lookas.prv.pl 15.05.05, 21:10 Popieram tą akcję. Dość alfabetów, przecież to wstyd żeby Polak nie umiał pisać po polsku. Może się ktoś przyłączy? www.bykom-stop.avx.pl/ ---------------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yoko Re: BYKOM-STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 22:27 podobny temat swojego czasu był szeroko komentowany na stronie www.rakow.com.pl podrzucam linka dla zainteresowanych www.rakow.webd.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=912&start=0 Temat stał się przyczółkiem do szerokiej dyskusji. Przyłączam się jak najbardziej do tego aby zmusić internautów do pisania zgodnie z zasadami polskiej gramatyki i ortografii. Nie można wykręcać się dysleksją, dysgrafią, dysortografią czy innymi ''wymyślonymi'' chorobami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grm Re: BYKOM-STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 02:05 Popieram! Kiedyś nazywało się to po prostu nieuctwem. Dziś każdy leń, zamiast włożyć trochę wysiłku w naukę pisania, załatwia sobie zaświadczenie że ma dysleksję, dysgrafię, dys-coś tam i pisze w cały świat. Błąd, nawet ortograficzny każdemu może się przytrafić, ale jak można w trzyzdaniowym poście zrobić kilkanaście błędów ortograficznych? Te rzekome choroby zostały wymyślone przez propagatorów bezstresowego wychowania i bezstresowego nauczania. Efekty są najlepiej widoczne w internecie. Popieram "czepianie się" błędów w dyskusjach na forum. Nie popieram tolerowania nieuctwa i głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: BYKOM-STOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 14:47 Też nie lubię jeśli ktoś robi błędy.Mnie osobiście często z pospiechu zdarzają się literówki ale napewno i błąd jakiś niechcący też, potrafię przyznac się i do błędów:o) Ale jeśli chodzi o Twoją wypowiedź to niestety ale jesteś w wielkim błędzie pisząc o nieukach i lewych zaświadczeniach.To nie są rzekome ani wymyślone choroby.Takim osądem krzywdzisz osoby dla których jest to wielki problem.Problem nie do pokonania! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: BYKOM-STOP 16.05.05, 10:42 No tak, bykom stop a sam co zrobiłeś? "Analfabetów" :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: BYKOM-STOP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 10:52 Z przyjemnością się dołączę.Wiem,że czasem zdarzają mi się literówki.Później czytając, wstyd.Ale przyznam,że się rozgrzeszam bo mam starą klawiaturę.I może nie będę nowej kupowała bo mi argument niedbalstwa odpadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p jestem za, i nie jestem przeciw IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.05, 11:16 chciałbym napisać super, extra, ale piszę świetnie, wspaniale, o to chodzi. -------------------------------------------------------- jeden z moich nastoletnich klientół został nauczony ortografii przez ..... przeglądarkę internetową i linie komend dosa: po prostu niechlujnie wpisywane ciągi liter sprawiały, że złom o prędkości 4,3 GHz i 2 Gb ramu odmawiał współpracy. w trakcie rozpatrywania reklamacji okazało się że winna jest dysleksja. Wobec alternatywy dysleksja albo internet wybór okazał się jedyny i słuszny: ortograficznie wpisywane nazwy domen i komend. bulba Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: BYKOM-STOP 16.05.05, 11:35 Faktycznie :-) Nie zauważyłem tego, ale to literówka, którą jeszcze umiem zaakceptować :-) Ale już byka ortograficznego nie ;-) Przepraszam ;-) Może jak ktoś w szkole się nie nauczył poprawnie pisać w swoim ojczystym języku to może ta stronka i ta akcja mu pomoże... -------------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka.katarzynka Re: BYKOM-STOP 16.05.05, 13:20 Ale akcja faktycznie ciekawa :) Mnie strasznie denerwują błędy ortograficzne na stronach internetowych, takie strony wydają mi się przez to mało atrakcyjne, a osoby, które je tworzą- mało kompetentne. Przykładem mogą być aukcje internetowe- jeżeli widzę tam błędy, to zniechęcają mnie one do kupna. Pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś Re: KROWOM-STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 13:37 No tak ale jak niektórzy piszą o sobie i o swoich zainteresowaniach to krew zalewa Ja też robię błędy ale chyba nie tak dużo :-) ? ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_mpk Re: BYKOM-STOP 16.05.05, 15:07 Ja bym napisał: Popieram tĘ akcję i przed "żeby" postawił przecinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIKA:) Re: BYKOM-STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 19:31 Jak najbardziej jestem ZA !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurz ech, ten baton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 05:55 cyt. za www.bykom-stop.avx.pl/ >"Od dziś pilnujemy tego jak piszemy my i użytkownicy naszych stron! (...) Piszmy poprawnie, po polsku!" >"Zapraszamy do informowania o akcji poprzez umieszczenie na swoich stronach naszego buttona..." Stary, dobry Kopaliński tez sie pewnie przyda. www.slownik-online.pl/indeks_hasel.php pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś