Gość: xx IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 21:04 Osobiscie widzialem szkody i dewastacje pomnika upamietniajacego smierc majora Hubala. Sa wsrod nas tacy, ktorzy nie cofna sie przed niczym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Obywatel Re: Aj waj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:46 Przejdzcie się na cmentarze to zobaczycie ile ukradziono metalowych krzyży i innych elementów.Duże spustoszenia są na Rakowskim cmentarzu.A Hubal to AJ WAJ -żadna strata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Aj waj IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 22:54 No tak Hubal to zadna strata - dla innych narodow pamiec o swoich bohaterach to rzecz swieta - dla nas taka dewastacja to normalka - gorzka to refleksja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.21.pl / 213.199.204.* 31.03.05, 22:46 tyle szumu o jakas zydowska tabliczke?? jakby ukradli jakas Katolicka tabliczke to by wybiorcza nie napisala o tym, a ze zydowska to od razy wieli szum. ukradli i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:53 Ciekawe czy ta co wisi na Filcharmoni jest z metalu. Gościu Xx co ty się tak martwisz o inne nacje. Są ważniejsze sprawy a ty tracisz swój autorytet na takie dywagacje. Postępuj tak dalej a oraz mniej ludzi będzie cie szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 22:57 W tym watku martwie sie nie tylko o inne nacje, ale przede wszystkim martwie sie o honor Polaka - bo w koncu Hubal o ktorym pisalem, byl jednak Polakiem, o ile mi wiadomo :)) A poza tym sumienie nie lubi latwego poklasku - nawet jak sie to komu nie podoba, to sumienia czyli swoich przekonan nie rozmienia sie na latwy poklask. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:03 ale przede wszystkim martwie > sie o honor Polaka - bo w koncu Hubal o ktorym pisalem, byl jednak Polakiem, TWOIM PISANIEM TRACI SIE HONOR POLAKA . Hubal miał tylko polskie obywatelstwo i prawie nikt go za polaka nie uważał. Dlatego też był na tej tablicy co ją zezłomowali. Uważając go za Polaka plujesz polakom w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:18 Pewnie Mickiewicza tez nikt za Polaka nie uwaza ? To przeciez pewnie Litewski Zyd :)) Norwid pewnie nie lepszy ? Chopin co mial wspolnego z Polakiem ? :)) Inaczej sie czyta, inaczej pisze - po co nam tacy dziwni Polacy ? :)) Mjr Hubal-Dobrzanski pewnie byl Kosmita ? :)) P.S. Pilsudski zreszta tez nazywal siebie Litwinem. Oczywiscie trzeba to rozumiec w pewnym kontekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:30 Wątek ów dotyczy Pana Hubala.O innych wymienionych nazwiskach można dyskutować nawet całkiem miło ale nie z osobą myślącą skrajnie i prożydowsko.A tak myślisz ty.No i pisz tak więcej a coraz więcej ludzi przestanie cię lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:39 Pisac bede zgodnie z przekonaniami - nie po to zeby mnie lubiono czy nie lubiono. W ogole niesamowite to podejscie do swpjej historii gdy szuja moze byc bohaterem tylko dlatego ze ma dobre pochodzenie, a ktos bohaterski i zasluzony dla Polski moze byc zly, bo ma niedobre pochodzenie. Nie chcialbym dozyc takich czasow gdyby taka postawa byla w Polsce dominujaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel zdemontowano starą tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:45 No to wyemigruj z Częstochowy bo tylko siejesz zamęt i powielasz pisanie głupoty. A Gazeta niech lepiej napisze ile ukradziono metalowych krzyży,pucharów na kwiatki i innych części metalowych.I policja niech da sobie spokój z tablicą.Są gorsze przestępstwa niż stare żydowskie tablice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:51 Nie zrobie Ci tej przyjemnosci i nie wyemigruje. Ja tylko chcialbym uslyszec dlaczego Twoim zdaniem nalezalo zniszczyc pomnik na mogile majora Hubala ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 00:00 A Ty, Obywatelu, jak się sam nazywasz, powiedz, jak w tym Twoja zasługa, że urodziłeś się w Polsce, z matki Polki i ojca Polaka? Czy aby jesteś pewien, że masz czysto polskie korzenie? I co z tego, że ktoś jest Litwinem, Francuzem czy Żydem? Ważne, aby był CZŁOWIEKIEM. Jezus też był Żydem, z matki Żydówki, o czym wielu, z uważających się za katolików, zapomina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToMNR Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.bis / 212.244.80.* 01.04.05, 09:04 Przypominam, ze w pierwszej kolejnosci Jezus jest Bogiem, ktory stal sie czlowiekiem. I nie o pochodzenie chodzi Jezusa, lecz o jego boskosc i to, ze zszedl na ziemie - dla nas. Idac Twoim rozumowaniem Alu - to podli zydzi, rada Sanhedrynu, ktora do tej pory trzyma w garsci praktycznie caly swiat, skazala Jezusa na smierc... I co Ty na to? Pozdrawiam ToMNR www.rakow.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 09:36 Do ToMNR! Co ja na to? Odpowiedź jest prosta i nie kłóci się z moim, wcześniej wyrażonym, poglądem na tę sprawę. Żydzi byli i są źli i dobrzy, Niemcy byli i są źli i dobrzy, Polacy byli i są źli i dobrzy. Wniosek jest jeden: trzeba być CZŁOWIEKIEM, ot, i wszystko, mój dużo młodszy szkolny Kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 18:40 Obywatelu czas wracać do sławnego i pięknego miasta Lublińca na ulicę Grunwakdzką - czas przepustki się skończył.I wnet przyjadą panowie z kaftanikiem o długich rękawkach i będziesz wracał w mniejszym komforcie niż gdybyś zrobił to dobrowolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:42 P.S. Swoja droga jestem ciekawy - nigdy nie natrafilem nawet na najmniejsza wzmianke o Zydowskim pochodzeniu mjr Hubala, legionisty, uczestnika wojny 1920 roku itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 23:49 Jesteś najbardziej prożydowskim forumowiczem w Częstochowie i próżna z tobą dyskusja.Najlepiej zupełnie ignorować twoje powielane posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 31.03.05, 23:53 Naprawde chcialbym sie dowiedziec dlaczego nalezalo zniszczyc pomnik majora Hubala ? Moze byl agentem NKWD ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z NKWD zdemontowano starą tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:13 > Naprawde chcialbym sie dowiedziec dlaczego nalezalo zniszczyc pomnik majora > Hubala ? Moze byl agentem NKWD ? Naprawde twój ścisły umysł nigdy i tak tego nie zrozumie że lumpy których powinno się pozabijać ukradły go na złom żeby mieć za co sobie wypić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: zdemontowano starą tablicę IP: *.prenet.pl 01.04.05, 00:22 Nie byłabym tego taka pewna, że chodzi o ludzi, którzy dokonali dewastacji, aby tablicę sprzedać w punkcie skupu metali. A Pana Xx pozdrawiam serdecznie i szanuję za wyrażone na forum poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Ukradziono historyczną tablicę 01.04.05, 00:09 A może dlatego, że jest najbardziej tolerancyjnym forumowiczem? Nie wiem skąd w ludziach taka nienawiść do Żydów, pozostałość po poprzednim ustroju? PS. Pozdrawiam Pana xx :-) Nareszcie było mi dane Pana ujrzeć na Pcz, na wykładzie o bezpieczeństwie, siedziałem 2 rzędy za Panem :-) ---------------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z NKWD Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 00:27 > PS. Pozdrawiam Pana xx :-) Nareszcie było mi dane Pana ujrzeć na Pcz, na > wykładzie o bezpieczeństwie, siedziałem 2 rzędy za Panem :-) Więc siedziałeś w bezpiecznej odległośći na wykładzie o bezpieczeństwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.icis.pcz.pl 01.04.05, 00:37 Bezpieczenstwie systemow komputerowych - dla jasnosci :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Życie Hubala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 02:49 Tak tylko, żeby była jasność, jeśli ktoś chce się czegoś o Hubalu dowiedzieć zamiast pisać bzdury niech zajrzy: pl.wikipedia.org/wiki/Henryk_Dobrza%C5%84ski myślę, że po przeczytaniu nikt nie będzie miał wątpliwości czy płk. Henryk Dobrzański był bohaterem. Ja jestem pewien, że był. Pozadrowienia dla Xx i Ali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość z NKWD Hubal-Fałszerz -bochater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:33 No i patrzcie jak to bochater może być fałszerzem no i mordercą też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student BBX Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:32 A ja jak widze czasami pana Xx to zbiera mnie na wymioty. Koledzy moi ktorzy maja z nim do czynienia mowia ze to taki smieszny gosc a na wykladach u niego jest SPOX-zero problemow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.04.05, 09:00 Zamiast bazowac na tym co mowia inni przyjdz na wyklad i zobacz. Moze zalapiesz sie do tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p zadymiarze IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:03 ci co brednie o majorze Hubalu wypisują tyle warci co te pijaczki co tablice ukradli i ci co paserke z tego złomu czerpią. Wielcy Bohaterowie walki o Niepodległość rektyfikujący Polskość aż absurdu absolutnego, Polityczno-Politechniczni Geniusze Techniki z ostatniego terminu na poprawki, kreatury podszywające się pod Chrystianizm ! gdziescie byli jak handlowano ludźmi i wilcze bilety na studia dawali, gdzieście byli jak wierność wierze katolickiej i ideałom pieczętowano biciem po mordzie, przestawianiem przegród nosowych i kopniakami w nerki, gdzieście byli gdy trzeba było w robocie krew z potem mieszać? no gdzie? won z forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: złodzieje tablic IP: *.czestochowa.agora.pl 01.04.05, 09:27 Ta sprawa w ogóle nie ma nic wspólnego z Żydami. Świadczy tylko jak najgorzej o nas, Polakach, bo to Polak był złodziejem, który odkręcił i zabrał tablicę. To wstyd dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p do szcz, IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 11:01 proszę bez uogólnień i stereotypów. jeśli coś tu o kimś źle świadczy, to o konkretnym złodzieju/złodziejach a nie o nas wszystkich. jeśli chcesz uzywać liczby mnogiej to masz prawo ale w odnieśieniu tylko do złodzieja i ewentualnie własnej osoby. A my przecież odcinamy się od tego, nieprawdaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szcz Re: odpowiadam IP: *.czestochowa.agora.pl 01.04.05, 11:08 Oczywiście. Warto tylko zwrócic uwagę na ton niektórych poprzednich wpisów. Ja, jako Polak wstydzę się, że złodziejem tablicy był ktoś z moich rodaków. A Tobie nie jest wstyd za tego złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: odpowiadam IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 17:24 nie, z tego powodu nie jest mi wstyd, akurat mam inne grzechy na sumieniu. i Gdyby nie cięzar spraw o których się tutaj pisze, i gdyby nie patos Paschy Papieża to pewno zakoińczyłbym ten post średnikiem i nawiasem półokrągłym. Niemniej jednak zbyt często słońce świeci jak wierszu Miłosza i obrazie Breughla ze szkolnej czytanki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian koniuszko Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:29 z ciezka tablica bardzo szybko sie biega, nic dziwnego ze policja ich nie zlapala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corvus Aj waj to primaaprilis!!!. IP: *.bredband.skanova.com 01.04.05, 10:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alonzo Re: Ukradziono historyczną tablicę IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:57 Cóz,widzę że niektórzy dopatrują się w tej kradziezy jakichś antysemickich zagrywek,innym się krew gotuje na samą myśl o żydach-Panowie-po co te emocje-ja rozumiem,strata jest ogromna,toż to tablica ku czci kogoś kto mimo swojego pochodzenia poświęcił zycie własnie dla nas,POlaków a my...potrafimy sie odwdzięczyć w widoczny sposób(oczywiście nie generalizuję). Mozna tu rozpatrywać sprawę czemu złomiarzy nie wytępiono,jak ktoś kto wyrywa studzienki kanalizaycjne z chodników i dróg oraz barierki na mostach może czuć chocby odrobine szacunku dla naszej historii. Zastanawiam się jak walczy policja ze złomiarzami-choć przykro mi z powodów ich nędzy-czasem nie miałbym litości- POzdrawiam forumowiczów i życze wam jak i sobie więcej spokoju i chłodnego spojrzenia na problemy naszej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś