Dodaj do ulubionych

AMASOL-OBÓZ PRACY

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:39
Jak w temacie , ludzie tam pracują od rana do póżnej nocy, 3-4 nad ranem i
nikogo to nie obchodzi.gzie jest PIP i inne instytucje?Żeby ludzie w 21 wieku
pracowali ciężej niż w średniowieczu?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ruda Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 16:37
      A cóż tam się dzieje takiego?...........
      Przybliż nam .....................
      Rudy kołtun :o)
      • Gość: Kubiś Re: AMASOL-- Lager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:06
        Tak to już jest . Rozpoczyna się nowy wątek " Pierdnięciem "i nie wiadomo o co
        chodzi.....Kubiś
    • Gość: marta Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:01
      tz4 To ,że ludzie pracują od rana do nocy nie jest niczym złym,jeżeli mają za
      to godziwe wynagrodzenie.
    • Gość: tz4 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:08
      Jeżeli 4,46\h normalnie, a 5,00\h nadliczbową, to jest według Was normalnie to
      mnie w tym kraju już nic nie zdziwi, przecież to jest łamanie kodeksu pracy.
      Poza tym to nie jest praca tylko w tygodniu, ale również w soboty i niedziele,
      a nawet w święta!
      • Gość: Corka Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.prenet.pl 17.11.04, 10:33
        A cóż tam się dzieje takiego?...........
        Przybliż nam .....................

potwierdzam..........co to za praca z taka stawke?
        i dlaczego zamiast do PIP-u czy Sanepidu lub innych organizacji
        do obrony praw pracowniczych /za komuny takie były jako kadrowa WIEM :-
        ))......teraz nie wiem?/ to tu na Forum?

• Gość: qwerty Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.ids.czest.pl 17.11.04, 11:09
      nie chcesz nie pracuj,duzo ludzi jest na bezrobociu,nie podoba Ci sie daj
      szanse tym,ktorzy potrzebuja pracy,a co za tym idzie pieniedzy:) wybor nalezy
      do Ciebie.
    • Gość: tz4 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 11:47
      qwerty mówisz jak typowy pracodawca-wyzyskiwacz, może też jesteś jednym z nich??
      Typowe podejście naszych "biznesmenów" jak Ci się nie podoba to się zwolnij,
      wiadomo,że jak ludzie nie mają środków do życia, to się godzą na każdą pracę i
      za każdą stawkę, ale to są ludzie i przecież mają swoją godność i jakiś
      szacunek im się nalezy!
      • Gość: Aga71 Re: AMASOL-OBÓZ PRACY IP: 80.51.222.* 17.11.04, 13:27
        Jednak nic nowego taka stawka godzinowa, z tego co wiem są i tacy którzy
        ludziom płacą po 3 zł/h, a cóż ludzie mają robić, wolą pracować po 10 h i mieć
        te 30 zł niż nic.
        Co mam powiezieć mężowi który ma płacone od wykonanej sztuki np. teczki kiedy
        nie ma zamówień w ich zakładzie, nic ludzie nie dostają albo zarobią aż 300-400
        zł za cały miesiąc robot i też nie po 8 godz.Szefostwo ma jedną odpowiedź - nie
        podoba się to wypad z baru.Owszem ludzie są zarejestrowani na 824 zł, z tym że
        200-250 zł ich zarobku za akord jest potrącane przy wypłacie jako podatek i
        itp. opłaty. Wiec jak ktoś ma na koncie 300 -400 zł to wiadomo że nierze urlop
        bezpłatny i tego podatku szefom nie płąci, tylko ile można siedzieć na lewych
        bezpłatynch. Lewych bo przecież człowiek pracował, był gotowy do pracy. Ja już
        bym wolała mieć te 5 zł/h i pewne pieniądze niż dziurę w bucie i trawę na
        śniadanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka