Gość: Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:26 a np. sklepikarzowi, bankowcowi czy jakiejkolwiek innej grupie ludzi taki bilet nie przysługuje tylko płacą 100 %??????? Nie rozumiem tego absolutnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aLA Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:34 Nauczyciel płaci 100 procent (MZK), chyba,że dodatkowo studiuje- wtedy jak każdy student jeżdzi z ulgowym biletem na podstawie legitymacji studenckiej. Z tego co wiem,jakaś ulga jest na PKP- ale chyba nie 50 %. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 18:39 Mam ciotkę nauczycielkę ma zniżkę na MZK-miesięczny, PKP, PKS-miesięczny.Do kina i teatru też ma zniżki. A ja pytam jakim prawem??? Nie studiuje, ma 48 lat, nie jest też na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:38 i tak sie rodzi plotka prowokatorka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 16:43 a gdzie ma ten ulgowy bilet? napewno nie w pkp i mpk ani pks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowian Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:09 miki co ty za bzdury gadasz ??:) w dzisiejszych zczasch znizki kazdy cep wie o tym, ze rzad zdajl wszystkie zniki dla wyroznionych grup zawodowych :)...kazdy cep wie ale nie miki, ktory wierutne klamstwa pisze :) a powiedz mi Miki gdzie niby te znizki sa wywieszone bo ja jakos nie widzialem ich ani w kinie aani w teattrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:18 Cyba jest kaleką i ma zniżkę inwalidzką. Ja jetstem nauczycielem i za wszystko placę 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:09 dziecko gdzie ta ciotka pracuje to się tam przeniosę - a może to w australii- tam tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
olgad75 jakie ulgowe bilety?????? 21.04.05, 23:35 pierwsze slysze, by na MZK nauczyciele mieli ulgi, o czym wy mowicie, to jakas kpina!!!!!!!!!!!!!!!!!poznajcie lepiej temat nim zaczniecie sie wypowiadac!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:00 Co?? Darmozjadą jeszcze zniżki dawać?? A za co?? Do roboty niech sie wezmą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:20 Zastanów się co mówisz. Znam wiekszych darmozjadów, pewnie sama do nich należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:01 Zazdrośnicy... jakie zniżki do kina ? do teatru?na PKS i MZK? Kto Wam tak powiedział? Nauczyciel ma zniżke 33% jedynie na pociąg osobowy w wagonie 2 klasy... I czego tu zazdrościć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.05, 19:11 A to ciekawe, moja żona jest nauczycielką i płaci za wszystko 100%. Rację ma "belferka" przysługuje im tylko 33% na 2 kl. osobowego. Kto ci synku takich bajek naopowiadał o przywilejach. To nie te czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 19:36 No mam nadzieje ze tych zniżek rzeczywiście nie ma bo z jakiej racji. Już na PKP to za dużo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:02 a z jakiej racji ma znizke 33% na PKP nawet otym wczesniej nie wiedzialem , jak wszyscy to wszyscy powinna pBacic 100% k...a mac!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proczestochowa Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:20 Oj jakaś Ty jest źle poinformowana! A jak CIĘ CIOTUNIA W BAMBUKO ROBI .... :) Nauczyciel nie mażadnych znieżek Psze Pani .... P) I dobrze [ A MÓWIĘ TO JAKO NAUCZYCIEL!] Odpowiedz Link Zgłoś
dumny_z_czewy Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 11.04.05, 21:33 Nauczyciele powinni mieć zniżki bo gó.. zrabiają. Na MPK powinno być jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 21:41 Połowa społeczeństwa zarabia o połowę za mało to dlaczego akurat nauczyciele mieliby mieć te zniżki? Co to nowa rasa nowych panów?? Odpowiedz Link Zgłoś
histeryk82 Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 12.04.05, 00:33 > Połowa społeczeństwa zarabia o połowę za mało to dlaczego akurat nauczyciele > mieliby mieć te zniżki? Może dlatego, że wykonują jeden z najważniejszych zawodów? Kształcą przyszłe pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:18 O jeju jaka bzdura totalna. Jak zwykle demagogia...jak przystało na nauczyciela... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:23 Lecz się na nogi, bo na głowe to już za późno !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 13.04.05, 22:22 a lekarz leczy i żadnych zniżek nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 22:54 ładne mi to gó.. a przelicz sobie to na godzinki wyjdzie niezła sumka. Właśnie mam akurat troche doczynienia z nauczycielstwem. Od kiedy to tydzień pracy trwa 22 godz? Nie jest tak zle być tym nauczycielem. Swieta wolne, wekendy, wakacje, ferie i jeszcze kwiatki na koniec przyniosa... Odpowiedz Link Zgłoś
histeryk82 Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 12.04.05, 00:32 Mój boże, kobieto. Piszesz, że masz trochę wspólnego z nauczycielstwem, a jednak wypisujesz takie głupoty. Od kilku (kilkunastu)lat zawód nauczyciela jest w powszechnej pogardzie (oczywiście niesłusznie), a jego przedstawiciele dostają śmieszne pensje. O jakiej "niezłej sumce" piszesz???? Czy naprawde uważasz, że za średnią pensję dla nauczyciela można znaleść środki na: a)zakup niezbędnych książek/pomocy naukowych (bo nauczyciel dokształcać się musi cały czas) b)opłacenie bierzących rachunków c)utrzymanie rodziny d)odłożenia chociaż minimalnych oszczędności na starość? Chociaż, być może, to ja się mylę. Być może, jako prosty student dałem się wprowadzić w błąd opowieściami nauczycieli o ich ciężkiej sytuacji finansowej. Jeżeli tak, to bardzo proszę mnie z tego mylnego wrażenia wyprowadzić, najlepiej podająć konkretne przykłady ile to zarabiają nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:05 Sorki ale nauczyciele mają luzik. TYYYYYYYYle wolnego przed kazdymi swietami tydzien ferie, wakacje(jejku kto ma jeszcze oprócz nauczycieli 2 pełnopłatne wolne miesiące?)No i w pracy kilka godzinek dziennie przesiedzą, zadają dzieciom z książki do przeczytania i wolni. Ale jak ich tak posłuchać to jacy oni biedni zmęczeni ojej!!!!!!!!!!!! No i korepetycje na boku po 30 za godzinę hehehe.No już nie gadajcie ze nie.Niezła kasa przy minimum wysiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 11:58 To dlaczego nie jestes nauczycielem? mialabys te wszystkie przywileje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:13 Jeszcze tylko 1,5 roczku i bede nauczycielem co nie znaczy ze bede tak narzekac jaka to ciężka praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:30 to najpierw popracuj troche w szkole. Za kilka lat jeszcze raz nam tu wszystkim opowiesz o tym nauczycielskim luziku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:31 Na pewno nie zamierzam tak zrzedzić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:53 kilka lat temu tez sie tak zarzekalam:)) Poki co nauczycielem zrzedzacym chyba jeszcze nie jestem, ale ta optymistyczna wizja pracy w szkole dawno mi z glowki uleciala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:32 Najpierw znajdź pracę. Chyba, że masz jakieś znajomości, bo inaczej to powodzenia. A potem możesz coś powiedziec o tej pracy. Jak pare razy sie spotkasz z rodzicami jak gimnazjalista Ci powie parę słów od siebie. To pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 21:37 Pojdz pracowac do gimanazjum jak bedziesz miala mozliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINGA Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 80.51.236.* 19.04.05, 07:18 ZOSTAŃ NAUCZYCIELEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:05 No niech by to było 1000zł. Podzielmy to na 4 tyg., całkiem niezła tygodniówka 250zł i podzielmy to na wspomniane 22godz.(45minutowe ale to pominmy) 11zł i 36 gr za godz. Dziekuje. To sa marne wynagrodzenia?? A ktos tu wspomniał Hipermarket ze nie trzeba sie przygotowywac do pracy. Ale za 3 zł a nie za 11 z groszami. W hipermarkecie na 11.36zł trzeba pracowac 3.78 godziny, na 250zł 83.3 godz czyli ok 12 godz dziennie to gdzie ten czas na przygotowania?? A pozatym to chyba juz tylko do pracy w supermarkecie nie trzeba sie przygotowywac bo jednak w duzo innych przypadkach tez nieudaje sie zdjac mundurka i do domu po 8 godz. ( a co dopiero po 4.4 godz srednio dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:29 Dolicz przerwy, sprawdzanie prac domowych, zeszytów, klasówek, uczęszczaj na kursy, szkolenia, dodatkowe studja za które sama mósisz placic i to niezła kaskę, bo jak nie to Cie zwolnia. Bo przez pierwsze kilka lat jestes zatrudniona na czas okreslony. I ta fantastycznma pensja to w pierwszym roku pracy ok. 1100 brutto, po wszystkich awansach 2000 brutto od tego odejmij 39% na podatek i ZUS. Pelen wypas. Zapraszam wszystkich do bycia nauczycielami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:40 Jak ci tak ciężko to się przekwalifikuj!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:56 Ja nie narzekam i wszystkim polecam tą pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:05 czytając Twoją opinię nóż otwiera mi się w kieszeni, piszesz o ciężkiej drodze edukacyjnej nauczycieli - kursy, szkolenia itd. W Twoim przypadku przydałoby się zainwestować w słownik ortograficzny, jeśli jesteś nauczycielem to powinienieś wiedzieć choć takie podstawy, że "studia" pisze się przez I , a "musisz" przez U. Zachowaj Panie moją córkę od tak wykształconego nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 14:54 Trzeba było zostać nauczycielem i mieć dobrze.:) Poza tym praca nauczyciela to nie tylko zajęcia w szkole (dydaktyczne) ale pozalekcyjne. Znam kilka nauczycielek i wierz mi one ciągle coś robią, organizują itp. Oczywiście za "friko" poza lekcjami. Myślę, że nauczyciel powinien mieć czas też na dokształcanie się, żeby być na bierząco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:57 Bronka napisała : Poza tym praca nauczyciela to nie tylko zajęcia w szkole (dydaktyczne) ale > pozalekcyjne. Znam kilka nauczycielek i wierz mi one ciągle coś robią, > organizują itp. Oczywiście za "friko" poza lekcjami No wiesz, w kazdym zawodzie znajda sie ludzie z powołaniem (to sie nawet wsród ksiezy zdarza :)) ale wiekszosc to tacy co odfajkowac i do domu. Praca nie lekka, ale któraż to praca nie męczy? Myśle ze naprawde zbyt duzo sie mówi o tym jak to maja cięzko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........... Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.riph.silesianet.pl 13.04.05, 07:50 No to czemu nie jesteś nauczycielem !!!!! skoro tak im zazdrościsz to nic na drodze nie stoi w zrobieniu jakiś studiów pedagogicznych ... i też będziesz się użerać z dzieciorami :)))))) Wejdź sobie do szkoły w czasie przerwy - ciekawe ile wytrzymasz w takim hałasie ..... a potem idź do domu i przygotowuj się na zajęcia - bo nauczyciel teraz musi być twórczy - hehehehehe .... aaaaaa i jeszcze jedno - sprawdzaj po nocach sprawdziany, kartkówki, wypracowania - dopiero wtedy napisz coś o tych "nierobach" nauczycielach. No i najważniejsze - rodzice "genialnych" dzieci - ich pociechy są aniołami, ideałami pod każdym względem, a nauczyciel jest beznadziejny !!!! Dla wyjaśnienia - nie jestem nauczycielką i nie chciałabym być za żadne pieniądze !!!!!!! To nie jest praca tylko HARÓWA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:22 RACJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 16.04.05, 13:01 a dlaczego nie mam ja -jestem pielęgniarką,zarabiam dużo mniej niż nauczyciel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:19 bo masz tylko liceum i mature, dopiero od kilku lat pielegniarki maja wyzsze (w zasadzie beda miec bo dopiero kilka lat temu zamknieto licea pielegniarskie) wyksztalcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:20 i do tego cala ta sluzba zdrowia w dzien pogrzeby papieza nie pracowala tylko pacjentow z 39 stopniami w 2 dni po operacji powypisywala ... w koncu czlowiek sie nie liczy, wazne, zeby miec wolne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmotoryzowany Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:13 Ja do pracy jeżdżę samochodem, zarabiam mniej niż bym chciał, tyram po 250 godz. miesięcznie i chcę zniżkę 50% na paliwo , fajnie co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:38 tak jak powiedzialam plotka rodzi zamieszanie, kto powiedział, że nauczyciele chcą tych zniżek, czy o nie walczą? jakiś niedoinformowany mącący rzucił hasło, które podjąłeś zmotoryzowany bezmyslnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 23:44 Ze zniżki 30 proc. na PKP nie korzystam, bo boję się jeżdzić koleją (a na PKS zniżek nie ma). W teatrze i kinie zniżek nie ma (a szkoda). Mam leciutką zniżkę na wstęp do państwowych muzeów (i korzystam), ale niewielka to strata dla państwa, a wzasadzie zarobek, bo chyba teraz nikt, oprócvz nauczycieli do muzeum nie chodzi. Akurat pracuję w soboty, niedziele, święta i wakacje (bo są i tacy nauczyciele) i nie mam za to ani dodatku, ani dnia wolnego. Po 20 latach pracy zarabiam naprawde niewiele (chociaż mam dodatki). I gdzie tu Eldorado??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:09 Znajoma pracuje w Traugucie-uczy geografi. Juz od połowy kwietnia zaczyna marudzić jaka to ona zmęczona i ze wakacji to juz sie nie może doczekac. No kobitka jak bym tak nie wiedziała co robi to pomyslałabym biedna ale ona ma w planie tygodniowym 18 godzin a ja 40 a dostajemy tyle samo wypłaty serio!! I studiowałyśmy tyle samo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 11:36 To może spróbuj popracować w szkole ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 13:15 Praca jak w hipermarkecie na przykład -też dużo ludzi, też wszystkim wszystko nie pasuje to nie wiem dlaczego tylko nauczyciele są takimi świętymi krowami i tacy umęczeni. A jedyny argument nauczycieli to "czemu ty nie jestes nauczycielem "? to zaden argument!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 15:08 Jest pewna różnica. Wracając z pracy w hipermarkecie masz wolne. Nauczyciel wracając z pracy ciągle ma coś jeszcze do zrobienia: sprawdza prace, przygotowuje następne zajęcia, wypełnia stosy niepotrzebnych papierów, uzupełnia wiedzę (w końcu musi być na bierząco). Uważam też, że dobry nauczyciel powinien być oczytany nie tylko w zakresie przedmiotu, który prowadzi. W końcu wychowuje przyszłe pokolenia:) Czy sądzisz, że po ośmiu godzinach przekrzykiwania młodzieży (bo tak to mniej więcej wygląda w tak licznych klasach jak u nas) byłby w stanie przyjść do domu przygotować zajęcia, posprawdzać klasówki, zająć się rzetelnie sprawami wychowawczymi w swojej klasie i jeszcze do tego sam się rozwijać intelektualnie? Myślę, że teoretycznie jest to możliwe, ale w praktyce...Zwłaszcza, że jego pensja nie wystarcza na życie i musi dorabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:17 Bronka jak masz jednego dnia 8 godz to ile masz drugiego? dwie?? A pozatym któryz to nauczyciel jest tak bardzo na bieżąco (chyba akademicki) bo w praktyce to wyglada tak ze owszem na poczatku to jest sporo do przygotowania ale potem to jadą co roku to samo. I moze jak ktos uczy technologi maszyn to sie dokształca a taka geografica to co?? góry jak stały tak stoja, oceany jak były trzy tak są trzy, a polonistka?? od lat te same lektury na pamiec je zna, to co ona takiego przygotowuje?? z matematyki to samo, te same zbiory od lat każa kupowac bo im sie nowych nie chce przejzec?? A skoro takie małe to pieniadze dlaczego nikt z nauczycieli otwarcie nie powie ile dostaje?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:13 Nie ironizuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czasu wolnego to Wy-nauczyciele, macie akurat ho,ho ho,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A Jak nie pasuje to do FABRYKI.Wtedy wracając z pracy będziecie mieć wolne. A dzieci jak będą chciały to się nauczą. Dość rozpasania w Polskim dszkolnictwie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 22:26 Kolejna, co to się niby zna. I z własnego doświadczenia wie, czym się różni praca w szkole od pracy w fabryce. Ech.... szkoda palców!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 08:32 To jakaś podstawiona bronka się odezwała, nie ja. Pewnie bezrobotna, bo strasznie sfrustrowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:36 junker weź koło i walnij się w czoło. Jak ktos sie do ciepie przypina cały czas to Cie to zaczyna wkurzac. Czy to jakis nauczyciel zacząl ta dyskusję. Nie tylko wszyscy Ci, którzy cos tam słyszeki i sie wielce madrują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:44 Fiu fiu jakie tekściory inteligentne!!! " weż koło i walnij się w czoło" jak ty RM jesteś nauczycielem i takimi prostackimi chasłami operujesz to ja chyba przestanę posyłać dziecko do szkoły-bo po co?-takich tekstów to ono się może na podwórku nauczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:48 Czytają takie opinie jak Twoje Junkers, jako człowiek inteligenty staram się zniżyć do Twojego poźomu, abyś mógł bez przeskód zrozumieć co się do Ciebie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkres Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:51 Po prostu większość nauczycieli to banda nierobów którzy chcieliby dostawać kasę za nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:01 Zgadzam się z tobą. Bo takich ludzi jak ty to i tak nie warto uczyć. Przeczytaj swoje wcześniejsze wypowiedzi i zobacz ile błędów ortograficznych popełniłeś. Na forum można się pomylić, zrobić literówkę czy nie używać polskich znaków, ale "CHASŁA" to wstyd. Sprawdź w słowniku jak się pisze to słówko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:05 Zrobiłem tylko ten jeden błąd i to świadomie-bo chciałem ci dać satysfakcję-i przy okazji sprawdzić czy się przyczepisz do tego. No bo jak nie ma argumentów do czego przecież trzeba się przyczepić no nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:03 "Nie chce mi się z Tobą gadać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:07 Nikt cie przecież na forum nie zaprasza nie musisz tu gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 07:56 Najpierw naucz się pisać a potem innym zwracaj uwagę, pewnie w szkole też chciałeś wszystko za nic - haslo sie pisze a nie chasło!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 16:10 Chyba tez znam ta geografice z Trauguta. Własnie z tego narzekania.Fajna babka, ale marudzi ze uszy więdna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 212.244.67.* 12.04.05, 16:34 Popieram Bronkę. Uważam, że nauczyciel może pracować 8 godzin dzienne, ale wtedy nie będzie już nauczycielem. Dla przykładu proponuję wykonać proste ćwiczenie. W poniedziałek rano mówić podniesionym głosem od 8.00 do 16.00. Co 45 minut zrobić przerwę. Należy mówić donośnie, logicznie, z entuzjazmem, nie okazując zmęczenia. Potem zrobić krótką przerwę i zaprojektować kilka sprawdzianów na temat o którym była mowa. Następnie przygotować ośmiogodzinne wystąpienie na wtorek. W wolnym czasie przeczytać aktualną prasę i coś z ambitnej literatury. We wtorek czynności należy powtórzyć i tak do piątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:03 Zaden nauczyciel nie ma 8 godzin dziennie!!!!!!!!1 A pomyśl tak : usiądż sobie w banku PKO przy stanowisku obsługi klienta-mów przez 8-10 godzin codziennie i do tego logicznie, na temat i pilnuj czy ci się aby nominały zgadzają w kasie, do tego masz się uśmiechaći być miła mimo ze co drugi klient wyzywa ze zbyt długo stał w kolejce co nie jest twoją winą acha i szyyyyyybko się uwijaj. No i co Ty na to?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:04 PS. za 1200 brutto i z jedną 30 minutową przerwą!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:12 Ale przychodzisz do domu i masz luz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:21 Nie mam bo tego co nie zrobie w pracy mysze zabrać do domu.Np.dyrektor wymaga codziennego raportu na temat dziennej sprzedaży a jak siedzę przy stanowisku od 8 do 18 to w czasie pracy nie dam rady napisać, dyrektor wymaga także raportu dotyczącego twoich planów podnoszenia sprzedaży produktów i nie zadawala się laniem wody. Przykłady mogę mnożyć. Uważasz ze gdzie ja to robie? A w domu za friko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:29 A więc też pracujesz za dużo. To ty powinnaś pracować mniej a nie nauczyciel więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:34 Ja nie mówię ze oni mają pracowac wiecej tylko niech tak nie narzekają. Bo wielu ludzi ma trudniej i nie narzeka a nauczyciele przodują w narzekaniu. A czym młodsi tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:38 Nauczyciele nie narzekają, tylko zostali na tym forum zaatakowani. Próbują więc wytłumaczyć na czym polega ich praca. Wierz mi, że większość nauczycieli kocha swoją pracę i nie narzeka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:41 Dziwnym trafem ja znam samych takich co to juz w połowie kwietnia umierają z umęczenia.Potem jada na dwa miechy nad morze ( zadnych wakacyjnych zajęć niet) wybyczą się i w połowie grudnia już znowu umęczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 14.04.05, 15:51 ja jestem studentka 2 roku na polbudzie.Ucze sie dziennie a po szkole pracuje za 4,30 /h.nie mam wolnych sobot,niedziel. jak mam manko w kasie to sama musze pokryc straty.W swieta tez pracuje,mam 15 minut przerwy podczas 8 godzin.Zpracy czesto wychodze o 2 w nocy i zeby bylo taniej ide 4 km pieszo do domu a potem wstaje na zajecia na godzine 8.jest mi strasznie ciezko bo czasem nie mam na nic sily,musze znalezc czas na nauke,prace i zycie osobiste. ale nie narzekam bo wiem ze inni tyraja jeszcze ciezej niz ja za mniejsza kase i w szkodliwych warunkach.Wiec czasem zastanowcie sie czy w rzeczywistosci pracujecie tak ciezko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:02 Czy uwazasz, ze bedac na studiach obecni nauczyciele nie pracowali tak jak Ty? Grubo sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolona_z_zycia Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 17.04.05, 19:38 studiowalam jednoczesnie dwa kierunki, zajecia od poniedzialku do czwartku od 8 do 20 z niewielkimi okienkami, w piatek 8-16; poznymi wieczorami i do okolo 2-3 w nocy mialam prace chalupnicza, z ktora trzeba bylo sie wyrobic, bo inaczej zwalniali, w weekendy prowadzilam zajecia - po 12 godzin dziennie (potem oczywiscie chalupnictwo). Wszystko zeby sie utrzymac na studiach... dziekuje Bogu, ze ten oblęd sie skonczyl, bo inaczej to chyba ja bym sie skonczyla! Teraz jestem... nauczycielem i jest o nieba lepiej. Oczywiscie bywaja zle dni, ale to nie ma porownania z tamtymi czasami. Pocieszylam Cie? Odpowiedz Link Zgłoś
szczawka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 19.04.05, 10:31 wreszcie ktos normalny.nauczycielka ktora miala ciezko i wie jak czasem moze byc ciezko i nie narzeka na swoj los.bo myslalam ze takich osob nie ma wsrod nauczycieli pozdrawiam tych ktorzy lubia swoja prace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:41 Ja jestem nauczycielem i mnie nie stac na byczenie sie na wakacjach. Nie można tez generalizowac pracy nauczyciela. Są Ci którzy sie opieprzają i Ci którzy sumiennie pracują, robią co do nich nalezy i nikt nie narzeka. Na studentów też można powiedziec, że to obiboki. I udowodnij, że nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:47 Ale oni sami też nie twierdza ze nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
szczawka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 15.04.05, 21:50 mnie sie wydaje ze ja w swoim poscie raczej nie napisalam ze zaden nauczyciel nie pracowal w okresie studiow.opisalam swoja historie bo mnie smieszy biadolenie ze ludziom jest ciezko w dzisiejszych czasach.jest praca na rynku za 450 zl miesiecznie jak w moim przypadku na ktora mala kto sie decyduje a tyle podobno bezrobotnych.nie zarabiam na wlasnew przyjemnosci tylko po to aby miec co zjesc.pracuje od 15 roku zycia aby moc skonczyc szkoly.najpierw srednia potem studia.ja nie biadole ze nie daje rady i klienci ktorych obsluguje to swinie ktore nie maja serc i uczuc-no coz jestem zwyklym robolem.ale musze to robic bo n ie mam innego wyjscia,natomiast uwazam ze kazdy nauczyciel powienien byc z nim z powolania.przeciez wiedzieliscie jak to bedzie wygladac-praca z mlodzieza nie jest latwa wiec nie rozumiem tego biadolenia.to byl wasz wybor.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:40 Młodsi narzekają, bo ich wyobrażenia o tym zawodzie były takie jak wyobrażenia szanownych dyskutantów na forum. W praktyce okazuje się dopiero, że to ciężki kawałek chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:45 Mądra z Ciebie babka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirella Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:59 W domu to robisz bo w pracy siedzisz pijesz kawę i gadasz o głupotach a potem nie możesz się wyrobić. taka jest prawda o urzędnikach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:50 Dużo wiesz o urzędnikach pewnie jesteś jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:54 Pracownik banku nie jest urzędnikiem tylko bankowcem .Bank nie jest urzędem tylko finansową instytucją komercyjną-prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serio... Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:40 Przez cale moje 20-paro letnie zycie nie spotkalam sie z mila babka w biurze obslugi klienta, czy w jakiejs kasie. O usmiechu i logicznym odpowiadaniu nie wspomne. A kilku fantastycznych nauczycieli i owszem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:43 To teraz bedziemy sie licytowac? No może i nie widziałaś/eś bo te panie z obsługi takie biedne i przerwy co 45 minut nie maja i pensje takie małe i klienci tacy niesfornii...ojeje jeje juz dorobic do wakacji nie moga... Odpowiedz Link Zgłoś
dziukica Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? 12.04.05, 23:41 mój dzień dzisiejszy: 8-13.20 lekcje po 45 min oczywiście z przerwami na których (na 3 miałam dyżury), 1.30 zjadłam na obiad chińską zupke, bo nie mam w szkole baru refundowanego ani żadnego ani knajpy w pobliżu ;) 13.30 do 14.30 konsultacje dla uczniów - poprawiali klasówki, tłumaczyłąm zaległości o 14.30 miałam godzinę przerwy, którą wykorzystałam na sprawdzenie części tych klasówek, bo do domu nie zdążyłabym wrócić nawet po to aby wejść i wyjść :) 15.30 do 18.00 rada pedagogiczna, o 18 zebranie z trójkami klasowymi przed 20 byłąm w domu pocałowałam córkę, wykąpałam ją i uśpiłam mąż podał mi kolację, lekcje na jutro przygotowałam sobie w niedzielę więc miałam luz i mogłam przygotowywać się do czwartkowego zebrania z rodzicami i planowania dnia ziemi na 22 kwietnia wiem, że nie w każdym dniu mam radę, ale przykro mi czytać niektóre opinie i wyczuwać pogardę w słowach kilku osób gdy rekreacyjnie włączyłam sobie internecik przed snem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:05 Mika jestes the best. Całym sercem z Tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 23:24 bredzisz ... zdarza sie nawet 10 ... wszystko zalezy od okolicznosci i specyfiki szkol. Pamietaj o szkolach zaocznych i wieczorowych. Coponiektorzy zapomija np. o rekrutacji (w starym stylu) i wszelkiej masci organizacji uroczystosci, utrzymaniu sprzetu, ktory pamieta premiera Rakowskiego i etc. Wszystko w tym podobno wolnym czasie. A moze w tych 18 godzinach tygodniowo? A praca z uczniem zdolnym i zajecia kompensacyjne tez w tych 18 godzinach? Uwielbiam jak ktos bredzi choc nie ma pojecia o czym. Kolega Miki powinien zasiac za sterami rzadow, on by wszystkim przywalil po rowno. Pozdrawiam i zycze czasem troche dystansu do innych, bo na obiektywizm Cie nie stac. PS. Ta zalosna frekwencja to wina niestety rodzicow, ktorzy potrafia powiedziec "A niech jej Pan usprawiedliwi to wszystko co ma nieobecne". Niestety maja do tego prawo. Rodzice niwecza wszelkie proby wpojenia dzieciom dyscypliny i poczucia obowiazku oraz odpowiedzialnosci za wlasne czyny. A na to ... juz nic nie pomoze. To jest tzw. wychowanie bezstresowe, dzieci sie nie stresuja, a rodzice rowniez nie stresuja sie wyczynami dziec. W koncu szkola to taka przechowalnia, ktora na kilka godzin dziennie ten stres z ich glow zdejmuje. Mlodziez nie jest glupia, liczyc umie i te 50% frekwencji sobie dokladnie wyliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofii Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:25 bzdury, porządny nauczyciel nie mówi przez 8 godzin donośnym głosem ,bo jak mówi sensownie to nie musi się wydzierać, to po pierwsze, dalej jak robi sprawdzian to nie mówi wcale, prace poprawia jak ma taki nieszczęsny plan zajęć że ma okienko w innym przypadku wychodzi ze szkoły o 12 najdalej o 13 więc do 8 godzin może się przygotowywać w domu chyba wszyscy wiedzą że konspekty opracowuje na początku swojej pracy a dalej leci na gotowcach narobić się musi na koniec roku szkopnego jak ma wychowawstwo - wypisuje świadecta i wtedy strasznie jęczy ile to roboty, z tego prosty wniosek że cały rok leci lekko z przerwami na ferie i inne nie zapominajcie że pensum wynosi 28 godzin tygodniowo, w innych zawodach 40 więc co tu porównywać argument że zostań nauczycielem to zobaczysz jest kiepski i demagogiczny. a swoją drogą ciekawe jak się widzą sami nauczyciele jako klienci obsługiwani przez innych, mam doświadczenia: są starszni, zarozumiali i niegrzeczni pytają nie słuchają dlaej nie wiedzą i się złoszczą że nie wiedza dalej nie słuchając - mieć do czynienia z nauczycielem to koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NAUCZYCIEL Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 212.87.241.* 12.04.05, 16:38 co do zarobków: -starzysta 780 -nauczyciel kontraktowy 900 -n. mianowany 1100 -n. dyplomowany 1500-1600 to za 18 lekcji tygodniowo + konsultacje + wywiadówki + durzury + zajęcia pozalekcyjne (SKS lub kółka ) + rady pedagogiczne + zespoły samokształceniowe + wyjazdy z dziećmi na zadody i konkursy + szkolenia ( raz w miesiącu ) + praca w domu + samodokształcanie ( obowiązkowe ) + problemy z niezadowolonymi rodzicami dla który ich dzieci są święte. Jak oczymś zapomniałem to prosze koledzy dopiszcie. Jest czego pozazdrościć !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:30 U mnie dochodzi do tego ciągłe wymyślanie tematów na sprawdziany- bo na lekcje z zapowiedzianą klasówką przychodzi po 20-40 procent uczniów. Powtarzam te klasówki, ale już z innymi zadaniami. Prowadzę bezpłatne zajęcia dla maturzystów- przychodzi na nie 3 uczniów- reszta nie ma ochoty, czasu, chęci...Ale pod koniec roku nie da się nawet wyjść na przerwę, bo nagle wszyscy chcą się poprawiać na "lepszy stopień". Ciągle zastanawiam się jak prowadzić zajęcia przy niskiej frekwencji, żeby być na bieżąco z programem i żeby ci, których nie ma, przepisując zeszyt lub tylko go przeglądając wiedzieli o co chodzi.Do tej pory mam uczniów, którzy w drugim semestrze nie pojawili się u mnie na lekcji.. Zastanawiam się jak pytać, by uzyskać jakąkolwiek chociaż odpowiedż i wstawić pozytywną ocenę. Jeszcze ciągle chcę uczyć, ale coraz mniej widzę sensu w tym co robię i tu nie chodzi- przynajmniej u mnie- o kwestie finansowe. Przeraża mnie to co się dzieje w szkole. Po studiach nie pracowałam w oświacie i właśnie nauczyciel, był dla mnie kimś, kto się nie przemęcza,parę godzin dziennie, lekko wstawi parę ocen, ma wolne weekendy, no i 2 miesiące wakacji. To było życie!! Dopiero pracując przekonałam się,że praca w szkole to zupełnie inna bajka.Niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkers Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:07 To niezły z ciebie nauczyciel jak masz taką niską frekwencję.Interesująco prowadzisz zajęcia. To chyba od tego dokształcania tak umiesz zajmować się uczniami ze lgną do ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:22 Podobną frekwencję w mojej szkole mają wszyscy inni nauczyciele, którzy próbują chociaż trochę wymagać.A zajęcia staram prowadzić tak, by nie były nudne,ale często mam wrażenie,że nikogo to nie obchodzi.Nie pracuję w renomowanej szkole,do której dzieci przychodzą,zeby się czegoś nauczyć, tylko w zwykłym liceum w pobliżu Częstochowy, w którym uczniowie chcą chyba tylko przetrwać.Oczywiście nie wszyscy i dla tych właśnie warto jeszcze uczyć.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka do TEZ NAUCZYCIEL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:14 ja włąsnie dlatego przestałam pracowac w szkolnictwie (tzn jeszcze do konca roku musze to ciagnac) Mierzi mnie brak pomyślunku u tych dzieci. Rozumiem Cie w 100% ale to nie jest kwestia tego tematu. Praca cięzka jak każda, nie widze powodu narzekac głośniej niz inni, a tak sie niestety dzieje. A czasu owszem jest duzo. Nawet wliczając te Rady Pedagogiczne i klasówki i wszystko inne. No przyznaje nie jezdze z uczniami na zawody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof Re: do Nowijki IP: 212.244.67.* 14.04.05, 16:15 I na tym polega właśnie cała trudność i to jest właśnie źródło zmęczenia i zniechęcenia wielu nauczycieli: musisz przekazać wiedzę komuś, kto tego nie chce. W większości przypadków to Tobie a nie uczniowi zależy żeby on coś umiał. Jest to po prostu w wielu przypadkach syzyfowa praca. Wielu przyszłych nauczycieli nie bierze tego pod uwagę (nawet tych, którzy tu się wypowiadają), że będą musieli wiele czasu i energii poświęcić na to, żeby uczniów zmobilizować do czegokolwiek a oni im na pewno za to nie podziękują. I jeszcze przyjdą ich rodzice i ci powiedzą, że nic nie robisz bo ich dzieci osiągają niskie wyniki w testach. Jeżeli nie widzisz efektów swojej pracy, to czujesz się zmęczona nawet jak pracujesz 18 godz tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do Nowijki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:06 A ilu rodzicow przychodzi na wywiadowki? Nie wazne, ze syn ma 3 gole jedynki i spi w szkole (bo Bog jeden wie kiedy poszedl spac)! Rodzicow to interesuje w chwili gdy przychodzi papier, ze dziecko jest zagrozone, ale na wywiadowki nie maja wczesniej czasu .... smieszne czy tragiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 19:05 Zapomniałaś dopisać NETTO!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasarze Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.huta / *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:44 Mam znajomego kanara .i odniego wiem ze nauczyciele nie maj a50% znizki musza placic za bilet 100%.wiec jak kanar widzi nauczyciela z ulgowym bilete to go spisuje .bo dlaczego nauczyciel ma jezdzic z 50% ulga.trzeba z nimi zrobic pozadek rzecz jasna z nauczycielami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:51 I tym samym problem zniżkowych biletów został rozwiązany dzięki znajomemu kanara :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:51 poniżej jest post o pkp tam się wpisujcie oni chyba więcej okradaja to państwo z naszych podatków nie???pomyślcie zanim zaczniecie bić nauczycieli to lepiej sie weźcie za kolejarzy i tych co pracują w zakładach energetycznych ci to dopiero mają i ich rodziny zniżki 80% lub więcej aż do śmierci utrzymujecie z podatków całe ich rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.riph.silesianet.pl 13.04.05, 10:26 człowieku !!!! jakie 80% zniżki dla rodziny kolejarza ????????????????????? mając tatę kolejarza płacę za bilet 100% !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Pruciak Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 21:53 To jakieś nieporozumienie. Nauczyciele muszą kasować bilety normalne, podobnie, jak wielu z nas. Żadnych ulg dla nich nie ma i regulamin przewozów o niczym takim nie wspomina. A tak w ogóle, to chyba tych wszystkich ulg jest i tak odrobinę za dużo - ale to nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 10:58 Ludzie przestańcie już powielać te stereotypy o nauczycielach i ich 18 godzinach pracy!!!Owszem nauczyciel ma 18 godzin dydaktycznych bo gdyby miał ich wiecej nie byłby w stanie dobrze się do nich przygotować.ALe do tego dochodzi mnóstwo obowiazków poza lekcyjnych. Są to zajęcai dodatkowe, praca z uczniem słabym, praca z uczniem zdolnym, kółka zainteresowań, zajęcia dodatkowe do matury(nauczyciele wypluwają sobie flaki żeby wbić wiedze do głowy a uczniom nawet nie chce się przychodzić na te dodatkowwe zajecia , po co lepiej czas spędzić w knajpie?)POza tym organiazacja konkursów, wyjazdy na konkursy z dziećmi, organizacja różnorodnych akademii, imprez.Czśto imprezy organizowane w niedzielę.Pilnowanie dzieci na dyżurach na przerwach , bo 3/4 przerw nauczyciela to dyżury.Pilnowanie "aniołków" jak sie wydaje rodzicom na dyskotekach aby nie pili, palili i zażywali narkotyków.Wyjazdy na wycieczki, gdzie trzeba mieć uszy i oczy szeroko otwarte 24 godziny na dobę.Do tego sprawdzanie prac, przygotowywanie lekcji, ćwiczeń.Obowiązkowe dokształcanie na kursach i studiach podyplomowych za które trzeba samemu płacić. Usział w RAdach Pedagogicznych i szkoleniowych przynajmniej 3 razy w miesiacu. Proszenie ucznió by poprawili ocenę, bo tylko nauczycielom na tym zależy.I co mało jeszcze mają pracy? Sama nie jestem nauczycileem, jestem ojcem dziecka uczęszczajacego do szkoły na LEgionó i dziękuję nauczycielom za ich wspaniała pracę.WSzyscy powinniśmy być wdzięczni tym ludziom , ze chcą w tym trudnym zawodzie pracować. BO korzystają chcociąż ci uczniwoeie dla których ważna jest przyszłość. POzdrawiam nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ive Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 81.15.192.* 13.04.05, 17:40 Jestem nauczycielką (od wrzesnia) i zarabiam "na rękę" 740 złtych więc nie wiem czego tu zazdrościć. Chodze spać ok północy bo musze przygotowywac się do lekcji, a biletów ulgowych nie mam. Ludzie trochę wyobraźni błagam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia do "czytelnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:25 Ja włąsnie skończyłam 2 tyg. temu miesieczne praktyki przygotowania do pracy nauczyciela. Mój opiekun miał 20 godz w tyg. ja musiałam odrobic 32. I poniewaz mam wczute maksymlna to chciałam wszystko poznać. Jednak mój pan opiekun nie zmusił sie do zostania ani godz. dłuzej poza tymi 20-toma. Przychodził pózniej ode mne a pośpieszał zebym szybciej zbierała swoje rzeczy przy wyjsciu. Nie dokształcał zadnych słabych uczniów, nieorganizaował konkursów, raz poprowadził 30min wywiadówke (rozdał rodzica kartki ze stopniami przygotowane przez uczniów na lekcji wychowawczej)i poszedł na rade pedagogiczna ( nie byłm na niej ale trwała najwyzej godz. bo zdarzyłam zjesc obiad i juz było po Radzie) wiec moze dosc tych przchwałek jak to duzo pracy pozalekcyjnych. Przygotowywac sie tez nie przygotowywał bo po pierwsze to ja prowadziłam lekcje (a ciagle ma praktykantów bo tam nas kieruja ze szkoły) a po drugie ma juz z 40 lat i prowadzi lekcje rutynowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarz Re: leczyć kompleksy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:41 na ty forum spotkało sie mnóstwo "buraków" "psów ogrodnika" i ludzi z ogromnymi kompleksami wobec nauczycieli - Zygmunt twierdził że sprawa leży w dziedciństwie prawdopodobnie mieliście zbyt wymagających nauczycieli i teraz leczycie skrywane od lat kompleksy, jeśli uważasz że nauczyciel ma super -zapraszam do szkoły , jak wytrzymacie na długiej przerwie, to zapraszam na boiska szkolne po lekcjach - wychowujcie swoje "słodkie" "rozkoszne " dzidziusie , jak odniesiecie sukces pedagogiczny tzn. nie pobiją was lub wam nie naubliżają to macie to coś, i marsz na studia potem do szkoły - korzystać z ulg, wakacji itp.itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do "czytelnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:43 dobra, teraz powiedz jakie to bylo gimnazjum ... bo w szkole ponadgimnazjalnej juz nie jest tak prosto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: do Moni -praktykantki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:54 Ty nawet pisać nie potrafisz , jak uczelnia trzyma takiego matoła, .Ja otaczam się ludźmi, którzy poszerzają moje horyzonty Twój opiekun chyba też , nie dziw się mu ze chciał się Ciebie pozbyć - sorry ale, Ty się nie nadajesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do mgr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:19 powiedziała co wiedziała z ciebie mgr to dopiero nauczyciel jak wzystkich uczniów tak traktujesz to ja dziękuję serdecznie za taka edukację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: do "czytelnika" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:12 W każdym zawodzie znajdzie się ktoś, komu nie zależy na pracy. Na tej samej zasadzie można powiedzieć, że urzędniczki nic nie robią tylko piją kawę i plotkują. Sama mówisz, że ty taka nie będziesz. Tego typu uogólniające posty będą dla Ciebie obraźliwe, tak jak są krzywdzące dla nauczycieli, którzy tu się wypowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanar Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:47 Każdy może mieć ulgowy bilet jeśli firma za niego dopłaci proporcjonalna kwotę.Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Dajcie już spokój ! IP: 195.116.81.* 14.04.05, 17:55 Dali spokój na forum Prezydentowi Wronie - dopieprzają sie do biednych nauczycieli.. Coś nie coś wiem o tym zawodzie bo w rodzinie są takowi. Jak jeden z drugim zazdrościsz tych super obrywów i ferii, wakacji itp bo 18 godz tygodniowo to bzdura : dla przykładu pedagog 20 godz. biblioteka 30 godz. , świetlica 26 godzin .A wogóle to trzeba było podjąć pracę w tym zawodzie a teraz nie pyskować bo to już jest nudne. Pokażcie mi inny zawód w którym dokształcanie jest poza godzinami pracy i to na własny koszt.Byle jaki kurs robiony przez te firmy doskonalące belfrów to 50 zł za 5-6 godz.szkolenia. A potem mówimy, że brak autorytetów. .Jak tu mówić o autorytecie nauczyciela przy takim podejściu do sprawy. Nie mówię ,że wszyscy są conajmniej dobrzy ,bo tak nie jest.ale mówcie znowu ,że wszyscy belfrzy to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: Dajcie już spokój ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:05 Jot!!! Nie denerwuj się bo odchorujesz!!!I choć byś nie wiem jakich argumentów używał i tłumaczył, to Ci i tak nie uwierzą(takich matołów wypuszcza szkoła) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dajcie już spokój ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 22:21 "takich matołów wypuszcza szkoła" ba ma takich doksztalconych nauczycieli...heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_mpk Re: Dajcie już spokój ! 15.04.05, 01:04 Gość portalu: proczestochowa napisał(a): > Oj jakaś Ty jest źle poinformowana! A jak CIĘ CIOTUNIA W BAMBUKO ROBI .... :) > Nauczyciel nie mażadnych znieżek Psze Pani .... P) I dobrze [ A MÓWIĘ TO JAKO > NAUCZYCIEL!] Chyba że... będąc w szkole nauczycielką była również etatowym funkcjonariuszem dawnej SB. Po 15 lub 20 latach służby przeszła na emeryturę i z tego tytułu ma wszystkie zniżki. (kropka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: Dajcie już spokój ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:36 Miki mówisz o sobie. Za 1,5 roku będziesz mauczycielem (sama się do tego przyznałaś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Miki Re: Dajcie już spokój ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 09:54 Miki wydaje ci się, że jak Ty jesteś niedokształcona to zaraz wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dajcie już spokój ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:58 Ja nie mam kompleksu na temat swojego wykształcenia mam wyższe a za 1,5 roku bede miec ukończone podyplomowe. Hehehe.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Dajcie już spokój ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:59 Każdy nauczyciel ma wyższe studia i tysiąc podyplomowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dajcie już spokój ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:01 Hej misiek przecież ja tego nie kwestionuję to ktoś tam wyżej zakwestionował moje wykształcenie wiec odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dajcie już spokój ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 16:59 No i na pewno nie bede tak truć ze to praca ciężka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczycielka 1 Re: do Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:54 A skąd wiesz, że po 1,5 roku Cię zatrudnią?? Bo w szkolnictwie wcale nie tak łatwo o pracę? A teraz ponieważ nie masz przygotowania pedagogicznego, zatrudniona na pewno nie jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 18:59 Mam znajomośći!!! Moja mama jest dyrektorem w szkole;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronka Re: do Miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:03 To ładne masz zdanie o pracy swojej mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:07 Mama nigdy nie twierdziła ze jest zapracowana. Zawsze miała dla nas mnóstwo czasu i zabierała nas na 2 miechy nad morze...acha i zawsze mieliśmy kwiatki w wazonach i pełno bombonierek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masia Re: do Miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 19:16 to gratulacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:32 A ja się pytam czemu ma dwa miesiące wakacji płatnych a ja nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re:do xxl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 22:35 zrozumiesz to Ty i Twoja rodzina, jak przepracujesz 10lat w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 07:39 Nie dwa miesiace. W przepisach jest, ze zaledwie 20 kilka dni. Osobiscie 20 wolnych dni od poniedzialku do piatku w lipcu i sierpniu nie mialem. W wakacje ciagle cos sie dzieje, chyba, ze jest sie jednym z tych co po lekcjach fru do domu, a szefostwo widzieli jak sie do pracy przyjmowali jedynie. Dyrektor ma prawo zatrudnic nauczyciela latem w lipcu do organizacji naboru i zakonczenia roku szkolnego (nie tylko o uroczystosci chodzi) oraz przy organizacji nowego roku szkolnego w sierpniu. Dziwnym trafem mnie spotykaja obie przyjemnosci i wcale z tego powodu nie narzekam, choc jak slysze o 2 miesiacach wakacji noz mi sie w kieszeni otwiera! Zwroc uwage, ze nauczyciel nie moze sobie wziac ot tak urlopu w ciagu roku szkolnego - zawsze dyrektor moze nie wyrazic zgody i zwykle tak jest. Kwestia wolnego w szkolach jest bardzo mocno obwarowana przepisami i nie przypominam sobie zebym w ogole w ciagu kilku ostatnich lat bral choc jeden dzien urlopu (pomijajac okolicznosciowy z czego nie ma co sie cieszyc) bezplatnego - bo platny jest latem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 195.116.81.* 16.04.05, 11:15 Macie związki nauczycielskie. Czemu nikt z tych działaczy nie wypowie sie na forum. Bo szkoda słów zwykłych nauczycieli. Sfrustrowani uczniowie dorwali się do forum. Widać to po poziomie wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:28 Jot mówię CI nie irytuj się bo Cię głowa rozboli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 195.116.81.* 16.04.05, 20:28 Ewa! czy to ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:01 a spójrz na anagram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 14:11 ja nic do nauczycieli niemam ale dlaczego nauczyciel mialby miec jakie kolwiek znizki jest to zawod jak kazdy inny i wcale tak malo nie zarabiaja sa ludzie ktorzy zarabiaja o wiele mniej i tez nie maja zadnych znizek wiec niech lepiej zakonczy sie ten temek bo jest idiotyczny a nauczyciele niech sie ciesza ze choc maja znizke 33% na PKP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: levy Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 11:16 Miki naprawdę Twoich bzdur nie da się czytać.Z reguły jak się o czymś nie ma pojęcia to się nie piszę!Pochodze z rodziny nauczycielskiej więc wiem jak to jest.Po pierwsze nauczyciel nie ma biletu ulgowego,a ulga na PKP aż 33% w 2 klasie.Dziwsz się nauczycielą że się skarżą,przecież młodzież olewa szkole albo zaniteresowanie nauką jest tylko w przypadkach kiedy potrzebna jest ocena.Więc trzeba to młodzież zaciekawić i wymyślać w domu różne plany lekcji,obmyslać pytania na testy i wypracowania.Póżniej trzeba to sprawdzić, co miesiąc są zebrania z rodzicami na ktorych nie jest sielsko i anielsko.A każdym uczniu treba być dobrze poinformowanym.W mojej szkole jest chyba z 20 kółek zainteresowań lub wyrównawczych,które oczywiśćie są bezpłatne więc nauczyciele nic nie dostają kasy.Teraz jeszzce weszła w życie nowa matura,próbna wypadła fatalnie wszędzie więc nauczyciele stają na głowie by mlodzież zdała ją jak najlepiej.Zresztą to samo było jak była stara.Trzeba ciągle przechodzić różne szkolenia lub kursy które oczywiście są płatne,czasem sporo kasy.Książki też muszą nauczyciele kupowąć za swoje pieniądze,=.Piszesz o wolnych świętach,wakacjach.Nigdy w życiu nie widziałam mojej rodziny,żeby połowy świąt nie spędziła zajmując sie rzeczami potrzebnym do jej pracy w szkole.Jak wyglądają niby te 2 miesiączne wakacje to już ktoś opisał.A teraz pomyśl jeszce o tym że szkoła odpowiada za każdeo ucznia,a dany nauczyciel w czasie lekcji czy wyjazdu gdy coś nie daj Boże sie stanie jest pociągany do odpowiedzialności. P.S.Żeby nie było ja szanuje każdy zawód tak samo,w każdy tzreba wlożyć wysiłek i max zainteresowania i dobrej wolej.Dla mnie temat jest już bezsensu skoro Miki wie że nauczyciel nie ma biletow ulgowcyh.Więc Miki skończ już pisać te farmazony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki do levego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 21:54 levy przemówił mi do rozsądku!!!!Ludzie przyjrzyjcie się wszystkim moim wpisom:) a to raz pracuję w banku,a za chwilę ze bede nauczycielem za 1,5 roku, a to ciotka pracuje w szkole a to znowu mama jest dyrektorką stek bzdur-WKRĘCAM WAS żeby was troche powkur... a wy się dajecie i złość zalewa wam zdrowy rozsądek !!!!!!!!!!!!! A plotka prowokatorka zrobiła swoje...... Pozdrawiam wszystkich nauczycieli i zycze dużo sił:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot do mikiego IP: 195.116.81.* 16.04.05, 22:06 Zamilknij, bo tacy jak ty zaśmiecają to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: do mikiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 22:29 hehe ale sie daliscie ponieść hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe Re: do mikiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:03 Jot!!!!!!!! Życzę miłej niedzieli i niech Cię głowa nie boli!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: do awe IP: 195.116.81.* 17.04.05, 14:51 Nie dziękuję za życzenia bo właśnie mnie boli choć da się wytrzymać i do jutra powinno przejść. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toffi Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 01:33 a czemu mają tylko 33% zniżki? przydałaby się ulgowa benzynka, nie wszyscy lubią jeżdzić PKP!!!, aha i lekarzom też bo oni też tacy spracowani i biedni, mają tyle punktów do obskoczenia kilka części etatu w tych samych godzinach, a jeszcze trzeba zdążyć do swojego gabinetu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.05, 15:43 A nie chciałbyś żeby w siemiergach chodzili i jaskiniach mieszkali? Z niektórymi byliby wtedy sąsiadami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 195.116.81.* 17.04.05, 21:43 Dlatego, że rodzina pracownika MPK/MZK ma bilet wolnej jazdy komunikacją miejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO MIKI Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: 80.51.236.* 19.04.05, 07:21 ZOSTAŃ NAUCZYCIELEM, będziesz miał tyle wolnego ,kasę za korepetycje i stado baranów,z którymi nie mozna dojść do porozumienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:36 Nie " miał" tylko " miała".I przeczytaj uważnie to forum bo już wyżej napisałam ze cały wątek to ściema.Chciałam was podpuścić żebyście się tak żarli no i udało się.... Naudczyciel może uczyc nie umie ale wykłócać się pierwszorzędnie potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KANAR Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:52 DO MIKI nie chodzi tu o gre słów "miał" "miała" ale muszę Ci przyznać że oni lub one (niepotrzebne skreślić) wykłócają się tak bardzo jak nikt inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanar Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 12:43 NAUCZYCIEL NIE MA ULGOWEGO BILETU!!!!!!!!!!!!!!! PRACA JAK INNA WIĘC NIE MA POWODU ŻEBY NAUCZYCIEL MIAŁ ULGE A NP.MURARZ NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KO Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 14:40 ale głupi temat! Ktoś kogoś wpuszcza w maliny i ten ktoś ma radochę, ze ten drugi się wścieka! Przecież to z jednej strony sadyzm, a z drugiej masochizm! Dajcie już spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale jaja Brawo Miki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 12:47 Miki pomysł był niezły.Nauczyciele dali się wpuścić i pieniactwo z nich wylazło heheheh. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin BO baranie wypisał sobie legitymację szkolna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 17:52 i jest wiecznym uczniem seniorem , a ze w szkole pracuje to ma dostep do legitymacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.inds.pl / *.inds.pl 23.04.05, 09:46 Co za socjalistyczne myślenie... najlepiej żeby wszyscy mieli 174 cm wzrostu, bo dlaczego jedni mają 150 a inni 180?? Nauczyciele dlatego mają takie ulgi, że musieli więcej wysiłku włożyć w swoje wykształcenie, a ich praca jest konieczna dla rozwoju społeczeństwa. Sklepikarze nie koniecznie przyczyniają się do tego rozwoju. Ale niektórzy nie potrafią do takich wniosków dojść sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ismael Re: Dlaczego nauczyciel ma ulgowy bilet?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.05, 11:00 h.j mnie to obchodzi do czego sie przyczyniaja,gornicy w kopalni co dzien narazaja zycie zeby ktos pozniej mial czym ogrzac dom i nie maja znizki wiec mi tu nie pie....ol a zreszt polowa nauczycieli to darmozjady ktorzy tak naprawde maja w tylku cale nauczanie i wychowanie mBodziezy juz nie raz sie z tym spodkalem "przyjsc i od...bac swoje pare godzin" wez..... Odpowiedz Link Zgłoś