Dodaj do ulubionych

Żuzel- a po co to komu?!?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:24
Nigdy nie byłem na meczu (to mecz czy spotkanie motorowe-nie wiem jak sie
mówi)
chociaż miałem wiele okazji mimo ze mam juz 29 lat jakoś mnie nie ciągnie
obejrzeć 4 wariatów na małych motorkach jeżdzących w kółko. Wole piłkę nożną
albo siatkówkę, ewentalnie koszykówkę. Speedway- szybka droga - beeeeeeeee! :-
)
Obserwuj wątek
    • Gość: pytka Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:32
      Byłam na żużlu kupę lat temu i nikt mnie na to więcej nie namówi: smród,
      wszechobecny pył i ogłuszajacy ryk, niedorośniete chlopaczki na motorach, na
      trybunach spoceni z emocji i piwa "miłośnicy motorowej mordęgi" - bez sensu.
      • Gość: żabol Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 17:42
        Bo myślałem ze tylko ja jesteś jakiś dziwny. Wszyscy naokoło podniecają sie
        niezdrowo żużlem, a mnie to obchodzi tyle co zeszłoroczny śnieg na Syberii.
        • john_fontane Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. 23.05.05, 21:30
          Widac to zbyt złożony spot byście byli w stanie zrozumieć jego urok. Nie bede
          sie rozpisywal bo traci to podpucha i prowokacja...
          • Gość: żabol Speedway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:48
            Niestety to nie prowokacja! Może wyjaśnij mi dlaczego żużel jest popularny
            najbardziej u nas? A na przykład słowo "Speedway" - nie jest rozumiane przez
            nikogo w Europie Zachodniej, np. dla Anglików (chociaż takie słowo istnieje w
            języku angielskim) którzy nie wiedzą co ono znaczy, nie wspomnę że nie wiedzą
            że taki sport jak Speedway jest. Więc jeśli żużel jest takim ciekawym sportem
            to dlaczego nie jest popularny na skale ogólnoeuropejską.
            • john_fontane Re: Speedway 23.05.05, 21:58
              Hmm... a taki na przykład Footbal Amerykański. Popularny bardziej od NHL,NBA,
              finał Superboowl oglądają dziesiątki milionów amerykanów, a reszta świata ?
              Jest rugby w paru państewkach i to wszystko. W Polsce żużel sie rozwinal
              najbardziej i mamy byc z czego dumni. Nie wszystko co jest ciekawe dla jednych
              jest atrakcyjne dla drugich - to po pierwsze. A po drugie to może względy
              historyczne. Nie bylo komu propagowac żużla na zachodzie, kiedy jeszcze
              raczkował. Bo i po co ? Skoro piłka przynosiła wielkie zyski, oraz inne
              tradycyjne dyscypliny. Żużel to sport jak mało, który złożony... I każdy kto
              się na nim zna potwierdzi moją opinię. A żużel ogółem jest na całym świecie...
              bo i w Australi, w USA, w RPA...
              • Gość: żabol Re: Speedway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:37
                No tak, Polacy mogą być dumni z tego o czym reszta świata nie wie. Wspomniałeś
                o Amerykanch, tak sie składa że to naród totalnych ignoratów, kiedy na
                Uniwersytecie powiedziałem że jestem "...from Poland, Europe (Uściśniłem z
                jakiego regionu świata), to chwile sie zastanawiali a potem pytali "Where is
                Portland in England?". To zupełnie inna kultura niż Europejska. Co do RPA, to
                kraj zamieszkały przez bogatych białych oraz bardzo biednych czarnych, gdzie
                mało gdzie jakiś murzyn przyjdzie na spotkania żużlowe. Jedna mnie kwestia
                nurtuje, dlaczego kibice żużla zachowują się tak samo jak kibice piłki nożnej,
                czyli szaliki, flagi, śpiewają w takim samym stylu. Przecież to w zupełności
                nie pasuje do takiego sportu. Wyobraż sobie sytuacje aby na wyścigach np.
                Formuły 1 kibice byli ubrani w szaliki i śpiewali Only Ferrari Team with
                Michael Schumacher forever. To nie do pomyślenia. Pozdrawiam!!!
                • Gość: zzz Re: Speedway IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 24.05.05, 10:30
                  jak sie po angielsku nie umie powiedziec Poland bo brzmi jak Portland to co sie dziwisz ze nikt cie nie zrozumial jak pytales o Speedway - ROTFL.

PS. To sobie rakowiaczek zalozyl temat zeby sie swojego wstydu i zazdrosci pozbyc i wylac swoje zale, ze jego druzyna to 4 ligowy chlam :D
                  a ja co na to ? a sram na to ? BBJ RAKOW RKS W 4 LIDZE !!!! - na co to komu ? zburzyc, wyrownac i postawic pomnik hutnika
                  • Gość: Raków Fighter Re: Speedway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:59
                    Podnieciłes sie z tego powodu baranie ?!
                    Całe szczescie ze znam ziomków z zuzla,ktorzy jeszcze mają rozum, bo u Ciebie
                    juz za pożno na leczenie!
                    TYLKO RAKÓW !!!
                    • Gość: zzz Re: Speedway IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 26.05.05, 10:03
                      i vice versa
                      • Gość: Raków Fighter Re: Speedway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 10:11
                        Co taki jestes mądry bo Cie nie widać kozaku ?!
                        Ciekawy jestem, czy powiedziałbys kibicom Rakowa to prosto w twarz!
                        Pisz sobie pisz, nikt nie patrzy!
                        RKS RKS RKS !!!
            • Gość: ja Re: Speedway IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 09:33
              O matko, ale mądre...................
          • Gość: Przemo23 Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:09
            A ja Ci powiem, że żużel też mi sie za bardzo nie podoba! I nie dlatego że
            jestem fanem RAKOWA...
            Nie rozumiem tego sportu, ba nawet nie wiem dlaczego to sport. Skoro o
            wszystkim decydują maszyny, a nie człowiek! Złe przełożenie i juz po wygranej :/
            Ale każdy chodzi na to co lubi!
            3 LIGA 3 LIGA RKS !!!
            • Gość: m Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 23.05.05, 23:45
              tylko jakiś człowiek musi tą maszyne poprowadzić,
              bo sama nie pojedzie. :)
              także jednak sama maszyna nie decyduje.
              gwarantuje Ci, że dostałbyś taki motorek
              i nawet pierwszego łuku nie pokonał. :)
              tego trzeba uczyć się przez lata.
            • Gość: RADYKALNY Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:22
              RAKÓW WON DO KRZAKÓW !!!!! 3 LIGA????? ........ ROZWIĄZAĆ TO BADZIEWIE !!!!!!
              • Gość: Raków Fighter Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:42
                Połoz sie juz spać...
                Dawno po dobranocce!
          • Gość: RADYKALNY Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:20
            Żużel to dupy i ten pseudoklub Raków też ......... po co to komu ...... chyba
            tylko żeby działacze ciągnęli kasę ........ rozwiązać to!!!!!!
            • Gość: żabol Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:29
              Napisał jakiś Radykalny, niestety to nie mój post ani zaden inny ze śladem TP.
              Podkreślam że mój nick to żabol. Tak wyszło. :-( Dzieki że odpowiedziałeś, ale
              jednak sport z którego TYLKO mozemy być dumni nie przekonuje mnie, choć jestem
              patriotą także lokalnym.
        • Gość: xxxxx Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:52
          3 posty z tego samego IP (identycznego! ten sam DSL w Cz-wie!) w ciagu kilku
          minut czyli .... prowokacja. Mac'i sie nie zgadzaja, ale to akurat da sie
          zrozumiec. Prowokacja pelna geba!
          • Gość: żabol Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:04
            Szukałem tego rzekomego IP, niestety nie ma go w moim poście, moze chodzi Ci o
            dostawce netu, a to inna kwestia. TP.SA jest rozległą siecią. (Posiedź troche
            więcej nad lekturami o internecie) Oświadczam że pisałem tylko pod nickiem -
            żabol-, jak robie to obecnie! O żadnej prowokacji nie myślałem, chciałem się
            tylko dowiedzieć o kontrargumentach niektórych fanów żużla!
            P.S. Ja naprawdę myśle że żużel nie jest dziedziną sportu gdzie zawarta jest
            życiowa pasja! Pozdrawiam!!!
            • Gość: xxxxxx Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:08
              To zle szukales, naucz sie troche, ze to co widzisz to czesc tego co naprawde
              zostawiasz jako slad po sobie w sieci. Jak mowisz? Wiecej lektur. Mnie wystarczy
              doswiadczenie ... Oswiadczac sobie mozesz.
              • Gość: żabol Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:16
                Jeśli o to Ci chodzi że miałbym rzekomo zostawić ślady, to sie mylisz,
                posprawdzaj poza tym inne posty i zobacz ile forumowiczów ma takiego dostawcę
                netu. Ja piszę z Pólnocy, a tutaj ten dostawna netu jest monopolistą (Północ
                liczy ponad 60 tyś.ludzi) A może krótko odpowiesz na mój post, albo moze nie,
                bo prowokuje! chociaz co troche patrze na forum gazety i szukam jakiś
                inteligentnych ludzi którzy jakoś mogliby sensownie odpowiedzieć i tylko jeden
                fan żużla czyli john-fontane napisał sensownie. Pozdrawiam!!!
                • Gość: xxxxxx Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:21
                  No wlasnie przygladam sie Twojemu DSLAM. Wiec prosze nie sciemniaj wiecej.

A co do argumentow to moze dla Ciebie to nie jest wazne, czasem serce rosnie gdy
                  druzyna z Twojego miasta przynosi mu chwale pokonujac teoretycznie silniejszych
                  rywali. Nigdy nie widziales walki na ostatnim luku i ostatniej prostej zeby
                  poczuc te emocje. Wybierz sie na Olsztynska to przekonasz sie, ze jednak cos w
                  tym jest. Fakt, ze czesc meczy jest nijaka ale tak samo jest z pilka nozna, na
                  szczescie na zuzlu dzieje sie to rzadziej. Akurat CKM dostarcza sporo emocji bo
                  nalezy do scislej czolowki w kraju. A zapach paliwa i kurz? Mnie nie
                  przeszkadza. Na tym polega klimat tego widowiska.
                  • Gość: żabol Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 00:31
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    Napisał jakiś Radykalny, niestety to nie mój post ani zaden inny ze śladem TP.
                    Podkreślam że mój nick to żabol. Tak wyszło. :-( Dzieki że odpowiedziałeś, ale
                    jednak sport z którego TYLKO mozemy być dumni nie przekonuje mnie, choć jestem
                    patriotą także lokalnym.

P.S. Wstawiłem niechcacy ten post pod post Radykalnego.
        • cosmo79 Re: Fajnie że dziewczyna myśli podobnie. 27.05.05, 13:12
          to jak Cie to nie obchodzi to po co się wypowiadasz na temat zużlu???dziewczyna
          myśląca inaczej niż Ty..:)
    • Gość: m Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 23.05.05, 23:42
      jedni lubią zbierać znaczki inni wolą żużel. ;-)
      o gustach się nie dyskutuje. :)
    • Gość: beckham Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:35
      Żabol - masz w 1000000000 % rację ,zaorać zlikwidowac i zapomnieć

Tylko Raków

ŻUŻEL TO PROSTY SPORT DLA PROSTYCH LUDZI !!!
      • john_fontane Re: Żuzel- a po co to komu?!? 25.05.05, 15:18
        Jak się czegoś nie rozumie to najlepiej i najłatwiej to ośmieszyć.
        Ogólnie wasze argumenty są śmieszne.
        Idą tokiem myślenia niektórych - rajdy samochodowe, motocross, F1, Superbike
        nie są to sporty. W porzadku. A co do pilki to ostatnio przypomina jak
        najbardziej niewidoczne kopanie po nogach i ciagniecie za podkoszulki niz sport.
    • Gość: luk Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: 212.130.22.* 25.05.05, 15:51
      >jakoś mnie nie ciągnie
      >obejrzeć 4 wariatów na małych motorkach jeżdzących w kółko. Wole piłkę nożną
      >albo siatkówkę, ewentalnie koszykówkę.

tak z ciekawosci czy przypadkiem pilka nozna to nie 22 wariatow biegajacych po
      trawniku za nadmuchanym swinskim zoladkiem (czy czyms podobnym) tylko po to by
      go kopnac i dalej za nim biegac;)))

Ps.ja osobiscie nie jestem fanem raczej zadnej dyscypliny wiec kibicow
      pilkarskich prosze o nie dopatrywanie sie zadnych wrogich podtekstow
      • t3d1 Re: Żuzel- a po co to komu?!? 26.05.05, 10:31
        Ni erozumuem po co ten temat zakladany byl :/ Kazdy ma swoje poglady kazdy lubi
        to co lubi. Nikt Ci nie kaze chodzic na zuzel. U innych on wzbudza emocje i dla
        nich wcale nie smierdzi bo zapach metanolu jest przyjemny i podsyca sytuacje na
        stadionie :) A ze w angli nikt nie zna slowa speedway to sie nei zgodze moze to
        Ty zle to wymawiales albo wszyscy byli tak pijanie ze Cie nie rozumieli :P W
        Angli jezt znany i to bardzo poprzez takich zawodnikow jak RICHARDSON Lee,
        NICHOLLS Scott, LORAM Mark, Screen Joe
    • oko42 Re: Żuzel- a po co to komu?!? 26.05.05, 15:03
      ciekawe ze nikt poruszyl tematów bezpieczenstwa na stadionach żużlowych, tam
      można chodzić z dziećmi. natomiast na stadion piłkarski to duże ryzyko!
      • Gość: Przemo23 Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 17:16
        W takim razie co powiesz na to ??!!!

Nie tak dawno na forum regionalnym pewnej gazety trwała dyskusja o
        bezpieczeństwie na meczach piłkarskich. Temat dotyczył oczywiście bezpośrednio
        Rakowa i spotkań rozgrywanych na stadionie przy ul. Limanowskiego. Dla
        wszystkich, którzy mają złe zdanie o atmosferze na trybunach i - jak twierdzą -
        boją się przyjśc na mecz mamy ważną informację. Otóż kilka dni temu odbyło się
        w Śląskim ZPN zebranie Wydziału ds. bezpieczeństwa. Na spotkaniu tym wyróżniono
        MKS Myszków i Raków Częstochowa za "bardzo dobrą pracę w zakresie
        bezpieczeństwa". Miejmy nadzieję, że na najbliższym meczu przy ul.
        Limanowskiego znajdą się osoby, które "uspokoiła" ta wiadomość. Zapraszamy!

Zobaczymy co teraz napiszą niedowiarki !!!
        3 LIGA 3 LIGA RKS !!!
        • Gość: oko Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 18:12
          to bardzo miłe co piszesz o RAKOWJE biorąc jedna pod uwagę wszystkie kluby
          piłkarskie i żużlowe to żużel jest BESPIECZNIEJSZY
          PS. Nakturym meczu piłkarskim oklaskiwano NA STOJĄCO zawodników GOŚCI
          • Gość: Przemo23 Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:19
            Moze i masz racje, ale mi w pamieci utkwił fakt, jak jednego razu na meczu
            obrzuciliscie jakiegos żużlowca jogurtami!
            Panowie! Troche kultury :P
            A co do RAKOWA, tu jest naprawe bezpiecznie, uwierzcie mi!
            • Gość: m Re: Żuzel- a po co to komu?!? IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 27.05.05, 12:49
              wiesz, ze dzwoni, ale nie wiesz na jakim stadionie :P
    • mgielkapsotnab Re: Żuzel- a po co to komu?!? 26.05.05, 19:55
      czlowieku skad sie urwales????chyba Cie pogielo!!!!!
      • t3d1 Re: Żuzel- a po co to komu?!? 27.05.05, 10:20
        Masz niekompletne informacje jogurty polecialy ale nie u Nas :) nie pamietam
        dokladnie ale to chyba bylo a Toruniu moge sie mylic oczywiscie :D pamiec zawodzi
        • john_fontane Re: Żuzel- a po co to komu?!? 27.05.05, 14:47
          W Toruniu na jednym ze Stamir Cup.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka