Dodaj do ulubionych

DO PALACZY!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 16:39
ORIENTUJECIE SIĘ MOŻE CZY PRZEŚWIETLENIE PŁUC WYKRYWA U PALACZY NP. RAKA? CZY
TRZEBA ZROBIĆ JAKIES SPECJALISTYCZNE BADANIE ŻEBY WYKRYĆ CZY COŚ SIE DZIEJE??
Obserwuj wątek
    • Gość: Profilaktyk Re: DO PALACZY!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:14
      Zapraszam do wzięcia udziału w Programie edukacyjno-diagnostyczny wczesnej
      prewencji przewlekłej obturacyjnej choroby płuc NFZ, który od 2004 roku
      realizuje Przychodnia Lekarska przy ul.Mireckiego 29a.
      Przewlekła obturacyjna choroba płuc (POCHP) jest nową nazwą łączącą dotychczas
      znane schorzenia: przewlekłe zapalenie oskrzeli i rozedmę płuc. Obie choroby z
      reguły występują razem, a ich najczęstszą przyczyną jest wieloletnie palenie
      papierosów. Choroba ta prowadzi do upośledzenia wymiany gazowej w płucach,
      skutkującego przewlekłym niedotlenieniem organizmu i powstaniem zespołu serca
      płucnego. Początek choroby jest nieuchwytny,a w pierwszych latach bezobjawowy.
      Pierwszym objawem POCHP jest duszność, która pojawia się, gdy około połowa
      powierzchni wentylacyjnej płuc zostaje nieodwracalnie zniszczona. W Polsce na
      POCHP choruje 2 mln osób, co stanowi 5% społeczeństwa. Badania wykazują, że co
      10 Polak powyżej 30-tego roku życia ma objawy tej choroby. Celem programu jest
      wykrycie POCHP (badanie spirometryczne) w początkowej fazie choroby, szybkie
      wdrożenie leczenia (specjalista pulmonolog) i motywowanie do zmiany stylu życia.
      Program kierowany jest do osób w wieku od 40 do 65 lat, u których nie
      stwierdzono wcześniej POChP, palących papierosy oraz byłych palaczy.
      Uzgodnienie terminu i realizacja: Pracownia Spirometryczna – codziennie w
      godz.09:00 14:00 i czwartek do 18:00 -tel 34/323-21-53 wew.53
      • Gość: KL Re: DO PALACZY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:43
        Jeśli coś jest nie tak mogą ci zrobić biopsję bo to robią zawsze jak jest
        podejrzenie o nowotwór
    • Gość: gość Re: DO PALACZY!!! IP: *.grosz.prenet.pl 29.08.05, 13:46
      proponuję młotkiem w łeb . jak mocno zaboli , to znaczy , że masz jeszcze szansę . jak słabo , to jesteś już uwędzon(y/a) .

aha , jak mi ktoś jeszcze zapali pod nosem na przystanku mpk , to dostanie z buta . daję słowo !
      • Gość: Kaka Re: DO PALACZY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:28
        > aha , jak mi ktoś jeszcze zapali pod nosem na przystanku mpk , to dostanie z
        bu
        > ta . daję słowo !

Idiota . Chcialbym zebys trafil na mnie jak zapale :]
    • Gość: kot kot do goscia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:16
      Zastanów sie człowieku chociaz troche nad swoim zachowaniem.
      Nie wiem po co w ogóle to napisałeś i co ci to da, ale celem mojego postu na
      pewno nie było uzyskanie tak głupiej i prowokującej odpowiedzi.
    • Gość: kot kot do gościa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:18
      i jeszcze jedno- jak ktoś dostanie od ciebie z buta na przystanku, to po prostu
      będziesz miał sprawę w sądzie o pobicie więc lepiej się zastanów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka