Dodaj do ulubionych

PiS w akcji

25.12.16, 09:29

Bareja wiecznie żywy.
Takich czasów dożyliśmy: "- proszę nie krzyczeć na naszego pracownika. Ja jestem kierownikiem tej szatni. Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
- cham sie uprze i mu daj! No skąd wezme jak nie mam!"

Opublikujcie wyrok Trybunału.
Nie opublikujemy i co nam zrobicie. ;-(

P.S. Świąt Bożego Narodzenia z rodziną i karpiem życzę.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: PiS w akcji 25.12.16, 10:10
      Dałbyś sobie w takie dni spokój .Są święta a nie polityka .Chyba że siedzisz sobie pustym sejmie i bawisz się na klawiaturze telefonu.Żenujące .
    • mateusz572 Re: PiS w akcji 25.12.16, 10:23
      taniarada napisał(a):

> Dałbyś sobie w takie dni spokój .Są święta a nie polityka .Chyba że siedzisz so
      > bie pustym sejmie i bawisz się na klawiaturze telefonu.Żenujące .

Są święta więc wyjątkowo odpowiem. Widzisz, że nawet kościół jest rozpolitykowany . Mimo, że są święta.

Duchowny przestrzegał też, w kontekście Trybunału Konstytucyjnego, że niebezpieczne dla społeczeństwa jest jedynowładztwo. Podkreślił, że jeśli ktoś ma większość opartą na 1/3 społeczeństwa, musi się liczyć z tym, że istnieją jeszcze 2/3, które mogą zabrać głos w krytycznym momencie.

- Rząd założył sobie, że TK ma zniknąć. Ma zniknąć z tą władzą, jaką daje mu konstytucja - stwierdził. Jego zdaniem chodzi o dążenie do jedynowładztwa i o to, żeby ustawy, jakie wyjdą z Sejmu, nie były negowane.

Powiedział też, że jest zbulwersowany tym, że nowa władza nie przestrzega prawa. Ostrzegał przed tworzeniem prawa na doraźne potrzeby.

Jego zdaniem zarówno interwencja Komisji Weneckiej czy debaty UE dot. Polski nie są po to, by Polskę zniszczyć, ale by Polsce pomóc. - Jeśli ktoś uważa to za zło, to się myli - dodał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka