Dodaj do ulubionych

Do kierowców MPK!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 19:27
Dzisiaj o 18.55 pod Politechniką na Dąbrowskiego zatrzymał się autobus linii 13. Ja, chcąc być w porządku, wszedłem do autobusu przednimi drzwiami. Rozejrzałem się po kabinie kierowcy i co? I nic. Więc wchodzę dalej. A tu nagle kierowca puka w szybę. Pomyślałem, że chce coś ode mnie. Okazało się, że chce zobaczyć bilet. A ja spytałem, czy mógłbym zobaczyć identyfikator. Kierowca odpowiedział coś w stylu "Mam Ci pokazać identyfikator???" (od kiedy kierowca jest ze mną na "ty"). Nie wiem na co się wkurzył, już miałem wrażenie, że wyciągnie jakiś nóż (jak kiedyś pewien kierowca na Śląsku), ale jednak pokazał identyfikator, a ja mu pokazałem bilet miesięczny.

Kierowcy!!! Bądźcie trochę bardziej kulturalni i przestrzegajcie prawa (przede wszystkim ustawy Prawo przewozowe). Nieznajomość prawa szkodzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nawalony Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:55
      No ja mysle ze kierowca autobusu mogl sie podszywac poid drivera wiec twoja
      prosba byla w pelni uzasadniona....what a looser-o cos takiego prosi sie kanara!
      • Gość: lovempk Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:25
        Wszyscy kierowcy MPK Częstochowa posiadają identyfikatory umożliwiające im
        kontrolowanie biletów. Zarząd Spółki zadecydował o tym właśnie z powodu
        wątpliwości odnośnie uprawnień kierowców. A swoją drogą, to w podanym przypadku
        z linii 13 zostało potwierdzone coś innego i jakże ważnego - tamten kierowca z
        całą pewnością jest pracownikiem MPK Częstochowa, a nie uzurpatorem ;)
        • anakastyczny Re: Do kierowców MPK!!! 17.11.04, 00:49
          Kierowca pane jest był i będzie i zawsze są oni kultralni więc proszę nie
          przesadzać
        • Gość: Pasażer Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:52
          Ja nie twierdzę, że kierowcy nie posiadają identyfikatorów. Powinni je umieścić w widocznym miejscu.
      • Gość: Pasażer Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 09:50
        Kierowca sprawdza bilety i kanar sprawdza bilety. Kanar musi okazać identyfikator, więc czemu nie kierowca?
        • Gość: Emigrant Re: Do kierowców MPK!!! IP: 150.254.95.* 17.11.04, 12:46
          Chyba nie masz wątpliwości, że kierowca kierujący pojazdem komunikacji
          miejskiej jest pracownikiem MPK?
          • Gość: Pasażer Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:23
            Nie mam, ale ustawa dotycząca kanara dotyczy również kierowcy.
        • Gość: lovempk Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:46
          Wielu kierowców umieszcza legitymację kontrolerską w widocznym miescu z kabinie
          (często na rolecie przeciwsłonecznej), a poza tym należy przypomnieć sobie, że
          w autobusach są ponaklejane informacje napisane na czerwone: KIERUJĄCY POJAZDEM
          JEST UPRAWNIONY DO KONTROLI BILETÓW. A z innej beczki - kierocy z PKS też
          sprawdzają bilety i jakoś nikt od nich nie domaga się legitymacji rewizora.
          • Gość: Pasażer Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:28
            To bardzo dobrze, że są kierowcy umieszczający identyfikatory w widocznym miejscu. Bardzo rzadko jeżdżę PKS-ami, więc nie znam dokładnie sytuacji. Nikt od nich nie domaga się "legitymacji rewizora", bo może kierowcy umieszczają je w widocznym miejscu.
    • Gość: Passenger Re: Do kierowców MPK!!! IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 17.11.04, 10:55
      Coż, nie można generalizować kierowców MPK, ale niektórzy to "wieśniaki".
      Prawda jest taka że "wieśniak" w społeczeństwie funkcjonuje i tak było i tak
      będzie. Ja również spotkałem się z taką sytuacją i zostałem obrażony przez
      kierowcę MPK i to w sposób znaczący. Potrakotwałem to jako incydent, szkoda mi
      bardzo że ten kierowca, repereznetuje firmę i jako jej przedstawiciel powinien
      się zachowywać.
      Nie jest to wielka sztuka być choć trochę miły, prawda? A no koniec pozdrawiam
      wszystkich miłych i uprzejmych kierowców MPK.
      • Gość: do passengera wiesniak passenger IP: *.com.pl 17.11.04, 15:19
        Jestem dla ciebie bardzo mila
        i dlatego nazwe cie wiesniakiem
        i to wielce glupim wiesniakiem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka