Gość: ZUZA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.05, 21:47 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: izis wielebna siostro Zuzanno...;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 23:13 nie bylam u spowiedzi dwa lata od kiedy to pewna rodzinna uroczystość mnie zmusila ówczas.Pierwszy raz na mszy w tym roku bylam w ubiegla niedziele dalam 2 zeta na tace i wtedy...ksiadz powiedzial : - Modlmy sie za tych co jeszcze nie byli u spowiedzi wielkanocnej ,zwlaszcza za tych co nie byli a sa tu dzis na mszy... No to chyba pojde... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIERNA KATOLICZKA pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac .. IP: 80.51.250.* 19.03.05, 11:02 tym bardziej ze oni zazwyczaj nie sa swieci i gowno ich ludzie obchadza i sa gorsi od zwyklych ludzi. mowie szczegolnie o ksiezach z czestochowy :P czestkochowski kler to mafia ukierunkowana na robienie kasy to ich cel i w dupie maja wszystko poza czewa nielepsi sa :P WIEC PIE.. SPOWIEDZ Odpowiedz Link Zgłoś
devileq Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac 19.03.05, 11:05 no moze nie tak wrogo, jak BIERNA KATOLICZKA, ale fakt, u spowiedzi nie byłam i iść nie mam zamiaru... Mój wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:19 Dlaczego w Was jest tyle wrogości??? Czy po śmierci nie chcecie iść do nieba? - wolicie piekło? Zastanówcie się co piszecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 12:03 Spowiedz swieta jest urojonym pomyslem kleru na kontrolowanie swoich owieczek. Bog jako wszechmocny wie i tak jakie grzechy mamy na sumieniu i czy zalujemy popelnienia ich czy nie. A do nieba wedlug biblii pojda ci ktorzy wierza w boga a nie ci ktorzy sie spowiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:12 skoro żałujesz za grzechy, to dlaczego nie masz odwagi ich wyznać? Wstydzisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 12:37 Moge wyznac tobie jezeli chcesz a ksiedzu nie powiem dla zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:43 Nienawiść do bliźnich (również do księży) chyba wiesz czym jest. Możesz jechać na drugi koniec Polski albo świata, gdzie nikt Ciebie nie zna i tam wyznać grzechy przed Bogiem w spowiedzi św. Może nie jesteś katolikiem to tylko adwentystą lub jehowym - ale to już inna sprawa - tylko po co zabierasz głos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.03.05, 14:57 To jak wczesniej obiecalem wyznaje ci pierwszy grzech. Caly kosciol od samego poczatku istnienia w polsce byl zeszmacony bo nastawiony na zysk zarcie i picie. Dzisiaj jest tak samo. Dopuki nie bedzie kontrreformacji i nic sie nie zmieni a moja noga nie postanie w kosciele bez powodu! Tak jestem hinduista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:01 > Tak jestem hinduista. WIĘC PO CO ZABIERASZ GŁOS I MĄCISZ INNYM W GŁOWIE Ja nie nabijam sie i nie znieważam obrzędów hindustów. Uszanuj katolików, i nie wbijaj jadowitość w nas!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: innocenty informacja IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 01.04.05, 01:57 1116 r. - Sobór Laterański ustanowił spowiedź "na ucho". W Pismie Sw. nie ma o spowiedzi na ucho ani slowa - nawet Chrystus nie nakazywal wyjawiania an glos swoich grzechow. To tylko wymysl ludzi jak wiekszosc dogmatow ustanowionych przez kosciol katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartos Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:40 Co wy pieprzycie o spowiedzi! Co , że jak powiem pedofilowi o tym, czy o tamtym to zaznam spokój w tzw. niebie?! Nie ma nieba , nie ma Jezusa, nie ma JE..EGO KLERU. Zyjcie uczciwie, zdrowo i szczęśliwie, "kochajcie wszystkich ludzi i pokój sobą nieście" !!!!!!!! To jest religia, a nie to gó.. co Wam pie.. z ambony. P.S. Pozdro dla je..ych Paulinów z Jasnej Góry, Klientów "Diablo" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p J. Lenon IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 01:58 gdybyś żył uczciwie to nie wypisywałbyś tego coś nawypisywał. podobne brednie ale w muzycznej formie wciskał kiedyś niejaki Lenon z Liverpulu (pisownia polska). Być może czerpiesz z jego przemyśleń słuchając L(ucy) in the S(ky) with D(iamonds) tłumaczysz na anglosaskiego na polski "Imagine, ther's no heaven". Hippisi się nie sprawdzili. Fuj, odgrzewać takie stare kawałki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiena Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:13 Mam to w dupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: pie.. spowiedz!!nie bede sie komus spowiadac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:51 wyrazaj sie bierna katoliczko!!!!!!!!widac ze jestes bierna ,w nauce kultury i jezyka polskiego tez bylas gierna widac to po twych wypowiedziach , chamskich itd ,fuujjj bardzo nie ładnie , jesli potrzebujesz lekcji szczerze Ci udziele z dobrego słownictwa i zachowania sie odpisz...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moriturus Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:12 Proponuję spowiadać się na tym forum. W zalezności od ciężkości grzechu forumowicze zadawać będą stosowną pokutę osobie spowiadającej się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikado Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 12:39 heheheheheheheh popieram:):):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Szanuj bliżniego jak siebie samego :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:02 Czlowiek powinien ( jeśli chce ) spowiadać się przed Bogiem i nie przez jakiegoś czlowieka ( księdza czy inną osobę )!! Nie trzeba być Hinduistą czy Jehowym żeby widzieć jak oni traktują owieczki . To co oni wyprawiają i jaką gloszą ciemnotę to prawie każdy dostrzga jednak niestety nie wszystkich to razi :-( . Za te zlo które oni uczynili wszystkim ludziom na świecie powinno się dawno SAMOUNICESTWIĆ tą organizację Katolicką .Likwiduje się np.Nowe Faszystowskonarodowe organizacje które nie mają krwi na rękach . A taką Firmę która nic nie produkuje tylko sprzedaje ' Slowo " się utrzymuje i jeszcze wysysa pieniądze z budżetu . Ale ich czas się powoli kończy gdyż "Ciemnota " koliduje z postępem technicznym i wspólczesnymi obyczajami . Chyba nie napisalem nic z zajadlością ?? .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: Szanuj bliżniego jak siebie samego :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 21:28 Kubiś - Tobie albo odbiło albo masz gorączkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie spowiadam się Re: Szanuj bliżniego jak siebie samego :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:23 ale was baba sprowokowała głupim tematem,nie szkoda wam energii,pogadajcie o czymś mądrzejszym, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivres Re: Szanuj bliżniego jak siebie samego :-) IP: *.inds.pl / *.inds.pl 19.03.05, 22:36 Ale jadu się wylało....... z niektórych krytykujących "Firmę" z którą nie chcą mieć nic wspólnego. Przecież nikt was na siłę nie ciągnie. Dobrze, że nie wiecie kto z was sączy ten jad, bo strach by was obleciał, jad sączy siętakże do wewnątrz i powoli was zeżre od środka także fizycznie, a kiedyś także duchowo.życzę mimo to świąt ducha a nie brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onan Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:05 Onanizowałem sie jestem kawalerem .Prosze o pokute. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miniś Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 22:50 TAK byliśmy już II razy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.prenet.pl 20.03.05, 23:03 Zuza.........a co Ty wiesz o niebie bylas tam .........widzialas Ktos z Twojej rodziny byl moze i wrocil i Ci opowiedzial; Komu sie chcesz spowiadac? Chlopu, ktory rano wrocil od kochanki, zalozyl kiecke z 49 guziczkami zapiąl rozporek i myslac o nocnych igraszkach slucha Twojej paplaniny, ze nie bylas na mszy, ze krzyczalas w domu , ze nie zmowilas paciorka ? A co to za grzechy Ty masz? Mordujesz? kradniesz? zabijasz? Gwalcisz? Reszta to zadne grzechy. Chrystus nawet Magdalenie wybaczyl. Napewno nie pozwolilby zawracac sobie glowy takimi bzdetami jak Twoje grzechy. Moze to Ci wyjasni pewne rzeczy? TRZY MIEJSCA Cóż to jest Niebo? które obiecuja? Niebo – to życie w miłości szczęśliwe gdy się kochamy z wzajemnością szczerze Cóż to jest Czyściec którym nas tak straszą Czyściec – to życie codzienne i troski. o chleb na stole, o dobre zdrowie, o prace jutrzejsza, rodzinę i spokój Cóż to jest Piekło które tak przeraża? Piekło - też życie codzienne ....to złe to nienawiść, morderstwa i gwałt to kradzież i przemoc, wiezienia lecz także ból i cierpienia Jeśli tutaj na ziemi Niebo Czyściec i Piekło, Cóż po śmierci zostaje ? Wiem. Tam już tylko jest RAJ Wszyscy co już odeszli i mieszkają tam w Raju nie chcą wracać na Ziemie i nas tam nie wołają. Gdybyś wiedział człowieku że Raj w drugim jest świecie to byś tutaj nie cierpiał. W Raju lepiej jest przecież Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 23:32 1. Bóg nie po to ustanowił prawa przyrodzone tzw prawa natury jak np grawitację by na skinienie byle mędrka ingerować cudami w porządek przez Siebie ustanowiony. 2. Tak więc jak jeśli chodzi o statykę budowli to belka stropowa gmachu kościelnego (po staropolsku bierzmo) jest liczona według tych samych reguł co każdej innej budowli, np dowolnego supermarketu czy szpitala. 3. Jeśli więc normalne działanie zbawcze Boga dokonuje się przez ludzi np. przez rodziców, wychowawców, nauczycieli, lekarzy, policjantów i żołnierzy to dlaczego niektórzy domagają się aby Bóg odstąpił od tej reguły i dokonywał dla jakiegoś zapyziałego wrednego i podłego grzesznika cudów bezpośrednio mu się objawiając. 4. Z historii wiadomo że rycerze na polu bitwy konając tak bardzo pragnęli ukorzyć się przed Bogiem że spowiadali się nawet wobec swego konia, aby tylko się pokajać, to jednak nie wyczerpuje problemu. Sensem spowiedzi jest nie wyznanie grzechów ale ODPUSZCZENIE winy. 5. Mętne poglądy na rzeczy ostateczne (córka -> niebo i piekło) czy też próby upartego wytworzenia u czytelników negatywnych konotacji odnosnie chrześcijaństwa są warte odnotowania i napiętnowania. O ile córka nie wchodzi na tematy łóżkowe (trudne do udowodnienia z racji tajemnicy tym razem alkowy) to można to oględnie mówiąc zlać. Natomiast upór Kubisia metodologicznie wiele czerpie z inspiracji dr gebelsa i jest naganny. 6. A swoją drogą to mamy w rodzinie człowieka który stamtąd wrócił - to nasz Brat Jezus Chrystus. I w ten największy z cudów, w złamanie praw śmierci czerpiących siłe z grzechu, w to właśnie w tym Wielkim i Świętym Tygodniu się zanurzamy. Wewnętrznej przemiany i radosnego Alleluja wszystkim, nie tylko obecnym na forum a.j.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoll-Granica Bog i Prawo IP: *.246.69.4.tisdip.tiscali.de 21.03.05, 02:20 Na temat praw Boskich, jego ustanowien i łamania wlasnie przez Kler, przeczytalem proponowana kiedys tu na Forum przez kogos /nie pamietam/ ksiazke JEZUS OSKARŻA tam jest cala prawda o prawach i ustaleniach Jezusa, ktore sa notorycznnie łamane przez pracownikow Kosciola /czyt. Kler/ z Glowa ubrana w biale szaty na czele Polecam Wszystkim niewierzacym..........a WIERZACYM szczegolnie Naprawde ciekawa ksiazka. A propos.......nie wiedzialem ze Bog znal sie na prawach grawitacji. Moze takze mial komputer do pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłopak Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 09:45 Byłem i to ostatni raz. Spowiadałem się jak bawiłem się, z dziewczyną w doktora. Pytał mnie o takie detale, że aż mi było głupio. Klęczałem z 15 minut. Bałem się spojrzeć co się dzieje u niego. Nigdy nie będę wyręczał wypożyczalni video. Na zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:17 po każdym takim i innym grzechu człowiekowi jest głupio - lepiej nie popełeniać ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:19 ty jesteś całkiem głupia, to nie był grzech tylko coś pieknego, chyba nigdy w życiu nie doznałaś szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:22 skoro to piękne - to po co się z tego spowiadałeś??? A jednak miałeś z tego wyrzuty sumienia i nadal Ciebie gryzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p te, esteta IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:31 miłośniku pięknego kobiecego ciała! a czy tyle piękna w tym było żeby została na zawsze Twoją czy też szukasz nadal swojej damy, i ewentualnie w razie pęknięcia gumki (niekoniecznie od damskich majtek) czy gotów był byś z miłością przyjąć i wychować Wasze potomstwo?? jakby co to weź ślub, podejmij zobowiązanie trutniu zapylaczu i rozkoszuj się pięknem za przyzwoleniem najpiękniejszej z żon. swojej własnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Re: te, esteta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 17:26 expercie ty to jesteś, ja mam dopiero 14 lat i nic jej nie zrobiłem ten facet w kofesjonale tez tak mówił jak ty pytał o brzydkie rzeczy a to grzech tak pytac chłopca jak chcesz to ci napisze o co pytał i bedzie ci głupio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p o łapaniu czarnych kotów w czarnym pokoju IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:09 trudno wyczuć ile masz lat i o co Cię tam wypytywano. Nie kiełbasa w końcu. ale idąc tym tropem: stałem obok i podsłuchiwałem jak głośno i nachalnie naciągałeś na lody z bitą śmietaną. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Onan Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:10 Dlaczego (zabawa w doktora) poznawanie innei osoby jest grzechem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivres Re: JESTEM ATEISTĄ !!! IP: *.inds.pl / *.inds.pl 21.03.05, 15:25 nie ma się znów czym tak chwalić!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoll-Granica Re: JESTEM ATEISTĄ !!! IP: *.246.117.70.tisdip.tiscali.de 22.03.05, 00:50 Do epertum. Wiadomo zes zwiazany z czarna mafia Klerem.........a tak duzo wiesz o gumkach i lodach z bita smietana? Znasz to z autopsji .......jak ten ksiadz co spowiadal tego biednego chlopca? czy moze przezywales to Niegodny /wtedy Ci powiem/ slugo Bozy. A swoja droga ........o ile tego nie wytna chetnie bym poczytal co tez ksieza wiedza na temat piekna pierwszych kontaktow chlopieco-dziewczecych.Zadawane pytania przy konfesjonale musza byc potwierdzeniem .........ze jestem czlowiekiem ......i niezaleznie od tego czym ksiadz czym cywil......nic co ludzkie nie jest mi obce. Czyli przezyl ksiezulo wszystko o co pytal chlopca. A sluchanie takich rzeczy to tez Grzech...... A swietowal Bogu czystosc?????? cos tu nie gra. a w kosciele wystarczy jak zgodnym chorem mowia.......SPOWIADAM SIE BOGU WSZECHMOGACEMU.........i to jest Prawo boskie.......a nie spowiadam sie chlopu w kiecce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p col nie ptica niemcy nie zagranica IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 00:55 jedno jest pewne, że takich co z niemieckiego ip (tiscali.de) pisali jest wielu. A niektórzy tak jak ja piszą dziś z polskiego. Wot` nosi`ł wilk razy ki`l`ka poniesli wilka. Czego z całego serca ci szczerze życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_mpk Re: col nie ptica niemcy nie zagranica 22.03.05, 07:12 Zoll-Granica Zoll-Zielona Granica Zoll-Ruda Granica Mówi Ci to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.flatpla.net 22.03.05, 18:44 niech każdy z Was zastanowi się co mówi.I nie obraża innch.To ,że jeden z drugim ma inną mentalnlość, nie musi oznaczać,że będzie obrażał jeden drugiego.Szanujmy się .I życzę wszystkim aby się wzajemnie miłowali.Nie będzie wtedy tle złości i jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 19:54 przyznałem sie mamie do wpisów w internecie powiedziała żebym sie nie przejmował też że ten expertum to wyjatkowo odrażajaca i zboczona postac i że nie musze juz nigdy chodzic do spowiedzi a nawet do koscioła i ze sam to musze ocenic kocham moja mame, bo jest mądra pedałów w konfesjonałach jienawidze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwatoer Romano Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 20:06 Nie chodzę do kościola bo nie uwzględnia takich indywidualności jak ja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mibniś Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:23 Jezu ale pierdoły. Dziwne ze admin jeszcze nie skasował... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p chłopakowi IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 00:57 " - Czy chciałbyś być psem? - Nie chciałbym być twoim bratem. Odpowiedział Chilon" Henryk Sienkiewicz "Quo Vadis" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz miesniak Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: 80.51.236.* 23.03.05, 20:02 spowiedz hmmm a czy zdajecie sobie sprawe u kogo sie spowiadacie ?, wiekszosc ksiezy to obludnicy , zaklamancy itp ..... znam 2 przyklady gdzie ksiadz na parafi spotyka/ umawia sie na sex , przyjmuje nagi swoich gosci a w sutku ma kolczyka i bicepsy podobne do Salety , i co u takiego mam sie wyspowiadac ????? ktory sam nie jest swiety !!!!!! ale jak to mowie swojej babci to mowi mi ze to pewnie jakies klamstwo :) a ja wiem ze nie a skad wiem to juz moj problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnich Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:23 nie chodzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Ja się wyspowiadam Zuzie na Ucho :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:31 Ja się wyspowiadam Zuzie na UCHO :-) .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZUZA Re: Ja się wyspowiadam Zuzie na Ucho :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:52 więc pisz na GG 7939133 ale ja rozgrzeszenia Ci nie dam. Nie mam możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoll-Granica Re: Ja się wyspowiadam Zuzie na Ucho :-) IP: *.246.97.243.tisdip.tiscali.de 26.03.05, 01:38 Mam nowe kalesonki zaloze jako stule i dam Wam rozgrzeszenie ,,,,,,,,bez sluchania grzechow Kubisiowi za to ze grzeszyl /o ile grzeszyl/ a Tobie Zuza za to ze sluchalas /o ile bylo o czym/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.d4.club-internet.fr 26.03.05, 14:04 Moje obecne zycie duchowe zostawiam w tajemnicy. Powiem natomiast cos z mojej przeszlosci. Jako dziecko przezywalem spowiedz duchowo przygotowujac sie do niej sumiennie. Prowadzilem podczas przygotowan do niej intensywny dialog z samym soba starajac sie odnalezc jezyk porozumienia z moja dusza. Potrafilem wowczas zauwazyc mechanizmy, ktore kierowaly mna gdy popelnialem egoistyczne wykroczenia. Spowiedz byla wiec tylko przedluzeniem aktu odwagi, gdzie drugiemu czlowiekowi moglem wypowiedziec moje popelnione grzechy. Pokuta byla prosba o pomoc w nie popelnianiu tych samych grzechow oraz moja refleksja jak unikac szkodzacych, przynoszacych przykrosc innym moich zachowan. Sa osoby, ktorym spowiedz pomaga. Jesli ktos tego nie rozumie, to przynajmniej niech osobom tym nie ubliza, ani sie z nich nie wysmiewa. Podobnie choc z innej beczki: wizyta u tearapeuty. Swego czasu w Polsce wsmiewana. Odrobina szacunku dla tych co mysla, czynia, wierza inaczej, lecz swym zachowaniem nikomu nie szkodza i swych pogladow, przekonan nikomu na sile nie narzucaja. Absolutnie nie narzucaja (chocby zenujace i glupie wpisy w watku Zyczen Swiatecznych od Redakcji, badz na prawie kazdym watku zwiazanym z kultura zydowska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Głos wielu wód, Leszek Kołakowski IP: *.d4.club-internet.fr 26.03.05, 20:05 "Tak więc nie w cnoty swoje samochwalczo zapatrzeni i nie o torturach wroga skrycie albo i hałaśliwie marzący mogą liczyć na rychłe nagrody niebiańskie; mamy raczej wszyscy sprawiedliwość sędziego z góry uznać, cokolwiek nam przydzielić zechce, winy własne wyznawać, wrogom przebaczać, zmiłowania prosić." serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,2622234.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raper Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 22:53 tyn powinnas sie leczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devilka Re: Czy byliście już u spowiedzi świątecznej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:04 Weź jestem katoliczkąi wierzę w boga, ale ksieza tio złodzieje i pedofile pier***.. ostatnio ksiadz mojej kumpeli na spowiedzi o popędzie seksualnym gadal?! jakis tego.. albo wyganiają nas podczas WOŚP bo im ludzie na tace nie chca dawac... i ja już im nie dam na tacę bo biorą to dla siebie :> ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś