Dodaj do ulubionych

Remont dachu pałacu w Kruszynie

IP: *.acn.waw.pl 14.12.04, 20:45
Żałosne ! Ktoś w komentarzu do poprzedniego artykułu o Kruszynie i obrazach z
muzeum w Radomsku napisał, że "zpsiała nam arystokracja" i w pełni się z tym
zgadzam ! Po co księżę starał się o zwrot pałacu, skoro wiedział, że nie ma
pieniędzy nie tylko na jego remont, ale nawet na powstrzymanie postępującej
degradacji ? A teraz, gdy jego syn wżenił się w Kulczykównę chcą jeszcze
żebrać o unijne dotacje na renowacje Kruszyny- przecież Kulczyk ma co
najmniej 4 mld dolarów majątku, to starczyłoby na doprowadzenie do świetności
kilkaset takich pałaców jak ten z Kruszyny !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Luiza Szkoda słów... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 00:44
      Nie chcę się już powtarzać, bo wypowiadałam się już na temat pałacu w Kruszynie
      i jego właścielach. Jednak każda następna informacja na ten temat utwierdza
      mnie w przekonaniu, że Kruszyna szybko (o ile w ogóle!)swej świetności nie
      odzyska. Należy tylko apelować do pracowników Urzędu Gminy w Kruszynie aby
      bardzo uważnie przyglądali się postępowaniu Lubomirskich. I alarmować wszystkie
      właściwe urzędy i instytucje o bierności właściela przynajmniej w
      zabezpieczeniu zabytku. Przecież odnowiony pałac byłby dla gminy niesamowitą
      atrakcją ściągającą turystów, biznes, artystów itd. Pewnie znalazłyby się też
      nowe miejsca pracy przede wszystkim dla miejscowej ludności. Jak dla mnie 14
      lat "nierobienia" niczego, aby uratować pałac to stanowczo za długo!
    • Gość: Iwa Re: Remont dachu pałacu w Kruszynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:32
      Mieszkam w Kruszynie i codziennie przejeżdzam obok dworu i z roku na rok jest z
      tym zabytkiem coraz gorzej. Wstyd mi jest że nikt nie potrafi nic zrobić a dwór
      należy do najbogatszego człowieka w Polsce. Czy najbogatrzy gospodarz tego
      dworu nie wstydzi się takiej nieruchomości?. To napewno nie świadczy dobrze o
      gospodarzu tylko o jego niedbalstwie i braku patriotyzmu. Uważam, że gdyby to
      było w rękach gminy lepiej by o to zadbano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka