Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 15:40 i znow podnoszę w górę ,żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwa piwa Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 20:30 qrde co się dzieje? gdzie ci absolwenci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.server.ntli.net 31.08.05, 21:43 matura 1999, to byly czasy;) pani B.martyka, niezwykla osobowosc, bajer...czy jeszcze uczy? no i p.maslikowski...biedny on sam i reszta baby:) wkoncu sie go pozbyly szkola z tradycjami, tak...czy idzie w zlym kierunku, tego nie wiem... no i jeszcze p.puella - salve domina magistra nostra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:41 czy Pan Bajer był od informatyki? jak nazywała się pani od matematyki, koniec lat 90-tych - niska, ruda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 23:04 Maślikowski nie uczy już w Słowaku historii?? Ooooo...od kiedy to? Odejście (?) po jakichś większych ekscesach czy spokojnie ( i gdzie ) - coś wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 00:28 czy maslikowski to brat maslikowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 08:33 Nie - absolutnie nie brat - tak mu pechowo :-) nazwisko się "spasowało" - a tu żadnych koligacji rodzinnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 13:14 Aha... dzięki za odpowiedź . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:58 nie uczy?... to dobra wiadomość... tyaki Dupek powinien ulice zamiatać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:40 i znow podnoszę w górę ,żeby wątek nie umarł śmiercią naturalną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 08:24 i...... wgóręęęęęęęę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 12:49 podciągam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 07:48 podciągam i podciągam....... praktycznie co drugi dzień... i chyba już nic z tego nie bedzie...... a szkoda ! czyżby większość absolwentów "słowaka" zrobiło tak zawrotne kariery,jak np. Olek Klepacz (?) czy inni ,jemu podobni??? Wyjechali z Częstochowy i dlatego nie zagladają na częstochowskie forum gazety??? wielka szkoda, bo w 2006 roku szkoła obchodzić będzie 100-lecie istnienia !!! warto więc "powspominać" ...... chociaż z tego powodu...... pozdrawiam tez "słowaczka"....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:26 podciągam i podciągam....... praktycznie co drugi dzień... i chyba już nic z tego nie bedzie...... a szkoda ! czyżby większość absolwentów "słowaka" zrobiło tak zawrotne kariery,jak np. Olek Klepacz (?) czy inni ,jemu podobni??? Wyjechali z Częstochowy i dlatego nie zagladają na częstochowskie forum gazety??? wielka szkoda, bo w 2006 roku szkoła obchodzić będzie 100-lecie istnienia !!! warto więc "powspominać" ...... chociaż z tego powodu...... pozdrawiam tez "słowaczka"....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bebe Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 17:25 Olek mieszka w Częstochowie. A ja rzuce słówko mojej mamie. Absolwentka z 80' roku chyba, moze cos ciekawego napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:07 Wiem, że Olek pochodzi z Częstochowy i jest absolwentem I.LO i nie tylko Olek Klepacz..... Popatrzcie ilu absolwentów LO im.Dąbrowskiego sie odezwało... a my? co? troche wstyd... Każdy ma prawo do własnych wspomnień i tych dobrych i tych... mniej dobrych.... Dlatego proszę , odezwijcie się... piszcie !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 19:43 ...a po lekcjach chodzilismy na frytki do Gucia :) piszcie cos...Absolwenci!! do klawiatur :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ****** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 08:30 masz rację ! piszcie "coś" ! podnoszę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 00:09 podnoszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 02:39 chyba ja tu rekord pobiję na tym "podnoszeniu"...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 23:01 witam!mature zdalam w 2004r i tylko tyle chce pamietac!szkoly nie polecam!z calego grona pedagogicznego jest tylko jedna osoba ktora jest ok!serdeczne pozdrowienia dla pani profesor Strzeleckiej!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 17:29 tradycyjnie juz ... podnosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manu Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 23:56 OJ!Dawno tu nikt nie zaglądał!!!Zapewne absolwenci-przyzwyczajeni do ciężkiej pracy już od początków września ;) -ostro pracują!ABSOLWENCI-ODEZWIJCIE SIĘ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 00:09 manu , dzieki ze mnie wspierasz, bo juz prawie zwatpilem...... czy sa tu jeszcze absolwenci naszej szkoly...... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek 50-lat po maturze IP: *.iop.pcz.czest.pl 20.09.05, 09:07 Wiem nieoficjalnie, że maturzystki jednej z klas rok 1955 spotykają się 15 października w resteuracji "Badatela" przy ul Dąbrowskiego. Zgłosiło się już 20 osób. pozdrawiam Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: 50-lat po maturze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 22:58 matura 1976. ktos sie znajdzie zeby powspominac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: 50-lat po maturze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 12:55 podnosze... niekoniecznie dla tych co sa 50 lat po maturze.... mlodsi tez mile widziani ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwencikk Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: 212.160.108.* 25.11.05, 00:17 Jestem absolwentem 2002. Wych pani (zaden profesor) mgr kurzak od wf-u dziewczyn. Postać żałosna, szkoda gadać. Na szczescie jeszcze załapałem sie na 1 rok pani szlagi co to krążyły wieści, że na jednej lekcji powiedziała uczniom z dumą , że swojego męża douściła do siebie 2 razy i ma dwójkę dzieci. No a poza tym to Masza, postrach, ale dzięki niej ta szkoła jakoś się trzymała.Pan od muzyki, zdajsie krawczyński i niewyjaśniona w końcu afera, sam już nie wiem o co chodziło. Jakbym się mógł cofnąć to nigdy bym się nie zdecydował ponownie na wybór tej szkoły. Podobno conieco się pozmieniało, podochodzili młodzi, ale stary trzon tych pazernych na prezenty na dzień nauczyciela,koniec roku,czy koniec szkoły pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
mada54 Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! 29.12.05, 23:13 Widzę,że wiele osób chciałoby zobaczyć listy absolwentów.Może zaapelujmy o nie do Dyrekcji Liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigalle slowak moja milosc :D IP: 213.213.202.* 20.09.05, 01:09 ja tam slowaka skonczylam juz dosc dawno, ale wciaz twierdze, ze byly to 4 najlepsze lata mojego zycia i ze to byl najlepszy wybor, jakiego moglam kiedykolwiek dokonac (no oprocz tego, ze zdecydowalam sie urodzic;)z rorzewnieniem powracam do tamtych lat i z nostalgia czekam, az przyjda lata lepsze od nich, ale jakos nic... i chociaz na koniec porzadnie zalazlam wszystkim za skorke (i vice versa)to do konca zycia bede mowic wszem i wobec, ze to po prostu zajebista szkola! nauczylam sie tu wszystkiego, czego mi trzeba, czyli zycia, a przede wszystkim myslenia; nauczyciele tez sa cool; przesylam namietne pozdro dla Lidki i Maszy, u ktorej juz niestety nigdy nie wyladuje na dywaniku i ktorej odejscie uwazam za koniec swiata :(((( heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesala prosze nie przychodzic do szkoly w majtkach IP: 213.213.202.* 20.09.05, 01:17 ja nigdy nie zapomne kultowego powiedzenia Maszy - "Prosze nie przychodzic do szkoly w majtkach!", szczegolnie czesto powtarzanego przez nia ciepla letnia pora... i nie zapomne jak to w 2002 wywiesilysmy w slowaku z kumpela rozporzadzenia o zakazie noszenia majtek w szkole, z pieczatka, z podpisem... i pod nimi pudla z prosba o wrzucanie don zbednej bielizny... ale byly jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
straykot Re: prosze nie przychodzic do szkoly w majtkach 16.05.25, 08:13 Pamiętam Mesalinę, rocznik tuż przed moim, bardzo charakterysczna postać byłaś, w najlepszymi znaczeniu tego słowa, wręcz legenda:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:18 "slowak" jest the best !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:19 Slowacki the best !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:56 Sławek... jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:28 podnoszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 19:32 Podnoszę ostatni raz........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:30 ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elinka Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.prenet.pl 01.10.05, 13:59 Próbuję Cię wspierać, bo jak oglądałam jubileusz Traugutta, to serce się kroi !!! nawiązałam kontakt z dyrekcją szkoły, po Nowym Roku będą jakieś szczegóły obchodów 100-lecia szkoły, ludzie nie traćmy wiary, wszak to były nasze najpiękniejsze lata !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 18:16 elinka... już nie mam siły podnosić...... tego postu ! Czyżby wiekszość absolwentów I LO żyła poza granicami naszego miasta??? Jako ciekawostkę dodam ,że do "naszej" chodziła też babka największej gwiazdy współczesnego francuskiego kina Juliette Binoche (!)- pani Julia Helena Młynarczyk,aktorka teatru im. A.Mickiewicza i żona Andre Stalensa. Dziadek pana Andre - Henryk Stalens był właścicielem Fabryki "Motte" i Fabryki Kapeluszy w Częstochowie www.czestochowa.um.gov.pl/tablica/gazeta/IUM_Juliette%20BinochePozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olicja Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 19:24 też jestem absoletnką ... w tej chwili jestem na 4 roku studiów ... jednakże moje wspomnienia z liceum są mieszanie .. było bardzo dużo przykrych i niepotrzebnych sytuacji .. w miare upływu czasu smieszą mnie te historie.. ale wówczas bardzo często chodziłam na wagary z powodów wszelakich ... np. z powodu czerwonego paska przy torebce ( dla nie wtajemniczonych za moich czasów nie wolno tam było nosic kolorowych rzecz itp) bardzo sobie namieszałam tymi wagarami ... no ale cóz jakoś przez to przebrnęlam .. bardzo zawiodłam się na mojej wychowaczyni ... która okazała się być złośliwą kobietą... kilku belfrów kórych obawialm sie najbardziej w tej chwili ... najmiliej wspominam i pozdrawiam panią od biologi i pana od historii i panią dyrektor którym dałam tak ostro popalić .. ale dzięki tej szkole i jej rygorowi oraz zasadaom ... umiem się zachować ... mam wiedzę i jestem dobrym człowiekiem ... aa ludzie byli wspaniali .... moja klasa .. moji przyjaciele ... , matura 2002 :):) ehh... na wspomnienia mnie zebrało , fajnie było mimo wszystko " szkoła uczy nas zabawy , kształtów liter i słów prostych " :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 20.11.05, 16:28 Witam, Zapraszam absolwentow na forum rowniez i dla nich (do absolwentow niestety najtrudniej sie dostac): forum.slowacki.net - mam nadzieje, ze podzielicie sie swoimi przezyciami z tej szkoly z innymi uczniami. Jest to oficjalne forum szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: 212.87.229.* 21.11.05, 12:41 No tak, adres jest, ale strona nie chodzi, a jako absolwentka (1983) chętnie bym na nią czasem wskoczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
matusia77 Absolwenci rocznik 1992 21.11.05, 16:55 To mój rocznik.Są tu jeszcze tacy???? IV d pozdrawia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Absolwenci rocznik 1992 IP: 212.87.229.* 29.11.05, 10:20 IV a babska, humanistyczna Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: Absolwenci rocznik 1992 03.02.06, 12:10 To znaczy, że w '92 kończyłaś Słowaka? Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: Absolwenci rocznik 1992 03.02.06, 13:03 Oj Martuś, Martuś. Namęciłaś kochana;) My rocznik 96 jesteśmy! Bo to się bierze ten rok, w którym się LO kończyło:P Chyba to nasze 10-ciolecie nie wypali, najwyżej w jakimś mocno okrojonym kręgu:) Odpowiedz Link Zgłoś
matusia77 Re: Absolwenci rocznik 1992 11.03.06, 11:35 juz wiem Aguś, że się pomyliłam :) A z tym 10-leciem pomyślimy i na pewno coś się uda, musi! :o) Pozdrowienia dla absolwentów rocznika '96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka2002 MATURA 2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:21 ja najmilej wspominam panią Halinkę ;) tyle czasu się człowiek u niej wysiedział :) ale jedno jest pewne jakbym teraz miała wybierać szkołę na pewno nie byłby to Słowacki... pozdrawiam prof. Maślikowskiego i prof. Martykę, najlepszych nauczycieli w tej szkole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka2002 Re: MATURA 2002 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:53 a teraz do góry może znajdzie się jakiś absolwetn z tego roku... pozdrowionka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B72 Re: MATURA 2002 IP: 85.134.129.* 05.05.06, 01:24 Okazuje sie, ze absolwenci "slowaka" sa permanentnie odcieci od netu... albo nie lubia Wyborczej... do gory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damat Re: Zapraszam: FORUM.SLOWACKI.NET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 19:37 Przeglądałam strony Traugutta,Sienkiewicza-są tam listy absolwentów.A dlaczego nie ma ich na stronach Słowackiego?Nikomu się nie chce tego wpisać?To przykre,bo z przyjemnością przypomniałabym sobie koleżanki-maturzystki z 1963 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 20:17 Hej niedługo zjazd absolwentów Słowaka! Mam nadzieje , że spotkam tam swoich znajomych a także grono pedagogiczne.W tym roku moja siostra konczy gimnazjum i goraca polecam jej tą szkolę! Bardzo mile wspominam tu grono pedagogiczne , a zwłaszcza Jonię, Maszę, która trzymała dyscyplinę,prof.M.Miniszewską, j.Wiewiórowskiego prof.Z.Sandak-Bernat( tak, tak studiuję juz 3 rok germanistykę!!!!)i cieszę, się że pani prof zachęciła mnie do tego kierunku, miło wspomninam cała szkołe i moją klase oraz wychowawcę Prof M.Kuletę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 03:29 podnosze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robo Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 22:51 Pozdrowienia dla Prof. Martyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.man.czest.pl 30.11.05, 08:24 Skończyłam Słowaka w 93.Do tej pory miewam koszmary nocne.Wstrętna Masza,starucha Helga i najbardziej wredna baba pod słońcem od historii-chyba Sanak ta małpa sie nazywała.Zniszczone kilka lat zycia-takie mam wspomnienia o tej budzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uf Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 08:38 to fatalne masz wspomnienia... ale może one od Ciebie też zależą?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bara Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:18 elfie nie obrażaj krasnali bo one coś więcej wiedzą o historii w Słowaku. musiałaś wyrózniać się szczególną tempotą skoro tak wspominasz Prof.Sandak. Takich ciekawych lekcji, takich możliwości dyskusji nie było wiele.Jeśli straciłaś czy zniszczyłaś kilka lat to tylko na własne żądanie. Mogłaś korzystać bo to był nauczyciel - PRZYJACIEL a do tego kultura, inteligencja, poczucie humoru i ogromna wiedza.Ty na pewno tylu cech nie posiadasz... tylko ci współczuć pozdrawiam bara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 23:26 Rozumiem żemasz kiepskie wspomnienia ... tumnieckie i głupiusieńkie nie miały na historii co robić! faktycznie stracony czas na edukacje takiego kiepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 21:23 hmmmmm....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 23:23 hmmmmm... podnosze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandra Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 23:50 oj elfie - kretynku faktycznie lata w Słowaku zmarnowałeś o najlepszych i prawdziwych nauczycielach tak piszesz ! Tragedia Musisz mieć ptasi rozumek !!! Uważaj na ptasią grypę tumanku.... bo ci może zaszkodzić ... ciekawe co teraz robisz,sądzę że ... jako bezrobotny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:56 Czy na stronach www naszego Liceum będą listy absolwentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:31 hmmmmmmmmmm ... powinny być! Łdanie by to wyglądało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 20:29 Trudno powiedzieć-czy będą listy absolwentów,ale na Jubileusz Słowaka to będzie dopiero impra!!!!!!Coś wiem na ten temat!Pozdrawiam moją klasę-absolwentów 2005 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manu Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:08 Oj!Chyba z absolwentów-matura88 nikt oprócz mnie tu nie zagląda...To straszne,wydawało mi się, że tych ludzi spotykam czasem na ulicy. WIEM! na pewno czekają na zjazd absolwentów!!!A jakieś konkrety są już znane?Może jednak ktoś mojej klasy odezwie się tutaj(wych.P.Stawczyk).Są osoby, z którymi nie było kontaktu od matury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek *@@@** WWW.SLOWACKI.NET **@@@* IP: 82.160.8.* 31.12.05, 00:38 Jesli chodzi o strone to listy absolwentow mozliwe, ze sie pojawia, ale to dopiero w nowym roku i troche to potrwa. Musze dowiedziec sie czy jest wogole taka mozliwosc - bede robil co w mojej mocy. Pozdrawiam, i zapraszam do wchodzenia na forum: www.forum.slowacki.net . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.sfc.pl / 195.205.171.* 08.02.06, 22:04 Matura '84. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 17:33 Czy wiadomo już,kiedy będą obchody 100-lecia Liceum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 18:34 Nikt nic nie wie... hmmmmm...... a szkoda.... Odpowiedz Link Zgłoś
youstynus Re: I.L.O im. Słowackiego - ABSOLWENCI! 04.01.06, 20:00 A kiedy jubileusz? Rocznik 1998 bardzo chetny :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Pani Posel Halina Rozpondek jest też absolwentką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:11 Wyczytałem na stronie www.rozpondek.pl,że pani posel jest tez absolwentką Słowackiego - bierzcie ją w obroty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek 100-lecie IP: 82.160.8.* 03.02.06, 12:48 Jubileusz szkoły za rok :-). Zapraszam na stronę - tam będą konkretne informacje dotyczące jubileuszu. --- slowacki.net forum.slowacki.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manu Re: 100-lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:43 NA WYMIENIONYCH STRONACH NIE MA ŻADNYCH KONKRETNYCH INFORMACJI nt.JUBILEUSZU!!! Przecież to powinna być uroczystość "z wielką pompą"!!!I chyba takie jubileusze nie zdarzają się zbyt często w Cz-wie?!Z tego, co się orientuję powinno się już działać w tym kierunku.Pozrawiam*****-a właściwie: jesteś absolwentem, uczniem czy może nauczycielem?; ciągle podnosisz,podnosisz(ja od czasu do czasu też)a reszta jakoś nie bardzo zainteresowana... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiavip00 Matura '91 06.05.06, 00:50 Tez jestem absolwentką Słowaka. W tym roku mija 15 lat od matury, ale ten czas leci!!! Przeczytałam coś o pani Halince - szatniarce. Czyżby jeszcze pracowała??? To chyba najsympatyczniejsza osoba ze Słowaka ;-) A któż jeszcze jeszcze tam pozostał z "szacownego" grona. Napiszę kto mnie uczył, może ktoś z młodszego pokolenia odpisze. Polak - Martka, Miniszewska (bleeee bleeee) Mata - Głowacka (zgroza) Fiza - Rózia - Wieszczyk - legenda, ale ja ją wspominam całkiem dobrze, po prostu "trochę" nerwowa kobieta Chemia - Basińska - wporządku babka Niemiecki - Falborska - masaaaakra Ruski - Koza czyli Kozłowska Biologia - Stawczyk a w IV klasie Walas albo Zalas nie pamiętam, ale fajna młoda (wówczas) kobitka PO - Kropuś, jedyny facet do którego można było wzdechnąć ;-) Historia - babcia olimpia czyli Czapla-Wolska (na pewno nie uczy, już wówczas była na emeryturze. Nie wiem czy jescze żyje?) Geografia - Kiwaczek czyli... o cholewcia zapomniałam jak się nazywała, Alicja miała na imię (stara panna) W-F - Pawlikowski - oj było docieranie!!! Przyszedł prosto po studiach i bardzo chciał zdobyc autorytet, ale jakoś mu to nie wychodziło. Zamknęlyśmy go kiedyś w szatni, ale była afera!!! hi hi hi Muzyka - Wieczorek W-T - Bajer, rzadko bywałam na tych zajęciach ;-) szło się wtedy do kina (Wolność ;-)) I jeszcze inni na fakultatywnych zajęciach... Niech ktoś napisze kto z tych starych belfrów (równiez niewymienionych) jeszcze uczy. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Matura '91 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:38 Pozdrawiam absolwentów 1991 i wszystkich,którzy mieli kontakt z I LO.Byłam w tej samej klasie co kasiavip00.W pierwszej klasie przez parę miesięcy ( może dłużej )j. polski miałyśmy z p. Anną Śpiewak,ale odeszła na urlop macierzyński i nie wróciła do Słowaka.Były także zajęcia z ekonomii z panem Śpiewakiem , z WOS-u ze starszym panem Lasotą ( lubiłam jego opowieści o dawnej Częstochowie , dawał też przepisy na różne maseczki itp. nie wiem czy skuteczne,bo nie próbowałam).J.rosyjskiego przez krótki czas w ramach zastępstwa uczyła starsza energiczna kobietka ( nie pamiętam nazwiska,ale ją lubiłam ), a w zastępstwia p. Falborskiej j.niemiecki prowadził Jan Niedziela.To tyle tytułem wspomnień.Aktualnych informacji nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiavip00 Re: Matura '91 08.05.06, 00:11 Aga hmm...? Którą jesteś Agą? O ile dobrze pamiętam to Agnieszek było 6 ;-) Rosyjskiego chyba przez rok uczyła nas Siedlecka, gdyby nas uczyła dłużej (zamiast Kozy)to może nawet polubilabym ten jezyk :-) A przepisów na maseczki Lasoty nie pamiętam, ale jego tak. Sympatyczny człowiek a Śpiewakowski to był oryginalny typ. W tym roku mija 15 lat - może jakieś spotkanko? Na 10-leciu było bardzo fajnie. A a propos jubileuszu Słowaka to chyba dopiero za rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 IP: *.prenet.pl 06.05.06, 14:58 może ktoś wreszcie odpowie kiedy będą obchody 100-lecia szkoły, czyżby nie było zainteresowania ? przecież takiej imprezy nie organizuje się "z dnia na dzień" ! z tego co wiem chętnych do spotkania jest bardzo wielu, ale nikt nie wie, kiedy ? gdzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 14:59 co z tym jubileuszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! IP: *.prenet.pl 06.05.06, 15:48 też chcielibyśmy wiedzieć ! pisalismy już na adtres szkoły i też cisza, może nikomu na tym nie zależy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
misiagob Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! 10.05.06, 20:27 ja kończyłam Słowackiego w 1995, a tak w ogóle to chyba lata 90-te są chyba słabo reprezentowane pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci ! IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:01 Jubileusz Słowaka obchodzony jest w przyszłym roku, aczkolwiek nie jestem pewna. Mam przyjemność uczyć się w tej zacnej szkole i bardzo sobie ją chwalę. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Słowaków ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agulia Re: I.L.O im. Słowackiego - absolwenci 1 12.06.06, 14:08 Hej:) Obchody będą w przyszłym roku, trudno, żeby już wszystko było wiadomo... Zaglądaj na stonę naszego LO i na forum, na pewno w odpowiednim czasie pojawią się stosowne informacje :) www.slowacki.net/forum - zapraszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka W sprawie obchodów 100-lecia 13.06.06, 11:34 Z przecieków się dowiedziałam, że obchody będę w październiku przyszłego roku, tak więc konkretnych danych jeszcze długo nie będzie. Narazie w planach jest msza na Jasnej Górze i poczęstunek w Patrii. Odpowiedz Link Zgłoś