Dodaj do ulubionych

Sprzedaż Huty Częstochowa

IP: *.delta.com.pl 23.06.05, 21:13
no i bardzo dobrze że ani Wójcikowi ani Korczakowi nie udało się tego zepsuc
Obserwuj wątek
    • Gość: J46 Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:40
      Dobrze że TY "ckmsk" też nic nie psujesz tą bezsensowną opinią.
      Jak nie masz co pisać to nie pisz lepiej idz sobie włosy umyj bo ci się
      przetłuszczają !!!!!!
      A fe takie tłuszcz.
      Nara "ckmsk"
    • Gość: Jan Re: A gdziesą bosowie opnii na temat.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:48
      A gdzie opinie tych słynnych mądrasków np.:
      Hutnik
      stary Hutnik
      aZyga
      Wojownik
      Ulisses
      itp, itp.
      Panowie co z wami tak mi brakuje Wszych przemyśleń.
      Nie śpijcie.
      Pozdrawiam
      Jan

• Gość: aZyga Re: A gdziesą bosowie opnii na temat.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 07:23
        heheh co Janie steskniles sie za madraskami?Pilnujemy i trzymamy reke na pulsie,
        a poza tym to co pisalismy to nie sa przemyslenia ,tylko obalanie plotek.Sa
        pewni ludzie ,ktorzy kosztem zalogi promowali swojego inwestora i nie wiedziec
        czemu (to znaczy ja wiem czemu)rozsiewali rozne plotki na forum i w hucie.Jak
        sie okazalo to forum gazety bylo podstawowa prasowka przed kazda tura
        negocjacji, oraz w MSP.
        Teraz kiedy pakiet jest ogolnie dostepny, kazdy moze sobie sprawdzic ,czy
        pisalem bzdury.Czy przytoczone fragmenty zgadzaja sie z tymi zapisanymi w
        ostatniej wersji.Gwarantuje ,ze zgadzaja sie co do "kropki".Niech ten madrala co
        watpil teraz sobie sprawdzi.Znam jeszcze kilka szczegolow, ale to temat na
        koniec - jak Donbas przejmie juz hute.I chce jeszcze raz podkreslic, ze nie
        jestesmy W.S. czy innymi dzialaczami, jak to pan M.W. powiedzial i napisal
        (dlatego wiemy ktore posty byly jego), malo tego Uli i JaCk(POZDRO) nie sa
        pracownikami huty, a JaCk mieszka nad morzem.Jak zaczynaly sie negocjacje z
        mintajem nalezalem do solidarnosci - tak panie M.W. twoj czlonek mial inne
        zdanie od ciebie, zreszta zawsze mialem i nigdy go nie ukrywalem.No ale jak
        walne nie potrafilo (moze nie moglo)zmienic przewodniczacego to sobie go sam
        zmienilem tak jak cala masa hutnikow.Ci co zostali ,albo sa przy korytku, albo
        nadal boja sie M.W. i jego wplywow. PAMIETAJCIE TO JEST KONIEC ERY M.W. I JEGO
        PRZYDUPASOW ,MACIE WOLNY WYBOR CZY CHCECIE NADAL BYC SPONSORAMI ORGANIZACJI,
        KTORA DZIALA NA WASZA SZKODE.Ciekawe co na to Alek P.A śwp Pan Macinski to sie
        chyba w grobie przewraca jak widzi co M.W. zrobil ze zwiazkiem.
        • Gość: xx Re: A gdziesą bosowie opnii na temat.... IP: *.icis.pcz.pl 24.06.05, 11:23
          Cale szczescie dla Huty ze pojawili sie nowi liderzy, ktorzy wzieli na siebie
          odpowiedzialnosc za jej los i poprowadzili innych za soba.

Poprzedni liderzy - mam na mysli zwiazki, ale tez kadra zarzdzajaca - nie
          potarfila z siebie wykrzesac niczego i gotowi byli poprowadzic Hute po linii
          najmniejszego oporu w lapy Minataja. A czasy sa teraz takie ze trzeba wykazywac
          sie samodzielnoscia i odwaga, a nie tylko ograniczac sie do sluchania innych.
          • ulisses_czwa Zwycięstwo 24.06.05, 11:33
            Ciesze się, ze wygralismy tą batalie o hutę, bo mozna mówic już spokojnie o zwycięstwie... Dodając do tego odzyskany KRS z rąk śląskich pozwala stwierdzić, że czegoś sie nauczyliśmy, po stracie województwa... Że nikt niczego nam nie da i nie zostawi, bo jesteśmy "Częstochową" i to sie nam nalezy obligatoryjnie... Potrafimy walczyć o swoje i to niech będzie przestrogą m.in. dla Katowic, zanim znów po cos wyciągną rączki... Z tego miasta już nic nie będzie zrabowane... Czestochowianie czuwają...
      • Gość: Al <<<Co za ludzik>>> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:02
        I co? To twoja cala mądrość na temat huty?
    • ulisses_czwa Re: Sprzedaż Huty Częstochowa 23.06.05, 21:49
      Chciałbym wiedziec co teraz powie "człowiek bez nick'a" z charakterystycznym ip: *21.pl itd... Gwarancje sa - z lekkim poslizgiem ale są.. tym samym Donbas zamknął usta wszystkim, którzy twierdzili, że duzo obiecuje, a mało robi... Znów sie nie sprawdził twój scenariusz... Pieniądze ma i potwierdzają to gwarancje bankowe... Uzyskanie zaswiadczenia na tak olbrzymia kwote wymaga wielu skomplikowanych operacji bankowych z zachowaniem wszelkich procedur... nie dziwie się, że poprosili o pare dni wydłużenia... W końcu startowali do prywatyzacji z czasem na ten cel o połowę mniejszym i z nożem na gardle w postaci 7. sierpnia... Huta wraca do właściwego stanu - czyli do normalności... Na pewno zyskają na tym wszyscy - Donbas (ma kolejne przedsiębiorstwo w swojej talii), pracownicy (wywalczyli to co chcieli), miasto (stabilność przedsiebiorstwa pozwoli na opłacanie naleznych podatków), przedsiębiorczośc (ruszy park przemysłowy), państwo (konkurencja dla MSP) i być może - Raków Czestochowa (inne sporty tez nie wykluczone)... Wszyscy wygralismy - Ukraińcy i Częstochowianie...
      Dziekujemy panie Litwinow oraz zespołowi negocjacyjnemu...
      • ulisses_czwa Re: Sprzedaż Huty Częstochowa 23.06.05, 21:50
        Nie śpimy "Janie"...
        • Gość: Jan Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 21:55
          No, No, widzę i podziwiam Cię Ulisse_czwa Ty jako jedyny nie śpisz.
          Ciekawe jak tam Twoje dziewczyny z drużyny się starają ?
          Pozdrawiam
          Jan
          • ulisses_czwa Re: Sprzedaż Huty Częstochowa 23.06.05, 22:08
            Podstawa to trzymac rękę na pulsie... Jak sie cos robi to od początku do końca...
            Pozdrawiam...
    • Gość: ckmsk Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.delta.com.pl 23.06.05, 21:57
      J46 nie bede z tobą dyskutował bo to nie ma sesu pewnie jestes z otoczenia
      Wójcika Marka i jedno wiecie i obrażał cię też nie bede tak jak ty to robisz
      ktoś musi byc mądrzejszy i ustąpic powodzenia
      • Gość: J46 Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 22:03
        Dzięki "ckmsk" że ustępujesz mi,choć tle, że jesteś grzeczny.
        A Wójcika to nawet nie znam osobiście jak chcesz wiedzieć i nie mam zamiaru
        poznawać
        Pozdrawiam
        J46
    • Gość: Dziennikarstwo w Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.06.05, 22:12
      tym kraju schodzi na psy, ciekawe skąd pani Kwiatkowska sie dowiedziała o
      gwarancjach ? czyżby prowadziła wywiad z jackiem, azygą i ulissesem?
      Faktem jest, że pani Kwiatkowska nie napisała jakie banki dają gwarancje i na
      jaką kwotę? bo jakby tak się stało to czytelnicy dowiedzieliby się że jeden z
      banków jest np: z Rosji...
      i dowiedzieliby się że banki nie gwarantują takiej kwoty, jaka jest potrzebna
      na zakup Huty.
      Co więcej, kilka osób stara sie zorbić wszystko, żeby Hutę nawet bez pieniędzy
      dostał Donbas.
      Życzę miłego pierdzenia zza krat, które czeka kilka osób, w Unii to nie
      przejdzie panowie.
      • ulisses_czwa Re: Sprzedaż Huty Częstochowa 23.06.05, 22:23
        O... i jest nasz "ulubieniec"... :) zatem czekam - prosze przedstawic te sensacyjne dane... W końcu prowadzisz własne śledztwo :) Chyba w gazecie jest wyraźnie napisane:
        "Donbas spełnił już wszystkie warunki przetargu. W tym także bardzo istotne gwarancje bankowe na zapłatę pełnej ceny: 1,252 mld zł. Ostateczne porozumienie osiągnięto w środę przed północą."
        Jesli pieniądze maja nawet w rosyjskim banku, to nie jest bank?? A jak Polacy zrobiliby taki zakup przedsiębiorstwa w Holandii i gwarancje wystawiłby np. PKO ?? To juz nie jest bank, bo polski? A Mittal jakie miał gwarancje? Jakby poświadczył hinduski bank, to byłoby o.k. ? Zaznacze, ze jeszcze wszystko sprawdzi minister skarbu i MSW zanim podejmą decyzję... Myslę, że tragiczna dla Ciebie :)
        Co do "pierdzenia zza krat"... Juz tyle sie nasłuchalismy: będziemy jeść ze smietników, żebrac, a teraz "pierdziec zza krat"... Ciekawe co jeszcze ?...
        • Gość: Jakbyś dalej Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.06.05, 22:36
          przeczytał to bys sie dowiedział, że i tak nie gwarantuja kwoty wystarczającej
          na zakup Huty...
          Jesli nie wierzysz zapytaj swojego koszernego przyjaciela z ruchu ciągłego.
      • Gość: xx Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.icis.pcz.pl 23.06.05, 22:43
        Rosja to w tej chwili jeden z najlepiej rozwijajacych sie krajow:

8 % wzrostu gospodarczego,

place realne wciagu roku wzrosly o 15 %

olbrzymie rezerwy walutowe (jedne z najwiekszych na swiecie w tej chwili)
        zwiekszajace sie w tempie 10 mlrd $ co kilka miesiecy

Sama Unia traktuje Rosje bardzo powaznie i ma racje Ulisses ze Banki Rosyjskie
        to w tej chwili pewniejsza instytucja niz Banki Indyjskie.

Inna firme metalurgiczna w Polsce kupuja w ogole Rosjanie - czytaj gazety i
        zagladaj do Internetu.
        I to w kraju gdzie wszystko co rosyjskie stara sie opluc i zniewazyc.

Zycie idzie do przodu, a sprawa kupna Huty przez Donbas krok do kroku zbliza
        sie do finalu. Bez samych hutnikow tego nie udaloby sie osiagnac.

• Gość: Jest takie powiedz Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.06.05, 22:52
          enie: "Pewne jak w Rosyjskim banku".
          Co do wzrostu to fajnie, mają 8% ale policz od jakiej kwoty, bo Holandia ma
          większe PKB.
          Co do gwarancji Mittala to miał z (nie pamiętam nazwy) banków Stanów
          Zjednoczonych Am. Płn.
          • ulisses_czwa Re: Sprzedaż Huty Częstochowa 23.06.05, 23:03
            I nie dodałes, ze firma była zarejetrowana na Antylach Holenderskich, gdzie płaci śmieszny podatek - tzw. raj podatkowy... I to ma byc pewny inwesor? Raczej przebiegły... A oto pewna informacja dla Ciebie:

"Prezes Chowaniec może zwolnić fotel

22.06.2005 07:05 - Puls Biznesu

Na piątek zaplanowano walne Mittal Steel Poland. Akcjonariusze mogą zmienić radę nadzorczą, a ta zarząd.
            Kilka tygodni temu Frantisek Chowaniec, prezes Mittal Steel Poland, przestał być szefem Nova Hut w Ostrawie i trafił do jej rady nadzorczej. Nieoficjalnie mówi się, że już wkrótce nie będzie też prezesem polskiej spółki.
            Jacek Mireński, odpowiadający za kontakty Mittal Steel z prasą, podkreśla, że piątkowe walne ma udzielić skwitowania zarządowi i zatwierdzić bilans. Nic natomiast nie wie o ewentualnych roszadach personalnych - napisał "Puls Biznesu".

www.wnp.pl

Myślę, ze nie jest tak różowo w MSP jak piszesz... Pan Chowaniec był taki pewny siebie... "nosił wilka razy kilka" - jak juz lubisz tak przysłowia... I po co gwarancje bankowe nawet z USA jak firma doprowadza PHS do ruiny?
            • Gość: Ta, dodaj jeszcze Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.06.05, 23:18
              , że Huta w Dąbrowie już jest zaorana i burza ostatnie kominy.
            • Gość: lunch Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 09:31
              Byłem kiedyś w Nova Hut... Żal mi ich teraz.
          • Gość: xx Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.icis.pcz.pl 23.06.05, 23:11
            Rezerwy walutowe Rosji sa w chwili obecnej duzo wieksze niz Holandii. To tyle w
            sprawie bankow.

Z Rosja sie licza wszyscy, rowniez zaczynaja sie liczyc w Polsce, o czym
            swiadczy ponizsza informacja:

Sinara Trading dostała 60 dni wyłączności na negocjacje w sprawie przejęcia
            Walcowni Rur "Jedność". Pokonała niemiecki Rohrwerk Maxhuette.

To pierwsza jaskolka tego ze nawet w Polsce tak nieprzyjaznej kapitalowi
            rosyjskiemu cos sie zaczyna zmieniac pod naciskiem rzeczywistosci.

Mittal sam sie wkrotce zawali pod wlasnym ciezarem i cale szczescie ze czasy
            wladzy sprzedajnego Szarawarskiego sie skonczyly.

Dla Czestochowy przejecia Huty przez Mittala bylo smiertelnym zagrozeniem, cale
            szczescie ze w obliczu zagrozenia pojawili sie nowi liderzy i nie dali sie tak
            wyrolowac jak ci z PHS.

Wszystko zmierza wiec ku zakonczeniu zgodnie z interesami huty i Czestochowy -
            krok po kroku i nieublaganie dlatego bo hutnicy nie dadza sie juz wyrolowac.
            • Gość: Ciekawe czemu Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 23.06.05, 23:16
              już ludzie na Hucie sie boją...
              • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 07:39
                moze dodaj ,ze boja sie biurach.Skad masz takie rewelacje? Znowusz zaczynasz
                rozsiewac plotki - czego maja sie bac? No chyba ,ze ktos boi sie pracy, bo jak
                sie mialo ciepla posadke z ladna pensja , a teraz trzeba bedzie zakasac
                rekawy... Ale spoko przyjmiemy wszystkich na produkcje ,ludzi u nas potrzeba.Z
                tego co jeszcze dzisiaj slyszalem to ludzie maja obawy, zeby ministerstwo nie
                wywinelo jakiegos numeru.Wszyscy czekaja na final sprzedazy.Wyjdz do ludzi ,a
                nie rozsiewaj leki kolegi z za biurka.
                • Gość: Ciekawe ile razy Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 08:04
                  mam powtarzać, że nie pracowałem ani nie rpacuje na Hucie.
                  Szkoda, że najwiecej cwanaiczków było zawsze z biurowca za Donbasem, więc to
                  zwykli ludzie się boją.
                  • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:48
                    Ale jak pisales czesto ja odwiedzasz.Niby po co? Interesik sie konczy i portkami
                    trzesiesz?Czy moze zwiedzasz? Tylko zeby wejsc na teren huty potrzeba
                    zezwolenia.Pierwszy lepszy z ulicy nie wejdze.To co nie masz zaleznosci od huty,
                    nic jej nie sprzedajesz i nic od niej nie kupujesz? To po co sie petasz po
                    naszym zakladzie?
                    • Gość: Misiu, po Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 12:47
                      pierwsze nie twoim po drugie nie powinno cie interesować po co tam przebywam,
                      naszczęście rzadko bo jak myśle u kilkdziesięciu cwaniaczkach z Huty to mi
                      niedobrze.
                      • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:08
                        A wlasnie ,ze powinno mnie to interesowac i wszystkich czytajacych twoje
                        posty.No uswiadom wszystkich dlaczego rozsiewasz plotki i robisz zamet.I w brew
                        interesom huty rzucibys nas w szpony mintaja.Twoja obecnosc na terenie huty ma
                        duzo wspolnego z twoimi pogladami.Jak sie wstydzisz to nie musisz odpowiadac,
                        kazdy wyrobi sobie opinie o tobie sam.A i jeszcze jedno Misiu - jak nie jestes
                        pracownikiem huty to daruj sobie i nie decyduj o naszym losie.A jak ci tak
                        niedobrze w naszym srodowisku to nikt cie na hute nie zapraszal i juz wiecej sie
                        tam nie musisz pokazywac.
                        POZDRO ;-)
                        • Gość: Przeszkadza mi Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 14:25
                          tylko grono cwaniaczków i śmieci takich jak ty i twoi kumple, niestety wszędzie
                          jacyś sie znajdą.
                          O losach Huty zadecydowało 100 osób w Poraju a nie ponad 5 000 załogi...
                          a jaki będzie ten los wkrótce sie dowiesz jesli nadal nic nie widzisz.
                          • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:45
                            lol 100 osob ,a liczyles ich?Moze nie wiesz ,ale byly na wydzialach robione
                            rozeznania jaka jest opinia zalogi nie tylko co do inwestora, ale i samego
                            pakietu.Tylko M.W. darowal sobie zbieranie takich informacji, bo on wie
                            najlepiej co jest dobre dla niego;-)
                            No co udezyc w stol ,a nozyce sie odezwa? Nerwy nie wytrzymaly, bo uslyszales
                            prawde? Czy twoim jedynym argumentem sa wyzwiska? Nie dziwi mnie to ,tego sie
                            wlasnie spodziewalem po tobie i nie zawiodles mnie.
                            • Gość: Po mnie ? mówisz Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 15:08
                              jakbyś mnie znał.
                              Szkoda, że przez ciebie przemawia nienawiść do jednego tylko człowieka, dodaj
                              że jest on odpowiedzialny za grudniowe tsunami w azji południowo wschodniej i
                              głód w afryce.
                              Widzisz, co do kupna to sobie donbas może obiecać i 5 mld na pakiet, zobaczymy
                              ile da naprawde, skoro dał jakieś lipne gwarancje.
                              Zobaczysz, że wkrótce powstanie komisja w tej sprawie.
                              A ty dalej sobie pisz o mintaju itp, bo nie rozumiesz jednej sprawy, ale to
                              twój problem.
                              • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:25
                                Przezemnie przemawia nienawisc? A czym ci ublizylem? Ja sie modle za ciebie.
                                A co do gwarancji to powiedz jakie to one sa - o wszystko wiedzacy.A komisja to
                                powstanie dla PHSu i ja bede mial racje, bo ty do tej pory tylko potrafisz lac
                                wode.I nie pisze o mintaju, tylko o naszej hucie, a ze on sie zaczail na nia to
                                musialem pokazac jego oblude.No i musze ci przyznac racje, jestem taki ciemny,
                                ze nie rozumie jednej sprawy, a swoja droga ty nie rozumiesz kilku spraw, ale to
                                twoj problem.
                                • Gość: No tak, mnie nie Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 15:32
                                  ubliżyłeś, za słaby jesteś żebym przejoł się twoimi słowami.
                                  Gwarancje są takie jak pisałem, czyli nie pokrywające całej ceny Huty, zadzwoń
                                  do kolegów, masz podobno informacje z pierwszej ręki.
                                  Narazie się donbasowi polowanie udało, żeby kupić dobry zakład za darmo.
                                  Przykro mi , że nie rozumiem twojej manii wielkości i tego, że co skoro donbas
                                  daje coś czego nie ma to jak moge smieć twierdzić że nie ma.
                                  Ehhh, przykre ale nie bedzie mi żal upadku Huty.
                                  • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 16:33
                                    Jakbys sie nie przejmowal to bys nie odpisywal.
                                    Gwarancje bankowe na zapłatę pełnej ceny: 1,252 mld zł - problemy z czytaniem ?
                                    Znowusz lejesz wode, tak samo jak wtedy kiedy twierdziles ,ze nie przebili ceny
                                    mintaja.Uzywasz polslowek i niedomowien tak samo jak K.Wojewodzki - to jest
                                    sprytne ,ale prymitywne.A tak reasumujac to dla mnie mogliby splacic tylko
                                    panstwo banki malo mnie interesuja i tak sa zagraniczne to ich problem, dostaja
                                    o wiele za duzo.Po pierwszym przetargu mialyby 1/3 tej sumy, gdyby nie przekret
                                    pana Sz. - chyba wiesz o czym mowie - prokuratura juz konczy sprawe.
                                    • Gość: Po g.. wciskasz Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 17:23
                                      kit, który podaje wyborcza.
                                      Jeśli masz info z pierwszej ręki to wiesz jaki przekręt ma miejsce od kilku dni.
                                      A czym mam się przejmować? tym że wylecisz na bruk i 5000 ludzi też? po mnie to
                                      spływa, sami na to pozwolili.
                                      Takie pytanie, kto jest wkońcu właścicielem Huty? wójcik czy ty z kolegami? bo
                                      jak nie zarzucacie (co ciekawe tylko i wyłącznie jemu) jakieś dziwne możliwości
                                      co do wpływu na sprzedaż Huty to obwołujesz siebie i koleżków jako wyrocznie i
                                      jedynego właściciela Huty mogącego o niej decydować.
                                      • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 20:34
                                        No i znowusz brak argumentow tylko obelgi.Wez sobie moze relanium.Ty juz sie o
                                        hute lepiej nie martw, bo widze ,ze to szkodzi twojemu zdrowiu.Podjalem ostatnia
                                        probe rozmowy z toba ,ale widze ,ze poza obrazaniem, oklamywaniem i mataczeniem
                                        na nic wiecej cie niestac.Przykro ,ze sa ludzie ,ktorzy maja taki plytki
                                        stosunek do innych i nic poza czubkiem swojego nosa nie widza.
                                        Pozostaje miec nadzieje, ze laska Boza cie oswieci i zrozumiesz jaki blad
                                        popelniles i to nie w kwesti mintaj czy Donbas tylko jak traktujesz innych ludzi.
                                        POZDRO;-)
                                        • Gość: Ludzi traktuje Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 23:48
                                          dobrze, ale tylko ludzi...
                                          • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 14:57
                                            No tylko na ublizanie cie stac,wychodzi sloma z butow.Braklo amonicji?
                                            Zawsze strzelales slepakami, a teraz nawet tego braklo.
                                  • Gość: xx Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.icis.pcz.pl 24.06.05, 16:53
                                    Stoje z boku o tyle ze nie ejstem z Huty. Natomiast jako Czestochowianina los
                                    Huty bardzo lezy mi na sercu. To jest jedyna podstawa do moich ocen.

Tez kiedys (jeszcze przed I przetargiem) mialem watpliwosci co do Donbasu.
                                    Stopniowo wszystko sie wykrystalizowalo i ciesze sie ze pracownicy Huty
                                    zatrzymali mintaja. Nie dali soba pomiatac i zawalczyli o swoja przyszlosc -
                                    Czestochowa pokazala ze drugi raz nie tak sie tak "zrobic w konia" jak z
                                    wojewodztwem.

A do tego sledzac wystapienia aZygi i innych z jednej strony, ktorzy
                                    wystepowali z otwarta przylbica, a tego drugiego osobnika o 100 twarzach,
                                    moglem wyrobic sobie jednoznaczna opinie o kompetencji, uczciwosci i
                                    elementarnej kulturze obu stron. Powiem jedno - w zyciu nie chcialbym miec do
                                    czynienia z kims takim jak ten 100-glowiec, w przeciwienstwie do ludzi
                                    walczacych na tym forum o dobro Huty - aZyga, jack itd. To sa normalni
                                    zdrowomyslacy i uczciwi ludzie.

Moje doswiadczenie zyciowe podpowiada bowiem - wystrzegaj sie ludzi sliskich i
                                    falszywych.
                                    • Gość: Cieszę się, że jes Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.06.05, 17:19
                                      teś rozsądny i nie ufasz donbasowi i jego przydupasom w Częstochowskiej Hucie.
                                      • Gość: xx Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.icis.pcz.pl 24.06.05, 17:29
                                        Romawiasz sam z soba bo nie rozumiem kogo masz na mysli ? Chyba juz zaczynasz
                                        rozmawiac sama z soba.
          • Gość: lunch Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 09:29
            Dobrze, że nie ze Szwajcarii, bo stamtąd to jeszcze można niezłą kasę
            wyciągnąć. Wystarczy podpisać się np. jak Göring.
    • Gość: Członek solidarn. HUTA SPRZEDANA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 07:37
      głupie głupoty piszecie PANOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 ZDROWIA ŻYCZĘ
      (O ROZUM ZA PÓŹNO?)
      • Gość: aZyga Re: HUTA SPRZEDANA,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 07:41
        Członek solidarn. do kogo to bylo? Do wszystkich ?
    • Gość: były pracownik Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 08:05
      no i bardzo dobrze - tak jak wczesniej pisałem trzymam kciuki za hutników,
      zastanawiam się tylko czy Sz.P. M.W. znowy bedzie chciał sie otruć - tak jak to
      miało miejsce po pewnych wyborach ( w pierwszej wersji wyników nie dostał się
      do sejmu) ??? A tak na poważnie - ERA FLIPÓW , FLAPÓW i panów MW już się
      skończyła !!!nareszcie.
      Nie mogę się już doczekać hardplastów z HSC w ciągłej sprzedaży, a wiem że to
      jest spora konkurencja dla RAEX'ów, Hard'oxów i innych.
      Ale mam jeszcze tylko jedno pytanie do obecnych pracowników HSc i spółek - czy
      ktoś wkońcu rozliczy upadek pierwszej i najbogatszej spółki (kiedyś 5 w
      polsce) ??? Zainteresowani wiedzą o co chodzi. Nie to że się czepiam, ale
      odpowiedzialni za to ludzie nie powinni miec już miejsca w nowej HSC.

• Gość: lunch Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.05, 09:35
        Przyszło mi do głowy coś w zasadzie śmiesznego - tylko jedna partia obiecuje
        rozliczanie takich rzeczy, choć wcale jej nie popieram. No bo jak popatrzę na
        Giertycha...
    • Gość: handlarz blachami Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 08:08
      a czy sposób zakupu np. blach też się zmieni ??? czy ukryte dopłaty do
      poprawnego załadunku blach np.kawałkowych znikną ??? i niechodzi mi tu o
      dopłaty za załadunek które są w cenniku - chodzi mi o te ukryte opłaty !
      • Gość: upa No to mata pozamiatane IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 24.06.05, 08:35
        baranki
      • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:59
        Jak tylko cos Ci sie uda kupic ,to pewnie nie bedzie tych doplat.Bo juz nie
        bedzie tak latwo kupic, to wszystko juz ma odbiorce, ale zawsze mozna probowac.A
        nawiasem mowiac ,pewnie pracownicy lepiej skalkulowali cene i uwazali ,ze jest
        za tanio ;-)
        Bo gdyby nie bylo to kupilbys gdzie indziej - prawda ?
    • Gość: c12h22o11 Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.idea.pl 24.06.05, 08:51
      /mitall/...ten brudas co sffiente krowy w bobmaju
      ganial.....heheheheheh.../...musi sie obejsc smakim..../..juz niema czego
      ..rozpiepszyc....hehehehehehehhe
      w tym kraju NIC qwa niemoze byc normalne/....zawsze sie znajdą jakis
      zmutowane debile i kretyni co wazniejszym dla nich priorytetem jest
      ...jakis ..cfanaiakz kasa a nie wlasne spoleczenstwo i obywatele....
      NIECH ZYJE .... DONBAS..!!!1 HEHEHEHEHEHEHHEHE,,,,NA POCHYBEL ZDRAQJCOM
      I SPRZEDAWCZYKOM....;]]]]..
      • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:53
        NA POCHYBEL !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Bierny Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 12:57
          aZyga.Chcę ci powiedzieć,że od początku walki o naszą hutę czytałem forum
          gazety.Nie brałem udziału w wymianie opini .Uważnie śledziłem Twoje
          wypowiedzi.Byłeś i jesteś najlepszy.Jeżeli możesz to przedstaw się bo warto
          preferować tych,którzy umieją i chcą walczyć o interesy robotników.Pozdrawiam.
          • Gość: jaCk Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.pkobp.pl 24.06.05, 13:19
            Internet to jest miejsce, które zapewnia ludziom anonimowość i tak powinno
            zostać ! Jak chcesz sie zkimś spotkać to musisz zrobic to indywidualnie dając
            do sibie namiar. Posty aZygi zawsze były trafne i rzeczowe ! I mam nadzieję, że
            takie zostaną !
            Powodzenia dla Częstochowy !
          • Gość: aZyga Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:32
            Bierny ,JaCk ma racje, a poza tym nie chodzi mi o slawe i rozglos i nawet nie
            smialbym przypisywac sobie jakis zaslug.Bez pomocy Ullisesa,JaCka,Jagryfa,
            Wojownika i innych, oraz osob dostarczajacych mi sprawdzonych informacji nic bym
            nieznaczyl.Zreszta nigdy sie nie ukrywalem i osoby, ktore wchodzily w rozmowie
            ze mna na temat forum o hucie zawsze mogly poznac mojego nicka, co nie znaczy
            ,ze mam nosic transparenty z nim na plecach;-) Byla okazja ,aby poznac sie
            osobiscie (zostawilem na forum adres email) i w spokoju przy piwku porozmawiac -
            musiales go przegapic.
            Dzieki za mila opinie, ale pamietaj jednostka nic nie znaczy.
            POZDRO
            • Gość: Bierny Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:39
              "Razom nas bohato
              Nas ne podołate" -jak w ukraińskim przeboju pomarańczowej rewolucji!
              Trzymaj rękę na pulsie aZyga.Mam nadzieję ,że kiedyś jednak wypijemy wspólnie
              małe z pianką.
              • Gość: c12h22o11 Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.realestate.net.pl 24.06.05, 16:04
                zyga/jaCK/...tak3 mac..../...macie racje...!!!! forum powinno byc
                WOLNE/WOLNE/WOLNE/....przeciez oto walczyli tacy/..jak posel MW..hehehh..i
                inni wyciongajonc 2 palce w znak/V/.. do gory/..a teraz co chca nam
                zamknac pyski ..i niedawac prawa WOLNEGo
                glosu..../wrrr//wrrr..wrrr/.....oni maia monopol na /madrosc/...NIKT
                INNY.../..A CO DO huty/...mam nadzieje ...ze anreszcie to cale gooofno
                siem skonczy/....koniec qwa przepychanek i sprzedawania nas..bez wiedzy
                naszej za psi grosz/.....wole tyrac u /ukrainca/..niz byc 11 kastom
                w hindusa..../..a co dziwne/...??? chce tego 95 % zalogi ...!!! i kto
                tu ma racje..??? ..to widac...!!
    • Gość: jarek30 DONBAS wspiera RAKÓW !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 18:24
      I TO Z GESTEM JAKIEGO NIE SPODZIEWAł sie nikt za awans do III ligi RAKÓW
      dostanie premie w wysokość 100 tyś zł PLN to fakt !!! i obiecują ze to nie
      koniec :-))
    • Gość: a...a Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:36
      Cały czas śledzę forum-"znam" wszystkich z ników. Byliście dla mnie podporą kiedy
      przychodziło zwątpienie, że nie wejdzie Donbas. Dziękuję wszystkim bardzo
      serdecznie, trzymam kciuki za Was i za słuszną sprawę. Myślę, że teraz będzie
      już dobrze - PORAJ pomógł i ta "setka rozwścieczonych" hutników- odmeldowuję
      swoją obecność tam...Ale bardzo proszę nie zapominajcie o Hucie nawet póżniej -
      PISZCIE!!!To pokrzepia i dodaje sił innym! Trzymajcie rękę na pulsie, informujcie,
      agitujcie za obaleniem dyktatury M.W. Jesteście siłą dla bardzo, bardzo wielu
      pracowników. Pozdrawiam Was WSZYSTKICH!
      P.S. Pani Elizo dla Pani Wielki ukłon.
    • Gość: zzz Re:Miła nowina IP: *.darkstar.pl 24.06.05, 20:11
      W dniu dzisiejszym do siedziby klubu KS Raków Częstochowa przyszedł faks
      podpisany przez przedstawiciela Związku Przemysłowego Donbasu w Polsce,
      Konstantego Litwinowa. Identyczne pismo drogą mailową dotarło również do
      redakcji strony.

Wiadomości zawarte w owym piśmie na pewno ucieszą grono sympatyków Rakowa.
      Poniżej można przeczytać najważniejsze rzeczy przekazane przez przedstawicieli
      Donbasu.

STO TYSIĘCY ZA TRZECIĄ LIGĘ

Przed meczem barażowym KS Raków Częstochowa z Koszarawą Żywiec o prawo gry w III
      lidze prezes Związku Przemysłowego Dobasu Siergiej Taruta ufundował nagrodę w
      wysokości 100 000 zł (sta tysięcy PLN) jako nagrodę dla klubu z Częstochowy w
      przypadku awansu klubu do III ligi.

- Związek Przemysłowy Donbasu finalizuje właśnie procedurę zakupu Huty
      Częstochowa - mówi Konstanty Litwinow, przedstawiciel ZPD w Polsce. - Jest dobrą
      tradycją firmy, że wszędzie tam, gdzie ma zakłady, wspiera lokalne kluby
      piłkarskie. Mamy nadzieję, że tak będzie również w Częstochowie. Dzisiejsza
      decyzja, to tylko zapowiedź przyszłej współpracy.(...)

www.rakow.com.pl oficjalna strona RAKOWA
    • Gość: jaCk Re: Sprzedaż Huty Częstochowa IP: *.net-arena.pl 25.06.05, 12:59
      Trochę informacji dla zwolenników i przeciwników Donbasu !

Donbas od lat gra w pierwszej lidze

Siergiej Taruta
      Jeśli chodzi o proces przetargowy w sprawie Huty Częstochowa, to jesteśmy w
      połowie drogi - rozmowa z Siergiejem Tarutą, przewodniczącym Rady Dyrektorów
      Związku Przemysłowego Donbasu

Po dwóch latach bojów o Hutę Częstochowa udało się Związkowi Przemysłowemu
      Donbasu dopiąć swego. Wszystko wskazuje na to, że to Pański koncern wygrał
      przetarg i zostanie inwestorem częstochowskiego zakładu. Podczas poprzedniego
      przetargu wiceminister skarbu Andrzej Szarawarski uzasadniając wybór koncernu
      LNM stwierdził: "gramy z wyższą ligą w metalurgii, a nie z jakimiś
      przypadkowymi inwestorami". Nie czuł się Pan poniżony słuchając tej wypowiedzi?

- Jeśli chodzi o proces przetargowy, to jesteśmy w połowie drogi. Podpisaliśmy
      pakiet socjalny ze związkami zawodowymi i parafowaliśmy umowę o przejęcie
      zakładu z Towarzystwem Finansowym Silesia i Hutą Częstochowa. Osiągnęliśmy
      porozumienie we wszystkich kwestiach. Procedura nie została jeszcze zamknięta,
      choć spodziewam się, że nastąpi to już niebawem.

Hutnikom zaproponowaliśmy dziesięć lat gwarancji zatrudnienia, podwyżkę
      wynagrodzeń, bonus prywatyzacyjny, indeksację płac o wskaźnik inflacji oraz
      nagrody świąteczne w wysokości 10 proc. średniej płacy w hucie. Na pakiet
      socjalny inwestycyjny wydamy ponad około 120 mln euro.

Natomiast jeśli chodzi o tamtą wypowiedź pana Szarawarskiego... No cóż, bardzo
      chciałbym go zaprosić na sfinalizowanie transakcji sprzedaży huty. Myślę, że
      byłaby to dla niego pewna lekcja, a nawet nauczka, że nikogo nie można
      lekceważyć. Na pewno minister Szarawarski nie miał racji, kiedy bezpodstawnie
      próbował dzielić graczy ubiegających się o częstochowską hutę. Myślę, że było
      to emocjonalne podejście do uczestników przetargu, wynikające raczej z
      niezrozumienia sytuacji na stalowym rynku. Związek Przemysłowy Donbasu - i
      myślę tu nie tylko o ukraińskich hutach - od lat jest pełnoprawnym uczestnikiem
      światowego rynku stali.

My od lat gramy w pierwszej lidze metalurgii. Prywatyzacja każdej branży, nie
      tylko hutnictwa, powinna być zgodna z interesem państwa. Uważam, że nasza
      oferta była i jest bardziej atrakcyjna w porównaniu do ofert konkurentów. I to
      z wielu powodów. Po pierwsze nie grozi monopolizacją rynku. A to oznacza, że
      nie będzie tylko jednego gracza. Z punktu widzenia rynku taka dywersyfikacja
      jest o wiele bardziej korzystna. Po drugie, trzeba mieć na uwadze fakt, iż
      uzyskamy efekt synergii z racji dostaw surowców. Jest jeszcze jedna istotna
      sprawa. Mamy podobną mentalność i dlatego proces adaptacji będzie łatwiejszy.

Związek Przemysłowy Donbasu planuje w Hucie Częstochowa zwiększenie produkcji
      oraz realizację nowych inwestycji, które mają umożliwić częstochowskiej hucie
      ekspansję na nowe rynki. Skąd u Pana ta pewność odniesienia sukcesu? Przecież
      koniunktura na stal słabnie.

- Stalowy rynek ma kłopoty, to fakt. Jesteśmy na etapie kolejnego kryzysu,
      związanego z nadprodukcją. Z drugiej strony mamy do czynienia z dość istotną
      zmianą światowego bilansu produkcji.

W tym roku Chiny wyprodukowały ponad 300 mln ton stali, przy stosunkowo niskich
      kosztach. I jeśli wcześniej Chiny były znaczącym importerem, to teraz stały się
      eksporterem netto. Tym samym stały się niebezpiecznym graczem na światowym
      rynku stali. Dziś światowe koncerny borykają się z nadprodukcją, nadmiernymi
      zapasami, których redukcja nierzadko zajmuje dwa, bądź trzy miesiące. Niektóre
      firmy wstrzymują produkcję m.in. z powodu rosnących cen surowców.

Generalnie na rynku nastąpił spadek zapotrzebowania na stal. Podobna sytuacja
      ma też miejsce na Ukrainie, gdzie produkcja stali spadła o pięć milionów ton.

Natomiast, co do Huty Częstochowa... Naszym zadaniem będzie wypracowanie w tym
      zakładzie takich mechanizmów, które umożliwią obniżenie kosztów produkcji. W
      ciągu dwóch-trzech lat zamierzamy podwoić produkcję blach stalowych - z 0,6 mln
      do 1,2-1,3 mln ton - wytwarzanych obecnie przez Hutę Stali Częstochowa, spółkę
      dzierżawiącą zakład od Huty Częstochowa. Chcemy też rozpocząć produkcję stali
      chromowanej jakościowej i podwoić produkcję rur kutych walcowanych bez szwu do
      100 tysięcy ton.

Mamy szczegółowy plan restrukturyzacji tego przedsiębiorstwa, którego
      realizacja zapewni mu rentowność. W pierwszej kolejności zaczniemy od
      modernizacji oraz inwestycji. Na inwestycje podnoszące konkurencyjność huty
      zamierzamy przeznaczyć 118 mln euro. Na pewno część surowców i energii będziemy
      kupować na Ukrainie po konkurencyjnych cenach. Dzięki temu znacznie zredukujemy
      koszty.

Szarawarski oczywiście przyjedzie na uroczystość podpisania umowy sprzedaży
      Huty, bo co jak co kasę wziął, a za darmo można jeszcze sie na jeść i napić !
      Tego nasz wspaniały były wiceminister nie może opuścić ! No, chyba, że
      przeszkodzi mu w tym prokurator ! Bedzie miał okozję sprawdzić, czy stalowe
      kraty w polskich więzieniach są wytrzymałe !

Dp zobaczenia pod koniec lipca !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka