Dodaj do ulubionych

Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:57
Witam,mam prośbe i pytanie.
Bardzo prosze o wpisywanie swoich doświadczeń ze stacjami benzynowymi??
Zastanawiam się gdziem najpewniej tankować i "rozsądnie"(nie pasuje zbytnio
to słowo) za to paliwo płacić??
Ja najczęściej tankuje na NESTE (koło Real-a) bezołowiową 98,jak dotąd jest
wszystko OK.
Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: heh Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 17:14
      ja tez tankuję na neste, spojrz na ceny. roznica 24 do 35 groszy na litrze.
      szok. z tego ci wiem, to rafinerie ( dolar leci w dol ) obnizyly lacznie ( tak
      od ok 3,5 tygodnia ) ceny paliw, ze srednia wyszla 40 gr !! na litrze taniej,
      kupuja stacje , ale stacje nie obnizaja cen - czemu - po tu zmowa jest , i juz.

w katowicach jest taniej, we wro jest taniej, tylko u nas na kazdej stacji ceny
      sa takie same. brak slow.
      • Gość: etylin Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 22:19
        Potwierdzam !!!! stacja przy M1 !!!!! Jakosc adekwatna do ceny
        • Gość: konrad Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 23:30
          Czyli niska?
          Nie wiem dlaczego ale kilku mechanikow odradzalo mi tankowanie tam.
          Z tego co zauwazylem to jakosc paliwa jest taka jak wszedzie czyli siki.
          Nie jestem do konca przekonany czy laja tam takie ilosci za jakie sie placi.
          • Gość: Przemo23 Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:38
            Głupoty gadasz!
            To czemu w rankingach w GW stacja Neste zawsze stała wysoko co ?
            Ja tam tankuje od początku i stwierdzam ze paliwo jest super!
            I w dodatku ta cena...
            • Gość: ??? Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 00:15
              bo dała w łape!! to w polsce ostatnio na topie
    • Gość: PawełBMW Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:05
      Dzięki za te głosy.
      Musze powiedzieć że jak lałem tam 95, to auto było takie sobie, natomiast jak
      kilka razy zatankowałem to odczułem lepszą dynamikę.Nie jestem rajdowcem,ale
      przy wyprzedzaniu pewność się przydaje. Może to też być subiektywne
      odczucie,sam niewiem.
      Ale wiem na 100% że dwa razy po zatankowaniu w zimie w zeszłym roku na Schellu
      przy OBI,(jadąc dalej chciałem mieć lepsze paliwo) za pierwszym razem miałem
      wodę w filtrze-stwierdziłem to bo auto mi stanęło na drodze,woda uzbierała się
      w filtrze.Za drugim razem po prostu zamrzło paliwo/woda w przewodzie paliwowym-
      nie polecam tej stacji-a i było to zwykłe 95 i zmęczony czasem opel kadett.
      Nie powtórzyło mi się to już nigdy więcej.nawet po NESTE.
      Pozdrawiam i dziękuje.
      • Gość: Aga71 Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: 80.51.222.* 26.11.04, 15:22
        Nie polecam tankowania na ul. Akademickiej (no chyba że ktoś na mur beton
        musi), druga trefna stacja prywtana to poza Cz-wą w Aleksandrii, ostatnio
        tankuję w Orlenie na Barbary (były CPN)
        • Gość: marluk NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:22
          PISAŁo sie o tym rok temu, można np. zatankowac do tico czy uno 2-3 litry
          więcej niż pojemność baku, zajmował sie tym kiedys prokurator z rejonówki
          • Gość: poinformowany Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:55
            ja ostatnio tankuje w nowym JET> Spalanie o dziwo spadlo o 1 litr !! Ale do
            paliwa mam mieszane uczucia, zawsze po tankowaniu auto odpala za 2 - 3 razem
            (samochod jest nowy i dosc dobrej klasy) - na innych stacjach ta sytuacja nie
            wystepuje. Chyba zaryzykuje 98 na NESTE.
            Uwielbiam tankowac w Bytomiu, Poznaniu i Tarnowskich Górach - zawsze paliwo
            jest doskonale i to 95 !
          • Gość: PawełBMW Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 14:35
            Własnie mam wrażenie,tankując na NESTE, że zanim poczuje się przepływ paliwa
            przez węża to poleci już troszke kaski. :( Gdyby się było bagatym to nie byłoby
            problemu z niczym...echh.. :))
            • Gość: Kubiś Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:48
              Jeżeli klient nie liczy się z gotówką to polecam stacje SHELL benzyna V power 98.
              Ja mam auto o bardzo dużej pojemności i jeżdzę na gazie , ale benzynę na rozruch
              staram się tankować na tych stacjach natomiast gaz to tylko na BP. Pozdrawiam
              .....Kubiś
              • Gość: Gal_anonim Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:09
                Nie ma paliwa V-power 98, jest albo V-power który ma 95, albo zwyczajna 98, jest jeszcze V-racing i ona ma nie mniej niż 99.
                Palwo tam jest drogie, każdy rodzaj zasadniczo jak wszystkie poza tym o czy piszecie i Auchan.
                • Gość: Kubiś Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:41
                  > Nie ma paliwa V-power 98, jest albo V-power który ma 95, albo zwyczajna 98, jes
                  > t jeszcze V-racing i ona ma nie mniej niż 99.
                  SORRY Gal_anonim ma rację! Pomyliłem się bo rzadko tankuję benzynę . Miałem na
                  myśli tą V-racing. Przepraszam .....Kubiś
                  • Gość: poinformowany Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 20:45
                    dzis zatankowalem paliwo na probe na NESTE (98) i jestem zadowolony.
                    Postanowilem nawet zrobic test paliw 98 i 99, zatem za 2-3 dni, jak paliwo sie
                    skonczy, zdam relacje i zatankuje na innej stacji.
                    Nie mialem odczucia (na NESTE) ze paliwo nie leci z dystrybutora. Auto
                    zachowuje sie dobrze, silnik pracuje plynnie
                    • Gość: PawelBMW Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 11:34
                      Do "poinformowany"
                      Dobry pomysl, podziel się wrażeniami po NESTE.
                      Ja generalnie tam tankuje 98 od jakiegoś miesiąca.Jest OK,jedyny minus to to że
                      się szybko kończy :(
                      Pozdrawiam
                      • Gość: poinformowany Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.pl / 80.48.252.* 01.12.04, 09:33
                        Pierwszy TEST 1 - NESTE 98. Jestem zaskoczony jakoscia paliwa. Auto zachowuje
                        sie swietnie, ma bardzo dobre przyspieszenie - praktycznie nie odczulem zadnej
                        roznicy przy zmianie paliwa (z BP). Za ta cene polecam.
                        Dystrybutor raczej nie oszukal, bo spalanie takie jak zawsze 8,3 (srednie) -
                        jazda ostra, badz bardzo ostra -gorace dni w firmie :)
                        .

polecam, dla pewnosci zatankuje tam jeszcze raz. Natepny w kolejce 99 shell
                        racing :)
                        • Gość: Paweł-BMW Re: NA NESTE OSZUKUJE DYSTRYBUTOR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 15:59
                          DZIEKI DZIEKI
                          JA nie kombinuje,mecze automaty na NESTE
                          Jest SPOKO!!!
                          Spalanie jak zawsze 11-12 l.
    • Gość: Kulczyk Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:41
      Ja tankuję na stacji Auchan już od 1,5 roku i wszystko wydaje się OK. Jeżeli
      chodzi o NESTE, słyszałem kiedyś, że oszukiwali klientów na błędnie
      wyskalowanych dystrybutorach. Pisała o tym GW.

Proponuję akcję: informujmy wszystkich na forum o aktualnych cenach benzyny w
      Częstochowie. Może uda się wywrzeć jakiś wpływ na mafię paliwową? Jeżeli
      zaczniemy bojkotować wszystkie Shelle, BPy i inne drogie Orleny, może będzie
      szansa, że obniżą w końcu ceny?
      • Gość: Pawel Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 22:50
        Akcja OK
        Tylko jak zaczniemy bojkotować firmowe stacje to co nam zostanie???
        Ja mam NESTE "pod nosem" ale raków ;)
        Pozdrawiam
        • Gość: lll Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 23:10
          Na Rakowie jest Neste?
          • Gość: Drogi Gaz Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.com.pl 02.12.04, 07:18
            Ludzie wiecie ile zdrozał gaz ? 90 procent od tametego roku ? czemu nikt sie
            tym nie zajmuje?
            • Gość: Przemo23 Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 09:16
              Bo my jeżdzimy na benzynce ;)
            • altu Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena 02.12.04, 14:21
              gaz zdrozał, bo:
              - wzrosly ceny gazu w rafineriach - rok temu, o tej porze kosztował ok. 250 USD
              za tone. teraz jest ok. 500 USD za tone
              - przyszła akcyza na gaz (byla tylko na benzyny i oleje) - 630 zł/tone
              - przyszła opłata paliwoa - 105 zł/tone

oprócz tego na poczatku 2004 r. byly b.wysokie kursy Euro i Dolara, co takze
              przyczynilo sie do wzrostu cen.

obecnie, mimo, ze ceny w rafineriach spadają, to utrzyma się poziom ok. 1,90 -
              2,00 za litr, ponieważ od nowego roku wzrosnie akcyza.
    • Gość: ZIKO Re: Gdzie tankować paliwo??Jakość/Cena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 12:01
      NIE tankować w Rząsawach to jest kierunek na W-wę dokładnie w firmie gdzie
      produkują asfalt /koło dawnego ZOMO/totalny GNOJ,!!!! po zatankowaniu ujechałem
      30 m dalej była Pomoc drogowa.Auto ma 1 rok vw2,5 tdi niestety koszty naprawy
      2000zł .Sk......le powinni to pokryć .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka