Polak dopusci sie przestepstwa, gwaltu, mordezrstwa, bandytyzmu czy zlodziejstwa przebywajac na Zachodzie, uprawia sie generalizacje, leja sie pomyje, prowokuje do masowej nagonki nawolujac nie tylko do wygnania wszystkich emigrantow, ale i zlinczowania, spolecznego odwetu. I identycznie odbywa sie to teraz w Polsce. Wszyscy jestesmy wspolwinni tragedii tych krajow. Bo wszyscy jestesmy beneficjentami eskploatacji i napedzania kondfliktow w tych krajach w imie zyskow. Tylko do Was to oczywiscie nie dociera. Bo nie znajdziecie tego w Waszych "prawdziwych" wszechpolskich mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: masz rację... wszyscy jesteśmy współwinni... 07.09.15, 00:16 storima, masz rację pisząc: Wszyscy jesteśmy współwinni tragedii tych krajów. Krótko lecz dobrze podsumowałeś istotę problemu: "Bo wszyscy jesteśmy beneficjentami eskploatacji i napędzania konfliktów w tych krajach w imię zysków." Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: masz rację... wszyscy jesteśmy współwinni... 07.09.15, 16:14 Obserwatorze. Czy zagubienie się z powodu nieprzerwanego natłoku informacji i uleganie takim czy innym medialnym manipulacjom jest przypadłością XXI wieku? Wyręczę się cytatem weekendowej edycji Narodowego czytania 2015 : Głupia jest polityka! Dawniej nie było telegramów i artykułów wstępnych, a przecież świat posuwał się naprzód i każdy człowiek rozsądny mógł zorientować się w sytuacji politycznej. Dziś są telegramy, artykuły wstępne i ostatnie wiadomości, ale wszystko to służy do bałamucenia w głowach. Gorzej nawet, niż bałamucą, bo odejmują serca ludziom Lalka – powieść społeczno-obyczajowa Bolesława Prusa publikowana w odcinkach w latach 1887–1889 w dzienniku „Kurier Codzienny”, wydana w 1890 w Warszawie w wydawnictwie „Gebethner i Wolff”. Pozdrowienia, Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 08.09.15, 13:02 to trzeba ciężko pracować , być rozsądnym i dobrze wydawać zarobione pieniądze no i mieć trochę szczęścia . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: rzeczywistość bez złudzeń?... 08.09.15, 16:23 Przeczytajcie wątek założony na naszym forum przez Dyzia pt. jeszcze w kwestii uchodźców...... Nadrzędnym celem globalizacji jest maksymalizacja zysków. Zwycięzca zabiera wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: rzeczywistość bez złudzeń?... 08.09.15, 18:32 Pisać każdy może. Przecie bez pomocy wrzutki Dyźka wymieniamy poglądy w temacie. mnie zamiast epistoły Dyźkowej przypadły ostrzeżenia filozofa z PiSu Gowina przed muslimami co mu chcą niemowlęta dynamitem powysadzać. TO jest argument!!! A nie jakieś pierdoły podrzucone przez Dyźka. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: rzeczywistość bez złudzeń?... 08.09.15, 20:58 pluto37 napisał: > jakieś pierdoły podrzucone przez Dyźka. Zapanował tu jakiś dziki szał. Trzy wątki na ten sam temat w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 06:38 Pojawiają się tu również dziwne komentarze, dobrze abyście wiedzieli, GW przestrzega: Pod naszymi tekstami o uchodźcach pojawiała się zatrważająca liczba komentarzy, które nawoływały do przestępstw, zawierały treści rasistowskie i ksenofobiczne. Nie chcemy ich pokazywać. Nie godzimy się na naruszanie godności innych ludzi na naszym forum. Dlatego zdecydowaliśmy, że wyłączymy możliwość komentowania pod naszymi tekstami o uchodźcach. Będziemy też zgłaszać do prokuratury przypadki nawoływania do nienawiści na tle rasowym i religijnym. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18739637,skandaliczne-wystapienie-korwin-mikkego-o-uchodzcach-niedowierzanie.html#Czolka3Img To wstyd. Naprawdę. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 10:28 Eeee! To jednak ktoś tę wrzuconą prze ze mnie "epistołę" - jak to zgrabnie ujął Pluciński, przeczytał. Zastanawiam się tylko, czy do końca?! Tak bowiem obserwuję tą dyskusję i właściwie nie mogę zrozumieć: Są Polacy za przyjęciem czy nie?! Przynajmniej Ci, którzy tu dyskutują. Jeśli bowiem są, - rozumiem, że potrafią odpowiedzieć na postawione w "epistole" pytania w kwestii metod i sposobów na rozwiązanie postawionych tam problemów jakie z przyjęcia emigrantów wynikną. I w związku z tym, chętnie bym owe "sposoby" poznał. Z moich bowiem obserwacji wynika, że jak dotąd nie potrafimy sobie poradzić z podobnymi problemami w naszym społeczeństwie a usiłuje się nam wciskać, że te, które wynikną z obecności nowych społeczności, - to dla nas bułka z masłem. Wracam więc do pytania: Poproszę o podanie metod rozwiązywania owych - jak na razie hipotetycznych na szczęście sposobów bym mógł spokojnie spać bez obaw, że mi na korytarzu zamieszka ni z tąd, ni z owąd, - paru muzułmanów i o piątej nad ranem rozpoczną modły do Allacha. Bo za tego typu niespodzianki, - serdecznie dziękuję. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 13:44 dyziek_o napisał: ... > Poproszę o podanie metod rozwiązywania owych - jak na razie hipotetycznych na > szczęście sposobów bym mógł spokojnie spać bez obaw, że mi na korytarzu zamiesz > ka ni z tąd, ni z owąd, - paru > muzułmanów i o piątej nad ranem rozpoczną modły do Allacha. > Bo za tego typu niespodzianki, - serdecznie dziękuję. > Dyzio. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dyźku! W razie co to najlepiej zrób to samo co zrobiłbyś w przypadku katolików, czy prawosławnych, albo innych protestantów uprawiających sacrosongi o 5-tej nad ranem:):) pssst Z moich obserwacji zaś wynika -sporadycznych co prawda- że oni [ci od Allaha] te swoje modły w ciszy odprawiają. Wygląda na to, że Allahowi - w przeciwieństwie do jasnogórskiego Absolutu na słuchu nie zbywa, więc muzułmanie nie musza wyć przez dzień cały i używać sprzętu nagłaśniającego, żeby ich Najwyższy usłyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 16:34 Dyźku! Zwróć uwagę jeszcze na jeden aspekt z tego konspektu. Kto krzyknął, żeby parafie przyjmowały uchodźców? No kto???? I dlaczego????? Przecie nie za darmo. To jest interes do zrobienia za unijny szmal. I tu jest hund begraben razem budą i łańcuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 21:31 dyziek_o napisał: To jednak ktoś tę wrzuconą prze ze mnie "epistołę" - jak to zgrabnie ujął Plu > ciński, Dyziu, epistoła znaczy tyle co bezlitośnie długi i śmiertelnie nudny list. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 09.09.15, 12:31 I bardzo dobrze . Pora usunąć świrów z forów . Ale przecież ludzie mogą spokojnie i rzeczowo mówić ,że mają odmienne zdanie na temat przyjmowania ludzi z Bliskiego Wschodu głównie emigrantów ekonomicznych . W Turcji , Libanie i Jordanii nie ma wojny i tam uchodźcy mogą czuć się spokojnie . Mają zapewniony byt . Ale owszem życie przez kilka lat w namiotach jest stresujące i przygnębiające . No cóż , jak nie chce się walczyć o wolność swojego kraju to takie ma się problemy . Na razie władzę w Syrii sprawuje Asad . Przeciw niemy walczą najemnicy z Afryki . Ktoś tych najemników uzbroił i opłaca . A do tego jeszcze wmieszali się bandyci z Państwa Islamskiego . Ale ten Syryjczyk ma obowiązek walczyć o swoją ojczyznę . To chyba oczywiste . Wygodnie żyć bez wysiłku za to na zasiłku w Niemczech ma wielu zwolenników . Odpowiedz Link Zgłoś
storima wszyscy jesteśmy współwinni 09.09.15, 21:22 Wszyscy jesteśmy współwinni... W tym napisanym moim powyzej wpisie mialem rowniez na mysli to o czym pisze Ireneusz Krzemiński. Tak wiec drodzy przeciwnicy, co ja tu Wam bede tlumaczyl, i to nie zgodzicie sie z wyjasnieniami bo juz jak widac po waszych mnotonnych tu wpisach jacy jestescie takimi bedziecie. Ale badzcie przynajmniej honrowi. Nie kupujcie zadnych produktow rolnych pochodzacych z Unii, w tym dofinansowanych przez nia produktow polskich. Nie korzystajcie z autostrad, ani komunikacji miejskiej. Czyli generalnie siedźcie w domu na ruskich sucharach! Bo brać to garściami bierzecie, a dać z siebie coś solidarnie to jeno ujadanie, panie, ujadanie... Nie chcecie uchodźców, to zrezygnujcie z funduszy unijnych wyborcza.pl/1,75968,18744144,krzeminski-nie-chcecie-uchodzcow-to-zrezygnujcie-z-funduszy.html#BoxGWImg Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: wszyscy jesteśmy współwinni 09.09.15, 21:50 Wyjedzcie do Anglii, Francji, Holandii. I goncie z kijami baseballowi Polaków. Bo bo śmiertelnym gwałcie swego czasu w Wielkiej Brytanii, czy we Francji , gdzie sprawcami byli Polacy, obywatele tych krajów połączyli swe siły aby wyrzucić Polaków poza granice swych państw, bo Polacy to gwałciciele i mordercy. Wy również bezpardonowo dopuszczacie się takich generalizacji. Dołączcie wiec do krucjaty przeciw polskim emigrantom! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: wszyscy jesteśmy współwinni 09.09.15, 21:58 Aby nie być gołosłownym: wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/zdjecia/galeria/126049,1,apel-w-internecie-polacy-won-z-anglii.html Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 może być tak, czemuż nie... 09.09.15, 22:43 Arabia Saudyjska nie przyjmuje na swoje terytorium uchodźców z Syrii. Proponuje jednak pewne rozwiązanie dla Europejczyków. Dajcie azyl imigrantom, a my wybudujemy u was meczety... Jak podaje The Huffington Post, Saudowie zadeklarowali, że w ramach pomocy uchodźcom są gotowi zapłacić za budowę meczetów w Europie. Dokładniej, szejkowie zaoferowali Niemcom, że mogą sfinansować budowę 200 meczetów na terenie ich kraju, jeżeli ci przyjmą uchodźców z Syrii. Saudyjska propozycja jest odpowiedzią na falę krytyki pod adresem krajów Zatoki Perskiej. Pomimo, że są one bardzo bogate i dobrze rozwijające się, nie planują otworzyć granic dla imigrantów. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Kiedy ten WYPAD ? 09.09.15, 22:52 Masz niepelne wiadomosci jak Saudowie, i inne panstwa arabskie wspomagaja potrzebujacych w tym konflikcie. __________________ I nie interesują mnie inni. Gdzie ten Wasz honor??? Za to szaleniem ciekaw kiedy dołączycie do zwalczających polską emigrację Brytów, Franków i innych o identycznych jak Wy przecież poglądach. Kiedy ten WYPAD ??? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 09.09.15, 23:35 storima, co się z Tobą dzieje? Nie rozumiem, i tyle. Uważałem zawsze Ciebie za rozsądnego gościa, trzeźwo myślącego. Traktowałem jako osobę, z którą na tym forum można rozmawiać na każdy temat spokojnie i rzeczowo, wymieniać poglądy, analizować zachodzące zjawiska/zdarzenia społeczno/polityczne w kraju i na świecie, i wyciągać trafne wnioski z chaosu informacyjnego serwowanego nam przez mass media. I nagle?... czyżbym się mylił, i to tak bardzo?... Chłopie, nikt, ja też, nie ma ochoty ani zamiaru Ciebie obrażać. Nie wiem, czyżbym "nadepnął na jakiś twój odcisk"? O co chodzi? Nie rozumiem. Ta ostatnia Twoja wypowiedź bije wszystkie znane mi absurdy. Co chcesz mnie i innym przypisać, jakie myśli, jakie czyny? Nie wiem. O czym Ty piszesz? Nie rozumiem. Co chcesz przez to osiągnąć? Nie wiem. Dlaczego to robisz? Też nie wiem!!! Wiem natomiast jedno: chcesz się dalej tak zachowywać to się zachowuj. Mnie to ani nie bawi ani nie denerwuje. Twoje życie, twój styl bycia. Tyle w temacie. Pozdrowienia przekazuję. Nie jest to złośliwy przekaz lecz zwykły i serdeczny. Zawsze w życiu uważałem i mówiłem głośno: nie ma nic ważniejszego niż drugi człowiek. I zasadę tę zawsze stosowałem/stosuję w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
storima nie ma roznicy 10.09.15, 06:24 Nie ma zadnej roznicy pomiedzy Waszymi opiniami a tymi ktorzy chca wyrzucic Polakow ze swoich krajow. To jest to co Wam faktami dokumentuje. Jest inaczej? Proze nie obrazac Waszej inteligencji. Zachowajcie wobec siebie minimum szacunku. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: nie ma roznicy 10.09.15, 11:39 storima, kilkakrotnie przeczytałem twoja odpowiedź. Zastanawiałem się: co przez ten wpis i jego formę chciałeś przekazać? Masz własny punkt widzenia na pewne zjawiska/zdarzenia zachodzące wokół nas. Uważasz, że jest on jedynie słuszny. A każdy człowiek, który myśli i rozumuje trochę inaczej, zauważa kwestie, których ty nie zauważyłeś/nie doświadczyłeś, staje się w twoim pojęciu złym człowiekiem, wręcz wrogiem. Sądzę, że NIKT, przynajmniej Ja, nie będzie starał się zmieniać Twoich poglądów, bo i po co?... Swoją wypowiedź zakończyłeś ciekawym zdaniem, cyt.: "Zachowajcie wobec siebie minimum szacunku." Słowo "szacunek" ma wiele znaczeń. Nie powinno odrywać się tego słowa od całej wypowiedzi gdyż w innym przypadku nabierze innego znaczenia niż chciał przekazać mówca lub osoba pisząca. Cóż, masz sporo racji. Rzeczywiście, konwersacja z Tobą, może być rzeczywiście odebrana przez osoby postronne, że ktoś, kto z Tobą rozmawia nie szanuje siebie bo traci bezsensownie swój czas. Dlaczego może być taki odbiór? Proste, ludzie często kulturę biorą za oznakę słabości, zwłaszcza w dzisiejszych czasach w których dominuje siła fizyczna, kłamstwo i chamstwo człowieka względem człowieka. storima, rozpisałem się. Wystarczy. Nie będę komentować dalszych Twoich wpisów. Życie pokaże kto z nas bardziej trzeźwo odbierał otaczającą nas rzeczywistość. Natomiast, jeżeli w życiu będziesz potrzebował pomocy to daj znać. Postaram się pomoc w miarę swoich możliwości, pomimo że takie działanie jest obecnie niemodne gdyż nie jest ukierunkowane na ego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma roznicy 10.09.15, 12:29 Drogi Obserwatorze. Tu nie tyle chodzi o poglądy co o rozmice kultur. Ksztaltowalem się USA wiec sila rozwijając sie tam i pracując uwrazliwiony jestem na te problemy jak i przechodzilem testy wymagane z tych zagadnień. Nie muszę dodawać że sak byłem uchodźca politycznym. Pozwoliłem wiec sobie tu przywolac antypolskie teksty ktore nie pochodza z literatury fantastycznej ale a z obecnej rzeczywistości. "Nie chcę miec za sąsiada Polaka" to dzisiejsze rzadania co niektorych obywateli panstw zachodnich. Gdyby wstawic Wasze i ich opinie ukrywajac pochodzenie, narodowosc to retoryka Wasza ich będzie tożsama: ksenofobiczna. I nie jest różnica poglądów. To jest naturalny fakt. Jstescie tacy sami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: nie ma roznicy 11.09.15, 16:10 Mogę być i ksenofobem . I co mi zrobisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma roznicy 11.09.15, 16:42 angrusz1 napisał: > Mogę być i ksenofobem . I co mi zrobisz ? Ile Ty masz lat? Bo po Twym wpisie sadze ze około 8smiu. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: nie ma roznicy 11.09.15, 17:22 storima napisał: > Ile Ty masz lat? > Bo po Twym wpisie sadze ze około 8smiu. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Wiekowo, to ok. 60-tki, a umysłowo, toś nie wiele się pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma roznicy 11.09.15, 18:53 pluto37 napisał: > Wiekowo, to ok. 60-tki, a umysłowo, toś nie wiele się pomylił. Trudno tu popełnić jakiś poważny błąd. Sam przecież takie świadectwo wpisami swymi tu wystawia. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: nie ma roznicy 11.09.15, 19:26 storima napisał: > Trudno tu popełnić jakiś poważny błąd. > Sam przecież takie świadectwo wpisami swymi tu wystawia. Nie rozumiem zdziwienia. Przecież on tak ma od urodzenia, a na forum prezentuje od dobrze ponad dziesięciolecia. Tak pi x drzwi z 15-naście :) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: nie ma roznicy 11.09.15, 19:50 pluto37 napisał: > Nie rozumiem zdziwienia. > Przecież on tak ma od urodzenia, a na forum prezentuje od dobrze ponad dziesięc > iolecia. > Tak pi x drzwi z 15-naście :) 15. lat powiadasz? Dziwne! Nic, a nic się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 jest różnica 11.09.15, 17:19 angrusz1 napisał: > Mogę być i ksenofobem . I co mi zrobisz ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Nikt ci nic nie zrobi. Tylko Marszałek ten co jego pomink na Biegańskim patrząc na takich jak ty zwykł był mawiać, że "Polacy naród wielki, tylko ludzie ch...je" Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Popieram 16.09.15, 15:52 Popieram propozycję J.Kaczyńskiego : zapłacić pewną kwotę pieniędzy na zorganizowanie obozów dla uchodźców ale w Syrii - nie wszędzie jest tam wojna - Libanie i Jordanii . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 12.09.15, 09:24 Obser i wylazło szydło w worka.To jest hipokryta co napędza posty .Z początku grzecznie ,a później piana bije.Ten człowiek wszystko odwraca do góry nogami .Każdy twój post przeżuje i przetworzy inaczej.To taka poczwara internetowa z motyla na grzydla.I jeszcze udaje kogoś innego niż jest .Zakłamana ciotka storima .I do tego kłótliwa cholera . Wujek pluto pisał o tym .Sam latami wisiał na moderacji i szlochał za kubisssem.Pomogłem grzydylowi usunąć co niektórych trolli .Ale nie teraz tego żałuję .Ten człowiek co się ukrywa za monitorem kompa i tak wszystkich tu opieprza .Nie jest tego wart.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 12.09.15, 20:18 taniarada, zauważyłem. Poradzę sobie. Za wpis dziękuję. Czas skończyć z kłamstwem i chamstwem na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 12.09.15, 21:17 obserwator1-2013 napisała: > taniarada, > zauważyłem. Poradzę sobie. Za wpis dziękuję. > > Czas skończyć z kłamstwem i chamstwem na forum. > > Pozdrawiam Super! Bo właśnie bezśladowo wycieli jego chamski, kłamliwy, rasistowski łamiący prawo wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 13.09.15, 00:03 storima napisał: > obserwator1-2013 napisała: > > > taniarada, > > zauważyłem. Poradzę sobie. Za wpis dziękuję. > > > > Czas skończyć z kłamstwem i chamstwem na forum. > > > > Pozdrawiam > > Super! > > Bo właśnie bezśladowo wycieli jego chamski, kłamliwy, rasistowski łamiący prawo > wpis. .Wiesz chamie skąd twój ród . Rady zasięgnąć warto u człowieka, Który się kryje w tej zaciszy leśnej; Chłop, Król, Szaleniec, SzlachcicPobożny starzec — ma jednak w rozumie Nieco szaleństwa: ilekroć mu prawisz[3] 5 O zamkach, królach, o królewskich dworach, To jak szalony od rozumu błądzi, Miota przekleństwa, pieni się, narzeka; Musiał od królów doznać wiele złego Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 13.09.15, 00:11 storima, niestety, znowu czytałeś nie rozumiejąc tego, co czytasz?!... lub świadomie przeinaczyłeś moją wypowiedź tak by wypaczyć jej sens. storima, napisałem w innym wątku: masz mienić swoje zachowanie na forum, przestać zachowywać się niewłaściwie i używać niecenzuralnych słów! Powinneś się wstydzić storima. To wstyd by 50 letni chłop zachowywał się i mówił publicznie jak jakiś chłoptyś. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 13.09.15, 00:15 Ponawiasz chamskie nie poparte faktami oszczerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: storima, co się z Tobą dzieje?!! 13.09.15, 12:29 storima, napisałem (w odpowiedzi na twój inny wpis na forum w wątku Debiutował na FCz. Dziś nr 1 na liście Kukiza) idź do lekarza: do psychologa lub psychiatry. Może być też ewentualnie neurolog. storima, proszę: idź do lekarza! Naprawdę martwię się o twoje zdrowie! Zaczyna być z tobą coraz gorzej. Nie czytasz wpisów ze zrozumieniem. Nie rozumiesz tego, co ludzie piszą. Nie odpowiadasz na pytania. Zamiast rzeczowych odpowiedzi na postawione pytania zmieniasz temat, wypisujesz absurdy. Masz jakieś dziwne urojenia, zauważalne zaburzenia procesów myślowych, upośledzenie percepcji społecznej, co skutkuje brakiem umiejetności zrozumienia otoczenia, w tym wypowiedzi osób piszących na forum. Zaburzenia te powodują u ciebie luźne skojarzenia, bez sensu i składu, wykolejanie wypowiedzi innych osób i tworzenie własnych odpowiedzi oderwanych od rzeczywistości z silną dawką agresywności w stosunku nie tylko do osoby, której to niby odpowiadasz lecz w rzeczywistości ukierunkowane do wszystkich (takie zastraszanie z wyprzedzeniem: spróbujcie mi się przeciwstawić a ja wam pokażę!), co jest niczym innym jak tylko wyłącznie samoobroną twojego organizmu, zmęczonego twoim zachowaniem, zmuszaniem go do funkcjonowania w ciągłym stresie. Co piszesz tak naprawdę storima na forum, we wszystkich wątkach? Uważasz, że ludzie nie mają nic innego do roboty jak tylko ciebie atakować. Każdego, każdą osobę, która ma inne zdanie na dany temat, starasz się poniżyć: atakujesz ordynarnymi określeniami/nazwami/pomówieniami i posądzasz o czyny których nigdy nie zrobiła, przypisujesz jej własne myśli i skojarzenia. Czy zauważyłeś storima? Częstochowskie forum jest bardzo ubogie, znikoma ilość osób w nim uczestniczy. Czy postawiłeś sobie pytanie: dlaczego tak się dzieje?... Odpowiedź jest prosta: język wypowiedzi na forum jest poniżej krytyki, chamski i ordynarny. Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż ty, to go zaczynasz poniżać i opluwać. Tak, storima, zdominowałeś częstochowskie forum. Ludzie boją się uczestniczyć w tym forum. Nie chcą być poniżani i opluwani. Bo zresztą dlaczego mają akceptować twoje zachowanie?... Zauważ storima, tylko garstka (na palcach można policzyć osoby uczestniczące w tzw. "dyskusja") osób na tym forum. Od czasu do czasu pojawia się jakaś osoba, odważy zapytać się o coś, i... szybko znika. Osobiście znam osoby, które chciały uczestniczyć w dyskusjach na tym forum. Zrezygnowały jednak z uczestnictwa w nim ze względu na twoje chore zachowanie i nieprzyzwoite wypowiedzi. Mnie też ostrzegały: po co wysłuchiwać chorych wypowiedzi?... po co?... Uczestniczyłem/uczestniczę w tym forum. Chciałem poznać przyczynę tych zjawisk. Cóż, poznałem. storima, to, co się dzieje z tobą jest groźne dla ciebie, szkodliwe dla twojego zdrowia. Proszę, nie atakuj znowu mnie i innych na forum, bo tym się nie wyleczysz. Idź do lekarza, proszę. Martwię się o ciebie. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 09:45 pluto37 napisał: > angrusz1 napisał: > > > Mogę być i ksenofobem . I co mi zrobisz ? > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > Nikt ci nic nie zrobi. > Tylko Marszałek ten co jego pomink na Biegańskim patrząc na takich jak ty zwykł > był mawiać, że "Polacy naród wielki, tylko ludzie ch...je" > No tak niezupełnie "nikt nic nie zrobi". Za wyłamywanie się i rozbijanie solidarności europejskiej opornym mogą grozić poważne sankcje. Pisałem tu ze honorowo ci którzy garściami biorą od Unii i chyba generalnie w życiu a od siebie nic nie dają powinni bojkotować autostrady, środki komunikacji miejskiej, polskie dotowane tez przez Unie rolnictwo, nie przekraczać granic Schengen! Siedzieć w domu spędzając życie o wodzie i na ruskich sucharach. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18799556,faymann-w-domaga-sie-kar-dla-przeciwnikow-kwot-imigrantow-chce.html?lokale=czestochowa#BoxNewsImg Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 12.09.15, 23:27 storima napisał: > pluto37 napisał: > > > angrusz1 napisał: > > > > > Mogę być i ksenofobem . I co mi zrobisz ? > > > Nikt ci nic nie zrobi. > > Tylko Marszałek ten co jego pomink na Biegańskim patrząc na takich jak ty > zwykł > > był mawiać, że "Polacy naród wielki, tylko ludzie ch...je" > > > > No tak niezupełnie "nikt nic nie zrobi". > Za wyłamywanie się i rozbijanie solidarności europejskiej opornym mogą grozić p > oważne sankcje. > I nic z tego nie wynika.Bo emigranci pieprzą Polskę i nasz kraj .Nic nowego się nie zmieni ,bo po wyborach nie będzie tego rządu .I emigrantów w Polsce też nie będzie .Po jakiego grzyba im taka Polska .I takie świadczenia . Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 13.09.15, 11:41 mateusz572 napisał: > obserwator1-2013 napisała: > > > Zapomniałeś?, że najpierw zniszczono rdzenną ludność, Indian? > > To akurat nie na temat. Jednak jeżeli już o tym wspomniałeś, to analogiczną syt > uację mamy teraz w tych krajach, z których nastąpił exodus imigrantów. Tam są z > abijani ludzie. Dlatego uciekają i szukają schronienia w spokojnych zakątkach ś > wiata. Ty, któremu tak bardzo leży na sercu los Indian, nie przyjmiesz uchodźcó > w we własnym kraju ? No wiec właśnie! Nie dość ze nie na temat ale za to mamy tu akademicki przykład kontradykcji. Nie kazdy musi posiadac rozlegla wiedze, ale ma obowiazek przyjac fakty ktore swiadcza ze po ,prostu sie myli. ma obowiazek jesli chce byc partnerem w dyskusji a nie chamem uprawiajacym personalne wycieczki na forum. __________________________ Indian nie zaczęli mordować Amerykanie czy Kanadyjczycy. Z tego prostego powodu ze takowych wówczas jeszcze nie było. Holocaust Indian zainicjowali Europejczycy. Pisałem o tym powyżej. To dopiero rozwinięte w określoną społeczność ze swa własną tożsamością państwową Amerykanie, Kanadyjczycy, odnosząc się do kontynentu północnoamerykańskiego te narody świadome barbaryzmu swych przodków zadośćuczyniło Indianom. Własne terytoria z jurysdykcja nie naruszającą prawa federalnego, bezpłatne stypendia, możliwość prowadzenia bez podatkowych biznesów i inne ulgi. To Ci Amerykanie to Ci Kanadyjczycy spłacili dług który za który jak wiemy nie ma żadnej rekompensaty. I dlatego wie to Pluto, bo zna doskonale Kanadę, wiem to ja z USA, to dlatego gdy przyjedziesz tam na stale, to witają cie mówiąc "jesteś Amerykaninem, bo wszyscy my tutaj jesteśmy uchodźcami. Wszyscy oprócz Indian". ______________ USA rocznie przyjmuje około 700 tysięcy imigrantów rocznie; to tyle w ramach sprostowania. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 13.09.15, 12:55 storima, idź do lekarza, proszę! Zobacz storima, co robisz, co wypisujesz na forum. Przeczytaj uważnie co napisałeś! Wygląda na to, że jest nawet gorzej z twoim zdrowiem niż początkowo myślałem. Pisałeś na forum, że jesteś humanistą, co wskazywałoby na to iż masz dobre rozeznanie w historii i w naukach jej pokrewnych. Może miałeś tę wiedzę i umiejętności prawidłowego funkcjonowania w społeczeństwie. Niestety, teraz twoje zachowanie i wypowiedzi przeczą temu. storima, jesteś podejrzliwy względem każdego, oziębły emocjonalnie, zapatrzony tylko i wyłącznie w siebie. Wydaje się tobie, że jesteś osobą szczególnego zainteresowania otoczenia. Dopatrujesz się związku między neutralnymi faktami i wydarzeniami a swoją osobą. Nikt według ciebie (w twoim przekonaniu, w twoich myślach) niczym się nie interesuje, niczym nie zajmuje, tylko tobą. Niestety, to już wskazuje na typowe, klasyczne, objawy urojeń schizofrenii paranoidalnej. storima, idź do lekarza. Może to być nawet neurolog. Szkoda zdrowia i życia. Jesteś jeszcze młodym facetem. Zajmij się sobą. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 12:15 przyjmowanie imigrantów ( głównie ekonomicznych ) , przerżnie wybory totalnie . Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 12:41 angrusz1 napisał: > przyjmowanie imigrantów ( głównie ekonomicznych ) , przerżnie wybory totalnie . I tak trzymać .Polecam wpisy internautów pod wymienionym linkiem .czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,18801986,manifestacja-w-czestochowie-z-okrzykami-araby-precz.html Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 13:27 jako lewactwo genetyczne co wpadło do PiSuaru powinienieś się ...cieszyć. :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 13:59 Popatrz Pluto, zachwalał na FCz dobrodziejstwa stanu wojennego, sklepy świeciły pustkami, a on dumnie jak tu pisał, chodząc z kałachem, w witrynach widział ser żółty na sprzedaż ---dzięki stanowi wojennemu oczywiście--- a teraz gardzi sobą z przeszłości, tępiąc na dziś "lewactwo". Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 14:17 storimo. Żywot angrusza opisywałem już po wielekroć i każdy zainteresowany przemianą zetempowca wyznającego socjalizm realny pod nadzorem PZPR-u w element utaplany w PiSuarze może to znaleźć w archiwach tego forum. na ucho Ci powiem, że dałoby się znaleźć jakies podobieństwa z Jaskółą. angrusz też starał się dorwać do koryta z władzą w mieście korzystając tez z tego forum. I tez go towarzysze olali...:):) Różnica taka, że Jaskóła mógłby być potomkiem angrusza:):) No i rodzina angrusza jest z miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 14:40 No i Pluto opisałeś jeden z walorów Angrusza, którym Jaskóła nie dysponuje: Ja od lat angruszowi wbijam różne rzeczy do czaszki, ale on przynajmniej nie jest krętaczem który co 5 minut zmienia kapeluch i nie przebiera się za każdym razem kiedy się obudzi. Jest PiSowiec i wiadomo czego się po nim spodziewać, a tu mamy (Jaskółę) zwykłego histeryka niestabilnego emocjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wszelkie lewactwo , które promuje 13.09.15, 16:01 To co tu jeszcze dodać? Masz pełny obrazek z wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Zbieramy "chlubne" laurki 13.09.15, 23:17 Zbieramy "chlubne" laurki. New York Times w obliczu migracyjnego kryzysu określa Polskę jako kraj rasistów, ksenofobów, państwo których obywatele zdominowani są uprzedzeniami religijnymi. Wg opiniotwórczego dziennika Polska nie wywiązuje się ze swych zobowiązań współdzielenia demokratycznych wartości i rozwiązywania problemów na scenie Unii Europejskiej. Nie jest milo panie i panowie! I niestety będzie gorzej. www.nytimes.com/2015/09/13/world/europe/eastern-europe-migrant-refugee-crisis.html?_r=0 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zbieramy "chlubne" laurki 13.09.15, 23:31 Interesujące są komentarze z forum NYT. W tym jeden którym autor zadaje pytanie: gdzie podziali się wszyscy Żydzi wyrzucani z każdego zakątka Europy? Oczywiście w Polsce... I pięknie ze jakiś Amerykanin przypomina o tym po drugiej stronie oceanu. Ale przecież u nas wygląda na to ze wszyscy ci którzy są przeciwni idei europejskiej solidarności wydaja się zupełnie nie znać wielokulturowej multi etnicznej tolerancyjnej kulturowo i religijnie Polski. Dla nich polskość zaczęła się wraz z PRLem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zbieramy "chlubne" laurki 14.09.15, 08:39 angrusz1 napisał: > Mogę być i ksenofobem . Pisales to wielokrotnie. To zacne być samokrytycznym. Ale ileż razy można się kajać ? Zresztą nie to jest sednem tego artykułu. Ponoc trochę znasz angielski wiec jakieś minimum treści powinno do Ciebie dotrzeć. Podsumowując: opinia którą obecnie wypracowujemy chluby nam nie przynosi. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Zbieramy "chlubne" laurki 14.09.15, 08:51 angrusz1 napisał: > Mogę być i ksenofobem . Możesz być????????????????? Jesteś!!! Podobnie jak typowym polskim ŁŻEKATOLIKIEM który człapie pod Jasną Górę klepie paciorki i ma głęboko w zadzie to co mówi papież i biskupi. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Zbieramy "chlubne" laurki 14.09.15, 14:22 Tłumaczenie omawianego artykułu jest dostępne tutaj : m.wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,117915,18811593,dlaczego-europa-wschodnia-nie-chce-przyjmowac-uchodzcow-nyt.html Pluto okresliles tą naganą postawę dosadnie i nadmiar jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 asymilacja... problemy... 20.09.15, 17:34 W mass mediach coraz więcej informacji o uchodźcach, i to sprzecznych informacji. Niedawno było głośno o uchodźcy, któremu dwa tygodnie temu na Węgrzech jedna z dziennikarek podstawiła nogę, gdy uciekał z obozu z dzieckiem na rękach. Ten pan Osama Abdul Mohsen znalazł schronienie w Hiszpanii. Obecnie media informują, że jest członkiem islamskiej organizacji Dżabhat an-Nusra, uznawanej za odłam Al-Kaidy w Syrii oraz był zaangażowany w zabójstwo Kurdów w powstaniu w Qamishlo, . A uchodźcy na terenie Niemiec? Przykładowo video o zachowaniu się uchodźców w Niemczech lub informacja o zdarzeniu w niemieckim miasteczku Hemer (zachodni land Nadrenia Północna-Westfalii) wywołuje mieszane uczucia. Nasuwa się pytanie: czy istnieje realna możliwość zapobieżenia takim zdarzeniom? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: asymilacja... problemy... 20.09.15, 19:31 n Osama Abdul Mohsen znalazł schronienie w Hiszpanii. Obecnie media informują, > że [url=http://niezalezna.pl/71080-syryjczyk-podciety-przez-wegierska-dziennika > rke-czlonkiem-syryjskiego-odlamu-al-kaidy Jakie jest oryginalne źródło tej informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: asymilacja... problemy... 20.09.15, 20:05 W tekście podałem odnośniki. Nie zauważyłeś ich storima, czytasz zbyt pobieżnie. Ponadto wklejasz fragment odnośnika, co jest niechlujstwem i nie szanowaniem konwersarza. Ponownie podaję znane mi źródła: Syryjczyk podcięty przez węgierską dziennikarkę członkiem syryjskiego odłamu Al-Kaidy Stolperflüchtling ein Al-Nusra-Front-Terrorist? Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: asymilacja... problemy... 20.09.15, 20:09 obserwator1-2013 napisała: > W tekście podałem odnośniki. Nie zauważyłeś ich storima, czytasz zbyt pobieżnie > . > Ponadto wklejasz fragment odnośnika, co jest niechlujstwem i nie szanowaniem ko > nwersarza. > > Ponownie podaję znane mi źródła: > > Syryjczyk podcięty przez węgierską dzien > nikarkę członkiem syryjskiego odłamu Al-Kaidy > [url=http://www.pi-news.net/2015/09/stolperfluechtling-ein-al-nusra-front-terro > rist/] > Stolperflüchtling ein Al-Nusra-Fron Pytam o oryginalne źródło czytać potrafię i doskonale wyłapuje fałszywki. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: asymilacja... problemy... 20.09.15, 20:28 > Ponadto wklejasz fragment odnośnika, co jest niechlujstwem i nie szanowaniem ko > nwersarza. Odpowiadając na post, cytuj tylko potrzebne fragmenty, a resztę wycinaj. Nigdy nie cytuj sygnaturek (podpisów)! > W tekście podałem odnośniki. Nie zauważyłeś ich storima, czytasz zbyt pobieżnie Gdybym ich nie zauważył widząc klikając po czym czytając nie pytałbym o: o r y g i n a l n e źródło tej informacji Jeszcze jakieś niejasności? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: asymilacja... problemy... 20.09.15, 21:20 storima, nie mam już do ciebie siły. Nie wiem, co chcesz wykazać przez swój upór nie mając stosownej wiedzy w temacie w którym się wypowiadasz. Po pierwsze: Nigdy w swoich wypowiedziach/komentarzach nie naruszam obowiązującego prawa. Po drugie: Nie złamałem nigdy prawa autorskiego. Koniecznie powinneś storima poznać prawo autorskie, szczególnie dotyczące plagiatu. Jeżeli tego nie zrobisz będziesz się ośmieszał swoimi wypowiedziami/wskazówkami w życiu codziennym, także na forum. Nie próbuj mnie w tym temacie pouczać. Przyjmij moją wypowiedź jako zwykłą koleżeńską radę. A zrobisz to, co uważasz. Po trzecie: Określenie "oryginalne źródło informacji" ma znaczenie jednoznaczne. Nie będę podawać w tym miejscu definicji tego pojęcia i wyjaśniał znaczenia tej definicji. To ty sam storima powinneś poznać definicję tego pojęcia: jego znaczenie potoczne i jego znaczenie prawne. W innym przypadku będziesz dalej popełniać gafy i pisać bzdury. Po czwarte: Storima, nie próbuj mnie poprawiać gdyż tylko się ośmieszysz. Mam prostą zasadę: wypowiadam się pisemnie w tematach, które znam dogłębnie. Natomiast pytam się gdy czegoś nie wiem/chcę się dowiedzieć/chcę upewnić się. Po piąte: Zastanawiam się dlaczego mam jeszcze tyle cierpliwości, że odpowiadam tobie na takie niedorzeczne wpisy. Może liczę na to, że w końcu zaczniesz pisać bardziej przemyślane wypowiedzi?... może?... Może też zrozumiesz, że nie jesteś wyrocznią (osobą wszystkowiedzącą), że inni też niekiedy mają rację?... może?... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Pytanie o wiarygodność 20.09.15, 21:38 > Określenie "oryginalne źródło informacji" ma znaczenie jednoznaczne. Jak najbardziej. Oryginalne źródło danej informacji, jak sama nazwa wskazuje jest odnośnikiem wskazującym na jej pierwowzór. Możemy w ten sposób zweryfikować jej pochodzenie, prawdziwość podawanych faktów oraz stopień obiektywności jej prezentacji. Podane internetowe strony, nie należą do rzetelnych serwisów prasowych, cytują ta informacje, stad moje zapytanie czy osoba która je tu wkleja świadoma jest pierwowzoru tej informacji? Jeszcze coś nie jest jasne w tym moim pytaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Pytanie o wiarygodność 20.09.15, 22:31 storima, piszesz jak typowy humanista, czyli o wszystkim i o niczym. Interpretacja podana przez ciebie pozornie logiczna, nie oddająca istoty pojęcia "oryginalne źródło". Nie mam czasu i ochoty występować w roli nauczyciela. Sam możesz zgłębić temat. Czy to zrobisz?... to zależy od twojej dociekliwości i predyspozycji. Tak na marginesie: warto używać słów i pojęć, które się zna czyli wie się, co znaczą. W innym przypadku, w zależności od tego w jakim zdaniu, przy omawianiu jakiego tematu, zostaną użyte, mogą zmienić sens całej wypowiedzi a mówiącego przestawić w złym świetle. Przykładem tego są twoje wypowiedzi z użyciem określenia "oryginalne źródło". Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 20.09.15, 22:40 obserwator1-2013 napisała: _______________________ Proszę Pani. Zadąłem pytanie. I prawdę mówiąc, tak jak się spodziewałem, nie oczekiwałem odpowiedzi. Nie ma tu obowiązku odpowiadania na pytania. PS Kogoś mi Pani przypomina z tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... a Polska?... 24.09.15, 22:31 Bruksela uważa nas za egoistów, Berlin za politycznego popychla, a kraje Grupy Wyszehradzkiej za zdrajców i sługusów Niemiec. I, niestety, każda z tych strona ma w tym dużo racji. I, niestety, sporo w tym racji. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 25.09.15, 06:31 W cytowanym przez pania artykule pojawia sie rowniez stwierdzenie: Premier Kopacz bezradnie miotała się między krótkowzrocznym i naiwnym #RefugeesWelcome krajów Europy Zachodniej a ksenofobią i rasizmem, którym (wątpliwie) wsławiły się państwa przeciwne wpuszczaniu uchodźców na teren Unii Europejskiej. Minimum argumentów, maksimum emocji. Co niestety widoczne jest tutaj na FCz. Niektórzy rozgrzali się rozemocjonowani do brunatności wypisując jakby żywcem wyjęte zdania z podręczników nazistów. Ukazana została rowniez siła manipulujących emocjami brukowców i bezkrytyczna wiara ich klienteli kupującej w ciemno ewidentne kłamstwa wspierające ku uciesze rozdygotanej gawiedzi ksenofobię i rasizm. Dochodzą do tego materiały prasowe z manifestacji w Polsce, wg których niestety wyszliśmy na ksenofobów. Nawet w moim środowisku tłumaczenia ze jest to kraj w prawie 100% katolicki i biały nie zdały się na wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... a Polska?... 25.09.15, 11:17 obserwator1-2013 napisała: > > Bruksela uważa nas za egoistów, Berlin za politycz > nego popychla, a kraje Grupy Wyszehradzkiej za zdrajców i sługusów Niemiec. > I, niestety, każda z tych strona ma w tym dużo racji. > > I, niestety, sporo w tym racji. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx kraje grupy wyszegradzkiej jak się lepiej przyjrzeć kiedy idzie o własne interesy nie za bardzo przejmują się jej najwiekszym ogniwem. Węgry z Orbanem głęboko wchodzą w zad Putinowi w energetyce wbrew grupowym interesom, czechy co rusz na własną rekę kombinują z Berlinem i Putinem na boku czego dowodem jest udział oberCzecha w moskiewskiej paradzie zorganizowanej przez cara Rosji a I wzorowane na Putinie blokady polskiego eksportu żywności do Czech, a Słowacją? Ostatnie podkupienie fabryki Jaguara też nie świadczy o grupowej miłości do bliźniego z północy. Nie ma co popadać w histerię. Polityka średniaka w realu powinna opierać się na doraźnych celowych sojuszach i wyciaganiu korzyści z nich na dzis i na przyszłość. A te kilka tysięcy ludzi którzy czasowo wylądują w RP, to jest taka inwestycja na przyszłość. Oni w większości i tak wylądują w Niemczech, albo innej Szwecji, a stawanie okoniem w sytuacji kiedy i tak nie ma szans na wygraną jest zwykłą głupotą. Kiedy Kaczyńskie podpisały traktat w Lizbonie to wiadomo było, że trzeba umiec liczyć, żeby sie nie przeliczyć. A my nie jesteśmy płatnikiem netto do unijnego budżetu. A nam Niemcy będa potrzebne choćby przy okazji węglowych pieriepałek z finansowaniem nierentownych kopalń. Wtedy na wyszegradczyków raczej liczyć nie możemy. Ciekaw jestem za to jak po wyborach będzie wyglądała polityka wewnatrz grupy I unijna nowego rządu ktokolwiek by go nie tworzył. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... a Polska?... 25.09.15, 14:32 Po cichu rozgrywa się kolejny etap utraty suwerenności przez Polskę. Jak podało dziś RMF FM, Premier Ewa Kopacz „zgodziła się podczas szczytu UE w Brukseli na powstanie europejskiej Straży Granicznej. A to oznacza zgodę, by także naszych zewnętrznych granic mogły strzec zagraniczne służby, na przykład niemieckie czy francuskie.Znowu Kopaczkowa i PO coś przehandlowała .30 dni zostało Platformie Nieobywatelskiej do zepsucia naszego kraju .Zgodne wchodzenia do tyłka Niemocom to norma.PS.Pod ogniem krytyki rząd przywraca 1,2 mln zł na repatriantów . Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 25.09.15, 19:01 Do wypowiedzi Pluto na temat "solidarności" Grupy Wyszehradzkiej dodam jeszcze kolejny fakt działania na niekorzyść i w tym przypadku, podważający bezpieczeństwo Polski sprzeciw Słowacji w sprawie wzmocnienia obecności militarnej NATO w naszym regionie. Jak widać z tej krótkiej, rzeczowej analizy przeprowadzonej przez Pluto, to nie Polska naruszyła idee współpracy i wzajemnego wsparcia trzech w chwili powstania, czterech po rozpadzie Czechosłowacji państw regionu. Zmieniły się bowiem nasze cele i mniej nas łączy na płaszczyźnie wspólnej strategii politycznej w Europie od czasów powstania Trójkąta a obecnie Grupy Wyszehradzkiej. Również fakt iż Polska, szczególnie za czasów działalności politycznej duetu Tusk-Sikorski nie tylko pretendowała ale i kreowała się na jeden z nowych, liczących się głosów wpływających na kształtowanie polityki Unii Europejskiej. To również nie podobało się naszym wyszehradzkim partnerom, jako ze ustawialiśmy się ponad mniejszymi państwami Unii w pozycji bliższej partnerstwu Niemiec i Francji. Jak pisał Pluto, nie należy histeryzować. Jak na razie czyni to czeski minister spraw zagranicznych ogłaszając "koniec Grupy Wyszehradzkiej" jak i nasi rodzimi rzbudzeni emocjonalnie politycy i ich zwolennicy. PS Kto wie kto przewodzi obecnie prezydenturze Grupy Wyszehradzkiej? No właśnie. Nawet medialnie ten związek polityczny jest ledwie widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Pytanie o wiarygodność 25.09.15, 19:54 storima napisał: > Do wypowiedzi Pluto na temat "solidarności" Grupy Wyszehradzkiej dodam jeszcze > kolejny fakt działania na niekorzyść i w tym przypadku, podważający bezpieczeń > stwo > > > Ta grupa nie jest nic warta .Każdy z tej grupy romansuje z Putinem .Oprócz nas .Rusofilem (czy raczej putinofilem) jest też prezydent Czech, kontrowersyjny Milosz Zemann. Nie tylko jest przeciw sankcjom nałożonym na Rosję po zajęciu Krymu, ale nawet planował pojawić się na trybunie honorowej u boku Putina. Przyjął więc zaproszenie na paradę w Dniu Zwycięstwa, ale ostatecznie się na niej nie pojawił. Podobnie zrobił premier Słowacji Robert Fico .Czesi nie mieli także oporów przed uderzaniem w interesy gospodarcze Polski, choć nasz kraj szczególnie boleśnie odczuwa rosyjskie embargo. Pod koniec 2014 roku wypowiedzieli nam wojnę handlową, nakazując służbom szczegółowe kontrole żywności z Polski. Polscy producenci byli zrozpaczeni, bo spadł na nich kolejny bolesny cios.Ale to tylko symbol, choć przykry. Gorsze, że Słowacy stanowczo odrzucili koncepcję zwiększenia obecności wojskowej NATO w naszym regionie, choć to jeden z głównych postulatów polskich polityków. I to zarówno tych z PO, jak i z PiS. Robert Fico swoje stanowcze stanowisko uzasadniał wspomnieniami z radzieckiej inwazji 1968 roku.Pieprzyć grupę Wyszehradzką . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... a Polska?... 25.09.15, 21:00 pluto37, zastanawiam się dlaczego prawie wszyscy (włącznie z PO) pamiętają, że śp. Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński, i... wypominają to jemu , mają to jemu za złe. A dlaczego prawie nikt nie pisze teraz o tym jak to m.in. Donald Tusk wymuszał na śp. Lechu Kaczyńskim podpisanie tego Traktatu. W 2012 roku napisałem na tym forum, cytuję: Z chwilą podpisania Traktatu Lizbońskiego przez śp. Lecha Kaczyńskiego Prezydenta RP nasza Ojczyzna Polską zwana straciła swoją suwerenność. Czy odzyskamy jeszcze wolność i samodzielność?... może, lecz podstawowym warunkiem tego jest rozpad Unii Europejskiej. Czy ta moja wypowiedź straciła coś na aktualności?... NIE! Aktualne wydarzenia w Polsce i na świecie potwierdzają jej prawdziwość. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 25.09.15, 23:29 obserwator1-2013 napisała: > W 2012 roku napisałem na tym forum, cytuję: Moich proroctw nie zmienisz, część się już wypełniła a resztę niedługo zobaczysz: W dniu 26.01.12, 22:09 napisałem: (...) nie pytaj skąd wiem to wszystko, bo mnie już o to pytano na tym forum w dniu 27.09.11, 08:40 słowami, cytuję: "obserwator, z choinki się urwałeś??" Odpowiedź brzmiała/brzmi: "Gorzej... z planety Maldek." Pozdrawiam Biały Mag forum.gazeta.pl/forum/w,55,138961807,138990426,Re_Skandal_na_Jasnej_Gorze_.html Znalazłem ten post, który odświeża ta pani. Podałem link do wpisu, który ta pani przywołuje. Ta pani pisze o sobie, ze ma prorocze wizje, które się sprawdzają. W takim przypadku wydawanie przez ta panią pseudo-psychiatrycznych diagnoz wobec użytkowników forum, uważam za zupełnie normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 storima, zadbaj o swoje zdrowie 26.09.15, 19:12 storima, zadbaj o swoje zdrowie. Proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 19:21 obserwator1-2013 napisała: W dniu 06.02.12, 00:21 napisałem: Proroctwo Oriona i Nostradamusa W ciemnych barwach Rok 2012 przedstawiają. W przepowiedniach Ojca Pio Trzydniowe ogniste orkany Niszczenie wsi i miast zwiastują. Proszę pani. Ja nie jestem autorem tych przepowiedni, nie deklaruje ze moje proroctw się spełniły, ani nie podaje się za maga pochodzącego z nieistniejącej planety: nie pytaj skąd wiem to wszystko, bo mnie już o to pytano na tym forum w dniu 27.09.11, 08:40 słowami, cytuję: "obserwator, z choinki się urwałeś??" Odpowiedź brzmiała/brzmi: "Gorzej... z planety Maldek." Pozdrawiam Biały Mag forum.gazeta.pl/forum/w,55,138961807,138990426,Re_Skandal_na_Jasnej_Gorze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 19:43 I najistotniejsze. Czy ja kiedykolwiek zwracałem pani uwagę ze w związku z pani pochodzeniem, jak pani pisze na FCz, pochodzeniem z nieistniejącej planety, czy ja kiedykolwiek kwestionowałem pani prawo do pobytu w Polsce??? Czy kiedykolwiek kwestionowałem prawo do wypowiadania się na temat spraw Ziemskich??? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 21:20 storima, dam tobie na razie spokój pod warunkiem. Odpowiedz mi na pytanie: Nie mieszkasz storima od lat w Polsce tylko w USA (co podkreślasz ciągle na forum), nie znasz istniejących realiów z autopsji, co nie przeszkadza tobie nam, mieszkającym na stałe w Polsce, udzielać "zbawiennych rad" i nakazywać jak mamy postępować, co mówić, co robić!!! Dlaczego to robisz?... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 21:45 obserwator1-2013 napisała: obserwator1-2013 napisała: > storima, > dam tobie na razie spokój pod warunkiem. Proszę pani. Nie ulegam szantażystom, nawet tym którzy przybywają do Polski z nieistniejącej planety. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 21:52 Jak zwykle w y m a g a s z agresywnie odpowiedzi. A pisałem ci wielokrotnie, ze jest to nadużycie forum. Pisałem pani ze ta chamska metoda kogoś mi przypomina. Jaki ta nieumiejętność rozróżnienia subtelnej ironii. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 22:05 storima, zachowujesz się według przysłowia: "Jak Bozia dopuści, to i z kija wypuści ". Pisałeś kiedyś, że kształciłeś się w USA. Sądzę, że pomimo niskiego tam poziomu nauczania jednak nauczyli ciebie, że na pytania należy odpowiadać. Zresztą uczy się tego każde dziecko, przynajmniej w dobrym domu. Odpowiedz mi więc na pytanie: Nie mieszkasz storima od lat w Polsce tylko w USA (co podkreślasz ciągle na forum), nie znasz istniejących realiów z autopsji, co nie przeszkadza tobie nam, mieszkającym na stałe w Polsce, udzielać "zbawiennych rad" i nakazywać jak mamy postępować, co mówić, co robić!!! Dlaczego to robisz?... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 21:15 storima, wprawiasz mnie w coraz lepszy humor. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 21:48 obserwator1-2013 napisała: > storima, > wprawiasz mnie w coraz lepszy humor. Dzięki! Proszę podziękować sobie szantażystko. W końcu to ty piszesz ze pochodzisz z nieistniejącej planety jako Biały Mag. nie pytaj skąd wiem to wszystko, bo mnie już o to pytano na tym forum w dniu 27.09.11, 08:40 słowami, cytuję: "obserwator, z choinki się urwałeś??" Odpowiedź brzmiała/brzmi: "Gorzej... z planety Maldek." Pozdrawiam Biały Mag forum.gazeta.pl/forum/w,55,138961807,138990426,Re_Skandal_na_Jasnej_Gorze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 22:25 qq.44 napisał: > "My, Polacy, nie szanujemy się wzajemnie, nie rozmawiamy z sobą (weźmy na chwi > lę pod uwagę zachowanie się "qq.44 czy koltera, którzy są przykładem takiej pol > skiej zadziorności, braku szacunku człowieka do człowieka)" Nie przestaje popisowo świecić niechlubnym przykładem produkcji agresywnych, chamskich, wpisów. Zaczyna również szantażować. > To znaczy że ty Dziąba jesteś przykładem takiej polskiej głupoty wypisując tu b > rednie wróża ?? Jako Biały Mag. Cytował się niedawno twierdząc że jego przepowiednie się sprawdziły. Przestrzegał jednocześnie przed następną falą Sodomy. W dziwnych okolicznościach po kilku dniach nie przyznaje się do swych wpisów. Skąd ja to znam. Znam. Tak od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Pytanie o wiarygodność 26.09.15, 23:40 Powiem tak: mam nie mniejsze prawo do moich opinii jak i przybysz z nieistniejącej planety który z niejasnych przyczyn osiedlił się w Polsce: nie pytaj skąd wiem to wszystko, bo mnie już o to pytano na tym forum w dniu 27.09.11, 08:40 słowami, cytuję: "obserwator, z choinki się urwałeś??" Odpowiedź brzmiała/brzmi: "Gorzej... z planety Maldek." Pozdrawiam Biały Mag forum.gazeta.pl/foru/w,55,138961807,138990426,Re_Skandal_na_Jasnej_Gorze_.html Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.10.15, 13:26 Oto fragment z książki 1899, Jana Ludwika Popławskiego , współzałożyciela Narodowej Demokracji i mentora Romana Dmowskiego : " I nikt , kto dobrowolnej naszej roboty nie zna , kto nie brał w niej udziału , nie ma prawa powiedzieć , że ona mniej warta moralnie , niż kilka miesięcy wojaczki partyzanckiej , niż lata tułactwa lub nawet przymusowego męczeństwa " . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 17.10.15, 20:48 @angrusz1 Abstrahując od poglądów Romana Dmowskiego istotne jest dla przetrwania polskiego narodu zachowanie realizmu politycznego. Nie można zapominać o narodowych interesach, w tym o prawidłowym rozwoju polskiej gospodarki. Zbliżają się wybory. Czy kandydaci do Sejmu i Senatu pamiętają o tym? Przedstawiany w mass mediach obraz polskiej nie oddaje jej stanu faktycznego. Jest zafałszowany, koloryzowany na potrzeby politycznego ugrupowania. Cierpi na tym polskie społeczeństwo. Partie polityczne szczują ludzi na siebie wzajemnie. To prosty chwyt, skuteczny. Skłóconym społeczeństwem dobrze się rządzi. Poniżej link do video obrazujący moją wypowiedź: www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/obraz-polskiej-gospodarki-jest-zafalszowywany-w-celach-politycznych,1472255.html?playlist_id=18702 Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 17.10.15, 21:25 Cytat jest niedokończony: W celach politycznych jest zafałszowywany obraz polskiej gospodarki i polskiego społeczeństwa, a ludzie są specjalnie na siebie nawzajem szczuci Ilona Antoniszyn-Klik z PSL mówi dalej, ze są ludzie którzy żyją w warunkach ekonomicznych, które nie są wystarczająco dobre. Ale w porównaniu do lat 2006-2007 jest ich o parę milionów mniej--konkluduje polityk. Wg pełnej wypowiedzi Ilony Antoniszyn-Klik: Jest w Polsce ekonomiczna poprawa, a obraz rzeczywistości jest zakłamywany jakoby polska gospodarka była w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 09:47 Gruszczyński ma rację. Z jednym zastrzeżeniem. Jako działacz partyjny PiSu powinien na najbliższym zebraniu parafialnym zgłosić postulat w tej sprawie i poprosić, żeby wyżsi rangą finkcjonariusze jego partii NIE FAŁSZOWALI. I to od Kaczyńskiego na samej górze po Giżyńskiego lokalnie. Albo przyznać się powinni towarzysze angrusza że drukują własne dane "ekonomiczne" na własne potrzeby, żeby angruszom wode z mózgu robić. Kaczyński wie jak się to robi, bo takie lewizny drukował. Mnie się zawsze podoba wju w tv kiedy Kaczyński nie fałszuje mamrocząc o nędzy w RP a chwilę wcześniej wysiadł z wypasionej limuzyny w otoczeniu stada goryli a za plecami po autostradzie -NOWEJ- zasuwaja auta które za chiny nie przypominają wyścigowych syrenek:) krótko mówiąc ...Po pierwsze NIE FAŁSZUJ póki nie cały lud wyborczy opanowała skleroza. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 10:11 Pluto! Pomyliłeś autorów. To nie Angrusz pisał podając jako swoją niekompletną, pozbawianą kontekstu wypowiedz Ilony Antoniszyn-Klik z PSL z której wynika iż obecny rząd fałszuje i szczuje społeczeństwo. Wpis ten jest autorstwa przedsiębiorcy, który reklamował swego czasu na tym forum sprzedaż projektu konstytucji RP. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 14:48 Storimo! To ja mam prośbę, żebyś przesłuchał jeszcze raz ten kawałek I sprawdził w którym kawalku ta kobita mówi coś o ...rządzie. A co do angrusza, to powinienes się już przyzwyczaić, że chłopina ma kłopoty ze skojarzeniem faktów I własnych projekcji. Nie widzę niczego co nazwałbym pomyłką w autorach. W końcu od lat wiadomo, że wyznawcy prezesa KŁAMIĄ nawet jak ŚPIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 14:56 Pluto! przeciez napisalem wczesniej: W celach politycznych jest zafałszowywany obraz polskiej gospodarki i polskiego społeczeństwa, a ludzie są specjalnie na siebie nawzajem szczuci Ilona Antoniszyn-Klik z PSL mówi dalej, ze są ludzie którzy żyją w warunkach ekonomicznych, które nie są wystarczająco dobre. Ale w porównaniu do lat 2006-2007 jest ich o parę milionów mniej--konkluduje polityk. Nic tu nie ma o rządzie. ____________________________ Jedynie zauważyłem, ze autorem postu o "szczuciu i zafałszowanym obrazie polskiej gospodarki" nie jest Angrusz. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 15:04 Pluto! W poscie do ciebie napisalem: "To nie Angrusz pisał podając jako swoją niekompletną, pozbawianą kontekstu wypowiedz Ilony Antoniszyn-Klik z PSL z której wynika iż obecny rząd fałszuje i szczuje społeczeństwo. Wpis ten jest autorstwa przedsiębiorcy, który reklamował swego czasu na tym forum sprzedaż projektu konstytucji RP." Zauwaz, komentuje cytat autora tego wpisu. Nie odnosze sie w tym konkretnym wpisie do wypowiedzi polityka Ilony Antoniszyn-Klik z PSL. Jej wystapinie komentowalem wczesniej ukazujac ze cytowana przez przedsiebiorce sprzedajacego tu kiedys projekt Konstytucji RP, jest wyjeta z konteksu. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 15:18 Pluto Drogi, nowa formula forum nie sprzyja czytelnej komunikacji. Pisałem w pierwszym, oryginalnym poście uzupełniając (p r a w d z i w y m przesłaniem wypowiedz polityka) uzupełniałem wpis przedsiębiorcy sprzedającego tu kiedyś projekt Konstytucji RP: Wg pełnej wypowiedzi Ilony Antoniszyn-Klik: Jest w Polsce ekonomiczna poprawa, a obraz rzeczywistości jest zakłamywany jakoby polska gospodarka była w ruinie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: by zawalczyć o lepsze życie... 18.10.15, 16:39 Jest coraz lepiej widać na pobliskich cmentarzach i ogólnie w służbie zdrowia.Jest coraz lepiej w świadczeniach pracowniczych i wynagrodzeniu.Umowy śmieciowe i niskie wynagrodzenie idą w parze.Obcy kapitał panoszy się w Polsce zupełnie bezkarnie przy ogolnym przyzwoleniu naszego rządu.Tego rządu co zadluża nas na potęgę. Unia nam daje i nas doi jak większość przyjętych krajów byłego sojuza.Więc proszę nie pieprzyć Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: by zawalczyć o lepsze życie... 19.10.15, 00:14 Pluto! Precyzyjnie Ci odpisze: to nie Angrusz podawał przekręcony cytat który jest fragmentem wypowiedzi Ilony Antoniszyn-Klik z PSL. To przedsiębiorca który sprzedawał tu projekt Konstytucji. Z tym przedsiębiorcą dyskutowałeś wiele w przeszłości przede wszystkim na temat częstochowskiego wymiaru sprawiedliwości. Proszę nie porównuj Angrusza do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 oby nie pomylono pluty37 z ... 07.11.15, 12:36 Znalezione w sieci: W Hamburgu rozegrała się potyczka między muzułmańskimi uchodźcami a policjantami. Jednym z celów agresywnie zachowującego się tłumu imigrantów były… psy służbowe. Muzułmanie najwyraźniej chcieli je odebrać policjantom i zabić. Wtorkowe zajścia w tym hanzeatyckim mieście niemieckim miało chwilami bardzo dramatyczny przebieg. Najpierw pobiło się między sobą 30-40 Syryjczyków i Irakijczyków. Po spacyfikowaniu tej grupy przez policję za pomocą gazu pieprzowego w innej części miasta, w innym obozie dla uchodźców, zgromadziło się ponad 50 Erytrejczyków. Wówczas 10 z nich zaatakowało tych policjantów, którzy przybyli na akcję z psami służbowymi. Imigranci za wszelką cenę starali się kopniakami sięgnąć psy trzymane na smyczach. Policjanci i ich psy stanęli do walki w swojej obronie. Jeden z psów dosyć poważnie zranił w nadgarstek jednego z napastników. Leży on w szpitalu więziennym. To nie pierwszy dowód na to, że mieszkańcy krajów, które zdecydowały się na przyjęcie muzułmańskich imigrantów mogą się martwić o swoich psich domowników. Pies w islamie jest zwierzęciem nieczystym i muzułmanie zrobią wszystko, aby pozbyć się ich ze swojego sąsiedztwa. W 2012 r. głośna była sprawa z Hagi, gdy muzułmański członek rady miejskiej otwarcie zażądał likwidacji psich hodowli w mieście. Po odmowie przez chrześcijańską większość doszło do serii otruć czworonogów. W miastach brytyjskich i skandynawskich zdarza się, że taksówkarz-muzułmanin odmawiał podróży niewidomemu z psem przewodnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Oryginalny artykul i jego podrobka w brukowcu 07.11.15, 13:53 W oryginalnym artykule opisana jest bijatyka w obozie dla uchodźców w Hamburgu. Oddziały policji z psami próbujące uspokoić sytuacje zostały zaatakowane przez najagresywniejszych uczestników bijatyki. W artykule nie wspomina się o wyznaniu chuliganów, ani nie ma mowy o żadnych przejawach nienawiści muzułmanów wobec psów. Spreparowane komentarze, które nie znajdują się w oryginalnym materiale, rozbudzające nienawiść rasową zostały celowo wplątane w "cytowany" artykuł o chuligańskim ataku grupy agresywnych uchodźców na patrol policyjny z psami. Oryginalny artykuł z Die Welt: www.welt.de/regionales/hamburg/article148424527/Fluechtlinge-schlagen-auf-Polizeihunde-ein.html?wtrid=socialmedia.socialflow....socialflow_twitter Zmanipulowany "przedruk" z brukowca: wpolityce.pl/swiat/270716-w-hamburgu-muzulmanscy-imigranci-zaatakowali-policjantow-z-psami-sluzbowymi-celem-napastnikow-byly-nieczyste-w-islamie-czworonogi Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1-2013 Re: Oryginalny artykul i jego podrobka w brukowcu 08.11.15, 14:30 @storima Masz ode mnie plus. Podoba mi się ten twój wpis. Jest rzeczowy, świetnie skonstruowany, bez niepotrzebnych wstawek emocjonalnych i złośliwości. Gdybyś taką formę utrzymał na forum to przyjemnie by się z tobą dyskutowało. Czy jest to możliwe?... Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: by zawalczyć o lepsze życie... 07.11.15, 19:32 Szykując się do kolacji w tym wspaniałym sobotnim dniu, chciałem powiedzieć, że jednak w Kenii było bardziej atrakcyjnie. Tutaj jest smutno i szaro. Jedyną iskierką rozświetlającą listopadowy półmrok jest ta, która świadczy o tym, że w końcu ten sklep z dopalaczami na Bohaterów Katynia zamknęli. Teraz gady z Rakowa będą zmuszone raczyć się tanimi trunkami kupionymi w Lidlu, coby im te puste mózgi jeszcze nie wyparowały. Do tego jeszcze dojdzie duszenie się w smogu ogarniającym nasze przepiękne miasto, z którego podobne wizje można miewać , jak przy ogniskach wieczornych wojowników z Wahima. Ale tamte wizje były weselsze. Nikt nie mówił o wilkach na Mazowszu , takie wilki to razem z moimi pobratymcami z Wahima łowiliśmy regularnie, i skórkę sobie wyprawialiśmy na obuwie niekoniecznie z Żurawia, i wnętrzności takiego wilka to też były dobre na kaszanką. Taką kaszaną karmiliśmy emigrantów z Europy środkowo-wschodniej i oni byli z tego bardzo radzi. A teraz u nas w naszym pięknym katolickim mieście, ci emigranci jak donosi prasa muszą spędzić zimę w namiotach. Nie lepiej jechać do Wahima w Kenii?tam dobrym ludziom z Częstochowy nie braknie niczego. Potem będzie można, odżywiając swe ciało na kenijskiej dziczyźnie, w pełni sił przyjechać i drzeć paszczę jako pawian kenijski na ogłoszonych mistrzostwach w piłce rzucanej w Polsce?w 2023 roku?oczywiście, jeśli pustynia nie zabije, albo wcześniejsze decyzje decydentów naszego miasta nie doprowadzą do zawału płuc, nerek, albo nie spowodują alkoholizmu i narkomanii, tudzież różnych chorób schizofereniczno-depresyjnych wszechobecnych u gadów na Rakowie żyjących. I jeszcze chciałbym powiedzieć, że po tej psiej paradzie dzisiaj, to zostało mnóstwo kupek?kupkami sobie leżą a nawet stoją , i nijak przejść nie można bo gówna dookoła. Takich tych gówien to jest bardzo dużo i na tych kostkach wybrukowanych i na tych słupach wiszących?i kto i kiedy to posprząta w końcu, albowiem w prawie, naszym pięknym, sprawiedliwym mieście jakiś termin chyba upływa? Pozdrawiam. Gienek. Odpowiedz Link Zgłoś