Gość: kamil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:21 Zepsul mi sie aparat cyfrowy Olympus. Orientuje sie ktos czy w Czestochowie jest jakis solidny serwis, do ktorego mozna oddac ten aparat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jasiu... Re: naprawa aparatu cyfrowego IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.07.05, 20:05 A mnie szlag trafił matrycę w Minolcie (taki model sprzed 2.5 roku, 2 miliony pikseli). Pani z serwisu majlem oceniła, ze naprawa może kosztować ponad 500 zł. Oni to wiedzą, bo jest kilka takich, z podobnym uszkodzeniem na allegro (wada fabryczna?!). Nie zdecydowałem się przy dzisiejszych cenach za tyle, to ja mogę mieć lepszy nowy. Tym bardziej, że boję się, czy rzeczywiście naprawa pozwoli na takie ustawienie matrycy, żeby obraz był na całej powierzchni ostry. Ponoć okazuje się, że cyfrówki z pierwszych lat ich produkcji to rzeczywiście szajs. Awaryjne matryce - niestety - Sony się nie popisała - nie mówiąc o jakości tych stosowanych przez pewnego producenta drukarek, który uparł się robić aparaty a przy tym absurdalne ceny napraw - z tym możemy się spotykać coraz częściej. No cóż - producent też chce żyć i tak produkuje swoje przedmioty, żeby mógł liczyć na kolejny zakup z twojej strony. Tylko czemu po dwóch latach? Szlag mnie trafia, ale co można zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś