Dodaj do ulubionych

Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestochowie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 06:36
Proponuję aby w Dniu święta Nauczycieli uczniowie pisali w swych postach o
najlepszych nauczycielach w naszym mieście. Podawajcie kto, skąd i za co jest
powszechnie szanowany. I chociaż dziś powstzrymajny się od uwag ktytycznych.
Jeśli znamy nauczycieli, którzy nigdy nie powinni nimi zostać to po prostu o
NICH NIE PISZMY!
Obserwuj wątek
    • Gość: prymuska Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.mim.pcz.czest.pl 14.10.04, 09:53
      Kochani, piękna inicjatywa!
      Zachecam do pisania tzw. "niegrzecznych chłopców".
      Napiszcie, do którego nauczyciela chce sie isc na lekcje, ktory ma do nas
      cierpliwosc, ktory potrafi zrobic cos innego poza: Jutro przyjdziesz z
      rodzicami.
      • Gość: Iris Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 09:36
        Pani Jolanta Śpiewak.Mam nadzieję,że nadal walczy o integrację dzieci zdrowych
        z niepełnosprawnymi.Szkoda,że takich nauczycieli nie ma w Poczesnej!
      • Gość: Kora Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 13:56
        Kiedy zmarła prof. Aleksandra Gdesz z Findera/Norwida?Takich nauczycieli dzisiaj
        już nie ma. Takich ludzi już nie ma!
        • Gość: RE84 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 14:18
          pani Gdesz zmarła ok.1995r.i jest pochowana na cmentarzu sw.Rocha.
      • Gość: ANNA OCIEPA Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:45
        Bardzo miło wspominam tą nauczycielkę, która kilkanaście lat temu była moją
        wychowawczynią w sp.49. Czy moze ktoś coś wie, co teraz sie z ta Panią dzieje??

• Gość: Judym Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:02
      Siłaczka
    • Gość: Symon i Adaś Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 20:04
      nasa Pani z III b
    • Gość: stary uczeń Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 212.87.240.* 15.10.04, 20:37
      w latach 1973-1976 uczył mnie Pan Jan lub Janusz WICHNIAREK (przepraszam że nie
      pamiętam imienia) - serdecznie pozdrawiam
      • Gość: stary belfer Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 12:40
        A to niespodzianka!!!! Jest jeszcze ktos kto mnie pamieta, tak sie ciesze to
        jest dla mnie wazne zycze innym tego samego. Pozdrawiam
        • Gość: stary uczeń Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:25
          Jest nmi bardo miło że Pan przeczytał ten wpis, wpełni zasługuje Pan na to żeby
          o Panu pamiętać w jak najlepszym świetle. Serdecznie pozdrawiam i życzę
          wszystkiego najlepszego.
    • Gość: heh ktoś :D Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:28
      Jeż Jerzy Chrzanowski <historia> <lol3>
    • Gość: uczeń Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:20
      Profesor Trojanowski z Targowej!
    • Gość: Jola Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 15:20
      Jacek Drzewiecki, nasz ukochany nauczyciel WF i doskonały kolarz.
      • andrzej1301 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 15.04.14, 11:29
        Dodam jeszcze ,że super kolega. Z jednego garnka jadło się makarony i francuskie sery.
    • Gość: licealista Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 03:29
      nie ma dobrych nauczycieli ...
      • Gość: mayessa są tylko akurat nas nie uczyli n/t IP: *.inds.pl / 80.48.184.* 20.10.04, 20:09
    • Gość: Marcyś Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.trustnet.pl 21.10.04, 11:27
      Pani Prof. Pluta. z SP 39. Profesor archeologii która z pasją prowadziła
      zajęcia historii w mojej szkole. Kobieta z pasja!
      • Gość: anty-lenin Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.l2.c5.dsl.pol.co.uk 31.01.05, 13:15
        daj spokój ta komunistka? mysle ze to ona byla polityczna za ubeckich czasow.
        jak chodzilem na jej wosy to az mnie mdlilo ...

• Gość: agus Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.pl 04.02.05, 23:15
        nie pamietam tej pani.Mnie uczyla w 39 Pani Trzcionka.Wspaniala nauczycielka
        historii.Pozdrawiam 39;)
      • Gość: Ewelina rocznik 77 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:41
        Pani Jadwiga Pluta była moją wychowawczynią i uczyła mnie historii i wosu. Do
        dziś pamiętam jej lekcje, bo były prowadzone naprawdę z pasją. Miała podejście
        do ucznia indywidualnie jak i do całej klasy.
        Lepszego i bardziej oddanego nauczyciela już chyba nigdy nie spotkałam...
        Czy ktoś wie, co się z Nią teraz dzieje??
    • Gość: Maki Bogdan Prudlak !!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 21.10.04, 12:15
      Najlepszym nauczycielem i wychowawcą - Bodzio z Gimnazjum nr 5.!!!!!!!!!!!!
      • Gość: studentka zaoczna :) IP: 195.116.234.* 21.10.04, 14:59
        pani mgr M.Korbut - świetna babeczka !!!!!! uwielbiam ją!!!!!

serdecznie pozdrawiam!!!!
        POR.ZAW.
        • mayessa p.Korbut i p.Korbut-lubię oboje n/t 23.10.04, 01:08

• Gość: eggs Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:03
      trojanowski targowa
    • Gość: Nika Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.riph.silesianet.pl 22.10.04, 09:20
      Najlepszym nauczycielem (co prawda akademickim) jest Pan Koniecko ....
      Zawsze miły, pozytywnie nastawiony do studentów, służący pomocą praktycznie w
      każdej chwili, a przy tym wszytskim wymagający - tacy powinni być wszyscy
      nauczyciele akademiccy!!!
    • segel Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 22.10.04, 13:23
      Ktoś wymienił p. prof. Plutę ze szk. 39. To prawda, uczyła mnie tylko rok wiele
      lat temu i rzeczywiście historia to była lekcja jaką pamiętam do tej pory.
      Jeśli to ta sam nauczycielka, to podpisuję sie pod opinią obiema rękami.
      • Gość: pes Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 195.136.125.* 10.11.04, 16:17
        ja uwazanm ze najlepszy jest doktor gruhn z wsp nie m aleszego i bardziej
        wyluzowanego
    • Gość: mgielkapsotnab Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.04, 07:18
      Dam Wam jeszcze kilku do tej wspaniałej kolekcji-pani Grażyna Podczarska
      (cudowny,wspaniały pedagog,człowiek z dusza i prawdziwym powołaniem);pani Anna
      Jońca-wspaniała ,zaangażowana w pracę z młodzieżą kobieta;a na koniec moja
      kochana ,najwspanialsza pani Wirginia Głębocka-człowiek jakich dzisiaj
      mało,nawet prawie ich brak (nic nie ujmując wcześniej wymienionym),ale ta
      ostatnia uczyła mnie,dała mi poczucie bezpieczeństwa,radość i nauczyła
      sprawiedliwości,która sama uosabiała,po niej juz nie spotkałam nikogo takiego
      innego,któremu tyle komplementów bym powiedziała..........została w moich
      wspomnieniach na zawsze,a jej uśmiech wciąż tkwi mi w pamięci,.....pierwsze
      dwie panie uczyły moje dzieci,ostatnia -mnie.......było to dość dawno,potem
      jeszcze widywałyśmy się sporadycznie w przypadkowych sytuacjach,ale pamięć o
      niej jest zawsze w moich myślach i sercu.......
    • Gość: we Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 04:03
      Wiesław Kosiński Traugutt
      • Gość: kc Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.zim.pcz.czest.pl 30.10.04, 15:30
        zgadzam się, że to super nauczyciel:) oprócz tego jest wspaniałym człowiekiem
        • Gość: sic Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.com.pl 30.10.04, 15:53
          Pani Lidia Ozog sp48
          Pani Joanna Bedkowska katolik
          Pan Jurek Skrzypczyk IV LO
          • redaktor.tzn Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 30.10.04, 17:33
            Tasior TZNu ;))
            • olia.007 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 30.10.04, 21:11
              Pani Ela Straszak z "Dąbrowskiego". Złoty człowiek. Pozdrawiam cieplutko :)
          • Gość: fako Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:06
            A najgorszym nauczycielem matematyki w woj. śląskim jest Pani Dyrektor szkoły
            nr.1 w Kamienicy Polskiej kompletnie nic nie umi dzieciakom wytłumaczyć.
            • misiak32 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 26.05.05, 21:35
              Gość portalu: fako napisał(a):

> A najgorszym nauczycielem matematyki w woj. śląskim jest Pani Dyrektor szkoły
              > nr.1 w Kamienicy Polskiej kompletnie nic nie umi dzieciakom wytłumaczyć.

W pełni się z toba zgadzam.
              Mam 32 lata i do tej pory pamiętam że jak ktoś czegoś niewiedział to miała taką
              metode:
              "za włosy i o tablice" lub :
              wywoływała innego ucznia do tablicy i kazała dać w "łeb" temu co nieumiał......
              nie wiem jaki sposób została dyrektorem tej szkoły....
            • Gość: idza Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:10
              Najlepszą nauczycielką jest pani Agata Słotwińska.
          • Gość: andzia Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 80.51.236.* 26.02.05, 14:01
            To prawda-pani Będkowska jest najlepsza!Kobieta bardzo energiczna,pełna zapału
            do tego co robi,potrafi zainteresowac i nauczyc.Głęboki ukłon w stronę pani B!!!
            • Gość: Stanisław Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papieża ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:03
              Jak można!? MIeszkam niedaleko! Jestem sąsiadem i nie moge tego znieść. Pani
              Będkowska w czasie gdy UMIERAŁ papież robiała normlne zajęcia w swoim DOMU!
              Wstyd! Czy nie czas sie opanować? W sobotę i niedzielę. Oto jaką jest Kobietą a
              uczy chyba jeszcze w Liceum Katolickim ....
              • Gość: lewy Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 14:08
                Potwierdzam. jestem na korkach u będkowskiej i byłem na jej zajęciach w niedzielę.
                • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:03
                  Nie rozumiem. Jeśli uważasz, że ta kobieta nie powinna udzielać korepetycji w
                  tym dniu, to po co przychodziłeś na te lekcje? Wystarczyło do niej zadzwonić i
                  zwolnić się. Z punktu jej widzenia komentarz mógłby brzmieć następująco: taki
                  dzień, a oni mi na korki przychodzą!
              • ivette3 Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie 07.04.05, 09:17
                Papież nie raz mówił aby jak tylko to możliwe nie rezygnowac ze swych
                obowiązków.mamy duzo do zrobienia po Jego śmierci ,a zwłaszcza nauczyciele
                którzy muszą kolejnym pokoleniom przekazac tę "moc Papieża, która jest
                potężniejsza niż śmierc".nie oburzajmy sie więc lecz idżmy Jego krokami...
                • Gość: lewy Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:21
                  Robienie korepetycji w dniu śmierci papieża jest pożałowania godne. Niestosowne.
                  Moi rodzice byli oburzeni i postanowili mnien wypisać z korepetycij.
                • Gość: lewy Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:23
                  Pamietajmy że Pani uczy w katoliku! Czy to nie jest hipokryzja>?
                  • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:35
                    Wiesz co lewy, ludzie przeżywają żal i smutek na różne sposoby. Nie wszyscy
                    rzucają natychmiast wszystkie swoje zajęcia. Może daleko mieszkasz, a ona nie
                    chciała żebyś odjechał "z kwitkiem" i skoro już przyjechałeś to zrobiłą tę
                    lekcję. Nie oceniaj jej, bo nie wiesz jaki był jej punkt widzenia.
                  • Gość: xxx Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:12
                    A może sama prof. Bedkowska sie wypowie? czy warto robić korki w czasie agonii
                    papieża/ jake przyswiecały jej cele? Bo cała ta dyskusja jest niepotrzebna.
                    Zważywszy na to, że same korepetycje w takim dniu sa po protu draństwem.
                    nelzęało uczcić pamięc papieża. chociaż w tym dniu.
                  • Gość: filozof Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: 212.244.67.* 07.04.05, 15:33
                    A może hipokryzją jest wystawanie pod blokiem i obgadywanie sąsiadów. Skąd oni
                    właściwie wiedzieli, że Będkowska robi korepetycje? A poza tym to nie była
                    impreza. Czy naprawdę udzielanie korepetycji jest niemoralne w takich
                    okolicznościach? Poza tym przypomina mi się tutaj znana przypowieść o belce i
                    drzazdze w oku.
                    • Gość: rok Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:40
                      A dlaczego tak sądzisz ...?
                      • Gość: wasyl Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:45
                        kim jest pani B.czego uczy?
                        • Gość: lewy Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 07:44
                          A czy Pani Będkowska uczyła wczoraj tzn. w piątek podczas pogrzebu papieża?
                          Chciałbym zapytać, gdyż czyniała to w czasie soboty i niedzieli uprzedniej czyli
                          w czasie śmeirci papieża, więc chyba nieprzyzwoitość wytknięta jeje na tym forum
                          [co jej dotyczy zwłaszcza, gdyż jest nauczycielem LICEUM KATOLICKIEGO] zostałą
                          ukarana. Czy ktoś mi jest w stanie odpowiedzieć? Czy miała te zajęcia, czy też
                          nie w dniu pogrzebu Jana Pawła Wielkiego?

• Gość: xx Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 17:13
                            normalnie zalosni jestescie ... nie chcieliscie isc na korki bylo zostac w domu!
                            Chcecie zdac mature czy isc prosto na zasilek? Bardzo dobrze, ze prowadzila
                            korepetycje! Przynajmniej czegos sie nauczyli co poniektorzy, a lenie nawet
                            smiercia papieza sie wykpia zeby sie nie uczyc! Wstyd .. i to ma byc mlodziez!
                  • Gość: ala Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 22:12
                    ja jej nie lubię ....
                • Gość: xxx Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:46
                  W trakcie pogrzebu swojego ojca też pójdziesz do pracy? Chora jesteś. Chyba że
                  jesteś tą będkowską. Nawet supermarkety sie dostosowaly, tlyko nie ta koabieta.
                  • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 09:55
                    Nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to,że żeby odbyły się korepetycje muszą być
                    dwie strony nauczyciel i uczeń. Wiadomo,że nauczyciel powinien dać przykład,
                    ale uczeń też nie jest bezwolnym barankiem i jeśli ma swoje poglądy (a lewy
                    zdaje się, że je ma, bo wypisuje je na forum) to niech sam da przykład. Papież
                    zdaje się nauczał, żeby wymagać przede wszystkim od SIEBIE.
                    • Gość: abc Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:02
                      Mamy duże opóźnienia ponieważ uczymy się niepotrzenych pieruł. A teraz gonimy.
                      jesteśmy w XIX wieku. a gdzie XX! tak jest co roku. I dlatego nie możnabyło
                      odmówić korkom. popieram lewego. Żałoba a ta korki robi z własnej winy, bo ma
                      spóźnienie! chociaż jedna z grupy móiwła o przesunięciu.
                      • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:09
                        Nie rozumiem was. Jeżeli nie chcieliście przyjść, to mogliście nie przychodzić.
                        Korki są dla was. Wy za nie płacicie. Uważam, że jeśli jak twierdzicie robienie
                        korepetycji w takim dniu jest niemoralne (ja nie powiedziałam, że tak jest, bo
                        nie wiem)to wina leży po waszej stronie.
                        • Gość: robert k. Będkowska zachowała się pani poniżająco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:55
                          W zadzaie nie co komentowac Kobieta jest bez elemenatrnej kultury! Nie dość że w
                          kiblu piszą testy, to jeszcze w chwili śmierci paieża robi korepetycje. Żenuuący
                          przykład nauczyciela. I pani jest nauczycielem liceum? jeszcze katolickiego do
                          tego!
                          • Gość: xxx Re: Będkowska zachowała się pani poniżająco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 15:09
                            on nie uczy w liceum katolickim - to nie możliwe!
                        • Gość: grek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 14:59
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 11:20
                      Dwie strony, a nawet trzy. Są jeszcze rodzice tych dzieci. Oni występują w tym
                      wypadku w roli pracodawców pani B., bo jej za to płacą. Do nich należy decyzja,
                      czy posłać dziecko na lekcję czy nie.
                      • Gość: wiki Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 12:53
                        pani profesor to wstyd żeby mamone przedkładać nad tak ważne dla dażdego Polaka
                        (człowieka wydarzenie) nawet reakcja przywódców Korei i Cuby mnie zaskoczyły a
                        Pani w tak ważnych chwilach HISTORYCZNYCH robiła korki BROAWO pogratylować
                        patryjotyzmu i odruch serca może pora zmieić zawód
                        Wiki
                  • Gość: m Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 13:42
                    W trakcie pogrzebu swojego ojca pójdziesz na korepetycje? Kij ma zawsze dwa
                    końce.
                  • Gość: taka tam Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 19:18
                    Przypuszczam, że supermarkety zostały zamknięte, bo dla niektórych ludzi jest
                    to forma rozrywki. Dla pani B. te korki to żadna rozrywka (sądząc po postach
                    uczniów. Raczej męka, orka na ugorze ( ;) )Popieram xx.
              • Gość: jarek Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:14
                moherowy beret! Będkowska ma racje. A co wam przeszkadzają korki u niej w
                niedziele czy sobotę w czasie śmierci papoieża. A moze ona jest ne wierząca. Ma
                prawo robić sowją prace w tymdniu.
              • Gość: magda Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:22
                Jak tak można. W taki dniu sąsiad Stanisłąw stoi z lornetką i sprawdza co robi
                pani Będkowska, a potem pisze o tym na forum. To jest chore. (nie jestem panią
                B.)
                • Gość: inny sąsiad Re: Będkowska robiła korki w czasie śmierci Papie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:46
                  Rozmaiwaliśmy o tym przed blokiem i także jesteśmy wzburzeni! Ona uczy w liceum
                  katolickim. Chyba ze jest ono finansowane przez radio maryja i dlatego tak
                  olewają papieża./
          • Gość: aciki Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:24
            Skrzypczyk to chyba żart
      • Gość: student Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 21:54
        Anna Stępnik AJD
        • Gość: agata Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 22:25
          potwierdzam doskonały człowiek i nauczyciel Anna stępnik AJD
          • redaktor.tzn Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 11.11.04, 23:57
            Pani Dabrowska :P TZN :))
            • slawekce Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 31.01.05, 11:09
              hieronim zygula - matematyka
              gustaw (?) gracki - polonistyka
              II LO traugutta cz-wa
              • Gość: anty-lenin Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.l2.c5.dsl.pol.co.uk 31.01.05, 13:19
                zgadzam sie hirek rulez!!! mam nadzieje ze jeszcze zyje i nie pali. 100-lat
              • mmaly Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 31.01.05, 13:53
                Zgadza się. Hirek i Gracki byli świetni.
                Ale gdy pomyślę, co Hirek wyrabiał: palił peta za petem łażąc między ławkami, wyzywając nas od debili, to uświadamiam sobie, jak bardzo wiele się zmieniło w szkole. Mimo wszystko uważam, że to był najlepszy nauczyciel, jakiego miałem.
                Ale np. będę tu kontrowersyjny i powiem, że Mirosław Desperak też dla mnie jest świetny. To, co wielu bardzo stresuje, ja jako uczeń odbierałem zawsze jako bardzo pikantny i specyficzny humor. I nie postrzegałem w tym żadnego rasizmu czy seksizmu, humor z natury rzeczy musi bazować na stereotypach.
                • ar11 Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 11.12.13, 11:55
                  Obaj chyba już świętej pamięci. To znaczy Panowie Gracki i Zyguła. A co do Pana Desperaka - zgadza się - kontrowersyjny sposób bycia i poczucie humoru ale uwielbiałam go. Niestety, po roku mojej przygody z nauką niemieckiego w II LO wyjechał do Stanów. I tak moja świetnie rysująca się znajomość niemieckiego została zaprzepaszczona...
              • Gość: ania Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 00:28
                popieram , Pan Gracki, Pan Zyguła i fantastyczny i niezapomniey sp. prf, A.
                Drzazga,
          • Gość: marta Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:22
            tak pani mgr anna stępnik to kobieta z pasją potrafi świetnie zachęcić do
            pokochania historii sztuki, a w dodatku bardzo dobry człowiek jest opiekunką
            mojego roku zawsze pomaga nam rozwiązywać trudne dla nas problemy. Pani Aniu
            wiemy żę jest pani bardzo chora ale czekamy na panią i mamy nadziejęże wróci
            pani do nas po feriach, bardzo nam pani brakuje.
            • Gość: zyczliwy Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 23:07
              Niestety ale pani Ania już nie powróci !!

ps. Tak jak panią Bogus, ją również porwało UFO
              • Gość: student Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:48
                życzliwy chyba jesteś źle poinformowany, bo pani Ania wraca z czego bardzo się
                cieszymy
          • Gość: agata Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 17:17
            Potwierdzam pamietam doskonale zajecia z p. Anna Stepnik, doskonale zajęcia
            potrafila tak niesamowicie zainteresować swoim przedmiotem, żałuje że tylko ten
            przedmiot pamietam z moich studiów o i jeszcze pan Ojrzyński tez super gość
            dobrych wykładowców się pamieta.
          • bez_emocji Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 21.12.05, 07:39
            szkoda tylko że plagiatorka... :>
    • Gość: D. Wójcik Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Cz-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 11:55
      ZSS-B przy ul. Augustyna:
      -mgr Ewa Szewczyk-Krakowiak (J.Angielski) - cierpliwa i wyrozumiała, wspaniałe
      podejście do ucznia;
      -mgr Tomasz Kłosowski (W.F.) - wspaniałe podejście, cierpliwość i wyrozumiałość;
      -mgr inż. Halina Zajder (przedm. mechaniczne) - umiejętności dydaktyczne,
      ciepło, cierpliwość;
      -mgr Dorota Kawka (Historia) - wyrozumiała;
      -mgr Dorota Ruksza (J.Polski) - cierpliwość, pasja w przedmiocie;
      -mgr Beata Siwik-Drosik (Matematyka) - nadludzka cierpliwość :-) ;
      -mgr inż.Danuta Cieślik (przedm. mechaniczne) i jej mąż mgr inż. Tomasz cieślik
      (przedm. elektryczne)- pasja w przedmiotach, cierpliwość, niemanifestowana
      wyrozumiałość;
      inni fajni po prostu mnie nie uczyli, lub ich zapomniałem...

Akademia JD:
      -dr Dorota Czakon (Socjologia - blok przedmiotów) - pasja w przedmiocie,
      umiejętość przekazania, człowiek;
      -mgr Jerzy Maruszczyk (W.F.) - pasja w przedmiocie, człowiek;
      -dr Andrzej Gofron (Pedagogika - blok przedmiotów) - zniewalająca pasja w
      przedmiocie, człowiek;
      -mgr Borys Cymbrowski (Sociologia - blok przedmiotów) - pasja w przedmiocie,
      człowiek;
      -mgr Mariusz Knapik (Pedagogika Społeczna) - człowiek;
      -dr Wiesław Piasecki (Ekolog) - pasja w przedmiocie, człowiek;
      -dr Ryszard Mirek (Logika) - pasja w przedmiocie, człowiek;
      -dr Dorota Probucka (Etyka) - pasja w przedmiocie, człowiek;
      -mgr Katarzyna Kosno (Pedagogika Opiekuńcza) - zapał w pracy, ludzkie odruchy;
      -dr Teresa Drozdek-Małolepsza (Andragogika) - pasja w przedmiocie, człowiek;
      -dr Beata Zajęcka (Pedagogika Resocjalizacyjna) - pasja w przedmiocie i ciekawe
      podejście do studenta;
      -dr bieta Kornacka-Skwara (Psychologia - blok przedmiotów) - pasja w
      przedmiocie, człowiek;
      -dr Grażyna Mendecka (Psychologia - blok przedmiotów) - pasja w przedmiocie,
      um. dydaktyczne, człowiek.
      ...innych albo zapomniałem, albo...
      • Gość: ona Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Cz-wie IP: *.cn.com.pl 31.01.05, 12:22
        niejedni okazali mnostwo dobra, ale wybitnie niezastapieni dla mnie:
        Mariola Szwedzińska od wf - niesamowita pasja sportowa, zelazny charakter plus
        wielkie serce dla maluczkich i jeszcze wieksze dla zarazonych ( czesto przez
        Nia) miloscia do sportu, te sks-y, te zawody... - cudnie( Sz.Podst. nr 33),

Ludmiła Banaś od matematyki - matematyk z urodzenia a jednak niewatpliwe
        zdolnosci w tym kierunku okazaly sie mniej wazne niz checi dzielnia sie
        wiedza..pedagog, ktory nie uzyl jednego zbednego slowa a nie zalewal ich
        potokiem, przy ktorym ksiazka byla zbedna a mate lubi sie do dzis....

• Gość: ona Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Cz-wie IP: *.cn.com.pl 31.01.05, 12:23
          aaa. Ludmiła Banaś z LO Kopernika
      • Gość: zssb Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Cz-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 00:11
        Mnie też uczyli Państwo Cieślikowie, tyle że Pan Cieślik miał na imię Mariusz.
        Czyżby nieoczekiwana zmian męża żony?!
    • Gość: aGaciA Ś PANI CALUS Z PODST... 10 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:57
      :):) oraz PAN PAWEL POLISZEWSKI Z GIM nr 17 imienia Norwida;P i...
      Zbiegniew MALECKI z tego gimnazjum.. ;):) POZDRAIWAM
    • Gość: Misiekk Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:17
      III LO:
      Pan Prof. Marcin Mały:-P
      Prof.Jan Randak:-)
      i cała świta nauczycieli klasy IV b matura 1997
      pozdro Marcin
    • Gość: asia Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 5.5R* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 01.02.05, 03:27
      Nieżyjący prof. J.Bereziński (George) z Findera, dzisiaj to chyba Norwid,
      nauczył mnie angielskiego. Potrafił męczyć upatrzoną ofiarę całą lekcję, ale
      wiedział jak przekazać wiedzę i dał nam doskonałe podstawy języka. To dzięki
      niemu po przyjeżdzie do Kanady nie musiałam chodzić na kursy językowe, a zasady
      gramatyki potrfię wyjaśnić moim uczniom.
      • Gość: olga W. Rafał Głębocki z L.O Kopernika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 20:58
        Pan Rafał uczył mnie angielskiego kilka dobrych lat temu - to swietny pedagog
        no i b. sympatyczny. Dzięki niemu do dziś umiem angielski śpiewająco :))))
        Mówiliśmy na niego Krzaczuś, tylko czasem gdy nas męczył na sprawdzianach
        Krzaczor (hi hi hi) - to był oczywiście nasz wyraz sympatii, bo nie każdy
        zasługuje na przezwisko. Bardzo go lubiliśmy! Pozdrawiam!
        • Gość: aciki [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:29
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Sonia Re: Rafał Głębocki z L.O Kopernika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 02:46
            Pan Głebocki tez byl moim nauczycielem. jego lekcje byly relaksujące i
            bezstresowe. Nie mialam problemow z angielskim nigdy wiec moze dlatego sie nie
            doczepiam. jako anglista- ciezko mi ocenic, ale jako czlowiek- bardzo
            sympatyczny. Pozdrawiam Pana Rafała.
      • Gość: okija Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 217.97.165.* 04.02.05, 08:51
        Oj Asia musiałaś dawno temu chodzić do szkoły.
        George był moim wychowawcą.
        Owszem czasami była z niego, że się tak wyrażę, cholera
        ale jak komuś źle się działo nawet w domu rodzinnym
        potrafił pomóc.
        A angielskiego (w tamtych latach) naprawdę potrafił nauczyć
        Mnie po takim długim czasie, nie używając tego języka zostało kilka
        słów i prostych zdań w głowie.
        • Gość: gg Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.paged.com.pl / 213.25.39.* 28.06.05, 12:14
          jego żona mieszkała u mnie na podwórku na Al. Pokoju
    • Gość: dawny uczeń Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 09:19
      w latach 1976 - 1979 uczył nas (szkoła z ul.targowej )historii Pan Jan Tkocz
      bardzo fajny gość.
      • piasia Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch 02.02.05, 11:26
        Hieronim Zyguła - Traugutt - facet, który kochal matematykę i umiał jej nauczyć!
    • Gość: ja Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 11:29
      najlepszy nauczyciel akademicki to dr Janusz Kapuśniak z AJD
      swoja pasja potrafi zarazic kazdego!! wszyscy go lubimy!!!
      • Gość: gosc Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.localdomain / 83.16.16.* 10.04.05, 21:13
        wsrod studentow moze tak (ale u bylych to nie koniecznie), jednak wsrod
        wspolpracownikow niekoniecznie - po trupach a do celu
    • Gość: SIWY Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.05, 13:10
      Profesor Ryszard Parka - VI L.O. im. J.Dąbrowskiego

Pamięta ktoś??
      • Gość: maciej Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.ds14.agh.edu.pl 02.02.05, 13:36
        wedlug mnie najlepszy pedagog jakiego w zyciu spotkalem, niesamowity czlowiek, ze swieca szukac takich ludzi, szkoda, ze na emeryturze.
      • Gość: Aneta M. Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.bis / 212.244.80.* 03.02.05, 18:24
        Profesor Ryszard PARKA z LO im. Dąbrowskiego. Najlepszy nauczyciel jakiego w
        całej mojej edukacji mialam. Nauczyłby tej matematyki nawet najgorszego TŁUKA!
        Rysiu jesteś po prostu WIELKI!
        • Gość: AniaD Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.womczest.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:10
          Najlepsza jest pani profesor (prawdziwa, z tytułem) Elżbieta Hurnik AJD Cz-wa-
          polonistyka- czapki z głów!!!!!!!!!!Cudowna kobieta, dusza człowiek, mądra,
          dobra , ideał. Kochamy Panią i Pani wykłady-
        • Gość: TEWAL Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:27
          W LATACH 60-TYCH CHODZIŁAM DO ''SŁOWAKA'' W TEDY BYLI TAM WSPANIALI NAUCZYCIELE:
          P.WOJTCZAK .P TALIK .TO WTEDY BYŁA BARDZO DOBRA SZKOŁA DYR. BYLA P.KOCZWARSKA-
          ŻAK. MIŁO ICH WSPOMINAM.
    • Gość: magda Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:27
      mgr. Roman Ociepa, oprócz tego ze nauczyciel(biolog) to również człowiek,
      wielki człowiek, uczył w Samorządowym a teraz chyba w ekonomiku na Augustyna,
      napiszcie, moze Was uczy? co u Niego?
      • Gość: Towarzysze z LOS Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:12
        Towarzysz Ociepa niestety już nie uczy nie widzislmy my go na rozkądzie
        nauczycieli w ekonomiku słuh po nim zaginol :(
        • Gość: Towarzysze z LOS Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 10:18
          Jednak nie wolno zpaomniec tez o naszym przywódcy wielkiej osobie mgr
          MArlenie Tarasek która przez 4 lata opiekowała sie klasą f kierunek
          humansityczny gdyby nIe jej opieka torożnie by moglo byc
        • Gość: grzesio Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.pl / *.sfc.pl 05.03.05, 21:40
          pan Ociepa zyje i ma się dobrze! Uczy w ekonomiku i jest zaj*** Świetny
          człowiek, mój sąsiad:)
        • Gość: Ja Re: Uczniowie i absolwenci 8 LOS wpisujcie sie IP: *.trustnet.pl 03.08.05, 15:14
          Wpisujcie sie i wymieniajcie naj naj nauczycieli.Pozdrowionka.
        • Gość: kasia Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.ids.czest.pl / *.ids.czest.pl 27.10.05, 11:13
          uczy w ekonomiku i ma się bardzo dobrze
          • Gość: TTT Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 16:09
            yez przepadalam za Ociepa biolog z powolania i wielki wielbiciel ptaszkow. umial nas zachecic nawet do czekania 2 godzny na jego kolko biologiczne, jego rad sie nie zapomni przydaly sie nieraz, moze pedagogiczne nie byly ale dla nas super - samo zycie :) no ale ma tez wady jak kazdy - a ta co najbardziej mnie przybila to duza lakomosc na pieniazki ale i tak sie go wspomina najlepiej z Samorzadowego pozdrawiam rocznik 80
      • Gość: uczeń ekonomik (augustyna) IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 15.02.05, 17:26
        PAN OCIEPA jest najlepszym nauczycielem na swiecie, potrafi odpowiedziec na
        kazde pytanie. Uczył mnie rok temu-i jego lekcji nie zapomne do konca zycia. Na
        słowa uznania zasluguje tez PANI CZAJKA(chemia), PANI KOKOT(towaroznawstwo).
        Plusik też dla PANI KOSOWSKIEJ(ekonomika) i dla PAZNI ZABORSKIEJ.
        • Gość: bzoza :D Re: ekonomik (augustyna) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.05, 22:09
          najlepsiejsza jest bzoza :D:D:D:DD:D:D:
      • zimna_884 Ociepa i Czajka z LOS 08.03.05, 17:17
        wspaniali ludzie.. to dzieki nim wlasnie stwierdzilam ze to co bede robic w
        zyciu musi miec zwiazek z medycyna!!! A tych lekcji nigdy nie zapomne.. A co do
        pana Romana to malo kto wie o nim wiecej niz to ze pracuje w Ekonomiku.. a
        szkoda.. Oczywiscie ma Pan pozdrowienia od maturzystek z rocznika 2003 z IV
        b !!!
        • Gość: ja Re: Ociepa i Czajka z LOS IP: *.trustnet.pl 03.08.05, 15:10
          Zgadzam się,pan Ociepa to wspaniały człowiek,ktory potrafi doskonale porozumiec
          sie z mlodzieza.Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow.
      • Gość: Ja Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.trustnet.pl 03.08.05, 15:17
        Pan Ociepa byl moim wychowawca,wspanialy czlowiek.6 Z plusem dla Niego.Dobry
        biolog,ogromna wiedza.
    • Gość: Morning Calm Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: 83.16.120.* 03.02.05, 18:43
      Joanna Bedkowska. Z historii nie do przebicia!

Pozdro J.M.C.
      • Gość: lolo Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 19:18
        toamsz jaskóła z historii i wosu najlepszy nauczyciel w częstochowie
        • Gość: proca RYSZARD PARKA IP: *.bis / 212.244.80.* 03.02.05, 19:30
          I wszystko jasne
          • Gość: Dabrowszczak Re: RYSZARD PARKA IP: *.paged.com.pl / 213.25.39.* 28.06.05, 12:18
            Rysia pamietam z Dąbrowskiego
            ale lepiej oceniam prof. TYBINKOWSKĄ - to była kobieta do rany przyłóż
            a pamietacie z Dąbrowskiego innych?
            Juna, Syneczka, Ponika, MR SPIDER'a ?
            • Gość: aka Re: RYSZARD PARKA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 17:31
              Oj Parka dał mi popalić- co pólrocze to poprawka ale mimo wszystko nieźle go
              wspominam- no cóż ja jestem humanistką więc było mi ciężko -dla matematyków na
              pewno jest lepszym wspomnieniem. A co do Juna Ponika i innych - pamiętam, ale
              bez tej iskry którą powinien po sobie pozostawić prawdziwy pedagog
            • Gość: witek Re: RYSZARD PARKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:51
              kim jest syneczek ,mr spider..reszte zxnam?
          • Gość: kopernikus Mirosława Murek IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.05, 19:19
            Wspaniała nauczycielka j. polskiego w małym gimnazjum w Czarnym Lesie.
            Ukończylam ta szkola juz kilka lat temu i do dzis uwazam, że bardzo wiele
            skorzystalam na jej lekcjach i procentuje mi to w liceum.
          • klasi ;] 25.07.05, 21:31
            WIELKIE POZDROWIENIA DLA PANI KASMILI SOKOŁOWKSIEJ ;] OD MARCINA G. ABSOLWENTA ;]
        • Gość: .. litosci IP: *.zax.pl 09.04.05, 23:33
          • Gość: kamilka Re: ANNA OCIEPA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:42
            Bardzo miło wspominam tą nauczycielkę, która kilkanaście lat temu była moją
            wychowawczyni w sp.49. Czy moze ktoś coś wie, co teraz sie z ta Panią dzieje??
        • Gość: Wlodek Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.vf.shawcable.net 27.05.05, 04:35
          Gość portalu: lolo napisał(a):

> toamsz jaskóła z historii i wosu najlepszy nauczyciel w częstochowie

Tomku!!! Przyznaj sie!!! SAM TO SOBIE napisales, zeby byc w dobrym towarzystwie.
          Choc raz:)))))
          Mogles chciaz podac nazwe szkoly dla formalnosci... i podpisac sie:))))
          • Gość: lewy Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 06:23
            Włodku .... spójrz co piszą na naszego nauczyciela .... www.traugutt.net

Promocja zdrowego stylu życia
            Autor: Gość: mandarynka 1b
            Treść: 2004-11-26 16:32:13 83.30.29.134
            Nie powiem...Mandarynki sa bardzo zdrowe i zawieraja duuuuuuzo witaminy C ;)
            POZDROWIENIA DLA PROF. JAKÓŁY, KTORY TAK SIE O NAS TROSZCZY:)
            Autor: M1(H@l3k
            Treść: 2004-11-26 16:37:37 83.30.88.81
            Zdrowe odżywianie to połowa sukcesu :):)
            Autor: Gość: DoRoTkA :)
            Treść: 2004-11-26 16:37:48 83.30.227.189
            fajna akcja :) nie obraziłabym sie jakby było takich wiecej :P Pozdrowienia dla
            pomysłodawcy prof. Jaskóły :)
            Autor: Gość: owieczka
            Treść: 2004-11-26 16:39:40 212.87.240.66
            ja tam baaaardzo lubię mandarynki (owoce-rzecz jasna) no i promotora całej
            cytruskowej akcji - Psora Jaskółę :) ogromne pozdro dla Niego i dla Psora
            Podgórskiego (niech się Pan nie martwi, jeszcze zakwitną na Pana głowie
            kwiatuszki i spineczki) hehehe ;D
            Autor: M1(H@l3k
            Treść: 2004-11-26 16:42:20 83.30.88.81
            Pozdrowienia dla grona pedagogicznego, wspierajacego tę szczytną akcję. "Jedz
            mandarynki- będziesz wielki" :D:D
            Autor: M4R3K_H
            Treść: 2004-11-26 16:47:40 80.55.230.130
            Moze sie myle ale mandarynki to maja chyba duzo witaminy U ?? :>
            Autor: Gość: el nOmado
            Treść: 2004-11-26 16:49:38 83.30.205.19
            Akcja naprawde wspaniala zrobiona z wielkim "porywem" i entuzjazmem, niestety
            niektorym czlonkom grona pedagogicznego to nie odpowiadalo... a szkoda - bo
            zdrowy tryb zycia i owocki sa kazdemu potrzebne ;)
            Autor: Gość: Jihad
            Treść: 2004-11-26 17:29:52 213.76.193.207
            Super akcja spożywanie owoców zwiększa naszą aktywność na lekcjach! :D Trzeba
            dbać żebyśmy byli zdrowi :) No i wielkie pozdro dla Prof. Jaskóły :D Mandarynki
            były pyyyyyycha! :)
            Autor: Gość: tomasz jaskóła
            Treść: 2004-11-26 17:41:58 83.30.24.96
            Uśmiechajcie się .... :):):) WIECIE DLACZEGO ŚMIECH JEST TAKI WAŻNY! Prawda?! I
            oczywiście odżywiajcie się zdrowoczyli pomarańczowo i witaminowo Wtaminy
            pomagają zwalcząc batkerie, drobnoustroje i inne choroby :):) witaminizowana
            Śmiechoterapia :)
            Autor: Gość: Mati
            Treść: 2004-11-26 17:42:47 83.30.12.136
            szacunek dla Prof. Podgorskiego za tresci ktore w ostatnich paru godzinach sie
            pojawily ;) te takie hmm posrednie :)

el nOmado - niestety masz racje...
            Autor: Gość: Slowik
            Treść: 2004-11-26 17:43:10 212.160.108.218
            Owca jest only one!!!!!!!kto to owieczka:>
            Treść: 2004-11-26 18:11:04 212.87.240.66
            a owca to jest sobie jakas tam roznica, no nie?? nie wazne kim jestem. po to sa
            pseudonimy, zeby sie pod nimi ukrywac. Kto wie, ten wie i nie powie. Poza tym
            owca to rodzaj męski, a owieczka rodzaj żeński. Ja jestem owieczka i jush.
            Dlatego owieczka, poniewaz mam cos wspolnego z gorami i jush. rozumiesz jush?
            Pozdro for all. For you tesh, Slowik.
            Autor: Gość: locha
            Treść: 2004-11-26 18:22:00 83.30.243.47
            widze że wiele mnie opuszcza :) mam dość tego gipsa......;) pozdro dla 2f :)
            Autor: Gość: kamila
            Treść: 2004-11-26 18:39:22 83.17.147.106
            czesc loszko ! Mam nadzieje ,ze jak najszybciej wyzdrowiejesz i wrocisz do
            nas-2f. Przesylam pozdrowienia
            Autor: szarki
            Treść: 2004-11-26 18:44:20 83.22.8.135
            prof wyglada jakby byl samarytaninem i rozdawal zywnosc plebsowi :P moze by taka
            akcje zorganizowac w iraku :D niech oni zaznaja pomaranczowej laski :D
            Autor: Gość: girl
            Treść: 2004-11-26 18:54:45 83.30.92.252
            chce tylko napisac ze cala akcja byla bardzo pozytywna(przeciez mandarynki to
            samo zdrowie a kolor pomaranczowy taaaki radosny:) i slowa otuchy dla naszego
            prof.jaskoly i podgora:*
            Treść: 2004-11-26 18:59:54 83.30.24.96
            przyznaję, że CAŁY DZISIEJSZY heapening POŚWIĘCONY BYŁ WOLNOŚCI I DEMOKRACJI I
            NIE MAM ZAMIARU TEGO UKRYWAĆ! BYŁO TO SYMBOLICZNE ZBRATANIE SIĘ Z LUDŹMI
            WALCZĄCYMI O WOLNOŚĆ SŁOWA I PRAWO DO WYBORU!
            Autor: sycy-k
            Treść: 2004-11-26 19:35:02 83.16.19.122
            coż za podstęp Panie Profesorze! a już wszyscy myśleli, że chodzi o
            niezapowiedzianą akcję promującą zdrwowie, a te koszulki pomarańczowe to
            przypadek:)))
            Autor: Gość: Jihad
            Treść: 2004-11-26 19:37:59 213.76.193.207
            I bardzo dobrze że wreszcie oficjalnie padły te słowa. A promowanie zdrowia
            swoją drogą bo w końcu mandarynki były pycha no nie? I ile witamin :)
            Autor: Gość: Ryba
            Treść: 2004-11-26 19:47:21 80.51.57.77
            A wszyscy, którym się to nie podoba niech się poprostu...wypchają!!!
            Autor: Kuba Zet
            Treść: 2004-11-26 19:47:55 212.87.240.46
            Akcja po prostu fantastyczna. Słowa uznania dla prof. Jaskóły. Oby tak dalej :)
            Autor: Gość: rasiu
            Treść: 2004-11-26 19:49:40 83.30.69.73
            BRAWO DLA P.PROF JASKÓLY
            Treść: 2004-11-26 19:51:52 83.16.19.122
            a propos: IId przeprowadziła ankietę wśród popierących ''walkę o wolność'',
            okazało się, że tylko 4 z 35 zapytanych osób (Pomarańczowych) wiedziało jak ma
            na imię opozycyjny kandydat na prezydenta Ukrainy [Wiktor, tak jak i kandydat
            obozu władzy - przyp. red.] ( w grupie ''czterech'' było, aż dwóch
            profesorów)... co prawda nie wiem czemu zadawali akurat to pytanie ;) , ale
            skoro popieramy ideały wolności może powinniśmy wiedzieć kto o nią
            (najprawdopodobniej:> walczy...
            źródło: anonimowy informator z IId
            Treść: 2004-11-26 19:56:22 212.87.240.46
            A czy to ważne. Chodziło przecież o demokrację a nie o nazwiska i osoby
            Treść: 2004-11-26 19:58:15 212.87.240.46
            Obojętne kto rządzi państwem byle było ono rządzone w myśl zasad demokratycznych
            Treść: 2004-11-26 19:59:56 83.16.19.122
            to prawda i było to podkreślane, ale jednak wydaje mi się (mogę się mylić:), że
            jest to pod presją aktualnych wyd. polit. na Ukrainie, pozatym taka wiedza z
            WOS'u może się przydać:D
            Autor: Gość: RePlay
            Treść: 2004-11-26 20:17:13 213.76.193.207
            Dokładnie Kuba zgadzam sie kto tutaj mówi o nazwiskach? Nie ważne kto ważne w
            jaki sposób rządzi i w jaki sposób dostaje sie do władzy.
            Autor: Gość: P!otr
            Treść: 2004-11-26 21:55:05 80.55.230.130
            W Polsce jest podobno demokracja i wolność słowa?! To dlaczego gdy prof. chce
            wyrazic swoje poparcie dla Ukrainy to ma odrazu jakieś kłopoty ponieważ komuś to
            nie odpowiada...
            Autor: Gość: Zenon
            Treść: 2004-11-26 22:00:52 212.87.240.67
            Ponieważ szkoła to nie miejsce na uprawianie prywaty i politycznych manifestacji.
            Autor: Gość:
            Treść: 2004-11-26 22:00:53 213.76.193.207
            Hmmm... problem leży głębiej...
            Treść: 2004-11-26 22:09:51 83.16.19.122
            akcja z pomarańczowym p.prof. Jaskóły demonstrowała poparcie nie dla Ukrainy,
            tylko dla ''WOLNOŚCI I DEMOKRACJI''... wydarzenia za wsch. granicą to coś w
            rodzaju pretekstu...:>
            Autor: Gość: cwir
            Treść: 2004-11-26 22:18:34 83.30.231.176
            tak! koniec dyskryminacji niedojrzalych mandarynek! hasta la victoria siempre!
            Autor: elnomado
            Treść: 2004-11-26 22:19:04 83.30.205.19
            Bylismy jedna z "pierwszych" szkol, ktora przeprowadzila taka akcje jak widac
            pomysly prof. Jaskóły sa niezwykle ponadczasowe poniewaz z tego co zobaczylem i
            zaslyszalem w telewizorni dowiedzialem sie ze bedzie taka akcja w calej polsce w
            poniedzialek, ale moze sie myle.
            Treść: 2004-11-26 22:22:41 83.16.19.122
            można powiedzieć, że premier Oleksy spapugował akcję (trzymał sobie pomarańczę:P
            na obradach sejmu):D
            Autor: Gość: mrowczan
            Treść: 2004-11-26 22:25:04 83.30.86.142
            Dzizas... 90% "pomaranczowych" nie wie nawet, o co w tym chodzi, po co to jest
            itd. Nikt nie wie dokladnie, jaka jest tam sytuacja, kto kogo kantuje, ale
            wszyscy ubieraja sie na pomaranczowo. Dlaczego? JAK WSZYSCY, TO I JA - straszna
            jest ta zasada;/
            Treść: 2004-11-26 22:30:04 212.87.240.66
            nieawno na lekcji powiedzial Pan, ze jest jednym z najbardziej nielubianych
            nauczycieli w szkole. Ale gdyby tak bylo w rzeczywistosci, to czy Pana uczniowie
            przyszliby
            • Gość: lewy Część II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 06:27
              Gość: owieczka
              Treść: 2004-11-26 22:30:04 212.87.240.66
              nieawno na lekcji powiedzial Pan, ze jest jednym z najbardziej nielubianych
              nauczycieli w szkole. Ale gdyby tak bylo w rzeczywistosci, to czy Pana uczniowie
              przyszliby w "pomaranczach" do szkoly??? I tutaj nie chodzi chyba tylko o
              madarynki. W komentarzach jest przeciez tyle slow uznania dla Pana, ze o to, czy
              ktos Pana lubi czy tez nie, nie musi sie juz martwic! Potrafi Pan uaktywnic u
              mlodego czlowieka odruchuczenia sie, co jest naprawde dobre, a te "dżidy" sa
              naprawde czasem mocna mobilizacja(oczywiscie jesli jest to "wypadek w pracy" a
              nie nalog). Przed rozpoczeciem nauki tutaj osoba ze Slowaka duzo mowila,przez co
              wzbudzal Pan we mnie lek, ale teraz wiem ze jest inaczej i że ""JEST PAN
              NAPRAWDE DOBRYM NAUCZYCIELEM" bo nie prowadzi Pan zwyklych lekcji!
              Autor: Gość: Mati
              Treść: 2004-11-26 22:38:26 83.30.45.122
              Owieczko - mi sie wydaje ze nie rozrozniasz 2 rzeczy - szacunku i sympatii do
              kogos - szacunek Prof nalezy sie od kazdego ucznia LO bezwzgeldu na poglady i
              sympatie ;) chocby za dzisiejsza akcje - sympatia to juz sprawa kazdego z nas
              albo sie kogos lubi albo nie :] a co do lekcji no coz :) bywa ciekawie :)
              Treść: 2004-11-26 22:47:11 212.87.240.66
              Dzizas... 90% "pomaranczowych" nie wie nawet, o co w tym chodzi, po co to jest
              itd. Nikt nie wie dokladnie, jaka jest tam sytuacja, kto kogo kantuje, ale
              wszyscy ubieraja sie na pomaranczowo. Dlaczego? JAK WSZYSCY, TO I JA - straszna
              jest ta zasada;/
              a moze jednak ktos sie tym zainteresowal??? bo nie wiem czy wiesz, jesli nie
              jestes uczniem Prof.Jaskoly, to zapewne nie, ze na lekcji historii nie ma
              zwyklych wykladow! my sie "podlaczamy" pod rozumowanie psora i aktywnie
              uczestniczymy w zajeciach! dlatego tez kazdy normalny sluchacz wie, ze tam
              falszuja wyniki, aby nie dopuscic demokratycznego kandydata do wladzy, ze
              chociaz jest on antypolski, to jest demokrata, a chyba wiekszosc z nas popiera
              ten ustroj, wiec dlaczego nie "wspomagac duchowo" mieszkancow Ukrainy? mam tam
              przyjaciol, ktorzy wcale anty-nasi nie sa, a wrecz przeciwnie-bardzo cenia Polaków.
              Treść: 2004-11-26 22:50:31 212.87.240.66
              Mati, rozumiem obie rzeczy, ale zgadzam sie z Tobą w 100%
              Autor: Gość: mrowczan
              Treść: 2004-11-26 22:51:28 83.30.86.142
              owieczka - wierzysz w bajki, ze wyniki byly falszowane tylko w "jedna strone"??
              Autor: Gość:
              Treść: 2004-11-26 22:55:03 213.76.193.207
              A ja się całkowicie zgadzam z Owieczką. Jeżeli uczniowie nie czuli by sympatii
              do Prof. to dość dziwne byłoby pisanie słów uznania w komentarzach. Na pewno
              jest wielu, którzy nie przepadają z Prof. Jaskółą - to normalne. Jednak lekcja
              historii którą prowadzi jest czymś niezwykłym i sądzę że mnóstwo osób tak sądzi.
              Przynajmniej ode mnie respect dla Pana Prof. i podpisuje się pod słowami
              Owieczki: "JEST PAN NAPRAWDE DOBRYM NAUCZYCIELEM bo nie prowadzi Pan zwyklych
              lekcji!"
              Treść: 2004-11-26 23:03:04 83.16.19.122
              wiecie co?
              pomimo, że zapewne władza sfałszowała wyniki, to gdyby ''kandydat
              demokratyczny'' objął stanowisko prezydenckie mógłby okazać się nie lepszy od
              jego kontrkandydata, na plus dla pana W. Ju. można zaliczyć , że jest w opozycji
              do władzy (jej kier. polityki - Rosja) co może przynieśc korzyści Polsce, gdyby
              Ukraina bardziej otworzyła się na zachód... to, że mówi się o nim 'demokrata'
              nie wiele znaczy... a wg mnie każda okazja jest dobra do manifestowania poparcia
              dla tego ustroju ( ja dziś też byłem z malutką pomarańczową wstążeczką:D)
              Autor: Gość: Riplej
              Treść: 2004-11-26 23:09:13 213.76.193.207
              Chyba trochę zchodzimy z tematu. Nie manifestowaliśmy poparcia dla Juszczenki,
              tylko sprzeciw wobec temu co się tam wydarzyło.
              Autor: zamer
              Treść: 2004-11-26 23:45:41 80.53.159.78
              Sto lat, sto lat! Niech żyje, żyje nam…
              Rzec można by, że jest On strasznie groźny, wrogiem uczniów, pogromcą piątkowiczów…
              Ale czy jest tymi osobami naprawdę? Czy nie jest najbardziej szczerym
              nauczycielem w naszej szkole? Czy to nie on pobudza nas do pracy w najbardziej
              niekwestionowane sposoby? Tak, to profesor Tomasz Jaskóła jest tak wspaniałą
              osobistością, potrafiącą dotrzeć do Nas- młodzieży, jak żaden inny nauczyciel (
              chyba, że Podgór )…
              Nie jest żadnym rzeźnikiem, jak głosi plotka, nie jest też barbarzyńcą! „Dżidy”
              są dla Nas przestrogą, zachętą do jeszcze większej pracy, nauki. Możemy
              traktować je ( dżidy ) na różne sposoby, jednak najbardziej odpowiednią
              interpretacją jest zachęcenie, narzucenie, aby uczyć się więcej, gdyż tyle, ile
              potrafimy obecnie jest niewystarczające…
              Prof. T. Jaskóła jest czymś więcej dla uczniów, niż tylko psorem. Jest „Ojcem
              wśród nauczycieli”…
              Dziękujemy Profesorowi, za cały wkład swej pracy, za wszystko, co Profesor
              uczynił ( i zapewne uczyni jeszcze nie jedno ) dla Nas! Dziękujemy!!!
              My- Uczniowie kochamy owoce, ale najbardziej odpowiadają Nam mandarynki… Ach, są
              to piękne, smaczne i tak…demokratyczne owoce…wszystko to prowadzi do zdrowego
              trybu życia… i wszystko dzięki panu, Profesorze! Jest pan wielki, panie T.J.
              Autor: Gość: dawidek :)
              Treść: 2004-11-27 09:44:55 62.111.140.45
              akcja naprawde spoko a mandarynki dobre :)pozdrowienia dla prof. Jaskóły i prof.
              Podgórskiego
              Treść: 2004-11-27 09:50:43 83.16.102.122
              Przepraszam! Na początku roku szkolnego "pisaliśmy listy" w obronie dziewczyny z
              Sudanu! Wtedy nie słyszeliśmy że jest to akcja polityczna! Wtedy nikt jej nie
              negował! Protestowaliśmy przeciwko łamaniu podstawowych wartości DEMOKRACJI
              takich jak wolność, prawo głosu, prawo do życia! Kiedy sprawa dotyczy NASZYCH
              sąsiadów UKRAINCÓW, gdzie chodzi o istnienie tysięcy LUDZI to nie jest to już
              WAŻNE A ja myślałem, że Ukraina WOLNA jest dla nas kluczowym zjawiskiem w
              geopolityce – no ale mogę się mylić. Ostatecznie pisał o tym tylko książę
              Redaktor Jerzy Giedroyć – Ś/ P taki nieznany i nie poważany REDAKTOR „Paryskiej
              Kultury”. Za kilka lub kilkanaście lat NASI uczniowie będą BUDOWAĆ polską
              politykę, będą przedsiębiorcami, prasą, naukowcami! Oni będą tworzyć MOJE I
              WASZE PAŃSTWO! Zatem chciałbym, aby byli ludźmi świadomymi A NIE DROBNYMI
              CWANIACZKAMI NA URZĘDZIE! Aby wreszcie to pokolenie zbudowało PAŃSTWO PRAWA! Mam
              nadzieję, że kiedy będą to robić, wspomnienie owego PIĄTKOWEGO ciepłego i
              pomarańczowego 26 listopada 2004 będzie dodawała im sił i obligowała do
              UCZCIWOŚCI i Pracy na rzecz Civil Society!
              JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ UCZNIOM ZA POMARAŃCZOWY KOLOR WOLNOŚCI - MAMY PRAWO I
              OBOWIĄZEK JAKO NAUCZYCIELE I UCZNIOWIE RAZEM W PRAKTYCE POKAZYWAĆ ŁAMANIE PRAW
              CZŁOWIEKA. I solidaryzować się z ludźmi, którzy są dotknięci autorytaryzmem
              władzy! CÓŻ WARTE BYŁYBY LEKCJE WOSU, gdybyśmy nie mówili o Ukrainie! Cóż warta
              byłaby NASZA MŁODZIEŻ, gdyby była tylko teoretycznie wykształcona i NIE
              POTRAFIŁA W SPOSÓB DOJRZAŁY BUDOWAĆ SPOŁECZEŃSTWA OBYWATELSKIEGO!!! Takie akcje
              są OSTRZEŻENIEM dla WŁADZY również w POLSCE, że Szacunek dla WOLNOŚCI i
              DEMOKRACJI zawsze będzie poparty. I musimy nauczyć tego NASZĄ MŁODZIEŻ! TAK
              BUDUJE SIĘ SPOŁECZEŃSTWO OBYWATELSKIE!
              Chciałem, aby uczniowie byli WOLNI w myśli i słowie. Akcja z piątku NIE MIAŁA
              żadnego podtekstu poparcia dla któregokolwiek kandydata. LECZ DEMOKRACJI I
              SZACUNKU DLA LUDZI - CZYLI SUWERENA PODSTAWOWEGO. Tak aby nie było sytuacji ,
              gdzie jakakolwiek WŁADZA zakazuje wartości, które są osiągnięciem ostatnich 200
              lat wielkich myślicieli społecznych i politycznych ORAZ SAMYCH SPOŁECZEŃSTW!
              Negacja ich osiągnięć jest przyznaniem się do własnej nonszalancji. Innymi słowy
              to co stało się w piątek, a zwłaszcza to co dzieje się TERAZ świadczy, że
              WOLNOŚĆ NIE JEST DANA RAZ NA ZAWSZE i trzeba umieć JEJ BRONIĆ!
              Autor: Gość: kamila
              Treść: 2004-11-27 11:39:10 83.30.24.96
              Zgadzam sie z profesorem. Po ki
          • Gość: Alien Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:10
            Ehh.tak czytam i czytam,i jakos z IV lo tylko 1 nauczyciela zauważyłem,niewiem
            czy to dlatego ze niam tam dobry i fajnych nauczycieli??osobiscie znam kilku,
            mgr Anna Zajdler - potrafila nauczyc matematyki,bardzo wymagajaca os.
            mgr Ryszard Frądczyk - wef świetny wefista

a z SP 38 (tez niewidzialem nikogo:( )
            na 1 miejscu dr Henryk Kołodziej (obecnie WSP) - bardzo dobry nauczyciel i
            człowiek.
            • Gość: ania Re: Wymieniamy najlepszych nauczycieli w Czestoch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:51
              A jaką macie opinię na temat polonistów z ul.Targowej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka