Dodaj do ulubionych

I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI!

• Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:40
      i znow podnoszę w górę ,żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną...
      • Gość: dwa piwa Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:30
        qrde co się dzieje? gdzie ci absolwenci???
    • Gość: ccc Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.server.ntli.net 31.08.05, 21:43
      matura 1999, to byly czasy;)
      pani B.martyka, niezwykla osobowosc, bajer...czy jeszcze uczy?
      no i p.maslikowski...biedny on sam i reszta baby:)
      wkoncu sie go pozbyly
      szkola z tradycjami, tak...czy idzie w zlym kierunku, tego nie wiem...
      no i jeszcze p.puella - salve domina magistra nostra!
      • Gość: x Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:41
        czy Pan Bajer był od informatyki?
        jak nazywała się pani od matematyki, koniec lat 90-tych - niska, ruda?
        • curiosa Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! 25.09.05, 23:07
          p. Wójcik? :)
          A
      • Gość: Ciekawy Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:04
        Maślikowski nie uczy już w Słowaku historii?? Ooooo...od kiedy to? Odejście (?)
        po jakichś większych ekscesach czy spokojnie ( i gdzie ) - coś wiecie?
        • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:28
          czy maslikowski to brat maslikowskiej?
          • Gość: Ciekawy Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:33
            Nie - absolutnie nie brat - tak mu pechowo :-) nazwisko się "spasowało" - a tu
            żadnych koligacji rodzinnych
            • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:14
              Aha... dzięki za odpowiedź .
        • Gość: kaja Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:58
          nie uczy?... to dobra wiadomość... tyaki Dupek powinien ulice zamiatać!
    • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:40
      i znow podnoszę w górę ,żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną...

• Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:24
      i...... wgóręęęęęęęę...
    • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:49
      podciągam.....
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:48
        podciągam i podciągam.......
        praktycznie co drugi dzień... i chyba już nic z tego nie bedzie...... a szkoda !
        czyżby większość absolwentów "słowaka" zrobiło tak zawrotne kariery,jak np.
        Olek Klepacz (?) czy inni ,jemu podobni??? Wyjechali z Częstochowy i dlatego
        nie zagladają na częstochowskie forum gazety???
        wielka szkoda, bo w 2006 roku szkoła obchodzić będzie 100-lecie istnienia !!!
        warto więc "powspominać" ...... chociaż z tego powodu......
        pozdrawiam
        tez "słowaczka".......
        • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:26
          podciągam i podciągam.......
          praktycznie co drugi dzień... i chyba już nic z tego nie bedzie...... a szkoda !
          czyżby większość absolwentów "słowaka" zrobiło tak zawrotne kariery,jak np.
          Olek Klepacz (?) czy inni ,jemu podobni??? Wyjechali z Częstochowy i dlatego
          nie zagladają na częstochowskie forum gazety???
          wielka szkoda, bo w 2006 roku szkoła obchodzić będzie 100-lecie istnienia !!!
          warto więc "powspominać" ...... chociaż z tego powodu......
          pozdrawiam
          tez "słowaczka".......
          • Gość: Bebe Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:25
            Olek mieszka w Częstochowie.
            A ja rzuce słówko mojej mamie. Absolwentka z 80' roku chyba, moze cos ciekawego
            napisze
            • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:07
              Wiem, że Olek pochodzi z Częstochowy i jest absolwentem I.LO
              i nie tylko Olek Klepacz.....
              Popatrzcie ilu absolwentów LO im.Dąbrowskiego sie odezwało... a my?
              co?
              troche wstyd...
              Każdy ma prawo do własnych wspomnień i tych dobrych i tych... mniej dobrych....
              Dlatego proszę , odezwijcie się... piszcie !!!!
              • Gość: :) Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:43
                ...a po lekcjach chodzilismy na frytki do Gucia :) piszcie cos...Absolwenci!!
                do klawiatur :)
    • Gość: ****** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 08:30
      masz rację !
      piszcie "coś" !
      podnoszę !!!
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:09
        podnoszę.....
        • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 02:39
          chyba ja tu rekord pobiję na tym "podnoszeniu"......
          • Gość: Gosc Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:01
            witam!mature zdalam w 2004r i tylko tyle chce pamietac!szkoly nie polecam!z
            calego grona pedagogicznego jest tylko jedna osoba ktora jest ok!serdeczne
            pozdrowienia dla pani profesor Strzeleckiej!!
            • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:29
              tradycyjnie juz ... podnosze
              • Gość: manu Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:56
                OJ!Dawno tu nikt nie zaglądał!!!Zapewne absolwenci-przyzwyczajeni do ciężkiej
                pracy już od początków września ;) -ostro pracują!ABSOLWENCI-ODEZWIJCIE SIĘ!!!
                • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:09
                  manu , dzieki ze mnie wspierasz, bo juz prawie zwatpilem......
                  czy sa tu jeszcze absolwenci naszej szkoly......
                  pozdrawiam
                  • Gość: Jacek 50-lat po maturze IP: *.iop.pcz.czest.pl 20.09.05, 09:07
                    Wiem nieoficjalnie, że maturzystki jednej z klas rok 1955 spotykają się 15
                    października w resteuracji "Badatela" przy ul Dąbrowskiego. Zgłosiło się już 20
                    osób.
                    pozdrawiam
                    Jacek
                    • Gość: mirka Re: 50-lat po maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:58
                      matura 1976. ktos sie znajdzie zeby powspominac?
                      • Gość: ***** Re: 50-lat po maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:55
                        podnosze...
                        niekoniecznie dla tych co sa 50 lat po maturze....
                        mlodsi tez mile widziani !
                  • Gość: absolwencikk Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: 212.160.108.* 25.11.05, 00:17
                    Jestem absolwentem 2002. Wych pani (zaden profesor) mgr kurzak od wf-u
                    dziewczyn. Postać żałosna, szkoda gadać. Na szczescie jeszcze załapałem sie na
                    1 rok pani szlagi co to krążyły wieści, że na jednej lekcji powiedziała uczniom
                    z dumą , że swojego męża douściła do siebie 2 razy i ma dwójkę dzieci. No a
                    poza tym to Masza, postrach, ale dzięki niej ta szkoła jakoś się trzymała.Pan
                    od muzyki, zdajsie krawczyński i niewyjaśniona w końcu afera, sam już nie wiem
                    o co chodziło. Jakbym się mógł cofnąć to nigdy bym się nie zdecydował ponownie
                    na wybór tej szkoły. Podobno conieco się pozmieniało, podochodzili młodzi, ale
                    stary trzon tych pazernych na prezenty na dzień nauczyciela,koniec roku,czy
                    koniec szkoły pozostał.
          • mada54 Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! 29.12.05, 23:13
            Widzę,że wiele osób chciałoby zobaczyć listy absolwentów.Może zaapelujmy o nie
            do Dyrekcji Liceum?
    • Gość: pigalle slowak moja milosc :D IP: 213.213.202.* 20.09.05, 01:09
      ja tam slowaka skonczylam juz dosc dawno, ale wciaz twierdze, ze byly to 4
      najlepsze lata mojego zycia i ze to byl najlepszy wybor, jakiego moglam
      kiedykolwiek dokonac (no oprocz tego, ze zdecydowalam sie urodzic;)z
      rorzewnieniem powracam do tamtych lat i z nostalgia czekam, az przyjda lata
      lepsze od nich, ale jakos nic... i chociaz na koniec porzadnie zalazlam
      wszystkim za skorke (i vice versa)to do konca zycia bede mowic wszem i wobec, ze
      to po prostu zajebista szkola! nauczylam sie tu wszystkiego, czego mi trzeba,
      czyli zycia, a przede wszystkim myslenia; nauczyciele tez sa cool; przesylam
      namietne pozdro dla Lidki i Maszy, u ktorej juz niestety nigdy nie wyladuje na
      dywaniku i ktorej odejscie uwazam za koniec swiata :(((( heheh
    • Gość: mesala prosze nie przychodzic do szkoly w majtkach IP: 213.213.202.* 20.09.05, 01:17
      ja nigdy nie zapomne kultowego powiedzenia Maszy - "Prosze nie przychodzic do
      szkoly w majtkach!", szczegolnie czesto powtarzanego przez nia ciepla letnia
      pora... i nie zapomne jak to w 2002 wywiesilysmy w slowaku z kumpela
      rozporzadzenia o zakazie noszenia majtek w szkole, z pieczatka, z podpisem... i
      pod nimi pudla z prosba o wrzucanie don zbednej bielizny... ale byly jaja...
      • straykot Re: prosze nie przychodzic do szkoly w majtkach 16.05.25, 08:13
        Pamiętam Mesalinę, rocznik tuż przed moim, bardzo charakterysczna postać byłaś, w najlepszymi znaczeniu tego słowa, wręcz legenda:)
    • Gość: viki Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:18
      "slowak" jest the best !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: viki Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:19
      Slowacki the best !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Robo Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:56
        Sławek... jest the best
    • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:28
      podnoszę...
    • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 19:32
      Podnoszę ostatni raz........
      • Gość: ????? Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:30
        ?????????
    • Gość: Elinka Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.prenet.pl 01.10.05, 13:59
      Próbuję Cię wspierać, bo jak oglądałam jubileusz Traugutta, to serce się
      kroi !!! nawiązałam kontakt z dyrekcją szkoły, po Nowym Roku będą jakieś
      szczegóły obchodów 100-lecia szkoły, ludzie nie traćmy wiary, wszak to były
      nasze najpiękniejsze lata !!!!
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:16
        elinka... już nie mam siły podnosić...... tego postu !
        Czyżby wiekszość absolwentów I LO żyła poza granicami naszego miasta???
        Jako ciekawostkę dodam ,że do "naszej" chodziła też babka największej gwiazdy
        współczesnego francuskiego kina Juliette Binoche (!)- pani Julia Helena
        Młynarczyk,aktorka teatru im. A.Mickiewicza i żona Andre Stalensa. Dziadek pana
        Andre - Henryk Stalens był właścicielem Fabryki "Motte" i Fabryki Kapeluszy w
        Częstochowie
        www.czestochowa.um.gov.pl/tablica/gazeta/IUM_Juliette%20BinochePozdrawiam
    • Gość: olicja Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:24
      też jestem absoletnką ... w tej chwili jestem na 4 roku studiów ... jednakże
      moje wspomnienia z liceum są mieszanie .. było bardzo dużo przykrych i
      niepotrzebnych sytuacji .. w miare upływu czasu smieszą mnie te historie.. ale
      wówczas bardzo często chodziłam na wagary z powodów wszelakich ... np. z powodu
      czerwonego paska przy torebce ( dla nie wtajemniczonych za moich czasów nie
      wolno tam było nosic kolorowych rzecz itp) bardzo sobie namieszałam tymi
      wagarami ... no ale cóz jakoś przez to przebrnęlam .. bardzo zawiodłam się na
      mojej wychowaczyni ... która okazała się być złośliwą kobietą... kilku belfrów
      kórych obawialm sie najbardziej w tej chwili ... najmiliej wspominam i
      pozdrawiam panią od biologi i pana od historii i panią dyrektor którym dałam
      tak ostro popalić .. ale dzięki tej szkole i jej rygorowi oraz zasadaom ...
      umiem się zachować ... mam wiedzę i jestem dobrym człowiekiem ... aa ludzie
      byli wspaniali .... moja klasa .. moji przyjaciele ... , matura 2002 :):)
      ehh... na wspomnienia mnie zebrało , fajnie było mimo wszystko " szkoła uczy
      nas zabawy , kształtów liter i słów prostych " :P:P
    • Gość: Tomek Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 16:28
      Witam,
      Zapraszam absolwentow na forum rowniez i dla nich (do absolwentow niestety
      najtrudniej sie dostac): forum.slowacki.net - mam nadzieje, ze
      podzielicie sie swoimi przezyciami z tej szkoly z innymi uczniami. Jest to
      oficjalne forum szkoly.
      • Gość: kaśka Re: Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: 212.87.229.* 21.11.05, 12:41
        No tak, adres jest, ale strona nie chodzi, a jako absolwentka (1983) chętnie
        bym na nią czasem wskoczyła.
      • matusia77 Absolwenci rocznik 1992 21.11.05, 16:55
        To mój rocznik.Są tu jeszcze tacy????
        IV d pozdrawia!!!!
        • Gość: kasia Re: Absolwenci rocznik 1992 IP: 212.87.229.* 29.11.05, 10:20
          IV a babska, humanistyczna
        • ancymonka Re: Absolwenci rocznik 1992 03.02.06, 12:10
          To znaczy, że w '92 kończyłaś Słowaka?
        • ancymonka Re: Absolwenci rocznik 1992 03.02.06, 13:03
          Oj Martuś, Martuś. Namęciłaś kochana;) My rocznik 96 jesteśmy! Bo to się bierze
          ten rok, w którym się LO kończyło:P Chyba to nasze 10-ciolecie nie wypali,
          najwyżej w jakimś mocno okrojonym kręgu:)
          • matusia77 Re: Absolwenci rocznik 1992 11.03.06, 11:35
            juz wiem Aguś, że się pomyliłam :)
            A z tym 10-leciem pomyślimy i na pewno coś się uda, musi! :o)
            Pozdrowienia dla absolwentów rocznika '96
            • Gość: absolwentka2002 MATURA 2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:21
              ja najmilej wspominam panią Halinkę ;) tyle czasu się człowiek u niej wysiedział
              :) ale jedno jest pewne jakbym teraz miała wybierać szkołę na pewno nie byłby to
              Słowacki... pozdrawiam prof. Maślikowskiego i prof. Martykę, najlepszych
              nauczycieli w tej szkole...
              • Gość: absolwentka2002 Re: MATURA 2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:53
                a teraz do góry może znajdzie się jakiś absolwetn z tego roku... pozdrowionka ;)
                • Gość: B72 Re: MATURA 2002 IP: 85.134.129.* 05.05.06, 01:24
                  Okazuje sie, ze absolwenci "slowaka" sa permanentnie odcieci od netu...
                  albo nie lubia Wyborczej...
                  do gory...
      • Gość: damat Re: Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:37
        Przeglądałam strony Traugutta,Sienkiewicza-są tam listy absolwentów.A dlaczego
        nie ma ich na stronach Słowackiego?Nikomu się nie chce tego wpisać?To
        przykre,bo z przyjemnością przypomniałabym sobie koleżanki-maturzystki z 1963
        roku.
    • Gość: Joanna Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:17
      Hej niedługo zjazd absolwentów Słowaka! Mam nadzieje , że spotkam tam swoich
      znajomych a także grono pedagogiczne.W tym roku moja siostra konczy gimnazjum i
      goraca polecam jej tą szkolę! Bardzo mile wspominam tu grono pedagogiczne , a
      zwłaszcza Jonię, Maszę, która trzymała dyscyplinę,prof.M.Miniszewską,
      j.Wiewiórowskiego prof.Z.Sandak-Bernat( tak, tak studiuję juz 3 rok
      germanistykę!!!!)i cieszę, się że pani prof zachęciła mnie do tego kierunku,
      miło wspomninam cała szkołe i moją klase oraz wychowawcę Prof M.Kuletę
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 03:29
        podnosze..
      • Gość: Robo Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:51
        Pozdrowienia dla Prof. Martyki :)
    • Gość: elf Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.man.czest.pl 30.11.05, 08:24
      Skończyłam Słowaka w 93.Do tej pory miewam koszmary nocne.Wstrętna
      Masza,starucha Helga i najbardziej wredna baba pod słońcem od historii-chyba
      Sanak ta małpa sie nazywała.Zniszczone kilka lat zycia-takie mam wspomnienia o
      tej budzie.
      • Gość: uf Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:38
        to fatalne masz wspomnienia...
        ale może one od Ciebie też zależą?!
      • Gość: bara Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:18
        elfie nie obrażaj krasnali bo one coś więcej wiedzą o historii w
        Słowaku.
        musiałaś wyrózniać się szczególną tempotą skoro tak wspominasz
        Prof.Sandak. Takich ciekawych lekcji, takich możliwości dyskusji nie było
        wiele.Jeśli straciłaś czy zniszczyłaś kilka lat to tylko na własne żądanie.
        Mogłaś korzystać bo to był nauczyciel - PRZYJACIEL a do tego kultura,
        inteligencja, poczucie humoru i ogromna wiedza.Ty na pewno tylu cech nie
        posiadasz... tylko ci współczuć pozdrawiam bara
      • Gość: Gucio Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:26
        Rozumiem żemasz kiepskie wspomnienia ... tumnieckie i głupiusieńkie nie miały
        na historii co robić! faktycznie stracony czas na edukacje takiego kiepa
        • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:23
          hmmmmm.......
          • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:23
            hmmmmm...
            podnosze !!!!
      • Gość: sandra Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:50
        oj elfie - kretynku faktycznie lata w Słowaku zmarnowałeś o najlepszych i
        prawdziwych nauczycielach tak piszesz ! Tragedia Musisz mieć ptasi rozumek !!!
        Uważaj na ptasią grypę tumanku.... bo ci może zaszkodzić ... ciekawe co teraz
        robisz,sądzę że ... jako bezrobotny
    • Gość: gość Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:56
      Czy na stronach www naszego Liceum będą listy absolwentów?
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:31
        hmmmmmmmmmm ... powinny być!
        Łdanie by to wyglądało....
        • Gość: monika Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:29
          Trudno powiedzieć-czy będą listy absolwentów,ale na Jubileusz Słowaka to będzie
          dopiero impra!!!!!!Coś wiem na ten temat!Pozdrawiam moją klasę-absolwentów 2005
    • Gość: manu Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:08
      Oj!Chyba z absolwentów-matura88 nikt oprócz mnie tu nie zagląda...To
      straszne,wydawało mi się, że tych ludzi spotykam czasem na ulicy. WIEM! na
      pewno czekają na zjazd absolwentów!!!A jakieś konkrety są już znane?Może jednak
      ktoś mojej klasy odezwie się tutaj(wych.P.Stawczyk).Są osoby, z którymi nie
      było kontaktu od matury...
      • Gość: Tomek *@@@** WWW.SLOWACKI.NET **@@@* IP: 82.160.8.* 31.12.05, 00:38
        Jesli chodzi o strone to listy absolwentow mozliwe, ze sie pojawia, ale to
        dopiero w nowym roku i troche to potrwa. Musze dowiedziec sie czy jest wogole
        taka mozliwosc - bede robil co w mojej mocy. Pozdrawiam, i zapraszam do
        wchodzenia na forum: www.forum.slowacki.net .
      • Gość: kasia Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.sfc.pl / 195.205.171.* 08.02.06, 22:04
        Matura '84. Pozdrawiam wszystkich!
    • Gość: gość Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:33
      Czy wiadomo już,kiedy będą obchody 100-lecia Liceum?
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:34
        Nikt nic nie wie... hmmmmm......
        a szkoda....
        • youstynus Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! 04.01.06, 20:00
          A kiedy jubileusz? Rocznik 1998 bardzo chetny :) Pozdrawiam wszystkich!
          • Gość: aa Pani Posel Halina Rozpondek jest też absolwentką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:11
            Wyczytałem na stronie www.rozpondek.pl,że pani posel jest tez absolwentką
            Słowackiego - bierzcie ją w obroty
            • Gość: Tomek 100-lecie IP: 82.160.8.* 03.02.06, 12:48
              Jubileusz szkoły za rok :-). Zapraszam na stronę - tam będą konkretne informacje
              dotyczące jubileuszu.

---
              slowacki.net
              forum.slowacki.net
              • Gość: manu Re: 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:43
                NA WYMIENIONYCH STRONACH NIE MA ŻADNYCH KONKRETNYCH INFORMACJI nt.JUBILEUSZU!!!
                Przecież to powinna być uroczystość "z wielką pompą"!!!I chyba takie jubileusze
                nie zdarzają się zbyt często w Cz-wie?!Z tego, co się orientuję powinno się
                już działać w tym kierunku.Pozrawiam*****-a właściwie: jesteś absolwentem,
                uczniem czy może nauczycielem?; ciągle podnosisz,podnosisz(ja od czasu do czasu
                też)a reszta jakoś nie bardzo zainteresowana...
                • kuka04 Re: 100-lecie 08.02.06, 22:09
                • kuka04 Re: 100-lecie 08.02.06, 22:09
    • kasiavip00 Matura '91 06.05.06, 00:50
      Tez jestem absolwentką Słowaka.
      W tym roku mija 15 lat od matury, ale ten czas leci!!! Przeczytałam coś o pani
      Halince - szatniarce. Czyżby jeszcze pracowała??? To chyba najsympatyczniejsza
      osoba ze Słowaka ;-)
      A któż jeszcze jeszcze tam pozostał z "szacownego" grona. Napiszę kto mnie
      uczył, może ktoś z młodszego pokolenia odpisze.
      Polak - Martka, Miniszewska (bleeee bleeee)
      Mata - Głowacka (zgroza)
      Fiza - Rózia - Wieszczyk - legenda, ale ja ją wspominam całkiem dobrze, po
      prostu "trochę" nerwowa kobieta
      Chemia - Basińska - wporządku babka
      Niemiecki - Falborska - masaaaakra
      Ruski - Koza czyli Kozłowska
      Biologia - Stawczyk a w IV klasie Walas albo Zalas nie pamiętam, ale fajna
      młoda (wówczas) kobitka
      PO - Kropuś, jedyny facet do którego można było wzdechnąć ;-)
      Historia - babcia olimpia czyli Czapla-Wolska (na pewno nie uczy, już wówczas
      była na emeryturze. Nie wiem czy jescze żyje?)
      Geografia - Kiwaczek czyli... o cholewcia zapomniałam jak się nazywała, Alicja
      miała na imię (stara panna)
      W-F - Pawlikowski - oj było docieranie!!! Przyszedł prosto po studiach i bardzo
      chciał zdobyc autorytet, ale jakoś mu to nie wychodziło. Zamknęlyśmy go kiedyś
      w szatni, ale była afera!!! hi hi hi
      Muzyka - Wieczorek
      W-T - Bajer, rzadko bywałam na tych zajęciach ;-) szło się wtedy do kina
      (Wolność ;-))
      I jeszcze inni na fakultatywnych zajęciach...
      Niech ktoś napisze kto z tych starych belfrów (równiez niewymienionych) jeszcze
      uczy.
      Pozdrawiam
      K.

• Gość: aga Re: Matura '91 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:38
        Pozdrawiam absolwentów 1991 i wszystkich,którzy mieli kontakt z I LO.Byłam w tej
        samej klasie co kasiavip00.W pierwszej klasie przez parę miesięcy ( może
        dłużej )j. polski miałyśmy z p. Anną Śpiewak,ale odeszła na urlop macierzyński i
        nie wróciła do Słowaka.Były także zajęcia z ekonomii z panem Śpiewakiem , z
        WOS-u ze starszym panem Lasotą ( lubiłam jego opowieści o dawnej Częstochowie ,
        dawał też przepisy na różne maseczki itp. nie wiem czy skuteczne,bo nie
        próbowałam).J.rosyjskiego przez krótki czas w ramach zastępstwa uczyła starsza
        energiczna kobietka ( nie pamiętam nazwiska,ale ją lubiłam ), a w zastępstwia p.
        Falborskiej j.niemiecki prowadził Jan Niedziela.To tyle tytułem
        wspomnień.Aktualnych informacji nie posiadam.
        • kasiavip00 Re: Matura '91 08.05.06, 00:11
          Aga hmm...? Którą jesteś Agą? O ile dobrze pamiętam to Agnieszek było 6 ;-)
          Rosyjskiego chyba przez rok uczyła nas Siedlecka, gdyby nas uczyła dłużej
          (zamiast Kozy)to może nawet polubilabym ten jezyk :-)
          A przepisów na maseczki Lasoty nie pamiętam, ale jego tak. Sympatyczny człowiek
          a Śpiewakowski to był oryginalny typ.
          W tym roku mija 15 lat - może jakieś spotkanko? Na 10-leciu było bardzo fajnie.

A a propos jubileuszu Słowaka to chyba dopiero za rok.
    • Gość: becia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 IP: *.prenet.pl 06.05.06, 14:58
      może ktoś wreszcie odpowie kiedy będą obchody 100-lecia szkoły, czyżby nie było
      zainteresowania ? przecież takiej imprezy nie organizuje się "z dnia na
      dzień" ! z tego co wiem chętnych do spotkania jest bardzo wielu, ale nikt nie
      wie, kiedy ? gdzie ?
      • Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:59
        co z tym jubileuszem?
        • Gość: becia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! IP: *.prenet.pl 06.05.06, 15:48
          też chcielibyśmy wiedzieć ! pisalismy już na adtres szkoły i też cisza, może
          nikomu na tym nie zależy !!!!
          • misiagob Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! 10.05.06, 20:27
            ja kończyłam Słowackiego w 1995, a tak w ogóle to chyba lata 90-te są chyba
            słabo reprezentowane pzdr
            • Gość: abc Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:01
              Jubileusz Słowaka obchodzony jest w przyszłym roku, aczkolwiek nie jestem
              pewna. Mam przyjemność uczyć się w tej zacnej szkole i bardzo sobie ją chwalę.
              Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Słowaków ;)
      • agulia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 12.06.06, 14:08
        Hej:)
        Obchody będą w przyszłym roku, trudno, żeby już wszystko było wiadomo...
        Zaglądaj na stonę naszego LO i na forum, na pewno w odpowiednim czasie pojawią
        się stosowne informacje :)
        www.slowacki.net/forum - zapraszam :)
        • ancymonka W sprawie obchodów 100-lecia 13.06.06, 11:34
          Z przecieków się dowiedziałam, że obchody będę w październiku przyszłego roku,
          tak więc konkretnych danych jeszcze długo nie będzie. Narazie w planach jest
          msza na Jasnej Górze i poczęstunek w Patrii.
    • kasiavip00 Matura 91 20.05.06, 00:26
      Aga odezwij się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka