Dodaj do ulubionych

chipowanie psów

IP: *.czes.gazeta.pl 07.06.02, 13:30
Czy chipowanie psów Waszym zdaniem jest potrzebne?
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: chipowanie psów IP: *.deba.com.pl / 192.168.2.* 09.06.02, 00:39
      Wydaje mi się że tak, ale pod warunkiem że sie upowszechni. Będzie można
      odnaleźć właściciela przypadkowo zaginionego psa, co zdarza się często. Czy to
      jest drogie?
      • Gość: delta Re: chipowanie psów IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 13:32
        nie jest drogie, a nawet bezpłatne, rocznie miasto czipuje ok. 1000 psów, ale
        pojawiają się krytyczne głosy weterynarzy. Dotyczą dwóch rzeczy: zarzucają
        władzom miasta, że nie ogłosiły przetargu na czipowanie (a czipuje człowiek z
        układu). Są też tacy, którzy twierdzą, że czipowanie szkodzi zwierzętom.
        • Gość: elo Re: chipowanie psów IP: *.czes.gazeta.pl 11.06.02, 17:44
          Czy to możliwe, żeby czipowanie szkodziło zwierzętom?
          • piasia Re: chipowanie psów 12.06.02, 08:40
            Myślę, że chipowanie powinno być obowiązkowe jak szczepienie przeciwko
            wściekliźnie. Łatwiej będzie namierzyć właściciela wałęsającego się psa, i
            może łatwiej będzie znaleźć i postawić przed sądem drania, który swojego
            czworonoga przywiąże w lesie, żeby się go pozbyć.

Czy chipowanie szkodzi zwierzętom? Chyba nie bardziej niż nam noszenie
            telefonów komórkowych.
    • Gość: bo Re: chipowanie psów IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.03, 22:59
      pod warunkiem ze to bicz(ha ha ha)_wyborczy
      • Gość: gosc Re: chipowanie psów, Wrony i "Gazety Wyborczej "! IP: 203.36.162.* 04.03.03, 10:29
        tak!
      • Gość: gosc Re: chipowanie psów- T.Wronie i Gazetcie Wborczej! IP: 203.36.162.* 05.03.03, 04:48
        Wronie aby sie opamietal ,a gazecje aby nie kasowala watkow ani wypowiedzi !
        gosc!
    • Gość: Wrona Re: chipowanie psów IP: *.kat.cdp.pl 04.03.03, 22:38
      xx - to Irek L. Przepraszam was za tego typa, ktory mi tylko przeszkadza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka