mariusz-79 28.07.05, 14:27 Pytanko... Pracuje ktoś z was w PZU ? (najlepiej jeśli zajmował by się szkodami komunikacyjnymi) Jest moze jakiś likwidator ? Sprawa pilna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariusz-79 Re: PZU 28.07.05, 17:01 Moze ktoś z Was miał "przygody" z PZU ? Jak sobie poradziliście z tą firmą potrafiaca tylko brać składki? Prosze o kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: PZU 28.07.05, 17:17 Hm. Po prostu zgłaszasz szkodę w inspektoracie i tyle. Jeśli nie masz na to czasu, a auto robi Ci zakład mechaniczny, możesz ich upowaznić do załatwiania wszystkiego w Twoim imieniu (zgłoszenie i likwidacja szkody). Myślę, że skoro da się to przeforsować z Samopomocą (znam z autopsji, bo miałem wątpliwą przyjemność zostać skasowany na parkingu przez kogoś, kto miał tam OC), to pewnie i z PZU też się da. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: PZU 28.07.05, 17:23 Wiesz, jak zgłosić szkode to wiem :) Chodziło mi raczej jakie są mozliwości wyegzekwowania należnej mi kasy w sytuacji gdy chca mnie zrobić w ... balona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: PZU IP: 82.160.8.* 28.07.05, 18:21 www.rzu.gov.pl/index.htm Mariuszu - mimo wyczuwalnej niechęci ;))) przejrzyj podany wyżej link. Jak masz problem, nie zawachaj się przeprosić na chwilkę pracownice PZU robiąca trudności i zadzwoń do dyżurującego prawnika. ;))) Przecież robiąca trudności z pewnością zrozumie że wolisz na bieżąco weryfikwać wykładnię prawa w jej wykonaniu. ;) Zadbaj tylko aby możliwie wiele rzeczy znalazło się w formie pisemnej - to znacznie ułatwia dochodzenie roszczeń - po za tym może to pomóc zwracając się do rzecznika ubezpieczonych o interwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: PZU IP: 82.160.8.* 28.07.05, 18:24 Tylko na Boga - nie wchodź "z ryjem" - ;)) PS -w ostateczności służę namiarami na firmę pomagającą wydębić należną kasę od naszego kochanego ubezpieczyciela ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: PZU 28.07.05, 19:06 A tak w ogóle, Mariusz, to współczujemy kraksy i cieszymy się, ze Tobie się nic nie stało. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: PZU 28.07.05, 20:12 Dzięki Miło "słyszeć" takie słowa. Widać sa jeszcze życzliwi ludzie :) I straznik jak trzeba to pomoze. Coraz bardziej lubie to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: PZU 29.07.05, 14:13 No i chcą mnie zrobić w balona !!! Koszt naprawy (wg serwisu) to około 6 tys. PZU łaskawie przyznało mi 930 zł !!! Ps może wiecie o jakimś lakierniku który pomaluje 2 elementy za 120 zł ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johny Mnemonic Re: PZU IP: *.iplus.pl 29.07.05, 19:28 www.das.pl poczytaj i zobacz ile rzeczy Ci sie należy od ubezpieczyciela w przypadku szkody.... Powodzenia w boju...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: PZU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.05, 18:07 Czytałeś w GW-gł.księgowa w Myszkowie/PZU/zagarnęła wciągu roku 1 milion zł.I dziwisz się,że tak mało chcą Ci wypłacić.Musimy dzielić się ze zlodziejami z PZU. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-79 Re: PZU 30.07.05, 18:12 No tak... PZU jako przedsiębiorsto chce mieć dochody, więc z czegos musi je mieć . Skoro pracownicy kreca jak mogą no to trzeba rzeźbić klientów. ale ja sie NIE DAM !!! Pozdrawiam Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś