Dodaj do ulubionych

Delegacja z Brazylii

IP: *.vc.shawcable.net 08.11.04, 00:03
Ciekawe kto pierwszy z miejskich notabli wybierze sie na dluzsza wycieczke
do tropikow.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iris Re: Delegacja z Brazylii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:24
      Bliźniacze miasta????Pewnie dlatego,że to tak niedaleko i przejazd niewiele
      kosztuje.Bedziemy mogli sobie wędrować do naszych bliźniaków i Oni do
      nas.Fajnie będzie!Jak to dobrze, że nasz prezydent szuka przyjaciół tak blisko!
      I to kolejny już raz.Ręce opadają!
    • Gość: Yoko Re: Delegacja z Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 08:54
      hehe doczytaj dokładnie a dowiesz się, że już Wrona tam odwiedził ''naszych
      bliźniaków'' :D:D:D:D:D nic tylko mu qrwa pozazdrościć, że za nasze jeździ:(:(:(
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NA WŁASNY KOSZT, W RAMACH URLOPU IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 08.11.04, 13:57
        Jeśli Pan czyta uważnie, gazety, to powinien Pan wiedzieć, że Prezydent
        Częstochowy był w Brazylii z delegacją polskich samorządowców - za własne
        pieniądze, w ramach własnego urlopu, z walizą pełną materiałów promocyjnych
        CZęstochowy. Program pobytu wypełniony był oficjalnymi spotkaniami i
        prezentacjami.

Ireneusz Leśnikowski
        rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
        • Gość: Iris Re: NA WŁASNY KOSZT, W RAMACH URLOPU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 08:43
          Jeśli faktycznie delegacja pojechała promować miasto za własne pieniążki to
          naprawdę chwalebne.Jestem tylko ciekawa co takiego możne nas wypromować w
          Brazylii?Rozumiem gdyby Prezydent promowała nas gdzieś bliżej,w Europie ale na
          innym kontynencie?To raczej żałosne a nie radosne.
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 09.11.04, 09:02
            Szanowna Pani
            Największe inwestycje w Częstochowie pochodzą zza oceanu.
            Dlaczego zatem chce Pani zamykać Częstochowę w sztywnych ramach? Dlaczego nie
            chce Pani dolarów z Ameryki? Wszystko jedno - Południowej czy Północnej? Czym
            różnią się dolary z Ameryki od euro z Europy?
            Czy chciałaby Pani dolary z Japonii, np Toyoty? Bo jeśi tak, to być może trzeba
            tam pojechać i namówić...

Użycie w tym kontekście słowa "żałosne" pozostawiam bez komentarza.

Ireneusz Leśnikowski
            rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
            • ka-8 Dobrze że coś się dzieje. 09.11.04, 09:34
              Cieszę się że miasto (skrót myślowy) myśli o pozyskiwaniu inwestorów. Czy
              gdzies na stronie internetowej UM można odnaleźć informację będącą zapisem tych
              starań i efektów przez nie przyniesionych?
            • Gość: Iris Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 09:54
              Przepraszm Pana ale być może jestem nieduczona.Może to nietakt ale o jakich
              zamorskich inwestycjach Pan mówi?Dziękuję za wyjasnienie ,że Japonia to kraj
              Europejski.Tego tez nie wiedziałam.Z poważaniem Iris
              • jamajca do Iris 09.11.04, 10:01
                Np. TRW

>Dziękuję za wyjasnienie ,że Japonia to kraj
                > Europejski.Tego tez nie wiedziałam

A gdzie Leśnikwoski napisał że Japonia to kraj europejski ??

• Gość: Iris Re: do Iris IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:29
                  Skoro ja pytałam o kraje europejskie a w odpowiedzi padła Japonia no to
                  widocznie leży w Europie choc pierwsze o tym słyszę.
              • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 09.11.04, 10:07
                Prosze przeczytac raz jeszcze.
                TRW, Guardian to firmy amerykańskie.
                Japonia jest przykładem dalekiej i egzotycznej (?) inwestycji.
                Jeśli mówimy o egzotyce: czy będzie się Pani śmiać z LNM, która zamierza kupić
                naszą hutę? Jego właściciel jest hindusem...

Ireneusz Leśnikowski
                rzecznik prasowy Urzedu Miasta Częstochowy
                • ka-8 Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? 09.11.04, 10:24
                  Guardian i TRW to oczywiście dobre przykłady działalności miasta, ale czy nie
                  warto byłoby zajrzeć w poszukiwaniu inwestycji trochę bliżej? Niemcy mają
                  największą gospodarkę Europy, w dodatku bardzo cierpią na przerost płac w
                  przemyśle. My możemy zaoferować im niższe obciążenia socjalne, niższe
                  oczekiwania płacowe i dobrze kwalifikowaną kadrę. To bardzo zmniejszyłoby ich
                  koszty i podniosło konkurencyjność, więc nie sądzę żeby przeoczyli taką okazję.
                  Trzeba ich tylko do tego namówić, niekoniecznie od razu jadąc, ale kontaktując
                  się z nimi, proponując co należy i następnie spotkać omawiajac szczegóły
                  oferty. Wyjdzie z pewnością taniej i jestem prawie pewien że skuteczniej niż
                  szukając inwestorów w Brazylii, gdzie tego co my możemy zaoferować mają w bród
                  u siebie. Poza tym, przykładowo TRW to już dość stara historia, jedynie
                  Guardian i Berger to coś w miarę nowego.
                  • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 09.11.04, 16:51
                    Mam poczucie absurdu tej dyskusji.
                    Nikt nie szuka specjalnie w Brazylii. Prezydent był tam z wizytą, za własne
                    zresztą pieniądze i wykorzystał to (jak zawsze i wszędzie) do zareklamowania
                    Częstochowy. Zrobił to dobrze, bo z kilkudziesieciu miejsc w Polsce
                    brazylijczycy wybrali do swojej trasy po Europie Wschodniej Czestochowę, obok
                    Krakowa, Warszawy, Łodzi..
                    Nic nas to nie kosztuje. Jeśli będą efekty to dobrze. Dziś nie ma znaczenia
                    skąd przychodzi człowiek z pieniędzmi i z jakiego kraju.

Te ataki na Prezydnta za to, że za własne pieniądze chciał zareklamować miasto,
                    a teraz za to, że ktoś się miastem zainteresował, pokazują "w całej krasie"
                    tych którzy to głoszą. Dla postronnych obserwatorów zadziwiające zjawisko.

Ireneusz Leśnikowski
                    • Gość: Iris Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 09:13
                      Panie rzeczniku, czy to ,że ludzie są ciekawi to Pana zdaniem jest to absurd?
                      Część Forumowiczów to z całą pewnością obecny a może i przyszły elektorat pana
                      Prezydenta.Ludzie mają prawo zaspokoić swoją ciekawość dotycząca tego co się
                      dzieje wokół miasta i osób nim rządzących.Nikt się nie pyta gdzie Prezydent
                      spędza wakacje lub ferie.Ma prawo do prywatności jak każdy obywatel ale skoro o
                      wyjazdach pisze prasa to normalni zjadacze chleba nie maja pojęcia w jakim celu
                      wyjchała delegacja( bo mowa była o delegacji nie rodzinie) i kto za to
                      zapłacił.I choć ciekwość to I-szy stopień do piekła , to jednak kto pyta nie
                      błądzi.Czyż nie?Nie mogę pojąć dlaczego zawsze wszysko kojarzy się Panu z
                      atakiem na Prezydenta.Pozdrawiam. Iris
                      • ka-8 Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? 10.11.04, 12:06
                        Dokładnie Iris, to nie jest atak tylko chcę wiedzieć co konkretnego miasto
                        (skrót myślowy) robi dla polepszenia bytu mieszkańców przez zwiększenie ilości
                        miejsc pracy w regionie (pozyskiwanie inwestorów). Jako osoba która oddała głos
                        na obecnie kierujacego miastem, mam chyba prawo o to zapytać. Podejrzewam że
                        osób które chciałyby wiedzieć co konkretnie uczyniono i jakie są tego efekty,
                        sądzę że umieszczenie informacji o tym co się robi w tym kierunku na stronie
                        internetowej Urzędu Miasta nie byłoby ani zbyt dużym wysiłkiem, a przyczyniłoby
                        się do rozjaśnienia tego framgmentu działalności władz miasta.
                        Powtarzam: to nie jest atak, jedynie chcę wiedzieć co robi się w moim mieście
                        dla polepszenia warunków życia jego mieszkańców.

To że uważam że inwestorów można znacznie efektywniej poszukać tuż na naszą
                        zachodnią granicą, to już jest inna para kaloszy. Po prostu myślę że jeżeli w
                        ankietach przeprowadzanych w Niemczech, bodajże 90% przedsiębiorstw deklaruje
                        że chce przenosić działalność do nowych krajów UE ze względu na niższe koszty
                        pracy, to nie ma co się bawić w uprzejmości tylko zgarniać ich do nas ile się
                        da a nie czekać aż ich pobratymcy odwiodą ich od tego zamiaru, albo trafią do
                        Czech. Tylko po to trzeba się do nich zwrócić i zaoferować pomoc, bo jeżeli nie
                        my, to ktoś inny wpadnie na ten sam pomysł i uszczęśliwi mieszkańców swojego
                        miasta/powiatu/gminy.
                  • Gość: Ya_tesh Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.04, 21:37
                    TRW to wcale nie stara historia jak wspomniałeś. Właśnie TRW na Rolniczej rozpoczęło nabór inżynierów do tworzącego się tam centrum technicznego. Inżynierskich stanowisk pracy ma być ponad 200. Patrz ostatni dodatek Wyborczej Gazeta Praca. Takie coś to niezwykle poważna sprawa dla Częstochowy. Spore uznanie dla Wrony za dotychczasową pomoc i wsparcie tego przedsięwzięcia.
                    • ka-8 Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? 23.11.04, 23:37
                      Nowa kontynuacja starej historii. :P Mniejsza o to, dobrze ze cos takiego
                      powstaje, to akurat bardzo pozytywne wieści. Możesz napisać coś więcej, bo nie
                      mam dostępu do częstochowskiej prasy w inny sposób jak w sieci.
                • Gość: Iris Re: NAJLEPSZY JEST MARAZM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.04, 10:36
                  Nie rozumiem czemu się pan tak tej egzotyki uczepił Panie Rzeczniku.Nie jestem
                  rasistką i fakt ,że Hindus chce kupic naszą Hutę wcale mnie nie śmieszy.Z tego
                  co sie orietuję Pan Prezyden w Indiach nie był i nie promował tam naszej
                  Huty.Chodzi mi jedynie o fakt pozyskiwania chętnych do współpracy bliżej , w
                  Europie a Pan mi tu z Japonia!Japończycy sami się zgłoszą jak będa mieli
                  sprzyjające warunki.Przykładem jest Hindus ,którego nikt nie namawiał!Z
                  poważaniem. Iris
    • Gość: kornik Re: Delegacja z Brazylii IP: *.czes.gazeta.pl 08.11.04, 09:42
      Prezydent Tadeusz Wrona juz był w tym roku w Brazylii. Teraz to chyba rewizyta.
      • Gość: wujo kornik niedoinformowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:19
        to chyba wstyd: piszesz z adresu gazety, coz to, nie wiecie tylko piszecie
        podobno? czy nie wykazujecie zaiteresowania bo nie przechodzi przez zgardło że
        był za własne pieniadze w Brazylii? podobno?
    • ka-8 Re: Delegacja z Brazylii 08.11.04, 11:58
      Chętnie poznamy jakie wymierne efekty dla miasta przyniosła ta wzajemna
      turystyka. :/
      • Gość: wujo towarzysze z Tytana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:22
        ka-8 to szczyt, w twoim przypadku tępoty. jak wynika z tego co powyzej Wrona
        był tam za własne pieniadze. źle ci z tego powodu? komu może byc źle z tego
        powodu? ja mam tylko jedno skojarzenie: towarzysze z lsd i tytany intelektu z
        młodzieżówki
        • ka-8 Re: towarzysze z Tytana 09.11.04, 09:36
          Jeżeli rzeczywiście z własnych, to OK. Nie można się czepić.
    • Gość: luk ja tez chce na delegacjie IP: 212.130.22.* 08.11.04, 20:58
      j.w.+!!!!!
      • Gość: gosc poucz sie i popracuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 01:24
        zapracuj i wydaj 10 tysiecy, wtedy pojedziesz. jeszcze jeden warunek: trzeba
        mieć cos w głowie, więc nie masz najmniejszych szans.
        • Gość: luk Re: poucz sie i popracuj IP: 212.130.22.* 09.11.04, 08:44
          najgorsze jest to, ze skoro moja glowa jest pusta (przynajmiej w srodku) to
          czemu taka ciezka
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI TO NIE BYŁA DELEGACJA IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 09.11.04, 17:01
        Zanim się weźmie udział w dyskusji, warto czasami przeczytać co wcześniej
        napisali inni. Sądząc z treści, a właściwie z jej braku, ten wpis miał za
        zadanie podbić go do góry na liście wypowiedzi. Można w ten sposób stracić
        wiarygodność. Jeśli Panu na niej oczywiście zależy...
        • Gość: Kubiś Re: TO NIE BYŁA DELEGACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 18:20
          Niestety ale wydaje mi się że Pan Leśnikowski ma rację. Łatwiej jest namówić na
          inwestycję w Częstochowie kogoś z daleka niż z sąsiednich krajów .Ci z za oceanu
          poza tym jak już zaiwestują to o wiele większą kasę niż kraje europejskie .
          Jqa na miejcu władz też bym jechał za własne pieniądze . Bo inaczej każdy by
          zrobił z tego aferę że za nie swoje się lata po świecie .....Kubiś
          • Gość: luk Re: TO NIE BYŁA DELEGACJA IP: 212.130.22.* 09.11.04, 18:29
            czemu sie odrazu wszyscy na mnie rzucaja. umiem czytac i wiem ze pojechal tam
            za wlasna kasa, bardzo sie tez ciesze, ze przy okazji urlopu nie zapomnial o
            miescie i bedzie staral sie je promowac i szczerze zycze mu sukcesu.

wiec czy jest cos w tym tak strasznego, ze mu troche zazdroszcze. u mnie
            brzydka pogoda, zimno, a brazyli pewnie slonko swieci
    • Gość: katecheta Re: Delegacja z Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 20:50
      To była rewizyta za pobyt w 2003 roku JWP Tadeusza w kraju Izałry i
      Maradony..ILE wydało miasto za przyjęcie pełnego autokaru gości?. 1TAdzio = 31
      osób w tym gubernator i polonus z rodzinami oraz aktywiści biorący udział w
      obiedzie. Ile ? -odpowie Pan L.
      • Gość: Iris Re: Delegacja z Brazylii IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.11.04, 10:19
        Raczej nie odpowie.Pan Rzecznik stara się odpowiadać jedynie na te
        pytania ,które sam uważa za słuszne.Sądzę,ze skoro delegacja z Częstochowy
        pojechała za własne pieniądze to rewizyta też jest na koszt Brazylijczyków.Czyż
        nie ?
      • Gość: Wlodek Re: Delegacja z Brazylii IP: *.vc.shawcable.net 24.11.04, 03:13
        Katecheto nie oszukuj.
        Maradona to ARGENTYNCZYK !!!
        Za duzo seriali ogladasz..
        Ale tak czy inaczej pewnie prezes Kobylanski sie ucieszyl z wizyty.
    • Gość: fil Re: Delegacja z Brazylii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:22
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka