Dodaj do ulubionych

Bank PekaO SA

IP: *.ids.czest.pl 17.11.04, 11:12
czy ktos wie,jak dziala system w tym banku: chodzi mi o karte visa regata,co
miesiac blokuja karty.sami nie wiedza dlaczego tak sie dzieje,poprostu bank
pekao sa jest do kitu i tego banku nikomu nie polecam:):)
Obserwuj wątek
    • Gość: ya Re: Bank PekaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:28
      a widziales ostatnio moze dzialajacy bankomat PKO BP? Ci to dopiero zdolni sa z
      3 bankomatow przy Kosciuszki i Al. NMP zwykle nie dziala zaden lub pracuje
      jeden. Tak samo przy Westerplatte tez cud jesli dziala. Jedyny zwykle sprawny
      to ten w Realu lub Domu Pielgrzyma. Wiesz jaka jest frajda wyjsc po pracy na
      miasto i stac w kolejce 20 minut do bankomatu?

Mam konto inteligo i na skladane reklamacje, ze w konkretnym dniu nie moglem w
      Cz-wie nigdzie wyplacic pieniedzy oczywiscie odpowiedz dostaje, ze zwroca na to
      uwage, poprawia i etc. Czyli standardowe banaly. Mysle, ze jesli wieszka liczba
      klientow wyrazilaby swoje niezadowolenie, a nie traktowala to jako norme
      wreszcie zarzad regionu slasko-dabrowskiego ustawilby naszych lokalnych
      specjalistow do pionu.

Przez tak ograniczony dostep do wlasnych pieniedzy zrazilem sie do Inteligo.
      • Gość: Gal_anonim Re: Bank PekaO SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:47
        Chciałbym zauważyć, że dostęp do gotówki jest utrudniony w każdym banku. Jeżeli znasz choć jeden bank w którym nie stoi się w kolejce do bankomatu to chętnie się tam przeniosę chociaż ciężko by mi było rozstać się z moim Inteligo.

Precz ze Śląskim !
        • Gość: ya Re: Bank PekaO SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:43
          a widzisz bylem w slaskim przez 4 lata i przenioslem sie do inteligo tylko z
          powodu autoryzacji cvc2. W slaskim rzadko kiedy bankomaty nie dzialaly, a
          kolejki bylo o niebo mniejsze. Gdyby w slaskim w ogole wiedzieli co to jest
          cvv2/cvc2 to pewnie bym dalej mial tam konto. Po przejsciu do inteligo szokiem
          bylo dla mnie czekanie 20 minut zeby pobrac pieniadze, brak mozliwosci wplaty i
          wyplaty pieniedzy na dyspozycje ustna i koniecznosc wyplacania 13 000 zl w ...
          bankomacie bo zaden z czestochowskich oddzialow PKO BP nie ma odpowiedniego
          terminalu co bardzo mocno zdziwilo pracownikow inteligo. Na pytanie o wyplate
          sporej gotowki w banku w Cz-wie najpierw na partyline uslyszalem, ze nie ma
          sprawy a gdy wkurzony zadzwonilem, ze jednak zaden z bankow nie zgadza sie na
          to wyrazili zdziwienie, ze to jest nie mozliwe, a po kilku minutach
          stwierdzili "na rzeczywiscie:/".

Czy ty tez uwazasz, ze wedrowka po calym miescie w poszukiwaniu dzialajacego
          bankomatu gdy w zasiegu wzroku masz trzy niedzialajace jest normalne?
          • Gość: m Re: Bank PekaO SA IP: 82.160.21.* 18.11.04, 09:11
            ja mam konto w slaskim, i nie mam zastrzezen - kolejki w oddzialach sa chyba
            wszedzie a przy bankomacie do slaskiego zdarzylo mi sie owszem czekac i 20
            minut ale moze ze 2 razy w ciagu 4 lat.

jezeli nie odpowiada PKO czy slaski to jest jeszcze kilka bankow w
            czestochowie, teraz w tej dziedzinie jest pelna konkurencja , nikt nikogo nie
            trzyma w jakims banku - jak sie cos nie podoba to zmienisz i juz.

PS. do mnie od roku przychodza wyciagi z konta jakiegos goscia, i nie pomagaja
            interencje w banku/poczcie za kazdym razem jest ta sama gadka - jak to ?
            niemozliwe? znowu? zaraz zadzwonie i naprawimy to! dziekuje.
          • Gość: Gal_anonim Re: Bank PekaO SA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:45
            Śląski minie zmasakrował prowizjami, i kolejkami. Miałem krótko internetowy Śląski ale obrzydzenie do tego banku spowodowało zmianą banku na Inteligo. Kolejki do bankomatów pojawiają się zawsze w określonych godzinach, więc unikam tych godzin i problemu nie ma. Nieczynne bankomaty czasmi są, ale to są tylko maszyny, a maszyna czasami zawodzi.Pamiętam jeden taki dzień wiosną, że nie działały bankomaty ale to była awaria całego systemu informatycznego w PKO BP.
            • Gość: XKX Re: Bank PekaO SA IP: *.org / *.org 18.11.04, 22:10
              Mam stycznośc tak z jednym (ING BSK) jaki i drugim Bankiem (PEKAO SA) a takze z
              konieczności z PKO BP - Inteligo. W przypadku pierwszego to kolejki wynikaja z
              tego iz jest to bank odpowiedzalny za rachunki miasta i w zwiazku z tym
              wszystkie opłaty np, za Dowód osobisty czy Prawo jazdy trzeba uiszczac w kasach
              tego banku a ze ostatni doszli jeszcze bezrobotni to kolejki sie zwiekszyły -
              zaleta to gigantyczna jak na warunki naszego miast ilośc bankomatów tak w
              centrum jak i poza nim. Ze nie zawsze moze wszystko jest idealnie to juz inna
              sprawa. PEKO SA to troche inna filozofia i niestety kolejki w głównym ogdziale
              ale one były od kiegy pamietam na szczescie sa file i tam w zasadzie załatwi
              sie wszystko bez problemów i kolejek tez nie widac. PKO BP SA to z koleji stary
              bank (pracujacy na dośc archaicznej jak na dzisiejsze czasy aplikacji bankowej)
              który ma dośc spore aspiracje a zarazem duzo wiernych klientów niestety dopiero
              pozmianie oprogramowania bedzie mozna mówic o pełnej integracji tak z Inteligo
              (tak na marginesie to Inteligo nie od poczatku było własnoscia PKO BP i dlatego
              sa pewne problemy z dostempem do niego w oddzałach stacjonarnych - po prostu
              niema pełnej inegracji obu systemów bankowych. a co do wyboru banku bez kolejek
              to naprawde nie brakuje ich w Czestochowie ale nikt nigdzie nie zagwarantuje
              całkowitego braku kolejek.
        • Gość: Kubiś Polecam MILLENNIUM jest super !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 22:19
          Millenium :-) Tu nie ma problemów z wypłatami z bankomatów . Natomiast jak widzę
          kolejki do PKO to przypominaja się czasy Socjalizmu ( kolejki ) tylko te
          dzisiejsze są dobrowolne.Ludzie lubią stać w kolejkach no bo inaczej by dawno
          zmienili Bank.....Kubiś
          • ka-8 Re: Polecam MILLENNIUM jest super !!!! 19.11.04, 08:05
            Oj Kubiś, współczuję Banku Millennium. Jeżeli konto ma być dla osoby prywatnej
            to już raczej wybór pomiędzy mBankiem a Multibankiem. Zresztą dla
            zainteresowanych polecam grupę dyskusyjną pl.biznes.banki (jest w serwisie
            usenet.gazeta.pl) tam takie pytania są codziennie, temat wałkowany na
            okrągło.
            • Gość: Kubiś Re: Polecam MILLENNIUM jest super !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 11:03
              Bardzo możliwe . Ja w Millennium mam też inne konto i ogólnie obsługa działa
              sprawnie i szybko . Napewno jest lepszy niż PKO .....Kubiś
              • ka-8 Re: Polecam MILLENNIUM jest super !!!! 19.11.04, 14:08
                To akurat nie ulega wątpliwosći! :) [choć podejrzewam że nietrudno być lepszym
                w 'customer service' od PKO] :P

Dla poszukiwaczy hardcore i wnętrz bankowych z PRL rodem wziętych, polecam salę
                na górze w oddziale PKO BP w Al. NMP. Ostatnio dane było mi tam trafić i nie
                mogłem nadziwić się jak takie 'sale bankowe z lat 70-tych' jeszcze się
                uchowały. :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka