Gość: antykatolik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 08:52 toż to swięto czarnych i katoludków wiec niech wyjmą z własnej kieszenia 30tys i urządzaja sobie co chca. 30 tyś???? a droga na Opole (wizytówka miasta-sic!) jest w tragicznym stanie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kornik Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.czes.gazeta.pl 30.11.04, 11:16 A ja się cieszę, że w święta będzie ładniej na ulicach i nie miałbym nic przeciwko temu, żeby miasto co roku dodawało coś nowego do tych dekoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Axl Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.prenet.pl 30.11.04, 12:36 Pojdą pieniądze znów na jakieś świecidełka a ludzie sie cieszą jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dziecko Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 12:55 i bardzo dobrze!!! Im więcej w ludziach dziecięcych uczuć, tym milsze jest życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nim Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:04 Żałuję trochę że okres świąteczny trwa tak któtko,miasto nasze a w tym alleje wygladają naprawdę uroczo. Gdyby to zależało odemnie dekoracja powinna być rokrocznie inna i cieszyć oczy na okragło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie dziecko Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 13:26 też tak uważam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Master Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:27 Żeby to jeszcze były jakieś ciekawe te ozdoby ale od lat jest jedno i to samo... Nuda... Poza tym jak postawią choinkę na środku placu Biegańskiego ubraną od połowy w górę w tandetne lampo-kule to już będzie porażka na maxa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.04, 14:17 Ej przesadziłeś chyba.Na całym świecie wszyscy świętują i ozdabiają miasta a my co? Gorsi jesteśmy ?To taki wyjatkowy i radosny okres.Droga ,owszem jest ważna ale tradycje są nie mniej ważne a te światełka też są wizytówką miasta.Cieszmy się nadchodzącymi Świętami, może więcej dobroci obudzi się w niejednym z nas?:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 16:27 Macie racje, pogaśmy światła, przecież lepiej żeby te pieniądze radni podzielili między siebie. Ech, głowy do pozłoty, a może tak popatrzycie od bardziej optymistycznej strony? To radosny czas dla wszystkich, katolików i innych wyznań. Czas z rodziną to czas stracony? chyba nie, a to jedna z niewielu okazji spotkania sie z rodziną w liczniejszym gronie. Czy noc sylwestrowa na Biegańskim byłaby weselsza gdyby nie było dekoracji w alejach? Ja osobiście bardzo się cieszę, że miasto jest takie kolorowe w tych dniach. Pozdrawiam wszystkich pesymistów i optymistów. Uśmiech czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.trustnet.pl 30.11.04, 17:21 za 30 tys. to za wiele bys nie wyremontował, może z 10 mb asfaltu, ta droga przecież wymaga gruntownego remontu, razem z podłożem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 17:44 Mnie też bardzo cieszą dekoracje w Alejach. Pierwszy raz udekorowano je gdy Prezydentem miasta była p. Rozpondek. Myślę, że należałoby dokupić coś nowego aby zaskoczyć mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.d2.club-internet.fr 30.11.04, 18:14 Odpowiadasz na : Gość portalu: ss napisał(a): > Mnie też bardzo cieszą dekoracje w Alejach. > Pierwszy raz udekorowano je gdy Prezydentem miasta była p. Rozpondek. > Myślę, że należałoby dokupić coś nowego aby zaskoczyć mieszkańców. zaskoczyc mieszkancow to mogloby nie tylko Miasto lecz gospodarze Alej parku przy Jasnej Gorze A i sam Szczyt! pieknymi wystawami, w temacie rodzinnego swietowania czasow bajek i legend a poza wystawami to mogliby tez regula Pieciu darowanych Choinek tego rocznym swietem przez: " W przyszłym tygodniu staną choinki na pl. Biegańskiego, Daszyńskiego oraz przy skrzyżowaniu ul. Waszyngtona i Śląskiej. Drzewka zaoferowało pięcioro mieszkańców."serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2419423.html i zgadzam sie Swieta powinny trwac na okraglo przez caly rok: prezenty (w stylu chinskiego przyslowia: zamiast ryby podaruj wedke bo ten co ryby szuka bedzie wiedzial jak ja zlowic) ale nie tylko, bo to szczegolnie radosny refleksji, a i konca zamknietej ksiegi konca roku dobrych no i czasami tych z lekka niezamierzonych inwencji jest. Gospodarze Alej Do dziela! Angeli Dziekuje z Usmiech! Iris, z Usmiechem sie Klaniam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 08:26 Szybkimi krokami zbliża się najpiękniejszy czas:o)Bądźmy szczęśliwi i uśmiechnięci:o)I oby jak najwięcej światełek zapaliło się nie tylko na światecznych drzewkach ale w naszych sercach :o)Ukłony i serdeczny usmiech:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.d2.club-internet.fr 01.12.04, 08:56 Cieplo, rodzinnie, radosnie i duzo dobrych przemyslen, abysmy zdrowsi, silniejsi i pomocni sobie byli. Usmiech w swiatelkach na codzien kazdemu niech obcym nie bedzie. Przedswiatecznie Klaniam sie Irys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 09:58 Tymczasem zamiast nowych światecznych światełek zaświeciło słońce i też jest ślicznie.Posyłam słoneczny, optymistyczny uśmiech:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 20:00 Popieram wszystkich, których cieszą nadchodzace święta. To w końcu najpiękniejszy okres w całym roku. Miasto powinno zrobić coś na prawdę extra i uzupełniać dekoracje świąteczne co roku. Proponuję wydać tylko 1 zł. na mieszkańca (czyli ok 250 tyś zł.) Pozdrawiam i życze trochę z wyprzedzeniem szalonych, bajkowych i zwariowanych swiąt. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angela Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 12:30 Czytając Wasze wpisy usmiecham się, są jednak ludzie życzliwi i pogodni. Oby tak dalej. Mam nadzieję, że do tego grona dołączy nasz znajomy z UM Ireneusz Leśnikowski? Pozdrawiam słonecznie i wesolutko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katecheta Re: Świąteczne dekoracje w Alejach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 17:15 Problem jest w pieniadzach? a w czym? Czytać czy być czytanym? Świetować czy być świetym? ................... ............... WIERZYĆ CZY DEMONSTROWAĆ WIARĘ? Odpowiedź należy do NAS! Odpowiedz Link Zgłoś