Dodaj do ulubionych

InterMarche-likwidacja

10.07.17, 21:59
Może ktoś z Państwa jest zorientowany, dlaczego został zamknięty InterMarche na Wrzosowiaku? Wieloletnie przyzwyczajenie robi jednak swoje, dlatego pytam. Chyba idą jakieś zmiany, skoro obok stacji Shell nawet Biedronkę zrównali z ziemią? Ech, już od lat oczyma wyobraźni "widzę" park, wiem- niedoczekanie moje przy takich radnych, niezdarnych. Ktoś coś może wie? Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 10.07.17, 22:34
      Biedronka jest podobno w remoncie. Robią nawet nowy dach, i podobno będzie otwarta w listopadzie, a Intermarche: jak się znajdzie nowy właściciel/dzierżawca to będzie, a jak nie będzie chętnego na prowadzenie tego sklepu, to nie będzie. Oczywiście też podobno, bo wszystko to wieści zasłyszane, a nie pochodzące od źródeł.
      • yolomordeczkoyolo Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 02:00
        jaki nowy dach jak tam juz nawet kamien na kamieniu nie stoi?
        • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 09:09
          Oczywiście, że nawet kamień na kamieniu nie stoi. Po Biedronce nie ma śladu, jak pisałam powyżej. Już ok2 tyg. sprzęt ciężki gruzowisko usuwał.
      • taniarada Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 13:21
        asia-loi napisała:

> Biedronka jest podobno w remoncie. Robią nawet nowy dach, i podobno będzie otwa
        > rta w listopadzie, a Intermarche: jak się znajdzie nowy właściciel/dzierżawca t
        > o będzie, a jak nie będzie chętnego na prowadzenie tego sklepu, to nie będzie.
        > Oczywiście też podobno, bo wszystko to wieści zasłyszane, a nie pochodzące od ź
        > ródeł.
        > Wyskoczyłaś byś na chwilę ze swojego zapyziałego forum i pojeździła na rowerze dla zdrowia .I przy okazji zobaczyła co się dzieje w tym mieście.
        • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:29
          taniarada napisał(a):

> > Wyskoczyłaś byś na chwilę ze swojego zapyziałego forum i pojeździła na rowerze dla zdrowia .I przy okazji zobaczyła co się dzieje w tym mieście.

taniarada, liczę na to, że w temacie "co się dzieje w naszym mieście" będziesz mnie informował. :D
    • taniarada Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 09:26
      Kiedyś miał być tam park.Ale przyjechał biznesmen z Austrii Barański i przy pomocy Lipowskiego wojewody i komuszków z urzędu wojewódzkiego PZPR wykupił te tereny.
      • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 09:46
        No i już:( Ci czerwoni towarzysze. Parku tam się nie doczekamy. Nie wierzę w żadne "wizje" obecnych ignorantów.
        • taniarada Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 13:27
          jaquline1 napisała:

> No i już:( Ci czerwoni towarzysze. Parku tam się nie doczekamy. Nie wierzę w ża
          > dne "wizje" obecnych ignorantów.
          Na ten czas nikt nie co tam stanie . Za ciepły teren by został obsiany trawą i drzewami.Pozdrawiam.
          • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:31
            taniarada napisał(a):

> Na ten czas nikt nie co tam stanie . Za ciepły teren by został obsiany trawą i
            > drzewami.Pozdrawiam.

Obstawiam, że postawią jakiś blok, albo dwa, lub jakiś duży sklep.
    • dyziek_o Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 12:15
      "Kiedyś miał być tam park.Ale przyjechał biznesmen z Austrii Barański i przy pomocy Lipowskiego wojewody i komuszków z urzędu wojewódzkiego PZPR wykupił te tereny. " - napisał jedyny "znający się " na tym forum.

Całe szczęście.
      W przeciwnym razie istniało spore prawdopodobieństwo, że teren zagarnie "czarna sotnia" za buk zapłać a ja będę musiał wysłuchiwać wycia z kościelnych gromkogoworitieli od świtu do zmierzchu.
      Co zaś tyczy się wspomnianych placówek.
      Tragedii nie ma. W pobliżu mamy Aldika, Sezam, Jagiellończyków, o hali nie wspominając.
      Ma to i swoje dobre strony bo okolicznym mieszkańcom dupy nie urosną gdy będą musieli trochę pospacerować.
      Z wyrazami,
      Dyzio.
      • taniarada Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 13:18
        Znam te układy wielbicielu Palikota i popierdółko pluta który się koci pod wieloma nickami . Wiem też jak AWS i wojewoda Guła sprzedawał tereny Skry Częstochówka .Bo wychowałem się w tym mieście i nie nawalam na wszystko tak jak ty popierdólko.
      • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:16
        Dyzku, to nie chodzi o wielkość dupy :-D okolicznych mieszkańców, jak pisałam u mnie to przyzwyczajenie, no ale ta nadzieja na ta trawę przede wszystkim, kilka ławek i krzewów. Konsumpcja też istotna, ale zieleniec jest bardziej potrzebny, sto razy bardziej.
        • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:26
          jaquline1 napisała:

... no ale ta nadzieja na ta trawę przede wszystkim, kilka ławek i krzewów. Konsumpcja też istotna, ale zieleniec jest bardziej potrzebny, sto razy bardziej.

Ja też uważam, że źle się stało, że w tym miejscu nie powstał mini park, tak jak chciał jakiś radny (nie pamiętam nazwiska). Ale moim zdaniem, zawaliły władze miasta, że nie odkupiły od właściciela terenu. Z tego co pamiętam, jak sprawa mini parku była "gorąca", to właściciel chciał dużo więcej kasy, niż miasto chciało/mogło zapłacić.
          Z drugiej strony, to nie dziwię się właścicielowi tego terenu, bo gdybym ja miała działkę wartą 9 milionów, to dlaczego miałabym miastu sprzedać za 3 miliony? Teraz jak ten teren został wycięty z drzew i krzaków, to właściciel pewnie znajdzie kupca, za taką kasę, jaką chce. W końcu teren jest w dość dobrej lokalizacji.
          • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 12.07.17, 08:48
            asia-loi napisała:

> Ja też uważam, że źle się stało, że w tym miejscu nie powstał mini park, tak ja
            > k chciał jakiś radny (nie pamiętam nazwiska). Ale moim zdaniem, zawaliły władze
            > miasta, że nie odkupiły od właściciela terenu. Z tego co pamiętam, jak sprawa
            > mini parku była "gorąca", to właściciel chciał dużo więcej kasy, niż miasto chc
            > iało/mogło zapłacić.
            > Z drugiej strony, to nie dziwię się właścicielowi tego terenu, bo gdybym ja mia
            > ła działkę wartą 9 milionów, to dlaczego miałabym miastu sprzedać za 3 miliony?
            > Teraz jak ten teren został wycięty z drzew i krzaków, to właściciel pewnie zna
            > jdzie kupca, za taką kasę, jaką chce. W końcu teren jest w dość dobrej lokaliza
            > cji.
            >
            >
            >
            >
            To był p. J. Krawczyk. Miałam z nim kontakt mailowy, widać było, że jemu zależało, ale co z tego jak nie było żadnych szans. Nie było, nie ma i nie będzie. Układy, układziki, kolesiostwo. Niedobrze się robi. Wtedy właściciel działki, chciał 8 mln. Miasto mogło dać jedynie bodajże, jak napisałaś 3 mln. To o czym my tu mówimy. No chyba, że za darmo przekazałby szanownym włodarzom, to może by raczyli dla mieszkańców zrobić tan park, może, o ile nie byłoby pierdylion innych powodów.
      • 5andrzejm Re: InterMarche-likwidacja 16.09.18, 16:45
        Również Wafelek i Żabka więc zakupy jest gdzie zrobić
    • mateusz572 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 13:08
      Wieśc niesie, że na miejscu starej, powstanie nowa i piękna Biedronka.;-)
      • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:08
        O tylko nie kolejny sklep. :(I to jeszcze robak. :(P.i P. bym jeszcze zniosła, ostatecznie.
        • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 21:19
          jaquline1 napisała:

> O tylko nie kolejny sklep. :(I to jeszcze robak. :(P.i P. bym jeszcze zniosła,
          > ostatecznie.

Ja też słyszałam, że ma powstać ładna, wyremontowana Biedronka, dlatego napisałam o tym nowym dachu, ale fakt, faktem nie byłam tam i nie widziałam, jak ten remont przebiega i co tam teraz jest.
          A Piotr i Paweł jest na Grabówce.
          • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 22:36
            Tak jest P. i P. na Grabówce, u nas wokół to tylko "Biedrony".:( Byłaby taka namiastka zlikwidowanej w PL sieci Alma.
            • asia-loi Re: InterMarche-likwidacja 11.07.17, 22:56
              jaquline1 napisała:

> Tak jest P. i P. na Grabówce, u nas wokół to tylko "Biedrony".:( Byłaby taka na
              > miastka zlikwidowanej w PL sieci Alma.

Też bym nie miała nic przeciwko, aby na Wrzosowiaku był P i P.
              A za Almą nie tęsknię. Tam było bardzo drogo, ale fakt - były tam takie produkty, których w żadnym inny sklepie nie spotkałam.
              • taniarada Jest demokracja 12.07.17, 08:04
                Wcześniej też była . Wszyscy macie tyle do gadania co Żyd za okupacji.Co wybudują to przyjmiecie z godnością osobistą. A żaden tego nie oprotestuje. Na internecie to można sobie pyskować .Pozdrawiam.
              • jaquline1 Re: InterMarche-likwidacja 12.07.17, 08:15

> Też bym nie miała nic przeciwko, aby na Wrzosowiaku był P i P.
                > A za Almą nie tęsknię. Tam było bardzo drogo, ale fakt - były tam takie produkt
                > y, których w żadnym inny sklepie nie spotkałam.
                >
                >
                >
                >
                Oj tak, ceny były zawyżone, ale nie wszystkich produktów porównując inne sklepy. Najważniejszym powodem moich zakupów było to, że tam kupowałam produkty, których od czasu zamknięcia Almy nie mogę dostać w żadnym sklepie w Cz-wie. P.i P. raczej nie miałby w tej dzielnicy raczej szans na przetrwanie, Grabówka chyba ma więcej świadomych produktów klientów i zapewne zamożniejszych. No ale skoro nawet GJ się ukłoniła "Biedronie", to nie mam więcej pytań. Wolałbym czasem zrobić zakupy wśród ludzi, którzy nie wyjadają paluchami kapusty kiszonej z beczki.
    • taniarada Ten teren był nielegalnie zabrany 12.07.17, 07:59
      Ale w latach AWS i przekształceń majątkowych byli towarzysze z Solidarności i nie tylko chapali co w ręce wpadło.Ginęły całe majątki zakładów pracy .Tam miał powstać park dla okolicznych mieszkańców z całą infrastrukturą .Ale nie powstał bo w nie czystych okolicznościach został wykupiony.Za to urodził pierwszy "Bazar Jagiellończyków . Powstała też kontrowersyjna stacja Shell . Ludzie za własne pieniądze szykowali sobie stanowiska handlowe.Okazało się że czynsz był ogromnie drogi i kto mógł zabierał swoje piękne oszklone drzwi i wyrwał z tego raju.Na ten czas nikt nie wie .Nawet w urzędzie miasta co tam będzie .Ekipa Matyjaszczyka wyprzedaje wszystko i nie liczy się z opinią ludzi . Radni bezradni razem PIS obsadzili sobie stołki i przytakują prezydentowi. Dwóch najbardziej pyskujących z PIS dostało fuchy w spółkach miejskich . Matyjaszczyk ,Szewiński i Gruby Szymon to persony tego miasta . Ci wymiatają na ten czas.Pozdrawiam.
      • jaquline1 Re: Ten teren był nielegalnie zabrany 12.07.17, 08:20
        Ciekawie napisane, no proszę jak to niektórzy są zaradni. Dlaczego stację Shell określiłeś jako kontrowersyjną? Jako stała klientka jestem zaciekawiona. Napisz proszę. Również pozdrawiam.
        • taniarada Re: Ten teren był nielegalnie zabrany 13.07.17, 22:12
          jaquline1 napisała:

> Ciekawie napisane, no proszę jak to niektórzy są zaradni. Dlaczego stację Shell
          > określiłeś jako kontrowersyjną? Jako stała klientka jestem zaciekawiona. Napis
          > z proszę. Również pozdrawiam.
          Nie miała pozwolenia na budowę ale były wojewoda Lipowski to załatwił . Takie względy jak położenie i wymogi .Blisko lokali użytkowych i mieszkalnych .Pozdrawiam.
    • dyziek_o Re: InterMarche-likwidacja 13.07.17, 20:21
      Coś mi się wydaje, że się odpowiedzi od "darmowej rady" nie doczekasz.
      On tak zawsze. Pruknie, - ni z tego ni z owego, - aby być w kontrze ( nie ważne, - ma rację czy nie ).
      Sama stacja jest jak najbardziej logicznie usadowiona. Przy głównej trasie wylotowej, a jednocześnie nie stwarzając "korków".
      Zawsze na niej tankuję. W dodatku mają dobre, ( nie ochrzczone ) paliwo.
      Czegóż chcieć więcej ?!
      Dyzio.
      • taniarada Re: InterMarche-likwidacja 13.07.17, 22:02
        dyziek_o napisał:

> Coś mi się wydaje, że się odpowiedzi od "darmowej rady" nie doczekasz.
        > On tak zawsze. Pruknie, - ni z tego ni z owego, - aby być w kontrze ( nie ważne
        > , - ma rację czy nie ).
        > Sama stacja jest jak najbardziej logicznie usadowiona. Przy głównej trasie wyl
        > otowej, a jednocześnie nie stwarzając "korków".
        > Zawsze na niej tankuję. W dodatku mają dobre, ( nie ochrzczone ) paliwo.
        > Czegóż chcieć więcej ?!
        > Dyzio.
        Chyba dyzma nie rozmawiamy o tej stacji .Cosik ci się pokiełbasiło.
    • setpoint13 Re: InterMarche-likwidacja 03.12.17, 11:49
      A wie ktos co teraz sie tam dzieje? rozkopane wały jakieś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka