Gość: tra Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.proxy.aol.com 13.12.04, 14:54 rozgonic szumowine,niech ida do pracy!!!zboczency Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Negatywny Szumowina to tekst z H. Pottera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 15:51 Chyba nie wiesz kto to jest zboczeniec. Czy ci coś zrobili,że tak myślisz?? Nigdy nie słyszałem o przypadku , że ludzie o odmiennych pogładach zgwałcili jakąs osobę. Jednak słyszałem o tym, że ksiądz zgwałcił 7 letnią dziewczynkę, chyba jest pewna różnica prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hel niezależność pod kontrolą IP: 213.199.204.* 13.12.04, 16:33 Solidaryzuje sie jak najbardziej ze squadowiczami, W Polsce trudno zrobić coś niezaleznego , coś pozasystemowego - poniewaz to jest wilekie TRUMAN SHOW. Kulutura niezalezna - jest uwiklana w plataine ukaladów!!! Ludzie probujacy zyć wolni od wszslkich systemowych fatałaszków - sa uwazani za "nienormalnych" - a to wlasnie Oni zyja w zgodzie z samym soba i robia przy tym mnostwo rzeczy za ktore nalezy im sie szcunek i podziw. Co do narkotykow - sa weszedzie - takie czasy, ale to nie powod by bic i okradac ludzi. Gdyby policja zmiast palowac w czasie imprez, zadbala by o profilaktyke przed - hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś
de.rerum.natura Re: Szumowina to tekst 13.12.04, 16:40 Gość portalu: Negatywny napisał(a): > Chyba nie wiesz kto to jest zboczeniec. Czy ci coś zrobili,że tak myślisz?? > Nigdy nie słyszałem o przypadku , że ludzie o odmiennych pogładach zgwałcili > jakąs osobę. Jednak słyszałem o tym, że ksiądz zgwałcił 7 letnią dziewczynkę, > chyba jest pewna różnica prawda?? Większości z Nas łatwiej jest wierzyć w zło niż dobro. Albo pisz precyzyjniej do czego odnosisz argumentację albo zaprzestań wygłaszać komunały. Pozostawiając na boku histerię pseudozwolenników skłotów, buńczuczne zapewnienia reprezentantki Policji - Na razie wiemy tylko że 1. w trakcie party z udziałem sporej ilości osób pojawiła się Policja. 2.Znaleziono narkotyki u niektórych uczestników. Nie wiemy natomiast: 1. Czy jakiekolwiek pieniądze zostały skradzione.? 2. Czy zachowanie Policji to wymysł czy też efekt zachowania niektórych uczestników spotkania? 3. NIe wiemy czemu organizatorzy imprezy promując styl życia bez narkotyków, współpracując z Monarem nie zareagowali. ? Sumując: 1.Dlaczego organizatorzy nie przerwali partu widząc narkotyki? 2. Jeśli pieniądze skradziono- może wśród uczestników była czarna owca, becząca histerycznie aby odwrócić od sibie podejrzenie? 3. O skłócie wiem od dłuższego czasu i wcale mi nie przeszkadzał. Do dziś. A właściwie do momentu zapoznania się z dyskusją. 4. Zamiast histeryzować o atakach na styl życia- pomyśleć i zorganizować nowe party ale bez dragów Karus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypuszczajaca Re: Szumowina to tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:28 Nie yłam uczestniczka tej imprezy, ale wiem z dobrych źródeł informacji, że: Tak , pieniądze zostały skradzione ok 2 tys zł. Policja nie miała prawa kopać ludzi po twarzy nawet gdyby byli oni winni, samo mówi za siebie to ,że np rzycali zwierzeciem o sciane. Prawdopodobnie organizatorzy nie mogli upilnowac przeciez 50 osob( moze nawet i wiecej) . Winni byli jedynie ci co przyniesli narkotyki.Byli świadkowie którzy widzeili pieniądze u pilicjanta/ów. Na każdej imprezie mom zdaniem bedzie troche dragow. No takie jest moje zdanie na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
de.rerum.natura Re: Szumowina to tekst 13.12.04, 19:54 Gość portalu: Przypuszczajaca napisał(a): > Nie byłam uczestniczka tej imprezy, ale wiem z dobrych źródeł informacji, Nie kwestionuję Twojej prawdomówności, a zwyczajnie nie mam zaufania do tzw.dobrych źródeł. Pamiętaj proszę że tam gdzie w grę wchodzi słowny przekaz, tam zawsze łatwo o zafałszowanie. Równie dobrze mogło być tak, że policja jeśli faktycznie weszła w posiadanie owych pieniędzy zwyczajnie je zabezpieczyła jako dowód. Że nie miała prawa kopać nikogo po twarzy lub gdziekolwiek bądź - tu jest zgoda co do poglądu. Jedyne prawo jakie ja preferuję w którym każda metoda jest dozwolona to ochrona własnego życia - ale sądzę że i z tym byś się zgodziła. Czy tak miało miejsce i w tej sytuacji? - myślę że poszkodowany powinien złożyć zawiadomienie do prokuratury. Oczywiście, jeśli świadkowie zeznają że to co widzieli to prawda a nie wytwór extasy na przykład. To jest również argument przeciwko zażywaniu narkotyków (chcesz by Ci wierzyli - nie ćpaj i nie miej widów) Nie przemawia do mnie argument, że właściciel nie mógł/ nie miał wpływu na uczestników. Skoro przypuszczał że do tego dojdzie, musiał również liczyć się z konsekwencjami. Jeśli sytuacja go przerosła lub był świadomy że z faktu obecności większej ilości naćpanych wzbudzi to podejrzenia - sorki jest dorosły i powinien przewidywać. Chce żyć w komunie - jego prawo i niech go broni; również przed zagrożeniem jakie niosą równe znajomymości, przez których obecnie może mieć niezłe perturbacje. Przypuszczająca - fakt że obecnie na każdej imprezie są narkotyki nie jest chyba miarodajnym argumentem na korzyśćw dyskusji. Karus PS. Negatywnemu odpowiem mimo wszystko i zdawkowo. Kolego - to Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przypuszczająca Re: Szumowina to tekst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:58 Drogi Karusu!!, jeśli nie wiesz większości rzeczy na ten temat wejdź na wypowiedz osoby pod pseudonimem "szk"(chyba ) tam będzie opisana w szczegółach cała ta sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
de.rerum.natura Czytałem , czytałem... 14.12.04, 19:09 Przypuszczająca - czytałem; czytałem również inne wypowiedzi. Sęk w tym że jest to jedna z nielicznych wypowiedzi osoby podającej się za obecnego w trakcie całej tej "hecy". Pozostałe są histerycznymi, mało przekonywającymi wrzaskami "złotej" lub jak kto woli "bananowej młodzieży". Jest w tej wypowiedzi jeden szczegół, dość istotny. Obecność ekip telewizyjnych. Ciekawe co zarejestrowały i ile tej "prawdy" głoszonej przez forumowiczów ostoi się w konfrontacji z zapisami? Bo jestem przekonany, że reporterzy materiał nakręcili. No chyba że podniesione będą również głosy że i zapisy zmanipulowano. A że ktoś w końcy takie zarzuty podniesie to tylko kwestia czasu. Znam również relacje z drugiej strony - ogólnie ujmując odmienne w zestawieniu z wrzaskami przeczytanymi na forum. Nie zmienia to mojej pierwotnej oceny- należy poczekać na dalsze , bardziej wiarygodne informacje i zawcześnie by szafować oceniami kto jest bandytą a kto niewinną ofiarą. Bo to co się dzieje na forum to nadal histeria - a w tym w jazgocie umykać uwadze zaczynają kluczowe kwestie. pozdrawiam Karus PS Bo problem zasadniczy to narkotyki w społeczeństwie - zażywać czy nie zażywać. A cała otoczka problemu to kwestia karalności, implikacji jakie wiążą się z posiadaniem/ zażywaniem narkotyków, mniejszej lub większej skuteczności wymiaru sprawiedliwości, policji. I dobrze jest o tym pamiętać by nie utonąć w medialnym szumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Negatywny do Karusa odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:37 Nie będe z tobą polemizować na ten temat, albowiem jesteś nieelokwentmy i nie partycypujesz konwencji absolutnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektromamuśka Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 17:26 Jestem już starsza i pamiętam kiedy byłam młoda. Miałam pracę, pieniądze i stać mnie było na wszystko, a teraz nie mam pracy. A wiesz dlaczego??? Bo nie mam pleców i nie stać mnie na płatną protekcję. Ty chyba jesteś zboczony, aspołeczny albo masz bogatych starych, którzy nie wiadomo jak się dorobili, a już na pewno nie podali nikomu ręki. Ty jesteś taki sam jak nasz obecny złodziejski rząd. A co do szumowin to gwarantuję Ci, że mieszkańcy ELEKTROMARYJKI na pewno nie są szumowinami ani zboczeńcami, znam ich społeczność i kilku z nich osobiście i pochwalam to co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdka Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 19:10 ja tylko chciałam powiedziec ze my nie kradniemy taka za zasada Odpowiedz Link Zgłoś
slip83 Naucz się pisać baranie 13.12.04, 16:43 Po 1 skłot bądź squot (z angielskiego: nielegalne zasiedlenie) a nie squad (ang: grupa, skład, zespół) co za baran to pisał... Po 2 Ci ludzie zrobili więcej dobrego dla Częstochowy niż pan Wrona, zresztą współwłaściciel (bądź udziałowiec... nie jestem do końca pewien) Klubu Depo - najbardziej przećpanej częstochowskiej speluny. Po 3 dyskoteki mają prawników i kasę dlatego są zbyt trudnym celem Po 4 płaski powiedział że nie jest w stanie wszystkich gości skontrolować, a nie że nie było drugów, a to jest różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zardzewiałaa Re: Naucz się pisać baranie IP: 212.244.80.* 13.12.04, 19:08 no tu sporo takich baranow siedzi, a ja jak najbardziej jestem za skłotersami :) i za ich dzialaniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prauze nie squad tylko squat - to jest roznica pajace IP: *.welnowiec.net 13.12.04, 19:37 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nictam Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: 213.78.65.* 13.12.04, 20:50 przeciez nie chodzi o to jak kto napisal jakis wyraz,sprzeczacie sie o to ,a przeciez rozchodzi sie tu o ludzi i ich poglady, oraz wartosci.Jesli sie patrzy na to z perspektywy kilku tysiecy kilometrow to naprawde zal dupe sciska,ze mimo wszystko w polsce sie urodzilam.Ludzie otworzcie oczy i zastanowcie sie czy nie przesadziliscie (droga wladzo)?? NIE TAK POSTEPUJA LUDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szka Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.12.04, 21:51 po calej tej akcji dostalam maila od kolegi, ktory napisal tak: "Najpierw był jeden samochód, przetrzepali samochody stoj±ce przed ogrodzeniem oraz ludzi co wyszli poza nie. Chyba co¶ znależli bo potem przyjechało ich więcej. Na końcu w sumie to ich było około 40 (rozbójników) albo więcej, w 3 cywilnych samochodach, 4 radiowozach i 4 sukach, brakowało tylko czołgu. Otoczyli kordonem co 10 metrów cala posesję - wszyscy w kaskach, ochraniaczach, kamizelkach i z pałami(w dłuższej wersji) i stali... Potem ucichła muzyka, chyba odcieli pr±d. Aż wreszcie około godziny 10 słychać łup, łup (w drzwi) "otwierać ku.., policja!" i jeszcze raz. Potem chyba rozjebali dzrwi. Znowu słychać łup, łup (tym razem chyba w ¶cianę) "wypie..ć ku.. na dł, wszyscy po kolei...wypie..ć ku..". Wyszedłem na korytarz to szarpali, i popychali ludzi do wyj¶cia. Zwłaszcza taki jeden w cywilu wygl±daj±cy jak desperado, kręcone włosy na żel, z twarzy widać że kawał sku..ela. Napie..li ludzi latark±, jedn± dziewczynę zrzucili ze schodów. Powyci±gali ludzi z żek, co spali. Angol był na boso - a tu zimno! "Stawać ku.. tam i ręce na ¶ciane" Ogólnie agresja, chamstwo, wulgaryzmy i zastraszanie. Niektórzy się stawiali to była szarpanina. Kto¶ ze squatu mówi: "Jestem opiekunem tego budynku, chcę wiedzieć czy macie nakaz" "Ch.. ci do tego, spie..j pod ¶cianę", itd. Przyjechała telewizja TVN24, i regionalna TVP3. Trzepali dokładnie - niektórych nawet do kaleson, sci±gali skarpetki, itd. Wywracali plecaki do góry nogami. Parę osób zawineli, większoć ludzi trymali do ok. 13:30 na zimnie (mrozie?), tych co nie mieli dokumentów jeszcze dłużej o ok. póltorej godziny, bo jaka¶ przerwa czy co? Sami się gubili w tym co robili. Jeden mówił to drugi tamto. A w oddali - gapie stali, a ludzie jad±cy ulica też się gapli na aferę zamiast na drogę. Ze sprzętem graj±cym to delikatnie raczej się nie obchodzili jak go przeszukiwali." przeraza mnie to wszystko i bardzo zastanawia... a najbardziej to sie obawiam, ze wszystko ucichnie a ci co powinni poniesc konsekwencje dostana jeszcze premie za dobrze wykonana prace. w tym kraju nie ma policji. sa tylko chamy i zlodzieje, ktorzy wykorzystuja swoja sile przeciwko slabszym. prawo jest prawem. coz, jesli jest smieszne i zabrania posiadania czegokolwiek, posiadajacy narkotyki powinni tez zostac ukarani. ale przede wszystkim powinna zostac ukarana policja. jak patrze na to wszystko to coraz bardziej trace szacunek do naszego kraju i tego smierdzacego systemu. nie wiem co bedzie. nie pozwolmy jednak by wszystko przeszlo bez echa dla policji. bo takie sytuacje beda sie zdarzac coraz czesciej... i z drugiej strony to sie dziwie, ze ci idioci nie uzyli broni. przeciez najbardziej lubia sobie postrzelac z zamknietymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 22:31 Szka i inni,zniszczyliscie po czesci moj swiatopoglad(ten dotyczacy panstwa prawa)-fatalnie.Nie wiem kogo mam sie teraz bac-najlepiej nie wychodzic z domu- ale oni przeciez w imie prawa wpadna do mojego domu,pod byle pretextem.Nie bylem w sklocie,ale z tego calego opisu potrafie to sobie wyobrazic i uwierzyc- smutne.Wspolczuje wszystkim nie winnym,szczerze wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z 10-ciu Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:20 nie wiem jeszcze czy dobrze robie pisząc ten komentarz ato dla tego, że spotkanie z adwokatem mam dopiero o 16.00 dzisiaj. Jestem jedną z osób, której policja postawiła zarzut posiadania substancji niedozwolonych.jednak od początku: mam za sobą trochę przeżyć z policją w tle, przeszukiwano mój dom, byłem oskarżany i aresztowany w przeszłości. Jednak na pytanie policjantów (i kogokolwiek) "czy byłem skazany prawomocnym wyrokiem?" odpowiadam - nie. żywe fakty z "elektromadonny": około 10 wpada na posesje banda facetów drących się w niebogłosy: -ku..a Policja!!! na ziemie ku..a!!! jeden w mundurze, reszta po cywilu(w chwile potem więcej mundurowych) stoję jak wryty w ziemie...- no co jest ku..a!!!nie rozumiesz?!! -ale oco chodzi?- pytam...ito był błąd..-ku..a na ziemie i rozbierać się do naga ku..a!!!!!! -ale jak to ? -i jep! pierwsza piącha trafia w czoło(moje), i "bania" na poprawkę.- Morda w kubeł, i ściągaj szmaty ku..a!..nadal niewierze w to co się dzieje dookoła.....-ale oco panom chodzi?- słyszę z boku...i jep! leżymy we dwóch... -chyba za ostro?- niewiem co mnie podkusiło, bo już żałuje tych słów....bucior, bucior, bucior...- ku..a! mówiłem morda w kubeł!!!!takiś ku..wa delikatny? to ja ci pokaże za ostro ku..a!!!!- i kolanem na moje plecy, a potem zrywają funkcjonariusze ze mnie ubranie... - sprawia wam to przyjemność?- pyta ktoś z boku, i jep! już leży...poddaje się po rozerwaniu bluzy i zdarciu zemnie spodni... -ok,ok już się rozbieram!- mówie ,reszta obecnych w tym pomieszczeniu imprezowiczów robi to samo.....zostajemy w samych majtkach, stojąc boso na betonie....-jak możecie, ku..a, może mnie zabijesz, a numer odznaki, jakiś dokument?- pyta ten obok - na kolana ku..a! ty jeba..u! jeszcze ci mało?- ale chłopak jest twardy...mundurowy przeszukuje nasze ciuchy w tym czasie..-ten czysty!- to otym odważnym, obok mnie.... - a ty ku..a cwaniaczku co sie patrzysz !!!!na ściane się patrz!!!!!-i do swojego kumpla po cywilu-"aleśmy akcje pie..eli, jak CBŚ ku..a.ha,ha!!!! wpada koleś w czarnej skórze...- no co tam chłopaki? skuć i wywóz na dołek!- - tak jest komendante! kajdanki , suka, tv , posterunek...... kolejna publiczna "osobista", w obecności kominiarzy z antyterorki..... -ten czysty!- to o mnie... -spisz zeznania i niech wypier...a,.... mimo tych dobrych nowin nie umiem się cieszyć...podpisuje zeznanie jako świadek.. -a dowód masz?-pyta policjant -no zabrano mi podczas pierwszej rewizji..- -no to poczekaj, musi się znaleść.....- zamieram do pokoju wchodzi ten "dumny z akcji jak CBŚ"... -o ku..a, cwaniaczek!!-rzuca na stół reklamówkę(plastikową torbę)- to tu masz dowód i amfe , ha ha!! -ku..a, to już przegięcie!!!-puściły mi nerwy, i jep!znowu zaliczyłem piąchę... potem klasyka....podpisz!!!- nic bez adwokata-..i tak w kółko, aż do 16.00.... w końcu, powiadamiają adwokata...-to nie moje !- mówię do prawnika- to podpisz tylko 'że rozumiesz zarzuty, jakie ci stawiają, a na resztę odmów składania wyjaśnień, tylko wiesz mogą cię potrzymać do jutra...- -ok, dziękuje, tak zrobie- potej rozmowie zmiana taktyki, troche krzyku ale w zasadzie dalej normalna procedura..... na razie nie moge opisać szczegułów, ale wrócę do tego po rozmowie z adwokatem.... Jeśli ktoś nie wierzy, niech poda adres emial prześlę mu kopie papierków z zatrzymania......trzymajcie się ! system już taki jest , czasem gryzie, kogo popadnie!........ Odpowiedz Link Zgłoś
essencestt Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej 14.12.04, 15:05 stary... oni powinni za ta akcje dozywocie dostac... strasznie Ci wspolczuje - jakis rok temu spotkala mnie podobna historia tyle ze obylo sie bez wywozu na dolek. Gdyby byla jakas mozliwosc pomocy na odleglosc (jestem z 3m) - wszelkiego rodzaju listy protestacyjne, cokolwiek... pisz na e-sense at wp dot pl ... bo bezsilnosc mnie zzera :((( szczere pozdrowienia i 3mam za Was kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chceszPalić-NiePij Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.magma-net.pl 15.12.04, 03:16 wierze widziałem, chociaż mnie obudzili jak już byłem przeszukany i skuty okazało sie że miałem w kieszeni "zawiniątko foliowe koloru żółtego z zawartością suszu roślinnego koloru zielonego" niestety potwornym kacu nie wpadłem na pomysł że "to nie moje" i mam pecha. teraz to już chyba za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewazne Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:53 droga kochana,zawsze pomagajaca nam dumnym obywatelom w potrzebie,bedaca zawsze tam gdzie trzeba POLICJO!!! CCCCCHHHHHWWWWWDDDDDPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
independent7 bezpieczne przedstawienie 13.12.04, 22:52 Przy okazji warto podkreślić iż działania represyje wymierzone w użytkoników narkotyków nie przynoszą żadnych pozytywnych rezultatów. Według danych Krajowego Biura d/s Przeciwdziałania Narkomanii od nowelizacji ustawy dostępność narkotyków wzrosła, wzrosła także liczba użytkowników narkotyków, jedyne co spadło to ich ceny. Teze iż podobne działania Policji nie skutkują w całej Wspólnocie Europejskiej potwierdza także wstępny raport Unijnej agencji EMCDDA i Europolu. tak tylko chcialem nadmienic, a odnosnie lowienia wyrostkow to zawsze na takich lowach moze przez przypadek zginac ktos niewinny.(niedawne wydazenia na blokowisku), a tu jak na tacy i policja cacy cacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teknomajik Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: 81.219.144.* 13.12.04, 23:34 Jak długo jeszcze świat bedzie się przyglądał segregacji obywateli na tych, którzy legalnie odurzają sie alkoholem, a tych, którzy siegaja po inne substancje wprawiające w odmienne stany świadomości? co jest podstawą takiego stanu rzeczy? czy tylko społeczna akceptowalność alkoholu? przeciwnicy narkotyków powiedzą, że narkomanii kradną i dopuszczają sie różnorakich przestępstw. cóż, to samo można powiedzieć o alkoholikach... ludzie używający środków psychodelicznych, w znaczny sposob, poza oczywiscie wyjątkami, ktore mozna znaleźć dla kazdej reguly, nie maja wiele wspólnego ze steoretypowym obrazem heroinisty, lezącego na progu kamienicy nie bedac juz nawet zdolnymn, by żebrac. spozycie srodkow odurzajacych laczy sie z muzyką - tak bylo za czasów the Doors i the Beatles, tak jest i teraz,ludzie tancza pod wplywem extazy, LSD , a grzyby halucynogenne, tak jak zreszta i wczesniejsze dwie substancje moga byc cennym źrodlem wgladu, choćby poprzez to, ze w tancu pod ich wplywem, mozna doswiadczyc rozpadu, odejscia od swego EGO,marihuana, stala sie srodkiem codziennego uzytku dla setek tysiecy ludzi na calym swiecie, czy jej przeciwnicy chca ten fakt uznac, czy nie, miedzynarodowe agencje i organizacje od lat donoszą, że pomimo wielkich nakladów wszelkich srodkow wojna przeciw narkotykom nie przynosi rezultatów. najwieksze zagrozenie ze strony tychze substancji polega, jak kiedys wskazal mi w rozmowie pewien obywatel Szwajcarii tkwi w tym, ze w zwiazku z zepchnieciem ich do sfery kryminalnej "DRUGS ARE NOT WELL DONE" - potencjalne narzedzia, staja sie niebezpiecznymi zabawkami. nie uzywam teraz srodkow, nawet nie pije alko, raz na kilka miesiecy zapale jointa, ale w przeszlosci tak nie bylo - bywalem uczestnikiem wielu takich imprez jak ta w Czestochowie, przyjmowalem potezne dawki LSD, extazy, grzybow, by na drugi dzien, bedac totalnie wyczerpanym fizycznie po nocy spedzonej w tanecznym transie, czuc jednak, cos czego nie mozna nazwac inaczej jak jedynie, katharsis - bogactwo swiata, zwykli ludzie na ulicach, wymieniony usmiech ze sprzedawca w sklepie, wzruszenie na widok starszej pani z pieskiem nabierały szczególnego znaczenia, szczególnej głębi. te doswiadczenia staly sie dla mnie odskocznia od swiata narkotykow, ale to wlasnie dzieki narkotykom zaznalem ich. zdaje sobie sprawe, ze dla wielu ludzi takie party to tylko okazja do najebki, ale zeby ich aresztowac, przesłuchiwac i zamykac, za to ze inaczej wola sie odrealnic, to gruba przesada. srodki odurzajace powinny byc w licencjonowanej sprzedazy, zaopatrzone w dokladna instrukcje obslugi. wtedy mlodzi ludzie majacy szanse stac sie przestepcami za posiadanie malej pigulki, czy woreczka zielonych kwiatów konpii, lub za posiadanie wiekszej ich ilosci dla swych znajomych, szansy tej byli pozbawieni, a ze jesli chodzi o inne sfery zycia, raczej przestepcami oni nie sa, przestepczosc bylaby nizsza, poszanowanie prawa wieksze. czas skonczyc z ta glupota - przesladowaniem narkotykow - nie tylko w polsce, ale i na calym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alladin Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.12.04, 11:05 Uzywki wszelkie łaczą się z muzyka duzo dłużej nawet niż te 20, 30 czy 50 lat. Sa one obecne w życiu człowieka od czasów kiedy jeszce nie wymyslono pisma, od czasów kiedy ludzie umieli jedynie połaczyć ze soba dwie skóry zwierzecia by okryć swoje ciało przed zimnem. Gdyby nie halucynogeny nie byłoby rozwoju ludzkości - kultury szamańskie (nastarsze i kiedyś jedyne) powstały własnie wokół halucynogenów. Działanie ludzi inspirowane było własnie wizjami jakich doświadczyli podczas obrzedów. Te obrzedy stymulowały poczucie jedności, solidarności i akceptacji dla innych ludzi jak i dla całego Stworzenia. To tyle na ten temat, bo to nie jest dyskusja na temat wyższości narkotyków nad alkocholem (coś jak dyskusja nad wyzszością świąt Bozego Narodzenia nad Wielkanocą...). Bo oba rodzaje używek mogą być niebezpieczne i traktowane adekwatnie do niebezpieczeństw prawem. Brawa dla studwudziestokilogramowych panów milicjantów za udaną akcje kopania 60-70 kilogramowej młodziezy za to że odważyła sie myśleć i żyć inaczej niż oni sami. Za to, że mają otwarte głowy i oczy na to co się dzieje na śwecie. Teraz na szczęscie Pannowie milicjanci dostaną wspaniałe paczki i bony w nagrode za ten niebywały sukces i kupią swoim grzecznym (jakoby) dzieciom piekne prezenty i bedą śpiewać wspólnie z (bezpiecznymi teraz) rodzinami kolendy za sutym stołem (dostaną teraz 13 i 14 wypłaty + premia okolicznosciowa + nagroda). A w wieku 55lat przejdą na sutą emeryturę i w sile wieku będą robili grile z kolegami wspominając w dowcipach ten sukces... Pozdrowienia składam również wspaniałym dziennikarzom - bez nich nie poznalibyśmy "prawdziwej prawdy". Mizeria, rzenada, hańba dla waszej profesji.... Chowacie głowe w piasek albo nie chce wam się zupełnie uprawiać dziennikarstwa... W tym miejscu chciałbym wyrazić wyrazy współczucia i solidarności dla poszkodowanych w tym babiloskim show! Niestety nie zdąże przybyć na demonstrację/pikietę przed Trójkatem... :( PEACE! Police and thieves in the streets are scaring the nation with guns and ammunition Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teknomajik Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: 81.219.144.* 14.12.04, 11:49 "Our generation is the best mass movement in history - experimenting with anything in our search for love and peace. Our temple is sound, we fight our battles with music, drums like thunder, cymbals like lightning, banks of electronic equipment like nuclear missiles of sound" - phil russell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIKO Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 11:47 ToMNR popieram jest to zepsuty człon społeczeństwa ,zepsuty do szpiku Nadają się tylko do labolatorium na badania patologiczne Wywieżć wszystkich do kliniki w Zabrzu tam studenci porozbierają ich na czynniki pierwsze ,i w słoiki do nauki dla innych.Policja robi wszystko prawidłowo powinni bydło usypiać po zatrzymaniu i won do prosektorium!!!Adolf to by was ćpuny wyleczył ,piec jeszcze mozna rozpalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teknomajik Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: 81.219.144.* 14.12.04, 12:05 co natomiast prawo móei o fanach Adolfa Hitlera? zastanow sie ziko, albo skonczysz w ciupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teknomajik Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: 81.219.144.* 14.12.04, 12:07 co natomiast prawo mówi o fanach Adolfa Hitlera? zastanow sie, ziko, albo skonczysz w ciupie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alladin Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.12.04, 12:14 Zepsutym członem społeczeńtwa jest osoba szkodząca temu społeczeństwu. Ludzie mieszkający na Squocie nie szkodzą naszemu społeczeństwu - wręcz przeciwnie z tego co wiem... Fakt, że niektórzy z nich czasem zapalą sobie jointa nie oznacza szkodzenia społeczeństwu - jedynie sobie i to w stopniu nie większym (a nawet mniejszym) niż zapalenie 2 papierosów czy wypicie setki wódki... Zepsutym członkiem społeczeństwa jest natomiast jednostka namawiająca do przemocy i prześladowania innych... Taka jednostką jesteś właśnie Ty - nie nazwę cie Człowiekiem bo nie zasługujesz na to miano faszysto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alladin Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 14.12.04, 12:23 PS: Wszyscy którym nieobojętny jest los poszkodowanych i mają możliwość przypominam/informuję o pikiecie pod trójkatem dziś o 14. Niech wiecdzą, że patrzymy im na ręce i nie jest nam wszystko jedno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SeNsIr I Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 12:38 Najbardziej mnie dobija jak ludzie niemający pojęcia o niczym i nie widzący dalej niż czubek swojego nosa oceniaja innych ludzi uznając siebie za lepszych. Ciekawi mnie na jakiej podstawie to robią. Co to znaczy byc lepszym człowiekiem według nich?? Jeśli ktoś daży nienawiścią ludzi tylko dlatego, że oni palą trawe lub zarzucają inne psychodeliki, to wcale taki ktoś niepowinien uważać się za lepszego od nikogo. Zło właśnie wynika z nienawiści a nie z palenia ganji. Więc jeśli ktoś zacznie osądzać innych i życzyć im źle to niech najpierw spojrzy na siebie i zobaczy ile sam robi "dobrego". Poza tym życząc komuś źle, takie osoby życzą źle same sobie. Gdzie w tym wszystkim tolerancja, wolność i miłość ?? Ci niby "ćpuni" są wolni więc jeśli chcą coś zarzywać to ich sprawa, szczególnie, że nie robią wtedy krzywdy innym tylko najwyżej sobie. A o panach policjantach to nie chce się wypowiadać bo to dla mnie zupełnie inna rasa kosmitów, to w większości nie są ludzie tylko marionetki sterowane przez żądze włacy i wyżycia się. PeAcE & LoVe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Trzeba potrafic ponosic konsekwencje swoich czynow IP: *.aster.pl 14.12.04, 14:16 Dostalo sie narkomanom i co z tego ? Mogli nie cpac, to w polsce podchodzi pod paragraf. Jezeli ktos lamie prawo, to niech zdaje sobie sprawe, ze moze poniesc konsekwencje i niech ma odwage je ponosic. Z jednej strony chcecie, zeby policja katowala dresow i bandziorow a z drugiej strony oczekujecie, ze za dragi was grzecznie na komisariat zawioza, poczestuja kawa, pobiaduja z wami, ze was rozumieja i puszcza do domu. A potem umorzenie. Cpacie, to ponoscie konsekwencje. Jak wam prawo nie odpowiada, to jedzcie do Holandii. I cpajcie tam. Policja powinna byc surowa dla kazdego lamiacego prawo. Dla narkomanow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Trzeba potrafic ponosic konsekwencje swoich c IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 14:26 Radku! prawo prawem, lecz niestety: w tym przypadku nie bylo ostrego przemytu narktykow (zadnego przemytu!) nie bylo sprzedazy narkotykow a wiemy , ze takie historie odbywaja sie nagminnie w knajpach i na dyskotekach wiec skad ta wybiorczosc???? cos Tobie powiem: w San Francisco i w Berkeley (Kalifornia, USA) jesli zlapia (ale nie robia oblaw!) kogos kto posiada narkotyki na swoj prywatny uzytek to takiego delikwenta kieruja do poradni w rodzaju polskiego MONAR-u. (odmiennie przedstawia sie federalna procedura---ale to nie ten temat) ta sprawa smierdzi na odleglosc (pisalem juz moje zdanie na ten temat na innym watku) wiec prosze Ciebie Radku: skoro tak to wjazdy policji na kazda dyskateke i do kazdego mlodzieza wypelnionego baru! bo ta akcja to policzek dla samych policjantow. wstyd czestochowskiej policji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima w knajpach , dyskotekach i o zgrozo: Szkoly! IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 14:29 czyli wsrod nieletnich!!!!! ilu nieletnich wyciagnieto wpolrozebranych na mrozne powietrze na ulicy Warszawskiej???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima ilu nieletnich swobodnie rozpija sie w barach? IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 14:43 ilu nieletnich swobodnie handluje narkotykami? ilu nieletnich swobodnie kupuje alkohole w legalnych punktach sprzedazy??? Policjo Czestochowy: raz jeszcze wstyd!!! nie posiadacie zadnego plaznu prewencji! nie wspolpracujecie z odpowiednimi organizacjami, ktore posiadaja doswiadczeni i autorytet spoleczny w tych sprawach! dla Was zrobienie zadymy w kaskach antyterrorystycznych przy swietle reflektorow i kamer to Wasz Narkotyk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: ilu nieletnich swobodnie rozpija sie w barach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:47 Radku,zastanow sie lepiej jakbys sie czul np bedac jako jeden z 10 rozebranych.sam tam czasem przychodzisz,a ze akurat cie wtedy nie bylo to sie ciesz.storimaq,szacunek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orlik Re: Trzeba potrafic ponosic konsekwencje swoich c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 14:49 wiesz co?wez sie zastanow co wypisujesz bo zaraz sam poniesiesz konsekwencje swoich czynow Odpowiedz Link Zgłoś
essencestt Re: Trzeba potrafic ponosic konsekwencje swoich c 14.12.04, 15:45 a wyobrazasz sobie praworzadny chlopcze ze za kazdego spalonego papierosa czy wypite piwo grozi Ci kilka lat wiezienia i potraktowanie jak scierwo przez bande policyjnych k...w? slyszales kiedykolwiek o "wolnej woli"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teknomajik Re: Trzeba potrafic ponosic konsekwencje swoich c IP: 81.219.144.* 14.12.04, 19:17 tylko czy w obronie łamanego prawa może sama łamać prawo? cos tu chyba nie gra koles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oooooo Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 00:41 kit z tymi ludzmi,bo jak ćpają to jak najbardziej ich powinni zamknąc,ale żeby kotem rzucac,co za chamstwo,powinny teraz wkroczyć organizacje walczace o prawa zwierząt i policji dokopać,niech płaca za leczenie kota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pirania do Ziko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 16:05 Moim zdaniem nie masz prawa mówić takich rzeczy na ich temat , niech bedzie ze sa wyrzutkami spoleczenstwa, ale nigdy nie życzy się komuś, aby byli doświadczeniami w labolatorium!!. Chciałam jescze powiedzieć, że Adolf powymordowal ponad 2 miliony ludzi!! JAk i nie więcej!! Udawał władcę a później chował się jak tchórz pod zimią żeby go nie dopadli ludzie, którym powymordowal rodzinę. A ćpuny (tak ich nazwałeś) to tez ludzie i bez wzgeldu na to ze biora narkottyki, też: żyją, chodzą, mają rodzinę, uczą się oraz pracuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hwdS Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.magma-net.pl 15.12.04, 03:29 życze ci zebyś gdzieś na meczu dostał śmiertelnie policyjną pałą [i do zabrza], a adolfowi to tylną łape uszkodzili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ZIKO do ZIKO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:14 kretyn z ciebie!wlasnie studenci w zabrzu i nie tylko potrzebuja roznych ewenementow spolecznych o takich jak twoje pogladach.dla "oczyszczenia spoleczenstwa" z takich przyglupow jak ty ,lepiej zebys tam sie sam zglosil baranie!uwierz,dobrze ci radze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Beast wyroki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.04, 15:35 udzie maja sprawy przez funkcjonariuszy cholernej policji. naprawde rozumiem, ze psy chcialy kogos okrasc- zdaza sie. nawet ok, niech bedzie, ale dlaczego za wszelka cene niszcza przyszlosc mlodych ludzi? czemu? to, ze jestem za legalizacja narkotykow, to ze jestem przekluta i wytatuowana to chyba jeszcze nie powod, zeby niszczyc mi zyciowe plany i mozliwosci. ludzie, opamietajcie sie. zwracam sie tutaj do obserwatorow tej sytuacji, do osob, ktore nie znaja calej prawdy o sytuacji o tym jak bylo. jestescie bombardowani cala papka roznych wersji tego wydarzenia. ucierpial tak naprawde squat, a nie policjanci czy inni urzednicy na wysokich stanowiskach. to daje do myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl.indymedia.org SPOTAKNIE ORGANIZAC.AKCJI POMOCY ELEKTROMADONNIE IP: 195.116.62.* 14.12.04, 15:57 14 grudnia (wtorek) - zapraszam wszystkich ktorzy chca pomoc w akcji solidarnosciowej z ludzmi ze sklotu elektro madonna na spotkanie w tej sprawie, dzisiaj (wtorek) o godzinie 19:00 w Jadlodajni Filozoficznej, ul. Dobra 33/35, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl indymedia org SPOTAKNIE ORGANIZAC.AKCJI POMOCY SKŁOTOWI IP: 195.116.62.* 14.12.04, 15:57 14 grudnia ( wtorek ) - zapraszam wszystkich ktorzy chca pomoc w akcji solidarnosciowej z ludzmi ze sklotu elektro madonna na spotkanie w tej sprawie, dzisiaj (wtorek) o godzinie 19:00 w Jadlodajni Filozoficznej, ul. Dobra 33/35, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: SPOTAKNIE ORGANIZAC.AKCJI POMOCY SKŁOTOWI IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 16:06 Gość portalu: pl indymedia org napisał(a): > 14 grudnia ( wtorek ) - zapraszam wszystkich ktorzy chca pomoc w akcji > solidarnosciowej z ludzmi ze sklotu elektro madonna na spotkanie w tej sprawie, > > dzisiaj (wtorek) o godzinie 19:00 w Jadlodajni Filozoficznej, ul. Dobra 33/35, > Warszawa prosze bardzo! Jadlodalnia Filozoficzna! wiec jednak, nie 'zaglebie alkoholowe' na Dekabrystow! milej i pozytecznej refleksji przy posilkach filozoficznych, zyczy storima Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: SPOTAKNIE ORGANIZAC.AKCJI POMOCY SKŁOTOWI IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 16:08 aby tego bylo malo to i jeszcze na ulicy: Dobrej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Policjanci zachowywali sie lepiej niz IP: *.d2.club-internet.fr 14.12.04, 19:37 Banda przeciw 'punk'om' bandytow: nie byli na krotko wlosami obcieci, wiec wjazd zrobili 'dzentelmenski' Odpowiedz Link Zgłoś
storima teraz to juz prawo 14.12.04, 20:39 macie swych radkowych asystentow wiec uwaga! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=18581852&a=18585220 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: teraz to juz prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:13 To faktycznie banda napadła na bandę ! Co to za Policja , która robiąc nalot krzyczy wypie....ać ku..a !!Czy tych "panów" w czarnych mundurkach szkolono że podczas nalotów na takie imprezy używa się słów takich jak męty ???? Jeżeli tak to tylko od zatrzymanych wyróżnia ich to że przypominają wyglądem ochronę supermarketu. Wstyd panowie !! Milicja nie klęła tyle co wy i miała wygląd stróża prawa . Powinniście panowie od tych nalotów wypie....ać na naukę etyki i dobrego zachowania gdzieś do Anglii czy do innych krajów cywilizowanych i uczyć się od kolegów jak należy postępować podczas zatrzymania .Lub tu na miejscu uczyć się od emerytowanych Milicjantów .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowe info Re: teraz to juz prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 00:37 pl.indymedia.org/pl/2004/12/11051.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl,indymedia,org DEMONSTRACJA POPARCIA DLA SKŁOTERSÓW - WARSZAWA IP: 195.116.62.* 15.12.04, 08:56 szczegóły www.pl.indymedia.org/pl/2004/12/10899.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl idnymedia org DEMO POPARCIA DLA ELEKTROMADONNY - Wa-wa IP: 195.116.62.* 15.12.04, 08:57 szczegóły www.pl.indymedia.org/pl/2004/12/10899.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 13:07 alko fan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arm Re: do wszystkich lysych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 19:46 wstyd mi za was, moj dziadek zapierniczal w lesie z karabinem 5 lat poto zebyscie wyteraz pisali takie rzeczy? rzygac mi sie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY polska Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.12.04, 21:23 jak patrze na takie nieludzkie zachowanie policji to nienawidze cie POLSKO za tak chory system który stworzyłaś!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejuu Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej 18.12.04, 18:50 Jesli ktos zapewni mnie ze zaden z gosci nie mial przy sobie ani grama narkotykow to stane za wami murem i bedziecie mieli jednego wiecej!!!!!!! ale jakos w to nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 00:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.04, 14:22 Latem niemal co noc dzwonię na policję z powodu ciągłych alkoholowych party młodzieży nieletniej na skwerku solidarności,ale rzadko przyjeżdżają,bo są na interwencji.Rano za to spisują wiekowych pijaczków,bo z nimi nie trzeba się bić,ani nie uciekają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciernik Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 12:31 POWIEDZMY W KONCU POLICYJNEJ BRUTALNOSCI ------->>>>>>>> NIE ! ! ! ...DLACZEGO >ONI< POLICJA NIGDY NIE PONIESIE NALEZYTYCH KONSEKWENCJI , TAKICH JAKICH DOZNAŁ BY SZARY CZŁOWIEK ? ? ? POLICJA OBRONI NAS PRZED BANDYTAMI ?! ?! ?! ...A KTO NAS OBRONI PRZED POLICJĄ ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Groszek DAŁNY JESTEŚCIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 22:20 Gó.. wiecie co tam się działo, gó.. wiecie o co chodzi a oskarżacie!! Poczytajcie sobie ten artykuł i się dowiecie prawdy! Jaka chamska jest brutalność policji! www.fa.most.org.pl/index.php?subaction=showfull&id=1102926896&archive=&start_from=&ucat=4& Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yagos Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.04, 12:39 Ta akcja to totalne przegięcie i solidaryzuję sie z mieszkańcami squat'u.Nie popieram "ruchu" CHWDP ale to nie pierwszy raz gdy slysze o takim zachowaniu policji... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrr Re: Policyjna akcja przy ul. Warszawskiej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.01.05, 21:57 squat anie squad Odpowiedz Link Zgłoś