Dodaj do ulubionych

UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!!

IP: *.trustnet.pl 17.08.05, 13:33
Przed godziną przejeżdżałem rowerem przez dworzec PKP. Od strony Piłsudskiego
- niespodzianka: policjant i sokista zatrzymują rowerzystów. Policjant ok,
można sie dogadać i zostac pouczonym bez mandatu. Sokista impregnowany na
wszelkie argumenty wymachuje przed nosem zatrzymanemu bloczkiem z mandatami.
Może się wyżyć, chłopina :(
Ale to nie koniec. Gdy rozmawiałem z policjantem i próbowałem uniknąć mandatu,
obok za płotem, dwa metry od nas, spał sobie spokojnie przez nikogo nie
niepokojony pijaczek na zielonej trawce.
Wobec prawa wszyscy są równi, ale niektórzy równiejsi :))
Proszę o odzew zatrzymanych i ukaranych. Na ile was skasowali???
Obserwuj wątek
    • Gość: Alonzo Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:36
      Ja miałem podobny przypadek przy wyjeżdzaniu z podziemia na Puiłsudskiego tyle
      że się nie zatrzymałem(zakładając że nie będa czestowac cukierkami),niestety te
      ich głupie pomysły trzeba ignorować,szczególnie gdy obok leją,śpia bezdomni,po
      prostu to wygląda na łapanie naiwniaków by podreperowć budżet policji/SOKu(lub
      ich własny).Zakładam że rower szybszy a strzelać nie będą więc daje w pedały ile
      sił by unknąc płacenia.I głupie to przecież-to jedyne z miejsc gdzie jadąc od
      południa możemy unkinąc tłumu na alejach i samych alei w których nota bene-na
      rowerze jeździć nie wolno.
    • Gość: wlodec Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:47
      to miasto jest chore !!!
      • t3d1 Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 15:05
        Kur** juz nie maja co robic !! Za budkami z frytkami chlaja to jest dobrze nikt
        nie reaguje pod drzewami bezdomni spia tez jest dobrze na dworcu na lawkach
        siedza/spia bezdomni brudni smierdzacy a pasazerownie nie maja gdzie siasc
        czekajacy na pociag tez jest dobrze !! Zajeli by sie czyms co bylo by dobrym dla
        miasta ale po co nie chce sie najlepiej isc na latwizne !! Szkoda slow ! Jesli
        my nie zrobimy porzadku to nikt tego nie zrobi :|
        • hiacynta.powolniak Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 15:12
          Właśnie o to chodzi. Łatwiej złapać babcię z pietruszką niż prawdziwego
          przestępcę czy bandziora. Po co się narażać? Od bandziora można dostać w michę,
          a od babci... jakieś drobne do pensyjki.
          Ja też jeżdżę po mieście rowerem. Właściwie latem to mój podstawowy środek
          transportu. Tylko raz, ostatnio, ostrzegł mnie jakiś dziadzio-menel siedzący
          przed dworcem na Piłsudskiego, że lepiej będzie, jak zejdę z roweru, nim wjadę
          do tunelu pod dworcem. Zrobiłam tak, chociaż okazało się, że nikogo nie było.
          Prawdę mówiąc, wielokrotnie przejeżdżałam obok sokistów, strażników miejskich
          czy krawężników, ale nikt mi nigdy nic nie powiedział.
          Lepiej zrobiliby porządek z tymi motocyklistami. Zabronili im wjazdu w Aleje,
          więc szaleją po bocznych ulicach, aż naprawdę jest niebezpiecznie - nie dość że
          hałas, jak przepalają opony i podkręcają gaz, to jeszcze jeżdżą na jednym kole,
          nawet jeśli piesi są jeszcze na pasach.
          • mariusz-79 Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 23:13
            hiacynta.powolniak napisała:

> ...Lepiej zrobiliby porządek z tymi motocyklistami...

Ale sie ktoś uczepił tych motocyklistów :P Wprowadzić Całkowity zakaz
            posiadania i uzytkowania motorków pod karą, najlepiej, śmierci :)

Prośba do Policji:
            Zrobić porzadek z dziećmi jeżdzacymi na motorowerach. Dla ich własnego dobra !!!

Historia swieża, zeszły tydzień :
            Jechał przede mna skuterek ,prowadziło jakieś dziecko "na oko" 10 lat.
            Jechał prawą strona pasa (pasu ?), około połowe wolniej ode mnie.
            gdy byłem kilka metrów za nim postanowił zawrócić NIE PATRZĄC CZY KTOŚ ZA NIM
            JEDZIE , o kierunkowskazie nie wspomne.
            Hamowanie, pisk, stałem na poboczu z 10 minut, serce chciało mi wyskoczyć. Młody
            pojechał w sobie znanym kierunku a mnie ręce tak sie trzęsły, ze papierosa nie
            mogłem odpalić.

Te dzieci czesto nie mają pojęcia o ruchu drogowym, kto wie czy mają wogóle
            uprawnienia. Nie rozumie też tych beztroskich rodziców.

• Gość: expertum credere p śpieszę z pomocą IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:48
              dopełniacz od rzeczownika pas (np. drogowy) brzmi p a s -a. Podobnie jak pies
              psa, koło koła, ząb zęba. Urabianie formy fleksyjnej zakończonej na -u jest w
              tym wypadku nieprawidłowe i prawdopodobnie powstaje poprzez wzorowanie się no
              odmianie typu dom dom-u.

swoją drogą grunt to hamulce, n'est pas, Iskierko?
        • hiacynta.powolniak Ja też jestem rowerzystą 17.08.05, 15:16
          Właśnie o to chodzi. Łatwiej złapać babcię z pietruszką niż prawdziwego
          przestępcę czy bandziora. Po co się narażać? Od bandziora można dostać w michę,
          a od babci... jakieś drobne do pensyjki.
          Ja też jeżdżę po mieście rowerem. Właściwie latem to mój podstawowy środek
          transportu. Tylko raz, ostatnio, ostrzegł mnie jakiś dziadzio-menel siedzący
          przed dworcem na Piłsudskiego, że lepiej będzie, jak zejdę z roweru, nim wjadę
          do tunelu pod dworcem. Zrobiłam tak, chociaż okazało się, że nikogo nie było.
          Prawdę mówiąc, wielokrotnie przejeżdżałam obok sokistów, strażników miejskich
          czy krawężników, ale nikt mi nigdy nic nie powiedział. Nawet jak jechałam
          Alejami (i bokiem, i środkiem). Zresztą zawsze jest co najmniej kilku
          rowerzystów w zasięgu wzroku.
          Lepiej zrobiliby porządek z tymi motocyklistami. Zabronili im wjazdu w Aleje,
          więc szaleją po bocznych ulicach, aż naprawdę jest niebezpiecznie - nie dość że
          hałas, jak przepalają opony i podkręcają gaz, to jeszcze jeżdżą na jednym kole,
          nawet jeśli piesi są jeszcze na pasach.
          PS.A na ile cię skasowali? Jakie są mandaty? Uznaniowe czy jakaś jedna stawka?
          Można się targować? Może to głupio zabrzmi, ale w ogóle się nie orientuję.
          Dzięki.
          Rowerzyści całego miasta - trzymajmy się razem! Niech ościeżkują całe miasto,
          żeby można się było wszędzie dostać, to nie będzie problemu.
          • Gość: koompel W kwestii mandatu IP: *.trustnet.pl 17.08.05, 17:01
            Nic nie zapłaciłem bo policjant okazał się ludzki i normalny. Udzielił mi
            pouczenia i teraz będę omijać szerokim łukiem ten zapowietrzony dworzec PKP. Z
            usług kolei nie korzystam od dawna, w pociągach niebezpiecznie i syf, na
            dworcach też. A taki waleczny sokista powinien powalczyć z łysymi w pociągach a
            nie ze spokojnymi cyklistami :)
            Najlepiej czuję sie w swoim samochodzie, ale staram się nie rozjeżdżać nim bez
            sensu miasta i generować zwiekszonego ruchu, wolę rower. Teraz znów wsiadam za
            kierownicę - skoro brak ścieżek rowerowych, za spokojną jazde po chodniku czy
            dworcu grozi mandat - proszę bardzo, będę zatruwał środowisko i zwiększał korki.
            Ale chyba nie o to tutaj chodzi?
            To o co, kurka wodna, bo już się całkiem pogubiłem...
    • lookas.prv.pl Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 15:55
      Heh, nie Ty pierwszy i nie ostatni.

Miałem podobną sytuację niedawno tyle, że ze Strażą Miejską :-)
      Z tym, że ja przejechałem sobie przez puste pasy dla pieszych na zielonym
      świetle - nie było na nich żadnego pieszego, a na dodatek w przeciwnym kierunku
      przejeżdżał inny rowerzysta :-) Też odczułem że "> Wobec prawa wszyscy są równi,
      ale niektórzy równiejsi :))" :-) Nie wiem, ale moim zdaniem ostatnio to miasto
      nie jest dobre dla rowerzystów - pomimo budowania nowych ścieżek rowerowych.

"Policjant ok,
      > można sie dogadać i zostac pouczonym bez mandatu. Sokista impregnowany na
      > wszelkie argumenty wymachuje przed nosem zatrzymanemu bloczkiem z mandatami.
      > Może się wyżyć, chłopina :("

U mnie rolę sokisty odegrał strażnik miejski :-) Identyczna sytuacja.

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
    • Gość: niki Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: 212.160.108.* 17.08.05, 17:18
      Prawidłowo.Pijaczek stał spokojnie.Za co go karać.A tam jeździć nie wolno i
      powinny być surowe mandaty.
      • t3d1 Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 18:50
        Za co ?? za to ze stwarza zagrozenie dla przechodniow !! skad wiesz co mu odwali
        moze chce sie napic piwa i okradnie Cie a nawet zabije ?? tez tak bedziesz pisala ?
        • Gość: arni Re: UWAGA!!! Policja i SOK - tepe baranie lby IP: *.du.simnet.is 17.08.05, 20:27
          nie maja co skurw... robic zamiast lapac bandziorow to lapia bogu ducha winnych
          rowerzystow, czesto tam przejezdzam z 6 letnim synem na zawodzie i nie wiem
          jakbym zareagowal jakby taki baran jeden z drugim cokolwiek do mnie powiedzial,
          trzeba miec naprawde stalowe nerwy aby zrozumiec ta glupote
    • Gość: Obywatel Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:51
      Ja nie zostałem zatrzymany i ukarany za popełnienie ww czynów , lecz pozwole
      sobie przedstawić swoje poglądy na ten temat.
      Owszem , zachowanie Policji oraz SOK-u budzi wielkie kontrowersje. Osobiście
      nie popieram ich metod działania , ponieważ jadący rowerzysta nie wyrządza tyle
      szkód , ile spiący na ławce menel ( odór alkoholu , zniesmaczenie osób
      przechodzących obok niego , zły wizerunek dla miasta ). Niestety od pewnego
      czasu zauważam pewną prawdiłowość w pracy Policji - łapią tylko te osoby ,
      które są niegroźne i w razie aresztowania nie będą stawiały oporu. A
      prawdziwych bandytów wolą omijać szerokim łukiem. Jednak zauważyłem także , że
      to nie tylko wina funkcjonariuszy patrolujących , lecz przede wszystkim osób
      odpowiedzialnych za funkcjonowanie Policji. Spójrzcie sami czy za chciałoby wam
      sie wysilać i łapać groźnych złoczyńców , jeżeli :
      1.Płacą wam 1000 zł na miesiąc.
      2.Regularnie łamane są ustawy Kodeksu Pracy ( bo to przecież nie praca - to
      służba - policjantów kodeks nie obowiązuje ).
      3.Jeżeli policjant zdecyduje sie na odważną interwencje z użyciem pałki lub
      proni palnej , a podczas niej ścigany delikwent zostanie ranny , do
      odpowiedzialności karnej zostanie podany funkcjonariusz.
      Tak więć jaką motywacje mają policjanci do odważnej i ofiarnej służby?? Według
      mnie żadną!
      Poprawy bezpieczeństwa w naszym kraju możemy oczekiwać dopierwo wtedy , gdy
      doceniony będzie ten cięzki i niebezpieczny zawód , jakim niewątpliwie jest
      zawód policjanta.
    • Gość: xx Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.imi.pcz.pl 17.08.05, 21:02
      Jako Polacy jestesmy przyzwyczajeni do takiego myslenia w sytuacji gdy
      naruszamy prawo:

przeciez te sk... obok to jest wiekszy bandyta niz ja, dlaczego sie czepiaja
      mnie a nie jego.

Po dworcu nie powinno sie jezdzic na rowerze - nic sie nikomu nie stanie jak
      sie zejdzie z roweru i poprowadzi go obok.

Bedzie sie w zgodzie z prawem i z wygoda i bezpieczenstwem tych ktorzy
      przyszli na dworzec zeby skorzystac z pociagu.

Na Zachodzie, na ktorym jednak sie wzorujemy, z pewnoscia nikt nie pozwoli
      sobie jezdzic na dworcu.

U nas zas jest tak ze kierowca stawia samochod tam gdzie mu sie podoba, a
      rowerzysta zachowuje sie na wzor kierowcy, bo pzreciez on nie gorszy.

Bledne kolo.

Moze moje zdanie bedzie niepopularne, ale chcialbym sie doczekac czasow gdy
      Polacy naucza sie szanowac jeden drugiego i prawo przy okazji.

• Gość: xx Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.imi.pcz.pl 17.08.05, 21:05
        Dodam ze w Opolu gdzie wczesniej mieszkalem raczej nikomu do glowy nie
        przyjdzie jezdzic po dworcu. Ale to juz jest Slask Opolski, a nie Centralna
        Polska :))) Troche niemieckiego ducha tam jeszcze zostalo.
        • piotrusb_1 Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 21:35
          jeżeli komuś będzie na skróty - zapewniam Cię że przejedzie przez dworzec...

• Gość: xx Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.imi.pcz.pl 18.08.05, 21:05
            Potwierdzasz tylko moje slowa - nie dziw sie potem ze wlasciciele samochodow
            ustawiaja samochody na sciezkach rowerowych - bo tak jest im wygodniej.
      • Gość: koompel Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.trustnet.pl 17.08.05, 22:06
        Nie powołuj się na zachód, bo od takich przykładów chce mi sie rzygać. Uważam,
        ze jeżeli po dworcu nie wolno jeździć, to powinny stać tam odpowiedznie znaki
        zakazu jazdy na rowerach i wszystko byłoby jasne. Wtedy nie mam zastrzeżeń, a
        ewentualna jazda jest na własne ryzyko.
        Bezpieczeństwu podróznych nie zagrażam, bo tam rzadko widać jakichkolwiek
        podróżnych, za to wielu meneli. Jeden z nich nawet był ok i wrzeszczał, żebym
        spadał z roweru, ale to raczej wyglądało na napad niż na przyjacielskie
        ostrzeżenie :))
        Co do samochodu, to nigdy nie wjeżdżam nim do sklepu czu urzędu i zostawiam go
        we własciwych miejscach, z reguły płatnych.
        Nie mierz innych swoja miarą. I nie czepiaj się wszystkiego jak typowy Polak.
    • Gość: niki Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: 212.160.108.* 17.08.05, 22:10
      Po przeczytaniu tych kilku postów stwierdzam,że nie wszyscy dorośli do UE.W
      państwach zachodnich-rowerzysta po peronie nie jeździ,bo wie że tam są podróżni
      z bagażami,małymi dziećmi. Natomiast u nas każdy wymaga od drugiego ,a sam nie
      potrafi się dostosować. Pijaczek stoi niech stoi,nikomu nie
      zawadza.Rowerzysta /widziałem sam /najechał na trzyletnie dziecko,które
      potrzebowało leczenia szpitalnego.Drugi potrącił na chodniku starszą
      panią,która się przewróciła i się nią nie zainteresował tylko uciekł jak
      tchurz.I jak sądzicie,kto jest więcej niebezbieczny.
      • lookas.prv.pl Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! 17.08.05, 23:01
        Gość portalu: niki napisał(a):

> Rowerzysta /widziałem sam /najechał na trzyletnie dziecko,które
        > potrzebowało leczenia szpitalnego.Drugi potrącił na chodniku starszą
        > panią,która się przewróciła i się nią nie zainteresował tylko uciekł jak
        > tchurz.I jak sądzicie,kto jest więcej niebezbieczny.

Jesteś okropnie stronniczy i nieobiektywny. Czy ci dwaj rowerzyści to jacyś
        reprezentanci ogółu rowerzystów? Czarne owce i wypadki (czasami przypadkowe(*) -
        opisz jak doszło do tego wypadku z dzieckiem - tylko tak na serio - bez
        naginania faktów) i nie można tak traktować całej reszty. Czy przez to, że
        rocznie ginie 400 osób przez pijaków za kierownicą mamy zwracać się do każdego
        kierowcy per "Ty morderco"? Nie - nie mamy takiego prawa, bo wyjątek nie stanowi
        ogółu. I to samo jest z rowerzystami, pijanymi kierowcami itd itd itd...

Więc proszę zamilcz, bo w tym momencie obrażasz wiele, wiele niewinnych osób.

(*) - Ja też bym w lipcu wjechał na dziecko - i zdziwię Cię, bo byłoby to nie z
        mojej winy - dziecko wybiegło zza krzaków, za nim matka - sama mi dziękowała, że
        pomyślałem za dziecko i uniknąłem kontaktu. Maluch dostał klapsa.

Jak spotykasz takich oszołomów jak opisujesz to wykaż się odwagą obywatelską -
        spróbuj zatrzymać jednego czy drugiego lub zgłoś to na policję, a nie wchodzisz
        na forum i opisujesz dwa przypadki, za które mają odpowiedzielność ponosić setki
        innych niewinnych osób. A po drugie temat dotyczy samochodów na ścieżkach -
        chcesz rozgłosu i wyżalić się za dwóch oszołomów to załóż nowy wątek i tam opisz
        co Cię spotkało i jacy rowerzyści są itd.

Przemyśl to.

PS. "tchurz" = tchórz.

---------------------------------
        www.lookas.prv.pl
    • Gość: niki Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: 212.160.108.* 17.08.05, 22:17
      Każda osoba poważna i odpowiedzialna sama o tym powinna wiedzić,a nie żeby
      każdemu wytykać palcem co wolno a czego nie.
      • Gość: Hiphopek Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 22:24
        Moi drodzy po co kłótnie
        Po co wasze sfary głupie
        Wnet i tak zginiemy w trupie :-)
        • Gość: Corka ROWERZYSTA - tez czlowiek IP: *.246.97.177.tisdip.tiscali.de 17.08.05, 23:43
          u nas niestety nie ma przychylnosci dla rowerzystow, a musimy sobie zdac sprawe
          z tego, ze bedzie ich coraz wiecej.
          Na zachodzie nawet na waskich i ruchliwych chodnikachjest oddzielona linia
          sciezka rowerowa.Chodza po nich piesi, ale rowerzysta w roznym wieku ma tam
          pierwszenstwo a jadac daj znak dzwonkiem i piesi ustepuja mu.
          Nie widze zadnego problemu wymaloac wzdluz alei linii i oznaczyc ja jako droga
          dla rowrzystow.
          Mam tu na mysli rowerzystow a nie debilow na dwoch kolkach, ktorzy jada
          slalomem z predkoscia kosmiczna.
          Jestesmy w UE i ona na nas wymusi takie postepiwanie.
          Po co nam sciezki rowerowe przy JPII???????
          One sa potrzebne juz w centrum.
          zabrano jeden pas ruchu drogi w Alejach na parkingi......mozna zaznaczyc 1 metr
          chodnika dla rowerzystow .

A za meneli sie nie wezma.......Nie wiadomo co taki ma w sobie.
          Po co sie narazac i moze zarazac??????

A pensja i uprawnienia Policji rzeczywiscie do d.....y
          Policjant to MUSI BYC KTOS !!!! a nie taki ktoremu byle kto moze pokazac
          bezkarnie "miedzynarodowy znak przyjazni czy pokoju "
          Pala ma byc uzyta jak potrzeba ,,,,,bez odpowiedzialnosci.
          Ale coz.........
          jak Gora popsuta to i dol sie psuje .......od glowy
          TRZEBA przestawic Policje o 180 stopni bo o 360 to by bylo to samo.
          Na zachodzie sie z Policja licza, i dlatego jest mniej przetsepcow i
          przestepstw,
          Jak tam Policjant zrobo minimalny przekret leci z pracy i TRACI wszystkie
          uprawnienia,i dorobek...... a u nas...........przyjmuje sie jego rezygnacje a
          emerytura zostaje /placona nawet w wiezieniu/i caly dorobek tez nawet
          nielegalny spisany na rodzine

• Gość: niki Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: 212.160.108.* 18.08.05, 07:21
      Nie rozumiem jednego.Ci co łamią przepisy i zostają ukarani mandatem mają
      pretensję do wszystkich tylko nie do siebie.
      • Gość: Hiacynta Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.05, 14:40
        Ale rzeczywiście, JEŚLI pojawią się znaki zakazu, zejdę z roweru przy dworcu.
        Po prostu działa przykład: wcześniej nie odważyłam się jeździć przy dworcu,
        mimo że jeżdżę bezpiecznie, ale jak zobaczyłam całe grupki rowerzystów
        wyjeżdżających lub wjeżdżających do tunelu pod dworcem, to się odważyłam,
        wydawało mi się, że tak można. Jeśli nie - biję się w pierś i nie będę już tak
        robić. Ale niech sprawa będzie postawiona jasno: jak nie wolno - to wszystkim.
        Przypomina mi się przypadek z innej beczki: byłam z siostrą z Auchan.
        Ochroniarz kazał jej włożyć torbę-plecaczek do specjalnej reklamówki, którą
        zalepił. Na jej oburzenie, że to przecież torba, odpowiedział, że tak trzeba. W
        tym momencie wszedł przez bramkę chłopak z dwa razy większym plecakiem, a
        ochroniarz nic, udał, że nie widzi, nawet jak zwróciłyśmy mu uwagę (wzruszył
        ramionami). Moja siostra dostała piany, bo wkurzyło ją, że jest traktowana jak
        potencjalna złodziejka z powodu posiadania torby w formie małego plecaczka.
        Interweniowała w BOK, rozmawiała z kierownikiem - i nic. Miał POUCZYĆ
        ochroniarza.
        A wiecie, co było najśmieszniejsze? Że ja też miała plecaczek, nawet większy
        niż mojej siostry, tyle że taki przezroczysty (ale szminkę czy krem dałoby się
        ukryć w kosmetyczce wewnątrz) - kiedy z przekory pokazałam go ochroniarzowi,
        ścięło go, ale nie pozwolił wyjąć siostrze torby z reklamówki. Więc
        traktowanie "równy - równiejszy" dotyczy nie tylko rowerzystów.
        • Gość: robert Re: UWAGA!!! Policja i SOK łapią rowerzystów !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:12
          wicie co wom powim to wom powim , tyz na temat ale przejazd pod "dworcem"
          Raków.Sokiści mnie zatrzymali jadącego na rowerze.Spytałem od kiedy zabroniona
          jazda? odpowiedzieli ,że są napisy - i rzeczywiście z jednej strony był, ale z
          mojej strony nie - więc odpowiedziałem ,iż z mojej strony wolno jeżdźić i się z
          tym zgodzili.Jechałem z powrotem dawali mandaty tym od strony napisu ?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka