Dodaj do ulubionych

Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:04
A gdzie mozna zobaczyc jak to logo wyglada ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Remo Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 08:20
      Nie no, tylko na tej uczelni chyba być może, że w jury zasiadał człowiek,
      którego praca brała udział w konkursie. To samo mówi za siebie. Nic sie nie
      zmieniło na tym WSP czy jak niektórzy wolą AJD. Wstyd. Same przekrey we
      wszystkch dziedzinach - nawet w wyborze logo :-((
      • Gość: yy Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: 80.51.57.* 28.01.05, 08:30
        Ale on przecież PODKREŚLA, że na swoje prace nie głosował :D :D :D. Sam nie wiem, czy mam się śmiać czy płakać.
    • Gość: Redakcja Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.czestochowa.agora.pl 28.01.05, 10:07
      Logo prezentujemy obok tekstu
      • mayessa Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo 28.01.05, 12:34
        Niestety nie podoba mi sie
    • Gość: gienia logo zajeżdża prowincją! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 12:48
      • Gość: Vonda Re: logo zajeżdża prowincją! IP: 80.51.57.* 28.01.05, 17:25
        To niby-skrzydło przypomina mi jakąś wielką łódź. Nie wiem czy podobnego nie
        widziałem w jakiejś uczelni albo jako herb miasta. Jednym słowem beznadzieja. A
        mam pytanie, dlaczego czerwię jest dominującym kolorem? Czerwony w logo, co już
        udowodniono, nie ma pozytywnych konotacji.
        Nie wiem co za komisja wybierała to logo, ale jak na logo drugiej co do
        ważności uczelni w mieście, to kompromitacja.
    • Gość: Vonda Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: 80.51.57.* 28.01.05, 17:26
      No jasne, że przypomina łódź. Zwróćcie uwagę, że to wyraźnie dziób łodzi jest!
      No, nie wiem czy Akademia zamierza kształcić na kierunkach morskich? Jeśli tak,
      to może i ma to jakieś uzasadnienie, jeśli nie to jest tak jak mówiłem,
      kompromitacja!
    • Gość: ggggggg Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 17:40
      moim zdaniem to logo wywodzi sie z dresów z paskami
    • Gość: Menel Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:03
      Mi to przypomina huzarie,z tymi piorami z tylu-czerwony rzeczywiscie razi,ale
      niebieski jest zbyt powszedni:)A co znaczy ten ogonek przy "D"???
      • anakastyczny kółko różańcowe 28.01.05, 22:00
        Widzę zostało otwarte, ale sobie pięknie gołąbki gruchacie, a jak pięknie
        glizdeczki bezpośrednio do przełyku wkładacie. No ale poważnie to jak że to
        wspaniała jednomyślność

Przepraszam ta pauza to konieczny przerywnik na otarcie łez. Rewolucjoniści moi
        kochani przed podpisem swym dodajcie sobie człon Cze, pięknie naprawdę
        wroneczki widzę nie wyrywające się ze szeregu a do tego jaki cudny dobór słów
        wyrażających smutek po wybraniu tego skądinąd normalnego loga, herby etc.
        • Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 12:44
          Dla mnie to logo jest rewelacyjne - jest lakoniczne i wyraziste.

Nie lubie takich przeladowanych wersji loga jak maja zwykle uczelnie.
          • Gość: student Re: kółko różańcowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 13:31
            Po Desperaku jako profesorze wydziału artystycznego spodziewałbym sie wiekszej
            inwencji twórczej.Nie chodzi o to że logo jest szczególnie brzydkie,jego plusem
            jest przejrzystość lecz widac że robione było to na szybko,pod modłę loga
            zakładów włókienniczych czy innego przemysłu stoczniowego z epok
            poprzednich.Zapewne jego dzieło zostało podparte jego autorytetem co zapewne
            przechyliło szalę na korzyść profesora.Napisy w takim przypadku powinny zostac
            umiejscowione bardziej centralnie a kompozycji skrzydełek powinien zostac ujęty
            lub zmodyfikowany "ogonek",Reasumując-podejrzewam że studenci prof.Desperaka
            potrafiliby zaprojektować logo dużo lepsze,bardziej rozbudowane,bardziej odważne
            i w ciekawszych kolorach
            • Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 13:46
              Z logo zawsze sa problemy - to jest absolutnie kwestia gustu.
              Tutaj same kryteria plastyczne nawet nie wystarcza, bo logo pelnie wiele funkcji
              uzytkowych.

Ja jestem zwolennikiem loga lakonicznego, ktore rzuca sie w oczy - dlatego
              jestem za.
              • Gość: Vonda Re: kółko różańcowe IP: 80.51.57.* 29.01.05, 16:59
                Logo uczelni powinno nawiązywać do jej historii, poniekąd. Tak jest z
                Politechniką, która w logo ma to co powinna mieć uczelnia techniczna. Do czego
                nawiązuje logo AJD? konia z rzędem temu kto zgadnie, bo my nie mamy zielonego
                pojęcia. Czerwień nie pasuje ani do Jana Długosza, który był dziejopisarzem i
                bardziej adekwatne byłoby jakieś pióro albo nawet gdzieś w tle jego wizerunek,
                a nie dziób łodzi rybackiej. Poza tym, jakby to powiedzieć, czerwień kojarzy
                się nieco negatywnie, jest zbyt jaskrawym kolorem na logo, zwłaszcza gdy
                wystepuje niemal w 90 procentach.
                Nie widzę tutaj ani jednego elementu, który nawiązuje do nazwy uczelni albo
                chociaż do jej profilu. Równie dobrze możnaby powiedzieć, że to logo klubu
                sportowego albo jak mówiłem wczesniej herb nadmorskiego miasta.
                Zupełny brak jakiegokolwiek odnośnika do uczelni. Przeciez to widać od razu.
                Słowem, mozna wstawić zamiast tego co jest dowolny inny element i też będzie to
                logo AJD. A to nie o to chodzi.
                Dla mnie niezła kicha to coś.
                • Gość: yy Re: kółko różańcowe IP: 80.51.57.* 29.01.05, 17:42
                  Ależ to logo nawiązuje do historii uczelni właśnie poprzez swój czerwony kolor :D
                  • Gość: Wlodek Re: kółko różańcowe IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 29.01.05, 19:38
                    Gość portalu: yy napisał(a):

> Ależ to logo nawiązuje do historii uczelni właśnie poprzez swój czerwony
                    kolor
                    > :D

Jak juz tak piszesz, to rozwin temat.
                    Jesli juz patrzec historycznie, to uczelnia ewoluowala z liceum pedagoficznego
                    poprzez studium nauczycielskie potem wyzsze, az wreszcie doszla do stadium wsp.
                    A czerwone? A ktore to uczelnie i srednie szkoly nie byly???
                    Rownie dobrze na czerwona liste mozna byloby wpisac Sienkiewicza i Slowackiego.
                    Tam po ukazie Gierka na specjalnych kursach dorabiali sie matury owczesni
                    dyrektorzy, dzialacze "polityczni" i milicjanci ludowi i ubecy.

A logo ... napewno zgodne z regulami heraldyki.
                    A reszta? To jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil... jak
                    ponoc mawial Tadziu urzedujacy starodawnymi czasy w "Polonii" :)))

• Gość: xx Re: kółko różańcowe IP: *.icis.pcz.pl 29.01.05, 18:39
                  Dla mnie logo mojej Uczelni czyli Politechniki jest zbyt przeladowane.

W ogole logo nie musi do czegos konkretnego nawiazywac - tutaj jest na nim po
                  prostu stylizowana nazwa Uczelni.

Logo ma byc po prostu wyroznikiem, oczywiscie ciekawym, pewnie ladnym chociaz
                  "ladnosc" jest kwestia gustu.

Dla mnie to logo spelnia swoje funkcje i jestem prawie pewny ze sie po prostu
                  przyjmie i dobrze bedzie sluzyc swojej Uczelni.

• Gość: masrerix Re: kółko różańcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:34
              hej !hej! studenciku aleś ważny, co ty potrafisz??????,a już wiem ty zdolniacha
              i recenzent, specjalista od sztuki i formy aj! waj!! na tym specyficznym
              wydziale, nie lubi sie osób zdolnych. Pan prof. Desperak jest kolką w oku u
              większości tych "geniuszy artystycznych"???, nie wiem o co ci chodzi, bo jeśli
              jesteś taki zdolny to mogłeś zrobić projekt ( ale należysz do miernoty)
              krytyka, jasne tylko to potraficie, im mniej zdolny bardziej chamski i
              zarozumiały. To fakt ten wydział tak ma, zgnoić najzdolniejszych!!zniszczyć
              ludzi którzy maja coś do powiedzenia. Panie Andrzeju niech Pan tak trzyma!
              Jesteśmy z Panem artyści. A Pana Znak jest super.
              • Gość: student Re: kółko różańcowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:08
                Zastanowiłes się wogóle co piszesz??Tak się składa że znam Desperaka dośc
                dobrze,nie chodziło mi o totalną krytykę jego twórczości gdyż uważam że jest on
                jedynym konkretnym grafikiem na AJD,z lekka zarozumiały lecz to już kwestia
                charakteru.Co do projektu-dane mi było widziec inne projekty-nie było ich duzo
                lecz były takie,które po drobnych poprawkach mogły być bardziej adekwatne do
                owej uczelni.Zapewniam CIe ze miernotą nie jestem,lizusem tez(jak niektórzy
                gotowi wylizac wszystko za jakąs korzyść,niezdolni do krytyki czegokolwiek bo i
                nie rozumiejacy postaci rzeczy.Co do wydziału-nie słyszałem by nie doceniano na
                nim ludzi zdolnych jak i mających cos do powiedzenia.
                >Jesteśmy z Panem artyści.
                A co ty wielkiego stworzyłes że nazywasz siebie nieskromnie-artystą??

Ps:Dla jasności-moja poprzednia wypowiedz nie miała na celu obrazenia
                jakiejkolwiek osoby lecz wskazanie iż mozna było stworzyć cos bardziej
                adekwatnego-wystarczyło sprawe bardziej rozgłośnić i wiecej ludzi zachęcić.Tyle.
                • Gość: luk Re: kółko różańcowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:34
                  hej student ty napewno pracownik jesteś bo śmierdzisz bezczelnością ??????
                  oglądałeś się w lusterku może warto przyjrzeć się własnej "gębulce"???
    • Gość: !!!!!! Re: Akademia im. Jana Długosza ma swoje logo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 08:02
      To jest logo Pana Desperaka i jego inicjały?! nie znam Pana , to coś nie działa
      pozytywnie, ale na pewno budzi kontrowersje, a może nawet będzie zapadać w
      pamięć? Zróbcie badania na ten temat,.... i doktorat można z tego zrobić
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka