Dodaj do ulubionych

Ukradziono historyczną tablicę

IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 21:04
Osobiscie widzialem szkody i dewastacje pomnika upamietniajacego smierc
majora Hubala. Sa wsrod nas tacy, ktorzy nie cofna sie przed niczym.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rabbi Aj waj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:07
      • Gość: Obywatel Re: Aj waj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:46
        Przejdzcie się na cmentarze to zobaczycie ile ukradziono metalowych krzyży i
        innych elementów.Duże spustoszenia są na Rakowskim cmentarzu.A Hubal to AJ WAJ
        -żadna strata
        • Gość: xx Re: Aj waj IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 22:54
          No tak Hubal to zadna strata - dla innych narodow pamiec o swoich bohaterach to
          rzecz swieta - dla nas taka dewastacja to normalka - gorzka to refleksja.
    • Gość: Robert Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.03.05, 22:46
      tyle szumu o jakas zydowska tabliczke?? jakby ukradli jakas Katolicka tabliczke
      to by wybiorcza nie napisala o tym, a ze zydowska to od razy wieli szum.
      ukradli i tyle.
      • Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:53
        Ciekawe czy ta co wisi na Filcharmoni jest z metalu.
        Gościu Xx co ty się tak martwisz o inne nacje.
        Są ważniejsze sprawy a ty tracisz swój autorytet na takie dywagacje.
        Postępuj tak dalej a oraz mniej ludzi będzie cie szanować.
        • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 22:57
          W tym watku martwie sie nie tylko o inne nacje, ale przede wszystkim martwie
          sie o honor Polaka - bo w koncu Hubal o ktorym pisalem, byl jednak Polakiem, o
          ile mi wiadomo :))

A poza tym sumienie nie lubi latwego poklasku - nawet jak sie to komu nie
          podoba, to sumienia czyli swoich przekonan nie rozmienia sie na latwy poklask.
          • Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:03
            ale przede wszystkim martwie
            > sie o honor Polaka - bo w koncu Hubal o ktorym pisalem, byl jednak Polakiem,
            TWOIM PISANIEM TRACI SIE HONOR POLAKA .
            Hubal miał tylko polskie obywatelstwo i prawie nikt go za polaka nie uważał.
            Dlatego też był na tej tablicy co ją zezłomowali.
            Uważając go za Polaka plujesz polakom w twarz
            • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:18
              Pewnie Mickiewicza tez nikt za Polaka nie uwaza ? To przeciez pewnie Litewski
              Zyd :)) Norwid pewnie nie lepszy ? Chopin co mial wspolnego z Polakiem ? :))
              Inaczej sie czyta, inaczej pisze - po co nam tacy dziwni Polacy ? :))

Mjr Hubal-Dobrzanski pewnie byl Kosmita ? :))

P.S. Pilsudski zreszta tez nazywal siebie Litwinem. Oczywiscie trzeba to
              rozumiec w pewnym kontekscie.
              • Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:30
                Wątek ów dotyczy Pana Hubala.O innych wymienionych nazwiskach można dyskutować
                nawet całkiem miło ale nie z osobą myślącą skrajnie i prożydowsko.A tak myślisz
                ty.No i pisz tak więcej a coraz więcej ludzi przestanie cię lubić.
                • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:39
                  Pisac bede zgodnie z przekonaniami - nie po to zeby mnie lubiono czy nie
                  lubiono.

W ogole niesamowite to podejscie do swpjej historii gdy szuja moze byc
                  bohaterem tylko dlatego ze ma dobre pochodzenie, a ktos bohaterski i zasluzony
                  dla Polski moze byc zly, bo ma niedobre pochodzenie.

Nie chcialbym dozyc takich czasow gdyby taka postawa byla w Polsce dominujaca.
                  • Gość: Obywatel zdemontowano starą tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:45
                    No to wyemigruj z Częstochowy bo tylko siejesz zamęt i powielasz pisanie głupoty.
                    A Gazeta niech lepiej napisze ile ukradziono metalowych krzyży,pucharów na kwiatki
                    i innych części metalowych.I policja niech da sobie spokój z tablicą.Są gorsze
                    przestępstwa niż stare żydowskie tablice.
                    • Gość: xx Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:51
                      Nie zrobie Ci tej przyjemnosci i nie wyemigruje.

Ja tylko chcialbym uslyszec dlaczego Twoim zdaniem nalezalo zniszczyc pomnik na
                      mogile majora Hubala ?
                    • Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 00:00
                      A Ty, Obywatelu, jak się sam nazywasz, powiedz, jak w tym Twoja zasługa, że
                      urodziłeś się w Polsce, z matki Polki i ojca Polaka? Czy aby jesteś pewien, że
                      masz czysto polskie korzenie? I co z tego, że ktoś jest Litwinem, Francuzem czy
                      Żydem? Ważne, aby był CZŁOWIEKIEM. Jezus też był Żydem, z matki Żydówki, o czym
                      wielu, z uważających się za katolików, zapomina.
                      • Gość: ToMNR Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.bis / 212.244.80.* 01.04.05, 09:04
                        Przypominam, ze w pierwszej kolejnosci Jezus jest Bogiem, ktory stal sie
                        czlowiekiem. I nie o pochodzenie chodzi Jezusa, lecz o jego boskosc i to, ze
                        zszedl na ziemie - dla nas.
                        Idac Twoim rozumowaniem Alu - to podli zydzi, rada Sanhedrynu, ktora do tej pory
                        trzyma w garsci praktycznie caly swiat, skazala Jezusa na smierc...
                        I co Ty na to?

Pozdrawiam
                        ToMNR
                        www.rakow.com.pl
                        • Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 09:36
                          Do ToMNR!
                          Co ja na to? Odpowiedź jest prosta i nie kłóci się z moim, wcześniej wyrażonym,
                          poglądem na tę sprawę. Żydzi byli i są źli i dobrzy, Niemcy byli i są źli i
                          dobrzy, Polacy byli i są źli i dobrzy. Wniosek jest jeden: trzeba być
                          CZŁOWIEKIEM, ot, i wszystko, mój dużo młodszy szkolny Kolego.
                    • Gość: bubu Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:40
                      Obywatelu czas wracać do sławnego i pięknego miasta Lublińca na ulicę
                      Grunwakdzką - czas przepustki się skończył.I wnet przyjadą panowie z
                      kaftanikiem o długich rękawkach i będziesz wracał w mniejszym komforcie niż
                      gdybyś zrobił to dobrowolnie.
                • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:42
                  P.S. Swoja droga jestem ciekawy - nigdy nie natrafilem nawet na najmniejsza
                  wzmianke o Zydowskim pochodzeniu mjr Hubala, legionisty, uczestnika wojny 1920
                  roku itd. itd.
                  • Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:49
                    Jesteś najbardziej prożydowskim forumowiczem w Częstochowie i próżna z tobą
                    dyskusja.Najlepiej zupełnie ignorować twoje powielane posty.
                    • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:53
                      Naprawde chcialbym sie dowiedziec dlaczego nalezalo zniszczyc pomnik majora
                      Hubala ? Moze byl agentem NKWD ?
                      • Gość: Gość z NKWD zdemontowano starą tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:13
                        > Naprawde chcialbym sie dowiedziec dlaczego nalezalo zniszczyc pomnik majora
                        > Hubala ? Moze byl agentem NKWD ?
                        Naprawde twój ścisły umysł nigdy i tak tego nie zrozumie że lumpy których
                        powinno się pozabijać ukradły go na złom żeby mieć za co sobie wypić
                        • Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 00:22
                          Nie byłabym tego taka pewna, że chodzi o ludzi, którzy dokonali dewastacji, aby
                          tablicę sprzedać w punkcie skupu metali.
                          A Pana Xx pozdrawiam serdecznie i szanuję za wyrażone na forum poglądy.
                    • lookas.prv.pl Re: Ukradziono historyczną tablicę 01.04.05, 00:09
                      A może dlatego, że jest najbardziej tolerancyjnym forumowiczem?

Nie wiem skąd w ludziach taka nienawiść do Żydów, pozostałość po poprzednim ustroju?

PS. Pozdrawiam Pana xx :-) Nareszcie było mi dane Pana ujrzeć na Pcz, na
                      wykładzie o bezpieczeństwie, siedziałem 2 rzędy za Panem :-)

----------------------------------------
                      www.lookas.prv.pl
                      • Gość: Gość z NKWD Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:27
                        > PS. Pozdrawiam Pana xx :-) Nareszcie było mi dane Pana ujrzeć na Pcz, na
                        > wykładzie o bezpieczeństwie, siedziałem 2 rzędy za Panem :-)
                        Więc siedziałeś w bezpiecznej odległośći na wykładzie o bezpieczeństwie
                        • Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 01.04.05, 00:37
                          Bezpieczenstwie systemow komputerowych - dla jasnosci :))
                          • Gość: mike Życie Hubala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 02:49
                            Tak tylko, żeby była jasność, jeśli ktoś chce się czegoś o Hubalu dowiedzieć
                            zamiast pisać bzdury niech zajrzy:
                            pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Dobrza%C5%84ski
                            myślę, że po przeczytaniu nikt nie będzie miał wątpliwości czy płk. Henryk
                            Dobrzański był bohaterem. Ja jestem pewien, że był.

Pozadrowienia dla Xx i Ali
                            • Gość: Gość z NKWD Hubal-Fałszerz -bochater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:33
                              No i patrzcie jak to bochater może być fałszerzem no i mordercą też
                      • Gość: Student BBX Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:32
                        A ja jak widze czasami pana Xx to zbiera mnie na wymioty.
                        Koledzy moi ktorzy maja z nim do czynienia mowia ze to taki smieszny gosc a na
                        wykladach u niego jest SPOX-zero problemow
                        • Gość: konrad Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 09:00
                          Zamiast bazowac na tym co mowia inni przyjdz na wyklad i zobacz. Moze zalapiesz
                          sie do tablicy.
                        • Gość: expertum credere p zadymiarze IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:03
                          ci co brednie o majorze Hubalu wypisują tyle warci co te pijaczki co tablice
                          ukradli i ci co paserke z tego złomu czerpią.

Wielcy Bohaterowie walki o Niepodległość rektyfikujący Polskość aż absurdu
                          absolutnego, Polityczno-Politechniczni Geniusze Techniki z ostatniego terminu na
                          poprawki, kreatury podszywające się pod Chrystianizm !

gdziescie byli jak handlowano ludźmi i wilcze bilety na studia dawali, gdzieście
                          byli jak wierność wierze katolickiej i ideałom pieczętowano biciem po mordzie,
                          przestawianiem przegród nosowych i kopniakami w nerki, gdzieście byli gdy trzeba
                          było w robocie krew z potem mieszać? no gdzie?

won z forum
                          • Gość: szcz Re: złodzieje tablic IP: *.czestochowa.agora.pl 01.04.05, 09:27
                            Ta sprawa w ogóle nie ma nic wspólnego z Żydami. Świadczy tylko jak najgorzej
                            o nas, Polakach, bo to Polak był złodziejem, który odkręcił i zabrał tablicę.
                            To wstyd dla nas wszystkich.
                            • Gość: expertum credere p do szcz, IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:01
                              proszę bez uogólnień i stereotypów.
                              jeśli coś tu o kimś źle świadczy, to o konkretnym złodzieju/złodziejach a nie o
                              nas wszystkich. jeśli chcesz uzywać liczby mnogiej to masz prawo ale w
                              odnieśieniu tylko do złodzieja i ewentualnie własnej osoby. A my przecież
                              odcinamy się od tego, nieprawdaż??
                              • Gość: szcz Re: odpowiadam IP: *.czestochowa.agora.pl 01.04.05, 11:08
                                Oczywiście. Warto tylko zwrócic uwagę na ton niektórych poprzednich wpisów.
                                Ja, jako Polak wstydzę się, że złodziejem tablicy był ktoś z moich rodaków.
                                A Tobie nie jest wstyd za tego złodzieja?
                                • Gość: expertum credere p Re: odpowiadam IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:24
                                  nie, z tego powodu nie jest mi wstyd, akurat mam inne grzechy na sumieniu.

i Gdyby nie cięzar spraw o których się tutaj pisze, i gdyby nie patos Paschy
                                  Papieża to pewno zakoińczyłbym ten post średnikiem i nawiasem półokrągłym.
                                  Niemniej jednak zbyt często słońce świeci jak wierszu Miłosza i obrazie Breughla
                                  ze szkolnej czytanki.
    • Gość: marian koniuszko Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:29
      z ciezka tablica bardzo szybko sie biega, nic dziwnego ze policja ich nie
      zlapala.
      • Gość: Corvus Aj waj to primaaprilis!!!. IP: *.bredband.skanova.com 01.04.05, 10:56
    • Gość: Alonzo Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:57
      Cóz,widzę że niektórzy dopatrują się w tej kradziezy jakichś antysemickich
      zagrywek,innym się krew gotuje na samą myśl o żydach-Panowie-po co te emocje-ja
      rozumiem,strata jest ogromna,toż to tablica ku czci kogoś kto mimo swojego
      pochodzenia poświęcił zycie własnie dla nas,POlaków a my...potrafimy sie
      odwdzięczyć w widoczny sposób(oczywiście nie generalizuję).
      Mozna tu rozpatrywać sprawę czemu złomiarzy nie wytępiono,jak ktoś kto wyrywa
      studzienki kanalizaycjne z chodników i dróg oraz barierki na mostach może czuć
      chocby odrobine szacunku dla naszej historii.
      Zastanawiam się jak walczy policja ze złomiarzami-choć przykro mi z powodów ich
      nędzy-czasem nie miałbym litości-
      POzdrawiam forumowiczów i życze wam jak i sobie więcej spokoju i chłodnego
      spojrzenia na problemy naszej rzeczywistości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka