Gość: greg IP: *.czes.gazeta.pl 07.06.02, 13:30 Czy chipowanie psów Waszym zdaniem jest potrzebne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as Re: chipowanie psów IP: *.deba.com.pl / 192.168.2.* 09.06.02, 00:39 Wydaje mi się że tak, ale pod warunkiem że sie upowszechni. Będzie można odnaleźć właściciela przypadkowo zaginionego psa, co zdarza się często. Czy to jest drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta Re: chipowanie psów IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 13:32 nie jest drogie, a nawet bezpłatne, rocznie miasto czipuje ok. 1000 psów, ale pojawiają się krytyczne głosy weterynarzy. Dotyczą dwóch rzeczy: zarzucają władzom miasta, że nie ogłosiły przetargu na czipowanie (a czipuje człowiek z układu). Są też tacy, którzy twierdzą, że czipowanie szkodzi zwierzętom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: chipowanie psów IP: *.czes.gazeta.pl 11.06.02, 17:44 Czy to możliwe, żeby czipowanie szkodziło zwierzętom? Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: chipowanie psów 12.06.02, 08:40 Myślę, że chipowanie powinno być obowiązkowe jak szczepienie przeciwko wściekliźnie. Łatwiej będzie namierzyć właściciela wałęsającego się psa, i może łatwiej będzie znaleźć i postawić przed sądem drania, który swojego czworonoga przywiąże w lesie, żeby się go pozbyć. Czy chipowanie szkodzi zwierzętom? Chyba nie bardziej niż nam noszenie telefonów komórkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bo Re: chipowanie psów IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 22:59 pod warunkiem ze to bicz(ha ha ha)_wyborczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chipowanie psów, Wrony i "Gazety Wyborczej "! IP: 203.36.162.* 04.03.03, 10:29 tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: chipowanie psów- T.Wronie i Gazetcie Wborczej! IP: 203.36.162.* 05.03.03, 04:48 Wronie aby sie opamietal ,a gazecje aby nie kasowala watkow ani wypowiedzi ! gosc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: chipowanie psów IP: *.kat.cdp.pl 04.03.03, 22:38 xx - to Irek L. Przepraszam was za tego typa, ktory mi tylko przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś