Dodaj do ulubionych

Piesi biegają przez DK1

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:37
przeciez tak samo jest we wtorki i piatki jak moski zapieprzaja na rynek
przecinaja dk1 takiego to tylko zlapac i morde obic!! ktos takiego potraci i
ma zasrane sumienie do konca zycia przez glupote do piachu
Obserwuj wątek
    • Gość: Hubertus KŁADKI - CHCEMY KŁADKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 21:50
      To którędy teraz Ci biedni ludzie mają chodzić do pracy -naokoło?
      Beznadzieja.Myślę, że szkoda pieniędzy na jakieś wysokie siatki - ludzie i tak
      znajdą sposób... Dla mnie jedynym rozwiązaniem jest kładka
    • Gość: black Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:31
      Co do przejścia przez "trasę" na rynek "Zawodzie", to częściowo się zgadzam z
      opinią przedmówcy. Mają most na Mirowskiej, niech z niego korzystają. Mord nie
      bijmy, bo można dostać za to co najmniej grzywienkę. Natomiast co do przejścia
      opisanego w artykule, uważam, że Zarząd Dróg, powinien rozpatrzyć kwestię
      budowy kładki, bądź zaproponować jakieś inne rozwiązanie - by wilk był syty i
      owca cała. Ludzie mają swoje przyzwyczajenia i mentalność i ZDiM biorąc kasę -
      z naszych podatków - powinien o tym pamiętać. Ja, co prawda nie chodzę tą
      trasą, ale zgadzam się z w/w opiniami. To miejsce jest dość newralgiczne, ale
      służby miejskie, jak zwykle, mają za nic społeczeństwo. Tak samo jak statystyki
      np; wypadków. Podam, może mało ważny przykład, ale jednak, logiki działania
      Zarządu Dróg w Cz-wie. Weźmy ul. 11-go Listopada przy PZU. Od skrzyżowania z
      ul. Jagiellońską obowiązuje znak "zakaz postoju". Pobocze wyjeżdżone,
      samochodów każdego dnia parkujących na nim pod dostatkiem (w tym na chodnikach
      i zatoce MPK), a na prośbę o słupki, odpowiedź: "jakby mieli każde takie
      miejsca ograniczać, to nie starczyłoby kasy". No więc hulaj Straży Miejska z
      mandatami w tym miejscu!! Kasa z mandatów wędruje do kasy UM Cz-wy, a słupki
      mogłyby ją uszczuplić bądź pozbawić. No cóż...
      • Gość: Kupujący Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 22:41
        Ja bym chciał zamiast kładki jakiś ładnie przeszklony taśmociąg który sam by
        mnie zawiózł wprost na ryneczek gdzie kupuję włoszczyznę
    • Gość: Jo Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 07:42
      To ja miałem kiedyś lepszy motyw ...... wracam kiedyś do chaty z Rakowa ok. 23-
      24 i zjechałem już na pas skrętu w Krakowską. A tu z boku, pasem dla tirów ...
      samym środkiem, idzie naje..y dziadek, zawraca się i śpiewa :))) Ja go
      zobaczyłem w ostatniej chwili ciekawe czy jakieś ciężarówy też :))
      • Gość: xy Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:32
        Kiedyś taki dziadek ( tyle, że nie pijany a w piżamie) zapylał w stronę miasta
        od Blachowni po pasie przeciwległym na dodatek. Zobaczyliśmy go na wysokości
        Wigolenu, a tam ciemno jak nie wiem co.... Ciekawe komu uciekł? Na zgłoszenie o
        fakcie dyżurny policjant był bardziej zainteresowany skąd jedziemy niż
        dziadkiem.
    • Gość: Gość Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:25
      Władze miasta powinny ułatwiać życie mieszkańcom a nie straszyć karami i
      zakazami , kładka w tym miejscu powinna być ujęta w budżecie jako
      priorytet.Pieniądze na pewno by się znalazły po zweryfikowaniu planu inwestycji.
      • Gość: Krakoo Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 20:18
        Taaa NAJniebezpieczniejsze na DK-1 ale pieniedzy to niet...
        Bo nasze miasto musi byc NAJ...
        A moze populacja czestochowian sie jakos nagle zwiekszyla za bardzo i
        przeszkadza to wladzom...
    • Gość: peter Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 08:48
      Zainteresowalibyście się też pieszymi biegającymi przez trasę koło
      "Jagiellończyków". Przejście ze światłami mają 100m dalej, ale przełażą pod
      estakadą stwarzając kolejne niebezpieczeństwo na drodze.
    • Gość: niki Re: Piesi biegają przez DK1 IP: 212.160.108.* 01.04.05, 08:50
      Kazimierz Augustyn nie wie chyba o tym,że następstwa tego zaniedbania mogą być
      jeszcze większe i na to pieniądze będą się musiały znaleźć.Zaoszczędzi na
      kładce a straci wielę kładek.
      • Gość: Kret Bezpieczniej jest pszejscie podziemne IP: *.bredband.skanova.com 01.04.05, 10:44
    • Gość: Gosc Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.hcz.com.pl 01.04.05, 11:27
      Proponuje w rejonie lasku rozciagniecie liny nad trasa i zwiesic slizgorolke,
      kazdy chwytajac sie przemiesci sie na druga strone.Co za wspanialy bylby
      widok,ale babcie nie.
    • abiks1981 Re: Piesi biegają przez DK1 01.04.05, 12:00
      Zakłady pracy na Aniołowie (Gomma , Silla,Huta Szkła) istnieją już wiele lat
      mimo to żadna władza naszego miasta nie pomyślała o tym żeby postawić za
      laskiem kładkę, bo szkoda kasy....lepiej ją przytulić do kieszeni.Nawet nasz
      ukochany i dbający o
      Włókniarz prezdent Wrona mieszkający na Północy podczas spacerów po lesie nie
      zauważył że ludzie przed 6.00 ,przed 14.00 i 22.oo trenują sprint przez
      Dk1.Zastanawiam się ile tam osób musi zginąć ...
      • visby11 Re: Piesi biegają przez DK1 01.04.05, 21:24
        Co do kladki to owszem jest potrzebna, wolalbym jednak polaczenie Polnocy z
        Wyczerpami porzadna linia autobusowa lub jeszcze lepiej tarmwajowa. ludziska i
        tak beda chodzic przez DK-1, wypadki beda nadal bo w tym kraju nie mysli się
        jeszcze tak jak na zachodzie, w jednym z krajow Beneluksu chodniki robione
        sadopiero wtedy, gdy ludzie wydepcza sobie sciezki. Owszem ktos powie pewnie
        bzdura, ale wole chodzic najpierw sciezkami niz chodnikiem, ktorym nie dosc,ze
        nie mozna dojsc tam, gdzie sie chce, to jeszcze jest waski i krzywy. Podobnie z
        ta kladka lub mostem zrobic tam gdzie najbardziej jest potrzebny i koniec, ale
        tego nie rozumieja nasze wladze. Pozdrwiam :)))
    • Gość: teral Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 01.04.05, 18:10
      zamiast bzurną kładkę ponad torami na Wałach to nie dadzą na kasę na kładkę nad
      torami nad trasa
    • Gość: Matador Re: Piesi biegają przez DK1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 21:56
      Juz dawno powinna tam być kładka, nikt nie bedzie płacił za autobus jak ma 500 m
      przez lasek do pracy.Lepiej zobaczcie jakie tam są zarobki w tych
      zakładach-DLATEGO LUDZIE CHODZĄ NA NOGACH.Lepiej postawić tam ZNAK- CZARNY PUNKT
      i ograniczyć prędkość do 60 KM/H a nie karać i tak juz ledwo "wiążących koniec z
      koncem ludzi" Są dowody na to ,że nasza Przeswietna POLIZJA straszy ludzi a
      nawet nakłada mandaty w wysokość 100 a nawt 200 zł??? BEZ POJĘCIA Ale nie ma sie
      co dziwić przeciez nasz piękny kraj korupcją i skandalami płynący dba o
      najbiedniejszych a jakże....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka