misi.a17 29.06.08, 19:08 Pomóżcie mi znaleźć specjalistę leczącego migrenowe bóle głowy lub lek przynoszący ulgę tej przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 29.06.08, 23:05 Witam! Musisz podac wiecej danych. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
misi.a17 Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 13:07 Ok mogę podać więcej danych ale wolałabym na maila oto on misi.a17@gazeta.pl także prosiłabym o wiadomość. Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 13:27 Nie napisałaś z jakiego jesteś miasta, więc trochę trudno Ci będzie pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 13:33 Jeżeli chodzi o leki przeciwmigrenowe to sporo na ich temat możesz dowiedzieć się z lektury forum. Wszystkie są na recepte i nie można ich brać na własną rękę dopóki neurolog nie zdiagnozuje u Ciebie migreny. Odpowiedz Link Zgłoś
misi.a17 Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 14:53 w województwie pomorskim, mam 17 lat Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 15:46 No to niestety ja Ci nie pomogę, ale miejmy nadzieję, że odezwie się ktoś z Gdańska/Olsztyna/Elbląga... Przede wszystkim idź do lekarza pierwszego kontaktu, opisz mu swoje objawy i poproś o skierowanie do neurologa, bo to właśnie on będzie mógł potwierdzić/wykluczyć migrenę. Być może lekarz pierwszego kontaktu będzie mógł polecić kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś
migrenka21 Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 18:11 Jesteś strasznie tajemnicza. Tutaj wszyscy otwarcie opisują swoje dolegliwości i objawy, a Ty podajesz maila i czekasz aż ktoś pierwszy napisze? Napisz co Ci jest itd, a napewno dużo więcej osób pomoże Tobie i podzieli się informacjami. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 30.06.08, 23:15 Misiu, nie boj sie napisac gdzie szukasz i jakie masz objawy :) Gdybysmy wszyscy pisali na maile to nie byloby forum i nie byloby tyle informacji :) ale jesli chcesz to napisz do mnie. Zobacz najpierw pod: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12154&w=76046799 i jesli nikogo tam nie znajdziesz to idz do swojego rodzinnego lekarza ktory powinien cie skierowac do neurologa. nie daj sie zbagatelizowac, migreny w tym wieku moga bardzo utrudnic zycie, przeszkadzac w nauce i w zyciu socjalnym itd. leki ktore sa najbardziej skuteczne w napadach migreny doraznie to tryptany - Imigran, Zomig, Maxalt, Relpax. byc moze lekarz nie bedzie chcial ci ich wypisac skoro nie masz jeszcze 18 lat ale jesli masz zdrowe serce i nerki a ataki bardzo silne to moze da sie namowic. Oprocz tryptanow, doraznie stosuje sie leki p/bolowe. W zaleznosci jak silne i jak czeste sa napady, mozna probowac leczenia zapobiegawczego. ale to juz wyjasni ci lekarz. Bardzo wazne jest unikanie wywolywaczy: maas.blox.pl/2007/11/ABC-migreny-1.html Unikanie wywolywaczy to podstawa w walce z migrena. Musisz porozmawiac z mamusia pod katem gotowania dla ciebie. Musisz takze zaprowadzic pamietnik przez co najmniej dwa miesiace aby zorientowac sie co najbardziej u ciebie wywoluje napady. napisz smialo jak wygladaja twoje bole glowy, jak czesto je masz, czy ktos w rodzinie tez ma. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
misi.a17 Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 01.07.08, 14:03 bóle głowy mam codziennie mam je od 3 lat mam je w okolicach czoła czasami bóle są lżejsze też pulsujące, mam problemy z koncentracją i z zapamiętywaniem gdy zmienia się pogoda wtedy moje bóle są strasznie mocne ,ma słaby wzrok(nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego) .nie słyszałam żeby ktoś w mojej rodzinie miał takie bóle głowy lub inne .Jeśli jeszcze coś mi się przypomni to napisze.pozdrawiam.Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 02.07.08, 09:10 Paulinko, a czy w zwiazku ze slabym wzrokiem masz dobrane dobre okulary? Bole glowy moga miec powiazanie z oczami ale niekoniecznie. Ale na pewno w przypadku zle dobranych okularow mozna miec bole glowy. Czy mialas robione jakies badania krwi, jakies przeswietlenia glowy i inne? dobrze by bylo to zrobic. czy bylas z tym u neurologa i co on na to? i mialas moze badania na poziom hormonow? Czy pamietasz moze jakies zdarzenie ktore moze miec zwiazek z pojawieniem sie bolow glowy? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
misi.a17 Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 02.07.08, 11:04 Prześwietlenie głowy miałam robione na początku jak zaczeły się moje bóle głowy ale nic nie wykryto.Okulary mam dopasowane chodzę do okulisty tak co 6 miesięcy lub rok ,a jak widzę żę się coś dzieje z moim wzrokiem to szybciej.U neuerologa jeszcze nie byłam , w tym miesiącu mam wizyte u neurologa..zdarzenia zwiazanego z moim bólem głowy nie pamiętam.Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Pomóżcie mi!!!!!!!!!!! 03.07.08, 00:45 Ok. a badania krwi? migrenikom czesto dokucza anemia, niedobory magnezu. bole glowy moga miec podloze w innych chorobach, co lekarz tez powinien zbadac. Ile lat mialas kiedy bole sie pojawily - 14? czy moze pojawily sie wraz z pierwsza miesiaczka lub wkrotce po? wkrotce przed? A co dokladnie dzieje sie z twoim wzrokiem - mozesz opisac? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka andyiw 01.07.08, 15:41 Forum jest między innymi otwartej wymianie informacji o tym, jak ulżyć sobie w cierpieniu, więc chętnie dowiemy się wszyscy co to za preparat. No bo przecież nie jesteś chyba trollem reklamującym cudowny środek, który nas wszystkich postawi na nogi a przy okazji tobie zasili konto... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: andyiw 03.07.08, 02:33 To jest Alveo, Anthonka. Zuwazylam ze sprzedwacy sie ostatnio wycwanili - czytaja dokladnie jakie objawy czego, i sporzadzaja calkiem wiarygodne historie :) wlasciwie to nalezy im sie pochwala z inicjatywe :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
anthonka Re: andyiw 03.07.08, 09:37 No to prawda, Minnie - ten handlarz przynajmniej zrobił jakiś research, w przeciwieństwie do poprzednich, którzy się tu udzielali. Ale chwalić bałwana i tak nie mam zamiaru :) Odpowiedz Link Zgłoś