Gość: student IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:04 A gdzie mozna zobaczyc jak to logo wyglada ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Remo Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:20 Nie no, tylko na tej uczelni chyba być może, że w jury zasiadał człowiek, którego praca brała udział w konkursie. To samo mówi za siebie. Nic sie nie zmieniło na tym WSP czy jak niektórzy wolą AJD. Wstyd. Same przekrey we wszystkch dziedzinach - nawet w wyborze logo :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: 80.51.57.* 28.01.05, 08:30 Ale on przecież PODKREŚLA, że na swoje prace nie głosował :D :D :D. Sam nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Redakcja Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.czestochowa.agora.pl 28.01.05, 10:07 Logo prezentujemy obok tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo 28.01.05, 12:34 Niestety nie podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia logo zajeżdża prowincją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vonda Re: logo zajeżdża prowincją! IP: 80.51.57.* 28.01.05, 17:25 To niby-skrzydło przypomina mi jakąś wielką łódź. Nie wiem czy podobnego nie widziałem w jakiejś uczelni albo jako herb miasta. Jednym słowem beznadzieja. A mam pytanie, dlaczego czerwię jest dominującym kolorem? Czerwony w logo, co już udowodniono, nie ma pozytywnych konotacji. Nie wiem co za komisja wybierała to logo, ale jak na logo drugiej co do ważności uczelni w mieście, to kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vonda Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: 80.51.57.* 28.01.05, 17:26 No jasne, że przypomina łódź. Zwróćcie uwagę, że to wyraźnie dziób łodzi jest! No, nie wiem czy Akademia zamierza kształcić na kierunkach morskich? Jeśli tak, to może i ma to jakieś uzasadnienie, jeśli nie to jest tak jak mówiłem, kompromitacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggggggg Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:40 moim zdaniem to logo wywodzi sie z dresów z paskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:03 Mi to przypomina huzarie,z tymi piorami z tylu-czerwony rzeczywiscie razi,ale niebieski jest zbyt powszedni:)A co znaczy ten ogonek przy "D"??? Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny kółko różańcowe 28.01.05, 22:00 Widzę zostało otwarte, ale sobie pięknie gołąbki gruchacie, a jak pięknie glizdeczki bezpośrednio do przełyku wkładacie. No ale poważnie to jak że to wspaniała jednomyślność Przepraszam ta pauza to konieczny przerywnik na otarcie łez. Rewolucjoniści moi kochani przed podpisem swym dodajcie sobie człon Cze, pięknie naprawdę wroneczki widzę nie wyrywające się ze szeregu a do tego jaki cudny dobór słów wyrażających smutek po wybraniu tego skądinąd normalnego loga, herby etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 12:44 Dla mnie to logo jest rewelacyjne - jest lakoniczne i wyraziste. Nie lubie takich przeladowanych wersji loga jak maja zwykle uczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: kółko różańcowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:31 Po Desperaku jako profesorze wydziału artystycznego spodziewałbym sie wiekszej inwencji twórczej.Nie chodzi o to że logo jest szczególnie brzydkie,jego plusem jest przejrzystość lecz widac że robione było to na szybko,pod modłę loga zakładów włókienniczych czy innego przemysłu stoczniowego z epok poprzednich.Zapewne jego dzieło zostało podparte jego autorytetem co zapewne przechyliło szalę na korzyść profesora.Napisy w takim przypadku powinny zostac umiejscowione bardziej centralnie a kompozycji skrzydełek powinien zostac ujęty lub zmodyfikowany "ogonek",Reasumując-podejrzewam że studenci prof.Desperaka potrafiliby zaprojektować logo dużo lepsze,bardziej rozbudowane,bardziej odważne i w ciekawszych kolorach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 13:46 Z logo zawsze sa problemy - to jest absolutnie kwestia gustu. Tutaj same kryteria plastyczne nawet nie wystarcza, bo logo pelnie wiele funkcji uzytkowych. Ja jestem zwolennikiem loga lakonicznego, ktore rzuca sie w oczy - dlatego jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vonda Re: kółko różańcowe IP: 80.51.57.* 29.01.05, 16:59 Logo uczelni powinno nawiązywać do jej historii, poniekąd. Tak jest z Politechniką, która w logo ma to co powinna mieć uczelnia techniczna. Do czego nawiązuje logo AJD? konia z rzędem temu kto zgadnie, bo my nie mamy zielonego pojęcia. Czerwień nie pasuje ani do Jana Długosza, który był dziejopisarzem i bardziej adekwatne byłoby jakieś pióro albo nawet gdzieś w tle jego wizerunek, a nie dziób łodzi rybackiej. Poza tym, jakby to powiedzieć, czerwień kojarzy się nieco negatywnie, jest zbyt jaskrawym kolorem na logo, zwłaszcza gdy wystepuje niemal w 90 procentach. Nie widzę tutaj ani jednego elementu, który nawiązuje do nazwy uczelni albo chociaż do jej profilu. Równie dobrze możnaby powiedzieć, że to logo klubu sportowego albo jak mówiłem wczesniej herb nadmorskiego miasta. Zupełny brak jakiegokolwiek odnośnika do uczelni. Przeciez to widać od razu. Słowem, mozna wstawić zamiast tego co jest dowolny inny element i też będzie to logo AJD. A to nie o to chodzi. Dla mnie niezła kicha to coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yy Re: kółko różańcowe IP: 80.51.57.* 29.01.05, 17:42 Ależ to logo nawiązuje do historii uczelni właśnie poprzez swój czerwony kolor :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: kółko różańcowe IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 29.01.05, 19:38 Gość portalu: yy napisał(a): > Ależ to logo nawiązuje do historii uczelni właśnie poprzez swój czerwony kolor > :D Jak juz tak piszesz, to rozwin temat. Jesli juz patrzec historycznie, to uczelnia ewoluowala z liceum pedagoficznego poprzez studium nauczycielskie potem wyzsze, az wreszcie doszla do stadium wsp. A czerwone? A ktore to uczelnie i srednie szkoly nie byly??? Rownie dobrze na czerwona liste mozna byloby wpisac Sienkiewicza i Slowackiego. Tam po ukazie Gierka na specjalnych kursach dorabiali sie matury owczesni dyrektorzy, dzialacze "polityczni" i milicjanci ludowi i ubecy. A logo ... napewno zgodne z regulami heraldyki. A reszta? To jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil... jak ponoc mawial Tadziu urzedujacy starodawnymi czasy w "Polonii" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 18:39 Dla mnie logo mojej Uczelni czyli Politechniki jest zbyt przeladowane. W ogole logo nie musi do czegos konkretnego nawiazywac - tutaj jest na nim po prostu stylizowana nazwa Uczelni. Logo ma byc po prostu wyroznikiem, oczywiscie ciekawym, pewnie ladnym chociaz "ladnosc" jest kwestia gustu. Dla mnie to logo spelnia swoje funkcje i jestem prawie pewny ze sie po prostu przyjmie i dobrze bedzie sluzyc swojej Uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masrerix Re: kółko różańcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:34 hej !hej! studenciku aleś ważny, co ty potrafisz??????,a już wiem ty zdolniacha i recenzent, specjalista od sztuki i formy aj! waj!! na tym specyficznym wydziale, nie lubi sie osób zdolnych. Pan prof. Desperak jest kolką w oku u większości tych "geniuszy artystycznych"???, nie wiem o co ci chodzi, bo jeśli jesteś taki zdolny to mogłeś zrobić projekt ( ale należysz do miernoty) krytyka, jasne tylko to potraficie, im mniej zdolny bardziej chamski i zarozumiały. To fakt ten wydział tak ma, zgnoić najzdolniejszych!!zniszczyć ludzi którzy maja coś do powiedzenia. Panie Andrzeju niech Pan tak trzyma! Jesteśmy z Panem artyści. A Pana Znak jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: kółko różańcowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:08 Zastanowiłes się wogóle co piszesz??Tak się składa że znam Desperaka dośc dobrze,nie chodziło mi o totalną krytykę jego twórczości gdyż uważam że jest on jedynym konkretnym grafikiem na AJD,z lekka zarozumiały lecz to już kwestia charakteru.Co do projektu-dane mi było widziec inne projekty-nie było ich duzo lecz były takie,które po drobnych poprawkach mogły być bardziej adekwatne do owej uczelni.Zapewniam CIe ze miernotą nie jestem,lizusem tez(jak niektórzy gotowi wylizac wszystko za jakąs korzyść,niezdolni do krytyki czegokolwiek bo i nie rozumiejacy postaci rzeczy.Co do wydziału-nie słyszałem by nie doceniano na nim ludzi zdolnych jak i mających cos do powiedzenia. >Jesteśmy z Panem artyści. A co ty wielkiego stworzyłes że nazywasz siebie nieskromnie-artystą?? Ps:Dla jasności-moja poprzednia wypowiedz nie miała na celu obrazenia jakiejkolwiek osoby lecz wskazanie iż mozna było stworzyć cos bardziej adekwatnego-wystarczyło sprawe bardziej rozgłośnić i wiecej ludzi zachęcić.Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: kółko różańcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:34 hej student ty napewno pracownik jesteś bo śmierdzisz bezczelnością ?????? oglądałeś się w lusterku może warto przyjrzeć się własnej "gębulce"??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!! Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:02 To jest logo Pana Desperaka i jego inicjały?! nie znam Pana , to coś nie działa pozytywnie, ale na pewno budzi kontrowersje, a może nawet będzie zapadać w pamięć? Zróbcie badania na ten temat,.... i doktorat można z tego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś