Dodaj do ulubionych

PANU "MONTEREY"

IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 22.03.05, 15:19
Współczuję Panu.
Od dłuższego czasu porusza się Pan w wirtualnej rzeczywistości. "Żąda" Pan
jakiś protokołów nie istniejącej "Komisji" ("ujawnienia" - tak jakby jakieś
informacje były niejawne). Pisze Pan o "rozkładzie" poprzez inwestycje (to
rzeczywiście zjawisko wyjątkowe na skalę kosmosu). Wreszcie, przez co może
się Pan zetknąć z rzeczywistością, pisze o jakiś brudnych przetargach.

Powtarzam: jeśli ma Pan jakieś informacje na temat "rozkładu przez
inwestycje" oraz łamania prawa, proszę natychmiast dostarczyć te informacje
odpowiednim organom.
Tymczasem radzę zgłosić się do odpowiedniego lekarza, bo nieustanne
konfabulacje i zatracenie kontaktu z rzeczywistością jest wysoce niepokojącym
objawem.

Ireneuz Leśnikowski

Obserwuj wątek
    • Gość: Monterey Re: PANU "MONTEREY" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 15:56
      Ok. Niech Pan tylko poda te dwie liczby, o które domaga sie opinia publiczna w
      mojej osobie i dam sobie spokój - oczywiście jeśli wyniknie, że jedna jest
      mniejsza od drugiej lub są sobie równe. Jesli nie są, to jest problem - dla
      miasta, bo ja tylko z bardzo daleka analizuję docierające wiadomości, a znam
      sie pieruńsko na tym.
      No niech się Pan nie boi i nie przekręci tych liczb. A o tych niejasnych
      sprawach to Pan napisał, nie ja. Ja piszę tylko o amatorszczyźnie,
      dziecinnadzie i głupocie. Reszta mnie nie interesuje. Są do tego stosowne
      instytucje. Tylko niech Pan napisze prawdę - i wszystko będzie jasne.
      • Gość: Monterey Re: PANU RZECZNIKOWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:29
        Mamy poważny problem z odpowiedzią rzecznika na jedno pytanie, zadane tydzień
        temu. Dzisiaj odpowiadał Pan Rzecznik w INTERNECIE błyskawicznie, a tu -
        znowu ostry hamulec. Dla porządku przypomnę Panu o co chodzi. Chodzi o bud. Al.
        NMP 24, gdzie żadna z częstochowskich firm, po obejrzeniu dokumentacji
        przygotowanej przez UMC nie chciała przystąpić do przetargu na roboty.
        Przystapiła 1 obca firma i go wygrała. Proszę podać:

1) Kwotę łącznej sumy netto kosztorysów inwestorskich na całość zadania,
        pochodzącą od biura projektowego.
        2) Kwotę łącznej sumy netto wartości umowy poprzetargowej, dotyczącą tych
        samych robót z tych samych kosztorysów z poz. 1).

To wyjaśni, czy podana przez kogoś informacja o tym, że umowa poprzetargowa
        jest wyższa o 50% od kwoty kosztorysów inwestorskich - jest prawdą i co z tego
        wynika.

Podam co na podstawie tych liczb będzie można powiedzieć.
        A) Jeżlei liczba z poz. 2) jest równa lub mniejsza od liczby z poz. 1), nie
        można mieć zastrzeżeń.
        B) Jeżeli przy jednej firmie przystępujacej do przetargu liczba z poz. 2) jest
        większa od liczby z poz. 1) to jest fatalny wynik nieudolnego działania
        inwestora, z punktu widzenia interesów zwykłego obywatela (w przypadku
        inwestycji UMC). Zwykle w przetargach, przy kilku firmach, udaje sie uzyskać
        znacznie mniejszą wartość liczby z poz. 2) niż z poz. 1). To jest zysk dla
        inwestora. Lepiej zatem aby było więcej firm, a tu do tego nie doprowadzono.
        C) Jeżeli liczba z poz. 2) jest większa o 10% od liczby z poz. 1) to powinna
        się zaświecić czerwona, sygnalizacyjna lampa. Tracimy bardzo dużo kasy. Jakim
        sposobem? To są proste sprawdzenia faktów i obliczenia.

Przypominam, że te dane są jawne (fundusze gminy miejskiej) i z pewnością ich
        wartości, podane przez Pana, będą sprawdzone. Chciałbym, aby w naszym
        przypadku liczba z poz.2) była mniejsza od liczby z poz. 1). Byłoby dobrze.

Czy Pan pomoże rozwiać nasze wątpliwości i uspokoić nieco, przynajmniej tę
        jedna inwestycyjną sprawę?

• Gość: dn najwidoczniej "nie pali się" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:52
        • Gość: makar Re: PANU RZECZNIKOWI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:49
          mam nadzieje że rzecznik nie da się wciągnąc w te głupie i prymitywne
          prowokacje chłopców z młodziezówki i z tymi debilami wiecej polemizowac nie
          będzie. jak widac tawarisć monterey i jego kumple chca go wciagnac do debilnej
          dyskusji i jak sie da wciagnac to sam napisze do prezydenta ze rzecznik marnuje
          czas w pracy na dyskusje z debilami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka