Dodaj do ulubionych

Początek nowego osiedla na Północy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 00:59
Czestochowa idzie do przodu. I co na to młodzieżówka?
Obserwuj wątek
    • Gość: gazowniik Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.com.pl 11.05.05, 07:05
      W tych blokach będzie ogrzewanie gazowe - życzę powodzenia lokatorom w płaceniu
      rachunków
      • Gość: Szczęki Bloki Bloki Bloki IP: *.ids.czest.pl / *.czest.pl 11.05.05, 08:42
        Dawniej marzyłem sobie, że ktoś zajmie się tym terenem i zrobi tam mini park,
        najlepiej gdyby postawił jeszcze kawiarenke hehe... no cóż tylko mogłem mażyć.
        Miejmy nadzieję, że nie będzie to za ciasno usadowione, bo Północ to podobno
        oddychająca dzielnica.
      • Gość: xxx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 08:58
        I co? Na taki blok bedzie duzy, dobry i nowoczesny piec kondensacyjny (marzniem
        bylaby jeszcze pompa cipla) do tego nowoczesne grzejniki i koszty ogrzewania
        nizsze niz w Fortum. Fakt, ze przylacze do sieci jest tansze ale rozliczenia
        malooplacane dla lokatorow (podzielniki ciepla to farsa z punktu widzenia
        fizyki, za to cud ekonomiczny). Tymczasem tu wiadomo za co sie placi. Do tego w
        przeciwienstwie do okolicznych blokow ciepla woda przez caly rok po duzo
        nizszych kosztach.
        • Gość: mjm Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:16

Ogrzewanie gazowe to NAJTANSZE rozwiazanie biorac pod uwage czynnosci zwiazane
          z eksploatacja innego ogrzewania!

• Gość: xxx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:20
          Jak widac nie kazdy zdaje sobie z tego sprawe. Bezobslugowosc kotlowni to tez
          zysk dla lokatorow (w koncu jeden etat mniej, brak klopotliwych dostaw paliwa).
          Co innego piece gazowe starego typu (niestety dobry kompletny piec do domu
          jednorodzinnego zaczyna sie od 15 000 zl (De Dietrich, Urlich) w gore - np.
          Veissman i Buderus od 19 0000 zl)
          • Gość: mjm Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:30
            Sprzedam uzywany do domku jednorodzinnego za 3 500 do negocjacji.
            Viessman, Schoefer,Junkers!!
            Gwarantuje sprawność .
            Pełna automatyka gratis.
            • Gość: xxx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:38
              Wiesz te firmy tez robia tanie tandetne kotly, ze lepiej czasem kupic identyczny
              polski za pol ceny. Tyle, ze topowych kotlow o sprawnosci ok. 109n zadna polska
              firma nie produkuje.
              • Gość: mjm Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 09:55
                Jak juz podkresliłem to piece uzywane, jeednak o pełnej sprawności i funkcji,
                nie tandeta o której wspominasz.
                Te firmy nie moga sobie na to pozwolic.
                Z pewnościa nie dorównuja aktualnym wymogom ochrony srodowiska nie mniej każdy
                z nich posiada wymogi" Niebieskiego Anioła",
                które akceptowane sa w polsce
                • Gość: xxx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:56
                  ale jakbys podal modele byloby latwiej, dokladnie jakie pompy, jakie centralki
                  etc. moze ktos sie skusi. A tandety jest troche. Zobacz Buderusy ponizej 10 kzł.
                  toz to nie warte polowy tej kwoty.
    • Gość: alfa Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:35
      Częstochowa idzie do przodu i to w zastraszającym tempie! Jeden blok na 2 lata.
      Za jakieś 10000 lat będzie tu prawdziwy Nowy Jork.. ;)
      • Gość: xx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.icis.pcz.pl 11.05.05, 17:39
        I znow sie okazuje ze slabo znamy Czestochowe - pochodz sobie i zobacz ze nie
        tylko tam sie buduje. Pojdz na Parkitke, zobacz Wyczerpy, Szajnowicza blisko
        mnie. Caly czas cos przybywa, rowniez w Centrum. Poza tym bardzo wiele osob
        buduje sobie domki. Byla pustka kiedys a teraz wyrastaja cale szeregi ladnych
        domkow, np. ma brata Alberta, ale nie tylko, bo wrejonie Parkitki rowniez.

Osiedle kolo Jasnej Gory chca rowniez budowac Wlosi.

Wiec naprawde wystarczy troche pojezdzic po miescie aby zobaczyc ze jednak
        sporo sie buduje w mieszkaniowce.

• Gość: ses Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:21
          zgoda,
          Panie xx, ale daj zarobić, znajdź dobre miejsca pracy, abyśmy również mogli
          zbudować. Wielu dorobiło się na oszustwach biznesowych, łapówkach lekarskich,
          dotacjach z ministerstw np. na naukę. A ja po prostu chcę uczciwie zarobić....
        • Gość: Boozar Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.05.05, 11:03
          W porownaniu z reszta kraju (nie mowiac o swiecie) to niestety budownictwo w
          naszym miescie wypada bardzo miernie.
          pozdro
          • Gość: xx Re: Początek nowego osiedla na Północy IP: *.icis.pcz.pl 12.05.05, 12:21
            W porowananiu z miastami wiekszymi od nas u nas rzeczywiscie buduje sie na
            pewno mniej - po prostu na miare mozliwosci i zapotrzebowania wynikajacego z
            zamoznosci mieszkancow.

Inwestorzy, szczegolnie zagraniczni, najwiecej inwetsuja w duzych miastach.

U nas budownictwo mieszkaniowe odbywa sie praktycznie tylko dzieki wlasnym
            kapitalom. Jedyna nadzieja to przyciagniecie obcych kapitalow, tak jak to ma
            miejsce w przypadku planowanego osiedla Wlochow pod Jasna Gora. Na razie to
            tylko pierwszy przyklad. No i potzrebny jest wzrost zamoznosci mieszkancow
            czyli rozwoj miasta - na poczatek uregulowanie sprawy Huty itd.

• Gość: darek a skąd ty to wiesz Boozar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:27
            jest wprost przeciwnie: wskaźniki mamy lepsze niż przecietna. ale chłopcu z
            młodzieżowki nie przetłumaczysz...
            • Gość: Boozar Re: a skąd ty to wiesz Boozar? IP: *.zim.pcz.czest.pl 16.05.05, 10:44
              Chlopcem z mlodziezowki to moze ty jestes (wszechpolskiej)
              Wskazniki mamy lepsze od jakich miast - Kłobucka Olesna ???
              • Gość: bingo Re: a skąd ty to wiesz Boozar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:00
                nieważne za kogo sie uwazasz ale kim jestes:-))))))))
                • Gość: Boozar Re: a skąd ty to wiesz Boozar? IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.05.05, 11:10
                  za stary na mlodziezowke jestem ;(
      • Gość: Henio boom inwestycyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:11
        w ciagu ostatniego roku to juz trzeci, a czwarty buduja Włosi. jak na ostatnie
        lata Częstochowy to boom inwestycyjny.
        Dobre czasy Częstochowy!!!!!
        • yanoooosh Re: nowe osiedle 12.05.05, 01:21
          wspolczuje ludziom ktorzy co rano beda budzeni dzwiekiem dzwonow koscielnych brrrrrrr nie pospia sobie hehe
          • Gość: dn Re: nowe osiedle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 23:09
            współczuć należy także tym lokatorom, którzy 5m przed oknami będą mieli stary
            barak
            szkoda że go nie widać na zdjęciu - byłaby świetna reklama:)
    • Gość: EuGene Szkoda ze na wynajem IP: *.cn.com.pl 11.05.05, 15:57
      ... jak w temacie. Wiadomo, ze ludzie, ktorzy maja swiadomosc, ze najblizszej przyszlosci zmienia miejsce zamieszkania, nie szanuje tak otoczenia jak 'swojacy'. Dlatego mam pewne obawy.

Natomiast co do ogrzewania gazem - rozwiazanie rewelacyjne. Dobry piecyk jest w stanie tanio i solidnie nagrzac cale mieszkanie i wode. Mam przyjemnosc stosowac takie rozwiazanie juz drugi rok i jestem bardzo zadowolony.
      • Gość: Menel Re: Szkoda ze na wynajem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:23
        Hurra,dajcie mi jeszcze laweczke przed blokiem i bede blokersem!
        • Gość: bingo Re: Gdzie pod JG. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 13:20
          beda budowac wlosi to osiedle.
          zdradzic mi ktos moze.
          Ja nie widze tam miejsca pod osiedle domków.
          • Gość: ff Re: Gdzie pod JG. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 22:29
            to jest dom wielorodzinny na 150 rodzin
            • Gość: gość Re: Gdzie pod JG. IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 16.05.05, 14:27
              "Budowa prowadzona przy ul. Fieldorfa-Nila (w pobliżu kościoła) ma się zakończyć na przełomie tego i następnego roku."

dosłownie z dwadzieścia metrów od kościoła ! a w niedzielę 6 rano BAAAAAMMM BAAAAAMMM BAAAAAMMM hahaha słodkich snów . postawić kościół między blokami da się zrozumieć , ale postawić blok prawie na kościele ? rampę poprowadzić w ramach funduszu komunikacyjnego i będzei git ;)
    • katarzynka.katarzynka Re: Początek nowego osiedla na Północy 18.05.05, 19:12
      Czy ktoś się orientuje, jak może wyglądać kwestia opłat za ogrzewanie gazowe w
      tego typu mieszkaniach? Chodzi mi o koszty miesięczne.
      • Gość: boozar tyle ile wypalisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:01
        przynajmniej masz mozliwość regulowania rachunków
        • Gość: Boozar Re: tyle ile wypalisz IP: *.zim.pcz.czest.pl 19.05.05, 11:08
          Nieladnie podszywac sie pod kogos ;(
          pozdro
        • katarzynka.katarzynka Re: tyle ile wypalisz 19.05.05, 15:20
          Ze tyle, ile wypalę, to wiem :) Ale jak to średnio u Was wygląda chciałam się
          dowiedzieć (w zależności oczywiście od wielkości mieszkania itd)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka