inkaaa89 21.10.15, 09:27 Zastanawiam sie nad imieniem Amelia i Nadia dla córeczki i ciekawa jestem czy bardzo popularne sa te imiona w Częstochowie?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluto37 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 21.10.15, 13:26 Powiem tak: Nie patrz czy są popularne w Cz-wie, tylko zastanów się czy będą praktyczne kiedy dziecię dorośnie i zechce zamienić Cz-wę na inne miejsce na ziemi gdzie używa sie np angielskiego alfabetu w piśmie i np dokumentach. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 21.10.15, 16:31 No! n.p Nszo-Czi........... Kwiat Prerii ........znaczy się. Choć osobiście bym radził bardziej w kierunku muzułmańskim. Np. Abir, Afaf czy Afrah.......... Bo za parę lat, jak dobrze pójdzie..........jak znalazł. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaaa89 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 21.10.15, 20:26 Dziękuje ale to nie są odpowiedzi na pytanie. Nie pytam o zdanie na temat imion tylko czy wyżej wymienione są często spotykane. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
gniot3 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 21.10.15, 23:03 Inkaaa,jeśli chodzi o imię Nadia to chyba jest popularne bo w moim otoczeniu naliczyłam 6 dziewczynek o tym imieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaaa89 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 22.10.15, 14:07 Tak, sprawdzałam. Wlasnie dlatego zamieściłam pytanie na forum ponieważ ostatnie dane na Ten temat są z 2013/2014 roku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
car50 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 26.10.15, 20:45 Trzeba mieć niezle nakichane pod sufitem albo być wyborcą PO aby o imię dla własnego dziecka pytać w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
inkaaa89 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 26.10.15, 22:57 A co ma jedno wspólnego z drugim?! Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 27.10.15, 18:49 Ze względu na moje wykształcenie, a przede wszystkim na moje niebanalne chody w Lidlu ostatnio otrzymałem propozycję nauczyciela religii w gimnazjum. Nie powiem, na religii to ja się znam. Jak byłem w Burkina Faso to poznałem voodoo. Wystarczy zrobić laleczkę i potem wbijać w nią szpileczki aby człowieka doprowadzić do stanu uśmiechem do sufitu. Ja jednak tego nie praktykuję. Wolę na przykład takiego człowieka wziąć na polowanie na koty osiedlowe, które bardzo złowieszczo wyszczerzają swoje kły na wszystkich lokatorów naszych bloków z wielkiej płyty. Odnośnie religii w szkołach to znam jeszcze Indi- ?Kali ma? i ?Czadu? ? ale to już nie wiem kurcze w jakim języku. Ale religii uczyć mogę. Po polsku umiem Bogurodzicę i Ojcze nasz , co siedzi po lewicy?i inne tam koronki. Gorzej będzie z Żydłakami i innymi Syryjczykam,i bo Koranu nie rozumiem i nie chcę. Już kolesia mojego Salmana Rushdiego chciały te gady z Rakowa załatwić. I musiał gość wyjechać do Anglii. Ale przeżegnać się umiem i w prawo i w lewo, jak nasze chorągiewki na wietrze i wszystkich kocham, bo jestem internacionalem. Mam mnóstwo propozycji pracy. W Simply, w Auchan, w Biedronce?umiem języki to dogadam się ze wszystkimi. Ostatnio taki śniady jakiś (pewnie Syryjczyk albo Żydłak?może jakiś Rumun albo najpewniej gad jakiś z Rakowa chciał mi sprzedać zegarek. Mówi do mnie: ?łykniesz sikora za stówę- bo świeżo zdjęty z wystawy?, a ja mu mówię, że nie łyknę , bo mnie straszne pragnienie wzięło za ziołem, które paliliśmy z Masajami w Kenii. Ach?to było zioło!!! Przedstawiły mi postacie bajkowe, rządowe, polityczne?I wtedy zrozumiałem : Gienek nie patrz na to, wszak jesteś szczęśliwym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 27.10.15, 20:03 Najlepiej wyjedź do Kenii i nazwij dziecko w imię Allacha i Mahometa (znajdziesz imię w google) - tam będziesz mogła palić zioło ze swymi dziećmi...i to legalne - a nie tak jak teraz pokątnie, i nie z tymi gadami z Rakowa... Odpowiedz Link Zgłoś
inkaaa89 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 28.10.15, 09:31 Witam. Czytając pana wypowiedzi dochodzę do wniosku że ma Pan jakieś problemy i potrzebuje Pan pomocy, rozumiem ze to co Pan wypisuje może przynosi panu jakaś ulgę ale bardzo proszę aby sobie pan odpuścił i poszukał pomocy gdzie indziej... Może u jakiegoś specjalisty? Życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 29.10.15, 19:17 Tak sobie czytam i czytam te Wasze komentarze i nic z tego nie rozumiem. W Kenii coś takiego nie jest możliwe…chyba tylko w Polsce, Częstochowie, a szczególnie na Rakowie. Ktoś dziś blokuje dostęp do mównicy i nic mu nie można zrobić….hmmmmmmmmm….Pamiętam jak jeden niedoszły zaiste kacyk z Mongolii chciał zaprotestować w temacie wpływu zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów na posiedzeniu ogólnym plemienia, którego byłem honorowym członkiem. Nasz wódz panujący pozwolił mu mówić , a potem nakazał zapalić wspólne zioło przy ognisku rytualnym. Zioło dało totalnego kopa w mózg, nie tylko kacykowi z Mongolii, ale wszystkim posłom i senatorom przybyłym z odległych krańców krainy Kenii. Kacyk z Mongolii zwany Cedendandyn Gambolt, został dopuszczony jeszcze z trybuny honorowej do głosu, ale już nic nie mówił, tylko śpiewał Allah Akbar. Jak chciał potem wodzowi zerwać pióropusz z głowy, to marszałek plemienia wydał rozkaz aresztowania go i bez sądu na rzucenie na pożarcie nietoperzom. Tak skończył biedaczek.. Aha…i teraz słucham jeszcze w TV, że jeden taki poseł mówi, że w odbyt to się nie da….ciekawe skąd on to wie??? W Kenii jak ktoś zaznawał z ochotą tej przyjemności, to podczas wołał: AŁŁAAAAA, AŁŁŁŁA i też było OK. Nazywało się to w kakałko w narzeczu Górnego Nilu. I jeszcze słucham, że takiemu jednemu księdzu urodziło się dziecko. I co w tym dziwnego? Gdyby był w Kenii, to dostałby młodą Masajkę na noc i po krzyku. Mógłby potem zrobić karierę jak na Haiti. Dlatego nie rozumiem skąd takie przypuszczenia i stwierdzenia, że się nie da. U gadów żyjących na Rakowie i ich pobratymców też wszystko się da, dlatego należy tę dzielnicę totalnie izolować, bo to co robią gady z Rakowa w parku za kościółkiem przynosi wstyd niechlubny całemu naszemu miastu. W Kenii, i za moich czasów, a przede wszystkim za Pana Naszego Niegdyś Panującego Tadeusza nigdy by czegoś takiego nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
gienekemigrant1222 Re: Imie dla dziewczynki 2015/2016 28.10.15, 19:39 Mogę powiedzieć krótko: W Kenii było lepiej. Jedziłem swoją dorożką po ulicach Nairobii i poznawałem wielu ciekawych ludzi. Najlepiej było, jak pojawiali się przybysze z głębi Czarnego Lądu. Przywozili ze sobą worek interesujących mnie osobiście wiadomości na temat zwyczajów , kultury, oraz tradycji swoich plemiennych. Czasami przywozili ze sobą jakieś nieznane mnie zupełnie potrawy, czy napoje rytualne, a już najlepsze były środki do palenia podobno przemycane z Madagaskaru via Gabon do Zanzibaru, a stamtąd już do Tanzanii i mojej ukochanej Kenii. Często ucztowaliśmy wieczorami przy ognisku i paląc niezapomniane w smaku zioła dyskutowaliśmy o problemach współczesnego świata w różnych językach i w przeciwieństwie do mieszkańców biblijnej wieży Babel zawsze dochodziliśmy do porozumienia osiągając wspólny mianownik. Nie mogliśmy tylko znaleźć wspólnego w kwestii tematu jaki nurtował mieszkańców koła podbiegunowego. Pewien emigrant z Laponii zafrapowany był problemem wpływu zorzy polarnej na miesiączkowanie pingwinów i biedak poruszył nas tym wszystkim. Do dziś nie mogę wyjaśnić tej kwestii przyrodniczo ? egzystencjalnej. Chciałbym to poruszyć na zebraniach moich rodaków konsumujących tanie trunki w parku na Rakowie, ale jakoś wydają mi się oni niezbyt tym zainteresowani. Zresztą w parku za kościołem jest niezbyt przyjemnie. Mieszkańcy tej dzielnicy, to mało interesujące indywidua, a tudzież tematy poruszane przez nich są dla mnie zaprawdę obce. Inaczej było przed moim wyjazdem za chlebem. Na Rakowie był wtedy ksiądz Andrzej i on trzymał wszystko hab acht . Może ktoś wie, co się teraz z nim dzieje? I tak jakoś tęsknię za moją dorożką i kenijskim klimatem?ehhhhhhhh. Teraz jedziemy naszym Loganem do Galerii Jurajskiej, bo moja stara dostała zaliczkę w kwocie 50 zł na poczet przyszłego kwartału i chce sobie kupić jakieś botki na zimę?mogą być ze zdartymi flekami bo znajomego szewca ( też z Rakowa) mamy już na przeróbkę umówionego. Jutro napiszę co nam się udało kupić. Odpowiedz Link Zgłoś