mateusz572 18.03.17, 11:25 Mamy współczesnego wieszcza. A tak narzekano na Palikota. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluto37 Re: Wieszcz 18.03.17, 13:54 Mateuszu! Wydźwięk tegoż faktycznie można uznać za proroczy. To samo kiedy mam okazję serwuje funkcjonariuszom PO. To samo odnośnie trybunału stanu, bo tak po prawdzie, to w kwestiach jakiejś zapory przed efektem wyborów nie bardzo wiem co można byłoby zrobić? Korwina nie da się postawić pod żaden trybunał poza sądami powszechnymi. A zapewne zdajesz sobie sprawę z tego, że - pomijając ten niedoszły TStanu - nie da się w warunkach normalnej demokracji jakieś zabezpieczenia instytucjonalne bez łamania powszechnie uznanych reguł wznieść. Wydawało się do 2015 że istniejące reguły oparte na konstytucji są ugruntowane i nikomu do głowy nie przyszło, że pojawi się KACZYŃSKI i w amoku zdemoluje dorobek ćwierćwiecza. A przy tym nie da się go zatrzymać inaczej niż za pomocą jakiego puczu spreparowanego na wzór stanu wojennego. A co ciekawe to raczej niezbyt znany fakt, że KACZYŃSKI w czasie stanu wojennego był wśród tych co sporządzali raporty dla AMNESTY INTERNATIONAL o stanie zamordyzmu w Polsce. Tak że NIKT nie wmówi nam, że łobuz nie wie na czym polega zamordyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wieszcz 18.03.17, 14:14 A na Palikota narzekano z całkiem innych powodów. Lubił zaszaleć i obryzgać nie tylko obcych czy znajomych. Kiedy zaczął swoich poniewierać brzydko, to musiał skończyć jak skończył. Ale nie da się ukryć, że go jednak brakuje.. podobnie jak Giertycha, Tuska czy Millera ....może nie z jakichś ich ideowych wyborów, ale bez wątpienia byli barwnymi postaciami z ciętą ripostą i tym czymś czego wyraźnie brakuje dziś w sejmie. Może czasem Misiek Kamiński ze Stefanem Niesiołowskim pociągnąć mogą tamte tradycje.. W ich miejsce masz matołów typu Kuchciński, szkieletor Terlecki, Pyzik z paluchem fuck czy Pawłowicz z Sobecką.. Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Wieszcz 18.03.17, 18:41 To nagranie wraz z tekstem u źródła: natemat.pl/203771,to-nagranie-sprzed-lat-po-prostu-poraza-janusz-palikot-przewidzial-wszystko-co-prawo-i-sprawiedliwosc-zrobi-z-polska *** Ale o tym kto świadom ten wiedział. Dlatego PO w końcu kadencji niezgodnie z konstytucja upchnęło swych dodatkowych sędziów w Trybunale Konstytucyjnym. Aby uratować Trybunał i Polskę przed obecnym demontażem demokracji i bezpieczeństwa państwa. Dlatego w czasie kampanii wyborczej Ewa Kopacz w debacie z Beata Szydło trzymała w reku teczkę z propozycjami zmian konstytucji PiS. Mówiła wówczas iż publikowane propozycje zmian zostały w czasie kampanii zdjęte przez PiS z Internetu. Gdy pisałem o tymże samym tutaj przed wyborami to "koyot" wyśmiewał mnie. Ale tu nie chodzi o jakiś tam forumowiczów. PO jest winne tego stanu rzeczy. I niestety. Jak do tej pory opozycja nie jest skonsolidowana i efektywna. Najlepsze wrażeniem sprawiają posłanki Nowoczesnej. A jedynym zwycięstwem jest reelekcja Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Wieszcz 19.03.17, 08:01 O! Witam Szanownych Kolegów. Kol. Pluciński doceniając Wasz wkład w uświadamianie lemingów co by w ciemnocie i zabobonie nie trwali, bardzo proszę jednak, by wszystkich "zasłużonych" jednak wymieniać. Nie godzi się albowiem jedne nazwiska naszych wybrańców na pierwsze strony wynosić a inne, nie mniej zasłużone w cieniu pozostawiać. Bo gdzie na ten przykład wybitnie barwne nazwisko niejakiego Pięty ?! Słynnego z tego, iż pomimo wieloletnich poszukiwań w Pięcie rozumu, - tegoż nie znaleziono ! Albo równie barwna postać niejakiego Rysia Czarneckiego znanego z utykania po wszelkich możliwych ( i nie możliwych ) - stanowiskach w spółkach państwowych, - własnych pociotów ?! Proszę również, o nie pomijanie w ramach wdzięczności od społeczeństwa, nazwisk wybitnych postaci z kręgów kościelnych. Oni przecież, a może nawet w szczególności oni, zasługują na wieczną pamięć se strony wdzięcznego społeczeństwa. Np. niejaki Rydzyk Tadzio ! Czyż nie mam racji ?! Ale tak z ręką w noc........tfu!.....miało być " na sercu "! Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Wieszcz 19.03.17, 08:54 Niewątpliwie koledzy macie rację. Jednak są także dobre strony obecnej sytuacji. Cynizm, buta i arogancja tamtej władzy (PO) zaczęły przybierac ogromne rozmiary. Trwanie w stanie ciepłej wody w kranie także nie zdało egzaminu. Korupcja miała się dobrze. Sądy działały opieszale. Tak więc musiało się skończyc jak się skończyło. Obecna władza wymienione wyżej cechy posiada w zwielokrotnionej formie. Tak że trafiliśmy z deszczu pod rynnę. Musimy przejśc przez ten czyściec, aby dotrzec do nieba. Inna sprawa w jakiej formie się to odbędzie: pokojowej czy siłowej ? Pożyjemy, zobaczymy. P.S. 1.Słusznie prawi storima, że w Nowoczesnej są mądrzy ludzie i to jest jakieś światełko w tunelu. Niestety wodza mają lekkoducha. 2. Niestety Schetyna nie jest dobrą twarzą PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wieszcz 19.03.17, 10:21 Mateuszu! Dałeś mroczny i czarny obraz epoki ciepłej wody w kranie, a ciut wyżej zrobiłeś wrzutkę z "wieszczem". Zakładając, że masz rację w stu % to po pierwsze primo, gdzie te procesy przestępców korupcyjnych z szeregów speców od ciepłej wody czyli polityków?? Bo to jest jakimś wskaźnikiem konkretnym. Po drugie zaś primo, to psiocząc na jednych wypadałoby wykazać jakie korzyści przyniosła nam ich wymiana. Dyźkowi wymiana brzydkiego KOMOROWSKIEGO przyniosła DUDĘ. I teraz ma radość co poranek. Ty zaś zamiast koruptorów PO-wców masz sympatyczny zestaw reformatorów pod komendą KACZYŃSKIEGO. Rozsądny człowiek zawsze pamięta o tym, że lepsze jest wrogiem dobrego. Jest oczywistą oczywistością, że Szydło jest lepsza o Kopacz i Tuska, Macierewicz bez żadnych Ale bije na głowę Siemoniaka, Waszczykowski o kilkanaście długości bije Sikorskiego -nie wspominając Schetyny- Morawiecki Rostowskiego, a Kempa ... wszystkich. Z Błaszczakiem włącznie. I w ten sposób w miejsce ciepłej wody w kranie mamy inflację, nowe podatki i podwyżki cen walących po kieszeni najuboższych. Bo dobra zmiana jest lepsza od niedobrej.. I dlatego zwycięstwo 27:1 należy czcić jako święto państwowe. Ale Mateuszu! Dalej wybrzydzając na ciepłą wodę w kranie będziesz odczuwał niewysłowioną radość że ta co ci cieknie z kranu jest DROŻSZA. I nie będziesz zawdzięczał tego radosnego zjawiska koruptorom z PO ani wieszczowi Palikotowi, ani nawet NOWOCZESNEJ całej.. Dokonując wyborów rozsądny wyborca dokonywać powinien rachunku zysków i strat inaczej zostaje jak Dyziek z reką w DUDZIE i Szyszką w nocniku. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Wieszcz 19.03.17, 14:09 pluto37 napisał: > Mateuszu! > Dałeś mroczny i czarny obraz epoki ciepłej wody w kranie, a ciut wyżej zrobiłeś > wrzutkę z "wieszczem". > Zakładając, że masz rację w stu % to po pierwsze primo, gdzie te procesy przest > ępców korupcyjnych z szeregów speców od ciepłej wody czyli polityków?? > Bo to jest jakimś wskaźnikiem konkretnym. Jako odpowiedż przytoczę pewien artykuł :www.forbes.pl/polska-nie-wdrozyla-w-pelni-konwencji-onz-przeciw-korupcji,artykuly,189868,1,1.html Konwencja została ratyfikowana w 2006 roku. Platforma miała osiem lat na to aby coś z tym zrobic. Poza tym na poziomie samorządów wychodzą pewne dziwne sprawy vide grunty w Warszawie. Mam nadzieję, że pisi naród chociaż tego nie pozamiata pod dywan i zrobi to z głową, choc patrząc co wyprawiają na arenie międzynarodowej czy też wojskowej przestaję w to wierzyc. Także nepotyzm w pisim wydaniu jest kolosalny. > Po drugie zaś primo, to psiocząc na jednych wypadałoby wykazać jakie korzyści p > rzyniosła nam ich wymiana. Jak narazie same szkody o czym wyżej wspominam pisząc, że trafiliśmy z deszczu pod rynnę. > Dyźkowi wymiana brzydkiego KOMOROWSKIEGO przyniosła DUDĘ. I teraz ma radość co > poranek. > Ty zaś zamiast koruptorów PO-wców masz sympatyczny zestaw reformatorów pod kome > ndą KACZYŃSKIEGO. > Rozsądny człowiek zawsze pamięta o tym, że lepsze jest wrogiem dobrego. > Jest oczywistą oczywistością, że Szydło jest lepsza o Kopacz i Tuska, Macierewi > cz bez żadnych Ale bije na głowę Siemoniaka, Waszczykowski o kilkanaście długoś > ci bije Sikorskiego -nie wspominając Schetyny- Morawiecki Rostowskiego, a Kempa > ... wszystkich. Z Błaszczakiem włącznie. No niestety jak do tej pory mamy Armagedon i mnóstwo mściwości oraz nienawiści. > I w ten sposób w miejsce ciepłej wody w kranie mamy inflację, nowe podatki i po > dwyżki cen walących po kieszeni najuboższych. Cel wydaje się jasny: inflacją zdeprecjonowac 500+ Zawsze powtarzałem, że aby ulżyc społeczeństwu należy obniżac podatki. Jest prościej i taniej. > Bo dobra zmiana jest lepsza od niedobrej.. I dlatego zwycięstwo 27:1 należy czc > ić jako święto > państwowe. > > Ale Mateuszu! > Dalej wybrzydzając na ciepłą wodę w kranie będziesz odczuwał niewysłowioną rad > ość że ta co ci cieknie z kranu jest DROŻSZA. I nie będziesz zawdzięczał tego r > adosnego zjawiska koruptorom z PO ani wieszczowi Palikotowi, ani nawet NOWOCZE > SNEJ całej.. Z tą wodą to przecież doskonale wiesz, że operują nią spółki samorządowe, a gdzieś trzeba poupychac swoich, zapłacic im, a to sporo kosztuje. > > Dokonując wyborów rozsądny wyborca dokonywać powinien rachunku zysków i strat i > naczej zostaje jak Dyziek z reką w DUDZIE i Szyszką w nocniku. Reasumując, wcale nie chwalę pisiego narodu, a wręcz jestem zdegustowany, czasem przerażony tym co się wyprawia w tym kraju nad Wisłą i Wartą. Jednak może taki wstrząs jest nam potrzebny aby ta woda na przyszłośc miała wyższą temperaturę. Nie wiem, okaże się. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Wieszcz 19.03.17, 16:03 mateusz572 19.03.17, 14:09 Konwencja została ratyfikowana w 2006 roku. Platforma miała osiem lat na to aby coś z tym zrobic. ???? Poza tym na poziomie samorządów wychodzą pewne dziwne sprawy vide grunty w Warszawie. Mam nadzieję, że pisi naród chociaż tego nie pozamiata pod dywan i zrobi to z głową, choc patrząc co wyprawiają na arenie międzynarodowej czy też wojskowej przestaję w to wierzyc. Także nepotyzm w pisim wydaniu jest kolosalny. =================================================== Oj naiwny naiwny, ale w końcu to ja wróżyłem że ...lepiej nie będzie, ale śmiszniej na pewno i ostrzegałem, że nie wpuszcza się alkoholika do magazynu z gorzałami. .............. No niestety jak do tej pory mamy Armagedon i mnóstwo mściwości oraz nienawiści. --Wyborca psioczył, narzekał, jęczał, łkał żałośnie i tak wybrał...kara musi być. ........ Cel wydaje się jasny: inflacją zdeprecjonowac 500+ Zawsze powtarzałem, że aby ulżyc społeczeństwu należy obniżac podatki. Jest prościej i taniej. = A co masz w zamian? NEOKOMUNĘ.. Tyleś zyskał. Z tą wodą to przecież doskonale wiesz, że operują nią spółki samorządowe, a gdzieś trzeba poupychac swoich, zapłacic im, a to sporo kosztuje. > Ale ustawy to te spółki nie spreparowały tylko resort Szyszki. >>> Reasumując, wcale nie chwalę pisiego narodu, a wręcz jestem zdegustowany, czasem przerażony tym co się wyprawia w tym kraju nad Wisłą i Wartą. Jednak może taki wstrząs jest nam potrzebny aby ta woda na przyszłośc miała wyższą temperaturę. Nie wiem, okaże się ================================= Ja nie mówię, że chwalisz. Ja jedynie przypominam o rozwadze i kosztach. Nie sztuka bujać w obłokach i mieć wizje. I wieszczyć. Trzeba jeszcze zastanawiać się czy one są realne i w jakich warunkach możliwe. A czy wstrząs potrzebny? Tobie czy Dyźkowi owszem ale jest trochę bożego ludu napędzanego poświęconym paliwem, któremu NIKT nie wmówi, że białe jest białe i to jest problem bo to one mają koryto we władaniu. Odpowiedz Link Zgłoś