Gość: Thomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:02 bardzo prosze o podzielenie sie informacjami na temat zdobycia certyfikatu FCE w Czestochowie. Gdzie?? za ile?? w jakim czasie?? jaka atmosfrera i nauczyciele?? z gory Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x000x Re: gdzie zdobyc FCE?? IP: *.com / 212.87.229.* 18.08.05, 14:26 Na politechnice na dąbrowskiego jest taka mała szkółka, gdzie przygotowują do tych egzaminów. Wygląda to tak że w zależności od poziomu Twojego angielskiego możesz chodzić albo rok albo dwa lata i zdawać egzamin. Przygotowania są do wszystkich egzaminów w stylu FCE i te wcześniejsze i kolejne też (nie pamiętam jak się nazywają). W każdym razie chodziłam tam i uczą naprawdę dobrze - ja zdałam :))) Zajęcia są dwa razy w tygodniu (godziny i przed i popołudniowe) raz są z taką Panią a raz z nativem co jest ważne w przypadku egzaminu z uwagi na tą część speakingu. Każdy z nich skupia się nieco na innych częściach przez co zajęcia nie są monotonne. Poza tym bardzo dużo robi się testów. Cenowo semestr kosztuje chyba 750zł teraz (moge sie mylic o jakies 50zł). W każdym razie polecam, bo jeśli chodzi o ten egzamin to nie przelewki, a tu mogę potwierdzić że zdawalność jest wysoka i poziom też bardzo dobry, a chodziłam do różnych szkół. Zresztą wielu moich znajomych korzystało z tej szkółki i każdy zadowolony i zdał. Jeśli jeszcze jakieś pytania lub wątpliwości to napisz. Pozdrawiam i powodzenia życzę. :))) Odpowiedz Link Zgłoś