Dodaj do ulubionych

Prezydent kontra Internauta

IP: 81.15.192.* 27.12.04, 09:20
P. Prezydencie,wolność słowa nie powinna być tłumiona poprzez doniesienia do
prokuratury przeciwko Internaucie. Wypowiedź internauty nie jest elgancka,
ale mieści się w slangu młodzieżowym. Funkcjonariusz publiczny powinien
znieść większą krytykę niż zwykły obywatel. Dotąd byłem przekonany, że
ważniejsze jest prawo obywatela do krytyki niż wciąganie organów Państwa do
ścigania z urzędu autora niefortunnej wypowiedzi. Odpuść p. Prezydencie.
Z poważaniem Jerzy Zając
Obserwuj wątek
    • Gość: modem Re: Prezydent kontra Internauta IP: *.proxy.aol.com 27.12.04, 10:52
      takie sa skutki jak sie buraka na prezydenta wybiera
      • Gość: J-23 Re: Prezydent kontra Internauta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:33
        SZ.P prezydenci niech pan poczyta odpowiedzi p.rzecznika urzedu miasta czy jego
        wypowiedzi sa elegancki i mieszcza sie w ramach
        przyzwoitosci.
        Bez wyrazow szacunku.
        • Gość: xx Re: Prezydent kontra Internauta IP: *.icis.pcz.pl 27.12.04, 15:36
          Odpowiedz Rzecznika jest rzeczowa i konkretna - Rzecznik postawil sprawe jasno
          i dobrze ze to zrobil.

• Gość: xxxx Re: Prezydent kontra Internauta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:04
            ta jedna tak, ale ile razy sam I.L. obrzucal roznymi epitetami forumowiczow lub
            pod plaszczykiem ironii ukrywal inwektywy? To wcale nie swiadczy o jego
            inteligencji lecz o jakims ograniczeniu. Albo powinien godnie reprezentowa
            urzad, albo pisac wprost jesli chce komus nawrzucac.
    • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NIE BYŁO ŻADNEGO DONIESIENIA NA INTERNAUTĘ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 27.12.04, 15:31
      W artykule „Doniósł na internautę” zamieszczonym w ogólnopolskim wydaniu Gazety
      Wyborczej z dn. 27 grudnia 2004 roku Marek Mamoń zamieścił informację o tym,
      że „Prezydent Częstochowy doniósł do prokuratury na studenta, który krytykując
      jedną z jego decyzji w internecie, napisał „prezydent pokazał, że nie ma jaj”.
      Następnie w treści artykułu dodano „że to zdanie tak rozsierdziło prezydenta
      Tadeusza Wronę, że złożył doniesienie do prokuratury”.

Podana wyżej informacja jest nieprawdziwa: Prezydent Częstochowy nie składał do
      prokuratury żadnego doniesienia wobec przytoczonego wcześniej wpisu w
      internecie, dlatego wszelkie dywagacje w tej sprawie, zawarte w dalszej części
      tekstu są dywagacjami na fikcyjny temat.

Ireneusz Leśnikowski, rzecznik prasowy Urzędu Miasta Częstochowy
      • Gość: Menel Nareszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 15:35
        ...wszytsko wyjasnione,nie wiem na jakich podstawacach mozna by
        oskarzac...plota goni plote,a ludzie jak sie dorwa...+ za udana
        prowokacje,chyba z 3 tematy juz sie zaczely o tym:)Pozdrawiam
        • Gość: Andrzej Filipek Ktoś nie potrafi czytać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 16:06
          Z treści artykułu i wypowiedzi rzecznik Policji wynika zupełnie coś innego.
          Ponadto za czyje pieniądze urzędnik państwowy zabiera głos na forum
          internetowym???
          Czyżby prywatny sponsor?
          • jamajca Re: Ktoś nie potrafi czytać 27.12.04, 16:30
            przeciez to jest rzecznik .

i bardzo dobrze ze zabiera glos na forum, przynajmniej ucina wszelkie plotki.
            przejrzyj stare watki, rzecznik pomaga wyjasnic wiele watpliwych spraw dot
            naszego miasta.

a co nie wiesz za czyje pieniadze ?? podatnikow.

• Gość: Andrzej Filipek Re: Ktoś nie potrafi czytać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 16:42
              Jeżeli to robi za Twoje pieniądze to Twoja sprawa. Za moje pieniądze nie będzie
              tego robił. Po drugie przeczytałem kilkakrotnie wspomniany artykuł jak rownież
              wypowiedź internauty. Uważam, że jako urzędnik państwowy zachował się
              niewłaściwie.
              Po drugie jeżeli lubisz być okradana to Twoja sprawa. Ja nikogo nie okradam i
              nie po to płace podatki aby urzędnik państwowy wykorzystywał je na cele
              prywatne.
              Po trzecie ktoś w wymienionej sprawie kłamie. Nie mnie oceniać kto bo nie
              jestem do tego uprawniony ale mam prawo odnieść się do treści zawartych w
              artykule.
              Po czwarte jak urzędnik państwowy będzie mi płacił to będę wykonywał jego
              polecenia ale jedynie zgodnie z obowiązującym prawem.
              I to by było na tyle.
              • jamajca Re: Ktoś nie potrafi czytać 27.12.04, 16:58
                Gość portalu: Andrzej Filipek napisał(a):

> Jeżeli to robi za Twoje pieniądze to Twoja sprawa. Za moje pieniądze nie będzie

> tego robił.

haha, dawno sie tak nie uśmiałem. a jak masz zamiar przeciw temu zadzialac ??
                zeby nie robil tego z twoich podatkow ?? hahaha.

> Po drugie przeczytałem kilkakrotnie wspomniany artykuł jak rownież
                > wypowiedź internauty. Uważam, że jako urzędnik państwowy zachował się
                > niewłaściwie.

kto rzecznik ?? niewlasciwie ?? jak to ??
                > Po drugie jeżeli lubisz być okradana to Twoja sprawa. Ja nikogo nie okradam i
                > nie po to płace podatki aby urzędnik państwowy wykorzystywał je na cele
                > prywatne.

hehe, jestem ON, a nie ona.
                jak to na cele prywatne ?? nie badz smieszny. twierdzisz ze na cele prywatne bo
                wypowiada sie na forum ?? a jak udzieli wywiadu w TV lub radiu to wg Ciebie też
                bedzie to za prywatne pieniadze robił ?? too co napisales nie trzyma sie calosci.

> Po trzecie ktoś w wymienionej sprawie kłamie. Nie mnie oceniać kto bo nie
                > jestem do tego uprawniony ale mam prawo odnieść się do treści zawartych w
                > artykule.

a tutaj sie zgadzam. ktos kogos robi w balona. czy prezydent czy policja ? czas
                pokaze.

> Po czwarte jak urzędnik państwowy będzie mi płacił to będę wykonywał jego
                > polecenia ale jedynie zgodnie z obowiązującym prawem.

???
                > I to by było na tyle.

uff.
                • Gość: Andrzej Filipek Re: Ktoś nie potrafi czytać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 21:53
                  Jedynie za co mogę Ciebie przeprosić to za to, że zmieniłem Tobie płeć.
                  Niestety występujesz anonimowo więc prosze o zrozumienie.
                  Jeżeli dziennikarz zwróci się do rzecznika prasowego o wyjaśnienie to rzecznik
                  prasowy ma obowiązek udzielić wyjaśnień. Jakoś nie widze tutaj żadnego
                  dziennikarza, który poprosił tego pana o wypowiedź.
                  A co do walki??? Bardzo prosto. Robić z nich ludków nieprzytomnych dopóki nie
                  nauczą się czytać i rozumieć to co czytają.
                  • jamajca Re: Ktoś nie potrafi czytać 27.12.04, 22:52
                    > Jedynie za co mogę Ciebie przeprosić to za to, że zmieniłem Tobie płeć.
                    ok, doceniam
                    > Niestety występujesz anonimowo więc prosze o zrozumienie.
                    anonimowo ? jestem zalogowany !
                    > Jeżeli dziennikarz zwróci się do rzecznika prasowego o wyjaśnienie to rzecznik
                    > prasowy ma obowiązek udzielić wyjaśnień. Jakoś nie widze tutaj żadnego
                    > dziennikarza, który poprosił tego pana o wypowiedź.
                    ale jestesmy obywatelami, jesli do policji, um, czy innej instytucji zwrocisz
                    sie z zapytaniem do rzecznika prasowego - odpowie ci
                    > A co do walki??? Bardzo prosto. Robić z nich ludków nieprzytomnych dopóki nie
                    > nauczą się czytać i rozumieć to co czytają.
                    przeciez ja nie poparlem zadnej ze stron.
                    a co do czytrania zrozumianego tekstu - owszem w tym kraju jest z tym zle i
                    tutaj sie z toba zgodze.
            • Gość: xx Re: Ktoś nie potrafi czytać IP: *.icis.pcz.pl 27.12.04, 19:58
              Dodam ze oplata UM za dostep do Internetu jest STALA i nawet jakby w ogole nie
              korzystali z Internetu to musieliby placic tyle samo.
              Pora zrozumiec pewne elementarne kwestie :))
              • Gość: Andrzej Filipek Re: Ktoś nie potrafi czytać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 21:55
                Czy jest to koszt stały czy zmienny to mnie nie interesuje. Mnie jako podatnika
                interesuje dlaczego za MOJE podatki urzędnik państwowy uprawia prywatną
                działalność w godzinach urzędowania.
                • Gość: xx Re: Ktoś nie potrafi czytać IP: *.icis.pcz.pl 27.12.04, 22:40
                  Recznik zajmuje sie na forum sprawami sluzbowymi, bo przeciez reprezentuje
                  Prezydenta i TO JEST JEGO PRACA.

Ale do Ciebie zadne argumenty nie trafiaja - jak widac.

Pozdrawiam,
      • Gość: kogel mogel Buahahahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:56
        Pierwszy raz widzę, żeby rzecznik urzędu miejskiego oficjalną wypowiedź przedstawiał na jakimś forum internetowym :D
        Ciekaw jestem co będzie dalej... pewnie na czacie Onetu będziecie urządzać konferencje prasowe???
        Piękny przykład jak się u Was pracuje, nie ma co. Buszujący w Internecie pracownicy Urzędu Częstochowy. Nie wątpię, że wątek o Panu Prezydencie czytacie wszyscy z wypiekami.
        • Gość: xx Re: Buahahahaha IP: *.icis.pcz.pl 27.12.04, 19:55
          To walsnie jak najlepiej swiadczy o Rzeczniku - akurat pod tym wzgledem moze
          byc wzorem dla innych miast - jakos na forach innych miast nie widzialem takich
          nowoczesnych rzecznikow.
      • Gość: Ciekawy JAJAMI ZAJELO SIE WIEC SB Z WLASNEJ WOLI ?! IP: 220.99.118.* 28.12.04, 12:18
      • Gość: Redakcja Re: Wyjaśniamy IP: *.czestochowa.agora.pl 28.12.04, 12:25
        W tekście nieprawdziwe jest stwierdzenie, że chodziło o wpis na forum
        dotyczący „jaj”. Opublikowaliśmy je zgodnie z informacjami uzykanymi od
        wezwanego przez policję forumowicza. W rozmowie z „Gazetą” pytany prezydent nie
        zaprzeczył. Tymczasem nazajutrz okazało się, że przesłuchanie dotyczyło innych
        postów - zdaniem prezydenta - obraźliwych.
        Prawdziwa jest natomiast informacja, że prezydent Tadeusz Wrona - o czym
        również pisalismy w tekście - doniósł do prokuratury na autorów wypowiedzi na
        temat ograniczenia handlu alkoholem. Postępowanie w tej sprawie trwa. Tego też
        dotyczyło opisywane przesłuchanie. Wyjaśnienie internauty:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=18899472&a=18908456
        Redakcja
    • Gość: modem Re: Prezydent kontra Internauta IP: *.proxy.aol.com 27.12.04, 16:44
      Prezydent sam rzadko donosi.
      Czynia to ludzie prezydenta na jego polecenie.
      No wiec kto doniosl i na czyje zlecenie?
      Chyba nie doniosl Kowalski czy Nowak, ktoremu powiewa czy prezydent ma jaja czy
      nie.
      • Gość: Kubiś Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:20
        Moim zdaniem Rzecznik pisząc wogóle na tym forum robi to dla integracji z
        internautami. I nawet robiąc to w godzinach pracy ma do tego prawo bo jak sama
        nazwa wskazuje Rz.Prasowy - informuje jakąś liczbę osób . I nawet mówiąc bardzo
        grzecznie nie lubiąc Pana Rzecznika i Instytucji którą godnie tu na forum
        reprezentuję to muszę go bronić .
        Ma do tego prawo i robi to co powinien . Ja na jego miejscu po takich
        napastliwych postach nic bym na forum nie pisał. Z Całym Szacunkiem.....Kubiś
        • Gość: Wlodek Re: Rzecznik kontra Internauta IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 27.12.04, 19:49
          Odpowiadasz na :
          Gość portalu: Kubiś napisał(a):

> Moim zdaniem Rzecznik pisząc wogóle na tym forum robi to dla integracji z
          > internautami. I nawet robiąc to w godzinach pracy ma do tego prawo bo jak sama
          > nazwa wskazuje Rz.Prasowy - informuje jakąś liczbę osób . I nawet mówiąc
          bardzo
          > grzecznie nie lubiąc Pana Rzecznika i Instytucji którą godnie tu na forum
          > reprezentuję to muszę go bronić .

Kubisiu!!!
          To naprawde Ty????
          Jesli tak jest to chyba w ramach calorocznej pokuty za grzechy :)))
          Ale Ci sie porobilo. Az trudno uwierzyc !
          Ale masz racje i Twoje na wierzchu.
          Rzecznika praca to takze wyjasnienia dzialan UM i Prezydenta na tym forum.
          I moim zdaniem robi to bez wiekszych wpadek na minimum 4+.
          Najlepszego
          Tobie i Rzecznikowi
          Wlodek
          Co nie znaczy ze stalem sie wielbicielem jego bossa.
          WYstepu w Mickiewiczu raczej dlugo mu nie zapomne :))
          • Gość: storima Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.d2.club-internet.fr 27.12.04, 20:24
            Gość portalu: Wlodek napisał:

> Rzecznika praca to takze wyjasnienia dzialan UM i Prezydenta na tym forum.
            > I moim zdaniem robi to bez wiekszych wpadek na minimum 4+.

Twoja ocena Wlodeku to podlug dawnego sytemu: od dwojki do piatki?

Dla Kazdego Cos Dobrego Niech sie zdarzy jeszcze w tym roku!
            • Gość: Gal_anonim Marek Mamoń niech sie wypowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 20:52
              Dziennikarz który pisał niech zdradzi nam swój warsztat jak kłamać żeby było prawdziwie!
        • Gość: Andrzej Filipek Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 21:57
          Masz do tego prawo aby Twoje podatki były marnotrawione na integracje.
          Powtarzam Tobie jeszcze raz. Albo pan rzecznik kłamie, albo kłamie rzecznik
          Policji albo kłamie dziennikarz. Ktoś z tej trójki.
          • Gość: storima Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.d2.club-internet.fr 27.12.04, 22:01
            Gość portalu: Andrzej Filipek napisał(a):

> Masz do tego prawo aby Twoje podatki były marnotrawione na integracje.

ktos Ci juz odpisal realnie na ten temat
            > Powtarzam Tobie jeszcze raz. Albo pan rzecznik kłamie, albo kłamie rzecznik
            > Policji albo kłamie dziennikarz. Ktoś z tej trójki.

zapomniales o czwartej osobie: bohater 500 postow.

• Gość: inny Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:29
              Filipek przestań bredzić, bo kłamać i rzucać oszczerstwa to jesteś pierwszy a
              jak te oszczerstwa się demaskuje to odwracasz kota ogonem rzucając kolejne
              absurdalne oskarżenie "za czyje pieniądze" jak ktoś jest lepszy od Ciebie i
              całej tej twojej pajęczyny Ungierów, Oleksych, Jagiełów i Penczaków...to nie
              znaczy, że kradnie i oszukuje jak oni.
              • Gość: inny Re: Zając kontra Wrona IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 22:39
                Drogi Panie Jerzy Zając jeżeli to Pan poucza znowu Prezydenta to pozwoli Pan,
                że dam pewną radę: proszę sprawdzić prawdziwość oszczerstw wysyłanych pod
                adresem Prezydenta zanim Pan tonem moralizatorskim przyłączając się do kłamców,
                wypowie swoje zdanie, które ni jak ma się do faktów.
                • Gość: Andrzej Filipek Szanowny Inny IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 23:26
                  Odpowiedzialność za słowo istnieje. Po pierwsze Pan rzecznik powinien wysłać
                  sprostowanie do Gazety. Następnie w poczekać na pojawienie się sprostowania.
                  Jeżeli redakcja popełniła błąd to powinna przeprosić pana Prezydenta.
                  Nadal mam wątpliwości co do niektórych informacji zawartych w artykule.
                  Powstrzymam się od komentowania poprzestając na tym, że nie wyrażam zgody aby z
                  moich podatków urzędnik państwowy w godzinach pracy korzystał z forum
                  internetowego.
            • Gość: Andrzej Filipek Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.12.04, 23:23
              Nadal mam pewne wątpliwości ale skoro najbardziej zainteresowany zabrał głos w
              tej sprawie to rozumiem, że dziennikarz popełnił błąd. Ja ze swojej strony
              nadal będę uważał, że urzędnik państwowy nie może marnować moich podatków na
              działalnośc na forum internetowym.
              • Gość: xx Re: Rzecznik kontra Internauta IP: *.icis.pcz.pl 27.12.04, 23:33
                Skoro komus nie podoba sie Internet to jego sprawa.

Na szczescie miliony osob na calym swiecie wykorzystuja go z powdzeniem do
                roznych celow.

Za kilka lata wszystko powinno sie zalatwiac w Urzedzie za posrednictwem netu -
                jak to juz ma miejsce w najwyzej rozwinietych krajach.

Postepu nie da sie zatrzymac nawet jak to sie komus nie podoba.
                • cham_z_mpk Re: Rzecznik kontra Internauta 27.12.04, 23:52
                  Właśnie Profesorze! Ja nie wychodząc z domu płacę wszystkie swoje rachunki:)
              • jamajca Re: Rzecznik kontra Internauta 27.12.04, 23:50

> Ja ze swojej strony
                > nadal będę uważał, że urzędnik państwowy nie może marnować moich podatków na
                > działalnośc na forum internetowym.

jejku !! ile razy Ci to można tłumaczyć ?????

to jest jego rola !! nie rozumiesz że internet jest już poważnym medium w naszym
                świecie ?? powinienes sie cieszyc ze nasze miasto i ludzie tam pracujacy
                potrafia isc z duchem czasu i komunikuja sie ze spolecznstwem wlasnie przez internet

• Gość: Kubiś Panie Filipek jest pan zacofany !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:40
                  I pana jednostronne tendencjne twierdzenie że marnuje jakieś pieniądze
                  podatników na forum jest mówiąc grzecznie żenujące. To że ktoś z trzech
                  podejrzanych się pomylił lub celowo podał złą informację to inna sprawa ale
                  internet hahaha?????
                  Ja protestuję przeciw pana ciągotom do tego forum i bardzo proponuję odstawić
                  to żródło agresji deprawacji i zgorszenia jakim jest internet a zyska pan na tym
                  min 30 złotych a to baaaardzo dużo . To prawie starczy na siedem dni wyżywienia .
                  Proszę się nad tym dobrze zastanowić .....Kubiś
                  • Gość: Andrzej Filipek Szanowny Kubiś IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.12.04, 10:16
                    Włąsnie się zastanowiłem i doszedłem do wniosku, że nie ma sensu z
                    Panem /towarzyszem dyskutować. Pan wie swoje , ja wiem swoje. A o moje finanse
                    niech się Pan/towarzysz nie troszczy tak jak ja nie musze się troszczyć o Pana
                    finanse.
                    Jeśli nie widzi Pan/towarzysz problemu to też nie moja sprawa ale
                    Pana/towarzysza lekarza sprawa. Miłego dnia życze.
                    ps. Kim Pan/towarzysz jest, że przypisuje Pan/towarzysz sobie pracy oceny innej
                    osoby. Pensji mi Pan/towarzysz nie płaci więc niech Pan/towarzysz ocenia sobie
                    *żonę swoją, żonę cudzą, kochankę swoją, kochankę cudzą, matkę swoją, matkę
                    cudzą, córkę swoją, córkę cudzą.
                    * właściwe podkreślić.
                    • Gość: Kubiś odp. Towarzysza Kubisia do Pana Filipka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 12:04
                      Dzięki srdeczne za " Towarzysza " choć trochę do znudzenia za często .
                      Polecam naprawdę panu Filipkowi nie wchodzić tutaj na forum bo szkoda sobie
                      podnośić ciśnienie przez takie zgnilizny jak ja . TOWARZYSZ KUBIŚ .....
                      :-) :-) Jestem Zaszczycony takim tytułem :-) :-)
                      POZDRAWIAM WSZYSTKICH TOWARZYSZ KUBIŚ ŻYCZY WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM
                      ROKU !!!!!!!!!:-) :-) :-) :-) :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka