Dodaj do ulubionych

Brońmy się przed MPK....................

14.07.05, 11:41
Jak można tak traktować WŁASNYCH KLIENTÓW...............
Gdziekolwiek nie wejdziesz,już biegnie obsługa ,i pyta w czym może pomóc.....
Już nie cuchnie papierochami,a wręcz przeciwnie ........
Reklamacje załatwiane szybko i sprawnie(przynajmniej niektóre)......
...................A MPK..................
Dno, pogardliwe traktowanie pasażerów, upakarzające praktyki (pierwsze
drzwi),pozamykane okna oblepione ciemnymi reklamami,no i wymóg odcinka
renty!!!!!!!!!.............
Zapytuję.......... EUROPEJCZYCY??????????????????????
Skandal.....................
Kto tam pracuje, KTO PODEJMUJE DECYZJE.......... NEANDERTALCZYCY?.........
I jeszcze ceny....... podwyższają.................
Za towar wybrakowany , ceny się opuszcza................
Wspólnym głosem..................................
UWOLNIĆ PRZEWOZY, WPROWADZIĆ KONKURENCJĘ
Ruda
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Brońmy się przed MPK.................... 14.07.05, 11:49
      Popieram.

Apel do polityków - jeśli któryś z was chce mieć mój głos to proszę wprowadzić w
      Częstochowie konkurencję - taką z prawdziwego zdarzenia, a nie pięc nysek "na
      odwal się".

Jeśli żaden polityk się za to nie weźmie to podczas wyborów pójde np. na piwo
      czy na wycieczkę rowerową i tyle zobaczycie mój głos :-)

CHWDMPK.

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: Kasia Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 11:59
        wPISUJMY TU SIĘ WSZYSCY POPIERAJĄCY PROPOZYCJĘ.Uważam że żle się dzieje w Czewie
        w kwestii transportu pasażerów. Kasia
        • Gość: Szczęki Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.111.inds.pl 14.07.05, 13:21
          W Nyskach chodziaż masz otwierane okna i miejsce siedzące.
          • Gość: MAJA Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:50
            Dosc ze brud i smrod w tych autobusach to jeszcze ci nieuprzjmi czy wrecz hamscy kierowcy traktujacy nas pasazerow jak zlo konieczne .Kazdy z nas moglby mnozyc tego rodzaju przypadki. Jechalam ostatnio linia 25 jak kierowca z kolega dyskutowali nad zasadnoscia przyznania im podwyzki ktora nastapi wraz z z podwyzka nam pasazerow cen biletow . Jezeli za tak wykonywana prace firma chce nagradzac kierowcow to juz nic nie jest mnie w ty miescie zdziwic.
            • Gość: Menel Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:04
              A ktos keidys probowal placic za bilet kierowcy autobusu lub tramwaju czesciowo
              w zlotych monetach?Toz to grozi smiercia!!!
              • Gość: Aga Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 14:10
                Nigdy nie kupuję biletów u kierowcy.Być może kiedyś będę zmuszona do tego(np.
                z braku kiosku)ale teraz unikam tego jak ognia.Z przyczyn wiadomych:(
                • Gość: Corka Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:46
                  a kto zarabia na dodatkowych oplatachj za bilety sprzedawane przez
                  kierowcow???????

ONI SAMI widzialam na wlasne oczy jak kierowca na Krakowskiej vis a vis
                  Elanexu wyskoczyla z autobusu .........i kupowal bilety w kiosku, ktore na
                  nastepnym przystanku sprzedawal juz drozej.

A kasa fiskalna GDZIE???????

ja sie tylko pytam

NO CO zapytac nie wolno???????

Uffff dobrze ze rzadko korzystam
                  • Gość: Elzbieta Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 17:59
                    Przyłączam się do przetargu Kto chce mój głos niech zadeklaruje wprowadzenie
                    konkurencji i zmany w zarządzaniu MPK.O tym co tam jest złe wpisalismy całe
                    strony.
                    • Gość: Elżbieta Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:01
                      Wątek potwierdzjący forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26413257
                      • Gość: Ruda Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:08
                        Teraz musimy usilniestać i podbijać , żądać wyjaśnień .............
                        • lookas.prv.pl Re: Brońmy się przed MPK.................... 14.07.05, 20:08
                          Co by było gdyby prezesem MPK była kobieta?

Rudo? Elżbieto?

Zgłoście dyskryminację i już mamy nowego - LEPSZEGO prezesa - podjęłybyście
                          takie zadanie?

;-)

www.lookas.prv.pl
                          • Gość: Corka RUDA NA PREZESA !!!!.................. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:15
                            Proponuje chociaz na probe
                            Ruda na Prezesa MPK.

Zaraz by były wesole, czyste i pachnace autobusy.
                            A kierowcy by stali w ogonku do przyjecia.
                            Bylaby kultura i porzadek.

Ruda na probe a potem na stale.

Ale chyba Wr...... nie dopusci do takiego mezaliansu?????

no i mamy po staremu
                            • lookas.prv.pl Re: RUDA NA PREZESA !!!!.................. 14.07.05, 20:27
                              Musimy walczyć...

www.lookas.prv.pl
                              • Gość: Elżbieta Re: RUDA NA PREZESA !!!!.................. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 20:40
                                Dzięki za zufanie ale ja w innej branży nieźle sobie radzę. A co do
                                internetowego wyboru to popieram kandydaturę Rudej
                                Zresztą kto to weźnie gorzej nie będzie Czyli może być tylko lepiej.
                                Konkurencja bardzo by pewne rynkowe mechanizmy przyśpieszyła Ale poczekajmy.....
                    • Gość: xkx Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.org / *.org 17.07.05, 09:20
                      Przez najblizszy rok nie zmieni sie nic i to ja gwarantuje a dalej to juz
                      zalezy od tego kto dojdzie do wladzy problem w tym ze MPK ma doskonale
                      zorganizowany lobbing tak po jednej jak i pod rugiej stronie wiec obawiam sie
                      ze niepredko ktos sie zdecyduje na wprowadzenie konkurecji dla MPK choc musze
                      przyznac ze pod koniec swoich rzadów poprzednia ekipa taki projekt rozpoczela
                      wprowadzac w zycie. Ale nie zostal on dokonczony jedynie co pozojstalo po nim
                      to zmiana ukldu lini autobusowych z kiepskiego na jeszcze gorszy i doprowadzen
                      do tego ze na niektorych odcinkch linie dubluja sie na 95% swojej dlugosci (18
                      i 33 + 11) jaki to mam sens tego niewiem. Wiem jedno jest chaos i nikt niema
                      pomyslu co z tym zrobic wiec wszyscy udaja ze nic zlego sie nie dzieje.
      • Gość: jezu....... brońmy sie przed głupcami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 21:04
        jak chcesz "wprowadzić"? siłą? nakazem? jesli uwazasz ze to dobry interes kup
        pare autobusów i działaj!!!!!
        • t3d1 Brońmy się przed MPK.................... 14.07.05, 21:18
          Ehm w niedziele zbliza sie kolejny mecz Włókniarza niedziela godzina kolo 16
          autobus 13 oczywiscie niskopodlogowy szyby nie da sie uchylic ludzi po dziurki w
          nosie jak szproty w puszce i jak w takim autobusie jechac :/ Idioci nie pomysl
          zeby poscic jakiegos "ogora" duzo wiecej ludzi sie zmiesci i luzniej bedzie nie
          bo po co lepiej malego ludzi po cholere drzwi sie nie domykaja jeszcze kilka
          razy tak pojedzie i bedzie po drzwiach kolejny wydatek na remont :| szkoda slow
          !! ja na nikogo nie glosuje bo nie ma sensu i obiecuja obiecuja a gofno robia :D
        • lookas.prv.pl Re: brońmy sie przed głupcami 15.07.05, 00:14
          A co? Nie na rękę Ci jest taka opcja? Boisz się czegoś?

Ja nie muszę nic robić - firmy same przyjdą i jeszcze będą dziękować - tylko
          trzeba im to umożliwić poprzez zmianę całej komunikacji w mieście.

www.lookas.prv.pl
          • Gość: Corka Ruda Ruda Ruda.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:57
            na prezesa!!!!!!!!!!1

trzeba przewietrzyc MPK od srodka.

Jak wygram w Totka to kupie ze 2 autobusy w Anglii
            Bedzie frajda i atrakcja. tyle ze na naszch koleinach moga sie obalic hahahhaa

LUKASKU..... boja sie chyba ci co maja cieple posadki w MPK

hahhahhha

www.storex.strefa.pl
            • lookas.prv.pl Re: Ruda Ruda Ruda.......... 15.07.05, 11:01
              A i niech się boją!!! O to chodzi!

Drżyjcie!

www.lookas.prv.pl
      • Gość: G Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: 213.199.204.* 17.07.05, 03:18
        lepiej ldż na piwo, tam przed dworcem, wiesz gdzie....
        • lookas.prv.pl Re: Brońmy się przed MPK.................... 17.07.05, 10:00
          Ale ci gul skacze.

www.lookas.prv.pl
        • Gość: G Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: 213.199.204.* 25.07.05, 21:48
          to do lookasa
    • Gość: motylek Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:57
      iwonnkaa Jestem absolutnie ZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Ruda :o) R Szanowni Państwo.... :o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:29
        Jakże mi miło..................
        Ale nie można być prezesem dwóch spółek...............
        Qurna trza rozejżeć się po kadrze.................
        Może kogoś?awansować?!!!!!!!!!!!!!!!!!

I GOTOWAM DO DZIAŁANIA..................
        A CO!
        POMOŻECIE?..............................
        Ruda bardzo ważna :)
        • iwonnkaa Re: R Szanowni Państwo.... :o) 15.07.05, 11:42
          Acha i będą potrzebne piękne panie..........
          By teściować kierowców.........
          Drżyj Chamie-zMPK.............
          bĘDZIESZ PRZETEŚCIOWANY I już
          Ruda
    • Gość: Ala Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:52
      Ja jestem z Częstochowy ale mam przyjemność korzystania z przewozu PKS
      Częstochowa, uważam że kierowcy pracujący w tej instytucji to bardzo uprzejmi i
      grzeczni Panowie.Z wyjątkiem kilku starszych, którzy mają humory wynikające z
      ich wieku.Obserwując ich zachowanie do starszych osób jest bardzo pozytywne,
      nie raz byłam swiadkiem,kiedy to kierowca wysiadał z samochodu w celu
      udzielenia pomocy osobom starszym nie mogącym wejść samodzielnie do autobusu.
      Godne pochwały.
      • iwonnkaa Re: Brońmy się przed MPK.................... 15.07.05, 12:23
        To jednak można z kulturą.............?
        Bo przyznam szczerze mam sąsiada z PKS..........
        Qurde lubię Go .......ale....no znam Jego zagrania i polecać nie mogę ..........
        Nie generalizuję, .................
        Pozdrawiam
        • iwonnkaa Re: Brońmy się przed MPK.................... 15.07.05, 17:19
          no to w górę
          • Gość: Paulina Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.flatpla.net 15.07.05, 21:01
            Co masz na mysli mowiąc o tym sąsiedzie tzn mowisz ze rowny gosc , czy nie .Ja
            mam tez bardzo dobrą opinię na temat częstochjowskiego PKS. Kierowcy super,
            uczynni,zawsze wyrozumiali i usmiechnięci.Chciałabym, aby kierowcy MPK brali
            choć trochę przykładu z nich.Powinni się od nich tej kultury nauczyc.
            • iwonnkaa Re: Brońmy się przed MPK.................... 16.07.05, 15:16
              Tak jak ja nie generalizuję , nie czyń tego Ty................
              Mój sąsiad tłumaczył mi, jak trzeba traktować baby za kierownicą i kierowców za
              blisko PKS-u się trzymających.........................
              Uwierz ,,,,,,,,nie chcesz poczytać.........................
              Ot co ................
    • Gość: FOLINA popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!brońmy sie!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:39
      i jeszcze przed KANARAMI......chamskimi,prostakami(aczkolwiek są wyjątki)ja
      miałam do czynienia z tymi pierwszymi.....zostałam potraktowana jak
      przestepczyni mając bilet....!!!!!!!HAŃBA JAKICH WYRZUTKÓW SPOŁECZNYCH
      ZATRYDNIA MPK byłych ubeków i kryminalistów bez krzty kultury którzy z
      przyjemnością wyrzywają sie na ludziach nie szczędząc obelg!!!(to za mało
      powiedziane)ale to długa historia której NAPEWNO NIE PRZEPUSZCZE
      DAREMNIE !!!!!!!!!!!
      • Gość: Corka Ruda Ja z Toba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 08:56
        Grzeczne dziweczynki ida do Nieba
        Ruda idzie gdzie chce

RRRRRRRUUUUUUUDDAAAAAAAAAAAAA

ZABIERZ TEZ MNIE !!!!!!!!!!! juz nie bede grzeczna !!!!
        QURNA nie mozesz tam byc beze mnie !!!!!!!!!1

NIEEEEEEEEEEEEEEE
        • iwonnkaa Re:No to dawaj......................... 16.07.05, 12:22
          Pakuj majtki, i ........................
          No ,nie powiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          Rudzielec
          • tschenstochauer Re:No to dawaj......................... 16.07.05, 15:10
            wchodze do autobusu kupuje bilet czy w takim przypaku moge dostac paragon z
            kasy fiskalnej lub faktore vat i dlaczego kierowca dajac mi bilet za 3 zlote(w
            podmiejskim di qsiat) kaze placic 3,50
            • Gość: mieszczuch Re:No to dawaj......................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 16:16
              W mieście, w każdym mieście są zwyczaje,które stawały się tradycją, a do tego
              trzeba czasu. W Częstochowie za kilka lat tradycją będzie nie otwieranie
              wszystkich drzwi autobusu. W inych miastach ta praktyka jest nie dopomyślenia.
              Powstaje pytanie dlaczego tak łatwo wprowadzić ten zwyczaj w Częstochowie? Moim
              zdaniem dlatego, że mieszkańcy tego miasta /niektórzy/ nie czują się
              mieszczuchami, Oni tylko mieszkają w mieście. Mieszczuch nie pokazuje
              biletu "panu" kierowcy zanim wsiądzie do autobusu, widziałem to w innych
              miastach.
              • Gość: Ruda ReNastępny kamyk do ogródka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:08
                No proszę , i znów wylazło szydło z wora.............
                Tylko dlaczego rencista ma mieć odcinek renty????????????????????????????/
                Na jakiej podstawie to rozporządzenie???????????????
                I dlaczego ma ktoś ponosić karę , za coś o czym niewiedział i co nie mieści się
                w przepisach prawa....................
                BROŃMY SIĘ może jakieś stowarzyszenie lub ..........nie wiem poddajcie
                pomysł........
                Ruda
                • Gość: Laura Re: ReNastępny kamyk do ogródka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 16:43
                  Popieram ,
                  • Gość: Temur Re: ReNastępny kamyk do ogródka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:59
                    Ktoś wspomniał - przypomniał, że bilety sprzedawane w autobusach nie posiadają żadnego dowodu zakupu. Czy przypadkiem nie jest to wielka sposobność do prania brudnych pieniędzy? Tym bardziej, że MPK ma obroty przekraczające te, które zmuszają do posiadania kas fiskalnych (bo chyba jest coś takiego)? Jaka jest odpowiedź?
    • Gość: XENA Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.com / 213.199.204.* 25.07.05, 21:02
      zastanówcie się trochę jak "jacyś tam" ludzie mają wpłynąć na hamstwo kierowcy skoro ten kierowca jest "uprzejmy" w stosunku do swojego szefa!!! oni mogą zmienić ceny i nic po za tym!!! a jest brud i smrod bo ludzie wchodzą tam jacy chcą!!! a jeszcze teraz ci bezrobotni jeżdżą za friko!!! owszem z niektórymi sprawami mogliby (czyli MPK) coś zrobić ale nie wszystko co ludzie wymienili na tym forum!!! ludzie opanujcie się!!! apelujecie do jakiś polityków a oni to mają w du... bo oni nie jeżdża autobusami ani tramwajami!!! idzie im osobiście powiedzieć że mają się zając "drobnymi" sprawami a nie tylko kasa i kasa!!! ale oni nawet tego nie czytają!!! ludzie opamiętajcie się!!! rozumiem że wam może coś nie odpowiadać ale poruszać to (czyli akurat taką sprawę która nie interesuje żadnych polityków) na forum to lekkie przegięcie!!! OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!
      • Gość: Ruda Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 22:35
        Co Ty gadasz, zastanów się .............
        Lepiej myśl jak mówisz, a nie mów co myślisz..........
        A widziałas tu kiedyś odpowiedż jakiegoś polityka?.........
        Kropla drąży skałę ...........
        Boże co Ty wypisujesz????????????
        To TY się OPAMIĘTAJ I nie wypisuj bzdur....................
        Piszesz że smród i brud bo ludzie wchodzą jacy chcą , ło matko buska....
        To ze niechlujni są pasażerowie to niestety prawda, ale na całym świecie są
        brudni, śmierdzący ludzie a w autobusach czysto........
        Nie pozwólmy się upokarzać.............
        A ty idż i pooddychaj świeżym powietrzem..................
        Ruda
        • 19444p Re: Brońmy się przed MPK.................... 28.07.05, 21:45
          Jestem ciekaw czy w tym wieku bedzie można dojechac srodkami komunikacji MPK do
          cmentarza na Stradomiu. Drogi są w dobrym stanie z dwóch stron, natomiast
          przystanki sa oddalone po kilometrze. Może by tak Prezes tez zaczał myslec.
          • Gość: ..... Re: Brońmy się przed MPK.................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 10:10
            Nabrdalik nie jest od myślenia, bo myślenie boli. On od wyższych celów jak
            wszystkie od Wrony.... I mamy to co mamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka