Gość: hutnik IP: *.21.pl / 213.199.204.* 05.05.05, 20:39 Marek Mamoń siedzi w kieszeni Mittala .To jest prowokacja. Akurat teraz pisze się o takich rzeczach. To nie przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulisses_czwa Re: Zginęła blacha z huty 05.05.05, 21:53 Tylko DONBAS !!!! Jesli ten przetarg wygra Mittal, to będa takie dymy w miescie jakich jeszcze nie było... Polecą głowy i poleje sie krew... Nie damy sie sprzedac hinduskim smieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Zginęła blacha z huty IP: *.21.pl / 213.199.204.* 05.05.05, 22:10 Nie ma jak obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Zginęła blacha z huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:16 Huta dla Donbasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Zginęła blacha z huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.05, 22:27 Jak widac prywatyzacja była skuteczna!!! Teraz kolej na polityczną cześć przedstawienia.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Zginęła blacha z huty IP: *.vf.shawcable.net 06.05.05, 04:08 Odpowiadasz na : ulisses_czwa napisał: Polecą głowy i poleje sie krew... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aZyga Re: Zginęła blacha z huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 07:07 Wlodek debil jestes czy co ?Jakie inwestycje ,jakie tereny ,co chcesz na nich stawiac.Odzyskanie tych terenow jest nieoplacalne.Jest masa terenow na okolo huty i jakos tych inwestycji nie widac.A jak zyja Częstochowianie to wiem, bo tu mieszkam, w piatek ,sobote jada sie bawic na dyskoteki , a ja wtedy napier..... w pracy, swiatek ,piatek i niedziele.Zastanow sie troche zanim cos napiszesz. PS.Jak nie bedzie hutnikow to zobaczysz ile prywatnych firm i sklepow padnie - oszolomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Zginęła blacha z huty IP: *.vf.shawcable.net 07.05.05, 06:32 A jak zyja Częstochowianie to wiem, bo tu > mieszkam, w piatek ,sobote jada sie bawic na dyskoteki , a ja wtedy napier..... w pracy, swiatek ,piatek i niedziele - No to Nareszcie bedziesz mial jak RESZTA.... Nie plakales jak likwidowano inne firmy? Zyles na kredyt placony przez salowe i pielegniarki. One zdychaly za jalmuzne, a ty byles panisko nieplacace pdatkow bo tys HUTNIK, czyli swieta krowa... Chcesz dzialy od sprzedazy huty??? A czemu??? Twoja huta? Za twoje budowana, czy za spoleczne? W tym i moje. I kazdego na tym forum. Twoj kolega Hindusa, ktory wlasne pieniadze chce wydac na hute i dlugi po niej wyzywa od smiecia... Ladny szacunek dla wlasciciela dajacego prace.. Moze faktycznie huta powinna pasc. Ja mam cie -hutnika zalowac??/ A z jakiej racji? Czy ty mnie bedziesz jak ja strace prace??? Nie! Znajdziesz mi inna, tez nie. Wiec nie badz mazgajem....I nie placz nad soba. Inni zyja bez huty i ty tez bedziesz.. I powiedz w koncu co z ta blacha??? Bo jak Donbas sie dowie, to huty nie kupi. Zlodziei maja wlasnych i wcale nie gorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.zyga Re: Zginęła blacha z huty 07.05.05, 15:05 Cos ci sie pomylilo twoja huta?A ile lat tam przepracowales, ile zdrowia straciles, ile twoich pieniedzy poszlo na inwestycje(10 lat wszystkie zyski byly na to przeznaczane) i ty smiesz komus uwage zwracac.A co do pielegniarek to moze masz racje , ale tylko w czesci.Jak bedziesz mial kogos w szpitalu i pojdziesz go odwiedzic z pustymi rekami to pogadamy. A co z blacha?To pomysl troche.Widac ,ze nigdy nie pracowales w hucie.To nie jest kilo miedzi, ktora schowasz do kieszeni.I co wywiezli tyle blachy i nikt tego nie widzial?Pamietaj lapia zawsze szaraczkow, to tak jak z mafia bosowie nigdy nie ida siedziec. PS.Hindus chce wydac pieniadze na hute i dlugi?Gdzie to przeczytales.Hindus kupuje hute ,a panstwo splaca dlugi - nie jestes w temacie , a zabierasz glos. I kto nie placil podatkow ?Ja placilem ,to moj pracodawca nie placil czyli panstwo.Takich wyznaczalo prezesow , ktorzy tylko kase potrafili wypompowac z huty.Czy to moja wina ? Mittal nie daje pracy on niszczy konkurencje, chce byc monopolista. Nikogo nie musisz zalowac ,nawet bym nie chcial twojego zalu.Jak padnie huta to padnie Czestochowa.Policz ile milionow zlotych trafia na rynek w naszym miescie z huty.Jak padnie huta to zaczna padac wszystko pokolei.A jak kupi hute Mittal to jest odroczony wyrok o rok moze dwa.Perspektywa dla CZESTOCHOWY jest tylko Donbas, bo tylko jemu zalezy na rozwoju huty, to jest jego furtka do europejskich rynkow.To sa nowe miejsca pracy w regionie.Pocztyaj sobie o planach Donbasu.Ta zaloga , ktora jest teraz na hucie sama tego nie przerobi, beda potrzebni nowi pracownicy (chce podwoic produkcje) tym bardziej , ze to jest wiekowo stara zaloga (brak przyjec od kilku ladnych lat). Myslisz , ze my myslimy tylko o sobie?A co ja nie mam znajomych na bezrobociu czy pracujacych na czarno za grosze?Jezeli jest szansa upiec dwie pieczenie na ogniu to trzeba kozystac z okazji. I na koniec nie pisz bzdur ,ze inni zyja bez huty - w CZESTOCHOWIE wszyscy zyja z huty posrednio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Zginęła blacha z huty IP: *.vf.shawcable.net 07.05.05, 20:31 a.zyga napisał: > Cos ci sie pomylilo twoja huta?A ile lat tam przepracowales, ile zdrowia > straciles, ile twoich pieniedzy poszlo na inwestycje(10 lat wszystkie zyski byly na to przeznaczane) i ty smiesz komus uwage zwracac. Taka ona moja jak i twoja. Z moich i twoich podatkow szly na jej budowe i rozbudowe pieniadze... Szkoda, ze huta wczesniej nie placila swoich zobowiazan do budzetu miasta i panstwa. Na inwestycje powinien isc zysk po odliczeniu naleznosci. Tak dziala drobny sklepikarz i ten co ma knajpe.. Nieplacacy czynszu knajpiarz dostal od miasta czerwona kartke, a czym on sie rozni od huty??? Tym, ze jest mniejszy i nie moze straszyc upadkiem miasta i plesc bzdur o utracie zdrowia.. A czym sie rozni utrata zdrowia tego co czysci kanaly, czy uklada kostke na chodniku od zdrowia hutnika??? > A co z blacha?To pomysl troche.Widac ,ze nigdy nie pracowales w hucie.To nie > jest kilo miedzi, ktora schowasz do kieszeni.I co wywiezli tyle blachy i nikt > tego nie widzial?Pamietaj lapia zawsze szaraczkow, to tak jak z mafia bosowie > nigdy nie ida siedziec. Ja bym jednak chcial wiedziec jakie to szaraczki zwinely te blache... I jakie to widzialy... Jak tak piszesz, to wyglada na to, ze zlodziej-hutnik tez ma jakies specjalne prawa miec, bo z ...HUTY. > PS.Hindus chce wydac pieniadze na hute i dlugi?Gdzie to przeczytales.Hindus > kupuje hute ,a panstwo splaca dlugi - nie jestes w temacie , a zabierasz glos. Kto splaca dlugi??? PANSTWO??? Tzn, ze zerujesz na ciezko wypracowanych podatkach wyrwanych z gardla emerytom rencistom i tym wszystkim, ktorych dlugow PANSTWO nie splaca... Krotko mowiac jestes PASOZYTEM SPOLECZNYM. Jak padnie huta to > padnie Czestochowa.Policz ile milionow zlotych trafia na rynek w naszym miescie z huty. Jak padly zaklady wlokiennicze i dziesiatki innych lacznie z kopalniami rudy i wapienia, to co? PAdla Czestochowa? A moze policzysz ile milionow trafiloby do Cz-wy gdzyby nie trzeba bylo splacac hucianych dlugow. Moze te pieniadze lepiej wydaliby nauczyciele i pielegniarki i emeryci, A Wrona mialby wiecej grosza na naprawe drog i ulic i rewitalizacje miasta... Samolub jestes i tyle. Jak bys mial wlasny interes to tez bys wolal zeby ci panstwo dlugi splacalo??? Zebrak spod JAsnej Gory nie wola jalmuzny od panstwa i nie krzyczy, ze mu sie odprawa nalezy, tylko tyra na grosz na wlasny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hutnik HUTA DLA DONBASU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.05, 23:06 socha i spiczka do pierdla za machloje w przetargu. KAŻDY MOŻE KUPIC HUTE CZ-WA BYLE BYŁ TO mittal TO WYNIKA Z WYPOWIEDZI MINISTRA spoiczki i sochy.TO JEST SKANDAL. NA CAŁA EUROPĘ!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś POLSKA HUTA DLA POLAKÓW!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:59 Ktokolwiek by kupił tą kupę złomu i nawet robił kożystne inwestycje to zawsze będzie opluwany przez związki zawodowe i przez Hutników . Pierw słyszałem PRECZ Z UKRAINCAMI Teraz słyszę PRECZ Z HINDUSAMI N A P I S Z C I E J A K A R A S A W A M O D P O W I A D A oraz jakie warunki ma spełniać no i ile chcelibyście zarabiać :-) .....Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jos Re: Zginęła blacha z huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:36 jo jum zabrol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Zginęła blacha z huty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:36 jeszcze jej nie ukradli Odpowiedz Link Zgłoś