Dodaj do ulubionych

CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ?

• Gość: xXx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.info 15.09.05, 09:36
      Kilka lat temu pracowałem w praktikeże jako ochroniarz i na własne oczy
      widziałem jak dyr. Agnieszka jeb....a pracownika za bzdurę bo towar został
      zamieniony miejscami z innym o tej samej cenie a biedak mało się nie popłakał i
      jak tego za 5min nie poprawi to wyleci z pracy i to jest podejście dyrekcji do
      pracownika ....

Dzięki Bogu już tam nie pracuję i nie mam zamiaru pracować w jakim kol wiek
      markecie wole dymać na budowie ale wiem za jakie pieniądze i nie ma godzin do
      odbioru tam przynajmniej ....

Pozdrawiam i życzę powodzenia pracownikom marketów...
      • Gość: SOLIDARNOSC Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:00
        Droga Omi!!! Uważamy,że Twoja wypowiedz jest bardzo słuszna. Mamy nadzieje że
        pracownicy Praktikera w Częstochowie zmobilizują się i coś zrobią w tym
        kierunku, aby poprawic swoje warunki pracy. Żyjemy w państwie prawa i nie
        możemy pozwolić, aby pracownicy byli pozbawieni godności i praw pracowniczych.
        Jesteśmy przedstawicielami NSZZ "Solidarność" i od kilu dni bezskutecznie
        próbujemy nawiązać kontakt z pracownikmai praktikera, chcemy wam pomóc, ale nic
        nie możemy zrobić bez waszego zaangażowania. Jeżeli chcielibyście z nami
        porozmawiać, o tym co dzieje sie w waszym zakladzie pracy i w jaki sposob mozna
        temu zaradzić to podajemy do nas kontakt Monika 609-805-790; Daniel 503-164-236
        Chcielibysmy sie z wami spotkać poza miejscem waszej pracy i swobodnie z wami
        porozmawiać. NSZZ "Solidarnosć" nie jest gwarantem zatrudnienia, ale jest
        olbrzymia szansa na to, ze bedziecie mieli prace w godziwych warunkach. Droga
        Omi mamy nadzieje, że spotkamy sie w sklepie (bo chodzimy do prkatikera, aby
        rozmawiac z pracownikami) i wowczas wspolnie rozpoczniemy walke w obronie
        pracowników praktikera. Zatem czekamy na kontakt od pracownikow Praktikera
        Organizatorzy Związkowi NSZZ "Solidarność"
      • Gość: pracownik_marketu a ja znam sprawe z innej strony,pracuje w markecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:08
        i jesli mam byc szczery w praktikerze jest najgorszy syf jesli chodzi o
        markety. Generalnie ruchu duzego w Praktikerze nie ma i klienci kupują tylko
        pierdoły, jakość merytoryczna jest na poziomie żenującym w wiekszosci
        przypadkow. Bo co np. kobieta po 40 moze wiedziec o silnikach spalinowych albo
        o wysokim napieciu... Wiecznie gdzie sie nie wejdzie to jest jedna cena na
        produkcie, inna cena na regale i jeszcze inna na magazynie tego samego
        produktu. Jak jest w gazetce artykuł X to zmienia sie jego cene na czole regału
        a w innych miejscach pozostaje stara. Troche mnie to męczy ,bo co tam pojade
        musze sie naszukać. Usprawiedliwia ich fakt ,ze maja mało etatów . W pewnym
        sensie usprawiedliwia, bo gdyby wykrzesali z tego co mają to i w takiej ekipie
        spokojnie by był porzadek . A tutaj kazdy sie dziwi ,ze jest jedna czy 2 osoby
        na zmianie i wiecznie biegają tylko do kasy ,bo klient mowi ze widzial inną
        cene.
        Bajzel był tam od początku i będzie i nie zalezy to od dyrektora. Jak sie komus
        nie chce pracowac to wiecznie bedzie kładł lage. Czy dostanie 1300 czy 1600 to
        i tak ma to w nosie ,bo jest wykorzystywany etc. Mało kto docenai to co ma a
        wierzcie mi ,ze o prace bardzo ciezko obecnie. Na kazdej rozmowie w/s pracy
        ludzie chca zarabiac 800 pln jak sie ich pyta o zarobki. Przerabiam to
        regularnie... Oczywiscie po pol roku kazdy jęczy ,ze narobi sie jak wół i nie
        jest wazne ,ze zarabia 50% wiecej niz chcial. Znam tam tylko 2 osoby ktore bym
        zatrudnił ,bo naprawde cos robia i to widać kiedy sie tylko przyjdzie. Reszta
        to praca pod publiczke i koło gospodyń wiejskich. Zapewne komus sie naraze tym
        ale to moje prywatne zdanie i czytając to w koncu sie wpisalem. W koncu wolność
        słowa. Jak ktos ma ochote podyskutowac jedenascie_minut@o2.pl tutaj wiecej sie
        nei wpisuje,bo robi sie bagno z tego tematu. Wiecej tu krzykaczy niż ludzi
        zainteresowanych tematem
        • Gość: mieszkaniec Re: a ja znam sprawe z innej strony,pracuje w mar IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:16
          Pracowałes chociażby w Geant. Mówisz,że w Praktikerach jest najgorszy SYF,
          przepraszam,ale ja w Praktikerze odpoczywam miałem okaze pracować w innych
          marketach i tam dopiero jest SYF. Nie narzekaj, przynajmniej lepiej się
          zarabia ;-)
      • Gość: obserwatorka doxXx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.bytom.compnet.com.pl 15.09.05, 16:47
        nie przypominam sobie żadnej dyrektorki Agnieszki Panie xXx, poza tym
        ochroniarze nie są pracownikami firmy Praktiker, a jakoś najwięcej mają tu do
        powiedzenia.
        Słowo: "praktikerze" pisze się przez "rz" , a nie przez "ż".
        pozdrawiam
        • Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 15.09.05, 17:25
          miało być o częstochowie. DYREKTOE BEZ AUTORYTETU NIE JEST DYREKTOREM
    • gs214 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 15.09.05, 22:13
      Moi Drodzy,
      pracuje w firmie Praktiker juz od paru lat i nigdy w naszym sklepie nie było
      mobbingu a przynajmniej mnie on nie dosięgnął.Przez nasz sklep przewinęło się
      wielu dyrektorów i zadnego nie mozna oskarżyc o stosowanie mobbingu.Jeżeli jest
      tak jak piszecie to szkodzicie tylko sobie i nam wszystkim którzy pracujemy w
      Praktikerze, i nie zapominajcie ze kazdy moze sobie tu wejsc. Jezeli naprawde
      dyrektor stosuje mobbing to napiszcie do zarządu naszej firmy podpiszcie sie
      wszyscy i w taki sposób próbujcie zmienic to co waszym zdaniem jest nie tak ale
      nie wciągajcie tych brudów na forum i nie oczerniajcie tak publicznie ludzi bo
      nawet najgorszy człowiek na to nie zasługuje.

pozdrawiam
      • Gość: sanfrancisko Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.limes.com.pl 15.09.05, 23:37
        a gdzie andrzej????????? już nie jest dyrkiem w częstochowie???? to klawy
        gościu!!!!!!!!!!!!
        • Gość: wkurzony Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.icpnet.pl 16.09.05, 00:20
          Z tego forum niektórzy robią sobie jaja.Zamiast poważne i konstruktywne tematy
          to te barrany wypisuja jakieś bzdury jak dzieciaki.Chyba ma to czemuś służyć,a
          pierdoły to można wypisywac sobie na czacie.Chyba nie chcecie żeby ludzie
          czytający to forum oceniali pracowników praktiker jako niedojrzałych półgłowków
          • Gość: kajtek Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 09:45
            Pracuję w Praktikerze w Częstochowie i dokładnie wiem, co wszyscy byli i obecni
            Pracownicy czują: jak był P. K. to było źle, jak odszedł to było jeszce gorzej,
            jak przyszedł M. J. to była tragedia nawet było zebranie z tłumaczem i gościu
            wypadł z gry, jak była E. i J. to było spoko,potem jak doszła M. znowu się
            zaczęło kiepsko dziać no i w końcu przyszedł A. też było latanie, E. uciekła,
            przyszedł drugi. A. I na tym koniec spoko pracy bo jak w lipcy przyszedł Z. to
            już sami wiemy jak jest, Ludzie napiszmy do Centrali, to powinno wystarczyć!!!!!
            • Gość: mario Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.09.05, 23:14
              warzywniak zawsze lubiał nażekać , nażekali na P.K. nażekają na Z.M. i będą
              nażekali na kolejnego,całą atmosferę i sposób pracy twoży załoga a nie
              dyrektor .Niech się wezmą do pracy za sprzedaż żeby inne markety nie musiały na
              nich robić to wtedy znajdą się pieniądze na podwyżki i nie będzie chorych
              wizytacji. A na dyrektora napiszcie pismo do zażądu jak macie znim kłopot oni
              szybko to załatwią
              • Gość: ja Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:48
                mariusz nie badz taki madry jak ci dali lepszy etat to ci sie w glowie
                przestawilo -cz-wa
          • Gość: Poznań Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:03
            Podzielam opinie-słuszne spostrzeżenie!
      • Gość: slawek do gs214 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 07:18
        Widocznie masz ciepłą posadkę w Praktikerze!
        Pracujesz pewnie w EDV (biuro)i grzejesz tyłeczek! Tu jest mowa o ludziach
        poniewieranych za marne wynagrodzenie, wiem coś o tym bo pracowałem w Firmie.
        Mobbing jest to zjawisko widoczne tylko z wewnątrz problemu, są to słowa gesty
        w stosunku do podwładnych, które odbiera przede wszystkim on sam! Ty kobietko
        jesteś na zewnątrz i masz INNĄ kaskę.
      • Gość: mieszkaniec Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:19
        Popieram z całego serca. MOżna przecież założyć Związki Zawodowe.
    • Gość: ktoś Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.trustnet.pl 16.09.05, 22:57
      magazyn wczęstochowie - uwaga są u was nowi koledzy których przyuczacie?, ak
      ich nauczycie to z wami koniec, ogród i kasy też uważajcie.
      • Gość: kizia mizia Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.crowley.pl 16.09.05, 23:01
        dlaczego? o co chodzi?
      • Gość: ktos Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.trustnet.pl 16.09.05, 23:03
        taki ma plan Z. (a przynajmniej miał go jakieś trzy tygodnie temu)
      • Gość: duch moniki c Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:29
        ogrodu juz nie ma bo nie ma romana jako jeden wiedzial o co chodzi w zgnilym
        burcheksie
    • Gość: a czy to wazne to juz nie ma sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:05
      czas zakonczyc to forum nic sie nie zmieni nszz byl u nas nikt nic nie mowil
      polowa ludzi wymieniona reszra wyleci po inwenaryzacji- milej pracy nara
      • Gość: mama200120,100 Re: to juz nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:37
        masz rację to już nie ma sensu. Widać, że większość już sobie odpuściła to
        forum. I po co było tyle krzyku i obelg. Ten kto zaczoł to forum powinien się
        ujawnić i zacząć działać w rzeczywistości, jeżeli jest tak żle.
        • Gość: tata Re: to juz nie ma sensu IP: *.prenet.pl 17.09.05, 16:55
          to się w głowie nie mieści
          • Gość: muminek Re: to juz nie ma sensu IP: *.crowley.pl 17.09.05, 22:10
            tata... muminka?
        • Gość: GOSĆ Re: to juz nie ma sensu -NIESTETY IP: 195.116.81.* 18.09.05, 21:29
          masz rację z tego już nic nie wyniknie! a szkoda! burza w szklance wody!! komuś
          bardzo zależało zeby to forum tak sie zakończyło. Wiedzieli co robią prowadząc
          dyskusje w taką stronę!!! przez chwile byla nadzieja ze moze wpisza sie osoby
          ktore moga przytoczyc konkretne argumenty na temat łamania prawa pracy - wyzysku
          pracowników - niestety brak odwagi? a moze nie chcą brać udziału w tym "bagnie"
          sorki ale do tego doszlo to forum. Oj ludzie! co z Wami??? dalej będzie tak jak
          jest! albo i gorzej - niestety.

SZKODA!!!
      • Gość: mieszkaniec Re: to juz nie ma sensu IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:28
        NSZZ może i było, ale jak każdy zamknie język na kłódkę to nic sie nie zrobi.
        Do tanga trzeba dwojga, oni ze związków sami nic nie zrobią, potrzeba
        większosci żeby można było działać. Jak nikt nic nie mówił, to znaczy, że jest
        dobrze. Pamiętajcie-związki są na całym świecie i nikt nie chce robić żle dla
        PRACODAWCY, tylko polepszyc życie pracownika :-). żastanówcie się nad tym. o
        nie jest grzech i nikt Was za to z pracy nie wyrzuci( chyba, że jesteś
        leserem). Pomyślcie o tym.
        • Gość: Meduza nieduza NSZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:25
          Związki były, ale np. na 120 pracowników marketu skupiały 10-15 osób. Reszta
          prac. albo się bała, albo poddała się manipulacji ośmieszania związków przez
          dyrekcję. Tak, moi mili. Dyrekcja inspirowała niechęć pracowników do Związków,
          a oni krytykując sens istnienia NSZZ w Praktikerze nawet nie wiedzieli że są
          manipulowani.
    • dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 19.09.05, 21:20

Koledzy praktikerowcy czy pamietacie o konkursie na stanowisko INDYWIDUALNEGO DORADCY KLIENTA .Do konca lutego zostały wytypowane osoby na takiego sprzedawce.Mineło poł roku i nic po co dac tym ludziom po 300zł. skoro mozna zrezygnowac z tego tak jakos dziwnie to ucichło.Jak zwykle centrala dała ciała.Ale moze chca dac po 600 zł wiec czas działa na nasza korzysc.
      • Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 20.09.05, 10:51
        na wszystko przychodzi koniec
        • Gość: lala Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:21
          LudziskA, GDZIE JESTEŚCIE!!!!! jUŻ NIC NIE MACIE DO POWIEDZENIA
          • dariokogut jest fajnie 20.09.05, 22:17
            Własnie sie dowiedziałem od dyrektora ze mamy nwego szefa i podwyzek nie bedzie.Jak tu sie nie ucieszyc .
          • Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:23
            Nasi dyrektorzy są podobno szkoleni do pracy na swym stanowisku. Może by tak
            któryś ze szkoleniowców wypowiedział się, czy rzeczywiście zasada gnojenia i
            zastraszania pracownika oraz wieczne uświadamianie ilu chętnych jest na jego
            miejsce, jest metodą na jego wydajniejszą pracę, bo jakoś na mnie to działa
            odwrotnie i poprostu tracę motywację do pracy w tej firmie i z takim
            dyrektorem. Idąc do "socjalnego" w poniedz. biorę zaraz do ręki "Wyborczą"
            (wiecie dlaczego). W poniedziałki zawsze ktoś ją tam przynosi. Czasem nawet
            kilka osób.
            • Gość: wiem Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 21.09.05, 09:50
              jeżeli nawet nic nie zdziałacie, a zwolni się jeszcze kilka osób, to po takiej
              reklamie(ponad 300 wpisów)chętnych w praktiker nie będzie. a
              gadanie "dyrektora" można między bajki włożyć. na wasze miejsce nie ma
              chętnych! piękne i prawdziwe.
              • Gość: Misiek Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.09.05, 17:25
                A kto z was staral sie o podniesienie etatu?? To dopiero zabawa. A jakie
                mobilizujace,jak siedzisz 3 lata na 3/4 albo 1/2 bez widokow na przyszlosc...A
                na nasze miejsce zawsze znajdzie sie ktos inny,nie ma sie co łudzic. Takie
                czasy...Pozdrawiam wszystkich pracownikow Praktikera.
    • Gość: xxxxxxxxxx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:00
      I tak najlepsze jest MGB. Jak można realizować takie zamówienia jeżeli nie ma
      się praktycznie miejsca na markecie. Na dworze pod plandeką
      • Gość: to ja nie długo turniej o puchar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:06
        nie długo turniej o puchar praktikera!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W 2006 organizuje
        Gdańsk.
        • Gość: a to Ja Re: nie długo turniej o puchar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:50
          A kogo to obchodzi? Nie zauważyłeś jaki jest temat tego wątku?
          • Gość: a Re: nie długo turniej o puchar IP: *.prenet.pl 26.09.05, 19:27
    • Gość: to ja Re: Górą GEMEXXXXXXXXXXXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:03
      Górą GEMEX i kanapy mekong na które nie ma miejsca, o jeszcze rattany (tez
      dobre)
      • Gość: meduza nieduza Re: Górą GEMEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:57
        W Poznaniu lepiej nie wymawiać głośno słowa "Mekong"...
        Można jeszcze zarobić od chłopaków z logistycznego:)))))
        • Gość: Gall Antek Re: Górą GEMEX IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 25.09.05, 04:03
          Czytam na razie i to trawię.
      • Gość: Ktoś Górą przeterminowany Ostendorff IP: 81.6.129.* 26.09.05, 20:26
        Mnie najbardziej podobaja się przeterminowane farby i lakiery z tej firmy!!! I
        co tu z nimi zrobić skoro jest ich kilka palet??!!!
        • Gość: sprzątacz Re: Górą przeterminowany Ostendorff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:16
          Mądry dyrektor sprzedałby te farby pracownikom marketu za 30% ceny bo z
          pewnością nadają się jeszcze do użycia. Tymczasem tzw. "standardy
          praktikerowskie" spowodują, że o ile Ostendorf ich nie przyjmie, a nie
          przyjmie, to wylądują na śmietniku za magazynem, bo łatwiej wypisać protokół
          zniszczenia niż odpalić coś taniej pracownikom.
    • dariokogut czy w praktikerze są nagrody 26.09.05, 21:08
      Kolezanki i koledzy pracujacy w praktikerze mam do was małe zapytanie.Czy w waszych marketach dostał ktos ostatnio jakas pochwałe lub nagrode za dobra prace ,bo mam wrazenie ze w centrali zapomniano o takim czyms jak nagroda.Jezeli sie myle to sprostujcie mnie bo takie informacje o nagrodach wywiesza sie na tablicy ogłoszen.No chyba ze nagrody sa przyznawane potajemnie o ile sa wogole przyznawane.Dajcie prosze znac jak jest w waszych marketach .Dzieki
      • Gość: otto Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:13
        u nas w M359 takie nagrody ma napewno kierownik drewno-budowlany, wiadomo za co
        i dlaczego
        • dariokogut Re: czy w praktikerze są nagrody 27.09.05, 19:26
          Otto ale czy ta nagroda była przyznana i była informacja na tablicy ogłoszen czy tylko wtajemniczeni o niej wiedza. Napisz cos wiecej.Koledzy i kolezanki dajcie znac odnosnie nagrod za dobra prace chodzi mi o ten rok kalendarzowy
          • Gość: lolek Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:32
            Od trzech lat nie ma rzdnych nagród za dobra pracę dla zwykłych pracowników. Z
            resztą o czym mówić skoro za 24 godzinną inwenteryzację w zeszłym roku w 359
            nie zaplacono dodatkowa ani grosza, a godziny byly do odebrania godzina za
            godzine. Pytanie czy pracownik może pracować bez przerwy 24 godziny i wiecej,
            bo taki jest czas pracy w czsie inwentaryzacji?
            • Gość: ja Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:05
              a ja chce zapisac sie do zwiazkow dajcie znac
              • Gość: Radom Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.pl 29.09.05, 23:00
                Nagrody nagrodami,ale czy nie dane nam będzie pracować na to,żeby przeżyć?
                Główny problem,że godzimy się na to.
                Usypia dyskusja i znowu poddajemy się.
            • Gość: duch moniki c Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:08
              nagroda jest to ze masz prace zaangazownie jest mile widziane tam gdzie dostales
              polecenie najczęsciej mission imposible,6 lat pracy znasz market jak wlasna
              kieszen i nic nawet s......j oto polityka
      • Gość: OLKA Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.cus.pl 30.09.05, 20:45
        NO PEWNIE ŻE SĄ ZA NAMOWIENIE KLIENTA NA KARTĘ PRAKTIKERA MAMY NIESPODZIANKĘ (
        DWIE PARASOLKI Z LOGO "KUPUJ Z KARTĄ PRAKTIKERA")!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: mona Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.man.czest.pl 29.09.05, 10:44
      dziwne pytanie. To tak samo jakby ktos pytał czy na słońcu jest gorąco?
      • Gość: jachu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.sm-rozstaje.pl 30.09.05, 00:41
        nadzieja!
      • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 04.10.05, 23:09
        W Zabrzu nawet ciepłej wody nie ma... I to już dłuższy czas.
    • byku12 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 05.10.05, 09:58
      może rozszeżymy forum na wszystkich? słyszałem że jest do kitu na okęciu i w
      innych też. walcie!!!
      • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 06.10.05, 21:44
        Na Okęciu jeszcze otwarcia nie było ;). Pytanie - jak jest u was, czy też macie
        zebrania, gdzie czytają obrót i gratulując wyniku, ze smutkiem (aby na pewno?)
        stwierdzają ile brakuje do planu i premii? To jest system motywacyjny? Ja
        jeszcze w tym roku nie dostałem premii za obrót... PIĘKNE!
        • byku12 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 06.10.05, 22:21
          Częstochowa się przestraszyła,To normalne.A premi nie ma i nie będzie- plany z
          kosmosu!!!!
          • Gość: Meduza nieduza Re: Jaka premia...?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 23:24
            ...Ua,cha,cha,cha !!!
            Nie rozśmieszajcie mnie tą premią !!!
            Czy nie widzicie, że plany utargów są tak pisane żebyśmy ich nie wykonali i
            żeby premii nie było...???
            Przecież to chyba jeden z tzw. "standardów praktikerowskich".
            Ale mądrale w centrali twierdzą, że cytuję: "badania marketingowe jasno
            wykazują, że w takim np. Poznaniu jest miejsce na... jeszcze trzy takie markety
            budowlane" (obecnie oprócz naszego jest tu "Castorama", trzy markety "Liroy
            Marlin", jakieś "BricoMarche", "Budom-market" i wiele innych)
            Szanowne gremium wybaczy, ale to trochę tak, jakby w Koziej Wólce
            budować "Kinepolis" obok "Multikina".
            • Gość: Blaniu Re: Jaka premia...?! IP: *.stk.net.pl 07.10.05, 07:59
              Właśnie widzimy, że plany są z kosmosu i są nieadekwatne do możliwości nie
              naszych, a klientów nawet. Bo opowiadanie, że możemy się bardziej przyłożyć do
              obsługi można włożyć między bajki. Na niektóre rzeczy nie ma czasu.
              Zadziwia mnie jednak radość, z jaką te plany są nam odczytywane...
              • Gość: byku12 Re: Jaka premia...?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:08
                idzie nowe!! otwieramy godzinę pózniej.Może "Gulasz" coś zmieni?
            • Gość: olo Nowy Praktiker w Poznaniu? w 2007/2008 IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:24
            • Gość: olo Praktiker w każdym mieście małym i dużym IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:44
              Nowy Praktiker w Poznaniu? w 2007/2008
              Tylko po co?
              plany utargów są tak stworzone żebyśmy ich nie wykonali
              a oni chcą jeszcze mieć 2go Praktikera
              Gdzie oni znajdą tylu pracowników jak do istniejącego już Praktikera ciągle
              szukają ludzie (stale się sami zwalniają).
              Przy takich pensjach stale będą szukać.

Pozdrawiam

NOwe motto
              Praktiker w każdym mieście małym i dużym !!!!!!!
          • Gość: gość z Gdańska Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:48
            cześć od 3m-cy jestem byłym pracownikiem M366. Prace tam wspominam miło tylko
            ze względu na ludzi z którymi przyszło mi pracować. Za czasów kiedy ten market
            prowadził p.Wołowik tworzyliśmy zgraną i silną ekipę. Od momentu pojawienia się
            na jego miejsce J.J. wszystko zaczeło się rozsypywać i sukcesywnie przeobrażać
            w tradycyjny charakter tego pokroju placówki, a może nawet gorzej (coś jak
            Biedronka?). No i oczywiście ludzie zaczeli się zwalniać nawet do 5 osób w
            miesiącu, a ona najwyrazniej nic sobie z tego nie robi. Odchodzącym
            pracownikom, ktorzy pracowali z nią od początku M366 nie potrafi podziękować za
            wspólprace.Moim zdaniem jest ona marionetką centrali i troche
            wyrachowaną,sknerastą babą. P.Bernard S. miał osoby, ktore mu nie odpowiadały i
            znęcał się nad nimi psychicznie, one naprawde wymiękały. Różowo to w tych
            Praktikerach nie jest:(. Od tyg. znam adres tej strony i z ogromnym
            współczuciem czytam to forum,mam chyba małe zboczenie,bo sprawa ludzi z
            Praktiker jest mi nadal bliska, jestem z Wami. Pozdrawiam pracowników tej
            sieci, którzy chcą spokojnie i uczciwie pracować. Gorące dla starej ekipy z
            M366. Powodzenia w turnieju trzymam kciuki!!!!!!!!!!
    • dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 08.10.05, 10:21
      Kochani zbliza sie turniej piłkarski.A moze by tak zbojkotowac go i pokazac nasza niechce do poczynan centrali.Ja wiem ze koledzy z Gornego Ślaska zasłuzyli na ten turniej.Choc moze sie zstanówmy czy nie lepiej było dostac by po 100 zł podwyzki w koncu taki turniej kosztuje.Czekam na wasze opinie .Moze sie myle ale zastnowcie sie
      • Gość: niewolnik363 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 08.10.05, 14:04
        A po co bojkotować? Przynajmniej nie siedzisz w pracy, a i napić sie po meczu
        mozesz. Przynejmniej sa takie turnieje dla czarnuchow takich jak my. Zabrze
        wystawi chyba 2 osobowy skład. A w bramce Toffik
        • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 08.10.05, 22:58
          Tofik ma wprawę w zabawie piłką, pełno tych jego leży na magazynie.
          Turnieju nie ma co bojkotować, z dużego funduszu socjalnego i tak mało nam
          rzeczy fundują, to chociaż turniej zostawmy. Co z imprezami integracyjnymi?
          Niektórych ludzi nie zdążam nawet poznać, a oni już nie pracują... W każdym
          razie inwentaryzacja za pasem, wszyscy w lesie z przygotowaniami, a dziś po
          południu obsada na działach w większości przypadków jednoosobowa. I dziwić się,
          że morale niskie jak zarobki, a ludzie narzekają, bo w Castoramie lepiej. I
          UWAGA! Mamy ciepłą wodę! Naprawdę...
          • Gość: klient Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:22
            Widzę że jest zle u was.Robię zakupy we Wrocławiu i wydawało mi się że jest
            dobrze.Obsługi wprawdzie mało ale sympatyczna,pomocna a u dyrekcji czasem można
            za lepsze zakupy dostać rabat( w Castoramie nigdy).A O SWOJE PRAWA WALCZCIE
            • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 09.10.05, 21:57
              Fakt, że obsługa bywa sympatyczna, a stosunki między pracownikami są zdrowe.
              Dobra atmosfera pracy to coś, co trzyma większość z pracujących ludzi na ich
              stanowiskach. Nie trzyma ich przecież ani pensja (niewiele wyższa od minimalnej
              krajowej), czy dyrekcja i centrala. Obsada na działach w 363 w dniu dzisiejszym
              to maxymalnie 3 osoby na cały dzień. I proszę mi powiedzieć, który klient jest
              na tyle wyrozumiały, żeby zrozumieć, że pracownik poszedł zjeść śniadanie? A
              jak nie pójdziemy, to i tak liczy nam się, że byliśmy (taki mamy system
              rejestracji czasu pracy..). Nie ma co liczyć na poprawę, ale ktoś w tych
              marketach musi pracować, jak nie my, to przyjdą następni...
              • Gość: gość z Gdańska Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:52
                Witam u nas w M366 tez bylo chwalenie obslugi przez klientow ze miła,
                profesjonalna itp. Klienci przychodzac do nas zagadywali nas ze mamy super
                klimat, a ludzie na rozmowach kwalifikacyjnych pyt. dlaczego chca pracowac w
                m366 mowili,że ze względu sympatyczny, koleżeński klimat. Tak było kiedyś... A
                teraz same nowe gęby i obcy sobie ludzie. Stara ekipa prawie cała się zwolniła.
                Nie ma już ani klimatu ani klientów. Dyrektorka wydaje sie byc z siebie dumna.
                Gratulacje!!! I też jest po jednej osobie na zminie na dział. To chyba rodzinne
                w Praktikerach:(
                • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 11.10.05, 19:39
                  Jedna osoba na zmianie, bywają przecież dni, że 20 osobowa ekipa robi obrót na
                  poziomie Castoramy, która 20 pracowników zatrudnia na dziale budowlanym
                  (Katowice). I my zarabiamy niewiele ponad minimalną pensję krajową, a oni mają
                  150% zarobków naszych. Da się? Czym jeszcze może się tłumaczyć dyrektor? Że
                  market mały? Że młody? No to co, jak się sprawdza i są obroty? Kpią sobie z nas
                  w żywe oczy...
      • Gość: czestochowa Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 23:46
        zrobmy to w czasie turnieju
      • Gość: ttttt Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:47
        Zastanow sie chlopie co mowisz, 100zł podwyżki? Turniej jest finansowany z
        funduszu socjalnego czyli z naszych ciezko zarobionych pieniedzy, powtarzam
        naszych, a podwyzki z tego napewno nie dostaniesz. Nie rezygnujmy z jedynej w
        roku poządnej imprezy na ktora z pewnoscia zasluzylismy ( my szarzy pracownicy
        tej instytucji) jak nikt inny
        • dariokogut Re: do dariokogut 10.10.05, 22:53
          Kolego proponuje zebys na turniej przyjechał w koszulce z napisem.Praktiker to wspaniała firma wszystko mi sie w niej podoba i nie chce podwyzki bo zarabiam duzo.
          • Gość: tttttt Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:38
            Oj kolego ale zes sie obruszył. W moim poscie nie ma ani słowa o tym że w
            praktikerze jest cacy, twierdzę że wprost przeciwnie. Tylko powiedz mi w jaki
            sposob chcesz z funduszu socjalnego dostać podwyżkę? Jeżeli jest to możliwe to
            podziel się swoją wiedzą na ten temat. Ja uważam że jest to niemożliwe.A jeśli
            zrezygnujemy z turnieju to nie bedziemy mieli nawet dobrej zabawy.
            • Gość: Goral363 Re: do dariokogut IP: *.Zabrze.Net.pl 12.10.05, 09:55
              Zgadzam się z kolegą,że nie ma sensu bojkotować turnieju który jest jedyną
              imprezą na której możemy się dobrze pobawić a kasy z funduszu socjalnego nie
              zobaczysz na pasku jako podwyżki(nie ma takiej obcji).Ta impreza się należy Wam
              grającym i nam kibicom i lepiej się wyrwać z praktikera i dobrze się bawić.
              • Gość: kibic Re: do dariokogut IP: *.biz 13.10.05, 11:16
                Ciekaw jestem kto wygra turniej.
                • al46 Re: do dariokogut 13.10.05, 18:16
                  przestańcie tu pieprzyć o bzdurach. ten wątek nie służy do tego
                  • Gość: gosciu Re: do dariokogut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:22
                    Racja! Widocznie ludziom mimo wszystko nie jest tak zle.
                • Gość: gościu Re: do dariokogut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:18
                  Co się dzieje w Częstochowie? Czy jest może lepiej? Dyrektor się uspokoił?Jest
                  jakaś reakcja? Ktoś coś wie? Piszcie!!!
                  • Gość: to znowu ja Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:59
                    w czestochowie juz nie ma kto nazekac ekipe wymieniono w 50% na inwentaryzacji
                    bylo ujowo walczylismy do 10 rano a dyrektor trudno go rozgrysc niby sie
                    uspokoil ale dalej nie wiadomo jak z nim wspolpracowac do zobaczenia na turieju
                    czestochowa wygra!!!
                    • Gość: Thin Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:08
                      Srata drata
                      w szachy wodne :P
    • Gość: lola Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:39
      • Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 21.10.05, 10:14
        www.praktiker.pl/DARADE.wmv - jeśli nawet nie ma mobbingu, to są jaja. Robienie
        z nas idiotów i szybka satysfakcja, pewny gwarant. Hahahaha....
    • dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 22.10.05, 00:03
      A jak tu mowic ze nie ma mobbingu
      We Wrocławiu pracownik ktry przepracował 6 lat w Praktikerze ma problem ze zwolnieniem sie .Dyrekcja utrudnia mu odejscie z pracy .Straszy go 3 miesiecznym wypowiedzeniem,boli ich to ze ktos jest w stanie znalesc lepiej płatana prace.Nawet zwolnic z godnoscia nie potrafią
      • Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:03
        O jaki strach chodzi? Przecież trzy miesiące wypowiedzenia to nasze prawo!!!
        Czy czasem nie przesadzasz?
        • Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 24.10.05, 10:53
          Prawo prawem, a bycie kimś z klasą to bycie kimś z klasą.
          Jezeli ktoś wyraża opinie typu - męczysz sie z nami wolna droga- a później
          rzuca kłody pod nogi to już coś nie tak.
          wszyscy chcemy być chyba ok wobec innych a nieutrudnianie rozwoju zawodowego
          lub wręcz szukanie zapewnienia rodzinie godnego poziomu życia nie ma tutaj nic
          wspólnego z jakimiś głupimi zachowaniami. wiem że każdy jest naciskany przez
          swojego przełożonego bo prawie każdy takiego ma ale siła tkwi w motywacji.
          moim zdaniem to czy ktoś jest dobrym np. dyrektorem zależy od tego ja potrafi
          zmotywować swoich pracowników do pracy, motywacja w przypadku mojego dyrektora
          jest na żadnym poziomie - przydałoby się szkolenie - oczywiście. naciskanie na
          wynik przy pracownikach którzy nie są motywowani w sposób prawidłowy wpływa
          wręcz odwrotnie bo nikt nie wierzy już w bajki,a to co się dla niego liczy to
          niestety tylko pieniądze. przechodząc do konkluzji jak ktoś chce odejść
          powinien być zwolniony bo ten pracownik pozostawiony na siłe na markecie
          wyrządzi więcej złego niż jego brak
          • Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 24.10.05, 11:40
            przepraszam za bełkot w poprzednim poście.
            jezeli chodzi o przykłady może troszke z innej beczki.
            w niejakim 358 jest nowa gra nazywa sie "średni koszyk"
            gra owa polega na zrobieniu jak najwyższego średniego zakupu z danej grupy
            towarowej - co równoznaczne jest z niekierowaniem się zasadą podwójnej
            wygranej - zaznaczonej na rozmowie rocznej - bo jak można stosować tą zasadę
            jeżeli klient chce coś w niskiej cenie a ja mu wepcham coś baaarrdzo drogiego
            do niczego tak naprawdę mu niepotrzebnego tylko dlatego by Dyrektor na drugi
            dzien mógł pochwalić mój dział.
            a i jeszcejedna sprawa sprzedanie kilkudziesieciu produktów w niskiej cenie co
            daje wymierny oddzwięk finansowy nie jest zauważane bo lepiej sprzedać raz a
            porządnie.
            to tyle:(
            • Gość: Cent Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 17:53
              Bełkotu ciąg dalszy! Jeżeli "wepchnołeś" (myślałem że sprzedajemy) klientom
              dużo tanich produktów to podniosłeś "koszyk" na grupie i to powinno być widać.
              Mógłbyś przybliżyć i podać więcej szczegółów tej "gry"?
              • Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 25.10.05, 11:19
                witaj
                bełkot bełkotem a życie życiem.
                średni koszyk to suma dokonanych zakupów z danej grupy towarowej podzielona
                przez ilość sprzedanych artykułów. tzn jeżeli sprzedam - zawsze sprzedaje -
                pare produktów o wysokiej wartości dajmy na to 1000 zł, to wartość tych zakupów
                dodaje się i dzieli przez ilość klientów lecz jeśli w międzyczsie sprzedam
                towary z tej samej grupy o niskiej wartości dajmy na to 10 zł
                50 klientom to wartość wszystkich zakupów sumuje się i jest dzielona przez
                ilość klientów więc średni koszyk maleje
                no i jest reprymenda na drugi dzień bo dzisiaj słabo
                to tyle na temat tej zabawy.
                bo znamy pewien schemat klient kupujący tanio kupuje ten sam produkt
                kilkakrotnie więc nie powinniśmy olewać takich klientów a moim zdaniem taka
                zabawa ma to czynić bo podchodzimy do takich klientów jak do wrogów
                zaniżających nam koszy
                a co do "wpychania" towaru jeśli nie chcesz wypaść źle wpychasz droższy towar
                klientowi bo będziesz miał koszyk na wysokim poziomie
                a co do bełkoty nie wypowiedziałeś się na temat systemu podwójnej wygranej tak
                przecież wymaganej przez sieć.
                sprzedać można wszystko używając odpowiednich tachnik ale czy klient wracając
                do domu nie stwierdzi że dana rzecz jest mu wcale nie potrzebna a jeśli tak to
                czy wróci ja wątpie.
                A jeśli mówię o poziomie zachowania pewnych osób to nie jest to tylko pjanie
                urażonego gnojka który ma nie wiadomo jakie zdanie o sobie. są różne techniki
                zarządzania personelem od twardziela po przyjaciela ale nawet ten twardziel nie
                powinien traktować cię jak szmaty a tak się niestety bardzo czesto zdarza.
                to nie mobbing to buractwo i tyle.
                nie każdy pracujący w markecie sprzedawca jst osobą która nie ma wykształcenia,
                i szukającą jak się tylko zakamuflować żeby dzień jakoś przeleciał.
                No i na koniec można powiedzieć to dlaczego pracujesz tam nadal jak nic ci nie
                pasuje - bo nie zawsze można robić to co się chce, a konieczność stałych
                dochodów jest najważniejsza - N I E S T E T Y

• Gość: meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:17
                  UTU napisał:
                  "A jeśli mówię o poziomie zachowania pewnych osób to nie jest to tylko pjanie
                  urażonego gnojka który ma nie wiadomo jakie zdanie o sobie. są różne techniki
                  zarządzania personelem od twardziela po przyjaciela ale nawet ten twardziel nie
                  powinien traktować cię jak szmaty a tak się niestety bardzo czesto zdarza.
                  to nie mobbing to buractwo i tyle.
                  nie każdy pracujący w markecie sprzedawca jst osobą która nie ma wykształcenia,
                  i szukającą jak się tylko zakamuflować żeby dzień jakoś przeleciał."
                  Utu. Lepiej bym tego chyba już nie ujął...
                  Właśnie o to chodzi. Jestem przekonany, że w pełni wyraziłeś odczucia
                  większości pracowników nie tylko naszej sieci, ale też wszystkich innych.
                  Miałem już w życiu różnych szefów. Większość z nich potrafiła zmotywować
                  personel do pracy, bo to byli ludzie inteligentni, którzy kiedyś zasuwali tak
                  jak my dziś i dlatego wiedzieli, że zastraszanie pracownika nie poprawi jego
                  morale ani troszeczkę, a wprost przeciwnie, pogorszy.
                  Niestety sprawdza się pewna prawidłowość odnośnie pochodzenia naszej dyrekcji:
                  Jeśli dyrektorem, zastępcą, lub kier. hali zostaje ktoś kto awansował z
                  personelu marketu to będzie z tobą gadał jak człowiek z człowiekiem i wierzcie
                  mi, znam takie przykłady. Jeśli natomiast będzie to ktoś, kto nigdy wcześniej
                  nie pracował na hali, kto wogóle nigdzie nie pracował poniżej stanowiska
                  kierownika czy dyrektora, to twoja rozmowa z nim będzie raczej jego monologiem
                  i bardzo szybko pokaże ci twoje miejsce w szeregu.
                  • Gość: meduza nieduza sprawdzian cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:42
                    Tak zmieniając trochę temat, to nie śmieszy was określenie "verprobung"...?
                    Mnie zawsze śmieszą niepotrzebne służbowe zapożyczenia z niemieckiego, czy
                    angielskiego. "Verprobung" to poprostu próba, próbowanie, czyli w naszym
                    przypadku sprawdzian cen. Poprostu... Następnym razem jak nas szef zapyta czy
                    zrobiliśmy juz "verprobung", to proponuję odpowiedzieć: "Ja. Ich habe gemacht".
                    Tak. A wasze stanowisko pracy to... "Verkaufer(in)" a nie jakiś tam sprzedawca.
                    Klienci to "die kunde". Tak jakoś dziwnie mi się kojarzy...:))))) Ale na
                    szczęście tylko z tymi nielicznymi, niedzielnymi :)))))))
                    • Gość: dziennikarz mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:00
                      witam,
                      jestem dziennikarzem jednego z ogólnopolskich dzienników. Chętnie zajmę się
                      tematem obbingu w prakikerze. czekam na maile. piszcie na adres: matrung@tlen.pl
                      pozdrawiam.
                      • Gość: JOLA Re: mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:28
                        Mamy zakaz rozmów z pracownikami OBI
                        • Gość: azs Re: mobbing w Praktikerze IP: *.brama.prenet.pl 25.12.05, 12:39
                          praktiker dzisiaj otwarty ?
                      • Gość: ex pracownik Re: mobbing w Praktikerze IP: 128.163.118.* 28.03.06, 01:33
                        moze zajmiesz sie tez mobbingiem w czestochowskim Hotelu Weneckim,mam duzo do
                        powiedzenia,jako byly pracownik.Sam odszedlem bo tego nie da sie wytrzymac!
                  • gemexiara grupa asortymentowa 18.11.05, 15:54
                    A co powiecie na ten temat? Myślicie że zmienimy oblicze naszych marketów :-)))
                    • Gość: Robol Re: grupa asortymentowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:24
                      Para w gwizdek!!!
                    • Gość: Kibic Turniej Piłki Nożnej IP: *.biz 19.11.05, 00:59
                      Juz w następną Niedziele turniej w Chorzowie.Jest okazja zeby posłac paru
                      dyrektorów na L4. HaHa...Ciekawe kto wygra???
    • Gość: kielczanin Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.10.05, 16:41
      a u nas zmiana dyrektora:( podobno ma przyjsc do nas jakis stazysta z
      Wroclawia. czy ktos go zna? prosze Wroclaw o odpowiedz,kto to taki?
      • dariokogut2 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 29.10.05, 15:57
        Czy jest mobbing w Praktikerze? Uważam, że tak. Przykład:
        Czas inwentaryzacji. Markety wysyłają między sobą kilku pracowników do pomocy w
        liczeniu. Inwentura jest w nocy z niedzieli na poniedziałek. Zaczyna się ok.
        18:00 a kończy się ... asz skończą liczyć. Ponad 12 godzin pracy. Dowiedziałem
        się, że w zamian za inwentaryzację w nocy pracownik dostanie 1 dzień wolnego (8
        godz.). Jak znam życie to ten dzień odbierze w grudniu. Będzie to dzień w
        tygodniu zapewne. Taki pracownik przyjedzie np.: z X do Y i będzie pracował i
        pracował. Straci niedziele i poniedziałek.
        Są to dni wolne wynikające z grafika. Co za oszczędność!!!
        • Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:48
          No i zdechło..... Dużo krzyku i nic!
          • Gość: meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:19
            Ty się dziwisz, Robol...?
            Gęby zatkane gdańskimi igrzyskami. Poza tym zaczynający ten wątek już chyba nie
            pracują, to po co jeszcze mają strzępić jezyki ?
            U nas jak ktoś odchodzi to wszyscy mu zazdroszczą.
            Ale uwaga...!
            Rydzol wygrał wybory to może niedziele i święta państwowe spędzimy wreszcie po
            niemiecku czyli z rodzinami. Mówię wam, on to potrafi tupnąć nogą. Wątpię
            jednak żeby to tak bezinteresownie zrobił. Jak nic wietrzę jakieś warunki, np.
            zamiast tej muzy co to nam centrala puszcza w marketach będzie teraz... no
            zgadnijcie co...? No pewnie, że "Radyjo". Do tego obowiązkowo trzeba włączyć do
            asortymentu klęczniki. Będą pewnie dostępne na dziale "Drewno".
            • Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:30
              Meduza o jakie igrzyska chodzi? A klęczniki.. swietny pomysł!!! Pisz do
              centrali niech wprowadzą do asortymentu.
              • Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:29
                A co, nie było "Mundialu"...? ...Yyyy... A może to nie było w Trójmieście...?
                Dla wolnych niedziel mogę sprzedawać nawet klęczniki. Te z wbudowanym stoperem,
                podsłuchem i odtwarzaczem mp3 pewnie byłyby na "Elektro". Mówię Ci, Robol,
                zamówimy je u tych co przysłali nam "Mekongi":))))) Interes gwarantowany, bo
                przecież naród, który tak licznie głosował na "Pis-uary" nie odmówi sobie
                takiego gadżetu-budgetu...
                P.s. Wszystkich klientów wybierających się do PRAKTIKERA na zakupy 11-go
                Listopada w imieniu naszej załogi serdecznie pozdrawiam.
                • Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:47
                  Może się mylę ale "naród" 11.11.05. chyba dopisze... Ludziska nie mają co robić
                  ( trzy dni wolnego) to przyjdą. A wolne niedziele... hm PiS u władzy tylko
                  patrzeć jak wprowadzą zakaz handlu w święta , a prezydent nie zawetuje bo też
                  PiS.A wtedy na bank zwolnienia , chyba że będziemy
                  'czesać" markety. Wszędzie inwentury jak myślisz Meduza czy któryś market
                  dostanie premie inwentaryzacyjną( tak ustawiona poprzeczka że w życiu).Cały rok
                  o gołej pensji nawet bonu za 100 zeta nie dali na 10 lecie Metro.Jak było 5
                  lecie to było (i żałosny kawałek tortu)Firma schodzi na psy....
                  • Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:06
                    O premiach jakichkolwiek lepiej zapomnijmy. Jeśli zaś chodzi o widmo zwolnień w
                    przypadku wolnych niedziel to popatrz, ilu jest teraz ludzi na jednej zmianie ?
                    Jedna, góra dwie osoby...(W "Kaście" min. 4) Klienci już teraz się wku....ją
                    niemogąc znaleźć sprzedawcy na dziale. A jak w końcu kogoś dopadną i
                    usłyszą "Przepraszam, nie jestem z tego działu...." to bluzgania nie masz
                    końca. Dyrekcja to wie. Wiedzą również jak trudno ostatnio znaleźć chętnego do
                    pracy w tej sieci. Nawet jak już się ktoś znajdzie to rezygnuje po badaniach
                    lekarskich, lub najdalej po dwóch pierwszych dniach pracy. Na przysłowiowe psy
                    firma zeszła już dawno, sęk w tym, że stacza się nadal. Ostatnio rynek pracy
                    trochę się zmienił i kto potrafi sklecić choć kilka słówek po angielsku to
                    spływa na Wyspy. Nie ma tygodnia bez "wuchty" ciast na socjalnym sponsorowanych
                    przez odchodzących. Mówię Ci, wciągasz taki jabłecznik czy makowiec i łzy
                    napływają Ci do oczu bo wiesz, że tych (niejednokrotnie) wspaniałych ludzi
                    możesz już nie spotkać.
                    P.s. Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich byłych pracowników sieci. Niech moc
                    będzie z wami i obyście "dali radę" bez Praktikera.
                    • Gość: zadowolony Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:18
                      u nas jest juz ok dyrektor poukladal market ma 40% wzrostu zrobilismy plan za
                      co dostalismy po lodzie w nagrode jest ok i maja byc podwyzki jest suuuuuuuper
                      • Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:18
                        Wszyscy cieszymy się razem z Tobą!( każdy cieszyłby się z loda !)
                        • Gość: dariokogut2 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 18:54
                          I ja ciesze się z Tobą! Z drugiej strony za loda nie wyżywisz rodziny. Lepiej
                          zainwestować w lody dla pracowników niż podwyższyć pensję zasadniczą.
                          • Gość: dogi Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:31
                            No i mamy nowy temat mobbing w JYSK CO GO ŁĄCZY?
                            • Gość: kielczanin Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 82.139.11.* 17.12.05, 19:09
                              jak zaczynaliscie to forum w Kielcach cieszyli sie,ze ich to nie dotyczy.
                              Troszke sie ostatnio zmienilo:( Odszedl od nas jeden z lepszych dyrektorow jacy
                              sa w Praktikerach.Szkoda... A teraz hmmmm,zaczyna byc nieciekawie.Kasa jest
                              najwazniejsza...I nie jest to dbanie o kase pracownikow,co to to nie!!!Wszystko
                              jest przeliczane na utarg: zwolnisz sie do lekarza-market straci
                              ,pojedziesz na wycieczke-market straci. Szkoda gadac...A przeciez zadowolony
                              pracownik,to dobry pracownik.Niestety nie wszyscy o tym pamietaja.Pozdrawiamy
                              Krakow i Panow Waldemara P. i Andrzeja Z. A moze jednak wrocicie do
                              Kielc??Przemyslcie to:))
                              • Gość: to znowu ja Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:42
                                zrobmy ranking najbardziej ludziej elity dyrektorow i zastepcow ja zglaszam
                                akces Andrzeja P. i Andrzeja Z.
                                • Gość: a czy to wazne Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:55
                                  w Częstochowie mobing ze strony dyrektora się skończył ma od tego ludzi
                                • Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:54
                                  Ranking? OK. Tylko po co? Ledwo przywykniesz do kogoś a już go nie ma.Od
                                  stycznia znowu przetasowania u dyrekcji. A Andrzej Z. wporzo.
                            • Gość: y Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.juranet.czest.pl 28.12.05, 11:03
                              to sie okaże .....jeszcze troche czasu, ale pewna Pani A. ma zadatki być taką, jak jej wspólspacz Pan Z. ... a może już jest gorsza??!!
                              • Gość: Cent Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:39
                                Ludzie! Już nikt nie ma nic do powiedzenia?
    • Gość: Pani X Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: 195.116.125.* 11.11.05, 20:39
      Jestem byłym Pracownikiem OBI i o Panu Zbyszku M, obecnym dyrektorze Praktikera
      wiem bardzo dużo. Gdyż wzywał mnie na rozmowy praktycznie dwa razy w miesiącu.
      Kazał mi zdawać relacje o ludziach na Markecie,praktycznie kazdy z nas był
      przez niego wykorzystywany. Nie jedna osoba a przewznie dziewczyny przez niego
      płakały i nie rozumiem dlaczego nikt sie za niego jeszcze nie wziął, po tym jak
      zwolnił tyle osób bez zadnego powodu, a najlepsza była Pani Agnieszka St,
      Kochanica naszego Pana Zbysia M. Która była bardzo do niego podobna on ma
      łupież a ona ma odstające uszy i włosy jak pióra. Dobrali się idealnie, jednym
      słowem współczuje pracownikom Praktikera, ze maja takiego wspaniałego Dyrektora
      który nie szanuje nikogo, widzi tylko swój czubek nosa nie interesuje go ze
      ktoś ma rodzinne i jest jednym żywicielem i tak go zwoli jak mu sie nie
      spodoba. Gdy mnie zwalniał byłam szantazowana przykro mi było odchodzicz z OBI
      bo pracowałam tam ładne pare lat. Pracownicy Praktikera trzymajcie się.
      • Gość: Robol Re: Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:54
        Masz rację z tymi zwolnieniami.Kupa ludzi wyjeżdza za granicę a ci nowi są po
        prostu w większości beznadziejni.Namęczysz się żeby takiego gościa coś nauczyć
        a on po paru tygodniach się zwalnia i trzeba za niego tyrać(grafik).Powiem Ci
        jedno: w sumie nie jest najgorzej tylko ta kasa!Cholera mało płacą!Ja już od
        dwóch lat nic nie dostałem( ostatnia podwyżka 50zł). Kicha!
        • Gość: Meduza nieduza Podwyżka 50,- brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:12
          50,- brutto..... :))))))) Śmiech na sali.
          U nas, gdy taką "podwyżkę" dyrekcja komuś proponuje to odpowiadamy:
          "- Pani wybaczy, ale sądzę, że jednak sobie nie zasłużyłem.... A teraz
          chciałbym wrócić na market. Robota czeka...."
          Jedyną podwyżką jaką dostałem było 100,- brutto dwa lata temu i biorąc pod
          uwagę moje stosunki z dyrekcją, nie spodziewam się następnej.
          • dariokogut Re: Podwyżka 50,- brutto 13.11.05, 00:36
            Kchani o czym wy mowicie ja nie dostałem podwyzki od 40 miesiecy.
            • Gość: Cent Re: Podwyżka 50,- brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:58
              Darek nie przesadzasz?
    • Gość: Pani X Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: 195.116.125.* 11.11.05, 20:39
      • Gość: werty Re: Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: *.prenet.pl 11.11.05, 21:06
        brawo
        • Gość: Ja Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:37
          Jak widać sytuacja w Praktikerze nie zmieniła. Ale mam nadzieje, że ludzie
          dojrzeją do tego, że zorganizowanie się w Związek Zawodowy to szansa na lepsze
          warunki pracy. Pracownicy nie zdają sobie sprawy jak wiele mogą zmienić dzięki
          temu, że zorganizują sie w Związek Zawodowy. Wiadoma sprawa, że pracodawca
          będzie chciał zrobić wszystko, aby zastraszyć pracowników. Należy jednak
          pamiętać, że jeżeli będziecie trzymać sie razem, naprawdę wiele możecie zmienić.
          • Gość: Prawo Re: Mobbing w Praktikerze IP: 85.158.196.* 15.03.06, 20:32
            Na dzień dzisiejszy trzymanie się razem polega na wynoszeniu w nocy towaru
            • zoltyrobol Re: Mobbing w Praktikerze 16.03.06, 08:57
              NIE trzymanie sie razem polega na kablowaniu przez pana WOJTKA C.do
              przelozonych o tym czy poszli do lazienki czy zapiepszajom z pelnym pecherzem
              kiedys kapowaniem zajmowala sie pani MONIKA C. a teraz robi to podnozek
              praktikera WOJTEK C.!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: nieżółtyrobol Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:17
                Czy Wojtek C to ten z WC KWADRANSU, Cejrowski ?? Teraz w markecie robi ??
                • zoltyrobol Re: Mobbing w Praktikerze 23.03.06, 08:25
                  WC TO WOJCIECH ĆWIKLAK
              • Gość: Robol Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:04
                Zastanawiam się kiedy zatesknimy w Cze-wie za Ewą K.,Jackiem S.,czy Andrzejem P.
                • Gość: olo Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 23.03.06, 21:00
                  a co z Krzyśkiem M? Podobno już nie pracuje???
                  • Gość: Franc Maurer Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:44
                    Krzysiu otwiera nową agencję "prace nocne przebudowy" w castoramie tam go
                    jeszcze nie było
                • Gość: WC kwadrans Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:47
                  Ty sie nie zasanawiaj tylko pracuj to nie bedziesz za Ewą tesknić budka z
                  lodami juz sie skonczyla
                  • Gość: kolo Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.trzechwieszczy130.trustnet.pl 27.03.06, 14:17
                    wolisz to chamstwo, tego prostaka co się szlaja z czarną wyższą od siebie o
                    dwie głowy k....,na Krasińskiego???? Mam na myśli oczywiście naszego szefunia
                    ha ha ha
                    • Gość: pracownik Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:48
                      Ewunia to nie nadawała się nawet do budki z lodami, moze z wata cukrowa choc to chyba za bardzo skomplikowane, a jesli chodzi o jakies czarne ku.. to co ma piernik do wiatraka ?
                      • Gość: ANTONIO Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:51
                        Pan Ł. podobno pracuje teraz w Biedronce w Katowicach na kasie...
    • Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 22.12.05, 18:38
      przechytrzył was
    • Gość: rona Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:19
      Pracownicy Praktikera weźcie się za robotę bo wasz szef tak namiętnie szuka
      nowych ludzi(oczywiście zero efektu czemu?)że aż mi go i was żal.
    • Gość: det Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:16
      m+a=wm
    • wanessaiii Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 03.02.06, 23:52
      A gdzie go nie ma,szczególnie w hipermarketach i dużych firmach, ale nikt ne
      mówi ,bo boi się o pracę. Ja już nie pracuję więc się nie boję, nie mam nic do
      stracenia
      • Gość: zaskoczony Łab....gate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:23
        no to w pięknym stylu upadła REPUBLIKA KOLESI
        • Gość: ja Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:35
          stalo sie. chwila nieuwagi, brak snu byc moze i odlecialo labodziatko
          • Gość: niewinny Re: Łab....gate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:05
            ja tu jeszcze wróce razem z ,,Olem''(no może bez Ola)
        • zoltyrobol Re: Łab....gate 24.02.06, 21:30
          osobiscie jestem jednym z tych ktorzy pracują w praktikerze i nigdy nie uwierze
          ze Łab....moglby zrobic cos takiego.Nie uwierze płuki nie zobacze na wlasne
          oczy!!!!!!!!!!!
        • zoltyrobol PAN zbigniew m........... 24.02.06, 21:48
          a na temat PANA ZBIGNIEWA M.......... mam tez swoje bardzo nie mile zdanie.Jest
          taki ze gdy przyjmuje kogos nowego do pracy prawie wlazi mu w du....... a jak
          pracownik sie juz nauczy wszystkiego co i jak to go poprostu zwalnia i znam
          osobiscie kupe takich gosci ktorzy mogom to potwierdzic jeden z nich pracowa do
          ostatniego dnia a gdy na drugi dzien przyszedl do pracy dostal wymowienie
          uzasadnienie cytuje ''NIE SPELNIA PAN NASZYCH OCZEKIWAN'' a gosc pracowal
          prawie 2 lata i zaraz po nim mial byc zwolniony kolejny pracownik lecz z
          niewiadomych przyczyn on zostal.Natomiast PAN ANDRZEJ B.....z-ca PANA ZBIGNIEWA
          M......to zloty czlowiek przyznam jest cholernie wymagający ale uczciwy lecz ma
          jedną wade gdy sie uprze na kogoś to wtedy ten ktoś ma przesrane bedzie tak go
          naciskal tak go wyzywal ,zaprzeczal swoim slowom ze nie zwolni cie dyrektor
          lecz sam odejdziesz ale obulnie PAN ANDRZEJ B........ jest wpożo!!!!!!!!!!!!
        • zoltyrobol RE:PAN zbigniew m........... 24.02.06, 21:50
          a na temat PANA ZBIGNIEWA M.......... mam tez swoje bardzo nie mile zdanie.Jest
          taki ze gdy przyjmuje kogos nowego do pracy prawie wlazi mu w du....... a jak
          pracownik sie juz nauczy wszystkiego co i jak to go poprostu zwalnia i znam
          osobiscie kupe takich gosci ktorzy mogom to potwierdzic jeden z nich pracowa do
          ostatniego dnia a gdy na drugi dzien przyszedl do pracy dostal wymowienie
          uzasadnienie cytuje ''NIE SPELNIA PAN NASZYCH OCZEKIWAN'' a gosc pracowal
          prawie 2 lata i zaraz po nim mial byc zwolniony kolejny pracownik lecz z
          niewiadomych przyczyn on zostal.Natomiast PAN ANDRZEJ B.....z-ca PANA ZBIGNIEWA
          M......to zloty czlowiek przyznam jest cholernie wymagający ale uczciwy lecz ma
          jedną wade gdy sie uprze na kogoś to wtedy ten ktoś ma przesrane bedzie tak go
          naciskal tak go wyzywal ,zaprzeczal swoim slowom ze nie zwolni cie dyrektor
          lecz sam odejdziesz ale obulnie PAN ANDRZEJ B........ jest wpożo!!!!!!!!!!!!
          • Gość: to juz on Re: RE:PAN zbigniew m........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 00:23
            Ciekawe czy M miał procent choc ,... za dużo bierze w tej firmie Marcin
            doniknie szczegułów
        • Gość: ktoś supergość :-) Re: Łab....gate IP: *.chello.pl 26.02.06, 12:26
          Już prawie cała Polska wie, że w 359 była (jest???) szajka złodziei. A czy
          upadła Republika Kolesi to się okaże. Mam nadzieję, że rewizja działa.
          Częstochowianie czy pan (celowo z małej litery) Ł. jeszcze pracuje??? Do kiedy
          będzie pan (też celowo) M.??? Piszcie na bieżąco. Pozdrawiam.
          • zoltyrobol Re: Łab....gate 26.02.06, 21:33
            Pan Ł.....jest na przymusowym urlopie do wyjasnienia sprawy tak zadecydowal pan
            M..... ale w poniedzialek moze i on poleciec bo przyjezdza kontrola z centrali
            czyli pan ?????? i cos mi sie wydaje ze 359 zostanie bez dyrektora bo ani jeden
            ani drugi dyrektor nie byli na zadnej nocce
            • Gość: olo Re: Łab....gate IP: 82.160.21.* 01.03.06, 23:05
              I jak po kontroli???
              • Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:11
              • Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:13
                ZAJEBISCIE
                • Gość: doda Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:15
                  dla kogo?
                  • Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:40
                    co dla kogo???????????????????????
                  • Gość: gall Re: Łab....gate IP: *.crowley.pl 02.03.06, 22:06
                    bla bla
              • Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:14
                praktiker to jedno wielkie AUSCHWITZ
            • Gość: bober. Re: Łab....gate IP: *.crowley.pl 02.03.06, 22:11
              Mozecie napisac co sie stalo z Panem Ł. I dlaczego jest na przymusowym urlopie
              no i dlaczego macie zakaz rozmawiania z pracownikami obi????;-)
              • Gość: Łukaszenko Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:32
                Zakaz rozmów ? przecierz to Białoruś!!!!!!!
      • Gość: Yery Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:13
        Czy u Was jest tak duza rotacja pracowników?
        U nas zwalniają sie sami część wedruje do Castoramy
        Nawet jeden z Wice się zwolnił.
        Ja też się zwalniam.
        Pozdrawiam

• Gość: mrówka Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:16
          podobno w tym tygodniu z bytomia odeszły dwie osoby do leroya w gliwicach,
          zreztą z zabrza też parę osób było na rozmowach do liroya i pewnie kilka
          jeszcze na rozmowy pójdzie, wcale się nie zdziwię jak się zwolnią bo ja też
          chcę przejść
          • Gość: mocny Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:23
            Praktiker da radę!!!!!!!!!!
            • Gość: supermocny Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:45
              praktiker da rade ale do kiedy?
              • Gość: hycel Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:46
                ...do ostatniego pracownika
                • Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:46
                  Forum chyba umiera, a napewno temperatura zmalała znacznie.
                  Mam pytanie do Was kochani pracownicy tej " cudownej" firmy, czy we wszystkich
                  marketach w Polsce jest ogólnie przyjętym zwyczajem, że osoba namaszczona przez
                  firme, czyli dyrektor sklepu ma w zwyczaju wykrzykiwać na pracownika,a żeby
                  dodać sobie animuszu zaciskuje pięści przy tym potoku słów( zresztą bardzo
                  poniżających podwładnego), na koniec natomiast żąda zejścia mu z oczu?
                  Może to jest normalne a my nic o tym nie wiemy?
                  Jednak nie polecam schodzenia z oczu dyrektorowi, ponieważ market to nasze
                  stanowisko pracy więc nie możemy opuszczać go samowolnie( tak na marginesie
                  gdybyście spotkali się z taką sytułacją).
                  Pozdrawiam Was drodzy koledzy
                  • Gość: Robol Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:08
                    Masz rację forum poupadło... A co do dyrektora to chyba ma kłopoty lub problemy
                    z samym sobą i jeszcze brak kultury dodatkowo. Nie daj się... Pozdrawiam Kielce
                    u Was idzie "nowe" dajcie znać jak jak już będzie.
                    • Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:35
                      Dzięki za wsparcie, zawsze ludzie z Kielc byli ok.
                      Co do dyrektora to chyba ma jednak aspiracje,żeby kierować stadem bydła a nie
                      ludźmi więc chyba nie trafił w miejsce, w którym powinien był się zatrudnić.
                      Jeśli dyrektor ma problemy z utrzymaniem swoich nerwów na wodzy co może
                      przekazać nam w kwestii profesjonalnej obsługi klienta, przecież to nawet nie
                      jest już zabawne to rozpacz,że firma chyba już musi zatrudniać ludzi na takim
                      poziomie!!!!
                      • Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:20
                        Szukam kompetentnej osoby, którą zainteresuje temat pt." Co dzieje się w
                        praktikerze w Radomiu w chwili obecnej"
                        Osoby, która będzie w stanie naświetlić temat szerszemu gremium zaznaczam,że
                        należe do grona pracowników, którzy przestali drżeć o swoje posady.
                        Z niecierpliwością oczekuje na odzew mojego postu.
                        • Gość: Janas nowy trener w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:57
                          no to macie nowego selekcjonera pewnie zbuduje drużyne na pierwszą ligę jak nie
                          na mistrzostwa świata trzymajcie sie moze nie bedzie tak żle
                          • Gość: Wojewoda Śliwiński Re: nowy trener w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:17
                            Ale jaja. Górnik do spadku się szukuje to gwiazdor KSG ucieka do walczącej o
                            puchary Korony... Tylko patrzeć jak Piechna w praktikerze będzie pracować.
                            • Gość: ja Re: nowy trener w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:35
                              nawet jak piechna sie dostanie do kadry to jednak strategia moze sie okazac zbyt
                              zawila i czesto zmieniana dlatego bedzie trzeba duzej cierpliwosci dla nowego
                              trenera lub duzej inwencji zawodnikow ktorzy pokaza ze da sie prosciej i
                              szybciej dotrzec do bramki
                              • Gość: kosmo uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odchodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:08
                                po pierwsze brawo za refleks!!!
                                panowie się zbierają i radzą co zrobić by pracowników zatrzymać w firmie,
                                oczywiście jest to bardzo trudne pytanie:
                                co zrobić by nam nie uciekali pracownicy?
                                no zobaczymy ile podwyżek dadzą i komu
                                • Gość: Robol Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:24
                                  Podwyżki należą się wszystkim "starym" pracownikom.No prawie wszystkim, znam
                                  takich którym mozna by coś odebrać tak "cięzko" pracują.Poczekamy zobaczymy już
                                  nie pierwszy raz para poszła w gwizdek.
                                  • slimoza Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc 29.05.06, 00:39
                                    HMMMMMMMMMMMMM!!! ostatnio byłem na stronce praktikera www//praktiker.pl.----
                                    • Gość: Wena Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:51
                                      Nie zauwazyles (malego) szybkiego on jest wszedzie by podniesc ranking w
                                      gazecie Politka
                                    • Gość: nie slimoza Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:19
                                      no i co? wtedy zadzwonił budzik i trzeba było iść do pracy ;wez urlop bo cię te
                                      sny wykończą
                                      • Gość: Ślimoza. Re: pozdro slimoza IP: *.wifi / *.domainunused.net 05.06.06, 23:35
                                        Masz absolutną racje!Wyczerpany i zmęczony całodziennymi poszukiwaniami udało
                                        mi się przysnąć na jakieś parę chwil.Po czym wyrwał mnie z letargu komunikat
                                        krzykliwej pani informujący ble ble nie wiem nawet o czym.Na tyle byl efektywny
                                        że stanąłem jak żołnierz na warcie.Zadzwonił przypominacz w mojej komurce
                                        informując mnie o terminie spotkania.Cały czas napawa mnie mysl skąd Ty
                                        gościu "nie slimoza" podszywający sie pod inne nicki masz tyle racji.NIE
                                        SLIMOZA na prezydenta albo co najmniej na kaszpirowskiego.Pozdro i niech moc
                                        jest z Tobą.Sny wygaszają w miarę upływu czasu.
                                        • Gość: do pana slimozy Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:44
                                          a telefon mam w erze 6........
                                        • Gość: ja i cala reszta wydaje mi sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:08
                                          wydaje mi sie ze forum troche ograniczylo dyra zmienil postepowanie trzyma sie
                                          prawa pracy tak trzymac
                                        • Gość: nie slimoza Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:12
                                          za duzo pracujesz wez urlop bo sie kiedys obudzisz i uznasz ze "arbeit macht
                                          frei"
                                    • gemexiara Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc 06.07.06, 17:40
                                      no i wtedy pracownik powiedział, że nie jest z tego działu;-)?/???
                                      • Gość: prawie jak forum . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 00:36
                                        minał rok i forum umarło smiercią naturalną a tu coraz gorzej sie dzieje może
                                        trzeba to bardziej naświetlic
                                        • Gość: Daniel Re: . IP: *.chello.pl 23.08.06, 11:59
                                          Forum jest w agonii to fakt. A twoim zdaniem gdzie (w którym sklepie} coraz
                                          gorzej się dzieje???
                                          • dariokogut2 Re: . 25.08.06, 18:10
                                            We Wrocławiu jest wspaniale. Dyrekcja jest wielkoduszna - myśli tylko o swoich
                                            pracownikach. Ludzie żądni wrażeń z całej Polski przyjeżdżajcie do Wrocławia do
                                            pracy. W Praktikerze nowo zatrudnieni pracownicy mają wyższe wynagrodzenie niż
                                            "starsi" starzem. To są fakty! A Wiesław jest the best! We love wieśmax!!!
                                    • Gość: praktyk Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.nest.gliwice.pl 05.12.07, 17:57
                                      no wiesz to podobno sklep samoobslugowy tak sadzi zarzad tej firmy
                                      za to w ich centrali w warszawie to ludzi tyle i za taka kase ze jakby to
                                      rozdzielic na markety to moznaby zatrudnic po 20 osob i to za calkiem ciekawe
                                      pieniadze
        • takiten1 Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 25.09.06, 01:09
          No i stało się. W Kielcach nastał nowy dyrektor. Myśleliśmy,ze gorzej niż za
          pana Sz. być nie może. A jednak. Andrzej B. postawil sobie za punkt honoru
          uczynic nas pierwszym marketem w Polsce. I chwała mu za dobre checi.Oby mial z
          kim,bo pracownicy uciekaja z marketu w zastraszajacym tempie.Takiej rotacji nie
          pamietam odkad nasz market istnieje.A Ci co zostaja bardzo,ale to bardzo
          zazdroszcza tym ktorzy odeszli. Pozdrawiam tą garstke starych pracownikow,ktorzy
          jeszcze pracuja w markecie 361.
          • Gość: olo Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.icpnet.pl 25.09.06, 11:54
            W Poznaniu też masowo ludzie uciekają, a inwenura za kilka tygodni.
            Ciekawe kto ją zrobi? Nowi???
            Pozdrawiam innych pracowników tego marketu.
            • dariokogut Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 26.09.06, 20:26
              Gość portalu: olo napisał(a):

> W Poznaniu też masowo ludzie uciekają, a inwenura za kilka tygodni.
              > Ciekawe kto ją zrobi? Nowi???
              > Pozdrawiam innych pracowników tego marketu.
              Spoko nie martwcie sie nowi pracownicy sa naprawde dobrzy i poradza sobie z inwentura .Zreszta teraz do Praktikera przyjmuja samych fachowcow
          • Gość: Andrzej wróć Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:55
            Jak możecie w Kielcach marudzić na dyrektora dobrze że nie macie nowej
            osobistości z Częstochowy ten dopiero przeszkadza w pracy juz nie mówie o
            przygotowaniach do inwetury
            • Gość: Szteffen Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:55
              Weźcie się do roboty i tyle.
              W końcu inwentury idą :)
              • Gość: pseudoinwentura pokaz pracy i pijanstwa w czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:39
                Czy u was inwentaryzacje tez tak beda wygladac ?Zero przygotowania ,kazdy zlewa
                jak moze,i jeszcze ludzie za alko wylatują dyscyplinarnie.Do tego ci trzezwi w
                wiekszości nie mają pojęcia po co przyjechali.Najlepsze jest jednak
                zatrzymywania przyjezdnych na siłę i zakaz przerw, praktiker powinien zmienic
                hasło na "arbeit macht frei"
                • Gość: Daniel Re: pokaz pracy i pijanstwa w czestochowie IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:22
                  To proponuję położyć się na socjalu z fajką w zębach i browarem w ręce. Byli na
                  bani to do widzenia a jak Tobie wszystko się nie podoba to nikt nie trzyma na
                  siłę. Idź do prywatnego. Pewnie wypłatę dostaniesz na wiosnę a dokumentach na
                  3/4 i 650 brutto. Banda nierobów.
              • gemexiara Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 20.10.06, 15:34
                Właśnie.
                • Gość: spoko-loko Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: 84.38.212.* 01.11.06, 12:49
                  No i w koncu gora zaczeła trzęs portkami jak zobaczyli jakie wyniki wychodza
                  podczas inwentaryzacji.Ale maja za swoje wychodzi własnie wysoka fluktuacja
                  pracownikow jak to ładnie ujeto.Przy takiej polityce firmy w nastepnym roku
                  wyniki inwentaryzacyjne beda na poziomie 5%.Ale chyba musi poleciec kilku
                  dyrektorkow ze stołeczkow zeby w koncu przyszli normalni ludzie ktorym zalezy na
                  pracownikach i stworzeniu normalnej atmosfery takiej jak była za dawnych czasow
                  ktore o zgrozo nigdy nie powroca.Kolezanki i koledzy prosze was nie robcie
                  wysokiej fluktuacji.Pozdrawiam wszystkich i zycze sukcesow
                  • Gość: blox Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: 80.54.173.* 15.11.06, 12:20
                    No i jak po inwenturze? Straty duże? Wyciągają wnioski? Robią zmiany? Coś cicho
                    ostatnio.
                    • Gość: GGGGGG Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:35
                      PODOBNO ZBYCHU MA NOWA LALE MADZIE J.
                      • Gość: GJSD Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:36
                        A CO ZROBIL Z TA Z OBI?
                        • Gość: pie.. Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:06
                          co zrobil z agnieszka str.?????? wydup....i wyje... co innego mogl zrobic?????
                          heheh:)
                          on jest przeciez niezly ogier:D hmmm.....a nie????
                          • Gość: olo i nie tylko dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:25
                            widzisz a ciebie nie stac na kochanke
                            • Gość: aztec Re: dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: *.core.lanet.net.pl 07.02.07, 23:06
                              Hej Ludzie, Czy wy niemacie o czym pisać! Znowy jest nagonka na pracowników,
                              tym razem we Wrocławiu. Przyszedł do nasz "Piękny Rajmund" i robi czystki. W
                              ciagu 15 dni zwolniło sie 4 pracowników bardzo ważnych dla naszego Marketu. Czy
                              ten gośc potrafi tylko wku....ć ludzi i ich zwalniać!!!!! Mam wrażenie że na
                              dyrektorów przjmuja tylko ODPADY z innych firm!!!! Jak jest u Was????
                              • Gość: aztec Uwaga !!!! IP: *.core.lanet.net.pl 07.02.07, 23:07
                              • Gość: olo Re: dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: 83.2.142.* 02.03.07, 20:51
                                Sorry, ale Rajmund to nie odpad...
                    • Gość: DSSA Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:37
                      A CO ZROBIL Z TA Z OBI, KTORA WYKORZYSTAL?
                      • Gość: alek nowa kochanka dyrektora w praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:17
                        magda j.
                        • Gość: hhhhh Re: nowa kochanka dyrektora w praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:56
                          lala pracuje w biurze edv................
                      • Gość: Janosik Re:A co zrobił z Tą z OBI,\? IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 16:33
                        Odpisał ją na zużycie własne.
                        hi hi
    • Gość: sopro zmiana dyrekcji IP: *.stk.net.pl 01.07.06, 08:44
      no i w czeladzi poleciała pani derektorka, kto nastepny?
      bytom?
      katowice?
      zabrze chyba nie
      • Gość: olo Re: zmiana dyrekcji IP: *.prenet.pl 02.07.06, 00:31
        będą zmiany w Katowicach
        • Gość: olo Re: zmiana dyrekcji IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 22:33
          Byle na lepsze dla pracowników,
          a nie na jakiegoś dupka nowego chcącego się popisać oszczędnością(kosztem
          pracowników). dobrymi obrotami itp.
          życzę powodzenia pracownikom w Katowicach.
    • Gość: szukający_pracy Re: Po co ogłoszenie że potrzebują pracowników. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 07:59
      Zauważyłem, ciekawy efekt w tej firmie , około 3 miesiące temu było przyjęcie
      do pracy do Praktikera ,oczywiście . Teraz też są ogłoszenia, po co dają te
      ogłoszenia jak i tak ludzi z ulicy nie przyjmują ? Pozdrawiam .

PS. Ten post jest w szczególności Skierowany Do kierownictwa prakikera..
      • Gość: ja arbeit macht frei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 01:18
        koniec dyskusji na forum, wszystkim sie podoba sytuacja w Czeętochowie?... do
        czasu aż się skończą premie; miłej pracy
        • Gość: grzbiecik Re: arbeit macht frei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:46
          my szaraczki juz mamy spokój teraz jest mobing w stosunku do menadżerów pozdro
          dle modów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka