Gość: kefir IP: *.inds.pl / *.pl 07.01.05, 16:07 harry na prezydenta !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RobertPapajMajer Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:11 Ja tam niechce aby on byl prezydentem GRRR JA MU DAM "TEN CO ZACHOROWA" grrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.vf.shawcable.net 07.01.05, 19:17 Robta co chceta I sie wojta nie bojta... Najwyzej rydzyk podesle pare karnych plutonow wszechpolakow dla rozweselania zbiorki... A graja nie tylko w kraju. W Polskim Domu PT Zgoda w Vancouverze tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p...id81 Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 23:33 harceSZ bo sie usmarcesz :P w ogole przypomnij sobie mordko kochana Orkiestre 5-6 lat wstecz, to pogadamy :P pozdro z PSP18 :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom ZNOW KOLODZIEJ ROBI ORKIESTRE... IP: *.acn.waw.pl 09.01.05, 02:27 od kiedy sztab kolodzieja 2 lata temu mial duzzzze problemy z rozliczeniem sie Owsiak cytujac go "nie chce o tym panu slyszec" dlatego krzysiu co roku organizuje orkiestry z podstawionym koordynatorem. wiec zobaczycie go i w tym roku biegajacego po placu bieganskiego z przywieszka "organizator". a wasze pieniadze skoncza tak samo jak te z koncertu kasi kowalskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik wosp Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:49 W Częstochowie jak zwykle najgorzej nawet pożądnych zespołów nie ma. Nie potrafi organizować. Byłem raz wolontariuszem i wiem że do tego potrzeba zaangażowania ale koordynator nie potrafił załatwić gwiazd żadnych. Powinien powstać drugi sztab albo to lepiej zorganizować i prawdopodobnie w przyszłym roku sie za to wezme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Majer Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 10:49 1. Co z ciebie za "zwolennik wosp" jak nawet nie potrafisz się podpisać imieniem i nazwiskiem HAHAHAH taki wpis jest nic nie warty... wiec se pisz co chesz. 2. Co do zespołów to jak już będziesz tym szefem to co byś się delikatnie nie zdziwił ;-( jak to wyglada... to Twoje POŻĄDNE ZAŁATWIANIE, wiekszość poprostu niechce przyjechac z prostego powodu "BRAK TV W CZĘSTOCHOWIE" a przyjazd TVP3 na finał to około 10 000 zł.... oni też chcą się pokazać nie ma tak że wszystkie zespoły "ja ja ja ja zagram na orkiestrze... " to nie bajka tylko dla nich interes. albo tego dnia pojada gdzies gdzie sponsor zaplaci im za gre albo maja za free zagrac w Częstochowie... prosta kalkulacja... no chyba że twój portfel jest na tyle zasobny że śmiało wyciągniesz ta dyszke na jakis fajny zespoł i sprawa załatwiona ;-) 3. dwa sztaby i misto Częstochowa zupełnie odpada, nie sprawdziło się ani razu kiedy taka sytacja zaszła jest to bez sensu i poprostu nie potrzebne... obecny sztab jest skory do współpracy wiec skoro szanowny kolega jest taki ZORGANIZOWANY oczywiscie bardz chetnie dowiemy sie o Twoich pomysłach i jesli będą "ok" zapewne postaramy się je wprowadzić ! 4. chcesz to sie chłopie zabieraj ale wiecej zamieszania będze niż to warte, i nie pisze tego z "zazdrosci" czy zagarnięcia dla Nas tego kawałka chleba poprostu nie bedzie to miało sensu w tym mieście... 5. pozdrawiam i mam nadzieje że kolejnym razem skoro chesz byc SZEFEM będziesz potrafić podpisać się Imieniem i Nazwiskiem. Pozdrawiam, Robert Majer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:39 pytanie do sztabu: ile Was ta imprezka na placu będzie kosztować? 1. Przecież zespoły jakieś tam zagrają (ciekawe czy za darmo) 2. Scenę rozłożyć i złożyć + sprzątanie placu (chyba Ci ludzie społecznie nie będą pracować) 3. Fajerwerki - ile one kosztują - czy za darmo produkujecie je? 4. Zbieracze kasy - tu dzieciaki za darmo pozbierają - niektóre uskubną może coś do swojej kieszeni... Ile zysków - a ile strat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymszen Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 00:00 Jak chcesz bilans zysków i strat to looknij na działalnośc orkiestry... "Od początku istnienia Fundacja zebrała 53 616 501 USD na urządzenia medyczne, a wydaliśmy na sprzęt 55 100 497 USD" duzo rzeczy w to jest nie wlicozne, ale cyfry mowia za same za siebie. jesli wciaz uwazasz ze wiecej strat niz zyskow to Twoja strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.org / *.org 09.01.05, 00:15 Takie pytanie dotyczace nie tylko tych rzeczy ale takze transmisji telewizyjnych udzału gwiazd itd itp zadaja juz od jakiegos czasu inni którym cała ta WOSP wydaje sie byc moocno mocno podejzana. Wystarczy posłuchac co sie mówi w RM czy poczytac Nasz Dziennik. Tam mówi sie o sprawach przemilczanych przez inne polsko jezycznie (nie mylic z Polskimi) media. Sa tam tez podane przykłady własciwych urzadzanych bez medialnej otoczki zbiórek. No ale mamy ponoc demokracje wiec kazdy ma wolna wole i w koncu sa to kazdego z nas pieniadze. Warto jednak posłuchac tych co nie przyłanczaja sie do hura optymistycznych tekstów a patrza w sposób moze bardzie trzezwy na cała sprawe. Mnie tylko dziwi postawa Pana Prezydenta który w koncu wywodzi sie z Solidarnosciowych kręgów (a przynajmniej sie utorzsamia z pewnym systemem wartości) iz zgodził sie dac honorowy patronat na ta impreze i to mimo jednoznacznej postawy KK i osób zwiazanych z narodową prawicą które juz od dawna ostrzega przed WOSP - em. Nie jestem pewien czy nie popełnił błedu - ano życie pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.icis.pcz.pl 09.01.05, 00:55 Gratuluje autorytetow w postaci Naszego Dziennika i Ojca Rydzyka - czlowieka ktory dysponuje olbrzymimi poeniedzmi poza wszelka kontrola. Fundusze zbierane przez Owsiaka sa pod publiczan kontrola i to jest najlepsza gwarancja tego ze warto po prostu dawac swoje datki na WOSP. To jedno z najpiekniejszych dzialan jakie ma miejsce w naszym kraju. Wiec mam nadzieje ze zadni Ojcowie Ryzdzykowie i im podobni nie zatruja nam w najblizszych dniach atmosfery swoimi wyziewami. Kosciopl Katolicki tez zreszta zajmuje w sporej czesci pozytywne stanowisko w stosunku do WOSP. Nie dajmy sie zwariowac - stosunek do WOSP to nie sprawa ideologii, to sprawa elementarnej spolecznej aktywnosci. Wlasnie dziwilbym sie dyby Przezydent Wrona, ktory w koncu wyrosl z ruchu ludzi aktywnych, postapil inaczej i nie poparl WOSP w naszym miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxc Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.org / *.org 09.01.05, 08:37 Akurat nie jestem fanem RM i NDz ale potrafie w przeciwenstwie do wielu innych osób słuchac zdania nie tylko jednej strony. Poza tym Solidarność oraz KK to nie jest zawsze i wszedzie o. Rydzyk wiec nie nalezy generalizowac. Co do zbiórek to przyznam sie ze wole Caritas robiacy to co do niego nalezy po cichu niz WOSP z koncertami i telewizją. Zreszta naprawde patrzac na gigntyczny rozmach biorac pod uwage koszt całej tej otoczki trudno uwierzyc ze wyjdzie z tego jeszcze jakis zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.icis.pcz.pl 09.01.05, 12:43 Zysk jest bo o tym swiadcza obiektywne wyniki zbiorek udostepniane i kontrolowane w sposob jawny. A oprocz tego liczy sie ta atmosfera, wciagniecie tylu mlodych do takiej pozytywnej dzialalnosci. To ma olbrzymie znaczenie wychowawcze. Caritas jest ok ale to robi ktos za nas, bez naszego udzialu. Liczy sie tez element dobrej zabawy, ktora tak jest potrzebna wszystkim. Zycie nie moze byc tylko nudne i smiertelnie powazne - takiego zycia nikt nie wytrzyma na dluzsza mete :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 17:15 a co z osrodkiem caritasu na ktory w czasie wakacji przyjezdzaja tylko bogate dzieciaki i to za darmo, synowie i córki pracujacych w fundacji i ich znajomych!!! paranoja ta informacja jest potwierdzona...caritas zbiera caly czas.....i nie potrafili odpuscic jednego dnia by pod kosciolem tym razem stanal wolontariusz wospu a nie caritasu...ksieza wyganiali wolontariuszy spod kosciolow bo im utarg zbieraja.....jednodniowy utarg..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.prenet.pl 09.01.05, 22:12 Rzeczywiście, z tych "strat", jak piszesz, ufundowano tyle sprzętu dla szpitali? Pozdrawiam Jurka Owsiaka i jego wolontariuszy, szczególnie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka 08.01.05, 14:20 A ja myślałam, że to Gacek był na Kamczatce, a w przyszłym roku wybiera się do Peru (Uwaga!ponoć bandycki kraj!) i Ekwadoru. Ale może oni byli razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik wosp Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:04 Fakt działałem w tamtym sztabie WOŚP i nie wyszła współpraca nie wiem dlaczego i już mnie nie interesuje. Pisałem maila i dzwoniłem wtedy do Kasi Kowalskiej i dziwne że nie żadała tylu pieniędzy. Sponsora też bym znalazł tyle że to wszystko było zapóźno.W Częstochowie i tak było najgorzej a zaczęło sie od Krzysztofa Kołodzieja i wy to kontynuujecie. Jakbyście chcieli to byście załatwili jakieś zespoły są takie jak T.Love czy Formacja Nieżywych Schabuff.Tylko trzeba chcieć i mieć lepsze pomysły i załatwiać to dużo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.icis.pcz.pl 08.01.05, 19:28 Jako zespol IRA na pewno nie jest mniejsza gwiazda niz FNS. Jak jest z TLove - nie wiem jaki jest powod, ale ostatnio za czesto nie goszzca w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:36 Takim gościom jak K.K i R.M. już dziekujemy przecierz takim ludziom powinno się zabronić dostępu do organizacji takich imprez znam obydwóch i wiem co mówie:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Mogę ale nie chcę !!! - zwolennik WOŚP... hehe IP: *.inds.pl / *.pl 09.01.05, 12:38 "Fakt działałem w tamtym sztabie WOŚP i nie wyszła współpraca nie wiem dlaczego i już mnie nie interesuje." - to po co tak angażujesz się w komentarze. "Pisałem maila i dzwoniłem wtedy do Kasi Kowalskiej i dziwne że nie żadała tylu pieniędzy. Sponsora też bym znalazł tyle że to wszystko było zapóźno." - Jak twierdzisz, że jesteś taki dobry w organizacji to daj tego przykład. Nawet z niechęcią, ale mógłyś pokazać że jesteś "lepszy" w tedy mógłbyś sam w pewnym sensie dobrać współpracowników i może by cię zainteresowało to, albo byś po prostu dał podstawę twojemu słodzeniu samemu sobie. Jeżeli raz było za późno, to w przyszłym roku możesz sam się za to wziąć odpowiednio wcześnie! "W Częstochowie i tak było najgorzej a zaczęło sie od Krzysztofa Kołodzieja i wy to kontynuujecie." - Ciekawe dlaczego najgorzej ?! Jak podajesz czyjeś dane osobowe to sam byś się przedstawił w taki sposób (Papaj-Bobik już o tym pisał). Jeżeli według ciebie ktoś coś kontynuuje i tobie to nie pasuje to przerwij to (odwołuje do wcześniejszego akapitu). "Jakbyście chcieli to byście załatwili jakieś zespoły są takie jak T.Love czy Formacja Nieżywych Schabuff." - Już ktoś przede mną to poruszył, więc nie będę tego powtarzał (ktoś dokończy to lepiej ode mnie). "Tylko trzeba chcieć i mieć lepsze pomysły i załatwiać to dużo wcześniej." - Człowieku sam się tym zajmij albo daj spokój z takimi komentarzami. To nie ma najmniejszego sensu, a tylko wprowadzasz zamieszanie (zero konkretów = zero sensu = zero działania = wielkie zero!). Jeżeli szanowny zwolenniku WOŚP chcesz doczepić się do mojej opinii na temat twoich wypowiedzi, to przeczytaj kilka razy to co napisałem i zastanów się czy nie mam racji. Daj sobie spokój, bo z samego gadania "dzieci" się nie robi. Forum jest do gadania, ale gadać o robieniu to znaczy robić i gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolennik wosp Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:01 Szczęki podałem nazwisko bo ono było publiczne i nawet opisywały gazety jakie przekręty zrobił. Co do tego,że nie wyszło miałem sie nie odzywać na ten temat ale powiem, że to właśnie dzięki temu sztabowi.Nie chcieli sie połączyć uważali że są lepsi no i oczywiście mają obrońce w postaci prezydenta Wrony.Już dawno powinni zakończyć działalność poniewaz w 100% jest to kontynuacja dzieła Krzysztofa Kołodzieja bo pare osób z jego sztabu pracuje.Tyle mam do powiedzienia. W przyszłym roku będe sie starał zorganizować i mam nadzieje że nie będzie za rok dwóch sztabów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki CDN IP: *.inds.pl / *.pl 10.01.05, 16:30 Jeżeli będziesz próbował organizować za rok sztab, to powodzenia. Może by zrobić to na takiej zasadzie, żeby nie było tak, że ktoś się za to bierze i od niego to wszystko zależy, ale na zasadzie konkursu :D tzn. osoby chętne (oczywiście zdolne-kometentne) do organizacji sztabu powinny się spotkać i podyskutować ze sobą wraz z osobą niezależną. W końcu takie przedsięwzięcie jest sprawą poważną i należało by to robić porządnie. Następnie wybrać (nie dobierać) skład, który byłby zdolny do dobrego zgrania się (ewentualnie zrobić komórki specjalizujące się w jednym kierunku). O wiele wcześniej przygotować plan pracy sztabu i wziąć się za to wszystko wcześniej. Można by zorganizować więcej zespołów reprezentujących różne gatunki muzyczne (niekoniecznie bardzo znane). Byłem na placu Biegańskiego i powiem szczerze, że oczekiwałem lepszej zabawy. Nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale nie był to najlepszy finał. A na przyszły rok mogę się sprzedać na aukcji jakbyście potrzebowali czegoś nietypowego :D hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 09:57 a czy nie wiecie jak wyglada plan??/ jakies koncerty i o ktorych godzinach. z gory dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.icis.pcz.pl 09.01.05, 12:44 Wszystko jest w sieci !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:32 tylko nie mowcie ze pan kołodziej krzysztof( SAMOOBRONA, koncert K. KOWALSKIEJ) JESZCZE MACZA W TYM PALCE. USUNĄĆ GO Z TAKICH PRZEDSIĘWZIĘĆ NA ZAWSZE. JA SIE POWAZNIE ZASTANAWIAM CZY JEST SENS WRZUCIC CHOCBY ZŁTOWKE DO PUSZKI....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Częstochowa gotowa do akcji Jurka Owsiaka IP: *.icis.pcz.pl 09.01.05, 14:54 W Szabie WOSP zadnego Krzysztofa K. nie widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM PRECZ Z KRZYSZTOFEM K. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:33 JAK WYZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolontariusz Trochę szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:08 Że nowi organizatorzy częstochowskiego Finału WOŚP zapomnieli o tych, którzy zapoczątkowali tę akcję w Częstochowie. Pozdrawiam cały sztab z siedziby Ligii Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś