Gość: sylwia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 00:23 słyszałam, że ludzie juz tam padaja jak muchy, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: A Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 10:33 co masz na myśli pisząc że padają jak muchy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:20 bo padaja ile to mozna .......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 11:45 NIE PRAWDA - jest nas wielu zawsze ktoś może się źle poczuć jak eszędzie w innych zakładach nikogo to nie dziwi. Zapraszam w nasze szeregi. mój poprzedlnik z tymi komuchami przesadził-powinien się wstydzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: co w TRW??? IP: *.localdomain / 83.16.16.* 19.03.05, 15:15 ..... a jak sie dostac w wasze szeregi ??????? z checia podajalbym parce z tym ze od razu zaznczam jestem studentem?????? Moze cos wiesz, jak mozesz mi pomoc to napisz co i jak???? Z gory dziekiuje!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 15:32 Wiem jedno mósisz zgłosić się do kadr na ul. Legionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster Re: co w TRW??? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.03.05, 08:44 witam moze kolega przyblizy droge do tych "kadr" ,poniewaz straznik nie wpusci na zaklad , a do konca nie wiadomo czy podanie zostanie przez niego dostarczone . paru moich znajmych mialo okazje popracowac w trw jako stazysci , oczwiscie obiecywano im zlote gory , pozostanie wsrod elitarnej kadry TRW itp.. itd.. jednak konczylo sie na tym ze zasuwali za mniej wyksztalcona kadre kierownicza odwalajac za nich robote po czym zostali odprawieni z kwitkiem po skonczeniu stazu . bez znajomosci w tej firmie nawet papierow nie przyjmuja , ale to nie stety nie tylko praktyka tej firmy. A szczelnie zamkniete rekrutacje w tych firmach to chyba normalka . Cala czestochowa zyje centrum inzynieryjnym ,ktore ma byc otwarte w cz-wie , ciekawe jednak jak duzy odsetek kadry tegoz centrum beda stanowic absolwenci Pcz , wystarczy popatrzec gdzie ta firma sie oglasza i juz mamy poglad . Pozatym ci lepsi i tak beda pracowac gdzie indziej , w lepszej atmosferze i nie koniecznie w cz-wie , gdzie nei ma szans rozwoju nawet w trw gdzei albo tasma , ew informatyka ( i tu mzna zdobyc doswiadczenie jako admin AD bo jednak to duzy zaklad i duzo stacji roboczych) No coz ale moze sie cos zmieni na lepsze :) pozdr hamster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: co w TRW??? IP: 217.96.15.* 23.03.05, 11:17 Cześć, kolga głupoty opowiada jeśli chodzi o centrum, to prawda że na produkcji pracują całe rodziny, ale znalezienie inżynierów do centrum to prawdziwy problem mało który coś umie, rozmawia w języku obcym i ma jakiekolwiek pojęcie np o obróbce skrawaniem. Zgłaszają się sami po zarzadzaniu itp nie wiedzą nawet jak posłuzyć się suwmiarką. Pzdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 09:42 Masz rację Hamster....... nawet jeden znajomy co jest w temacie mi mówił że to centrum inżynierskie którego jeszcze nie ma to już jest dawno obsadzone :))) A cała ta rekrutacja to pic na wodę ...... zresztą nawet TRW uchodzi za firmę "rodzinną" .... tam ponoć całe klany są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 19:53 Hmm, niezgadzam sie ze stwierdzeniem iż w trw tylko można mieć prace po znajomości, odpowiedziałem na jedno z ich ogłoszeń i zostałem zaproszony na rozmowy a w efekcie zaoferowano mi prace, nieznam nikogo w trw gdyż w częstochowie jest od niedawna. Wiem że do centrum inz. szukali dośc długo kadry informatycznej (tam zaoferowano mi prace) więc niechodzi tu o znjomości kierownictwa trw a o znjomość tego co ma sie tam robić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:50 tak czytam..... i dochodzę do wniosku że wszystkie osoby które "psioczą " na TRW będą to robić bez względu na to czy to będzie TRW czy inna firma ,stosują się one do "staropolskiej" zasady CZY SIĘ STOI CZY SIE LEŻY TO WYPŁATA D U Ż A MI SIĘ NALEŻY!!!!!!!!! Naprawdę bałbym się użytkować samochód w którym taki " inżynier" zaprojektowałby C O K O L W I E K . i wy się dziwicie że trudno kadrę do centrum skompletować... Przecież teraz na uczelniach "produkuje" się menegera a nie inżyniera... a język obcy traktują studenci jak koło zapasowe w niektórych samochodach , jest ale tzw.dojazdówka czyli byleby dotrzeć do serwisu a tam zajmą się tym specjalisci.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster Re: co w TRW??? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.03.05, 21:36 witam napewno kolega ma racje , teraz na uczelniach odsetek ludzi umiejacych cokolwiek jest dosc maly , a reszta chodzi po to zeby tylko skonczyc i tak jak kolega napisal , czy sie lezy... :) A ci co naleza do tej drugiej grupy , jakos sobie radza i to bez trw , gommy , bergera itp. , czyli wszystkich molochow gdzie na produkcji sie zarobi srednia krajowa :) Jezyk tez jest oczywiscie wazny , lecz w roznych profesjach odmiennie sie go uzywa.:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:31 Słusznie pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja TRW-obóz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 14:11 przeciez trw to nic innego jak obóz pracy.Pracownicy myślą że są godnie wynagradzani...bo cóż tu sie dziwić przy dzisiejszym bezrobociu dla niektórych to fucha jak talala tylko że perspektywa 7vnocek w żadnym cywilizowanym kraju dbajacym o swego obywatela by nie przeszła także drodzy trw-wicze nie zapewniajcie tak o zetelności wykonywanej pracy bo to wynagrodzenie które dostajecie (rzekomo wysokie jak na progi CZestochowy) jest tak naprawde stawka nieadekwatną do tych 7 nocek i wzechobecnego zapieprzu ...no ale cóż zakład was potrzebuje.....towarzysze!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojska dolina Re: TRW-obóz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 15:07 tia oboz pracy proponuje Ci odwiedzic ktorykolwiek z zakladow tzw prywatnych wlascicieli - ot chociazby pewnego wytworce wentylatorow czy pewną odlewnie aluminium pod czewą i dowiedzialbys co to jest wyzysk pracownika. A jesli chodzi o to TRW to wymog pracy o nie opie..nia sie to cos zlego? Nikt nie jest oszukiwany jesli chodzi o wyplaty ,nie ma kombinacji, wypowiedzenien grupowych itd. A przejscie na system 4-brygadowy pozwolilo na przyjecie kilkuset nowych osob. To zle? Patrzac na ponad 20% bezrobocia w miescie to mysle ze nie. Zreasztą czemu sie wypowiadasz jesli tam nie pracujesz Odpowiedz Link Zgłoś
topone Re: TRW-obóz pracy 26.03.05, 16:01 To co piszą tutaj niektóre osoby o cięzkiej pracy to całkowity brak zrozumienia ,że czasy PRL już się skończyły , a tylko dzieki solidnej pracy możemy zrobić coś dobrego dla Polski i Naszych dzieci.Pracuję na Legionów w TRW.Nie czuję się żle traktowana i wyzyskiwana.Mamy inteligentnego ,wyrozumiałego,dobrze wykształconego fachowca który nie traktuje pracowników jak mięso armatnie.szanuje nas i wiem,że dzięki takiej kadrze Nasza firma sie rozwija i zawsze bedzie przedmiotem ataków niezadowolonych.Koleżanki i koledzy Z TRW róbmy swoje bądżmy przykładem dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: TRW-obóz pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:53 i zawiało komuną .... koleżanki i koledzy ...... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guderian Re: TRW-obóz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 20:35 Tak Kolego - Proponuje Ci zapoznac sie z fabryką Toyoty w Walbrzychu tam zobaczysz ten 'komunizm' w najczystrzej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do topone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:48 tak topone widac że zakład wyprał ci już do reszte sfere logicznego myślenia, pewnie też nie tylko to.. czy ty pusty kołku kedys zrozumiesz że to dzięki takim wietnamom jak tyb zagraniczny zakład sie bogaci a Polska ma tyle natym co niegdys zabłocki na mydle no cóz żal mi tylko że moja kochana Polska ma takich obywateli głupich i naiwnych lubiących połykac gó.. byleby było pieknie opakowane haruj haruj tylko do takiej tyry sie nadajesz bo do myślenia juz napewno nie zrobi to za ciebie ten wykształcony fachowiec hehehe niczym góru poprowadzi cie w kraine miodem i mlekiem płynącą DO PRACY PRZODOWNICY !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spox Re: do topone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 04:26 Jak najbardziej pozytywne stwierdzenie:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topone Re: do topone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 23:20 Jeśli kapitał zagraniczny wycofa się z Polski: TRW,Toyota,Fiat,Opel ,bosch , Coca Cola,Volvo,Volkswagen itd. to słowacy to chętnie przejmą razem z tysiącami miejsc pracy bo Ty uważasz to za tyranie.Ludzie stracą pracę ,co im powiezs .Nakarmisz ich pustymi hasłami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do topone IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 15:14 oj topone typowe myślenie Polaka.Pewnych spraw a wzasadzie wszystkich nie da sie naprwić zmaścili to ci wszyscy którzy właśnie głosowali na sld i tego typu masonów gotowych sprzedać matke za przysłowiwa złotówke. Owszem te koncerny są i bedą a my bedziemy wietnamami w naszej ojczyżnie tego zmienić sie nie da każdy chce utrzymać rodziny mnie chodzi o fakt by umieć stwierdzić ze nie jesteśmy w takich fabrykach traktowani należycie ze takie koncerny znają sytuacje nasząsytuacje polityczną i wykorzystują to. Nie wiesz jak to jest zyc w kraju dbającym o swego obywatela więć nigdy nie stwierdzisz jak traktują dobrze a jak żle bo bo kurczowo trzymasz sie tej pracy choćby cie poniżali na maksa widocznie taka juz jestesplak to polak choćby tarzałsie w gó..e to sie nie przyzna POCZYTAJ SOBIE NASZ DZIENNIK-mądre rzeczy pisza a moze cie oświeci i zaczniesz myśleć o Polsce mózgiem a nie telewizorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: TRW-obóz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:38 O rany! Ale bzdury opowiadasz! Twoim zdaniem w której firmie w Częstochowie dobrze się pracuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:56 jak przystało na myszke miki przestraszona i niezorientowana tak więc miki przeczytaj dokładnie włacz mózg zamiast telewizora a wniosek bedzie prosty i nie skomplikowany w CZ-wie nie ma takiego miejsca nie ma go takze w całej naszej kochanej Polsce która Polska pozostała już tylko z nazwy...moje porównanie głupiutka miki tyczyło sie krajów prosperyjących gdzie i obywatel czuje sie gospodarzem w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: TRW-obóz pracy IP: *.com.pl 01.05.05, 22:28 w fortum(bylym wpecu)wrecz fantastycznie sie pracuje sami pijacy i zlodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:28 SAM SOBIE OBPOWIEDZIAŁEŚ - tak trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:23 Tak Marcin naszym zakładzie tak jest-życzę przyjemnej i owocnej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 15:24 A co przeszkadza ci w tym że pracują tam całe rodziny?Przecież to lepiej bo jest więcej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: co w TRW??? IP: *.trw.com 04.04.05, 14:22 Bzdety Panowie piszecie, nic nie jest obsadzone: jezyk troche oliwy w glowie i drzwi otwarte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: co w TRW??? IP: *.icis.pcz.pl 19.03.05, 15:39 Na Politechbnice byly juz wystapienia ludzi z TRW w sprawie mozliwosci pracy. O ile wiem juz jutro ma byc kolejna prezentacja dla kierunku Mechanika na WIMI - jej autorem bedzie szef dzialu kadr TRW. Wkrotce bedzie tez dla Informatyki. Na Wydziale Elektrycznym i Metalu tez maja sie odbyc podobne prezentacje. TRW zalezy na naprawde dobrych kadrach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:22 mam mozliwosc pracy w trw, zarobki chyba nienajgorsze bo ok 4tys pln ( w informatyce) Ale słyszałem rózne opienie na temat pracy tam (wyzysk, pilnownaie pracowników itp), czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 16:34 Myślę, że jeśli masz taką możliwość to warto spróbować. W Częstochowie nie znajdziesz lepszej pracy ... A z takim doświadczeniem później tylko lepiej. A ten wyzysk, pilnowanie - to chyba lekka przesada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:19 naszykuj tylko odpowiednią kopertę ..... bo bez tego, tak jak i wszędzie, to raczej marne szanse na robotę :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: co w TRW??? IP: *.icis.pcz.pl 19.03.05, 18:21 Mysle ze gadasz glupoty :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownikTRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 18:57 masz rację XX,Jo pisze głupoty. W naszym zakładzie takie postępowanie jest naganne i bezwzględnie tępione.Karzdy znas wykonuje swoje cele jakie mu postawiono na stanowisku pracy żetelnie dlatego nasz zakład się rozwija nie jak wiele innych.Pracowałem w kilku zakładach na terenie Częstochowy było swobodnie każdy robił co chciał,dziś tych zakładów już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:36 każdy piszemy przez z z kropką, o reszcie Twoich popisów ortograficznych nie będę się wypowiadał, jeżeli Twoja lojalność jest tak ślepa jak znajomość ortografii polskiej to rozumiem Twój zapał. Proszę wykorzystaj anonimowość i uzasadnij swoją wypowiedź faktami!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:06 Długo zastanawiałem się czy Ci odpowiedzieć - ty też popełniasz błędy, przeanalizuj swoje wypowiedzi NARA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 08:57 ja tam wiem chłopaki jedno ...... znam dwie osoby które po znajomościach dostały się do tej firmy ...... a znajomości to zazwyczaj kasa ..... kwestia tyko komu i ile ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura z bb Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.05, 10:52 w takim razie moze ktos wie w kwestii ,,komu i ile?????" moze chociaz inicjały, please!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:10 i to prawda ,nowa dyrekcja swoi ludzie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW To klamstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:01 TO KŁAMSTWO - mam stu procentową pewność, że Cię okłamali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damen Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:24 Kiedys w TRW pracowalo sie swobodnie i jakos isnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 18:54 Ponieważ była mądra dyrekcja i mądre myślenie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: co w TRW??? IP: 62.29.160.* 25.03.05, 09:11 Rzeczywiście w dyrekcji to same świry.Co roku dają podwyżki i premie roczne a wcale nie musieliby, gdyż ludzie się garną do pracy w TRW drzwiami i oknami. I nawet skłonni byliby dać w łapę za tę pracę. A propos kiedyś to pewnie było możliwe jak pracowała pani dyrektor Beata i jej zastępca kolega Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOR co w TRW??? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 20.03.05, 15:26 PAMIETAJCIE O ODPISIE 1%-POLECAM CHRZEŚCIJNSKIE STOW.DOBROCZYNNE.DZIALA NA RAKOWIE PRZY UL GACZKOWSKIEGO15A-TEL600629068 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x1 Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:29 Tylko pracownikom biurowym jest dobrze, sa traktowani troche lepiej niz my, szaraki z produkcji. Wszystko co sie stanie to wina pracownika z produkcji poniewaz nikt inny nie jest odpowiedzialny tylko MY, a na niektorych liniach to schodza tysiace gotowych AIR BAG-ów i w ten sposob ilosc nie idzie w parze z jakoscia!!! Ja rozumiem ze dla firmy to ogromny zysk ale niech nie robia z nas jencow!!!Poprzez taka sytuacje jaka panuje w zakladzie poduszek powietrznych jest BRAK MOTYWACJI DO PRACY juz nie wspomne o pracownikach WORK SERVICE!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:45 Marcinie, wydaje mi się, że Twoje informacje są niezupełnie prawdziwe. Nie wiem jak je pozyskałeś, ale 4 tys o których mówisz jest przeszłością. Może jeszcze 2 lata temu było to możliwe, teraz masz szanse na pracę tylko w charakterze stażysty lub pracownika czasowego (za pośrednictwem Work Service). Jak się domyślasz jest to posadka opłacana znacznie niżej niż wymienione Twoje aspiracje. Jeżeli jesteś naprawde dobry bujaj się w głąb unii i zapomnij o odtwórczej pracy. Pomyśl co najwyżej o centrum inżynieryjnym, lecz zastrzegam plan zatrudnienia zmierza również do pozyskania jak największej liczby stażystów, którzy będą pracować na kadrę kierowniczą składającej się z mniej zorientowanych w zagadnieniach technicznych tzw specjalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 05:52 Informacje jak najbardziej prawdziwe bo od osoby na rozmowie rekrutacyjnej, mam skierowanie na badania i do działu kadr na legionow, wiec chyba nie mowili by o fikcyjnych kwotach przy decyzji o zatrudnieniu Obecnie zarabiam troche mniej ale jestem zadowolony z pracy, dlatego dylemat zmieniac czy nie :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:28 nie zmieniaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDERKA AB Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:09 Jedno co mogę Wam powiedzieć, to że w d.... byliście i g....widzieliście.Młodzi ludzie a tacy głupi, kto Wam takich głupot naopowiadał??? Pewnie Ci zostali wywaleni z pracy(nikogo bez winy napewno nikt nie zwolnił-NIGDY)Nie wiem co powoduje takie podejście do sprawy... pewnie zawiść, głupia polska wada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:14 zapomnij o takiej kasie , a reszta to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:28 Tu masz racje, a kariery w tym zakładzie nie zrobisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a@@@ AUSCHWITZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:15 oboz koncentracyjny i tyle dla polaczkow pustych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:33 chłopie tobie to już nic nie pomoże już ci tak wełbie to trw poprzestawiało ze ze byś życie za nie oddał nawet o tym nie wiedzac hehehe!!!! wszyscy madrzy ludzie piszą właśnie co sie dzieje ogólnie w Polsce i u prywaciarzy i w innych obozach kiedyś ogladałam dokument o tym co robi praca na nocki z człowieku i jego mózgu najprościej rzecz ujmujacrobi z mózgu gąbke która chłonie wszelkie manipulacje chłpie zacznij myśleć może jeszcze da sie odratowac tą twoja gąbke hehehe............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:46 Chciałbym wyrazic głębokie i szczere współczucie wszystkim osobom twojego pokroju z powodu waszych nieodwracalnych zmian w waszych mózgach . Jesteście ludzmi niezasługującymi na miano człowieka!! czy ciężka praca to dla ciebie coś złego?? jeśli tak jesteś po porstu PASOŻYTEM I O G R O M N Y M WRZODEM NA DUPIE Polskiego społeczeństwa. nigdy w życiu niemiałeś szansy na uczciwą i ciężką pracę i z największym prawdopodobieństwem nigdy jej miał nie bedziesz.... "mamusia i tatuś" pewnie do tej pory dupke podcierają i chodzą z tależykiem zupki za synusiem lub córeczką , a jak ich ci braknie to będziesz pasożytował na nas czyli uczciwym i pracowitym społeczeństwie ,które płaci podatki i musi utrzymywać taką ogromna rzeszę darmozjadów,pasożytów,wrzodów jak ty. którzy uważają żę im się wszystko od Państwa należy tylko zapominają że PAŃSTWO UTRZYMUJĄ CI KTÓRZY CIĘZKO PRACUJĄ ! Więc jak sobie będziesz nami wycierał swoją owrzodziałą gębe cieszyć sie będziemy jak się wreszcie zachłyśniesz swoją nienawiścią pychą i pogardą dla tych dzięki którym jeszcze egzystujesz w tym kraju...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak za granica:) Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:20 Witam! Bylem pracownikiem trw jeszcze z pol roku temu no ale coz juz tam nie pracuje i bardzo sie z tego ciesze:)Wyjechalem do pracy za granice na wlasna reke i nie zaluje, z jezykiem obcym u mnie jest nie najlepiej, ale zapisalem sie do szkoly jezykoweji juz widac postepy:)Znalazlem prace w wytworni plyt CD, pracuje za 75 funtow dziennie po 8 godz. przez 5 dni w tygodniu na nadgodziny tez trzeba chodzic ale nie do odbioru za to jest extra placone i bardzo sobie chwale ta prace.A najwazniejsze jest to ze mam luz psychiczny, a co do pracy do trzeba troszke zapieprzac ale warto bo jest za co:)Przynajmniej nie niszcza ludzi tak jak w TRW i innych zakladach w polsce. Dyrekcja bierze pensje w euro, a pracownika beda skrobac ile sie da co do zlotowki, taka jest polska zeczywistosc.Niszczcie dalej ta polske to nigdy nie dorownacie warunkom jakie panuja w krajach unii.Powiedz mi co sie poprawilo w tej polsce po wejsciu do unii to ze wszystko jest coraz drozsze a coraz mniej sie zarabia?Przyklad mamy w trw i nie tylko.Bylem w tym zakladzie bardzo dobrym pracownikiem na odpowiedzialnym stanowisku bardzo sie staralem poszezalem swoja umiejetnosc na produkcji zero jakiego kolwiek szacunku i doceniania.Co tu mowic jeden wielki burdel i tyle:))))Wyrazy wspolczucia dla pracownikow na produkcji bo oni sa i beda niszczeni przez sily wyzsze......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptyk Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: 62.29.160.* 30.03.05, 08:18 Ale powiedz jeszcze ile płacisz za mieszkanie , wyzywienie i przejazdy w Anglii. Za marny pokój musisz dać 80funtów tygodniowo , bilet na kolejke w Londynie kosztuje ponad 5 funtów powrotny.A podatek? Chłopie z tym dochodem w Anglii daleko nie zajedziesz Ile Ci z tego zostanie .A może wpieprzasz konserwy dla psów i zostaje Ci więcej.He he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak za granica:) Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 12:30 Jak juz cos to w polsce wpiprzalem konserwy bo minie nie stac na nic lepszego a o utrzymaniu mieszkania to juz nie wspomne.A tak wogole to warunki mieszkalne w Anglii sa dla mnie rewelacyjne, poniewaz mieszkam w domu jednnorodzinnym z dwoma znajomymi ktorych tam poznalem i place 55 funtow tygodniowo.Nieopowiadaj glupot bo jak tak bedziesz myslal to zgnijesz w tej polsce, no chyba ze siedzisz za biureczkiem, a na konto wplywa ci 3tys. zl. to jak ty masz nazekac cwaniaczku:)) jest mi tu bardzo dobrze i nie mam zamiaru wrucic do tego kraju.pozdrowionka papapapapa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:40 tylko dlaczego piszesz z polski???? przecież widać że łączysz się za pomocą neostrady z internetem... a może jesteś na "zasłużonym urlolpie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak za granica:) Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:50 A moze przyjechalem na swieta:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:59 widze że maży ci się praca w UK pomaż sobie jeszcze może twoja wyobrażnia się rozwinie jeszcze bardziej??? tylko UWAŻAJ!!! zebyś niepopadł w obłęd!!! i niepodsłuchuj więcej rozmów w srodkach komunikacji miejskiej.... być może ktoś ubarwiał swój pobyt w UK a ty dałeś się nabrać..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janson Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.localdomain / 83.16.102.* 01.04.05, 17:53 pracowałem w trw przez 1 rok i znam ten zaklad dość dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:38 brawo!!! widzisz jak ci pomogła praca w TRW!! wszędzie dasz sobie radę!! GRATULACJE. mała prośba ... jak już zarobisz dużo funtów .to jak przyjedziesz do Polski i będziesz chciał zainwestować, w jakąś firmę to niezapomnij dać dobrze zarobić swoim rodakom i NIEOSZUKUJ !!! ich jak to robią "krwiopijcy "z europy.... a prawda będzie niestety taka że będziesz się jeszcze gorzej zachowywał jak oni teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: do pracownika trw-marnej imitacji człowieka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:26 BRAWO, BRAWO, BRAWO!!!! Całkowicie się z TOBĄ zgadzam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: do jaaaa od pracownika TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 10:40 POWINNO BYĆ TAK SZANOWNA jaaaa ! Chłopie tobie to już nic nie pomoże już ci tak we łbie to trw poprzestawiało ze > ze byś życie za nie oddał nawet o tym nie wiedząc hehehe!!!! Wszyscy mądrzy > ludzie piszą właśnie, co się dzieje ogólnie w Polsce i u prywaciarzy i w innych > obozach kiedyś oglądałam dokument o tym, co robi praca na nocki z człowieku i > jego mózgu najprościej rzecz ujmując robi z mózgu gąbkę, która chłonie wszelkie > manipulacje chłopie zacznij myśleć może jeszcze da się odratować tą twoja gąbkę > hehehe……… A JEST TAK chłopie tobie to już nic nie pomoże już ci tak wełbie to trw poprzestawiało ze > ze byś życie za nie oddał nawet o tym nie wiedzac hehehe!!!! wszyscy madrzy > ludzie piszą właśnie co sie dzieje ogólnie w Polsce i u prywaciarzy i w innych > obozach kiedyś ogladałam dokument o tym co robi praca na nocki z człowieku i > jego mózgu najprościej rzecz ujmujacrobi z mózgu gąbke która chłonie wszelkie > manipulacje chłpie zacznij myśleć może jeszcze da sie odratowac tą twoja gąbke > hehehe............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: AUSCHWITZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:54 a ty jakiej narodowości jesteś?? wstydzisz się przyznać??? napisz może tobie się też jakąś łatke przyklei chyba że sam nie wiesz.... wole być "polaczkiem" niz wrednym bezpaństwowcem lub jakąś "kżyżówką" człowieka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lpr polaczek janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:58 ty jestes janku ''polaczkiem'' właśnie takim w cudzysłowiu z małej litery ja jestem POLAKIEM. www.lpr.pl - liga górą!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: polaczek janek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:46 niezasługujesz na godnoś nazywania swej osoby Polakiem nawet nie jesteś namiastką Polaka szczere wyrazy współczucia a tak między nami...ciekaw jestem z ilu narodowości się składasz??? wygląda na to że z wielu bo przemawia przez ciebie nienawiść do całego swiata... jeszcze raz szczere wyrazy współczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLGIERT OBOZ KONCENTRACYJNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:19 TRW TO OBOZ dla polaczkow ludzie ktorzy tam pracuja nie widza ani nie znaja świata poza poduszkami i pasami cholera wie co wy tam szyjecie.moja sasiadka tam pracuje i jak ja widze i obserwuje ta ma coś z psycha i zyje w zwolnionym tempie szalency i wieśniactwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: OBOZ KONCENTRACYJNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:51 tak tak a ty byś chętnie w tym obozie zarządzał??? może zaprzeczysz???? CZY TY WOGÓLE WIESZ JAKIE MAJĄ ZNACZENIE SŁOWA KTÓRE UŻYWASZ??? ale ze wzglądu na zanik umysłu możesz niewiedzieć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga janka robią wszyscy na jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 14:51 no ale cóz czego jaś sie za młodu nie nauczył tego jan nie bedzie umiał....hehehe w twoim przypadku to święta prawda dobra rada-poczytaj nasz dziennik a moze takich jak ty bedzie mniej(złudne marzenie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 23:36 Ale bredzisz! Jaki wyzysk? Oszalałeś. Pracować trzeba tyle ile się należy i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x1 Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:03 W tej pracy jest straszny rygor jeżeli chdzi o ludzi pracujących na produkcji, a jak pracownik chce wyjsc do WC to musi wpisywac godzine o ktorej wychodzi i godz o ktorej przychodzi.Troche wstyd:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mack Re: co w TRW??? IP: *.com.pl 01.05.05, 22:32 do wszystkich ktorzy chca podjac prace w trw:obejrzyjcie sobie teledysk grupy rage against the machine zatytulowany no shelter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:54 oczywiście, że mogę Ci pomóc! Niestety mogę służyc tylko radą! Za rączkę nikt cię nie poprowadzi, to nie kolokwium, to życie, a w TRW bywa ono brutalne, zwłaszcza jak na rozmowie natrafisz na specjaliste od zagadnień inzynieryjnych :) panią M. Jest to osoba odpowiedzialna za zorganizowanie centrum inżynieryjnego. Jej wiedza i autorytet mogą wróżyć temu projektowi same sukcesy ;) Wierzę, że uda Ci się przejść przez gąszcz przenikliwych pytań pani M. niewielu udało się sprostać wymaganiom i humorom Pierwszej Damy TRW. Mam nadzieję, że uda Ci się spałnić marzenie i będziesz mógł współpracować z tak znakomitymi fachowcami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:34 czy pani M, to ta z podrasowanym biustem, włosami i ustami? Mówią że nie jednego konia w TRW pociągnęła, silna babka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:33 Tylko na tyle Cię stać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:31 widzę, że kolega jest przyjacielem pana Krzysia z legionów czy może Artiego z Rolniczej, a może pracujecie towarzyszu u trzeciej ważnej persony w TRW? Brawo za lojalność, popatrz na pracowników czasowych, którzy pracuja za 600 złotych minus podatek i to tylko w przypadku gdy łaskawie rozkazuje się im przyjśc do pracy. Czy w takim charakterze Nas zapraszasz w szeregi TRW???????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 19:47 Z tego, co wiem zakładzie TRW nie ma nikogo, co pobierałby takie niskie pobory Jeśli jesteś pracownikiem firmy wykonującej usługi dla TRW rozgłoś się do swojego pracodawcy, aby więcej płacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezadowolony Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 20:00 możemy podyskutować o pensji, mistrzu powiedz jakie jest minimum w TRW, nie wiem kto z nas jest większym autorytetem aby się wypowiadać na ten temat, Pamiętaj, że suma wypłacana przez Worka jest wprostproporcjonalana do cięć TRW, a dyrektor TRW przekroczył wyznaczoną barierę pracowników tymczasowych - bariera wyznaczona przez kopncern. Nawet w stanach potrafią docenić pracownika czasowego dając mu więcej niż 1/4 etatu i minimum socjalnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:10 Nie będziemy dyskutować na ten temat to są wewnętrzne sprawy zakładu MISTRZU ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.05, 22:58 czy cię kto błaga żebyś pracował w "WS"?? twój wybór twoja wola nikt nie zmusza do pracy w TRW ,możesz sobie jechać do Irlandi , ale uwież mi "nie poleżysz" więc się najpierw naucz uczciwie pracować a potem "wyjedz sobie" przyda ci się szkoła "pracy" a TRW jest na naszym terenie jedną z najlepszych , ale Polak najlepiej potrafi "narzekać" jest niedoścignionym "mistrzem" w tej dziedzinie. dla ciebie proponuję "styropian" i ocet (jeśli się domyślasz o co chodzi.....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 16:04 Popracuj najpier na produkcji a dopiero sie wypowiadaj uczciwy leniu!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:40 praca na produkcji nie jest mi obca(widziałem wielu takich jak ty pyskować tylko potrafią i narzekać) , więc nieopowiadaj że tak ciężko się pracuje bo pojedziesz do "europy" i bedziesz zrywał szparagi przez 12 godzin dziennie na kolanach po pachy uwalony w ziemi i niepiśniesz słowem....tylko tyle że ci niemiec zapłaci 1000 euro i bedziesz go całował po dupie mogę porównać pracę w TRW i innej firmie której włascicielem jest polak nomen omen były prokurator w częstochowie i uwież mi w tamtej firmie nieprzepracowałbyś więcej niż tydzień i padłbyś na mordkę jeśli dla ciebie praca w TRW jest taka ciężka... zamiast narzekac proponuję wygraną w lotto albo pracę w policji "do końca życia niebędziesz nic musiał robić...." przecież nikt cię nie zmusza pracować w TRW. MOŻESZ NP. ZBIERAC PUSZKI PO PIWIE... poddać ci jeszcze jakiś alternatywny pomysł?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x1 Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:06 Może i praca nie jest ciezka, ale nikt nie docenia pracownika i jego umiejetosci, jestem wzorowym pracownikiem na wielu zeczach bardzo dobrze sie znam i guzik z tego mam bo im wiecej sie staram tym wiecej trace, stawki produkcyjne dostaja ci ludzie ktorzy najbardziej sciemniaja lub dziobia u liderow albo kierownictwa. Ten ktory kabluje na innych pracownikow nigdy nie bedzie mial zle w tej firmie.To wszystko jest prawda, pracuje juz dlugo w tej firmie ale to co sie teraz dzieje to jest wielkie chamstwo.Ja rozumiem ze pracownikowi w biurze jest dobrze bo polazi troche po hali produkcyjnej posciemnia posiedzi za biurkiem i jest zadowolony.Mam bardzo duzo znajomych pracujacych w biurze i wiem jaka jest tam praca czy na ul.Legionow czy Rolniczej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsp Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:44 Jak juz chyba wiesz to jestesmy juz w kraju europejskim a zrywac to zrywam rece zeby wykonac norme a o takiej kwocie 1000euro to mozna zapomniec pracujac na produkcji.W tej firmie mozna tylko dostac swira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny człowiek Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:01 To złóż wypowiedzenie i machnij ręką. Na takie warunki jakie są w TRW przystanie na pewno nie jeden i podziękuje. Praca jest wyborem a nie powodem do użalania się. Dobra rada jeszcze raz: pakuj manatki i zostań wolnym człowiekiem inni czekają na takich utyskiwaczy jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:46 Nie jest ci obca bo pewnie popracowales miesiac i bylo ci lekko, a pozniej znajmi wkrecili cie do biura CWANIAKU:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny człowiek Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:03 Gdzie tyle płacą - chętnie tam popracuję. Marzenia to ludzka rzecz i kiedyś się spełniają. POlecam wspomniane wcześniej szparagi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:17 w cale nie przesadil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-( :-) :-) Re: co w TRW??? IP: *.246.115.139.tisdip.tiscali.de 23.03.05, 02:12 Podobno mozna sobie do pensji dorobic na resztkach nici dobrej jakosci jak to robil jeden z mechanikow. Stac go teraz na nowy samochod i nie wiadomo co jeszcze????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 07:43 Pewnie sobie ten samochód uszył z tych nici ...... poduszek no to nie musiał szyć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:58 tak czytam to co wszyscy napisali, ale to co napisałam w pierwszym pytaniu było nie od kozery, bo naprawde ludzie sa tam na produkcji przemęczeni, szczególnie na poduszkach, ciągle podwyższają normy, ludzie słabna w oczach a sróbki sie im podkęca, latem często przyjeższają karetki...czy ktos z was wiedział o tym? fakt moze jedna z lepszych firm w czwie, ale szacunek do człowieka powinien byc na pierwszym miescu, ale często niestety tego nie widać, szkoda, tez tych biednych liderów, którzy sa między młodkiem a kowadłem, bo chcą życ dobrze z ludzmi (jesli sa ludzcy) i z kierownictwem, która wrzuca ich ludziom 130% normy. Szkoda, że tak jest, ale pozdrawiam w kazdym razie wszystkich zadowolonych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 22:53 Masz rację zdarza się, że jest na zakładzie karetka pogotowia, ale nie można winić za to zakładu, jak wcześniej pisałem jest nas wielu i każdy ma swoje słabsze dni sam byłem wieziony karetką z pracy Ale nie, dlatego że tam mnie doprowadzili do tego,to zawsze były inne kłopoty. Mam pewność, że wiele omdleń jest bardzo spokrewnione z moją wypowiedzią, nie wliczam w to wypadków przy pracy, które zdarzają się wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:14 Witam! Przeznaje Ci racje Sylwio. Pracuje w tym zakładzie 3 lata jestem pracownikiem na produkcji. Przez ostatnie 1,5 roku zmienia sie w tym zakładzie na coraz to gorsze pod względem traktowania pracowników jak również zarobków. Czas pracy na produkcji jest wyliczany co do sekundy. Na linii montażowej poduszek powietrznych odbywają sie tzw. "balansowanie" polega to na rozstawieniu kamery i przez 8 godz. pracy taka linia jest filmowana, a potem oglądając ten film mierzą odpowiednie osoby czas co do sekundy i podnoszą normy, ludzie nie mają nic do gadania muszą robić,ale jak już ktoś się wkurza a jest dużo takich osób tylko się nie ujawniają bo się boją o pracę ponieważ ciężko jest o pracę w tych marnych czasach w polsce!!! przy takich ilościach jakie schodzą na produkcji to strach mieć taką poduszkę w samochodzie. Tylko jak mają przyjechać AUDYTORZY to jest strach i panika, wtedy zapasy miedzy stanowiskami ograniczają sie do minimum:) bo za duże zapasy i niedociągnięcia na liniach płaci sie wysokie kary, a normy rosną!!! Jestem ciekawy czy w zakładach TRW na zachdzie są takie warunki pracy i zarobki jak u nas??? Ludzie pracujący w biurach oraz dyrekcja organizują sobie bale, imprezy za pieniądze firmowe, i cały czas oszczędności a remontów w tym zakładzie było jest tyle co włosów na głowie. Szkoda gadać, dopuki ludzie nie zaczną sie odzywać to zrobią z nas maszyny które psują się w tym zakładzie strasznie. do usłyszenia papatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojska dolina Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:28 Tylko czemu nie powiesz kolego ze dzieki tym tzw balansowaniom pracownicy otrzymują dodatkową premię, ktorej nie ma w Zakladzie przy ul.LEgionow?he Twoja wiedza na temat organizacji produkcji jest ZEROWA -te dzialania majace na celu podniesienie wydajnosci linii to są standardowe procedury w kazdym wiekszym zakladzie na zachodzie. JEsli ci sie nie podoba w TRW to zapraszam do polskiego Dospela czy wloskiej Gommy, powinnies wiedziec co mam na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Do Swojskiej D.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:23 Proponuję Ci jeszcze zrobić porównanie TRW do jakiejś rumuńskiej upadającej fabryki. To już chyba będzie raj... Nie nauczyli Cię na szkoleniu, że nie równa się w dół? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swojska dolina Re: Do Swojskiej D.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 14:42 proponuje jeszcze wiecej narzekania a niedlugo nie bedzie w ogole problemu przeniosą wsio do rumunii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpl Re: Do Swojskiej D.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:14 to pojedziesz razem z nimi, dziobaku:)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Do Swojskiej D.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 22:18 Nie przeniosą do rumuni bo w rumuni mają ludzie inną mentalność niż Polacy i tam takiego traaktowania na taką skale nie da się wprowadzić. Pomyślcie który przełożony odważył by się drugi raz do kogo innego coś powiedzieć nie tak jak poprzednio by zęby stracił. Tylko się wszyscy płaszczą przed wyżej postawionymi i liża dupy. Ja nie pracuje w TRW tylko w innej firmie wymienionej tu w temacie i jest tak kto jest ci.. ten jest gnębiony i na nim się podnosi normy, z co za tym idzie to reszta cierpi.Kto się odezwie nie " co ty chłopie gadasz " to drugi raz ma spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły robol Re: Do Swojskiej D.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.05, 22:45 Człowieku. gdzie ty żyjesz? obudż się!! przyszły czasy uczciwej pracy,tacy jak ty są po prostu bezrobotni.... żaden z pracodawców niepozwoli sobie na tego typu słowa... postaw się na jego miejscu i posłuchaj co mówisz..... sam byś się wywalił z pracy...nieprawdaż?? tylko zapatrzony w swoje ja człowiek tak by postapił. to nie te czasy. jeśli tak uważasz jedz do któregokolwiek zakładu pracy w europie zachodniej i przedstaw swoje poglądy a niepozwolą ci nawet zamiatac parkingów. W USA wychodząc do toalety obowiązkiem pracownika jest odbić się kartą magnetyczną która dokumentuje czas pracy i nikogo to nie dziwi . nas też to czeka wniedalekiej przyszłości. ale jeśli twoim zdaniem do pracy przychodzi się "poleżeć" i kombinować co by tu zrobić żeby się zbytnio nieprzemeczyć to ja czegoś nierozumiem. po co pracować i oszukiwać innych? załóż firmę , zarób na nią ,wtedy porozmawiamy. tylko zrób to uczciwie,nieoszukuj na podatkach. zobaczysz wtedy jak ciężko jest zapracowac na "swoim" na kawałek chleba... przerażają mnie twoje stwierdzenia. toż to czysty komunizm. nie mam słów. proponuje wyjazd na białoruś tam będziesz pracował jak ci się maży. powodzenia. a co do rumunów czas pokaże czy masz rację... niebędą pracowac to nikt im niezapłaci proste co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Do Swojskiej D.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:24 rozmawiałem z niemcem o rumunii. nie przeniosą, bo jest niska jakość i duże braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny człowiek Re: Do Swojskiej D.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:26 Ciekawe jest dla mnie to ilu z Was pracuje w TRW a ilu to koledzy pracowników, którzy lubią sobie narzekać przy zastawionym stole? Ktoś wcześniej napisał że nikt nie zmusza do pracy w TRW więc po co Ci malkontenci pracują w TRW? Ludzie postępujcie z "głową" i nie używajcie klawiatur do trenowania pisania "na komputerze" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizol praca getto IP: *.pl / *.sfc.pl 01.04.05, 20:28 kochani pracuje w nowej wsiprzy szybachzespolonych u nas jestwyzyzk niemożliwy nadgodzin nie placą ,żadnych bonównaświęta nie dali tylko same zakazy i wciąż mało ,mało podwyżek od 4 lat nie ma , praca ćiężka parę ton szkła przeżucić trzeba może wreszcie ta UNIA wniesie jakieś ulepszenia może związki zawodowe obowiązkowo w każdym zakładzie bo jak tak dalejbędzie to ludzie w wieku 30--40 lat będą inwalidami moze prezydent nowy lub sejm przed wyborami coś pustego obieca?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:29 miałem nieszczęście przepracować w press glass ładnych kilka miesięcy w TRW pracuję kilka lat i w porównaniu do (press glass) to RAJ!!!!!!! PROPONUJĘ W RAMACH WYMIANY WSZYSTKICH NIEZADOWOLONYCH DO PRESS GLASS !!!! dwa dni i będą błagać o powrót do TRW!!!! hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnnnn Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:51 Czlowieku ,jesli firma Trw mowi ze przestrzega przepisow i ma szacunek dla Pracownikow!!!!!!!!!!!co bardzo czesto "kochana dyrekcja"potwierdza, to o czym Ty piszesz.Jesli chce sie byc lepszym niz sie jest to trzeba patrzyc na profesjonalizm,a nie na jakies firmy ktore traktuja ludzi jak psow. Moze za chwile mi napiszesz ze kiedys Pracowales na czarno i tez nie miales warunkow??????? Wiec Tobie i calej Reszcie broniącej tego zakladu (obozu)powiem jedno - przez Wasze podejscie jest tak jak jest!!!!! Przeciez "szanownadyrekcja"jak to przeczyta pomysli-nie jest zle skoro niektorzy nas bronia. Powiedz mi jeszcze jedno chcesz z takim zakladem byc w Europie???????? Gratuluje podejscia.Niedlugo Ci jeszcze cos zabiora ,bo to w tym syfie normalne,a Ty napiszesz spoko,100 zl mnie nie zbawi .....itd.itd. Panom zarzadzajacym zycze z pelna szczeroscia,abyscie kiedykolwiek choc przez miesiac POPRACOWALI TAK JAK TYRAJA LUDZIE NA PRODUKCJI.I zeby chodzili przy was ludzi ktorzy beda was traktowac tak jak wy Nas. Zwroty odnosnie dyrekcji specjalnie pisze z malej litery poniewaz nie mam do nich szacunku.Poniewaz wykorzystujecie BEZROBOCIE W KRAJU!!!!!!!!Ale wierze ze kij ma dwa konce................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDERKA AB Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:49 widzę że kolega bardzo rozeznany w temacie...., jedno nasuwa mi się pytanie: skąd Wy tyle wiecie o TRW-z gazet??? Piszecie takie głupoty że sie płakac chce.boli wszystkich to że ktos ma pracę???Zapraszam do innych zakładów, zobaczycie wtedy jak wyglądają warunki socjlne, podejście pracodawcy do pracownika, o wynagrodzeniu nie wspomnę.Skoro tutaj na forum jest tyle postów anty-TRW to dlaczego ludzie za wszelką cenę chcą tutaj pracować??Napewno nie dlatego że jest źle,lub że jest bezrobocie. Można poszukać pracy za 600zł-taka napewno się znajdzie(albo jeszcze za mniejszą kwotę) Kolejna sprawa to określenie TRW mianem getta czy Auschwitz-cóż osoby które tak twierdzą prawdopodobnie nie mają zielonego pojęcia co to obóz koncentracyjny czy getto (przyda Wam się chyba lekcja historii) ciekawa jestem czy Wy będąc w roli pracodawcy pozwolilibyście sobie na różne wybryki typu:wieczne przerwy,olewanie pracy,itd ect. Napewno NIE !!! jeśli w TRW jest tak żle to czemu tyle osób tu pracuje, przecież nikt nikogo na siłe nie trzyma- Pragnę jeszcze wspomnieć o roli naszego zakładu,dzięki tym pasom i poduszkom - nie jeden z Was jeszcze chodzi po tym świecie,a ciekawa jestem czy można sobie pozwolić na sexualne podejście do pracy, jeśli zależy od tego ludzkie życie ??? odpowiedz pozsostawiam Wam samym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_lider Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 20:23 Droga "kolezanko" z pracy! Wydaje mi się, że troszeczke mijasz się z prawda, ale "up to you" jak to mówi Nasz dyrektor. Oczywiscie nie znam liderki, która używa takiego jezyka przy formułowaniu wypowiedzi pisemnej - wniosek : Witam pana, panie... nie chcę przywoływać nazwiska, ale znam ten styl i nie nalezy on do liderki czy lidera lecz kolegi z pokoju (prawie) obok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LIDERKA AB Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 09:57 Może tak przytoczysz inicjały (moje :-)).kolego Nie_lider... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:24 kochana za takie pieniądze jak ty zarabiasz można troche sie ta praca popodniecac wiem dlaczego jestes taka wierna trw nigdzie tak łatwo nie zarobisz takich pieniedzy przeciez twoja płaca a płaca zwykłego robola to przepaść a nigdzie za nic nie robienie tak dobrze nie płaca moim zdaniem jestecie wy liderzy tam potrzebni jak piate kolo u wozu jestescie tam poprostu przedłużeniem kija który nad ludzmi wisi wnormalnych zakladach brygadzisci pracuja a nie gapia sie przez 8 godzin w kompa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr.produkcji Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:54 Z perspektywy pr.produkcji praca w TRW to zaszczyt - tak było kiedyś .Kiedy naszym szanownym panem dyrektorem został Artur O. wszystko się zmieniło!!!! P.S. Nie rozmawiajcie z liderami oni są finansowo nakręceni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Szmaciarsk Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:18 KOCHAM TRW KOCHAM BYĆ LIDEREM MAM WŁADZE I MAM WAS W D.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 20:11 Na poczatku chce zaznaczyc ze nie jestem pracownikiem TRW, znam tylko z opowiesci ludzi pracujacych przy ul.LEgionów Tak sobie te wasze wypowiedzi przeczytalem i sie tak zastanawiam co Te osoby narzekające mają do zarzucenia. Jesli zaklad was oszukuje i nie wywiazuje sie z podpisanej, nie wyplaca na czas wyplat, zmusza do nieplatnych nadgodzin czy pracy w niebezpiecznych warunkach to proponuje zglosic to do PIPu czy prokuratury. Przeciez juz wielkie koncerny w ten sposob w Polsce przegraly sprawy. Ale w waszych zarzutach tego nie znalazlem- narzekacie tylko na to ,ze macie przez 8 godzin solidnie pracowac. Przeciez taką umowę podpisaliscie i zdawaliscie sobie sprawe jak to bedzie wygladalo. Sorry ale z tego co wiem to ludzie są pracę tam chwalą ( na pasach -nie wiem jak na poduszkach) a co do zarobkow to raczej chyba nie są glodowe. Pozdrawiam i proszę o chwile zastanawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr.pdukcji Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:26 na legion.ów nie ma tych dwoch nawiedzonych dyrektorów a swoja droga łatwo osiagac takie wyniki w polsce w kraju gdzie jakakolwiek praca jest na wage złota ciekawe co zrobiliby nasi kochani dyrektorzy gdyby przyszlo im zmierzyc sie z niemieckimi robotnikami i ich zwiazkami strachem o prace a co za tym idzie za normalnym życiem łatwo im wygrywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik produkcj Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:13 Przyjdź popracuj to pogadamy ROLNICZA zaprasza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzek Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:35 jakies konkrety pracowniku podaj, takie o ktore mozna dyrekcje oskarzyc. Jak dotąd nie podajesz zadnych konkretów oprocz tego ze kazą Ci tam pracowac przez 8 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn Re: praca getto IP: 80.53.156.* 01.05.05, 15:45 Czlowieku!!!!czy myslisz ze to ze placa i wywiazuja sie ze zobowiazan to juz jest wszystko????To odpowiedz mi na pytanie czemu tak duzo ludzi narzeka. A odnosnie argumentow to podam Ci jeden konkretny.ODDZIALYWANIE NA PSYCHIKE LUDZI TYRAJACYCH NA PRODUKCJI.STANIESZ PRZEZ 5 SEKUND JUZ KTOS CI ZWRACA UWAGE. CZLOWIEK to nie komputer ktory bedzie pracowal przez 8 h z takim samym zaangazowaniem.Czy uwazasz za normalne wzywanie przez dyrektora ludzi ktorzy choruja i pytanie czy Pani/Panu pomoc????A w czy on chce pomoc????On jest lekarzem czy dyrektorem???? W Polsce wskaznik ludzi chorujacych jest 4 %,a w TRW 1,5 % - czyli co to oznacza??? Ze chodzimy chorzy do pracy.I TAKA JEST PRAWDA.SA to madra slowa jednego Pana.(Mam nadzieje ze pracownicy wiedza o kogo chodzi) A TEGO NIE DA SIE UDOWODNIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!I CO MAMY ZROBIC??????? Moze jak jestes taki obyty z prawem to pokieruj Nami?!?!?!?!?!?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:04 widac odrobiłes lekcje z BHP , proponuję sprawdzić wskażnik "chorobowy " w USA a co do polski ... po prostu ludzie boją się o utrate pracy więc niechodzą na chorobowe ... CIEKAWE JAK BYŚ MIAŁ NA UTRZYMANIU 5-OSOBOWA RODZINE TO CO???? POSZEDŁBYŚ NA ZWOLNIENIE???? ŻEBY TWOJE DZIECI SUCHY CHLEB WPIE..ŁY??? ZASTANÓW SIE K...A CO TY PISZESZ?? jak masz na tyle żeby chwała ci za to ale ci ludzie tego NIE MAJĄ!!! czy niemożesz tego pojać????? takim tępakiem jesteś??? a może chcesz ich tylo podpuścić?? żeby zbić kapitał do nowych wyborów na przewodniczącego związków?? napisz do inspekcji pracy...... żałosną mędą jesteś... a co do pracy przychodzisz pracować czy popychac pierdoły??? za popychanie pierdół sam bys nikomy niezapłacił jak bys miał firme....no powiedz sam????? zapłaciłbys???? miesiąca by sie ta firma nieutrzymała "Robin Hoodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18l Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:27 Brygadzista to nie lider Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca tematu Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:50 Z ciebie taka liderka AB jak ze mnie chński mandaryn....., no cóż jakoś dyrekcja musi podreperować swoja opinię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn Re: praca getto IP: 80.53.156.* 01.05.05, 15:54 Przycztalem kilka Pani postow i jestem troche zdziwiony Pani postawa,poniewaz powinna Pani wiedziec ile sil wkladaja ludzie pracujacy na produkcji w prace. Uzywa Pani argumentow ze gdzie indziej jest jeszcze gorzej. Wiec pytam czy na takim podejsciu chce Pani przygotowac grunt dla swoich dzieci???? Chce Pani patrzyc na jakies firmy ktore za kilka dni,tygodni,miesiecy upadna???? Jezeli jest Pani liderka to prosze o troche obiektywizmu. Nie chce porownywac pracy liderow z praca pracownikow produkcji,bo wszyscy dobrze widza jaka jest roznica. I prosze w tym aspekcie ze mna nie polemizowac,bo jestem w tym temacie zorientowany tak samo jak Pani. Ale w przeciwienstwie do Pani ja wspolczuje ym ludziom!!!!!!!!! Jezeli chce Pani ze mna porozmawiac o roznicach prosze zalozyc nowe konto na gg i podac numer,chetnie wymienie poglady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: praca getto IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 17:16 Nikt w tym gettcie nie każe Ci pracować. Droga wolna na twoje miejsce znajdzie się bardzo dużo ludzi którzy pragną tak stabilnej pracy jaką daje TRW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:00 daj kolego spokoj nawet pracowac trzeba godnie to co dsie tam wyprawia to historia wiem bo tam pracuje to tyklko takie ladne opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 00:00 daj kolego spokoj nawet pracowac trzeba godnie to co dsie tam wyprawia to historia wiem bo tam pracuje to tyklko takie ladne opakowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsp Re: praca getto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 00:25 Ty cioto:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpl Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:13 Tylko im wiecej sie robi tym mniejsza jest jakosc, a za jakosc odpowiada pracownik ktoremu zabieraja ta premie gdy jest cos nie tak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny człowiek Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:05 Jeżeli masz czas na przemyślenia to myśl podczas wykonywanej pracy to może i mniej braków zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kpl Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:21 Premia jest zawsze taka sama na pasach i na poduszkach, no chyba ze bedziesz robil duzo wiecej ponad norme to dostaniesz kilka zlotych wiecej ale to nie sa duze kwoty, ty tylko duzo musisz zrobic:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny człowiek Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:30 Proszę sprawdzić sobie w Kodeksie Pracy co to jest premia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejtanic wers Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:31 No to widzę jak masz pojecie. Premie na obu zakladach rzadko kiedy sa takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja TRW-obóz pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:30 ach ci Polacy, dziwny to naród, zawsze porównujecie sie do gorszych warunków...to taka skamieniałośc z czasów Prl. ktoś kto opracowywał strone marketingową Waszego zakładu trafił w dziesiątke-porostu przypomina te z czsów komuny a dla wielu z Polaków czas ten kojarzy sie dobrze...brrrrrrrr aż mnie trzęsie rozumiem że jest wszechogarniajace bezrobocie i ludzie chwytają sie wszystkiego ale jeśli ktoś uważa że w takich zakładach traktowani jesteście ok jak 100% obywatel i pracownik to nie mam słów.oczywiście ze są miejca gdzie jest gorzej ale czy to ma być miara traktowania Polaka przez zagraniczne fabryki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do xxx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:07 bardzo cisze sie z twojej wypowiedz z tego ze potrafisz trzeżwo spojrzeć nabędącą tam sytuacje i z szacunkiem odnieśc sie do siebie jako do pracownika pracującego w swoim kraju dla obcego kapitału jest bezrobocie i praca jest potrzebna więc trzeba siedziec cicho tak przyszło nam żyć w nasze Polsce ale przynajmniej mówisz prawde i zato ci chwała a ztego co tu czytam to ludzie nie potrfią mówic prawdy czyżby poszło już im to na psyche?mózgowy zanik i społeczna głupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: do xxx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 22:16 A ja słyszałam że za dwa tygodnie nasze szeregi zasilą informatycy z Niemiec którz y będą opracowywać nowe technologie i będą przez ponad rok.To przykre że u nas szkoły i inne instytuty nie potrafią wykfalifikować fachowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik TRW Re: do xxx! IP: *.flatpla.net 29.03.05, 11:02 Myślę że nie macie racji pisząc że ten zakład jest obozem pracy,dlaczego nikt nie napisze jak pracuje się u prywaciarzy ,w jakich warunkach ,za ile,po ile godzin dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak za granica:) Re: do xxx! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:27 Czemu wy zawsze zaslaniacie sie praca u prywaciazy,przeciez w trw to samo zaczyna sie robic co u prywaciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Do wyzyskiwanej KLASY ROBOTNICZEJ :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:41 Zaczynam się przyglądać waszej dyskusji która zchodzi do tego że u prywaciarzy pracuje się baardzo żle . Może macie rację ale napiszcie chociaż czy są- czy może słyszeliście gdzieś o dobrych prywaciarzach których lubi pracownik ?? Jeżeli nie będzie takich to bez sensu była zmiana ustroju w Polsce !! No i wtedy chwała PANU Łukaszence że się nie złamał i nie pozwala na prywatę wyzysk i podłą burżuazję.....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:21 polak to wietnam robol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:48 uważaj przy opluwaniu innych bo przy okazji sam sobie plujesz w tważ i tak szybko od ciebie ta zielona masa się nieodklei..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:12 ty debilu,jak piszesz to ze słownikiem ortograficznym.Debil napisał tważ/rz/ jeżeli ty pracujesz gdzie indziej niż przy kopaniu dołów - to skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:20 Dobra dobra ... a zdanie zaczynamy z dużej litery- nieprawdaż???? Czy widzisz coś urągającego godności człowieka w kopaniu dołów???? Przecież kiedyś i tobie ktoś musiał bedzie wykopać "dołek" I jak się będziesz czuła ???? W dołku wykopanym przez debili???? Brak szacunku dla innego człowieka i nazywanie go debilem ..... pozostawiam określenie twojej osoby bez komentarza.... Cuz ne kazdy se urodzil tak intelygentny jak ty.... ide kopać "dóły" pseprasam DOŁY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:35 no z ciebie to kompletny kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 21:25 zajefajno być kretynem!!! a swój swojego szuka...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: POLAK JEST BEZ GODNOSCI I SZACUNKU DO SIEBIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:54 Ale się kłócicie haha. Jak zwykłe kmioty obdarte z szacunku dla drugiego człowieka ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
j20 Re: co w TRW??? 15.04.05, 00:35 muchy dzis wchodze jade dalej na spokojnie fiz rol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 21:17 Witam Moze troche z innej bajki. W tym watku jedna , badz pare innych osob zle sie wypowiadalo o absolwentach P.Cz i byly to osoby zatrudnione w TRW . Zaznacze ze nei interesuje mnei jak sie tam pracuje itp ... ale ogolne podejscie do P.Cz , czyzby osoby ,ktore sie tak wypowiedzialy mialy jakis uraz lub cos w tym stylu ?? Wielu absolwentow pracuje w duzych firmach o zsiegu ogolnopolskim jak i swiatowym . Wiec to stwierdzenie ze P.Cz nei ksztalci inzynierow ma sie chyba nie na miejscu chyba ze chodzi o Wydzial Zarzadzania ( i tu sie zgodze ) ale Elektryczny , Budowa maszyn , Inzynieria Srodowiska .. tutaj jest grono absolwentow , ktorzy wiedza co robia i co beda robic . Byc moze osoby tak piszace sa tylko wyksztalcenia sredniego i boja sie o swoje posady , bo ktos taki moglby je stamtad wykopac . pozdr autor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojt Re: co w TRW??? IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 20.04.05, 10:57 Ciekawi mnie gdzie TRW zleca swoje czesci do cynkowania w Cz-we?? I jeszcze cos,jak tam tna material ma poduszki? Mysle ze laserem. O jeszcze cos,jest tam Drafting dep? Catia i Cad/Cam jest w uzycu? Pzd, W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamster Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:35 Witam Material fasktycznie tna laserem w Berger Industries na ulicy legionow , okolo koksowni huty jakies 2 km za fadryka TRW a cynkowanie niestety nie wiem jest taka mala fabryczka chyba w poczesnej , ktora robi takie rzeczy dla Brembo wiec mzoe tez tam pozdr hamster Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojt Re: co w TRW??? IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 22.04.05, 14:45 Dzieki Hamster!! W. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołchoźnik Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 12:33 Niestety mam nieprzyjemnośc pracować w obozie na Legionów od 4 lat i rzygam już na ten zakład. Niektóre liderki to zwykłe chamidła po zawodówkach, nie mające pojęcia o niczym poza darciem ryja na ludzi w zielonych ogrodniczkach, z idiotycznie naszytym imieniem na cycach.. Są to wogóle twory zbędnę, bo i tak za liderów całą pracę odwala wiodący(przeważnie największy dziobak i konfident).. Liderki głównie popychają ploty na Centrum Spotań danych biznesów, jak akurat kogoś nie opie..ją oczywiście. Kierownictwo wogóle nie wie czego chce, decyzje zmieniają się co chwilę. Weekendu oczywiście nie można zaplanować, bo kto wie czy komuś nie dobije i w piątek o 13.59 zdecyduje że jednak pracujemy, chociaż w przyszłym tygodniu nie będzie co robić przez 3 dni.. Co do samych pracowników - skaczą sobie do gradeł co chwila, jeden sprzedałby drugiego za pogłaskanie po główce i złotówkę nagrody. Niemal każdy wpieprza się w życie drugiego i rozpuszcza później na palarni - wszystkie plotki powstają i wychodzą właśnie z tego miejsca. O nikłym poziomie umysłowym części pracowników nie będę się nawet wypowiadał, bo szkoda nawet słów. Co chwila mówią - zarobiliśmy w tym kwartale XX milionów dolarów, to najlepszy wynik.. bla bla bla..A później wypłacają nagrodę roczną - jakieś nędzne grosze. Przeżerają pieniądze na zupełnie zbędne wydatki, chronią zakład goście z gunami, grzebią wysztkim w torbach i plecakach. Potrafili przetrzepać samochody. Zdarzyły się nawet naloty na szafki, które otwierano bez udziału użytkownika. Człowiek czuje się jak złodziej. Złodziej i kołchoźnik. Normy są śrubowane do granic możliwości, nie ma opcji zachowania należytej jakości przy takim tempie produkcji, gdzie ludzie robią żeby zrobić, a nie zrobić dobrze. Latem blaszana konstrukcja hali rozgrzewa się do granic przyzwoitości - na hali panuje zaduch, ludzie mdleją w sporych ilościach. Więc bardzo proszę, nie pieprzcie że tam jest dobrze tylko dlatego, że płacą regularnie a na stołówce jest kawa i herbata.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr. produkcji Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 18:12 Zgadzam się z Tobą kolego w 100%. Na Rolniczej jest jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły robol Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 20:56 ciekawi mnie czy odpowiesz na proste pytanie.... dlaczego jeszcze tam pracują ludzie??? przeciez powinni się pozwalniać i jak piszesz "narzygać" na ten wyzyskujący ich zakład. drugie proste pytanie. dlaczego na ogłoszenie o testach do trw odpowiedziało 2500 osób?? ciekawe co?? podejżewam że cię zwolnili bo chlałes wóde i sie obijałeś po kątach. ale może to i dobrze.. nikt nie musi za ciebie pracować . i tak trzymać!!! wszystkich darmozjadów NA ZASIŁEK!!! a potem niech żrą czerstwy chleb i wspominają "jak to było fajnie jak była kawa cherbata i wypłata co miesiąc........" NAPRAWDE SIĘ PORZYGAŁEM JAK CZYTAŁEM BEŁKOT NAPISANY PRZEZ CIEBIE... można ci tylko współczuć...... a co do ochrony to dobrze że tak trzepią zauważyłem dużo mniej ogłoszeń typu: "SPRZEDAM PODUSZKĘ POWIETRZNĄ lub PASY BEZPIECZEŃSTWA Z NAPINACZAMI SPRZEDAM - PROSTO OD PRODUCENTA" CZY TY WIESZ ŻE MONTOWANIE TAKICH URZĄDZEŃ PRZEZ DOMOWE WARSZTATY ZABIJA!!!!!!!! A MOŻE JESTEŚ POTENCJALNYM M O R D E R C Ą!!!!!! to tak samo jak byś jeźdźił w pogotowiu i podawał PAVULON--jeśli wiesz chociaż o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca tematu Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:24 Kto ci to podyktował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły robol Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:17 zdziwisz się jestem uczciwym człowiekiem i pisze to co pomyślę niepotrzebuje pisać pod dyktando innej osoby tak jak ty.... nawet podejżewam kto cię namawia do pisania tych "bredni" :facet który próbuje utrzymac się rękami i nogami na pewnym dość intratnym dla niego "miejscu pracy" jeśli tak to można nazwać to co robi a z pracą to nie ma nic wspólnego jedynie z angażu jest tym za co dostaje pieniądze a poza chodzeniem po hali i podpuszczaniem ludzi na kierownictwo nic nie robi, to myślę że mogę ci jeszcze raz wyrazić współczucie i nic poza tym ,jeśli popierasz to co on robi... jezeli nieznalazłby kilku podobnych do ciebie to niemiałby racji bytu t tej firmie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Wielki Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:37 No to teraz juz wiemy o co chodzi. te wszystkie 'kołchozy' i 'obozy pracy'. ech ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współpracownik++++ Re: co w TRW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 12:14 A to ciekawe co kolega pisze...Ale tym razem nasuwa się pytanie:co Ty tam jeszcze niespełniony geniuszu robisz?Kadry zapraszają,jak Ci się nie podoba nikt Cię nie trzyma siłą.Swoją drogą ciekaw jestem jakim cudem Ty tam jeszcze pracujesz? Piszesz o liderkach i wiodącym,jednak te drugie z tego co widzę i znam to raczej bardzo ograniczone osoby.Generalnie proponuję ci zabrać sie za własny interes i zobaczyć sobie jak to jest. "Darcie ryja"-cóż pracuję tam o wiele więcej niżte Twoje 4 lata,ale jeszcze nikt nigdy na mnie głosu nie podniósł,nie obraził mnie.Jesteś chyba jakiś naprawdę niespełniony emocjonalnie. A swoją drogą lepiej patrz co robisz przy maszynie, a nie rozglądaj się o się co się wokół ciebie dzieje. "idiotycznie naszytym imieniem na cycach"-to jest po to aby taki kolega jak Ty wiedział jak się zwracać do innych osób,używając ich imion a nie w sposób :"teeee" " Weekendu oczywiście nie można > zaplanować, bo kto wie czy komuś nie dobije i w piątek o 13.59 zdecyduje że > jednak pracujemy, chociaż w przyszłym tygodniu nie będzie co robić przez 3 > dni.. "-w Twojej mądrości nie zauważyłeś pewnych powodów dla których decyzje o pracy są podejmowane o tej niby 13:59.Z tego co jest na mojej lini zawsze wiem wcześniej jakie są plany do wykonania.Z resztą nikdo nadgodzin nikogo nie zmusza. Co do wolnych 3 dni-jeszcze nie ma oficjalnej informacji jak bedziemy pracować,byc może zostanie podjęta ta decyzja około 14:00- :-),Czy przypadkiem nie masz tych informacji z palarni????? (" wszystkie plotki powstają i > wychodzą właśnie z tego miejsca.") Wydaje mi się że jesteś bardzo lubiany w swoim gronie-Twoje zdanie na temat swoich kolegów z pracy wówi samo za siebie-współczuję("O nikłym poziomie umysłowym części pracowników > > nie będę się nawet wypowiadał, bo szkoda nawet słów.") ---------"chronią zakład goście z gunami"-Wiesz kolego co to jest GUN ???I u kogo to widziałeś??? Nie chce mi sie już odpisywać na Twoje niezadowolenie,niedobrze mi sie robi jak czytam takie bzdury jak Twoja wypowiedz.Generalnie proponuje Ci nie pić tej kawy i herbaty ...hmmm może tam cos dosypują -hehehehe . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołchoźnik Re: co w TRW??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:22 Poprosiłbym tą wypowiedź jeszcze raz, tylko w bardziej zrozumiałej formie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SM jak się dostać?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 07:15 A możecie mi odpowiedzieć na pytanie jak wogóle można się dostać do tzw "klasy robotniczej" na produkcje?? Odpadają znajomości i jakiekolwiek łapówki, bo ani znajomości ani tego drugiego nie posiadam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klasa robotnicza Re: jak się dostać?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 22:07 zgłoś się do work service albo czegoś podobnego i jak naprawdę chce ci sie pracowac i to lubisz,umiesz to z otwartmi rękam cię przyjmna(jak zdasz testy i zaliczysz pozytywnie szkókę) a po roku albo więcej będziesz moze już praacował pod szyldem TRW powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: 80.53.156.* 01.05.05, 20:44 Czytajac cala dyskuje na temat tego zakladu,odnosze wrazenie ze ludzie ktorzy tu sie wypowiadaja dostosowali sie do poziomu naszego Panstwa,i patrza tylko gdzie jest gorzej.Pocieszajac sie przy tym ze Trw w porownaniu do innych to rarytas. Ludzie popatrzmy ze w wielu krajach (tam gdzie rowniez sa koncerny TRW) placi sie czterokrotnie wiecej a robi czterokrotnie mniej. Przeciez Nasi dyrektorzy codziennie powtarzaja ze chca dazyc do doskonalosci. A posty typu "idz pracowac za 600 zl"dyskwalifikuja takie osoby jako ludzi rozsadnie myslacych. Rozumiem fustracje bezrobotnych, i bardzo im wspolczuje ale na Boga!!!!nie dajmy soba pomiatac.A w tej firmie tak wlasnie jest. Pracownik produkcji to smiec.I mowie to z cala odpowiedzailnoscia. Tak sie sklada ze nie jestem pracownikiem produkcji,ale na wlasne oczy widzialem jak do Kierownika rozmawiajacego z Pracownikiem Produkcji podszedl gosc z dzielu rozwoju i podal reke tylko Kierownikowi.I to nie raz ta sytuacja miala miejsce. TRW od poczatku istnienia mialo niepodwazalna pozycje na rynku.MIMO IZ NIE BYLO CZTEROBRYGADOWKI,I BAJECZNYCH NORM!!!!!!!!! PYTAM po co to wszystko??? Dyrektor powiedzial ze systaem czterobrygadowy wiaze sie z przyjeciami???? Pytam ile przyjal osob???? PO prostu podzielil 3 brygady na cztery.A tych co przyjal ,nawet przy 3 zmianowym systemie musialby przyjac. DRUGA SPRAWA. D;aczego na czterobrygadowce nie ma dodatkow,ani wolego dnia??? Bo 70%zalogi powinno pracowac w tym systemie.I PRACUJE!!!!!!PRACUJE 100%. Ale dyrektor zaklad dzieli na Legionow i Rolnicza. Dzieli wg.potrzeb. Rzecz trzecia,mysle najwazniejsza. Czekam na reklamacje ktore zaczna przychodzic z czestotliwoscia zakrwawiajaca. I obym sie mylil (choc nie sadze)ale bedzie zle,powiem nawet bardzo zle. P.S.Prosze o kontakt SZ.P . Liderke AB. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:13 proponuję zatrudnić się w TRW gdzie indziej i zarabiac 4-razy więcej i pracować 4-razy wolniej lub mniej jak kto woli tylko kto cie zatrudni??? POWODZENIA!!! ZARÓB TE PINIADZE I WYDAJ TAM GDZIE ZAROBIŁES TO WTEDT PODEJME Z TOBA POLEMIKE 700 EURO ZA MIESZKANIE .50 EURO ZA MORTADELE ZA 1 KG A W TRW (NIEMCY) 1800 EURO NA MIESIĄC CIEKAWE ILE CI ZOSTANIE......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: 80.53.156.* 03.05.05, 03:35 To moze mi wytlumaczysz dlaczego Niemcy zarabiajac "tylko te pieniedze"i placac za mortadele 50 euro (hahaha) ,i pracujac wolniej !!!zyja w warunkach bez porownania lepszych??? (to jest malo powiedziane).Zyja w komforcie. I nie tylko oni,lecz wiele innych krajow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 12:22 jedź i zobacz jak drżą o pracę a dopiero podejmuj polemikę na ten temat. to nie ci niemcy jacy byli 10 lat temu... nawet niejesteś świadom jak wysokie są koszty pracy w Niemczech a dlaczego niemcy przerzucają produkcję do innych krajów??? pewno ot tak bo mają za dużo pracy... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracuś Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 18:46 Doszli do tego po wielu dziesiatkach lat pracy i wyrzeczen.I nie mieli czerwonych pajaków nad soba ktorzy rozkradali wszystko co sie dało.My tez mamy taką szansę ale musimy to wypracować chociażby w takich niezłych firmach jak TRW.Jeśli znasz lepszą firmę w Częstochowie to podaj i spóbuj tam przejść do pracy a nie narzekaj.Od narzekania nie polepszy Ci się komfort życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 20:29 popieram w 100% jak tak wam źle to dlaczego tam pracujecie i zajmujecie miejsce bezrobotnym??? na zasiłek!!!!! Poczujcie smak biedy!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn Re: CZEMU JESTESMY TAKIMI MINIMALISTAMI IP: 80.53.156.* 03.05.05, 23:42 Jest to moj ostatni post w tym temacie ze wzgledu na brak inteligencji ludzi piszacych. Jezeli Szanowni Panowie mysle ze sa ludzmi tak bardzo obytymi w swiecie i wiedzacymi tyle,to nie rozumiem dlaczego nie pracuja w Firmach o standardzie miedzynarodowym??? Dlaczego nikt z Panow nie odpowiedzial na chocby jedno pytanie postawione w moich postach???Tylko ucieszyl sie jak ktos (rownie inteligetny) przytaknal mu w temacie. Panowie ja w Niemczech bylem tydzien temu!!!!!!!!!!! Wiec sie zastanowcie co Wy piszecie. I Prosze dokladnie czytac posty przedmowcow,bo polemika (dla Panow wiadomosci) to rozmowa polegajaca tez na sluchaniu (ew.czytaniu) drugiej osoby. I na koniec - Z TAKIMI LUDZMI NA SWIECIE BEDZIEMY NIKIM. P.S.Pozdrowienia dla myslacych.Tylko szkoda ze ich tak bardzo malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bziu Re: jak się dostać?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.05, 23:07 dokładnie! a do tego czasu będziesz jak pies, przywiązany łańcuchem pod postacią przewodu telefonicznego i za parę złotych będziesz robił tą samą robotę co inni za sporo więcej.. na koniec i tak cię wydymają i nie przyjmą. zgłoszenie się do work service nic nie da, bo rekrutację prowdzai wewnętrzy worker, do tego trzeba być poleconym przez kogoś z wewnątrz, więc jak nie masz znajomości to zapomnij.. i love kapitalizm! tylko gdzieś, ku.. mać, ludzką twarz zgubił.. Odpowiedz Link Zgłoś