Dodaj do ulubionych

PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo.

13.05.16, 18:34
PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo.
Decyzją Beaty Kempy, szefowej kancelarii premiera, dzień za wolne po Bożym Ciele urzędnicy odpracują 4 czerwca. To rocznica pierwszych częściowo wolnych wyborów w historii Polski po II wojnie światowej. W tym dniu Komitet Obrony Demokracji organizuje w Warszawie manifestację z udziałem byłych prezydentów.
wyborcza.pl/1,75398,20065447,urzednicy-odpracuja-27-maja-w-dniu-marszu-kod-u-zdecydowala.html
Jak za PRLu.
Gdy komuniści czy to w czasach obchodów 1000 lecia chrztu Polski, bądź papieskich wizyt,
przetrzymywali w częstochowskich szkołach uczniów szkół podstawowych do godziny 20,
grozili szykanami pracownikom panstwowym, którzy w tych szczególnych dniach chcieli wziąć udział w tych uroczystościach.
Obserwuj wątek
    • koyod Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 19:26
      Wyznaczenie odpracowania dnia wolnego w pierwszą sobotę po takim dniu nie jest niczym nowym w naszym kraju. Kolega storima próbuje nam tu zaś wmówić, iż w wyniku tej "represji" znacząco zmieni się frekwencja na planowanym marszu KOD-u.
      A ja powiem tak, 7 maja br. była również sobota, która dla tych urzędników i dla wielu, jednakże nie dla wszystkich, była dniem wolnym i z naszego miasta na demonstrację wyjechał jeden bus.
      Z 200 tys. miasta i jego okolic wyjechało na demonstrację organizowaną przez kilka opozycyjnych partii ze 30 osób, nieco większa frekwencja była również w dniu wolnym od pracy - 3 maja w parku miejskim na uroczystości zorganizowanej przy Dębie Konstytucji. Te liczby mówią same jakie jest zainteresowanie tymi marszami.
      I jeszcze jedno, każdy z urzędników ma w roku 4 dni urlopu na żądanie i może go w takich okolicznościach wykorzystać.
      • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wz 15.05.16, 10:49
        koyod napisał:

> Te liczby mówią same jakie jest zainteresowanie tymi marsza
        > mi.

"Działacz opozycji w czasach PRL stwierdził, że sobotni marsz Komitetu Obrony Demokracji przypomniał mu czasy "wielkiego karnawału »Solidarności«".
        - Jacyś durnie
        mówią, że w marszu wzięło udział 40 tys. ludzi. Kaczyński wie, że było 200 tys. i wie, że w następnym marszu będzie dwa razy więcej - dodał polityk na antenie TVN24. "
        wiadomosci.onet.pl/kraj/wladyslaw-frasyniuk-kaczynski-wie-ze-na-marszu-bylo-200-tys-ludzi/e9gp94
        Mnie to boli ze Polacy w obronie demokracji zostali zmuszeni przez obecny rząd do tak masowych manifestacji ulicznych.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 19:33
      Typowy UB-cki szantaz. Tak szantazowano i moja rodzine. Na 3 Maja PRLowska Ubecja WYMAGALA obowiazkowej obecnosci aby nie dopuscic do masowej obecnosci uczestnikow mszy 3 majowej na JG.
      I tak bylo w CALYM PRLu.

Oczywiste, element zadaje się nie znać historii Polski. Co wydarzyło się właśnie 4 czerwca???

--
      Proszę mi wybaczyć ale nie rozumiem frazy "cwany miś".
      Miś, to przytulanka, ale dlaczego "cwana"?
      Czy to argot dresu, czy więźniarskie?
      • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wz 13.05.16, 19:34
        Na 3 Maja PRLowska Ubecja WYMAGAŁA obowiązkowej obecności w PRACY.
    • koyod Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 19:52
      Jeżeli piszesz o typowym UB-ckim szantażu to zapewne masz na myśli sms-a wysłanego członkom platformy, tego w którym zobowiązywano ich w przypadku nieobecności na marszu w dniu 7 maja br. do zapewnienia sobie zastępstwa.
      I mimo takiej mobilizacji nawet naczelny klakier platformy z naszego forum został w domu, ot wolność wyboru.
    • storima Czy pracując w budżetowce narażę się? 13.05.16, 19:52
      Czy pracując w budżetowce narażę się?
      PiSowska propaganda napisała ze można wziąć dzień urlopu gdy prlowski PiS
      zmusza swych urzędników do pracy!
      W ten SZCZEGÓLNY dzień!
      W ten szczególny dzień gdy dla ROZGARNIĘTEJ osoby jest to JASNE ze chodzi o zastraszanie i to już spanikowanych pracowników budżetówki!!!

Nie stroicie się na bohaterów, aby nie stracić pracy, apeluje Jacek Żakowski:

Urzędnicy mają pracować w dzień marszu KOD. "Kochani, nie narażajcie się! Jak pani Kempa nie pozwala, siedźcie spokojnie w robocie"

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,20066709,urzednicy-maja-pracowac-w-dzien-marszu-kod-kochani-nie-narazajcie.html
      --
      cierpisz na chorobę lokomocyjną
      kup sobie sznur na którym się powiesisz
      nie doczekasz jesiennych wyborów

• koyod Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 20:00
      Apeluje Jacek Żakowski, ten sam, wg którego KOD winien być czymś w rodzaju polskiego Hamasu.
      Leszek Miller skomentował to tak, Żakowski: "KOD powinien być jak Hamas". U pana redaktora pogłębia się konflikt między egzaltacją, a inteligencją.
      I niech to wystarczy za komentarz do wypowiedzi redaktora.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 20:04
      KAŻDA organizacja, asocjacja, partia polityczna na CAŁYM DEMOKRATYCZNYM ŚWIECIE,
      mobilizuje swych partnerów, i w ten sposób.
      To jest STANDARD.

Ale zdaje się ze odpisałem na ta arogancka manifestacje ignorancji propagandziście PiSu na innym forum:

sugeruje przestudiowanie podstaw przedmiotu dla gimnazjalistów z Wiedzy o Polsce i Świecie Współczesnym.

PS
      A codzienne smsy pisowców z dokładnym rozkładem dnia co i jak i gdzie mówić?
      I gdzie i jak mobilizować innych w ramach zastępstwa?

Alez SKĄD !!!
      Tak zaprotestuje KAŻDY nierozgraniety.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 20:12
      Zastraszenie pracowników budżetówki jest EWIDENTNE.
      Tylko nierozgarnieci piewcy pisowskiej propagandy nie potrafią skojarzyć tej represji z "najlepszymi" wzorami PRLu.

Oczywiście chodzi o to, żeby urzędnicy państwowi nie wzięli udziału w demonstracji KOD - wyjaśnił Żakowski. - Pani Beato, mam dla pani złą wiadomość: to nie jest demonstracja składająca się z urzędników państwowych, ich tam jest stosunkowo niewielu - mówił.
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,20066709,urzednicy-maja-pracowac-w-dzien-marszu-kod-kochani-nie-narazajcie.html
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 21:04
      Jak mówi "klasyk":

"Ciemny lud to kupi".

Nie tylko "kupi" ale nierozgarnięci, jak widać, czerpią propagandę garściami.
    • taniarada Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 13.05.16, 23:05
      Jeśli chce zmienić nastawienie do PIS to zarząd Agory to musi robić to szybko .Bo kadencja PIS dopiero się zaczęła .I będzie tak ,że nikt tu nie będzie pisał.Bez żalu od de mnie i Kutzu.niezalezna.pl/80390-agora-wydawca-gazety-wyborczej-finanse-straty-liczone-w-milionach
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 10:29
      Kolejny rodzynek z serii: PiS to zamordyzm PRL.

"Kto zawiózł mieszkańców Płocka na manifestację KOD? Policja wypytuje przewoźników"
      polska.newsweek.pl/rekordowa-demonstracja-kod-w-warszawie-policja-rozpytuje-przewoznikow,artykuly,385526,1.html

• taniarada Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 11:50
      Storima napisał. Czyli co z tego wynika.Ja pamiętam marsze niepodległościowe za Platformy Nieobywatelskiej.I robienie zadymy przez przebranych policjantów.Poszukaj sobie w archiwum rodzynku.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 11:58
      taniarada napisał(a):

> Ja pamiętam marsze niepodległościowe za
      > Platformy Nieobywatelskiej.I robienie zadymy przez przebranych policjantów.Pos
      > zukaj sobie w archiwum .

O co chodzi??? konkrety BEŁKOT !!!!
    • koyod Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 14:14
      A ja wiem, że jeżeli z miasta Częstochowy wyjeżdża jeden bus to w Warszawie nie wysiądzie z niego pięć tysięcy osób.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 14:23
      Dla niektórych przez Polskę można się JEDYNIE przemieszczać AUTOKARAMI:)))

" To ewidentna szykana. Forma zastraszenia przewoźników, żeby więcej nie wynajmowali autokarów, co w dalszej perspektywie miałoby doprowadzić do zmniejszenia liczebności uczestników naszych manifestacji. Bo warto podkreślić, że w piątek, dzień przed marszem,
      nie było już wolnych miejsc
      w pociągach
      i autobusach
      jadących do Warszawy ? mówi Onetowi Mateusz Kijowski."
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 14:29
      I nie wiem skąd ta liczba 5tys. uczestników z Częstochowy?

Globalnie było ponad 200tys. manifestantów w Warszawie.

"Działacz opozycji w czasach PRL stwierdził, że sobotni marsz Komitetu Obrony Demokracji przypomniał mu czasy "wielkiego karnawału ?Solidarności?".
      - Jacyś durnie
      mówią, że w marszu wzięło udział 40 tys. ludzi. Kaczyński wie, że było 200 tys. i wie, że w następnym marszu będzie dwa razy więcej - dodał polityk na antenie TVN24. "
      wiadomosci.onet.pl/kraj/wladyslaw-frasyniuk-kaczynski-wie-ze-na-marszu-bylo-200-tys-ludzi/e9gp94
    • koyod Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 20:39
      Gdybyś ty storimo rozumiał słowo pisane to można by z tobą podyskutować.
      Przecież inteligentny zrozumie, że skoro z naszego, około 200 tys. miasta na manifestację wyrusza grupka licząca do 30 osób to w drodze do Warszawy ich nie przybyło. Skoro przez dwa miesiące pod projektem KOD-owskim podpisało się 100 tys. osób to naprawdę ciężko uwierzyć aby w ich marszu udział wzięło 200 tys. osób. Skoro 3 maja, w dniu wolnym od pracy w parku miejskim manifestowała grupa o której nawet GW pisała, że była niezbyt liczna to możesz i na rzęsach klakierze platformy stawać a rzeczywistości nie zmienisz i nie wmówisz mi, że w sondażach macie 40% poparcie.
      Wszyscy wszak pamiętamy sondaże z lutego ubiegłego roku z 70% poparciem dla jednego kandydata.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 15.05.16, 21:45
      Nie mam zamiaru udawać ze prowadzę "dyskusje" z butnym ignorantem.

Wystarczająco wykazałem tu i w innych watkach,
      ze "ciemny lud to kupi" i nierozgarnięci wg Kurskiego nie tylko płaca za propagandę ale obarczają tymi kosztami cala Polskę.
    • storima Kolejne obliczenie uczestnikow marszu 16.05.16, 14:51
      Tym razem GW.
      Wg niej:

"7 maja na demonstracji KOD - w jednej trzeciej trasy marszu, na wysokości al. Ujazdowskich 22 - szło 55 600 demonstrujących, przy marginesie błędu +/- 3 tysiące osób."
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114884,20068207,30-tys-240-tys-policzylismy-glowa-po-glowie-ile-osob-wzielo.html#MT_Z9
      Przypomnijmy wg stołecznej policji:
      45 tys.
      Wg stołecznego ratusza:
      240 tys.
    • pluto37 Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 16.05.16, 15:03
      Storimo!
      To akurat są duperele.
      Choć istotne w swej wymowie. Jest znacznie więcej przejawów tego, że dyktatura ciemniaków wrócił w pełnej krasie.
      A nawet jest ulepszana.
      W końcu Kaczyński sam był tresowany przez politruków i domowe lektury i ma wokół siebie funkcjonariuszy wiernie służących komunistom w epoce zamordyzmu.

A najśmiszniejsze jest to, że ten 4-ty Czerwca preparowały oba Kaczyńskie w jednym zaprzęgu z ...komunistami. I w Magdalence i przy okrągłym meblu:):):)
    • pluto37 Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 16.05.16, 15:19
      storimo!
      Próżny twój trud.
      Podajesz ciągi cyfr, których element animalny w wersji bezmózgowej nie trawi.

Normalni obywatele albo mieli okazję stwierdzić naocznie ile osób wokół nich się pojawiło, albo widzieli to w TV -niePiS, albo maja te liczby serdecznie w pamięci, bo to w sumie jest mało istotne, czy to było 45 tysięcy ,100, czy 250 tysięcy.
      Istotne, że dużej liczbie ludzi bez przymusu chciało sie zejść i zjechać w dużej masie z całej Polski i pokazać władcom PiSuaru środkowy paluch.
      I był tam przekrój całego społeczeństwa. A na dodatek ludzi o różnych poglądach. Bezpartyjnych i stowarzyszonych.
      I to jest plus tej całej imprezy, a nie to co podogoniem wydali jakiś bezmózgowiec.
    • taniarada Audyt 16.05.16, 15:31
      Mam nadzieję ,że taka partia jak PO nigdy więcej nie zostanie wybrana do rządzenia .Zostaną jej ulice ,a później śmietniki historii.ABW służyło tej złodziejskiej partii do obrony interesów.Skrajnym przykładem takiej postawy było zachowanie wobec obywatela Rosji, który 10. 04. 2010 r. zgłosił się do ambasady polskiej w Moskwie. Osoba ta zadeklarowała chęć przekazania polskim służbom informacji dotyczących możliwości przeprowadzenia zamachu w Smoleńsku. Kierownictwo Agencji Wywiadu (AW), nie dokonując żadnej weryfikacji, podjęło decyzję o nieodbieraniu tych informacji i przekazaniu danych obywatela Rosji – Federalnej Służbie Bezpieczeństwa. Na podstawie zachowanych dokumentów ustalono, że decyzję tę podjęto po pisemnej akceptacji dwóch b. zastępców Szefa AW – Marka Stępnia i Piotra Juszczaka.niezalezna.pl/80253-mariusz-kaminski-przedstawia-dane-w-ktore-trudno-uwierzyc-cale-przemowienie
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 16.05.16, 15:45
      Trzeba być totalnym idiota aby ujawniać dane operacyjne wywiadu swej Ojczyzny do politycznych rozgrywek na swym własnym podwórku partii dążącej do dyktatury.
      • taniarada Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wz 16.05.16, 15:53
        Te dane to każdy wokół Polski znał . A Rosjanie 100%.Musi być dyktatura bo w demokracji za dużo jest pyskujących.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 16.05.16, 16:11
      To do Korei Północnej!

A nie tu w Ojczyźnie bruździć!!!

PS
      Teraz rozumiem ze takie "tanierady" "koyody"...
      Dla kog pracują.
      Wszystko jasne!

taniarada napisał(a):

> Te dane to każdy wokół Polski znał . A Rosjanie 100%.Musi być dyktatura bo w de
      > mokracji za dużo jest pyskujących.
      • taniarada Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wz 16.05.16, 18:48
        To moje prywatne zdanie oszołomie polityczny.Wszczynający burdy na tym forum.Daj sobie buzi z plutem co każde zdanie zaczyna od obrażania.Nie umiesz czytać tylko wykrzykiwać.Jednak te leki nie pomogły zmień lekarza.Zobacz co osiągnęły Chiny.A czy u nich demokracja.Nawet. studentom nie popuścili.Spadaj cwaniaczku internetowy.
    • storima Re: PiS powiela "najlepsze" PRL wzory. Wzorcowo. 16.05.16, 20:32
      taniarada napisał(a):

> To moje prywatne zdanie oszołomie polityczny.

Czy ja gdzieś tu mówiłem że masz wyjechać służbowo do Korei Północnej, zwolenniku dyktatury Kaczyńskiego?

Możesz tam emigrować tak jak sobie życzysz.

Chcesz prywatnie, przesiedlaj się prywatnie.
      Twoja sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka