Gość: xXx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.info 15.09.05, 09:36 Kilka lat temu pracowałem w praktikeże jako ochroniarz i na własne oczy widziałem jak dyr. Agnieszka jeb....a pracownika za bzdurę bo towar został zamieniony miejscami z innym o tej samej cenie a biedak mało się nie popłakał i jak tego za 5min nie poprawi to wyleci z pracy i to jest podejście dyrekcji do pracownika .... Dzięki Bogu już tam nie pracuję i nie mam zamiaru pracować w jakim kol wiek markecie wole dymać na budowie ale wiem za jakie pieniądze i nie ma godzin do odbioru tam przynajmniej .... Pozdrawiam i życzę powodzenia pracownikom marketów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOLIDARNOSC Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 10:00 Droga Omi!!! Uważamy,że Twoja wypowiedz jest bardzo słuszna. Mamy nadzieje że pracownicy Praktikera w Częstochowie zmobilizują się i coś zrobią w tym kierunku, aby poprawic swoje warunki pracy. Żyjemy w państwie prawa i nie możemy pozwolić, aby pracownicy byli pozbawieni godności i praw pracowniczych. Jesteśmy przedstawicielami NSZZ "Solidarność" i od kilu dni bezskutecznie próbujemy nawiązać kontakt z pracownikmai praktikera, chcemy wam pomóc, ale nic nie możemy zrobić bez waszego zaangażowania. Jeżeli chcielibyście z nami porozmawiać, o tym co dzieje sie w waszym zakladzie pracy i w jaki sposob mozna temu zaradzić to podajemy do nas kontakt Monika 609-805-790; Daniel 503-164-236 Chcielibysmy sie z wami spotkać poza miejscem waszej pracy i swobodnie z wami porozmawiać. NSZZ "Solidarnosć" nie jest gwarantem zatrudnienia, ale jest olbrzymia szansa na to, ze bedziecie mieli prace w godziwych warunkach. Droga Omi mamy nadzieje, że spotkamy sie w sklepie (bo chodzimy do prkatikera, aby rozmawiac z pracownikami) i wowczas wspolnie rozpoczniemy walke w obronie pracowników praktikera. Zatem czekamy na kontakt od pracownikow Praktikera Organizatorzy Związkowi NSZZ "Solidarność" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik_marketu a ja znam sprawe z innej strony,pracuje w markecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 11:08 i jesli mam byc szczery w praktikerze jest najgorszy syf jesli chodzi o markety. Generalnie ruchu duzego w Praktikerze nie ma i klienci kupują tylko pierdoły, jakość merytoryczna jest na poziomie żenującym w wiekszosci przypadkow. Bo co np. kobieta po 40 moze wiedziec o silnikach spalinowych albo o wysokim napieciu... Wiecznie gdzie sie nie wejdzie to jest jedna cena na produkcie, inna cena na regale i jeszcze inna na magazynie tego samego produktu. Jak jest w gazetce artykuł X to zmienia sie jego cene na czole regału a w innych miejscach pozostaje stara. Troche mnie to męczy ,bo co tam pojade musze sie naszukać. Usprawiedliwia ich fakt ,ze maja mało etatów . W pewnym sensie usprawiedliwia, bo gdyby wykrzesali z tego co mają to i w takiej ekipie spokojnie by był porzadek . A tutaj kazdy sie dziwi ,ze jest jedna czy 2 osoby na zmianie i wiecznie biegają tylko do kasy ,bo klient mowi ze widzial inną cene. Bajzel był tam od początku i będzie i nie zalezy to od dyrektora. Jak sie komus nie chce pracowac to wiecznie bedzie kładł lage. Czy dostanie 1300 czy 1600 to i tak ma to w nosie ,bo jest wykorzystywany etc. Mało kto docenai to co ma a wierzcie mi ,ze o prace bardzo ciezko obecnie. Na kazdej rozmowie w/s pracy ludzie chca zarabiac 800 pln jak sie ich pyta o zarobki. Przerabiam to regularnie... Oczywiscie po pol roku kazdy jęczy ,ze narobi sie jak wół i nie jest wazne ,ze zarabia 50% wiecej niz chcial. Znam tam tylko 2 osoby ktore bym zatrudnił ,bo naprawde cos robia i to widać kiedy sie tylko przyjdzie. Reszta to praca pod publiczke i koło gospodyń wiejskich. Zapewne komus sie naraze tym ale to moje prywatne zdanie i czytając to w koncu sie wpisalem. W koncu wolność słowa. Jak ktos ma ochote podyskutowac jedenascie_minut@o2.pl tutaj wiecej sie nei wpisuje,bo robi sie bagno z tego tematu. Wiecej tu krzykaczy niż ludzi zainteresowanych tematem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: a ja znam sprawe z innej strony,pracuje w mar IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:16 Pracowałes chociażby w Geant. Mówisz,że w Praktikerach jest najgorszy SYF, przepraszam,ale ja w Praktikerze odpoczywam miałem okaze pracować w innych marketach i tam dopiero jest SYF. Nie narzekaj, przynajmniej lepiej się zarabia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka doxXx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.bytom.compnet.com.pl 15.09.05, 16:47 nie przypominam sobie żadnej dyrektorki Agnieszki Panie xXx, poza tym ochroniarze nie są pracownikami firmy Praktiker, a jakoś najwięcej mają tu do powiedzenia. Słowo: "praktikerze" pisze się przez "rz" , a nie przez "ż". pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 15.09.05, 17:25 miało być o częstochowie. DYREKTOE BEZ AUTORYTETU NIE JEST DYREKTOREM Odpowiedz Link Zgłoś
gs214 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 15.09.05, 22:13 Moi Drodzy, pracuje w firmie Praktiker juz od paru lat i nigdy w naszym sklepie nie było mobbingu a przynajmniej mnie on nie dosięgnął.Przez nasz sklep przewinęło się wielu dyrektorów i zadnego nie mozna oskarżyc o stosowanie mobbingu.Jeżeli jest tak jak piszecie to szkodzicie tylko sobie i nam wszystkim którzy pracujemy w Praktikerze, i nie zapominajcie ze kazdy moze sobie tu wejsc. Jezeli naprawde dyrektor stosuje mobbing to napiszcie do zarządu naszej firmy podpiszcie sie wszyscy i w taki sposób próbujcie zmienic to co waszym zdaniem jest nie tak ale nie wciągajcie tych brudów na forum i nie oczerniajcie tak publicznie ludzi bo nawet najgorszy człowiek na to nie zasługuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanfrancisko Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.limes.com.pl 15.09.05, 23:37 a gdzie andrzej????????? już nie jest dyrkiem w częstochowie???? to klawy gościu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.icpnet.pl 16.09.05, 00:20 Z tego forum niektórzy robią sobie jaja.Zamiast poważne i konstruktywne tematy to te barrany wypisuja jakieś bzdury jak dzieciaki.Chyba ma to czemuś służyć,a pierdoły to można wypisywac sobie na czacie.Chyba nie chcecie żeby ludzie czytający to forum oceniali pracowników praktiker jako niedojrzałych półgłowków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 09:45 Pracuję w Praktikerze w Częstochowie i dokładnie wiem, co wszyscy byli i obecni Pracownicy czują: jak był P. K. to było źle, jak odszedł to było jeszce gorzej, jak przyszedł M. J. to była tragedia nawet było zebranie z tłumaczem i gościu wypadł z gry, jak była E. i J. to było spoko,potem jak doszła M. znowu się zaczęło kiepsko dziać no i w końcu przyszedł A. też było latanie, E. uciekła, przyszedł drugi. A. I na tym koniec spoko pracy bo jak w lipcy przyszedł Z. to już sami wiemy jak jest, Ludzie napiszmy do Centrali, to powinno wystarczyć!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 16.09.05, 23:14 warzywniak zawsze lubiał nażekać , nażekali na P.K. nażekają na Z.M. i będą nażekali na kolejnego,całą atmosferę i sposób pracy twoży załoga a nie dyrektor .Niech się wezmą do pracy za sprzedaż żeby inne markety nie musiały na nich robić to wtedy znajdą się pieniądze na podwyżki i nie będzie chorych wizytacji. A na dyrektora napiszcie pismo do zażądu jak macie znim kłopot oni szybko to załatwią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:48 mariusz nie badz taki madry jak ci dali lepszy etat to ci sie w glowie przestawilo -cz-wa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poznań Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 20:03 Podzielam opinie-słuszne spostrzeżenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek do gs214 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 07:18 Widocznie masz ciepłą posadkę w Praktikerze! Pracujesz pewnie w EDV (biuro)i grzejesz tyłeczek! Tu jest mowa o ludziach poniewieranych za marne wynagrodzenie, wiem coś o tym bo pracowałem w Firmie. Mobbing jest to zjawisko widoczne tylko z wewnątrz problemu, są to słowa gesty w stosunku do podwładnych, które odbiera przede wszystkim on sam! Ty kobietko jesteś na zewnątrz i masz INNĄ kaskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:19 Popieram z całego serca. MOżna przecież założyć Związki Zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.trustnet.pl 16.09.05, 22:57 magazyn wczęstochowie - uwaga są u was nowi koledzy których przyuczacie?, ak ich nauczycie to z wami koniec, ogród i kasy też uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizia mizia Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.crowley.pl 16.09.05, 23:01 dlaczego? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.trustnet.pl 16.09.05, 23:03 taki ma plan Z. (a przynajmniej miał go jakieś trzy tygodnie temu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch moniki c Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:29 ogrodu juz nie ma bo nie ma romana jako jeden wiedzial o co chodzi w zgnilym burcheksie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czy to wazne to juz nie ma sensu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.05, 00:05 czas zakonczyc to forum nic sie nie zmieni nszz byl u nas nikt nic nie mowil polowa ludzi wymieniona reszra wyleci po inwenaryzacji- milej pracy nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama200120,100 Re: to juz nie ma sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 10:37 masz rację to już nie ma sensu. Widać, że większość już sobie odpuściła to forum. I po co było tyle krzyku i obelg. Ten kto zaczoł to forum powinien się ujawnić i zacząć działać w rzeczywistości, jeżeli jest tak żle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: to juz nie ma sensu IP: *.prenet.pl 17.09.05, 16:55 to się w głowie nie mieści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muminek Re: to juz nie ma sensu IP: *.crowley.pl 17.09.05, 22:10 tata... muminka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSĆ Re: to juz nie ma sensu -NIESTETY IP: 195.116.81.* 18.09.05, 21:29 masz rację z tego już nic nie wyniknie! a szkoda! burza w szklance wody!! komuś bardzo zależało zeby to forum tak sie zakończyło. Wiedzieli co robią prowadząc dyskusje w taką stronę!!! przez chwile byla nadzieja ze moze wpisza sie osoby ktore moga przytoczyc konkretne argumenty na temat łamania prawa pracy - wyzysku pracowników - niestety brak odwagi? a moze nie chcą brać udziału w tym "bagnie" sorki ale do tego doszlo to forum. Oj ludzie! co z Wami??? dalej będzie tak jak jest! albo i gorzej - niestety. SZKODA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: to juz nie ma sensu IP: *.cable.tmark.pl 24.09.05, 22:28 NSZZ może i było, ale jak każdy zamknie język na kłódkę to nic sie nie zrobi. Do tanga trzeba dwojga, oni ze związków sami nic nie zrobią, potrzeba większosci żeby można było działać. Jak nikt nic nie mówił, to znaczy, że jest dobrze. Pamiętajcie-związki są na całym świecie i nikt nie chce robić żle dla PRACODAWCY, tylko polepszyc życie pracownika :-). żastanówcie się nad tym. o nie jest grzech i nikt Was za to z pracy nie wyrzuci( chyba, że jesteś leserem). Pomyślcie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza NSZZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 12:25 Związki były, ale np. na 120 pracowników marketu skupiały 10-15 osób. Reszta prac. albo się bała, albo poddała się manipulacji ośmieszania związków przez dyrekcję. Tak, moi mili. Dyrekcja inspirowała niechęć pracowników do Związków, a oni krytykując sens istnienia NSZZ w Praktikerze nawet nie wiedzieli że są manipulowani. Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 19.09.05, 21:20 Koledzy praktikerowcy czy pamietacie o konkursie na stanowisko INDYWIDUALNEGO DORADCY KLIENTA .Do konca lutego zostały wytypowane osoby na takiego sprzedawce.Mineło poł roku i nic po co dac tym ludziom po 300zł. skoro mozna zrezygnowac z tego tak jakos dziwnie to ucichło.Jak zwykle centrala dała ciała.Ale moze chca dac po 600 zł wiec czas działa na nasza korzysc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 20.09.05, 10:51 na wszystko przychodzi koniec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 21:21 LudziskA, GDZIE JESTEŚCIE!!!!! jUŻ NIC NIE MACIE DO POWIEDZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut jest fajnie 20.09.05, 22:17 Własnie sie dowiedziałem od dyrektora ze mamy nwego szefa i podwyzek nie bedzie.Jak tu sie nie ucieszyc . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:23 Nasi dyrektorzy są podobno szkoleni do pracy na swym stanowisku. Może by tak któryś ze szkoleniowców wypowiedział się, czy rzeczywiście zasada gnojenia i zastraszania pracownika oraz wieczne uświadamianie ilu chętnych jest na jego miejsce, jest metodą na jego wydajniejszą pracę, bo jakoś na mnie to działa odwrotnie i poprostu tracę motywację do pracy w tej firmie i z takim dyrektorem. Idąc do "socjalnego" w poniedz. biorę zaraz do ręki "Wyborczą" (wiecie dlaczego). W poniedziałki zawsze ktoś ją tam przynosi. Czasem nawet kilka osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 21.09.05, 09:50 jeżeli nawet nic nie zdziałacie, a zwolni się jeszcze kilka osób, to po takiej reklamie(ponad 300 wpisów)chętnych w praktiker nie będzie. a gadanie "dyrektora" można między bajki włożyć. na wasze miejsce nie ma chętnych! piękne i prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.09.05, 17:25 A kto z was staral sie o podniesienie etatu?? To dopiero zabawa. A jakie mobilizujace,jak siedzisz 3 lata na 3/4 albo 1/2 bez widokow na przyszlosc...A na nasze miejsce zawsze znajdzie sie ktos inny,nie ma sie co łudzic. Takie czasy...Pozdrawiam wszystkich pracownikow Praktikera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxx Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:00 I tak najlepsze jest MGB. Jak można realizować takie zamówienia jeżeli nie ma się praktycznie miejsca na markecie. Na dworze pod plandeką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja nie długo turniej o puchar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:06 nie długo turniej o puchar praktikera!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W 2006 organizuje Gdańsk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a to Ja Re: nie długo turniej o puchar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.05, 19:50 A kogo to obchodzi? Nie zauważyłeś jaki jest temat tego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Górą GEMEXXXXXXXXXXXX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:03 Górą GEMEX i kanapy mekong na które nie ma miejsca, o jeszcze rattany (tez dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza nieduza Re: Górą GEMEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:57 W Poznaniu lepiej nie wymawiać głośno słowa "Mekong"... Można jeszcze zarobić od chłopaków z logistycznego:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Antek Re: Górą GEMEX IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 25.09.05, 04:03 Czytam na razie i to trawię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Górą przeterminowany Ostendorff IP: 81.6.129.* 26.09.05, 20:26 Mnie najbardziej podobaja się przeterminowane farby i lakiery z tej firmy!!! I co tu z nimi zrobić skoro jest ich kilka palet??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzątacz Re: Górą przeterminowany Ostendorff IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 23:16 Mądry dyrektor sprzedałby te farby pracownikom marketu za 30% ceny bo z pewnością nadają się jeszcze do użycia. Tymczasem tzw. "standardy praktikerowskie" spowodują, że o ile Ostendorf ich nie przyjmie, a nie przyjmie, to wylądują na śmietniku za magazynem, bo łatwiej wypisać protokół zniszczenia niż odpalić coś taniej pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut czy w praktikerze są nagrody 26.09.05, 21:08 Kolezanki i koledzy pracujacy w praktikerze mam do was małe zapytanie.Czy w waszych marketach dostał ktos ostatnio jakas pochwałe lub nagrode za dobra prace ,bo mam wrazenie ze w centrali zapomniano o takim czyms jak nagroda.Jezeli sie myle to sprostujcie mnie bo takie informacje o nagrodach wywiesza sie na tablicy ogłoszen.No chyba ze nagrody sa przyznawane potajemnie o ile sa wogole przyznawane.Dajcie prosze znac jak jest w waszych marketach .Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:13 u nas w M359 takie nagrody ma napewno kierownik drewno-budowlany, wiadomo za co i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: czy w praktikerze są nagrody 27.09.05, 19:26 Otto ale czy ta nagroda była przyznana i była informacja na tablicy ogłoszen czy tylko wtajemniczeni o niej wiedza. Napisz cos wiecej.Koledzy i kolezanki dajcie znac odnosnie nagrod za dobra prace chodzi mi o ten rok kalendarzowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 20:32 Od trzech lat nie ma rzdnych nagród za dobra pracę dla zwykłych pracowników. Z resztą o czym mówić skoro za 24 godzinną inwenteryzację w zeszłym roku w 359 nie zaplacono dodatkowa ani grosza, a godziny byly do odebrania godzina za godzine. Pytanie czy pracownik może pracować bez przerwy 24 godziny i wiecej, bo taki jest czas pracy w czsie inwentaryzacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 23:05 a ja chce zapisac sie do zwiazkow dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radom Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.pl 29.09.05, 23:00 Nagrody nagrodami,ale czy nie dane nam będzie pracować na to,żeby przeżyć? Główny problem,że godzimy się na to. Usypia dyskusja i znowu poddajemy się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch moniki c Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 21:08 nagroda jest to ze masz prace zaangazownie jest mile widziane tam gdzie dostales polecenie najczęsciej mission imposible,6 lat pracy znasz market jak wlasna kieszen i nic nawet s......j oto polityka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLKA Re: czy w praktikerze są nagrody IP: *.cus.pl 30.09.05, 20:45 NO PEWNIE ŻE SĄ ZA NAMOWIENIE KLIENTA NA KARTĘ PRAKTIKERA MAMY NIESPODZIANKĘ ( DWIE PARASOLKI Z LOGO "KUPUJ Z KARTĄ PRAKTIKERA")!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.man.czest.pl 29.09.05, 10:44 dziwne pytanie. To tak samo jakby ktos pytał czy na słońcu jest gorąco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jachu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.sm-rozstaje.pl 30.09.05, 00:41 nadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 04.10.05, 23:09 W Zabrzu nawet ciepłej wody nie ma... I to już dłuższy czas. Odpowiedz Link Zgłoś
byku12 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 05.10.05, 09:58 może rozszeżymy forum na wszystkich? słyszałem że jest do kitu na okęciu i w innych też. walcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 06.10.05, 21:44 Na Okęciu jeszcze otwarcia nie było ;). Pytanie - jak jest u was, czy też macie zebrania, gdzie czytają obrót i gratulując wyniku, ze smutkiem (aby na pewno?) stwierdzają ile brakuje do planu i premii? To jest system motywacyjny? Ja jeszcze w tym roku nie dostałem premii za obrót... PIĘKNE! Odpowiedz Link Zgłoś
byku12 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 06.10.05, 22:21 Częstochowa się przestraszyła,To normalne.A premi nie ma i nie będzie- plany z kosmosu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza Re: Jaka premia...?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 23:24 ...Ua,cha,cha,cha !!! Nie rozśmieszajcie mnie tą premią !!! Czy nie widzicie, że plany utargów są tak pisane żebyśmy ich nie wykonali i żeby premii nie było...??? Przecież to chyba jeden z tzw. "standardów praktikerowskich". Ale mądrale w centrali twierdzą, że cytuję: "badania marketingowe jasno wykazują, że w takim np. Poznaniu jest miejsce na... jeszcze trzy takie markety budowlane" (obecnie oprócz naszego jest tu "Castorama", trzy markety "Liroy Marlin", jakieś "BricoMarche", "Budom-market" i wiele innych) Szanowne gremium wybaczy, ale to trochę tak, jakby w Koziej Wólce budować "Kinepolis" obok "Multikina". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: Jaka premia...?! IP: *.stk.net.pl 07.10.05, 07:59 Właśnie widzimy, że plany są z kosmosu i są nieadekwatne do możliwości nie naszych, a klientów nawet. Bo opowiadanie, że możemy się bardziej przyłożyć do obsługi można włożyć między bajki. Na niektóre rzeczy nie ma czasu. Zadziwia mnie jednak radość, z jaką te plany są nam odczytywane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byku12 Re: Jaka premia...?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 10:08 idzie nowe!! otwieramy godzinę pózniej.Może "Gulasz" coś zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Nowy Praktiker w Poznaniu? w 2007/2008 IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Praktiker w każdym mieście małym i dużym IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:44 Nowy Praktiker w Poznaniu? w 2007/2008 Tylko po co? plany utargów są tak stworzone żebyśmy ich nie wykonali a oni chcą jeszcze mieć 2go Praktikera Gdzie oni znajdą tylu pracowników jak do istniejącego już Praktikera ciągle szukają ludzie (stale się sami zwalniają). Przy takich pensjach stale będą szukać. Pozdrawiam NOwe motto Praktiker w każdym mieście małym i dużym !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Gdańska Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 14:48 cześć od 3m-cy jestem byłym pracownikiem M366. Prace tam wspominam miło tylko ze względu na ludzi z którymi przyszło mi pracować. Za czasów kiedy ten market prowadził p.Wołowik tworzyliśmy zgraną i silną ekipę. Od momentu pojawienia się na jego miejsce J.J. wszystko zaczeło się rozsypywać i sukcesywnie przeobrażać w tradycyjny charakter tego pokroju placówki, a może nawet gorzej (coś jak Biedronka?). No i oczywiście ludzie zaczeli się zwalniać nawet do 5 osób w miesiącu, a ona najwyrazniej nic sobie z tego nie robi. Odchodzącym pracownikom, ktorzy pracowali z nią od początku M366 nie potrafi podziękować za wspólprace.Moim zdaniem jest ona marionetką centrali i troche wyrachowaną,sknerastą babą. P.Bernard S. miał osoby, ktore mu nie odpowiadały i znęcał się nad nimi psychicznie, one naprawde wymiękały. Różowo to w tych Praktikerach nie jest:(. Od tyg. znam adres tej strony i z ogromnym współczuciem czytam to forum,mam chyba małe zboczenie,bo sprawa ludzi z Praktiker jest mi nadal bliska, jestem z Wami. Pozdrawiam pracowników tej sieci, którzy chcą spokojnie i uczciwie pracować. Gorące dla starej ekipy z M366. Powodzenia w turnieju trzymam kciuki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 08.10.05, 10:21 Kochani zbliza sie turniej piłkarski.A moze by tak zbojkotowac go i pokazac nasza niechce do poczynan centrali.Ja wiem ze koledzy z Gornego Ślaska zasłuzyli na ten turniej.Choc moze sie zstanówmy czy nie lepiej było dostac by po 100 zł podwyzki w koncu taki turniej kosztuje.Czekam na wasze opinie .Moze sie myle ale zastnowcie sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik363 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.cache.iB1.rudanet.com / *.rudanet.pl 08.10.05, 14:04 A po co bojkotować? Przynajmniej nie siedzisz w pracy, a i napić sie po meczu mozesz. Przynejmniej sa takie turnieje dla czarnuchow takich jak my. Zabrze wystawi chyba 2 osobowy skład. A w bramce Toffik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 08.10.05, 22:58 Tofik ma wprawę w zabawie piłką, pełno tych jego leży na magazynie. Turnieju nie ma co bojkotować, z dużego funduszu socjalnego i tak mało nam rzeczy fundują, to chociaż turniej zostawmy. Co z imprezami integracyjnymi? Niektórych ludzi nie zdążam nawet poznać, a oni już nie pracują... W każdym razie inwentaryzacja za pasem, wszyscy w lesie z przygotowaniami, a dziś po południu obsada na działach w większości przypadków jednoosobowa. I dziwić się, że morale niskie jak zarobki, a ludzie narzekają, bo w Castoramie lepiej. I UWAGA! Mamy ciepłą wodę! Naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 11:22 Widzę że jest zle u was.Robię zakupy we Wrocławiu i wydawało mi się że jest dobrze.Obsługi wprawdzie mało ale sympatyczna,pomocna a u dyrekcji czasem można za lepsze zakupy dostać rabat( w Castoramie nigdy).A O SWOJE PRAWA WALCZCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 09.10.05, 21:57 Fakt, że obsługa bywa sympatyczna, a stosunki między pracownikami są zdrowe. Dobra atmosfera pracy to coś, co trzyma większość z pracujących ludzi na ich stanowiskach. Nie trzyma ich przecież ani pensja (niewiele wyższa od minimalnej krajowej), czy dyrekcja i centrala. Obsada na działach w 363 w dniu dzisiejszym to maxymalnie 3 osoby na cały dzień. I proszę mi powiedzieć, który klient jest na tyle wyrozumiały, żeby zrozumieć, że pracownik poszedł zjeść śniadanie? A jak nie pójdziemy, to i tak liczy nam się, że byliśmy (taki mamy system rejestracji czasu pracy..). Nie ma co liczyć na poprawę, ale ktoś w tych marketach musi pracować, jak nie my, to przyjdą następni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z Gdańska Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:52 Witam u nas w M366 tez bylo chwalenie obslugi przez klientow ze miła, profesjonalna itp. Klienci przychodzac do nas zagadywali nas ze mamy super klimat, a ludzie na rozmowach kwalifikacyjnych pyt. dlaczego chca pracowac w m366 mowili,że ze względu sympatyczny, koleżeński klimat. Tak było kiedyś... A teraz same nowe gęby i obcy sobie ludzie. Stara ekipa prawie cała się zwolniła. Nie ma już ani klimatu ani klientów. Dyrektorka wydaje sie byc z siebie dumna. Gratulacje!!! I też jest po jednej osobie na zminie na dział. To chyba rodzinne w Praktikerach:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 11.10.05, 19:39 Jedna osoba na zmianie, bywają przecież dni, że 20 osobowa ekipa robi obrót na poziomie Castoramy, która 20 pracowników zatrudnia na dziale budowlanym (Katowice). I my zarabiamy niewiele ponad minimalną pensję krajową, a oni mają 150% zarobków naszych. Da się? Czym jeszcze może się tłumaczyć dyrektor? Że market mały? Że młody? No to co, jak się sprawdza i są obroty? Kpią sobie z nas w żywe oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czestochowa Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 23:46 zrobmy to w czasie turnieju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttttt Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 21:47 Zastanow sie chlopie co mowisz, 100zł podwyżki? Turniej jest finansowany z funduszu socjalnego czyli z naszych ciezko zarobionych pieniedzy, powtarzam naszych, a podwyzki z tego napewno nie dostaniesz. Nie rezygnujmy z jedynej w roku poządnej imprezy na ktora z pewnoscia zasluzylismy ( my szarzy pracownicy tej instytucji) jak nikt inny Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: do dariokogut 10.10.05, 22:53 Kolego proponuje zebys na turniej przyjechał w koszulce z napisem.Praktiker to wspaniała firma wszystko mi sie w niej podoba i nie chce podwyzki bo zarabiam duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttttt Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:38 Oj kolego ale zes sie obruszył. W moim poscie nie ma ani słowa o tym że w praktikerze jest cacy, twierdzę że wprost przeciwnie. Tylko powiedz mi w jaki sposob chcesz z funduszu socjalnego dostać podwyżkę? Jeżeli jest to możliwe to podziel się swoją wiedzą na ten temat. Ja uważam że jest to niemożliwe.A jeśli zrezygnujemy z turnieju to nie bedziemy mieli nawet dobrej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goral363 Re: do dariokogut IP: *.Zabrze.Net.pl 12.10.05, 09:55 Zgadzam się z kolegą,że nie ma sensu bojkotować turnieju który jest jedyną imprezą na której możemy się dobrze pobawić a kasy z funduszu socjalnego nie zobaczysz na pasku jako podwyżki(nie ma takiej obcji).Ta impreza się należy Wam grającym i nam kibicom i lepiej się wyrwać z praktikera i dobrze się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: do dariokogut IP: *.biz 13.10.05, 11:16 Ciekaw jestem kto wygra turniej. Odpowiedz Link Zgłoś
al46 Re: do dariokogut 13.10.05, 18:16 przestańcie tu pieprzyć o bzdurach. ten wątek nie służy do tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: do dariokogut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:22 Racja! Widocznie ludziom mimo wszystko nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: do dariokogut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 18:18 Co się dzieje w Częstochowie? Czy jest może lepiej? Dyrektor się uspokoił?Jest jakaś reakcja? Ktoś coś wie? Piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 00:59 w czestochowie juz nie ma kto nazekac ekipe wymieniono w 50% na inwentaryzacji bylo ujowo walczylismy do 10 rano a dyrektor trudno go rozgrysc niby sie uspokoil ale dalej nie wiadomo jak z nim wspolpracowac do zobaczenia na turieju czestochowa wygra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thin Re: do dariokogut IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:08 Srata drata w szachy wodne :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaniu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.stk.net.pl 21.10.05, 10:14 www.praktiker.pl/DARADE.wmv - jeśli nawet nie ma mobbingu, to są jaja. Robienie z nas idiotów i szybka satysfakcja, pewny gwarant. Hahahaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 22.10.05, 00:03 A jak tu mowic ze nie ma mobbingu We Wrocławiu pracownik ktry przepracował 6 lat w Praktikerze ma problem ze zwolnieniem sie .Dyrekcja utrudnia mu odejscie z pracy .Straszy go 3 miesiecznym wypowiedzeniem,boli ich to ze ktos jest w stanie znalesc lepiej płatana prace.Nawet zwolnic z godnoscia nie potrafią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.05, 15:03 O jaki strach chodzi? Przecież trzy miesiące wypowiedzenia to nasze prawo!!! Czy czasem nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 24.10.05, 10:53 Prawo prawem, a bycie kimś z klasą to bycie kimś z klasą. Jezeli ktoś wyraża opinie typu - męczysz sie z nami wolna droga- a później rzuca kłody pod nogi to już coś nie tak. wszyscy chcemy być chyba ok wobec innych a nieutrudnianie rozwoju zawodowego lub wręcz szukanie zapewnienia rodzinie godnego poziomu życia nie ma tutaj nic wspólnego z jakimiś głupimi zachowaniami. wiem że każdy jest naciskany przez swojego przełożonego bo prawie każdy takiego ma ale siła tkwi w motywacji. moim zdaniem to czy ktoś jest dobrym np. dyrektorem zależy od tego ja potrafi zmotywować swoich pracowników do pracy, motywacja w przypadku mojego dyrektora jest na żadnym poziomie - przydałoby się szkolenie - oczywiście. naciskanie na wynik przy pracownikach którzy nie są motywowani w sposób prawidłowy wpływa wręcz odwrotnie bo nikt nie wierzy już w bajki,a to co się dla niego liczy to niestety tylko pieniądze. przechodząc do konkluzji jak ktoś chce odejść powinien być zwolniony bo ten pracownik pozostawiony na siłe na markecie wyrządzi więcej złego niż jego brak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 24.10.05, 11:40 przepraszam za bełkot w poprzednim poście. jezeli chodzi o przykłady może troszke z innej beczki. w niejakim 358 jest nowa gra nazywa sie "średni koszyk" gra owa polega na zrobieniu jak najwyższego średniego zakupu z danej grupy towarowej - co równoznaczne jest z niekierowaniem się zasadą podwójnej wygranej - zaznaczonej na rozmowie rocznej - bo jak można stosować tą zasadę jeżeli klient chce coś w niskiej cenie a ja mu wepcham coś baaarrdzo drogiego do niczego tak naprawdę mu niepotrzebnego tylko dlatego by Dyrektor na drugi dzien mógł pochwalić mój dział. a i jeszcejedna sprawa sprzedanie kilkudziesieciu produktów w niskiej cenie co daje wymierny oddzwięk finansowy nie jest zauważane bo lepiej sprzedać raz a porządnie. to tyle:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cent Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 17:53 Bełkotu ciąg dalszy! Jeżeli "wepchnołeś" (myślałem że sprzedajemy) klientom dużo tanich produktów to podniosłeś "koszyk" na grupie i to powinno być widać. Mógłbyś przybliżyć i podać więcej szczegółów tej "gry"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: utu Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 195.68.233.* 25.10.05, 11:19 witaj bełkot bełkotem a życie życiem. średni koszyk to suma dokonanych zakupów z danej grupy towarowej podzielona przez ilość sprzedanych artykułów. tzn jeżeli sprzedam - zawsze sprzedaje - pare produktów o wysokiej wartości dajmy na to 1000 zł, to wartość tych zakupów dodaje się i dzieli przez ilość klientów lecz jeśli w międzyczsie sprzedam towary z tej samej grupy o niskiej wartości dajmy na to 10 zł 50 klientom to wartość wszystkich zakupów sumuje się i jest dzielona przez ilość klientów więc średni koszyk maleje no i jest reprymenda na drugi dzień bo dzisiaj słabo to tyle na temat tej zabawy. bo znamy pewien schemat klient kupujący tanio kupuje ten sam produkt kilkakrotnie więc nie powinniśmy olewać takich klientów a moim zdaniem taka zabawa ma to czynić bo podchodzimy do takich klientów jak do wrogów zaniżających nam koszy a co do "wpychania" towaru jeśli nie chcesz wypaść źle wpychasz droższy towar klientowi bo będziesz miał koszyk na wysokim poziomie a co do bełkoty nie wypowiedziałeś się na temat systemu podwójnej wygranej tak przecież wymaganej przez sieć. sprzedać można wszystko używając odpowiednich tachnik ale czy klient wracając do domu nie stwierdzi że dana rzecz jest mu wcale nie potrzebna a jeśli tak to czy wróci ja wątpie. A jeśli mówię o poziomie zachowania pewnych osób to nie jest to tylko pjanie urażonego gnojka który ma nie wiadomo jakie zdanie o sobie. są różne techniki zarządzania personelem od twardziela po przyjaciela ale nawet ten twardziel nie powinien traktować cię jak szmaty a tak się niestety bardzo czesto zdarza. to nie mobbing to buractwo i tyle. nie każdy pracujący w markecie sprzedawca jst osobą która nie ma wykształcenia, i szukającą jak się tylko zakamuflować żeby dzień jakoś przeleciał. No i na koniec można powiedzieć to dlaczego pracujesz tam nadal jak nic ci nie pasuje - bo nie zawsze można robić to co się chce, a konieczność stałych dochodów jest najważniejsza - N I E S T E T Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:17 UTU napisał: "A jeśli mówię o poziomie zachowania pewnych osób to nie jest to tylko pjanie urażonego gnojka który ma nie wiadomo jakie zdanie o sobie. są różne techniki zarządzania personelem od twardziela po przyjaciela ale nawet ten twardziel nie powinien traktować cię jak szmaty a tak się niestety bardzo czesto zdarza. to nie mobbing to buractwo i tyle. nie każdy pracujący w markecie sprzedawca jst osobą która nie ma wykształcenia, i szukającą jak się tylko zakamuflować żeby dzień jakoś przeleciał." Utu. Lepiej bym tego chyba już nie ujął... Właśnie o to chodzi. Jestem przekonany, że w pełni wyraziłeś odczucia większości pracowników nie tylko naszej sieci, ale też wszystkich innych. Miałem już w życiu różnych szefów. Większość z nich potrafiła zmotywować personel do pracy, bo to byli ludzie inteligentni, którzy kiedyś zasuwali tak jak my dziś i dlatego wiedzieli, że zastraszanie pracownika nie poprawi jego morale ani troszeczkę, a wprost przeciwnie, pogorszy. Niestety sprawdza się pewna prawidłowość odnośnie pochodzenia naszej dyrekcji: Jeśli dyrektorem, zastępcą, lub kier. hali zostaje ktoś kto awansował z personelu marketu to będzie z tobą gadał jak człowiek z człowiekiem i wierzcie mi, znam takie przykłady. Jeśli natomiast będzie to ktoś, kto nigdy wcześniej nie pracował na hali, kto wogóle nigdzie nie pracował poniżej stanowiska kierownika czy dyrektora, to twoja rozmowa z nim będzie raczej jego monologiem i bardzo szybko pokaże ci twoje miejsce w szeregu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza nieduza sprawdzian cen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 19:42 Tak zmieniając trochę temat, to nie śmieszy was określenie "verprobung"...? Mnie zawsze śmieszą niepotrzebne służbowe zapożyczenia z niemieckiego, czy angielskiego. "Verprobung" to poprostu próba, próbowanie, czyli w naszym przypadku sprawdzian cen. Poprostu... Następnym razem jak nas szef zapyta czy zrobiliśmy juz "verprobung", to proponuję odpowiedzieć: "Ja. Ich habe gemacht". Tak. A wasze stanowisko pracy to... "Verkaufer(in)" a nie jakiś tam sprzedawca. Klienci to "die kunde". Tak jakoś dziwnie mi się kojarzy...:))))) Ale na szczęście tylko z tymi nielicznymi, niedzielnymi :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:00 witam, jestem dziennikarzem jednego z ogólnopolskich dzienników. Chętnie zajmę się tematem obbingu w prakikerze. czekam na maile. piszcie na adres: matrung@tlen.pl pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOLA Re: mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:28 Mamy zakaz rozmów z pracownikami OBI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azs Re: mobbing w Praktikerze IP: *.brama.prenet.pl 25.12.05, 12:39 praktiker dzisiaj otwarty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex pracownik Re: mobbing w Praktikerze IP: 128.163.118.* 28.03.06, 01:33 moze zajmiesz sie tez mobbingiem w czestochowskim Hotelu Weneckim,mam duzo do powiedzenia,jako byly pracownik.Sam odszedlem bo tego nie da sie wytrzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
gemexiara grupa asortymentowa 18.11.05, 15:54 A co powiecie na ten temat? Myślicie że zmienimy oblicze naszych marketów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: grupa asortymentowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:24 Para w gwizdek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Turniej Piłki Nożnej IP: *.biz 19.11.05, 00:59 Juz w następną Niedziele turniej w Chorzowie.Jest okazja zeby posłac paru dyrektorów na L4. HaHa...Ciekawe kto wygra??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.10.05, 16:41 a u nas zmiana dyrektora:( podobno ma przyjsc do nas jakis stazysta z Wroclawia. czy ktos go zna? prosze Wroclaw o odpowiedz,kto to taki? Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut2 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 29.10.05, 15:57 Czy jest mobbing w Praktikerze? Uważam, że tak. Przykład: Czas inwentaryzacji. Markety wysyłają między sobą kilku pracowników do pomocy w liczeniu. Inwentura jest w nocy z niedzieli na poniedziałek. Zaczyna się ok. 18:00 a kończy się ... asz skończą liczyć. Ponad 12 godzin pracy. Dowiedziałem się, że w zamian za inwentaryzację w nocy pracownik dostanie 1 dzień wolnego (8 godz.). Jak znam życie to ten dzień odbierze w grudniu. Będzie to dzień w tygodniu zapewne. Taki pracownik przyjedzie np.: z X do Y i będzie pracował i pracował. Straci niedziele i poniedziałek. Są to dni wolne wynikające z grafika. Co za oszczędność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 16:48 No i zdechło..... Dużo krzyku i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 22:19 Ty się dziwisz, Robol...? Gęby zatkane gdańskimi igrzyskami. Poza tym zaczynający ten wątek już chyba nie pracują, to po co jeszcze mają strzępić jezyki ? U nas jak ktoś odchodzi to wszyscy mu zazdroszczą. Ale uwaga...! Rydzol wygrał wybory to może niedziele i święta państwowe spędzimy wreszcie po niemiecku czyli z rodzinami. Mówię wam, on to potrafi tupnąć nogą. Wątpię jednak żeby to tak bezinteresownie zrobił. Jak nic wietrzę jakieś warunki, np. zamiast tej muzy co to nam centrala puszcza w marketach będzie teraz... no zgadnijcie co...? No pewnie, że "Radyjo". Do tego obowiązkowo trzeba włączyć do asortymentu klęczniki. Będą pewnie dostępne na dziale "Drewno". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 09:30 Meduza o jakie igrzyska chodzi? A klęczniki.. swietny pomysł!!! Pisz do centrali niech wprowadzą do asortymentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 17:29 A co, nie było "Mundialu"...? ...Yyyy... A może to nie było w Trójmieście...? Dla wolnych niedziel mogę sprzedawać nawet klęczniki. Te z wbudowanym stoperem, podsłuchem i odtwarzaczem mp3 pewnie byłyby na "Elektro". Mówię Ci, Robol, zamówimy je u tych co przysłali nam "Mekongi":))))) Interes gwarantowany, bo przecież naród, który tak licznie głosował na "Pis-uary" nie odmówi sobie takiego gadżetu-budgetu... P.s. Wszystkich klientów wybierających się do PRAKTIKERA na zakupy 11-go Listopada w imieniu naszej załogi serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 10:47 Może się mylę ale "naród" 11.11.05. chyba dopisze... Ludziska nie mają co robić ( trzy dni wolnego) to przyjdą. A wolne niedziele... hm PiS u władzy tylko patrzeć jak wprowadzą zakaz handlu w święta , a prezydent nie zawetuje bo też PiS.A wtedy na bank zwolnienia , chyba że będziemy 'czesać" markety. Wszędzie inwentury jak myślisz Meduza czy któryś market dostanie premie inwentaryzacyjną( tak ustawiona poprzeczka że w życiu).Cały rok o gołej pensji nawet bonu za 100 zeta nie dali na 10 lecie Metro.Jak było 5 lecie to było (i żałosny kawałek tortu)Firma schodzi na psy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:06 O premiach jakichkolwiek lepiej zapomnijmy. Jeśli zaś chodzi o widmo zwolnień w przypadku wolnych niedziel to popatrz, ilu jest teraz ludzi na jednej zmianie ? Jedna, góra dwie osoby...(W "Kaście" min. 4) Klienci już teraz się wku....ją niemogąc znaleźć sprzedawcy na dziale. A jak w końcu kogoś dopadną i usłyszą "Przepraszam, nie jestem z tego działu...." to bluzgania nie masz końca. Dyrekcja to wie. Wiedzą również jak trudno ostatnio znaleźć chętnego do pracy w tej sieci. Nawet jak już się ktoś znajdzie to rezygnuje po badaniach lekarskich, lub najdalej po dwóch pierwszych dniach pracy. Na przysłowiowe psy firma zeszła już dawno, sęk w tym, że stacza się nadal. Ostatnio rynek pracy trochę się zmienił i kto potrafi sklecić choć kilka słówek po angielsku to spływa na Wyspy. Nie ma tygodnia bez "wuchty" ciast na socjalnym sponsorowanych przez odchodzących. Mówię Ci, wciągasz taki jabłecznik czy makowiec i łzy napływają Ci do oczu bo wiesz, że tych (niejednokrotnie) wspaniałych ludzi możesz już nie spotkać. P.s. Z tego miejsca pozdrawiam wszystkich byłych pracowników sieci. Niech moc będzie z wami i obyście "dali radę" bez Praktikera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 21:18 u nas jest juz ok dyrektor poukladal market ma 40% wzrostu zrobilismy plan za co dostalismy po lodzie w nagrode jest ok i maja byc podwyzki jest suuuuuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 11:18 Wszyscy cieszymy się razem z Tobą!( każdy cieszyłby się z loda !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariokogut2 Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.05, 18:54 I ja ciesze się z Tobą! Z drugiej strony za loda nie wyżywisz rodziny. Lepiej zainwestować w lody dla pracowników niż podwyższyć pensję zasadniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogi Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 21:31 No i mamy nowy temat mobbing w JYSK CO GO ŁĄCZY? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: 82.139.11.* 17.12.05, 19:09 jak zaczynaliscie to forum w Kielcach cieszyli sie,ze ich to nie dotyczy. Troszke sie ostatnio zmienilo:( Odszedl od nas jeden z lepszych dyrektorow jacy sa w Praktikerach.Szkoda... A teraz hmmmm,zaczyna byc nieciekawie.Kasa jest najwazniejsza...I nie jest to dbanie o kase pracownikow,co to to nie!!!Wszystko jest przeliczane na utarg: zwolnisz sie do lekarza-market straci ,pojedziesz na wycieczke-market straci. Szkoda gadac...A przeciez zadowolony pracownik,to dobry pracownik.Niestety nie wszyscy o tym pamietaja.Pozdrawiamy Krakow i Panow Waldemara P. i Andrzeja Z. A moze jednak wrocicie do Kielc??Przemyslcie to:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to znowu ja Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:42 zrobmy ranking najbardziej ludziej elity dyrektorow i zastepcow ja zglaszam akces Andrzeja P. i Andrzeja Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a czy to wazne Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 00:55 w Częstochowie mobing ze strony dyrektora się skończył ma od tego ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:54 Ranking? OK. Tylko po co? Ledwo przywykniesz do kogoś a już go nie ma.Od stycznia znowu przetasowania u dyrekcji. A Andrzej Z. wporzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.juranet.czest.pl 28.12.05, 11:03 to sie okaże .....jeszcze troche czasu, ale pewna Pani A. ma zadatki być taką, jak jej wspólspacz Pan Z. ... a może już jest gorsza??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cent Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:39 Ludzie! Już nikt nie ma nic do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani X Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: 195.116.125.* 11.11.05, 20:39 Jestem byłym Pracownikiem OBI i o Panu Zbyszku M, obecnym dyrektorze Praktikera wiem bardzo dużo. Gdyż wzywał mnie na rozmowy praktycznie dwa razy w miesiącu. Kazał mi zdawać relacje o ludziach na Markecie,praktycznie kazdy z nas był przez niego wykorzystywany. Nie jedna osoba a przewznie dziewczyny przez niego płakały i nie rozumiem dlaczego nikt sie za niego jeszcze nie wziął, po tym jak zwolnił tyle osób bez zadnego powodu, a najlepsza była Pani Agnieszka St, Kochanica naszego Pana Zbysia M. Która była bardzo do niego podobna on ma łupież a ona ma odstające uszy i włosy jak pióra. Dobrali się idealnie, jednym słowem współczuje pracownikom Praktikera, ze maja takiego wspaniałego Dyrektora który nie szanuje nikogo, widzi tylko swój czubek nosa nie interesuje go ze ktoś ma rodzinne i jest jednym żywicielem i tak go zwoli jak mu sie nie spodoba. Gdy mnie zwalniał byłam szantazowana przykro mi było odchodzicz z OBI bo pracowałam tam ładne pare lat. Pracownicy Praktikera trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 10:54 Masz rację z tymi zwolnieniami.Kupa ludzi wyjeżdza za granicę a ci nowi są po prostu w większości beznadziejni.Namęczysz się żeby takiego gościa coś nauczyć a on po paru tygodniach się zwalnia i trzeba za niego tyrać(grafik).Powiem Ci jedno: w sumie nie jest najgorzej tylko ta kasa!Cholera mało płacą!Ja już od dwóch lat nic nie dostałem( ostatnia podwyżka 50zł). Kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meduza nieduza Podwyżka 50,- brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 12:12 50,- brutto..... :))))))) Śmiech na sali. U nas, gdy taką "podwyżkę" dyrekcja komuś proponuje to odpowiadamy: "- Pani wybaczy, ale sądzę, że jednak sobie nie zasłużyłem.... A teraz chciałbym wrócić na market. Robota czeka...." Jedyną podwyżką jaką dostałem było 100,- brutto dwa lata temu i biorąc pod uwagę moje stosunki z dyrekcją, nie spodziewam się następnej. Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: Podwyżka 50,- brutto 13.11.05, 00:36 Kchani o czym wy mowicie ja nie dostałem podwyzki od 40 miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cent Re: Podwyżka 50,- brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 21:58 Darek nie przesadzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani X Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: 195.116.125.* 11.11.05, 20:39 Jestem byłym Pracownikiem OBI i o Panu Zbyszku M, obecnym dyrektorze Praktikera wiem bardzo dużo. Gdyż wzywał mnie na rozmowy praktycznie dwa razy w miesiącu. Kazał mi zdawać relacje o ludziach na Markecie,praktycznie kazdy z nas był przez niego wykorzystywany. Nie jedna osoba a przewznie dziewczyny przez niego płakały i nie rozumiem dlaczego nikt sie za niego jeszcze nie wziął, po tym jak zwolnił tyle osób bez zadnego powodu, a najlepsza była Pani Agnieszka St, Kochanica naszego Pana Zbysia M. Która była bardzo do niego podobna on ma łupież a ona ma odstające uszy i włosy jak pióra. Dobrali się idealnie, jednym słowem współczuje pracownikom Praktikera, ze maja takiego wspaniałego Dyrektora który nie szanuje nikogo, widzi tylko swój czubek nosa nie interesuje go ze ktoś ma rodzinne i jest jednym żywicielem i tak go zwoli jak mu sie nie spodoba. Gdy mnie zwalniał byłam szantazowana przykro mi było odchodzicz z OBI bo pracowałam tam ładne pare lat. Pracownicy Praktikera trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: Mobbing w Praktikerze Zbigniew M IP: *.prenet.pl 11.11.05, 21:06 brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.06, 08:37 Jak widać sytuacja w Praktikerze nie zmieniła. Ale mam nadzieje, że ludzie dojrzeją do tego, że zorganizowanie się w Związek Zawodowy to szansa na lepsze warunki pracy. Pracownicy nie zdają sobie sprawy jak wiele mogą zmienić dzięki temu, że zorganizują sie w Związek Zawodowy. Wiadoma sprawa, że pracodawca będzie chciał zrobić wszystko, aby zastraszyć pracowników. Należy jednak pamiętać, że jeżeli będziecie trzymać sie razem, naprawdę wiele możecie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Re: Mobbing w Praktikerze IP: 85.158.196.* 15.03.06, 20:32 Na dzień dzisiejszy trzymanie się razem polega na wynoszeniu w nocy towaru Odpowiedz Link Zgłoś
zoltyrobol Re: Mobbing w Praktikerze 16.03.06, 08:57 NIE trzymanie sie razem polega na kablowaniu przez pana WOJTKA C.do przelozonych o tym czy poszli do lazienki czy zapiepszajom z pelnym pecherzem kiedys kapowaniem zajmowala sie pani MONIKA C. a teraz robi to podnozek praktikera WOJTEK C.!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieżółtyrobol Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 12:17 Czy Wojtek C to ten z WC KWADRANSU, Cejrowski ?? Teraz w markecie robi ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:04 Zastanawiam się kiedy zatesknimy w Cze-wie za Ewą K.,Jackiem S.,czy Andrzejem P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 23.03.06, 21:00 a co z Krzyśkiem M? Podobno już nie pracuje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franc Maurer Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:44 Krzysiu otwiera nową agencję "prace nocne przebudowy" w castoramie tam go jeszcze nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WC kwadrans Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 21:47 Ty sie nie zasanawiaj tylko pracuj to nie bedziesz za Ewą tesknić budka z lodami juz sie skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.trzechwieszczy130.trustnet.pl 27.03.06, 14:17 wolisz to chamstwo, tego prostaka co się szlaja z czarną wyższą od siebie o dwie głowy k....,na Krasińskiego???? Mam na myśli oczywiście naszego szefunia ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:48 Ewunia to nie nadawała się nawet do budki z lodami, moze z wata cukrowa choc to chyba za bardzo skomplikowane, a jesli chodzi o jakies czarne ku.. to co ma piernik do wiatraka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTONIO Re: Mobbing w Praktikerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 18:51 Pan Ł. podobno pracuje teraz w Biedronce w Katowicach na kasie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werty Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.prenet.pl 22.12.05, 18:38 przechytrzył was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rona Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 22:19 Pracownicy Praktikera weźcie się za robotę bo wasz szef tak namiętnie szuka nowych ludzi(oczywiście zero efektu czemu?)że aż mi go i was żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: det Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 20:16 m+a=wm Odpowiedz Link Zgłoś
wanessaiii Re: CZY W PRAKTIKER JEST MOBBING ? 03.02.06, 23:52 A gdzie go nie ma,szczególnie w hipermarketach i dużych firmach, ale nikt ne mówi ,bo boi się o pracę. Ja już nie pracuję więc się nie boję, nie mam nic do stracenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Łab....gate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:23 no to w pięknym stylu upadła REPUBLIKA KOLESI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 20:35 stalo sie. chwila nieuwagi, brak snu byc moze i odlecialo labodziatko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewinny Re: Łab....gate IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 21:05 ja tu jeszcze wróce razem z ,,Olem''(no może bez Ola) Odpowiedz Link Zgłoś
zoltyrobol Re: Łab....gate 24.02.06, 21:30 osobiscie jestem jednym z tych ktorzy pracują w praktikerze i nigdy nie uwierze ze Łab....moglby zrobic cos takiego.Nie uwierze płuki nie zobacze na wlasne oczy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltyrobol PAN zbigniew m........... 24.02.06, 21:48 a na temat PANA ZBIGNIEWA M.......... mam tez swoje bardzo nie mile zdanie.Jest taki ze gdy przyjmuje kogos nowego do pracy prawie wlazi mu w du....... a jak pracownik sie juz nauczy wszystkiego co i jak to go poprostu zwalnia i znam osobiscie kupe takich gosci ktorzy mogom to potwierdzic jeden z nich pracowa do ostatniego dnia a gdy na drugi dzien przyszedl do pracy dostal wymowienie uzasadnienie cytuje ''NIE SPELNIA PAN NASZYCH OCZEKIWAN'' a gosc pracowal prawie 2 lata i zaraz po nim mial byc zwolniony kolejny pracownik lecz z niewiadomych przyczyn on zostal.Natomiast PAN ANDRZEJ B.....z-ca PANA ZBIGNIEWA M......to zloty czlowiek przyznam jest cholernie wymagający ale uczciwy lecz ma jedną wade gdy sie uprze na kogoś to wtedy ten ktoś ma przesrane bedzie tak go naciskal tak go wyzywal ,zaprzeczal swoim slowom ze nie zwolni cie dyrektor lecz sam odejdziesz ale obulnie PAN ANDRZEJ B........ jest wpożo!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zoltyrobol RE:PAN zbigniew m........... 24.02.06, 21:50 a na temat PANA ZBIGNIEWA M.......... mam tez swoje bardzo nie mile zdanie.Jest taki ze gdy przyjmuje kogos nowego do pracy prawie wlazi mu w du....... a jak pracownik sie juz nauczy wszystkiego co i jak to go poprostu zwalnia i znam osobiscie kupe takich gosci ktorzy mogom to potwierdzic jeden z nich pracowa do ostatniego dnia a gdy na drugi dzien przyszedl do pracy dostal wymowienie uzasadnienie cytuje ''NIE SPELNIA PAN NASZYCH OCZEKIWAN'' a gosc pracowal prawie 2 lata i zaraz po nim mial byc zwolniony kolejny pracownik lecz z niewiadomych przyczyn on zostal.Natomiast PAN ANDRZEJ B.....z-ca PANA ZBIGNIEWA M......to zloty czlowiek przyznam jest cholernie wymagający ale uczciwy lecz ma jedną wade gdy sie uprze na kogoś to wtedy ten ktoś ma przesrane bedzie tak go naciskal tak go wyzywal ,zaprzeczal swoim slowom ze nie zwolni cie dyrektor lecz sam odejdziesz ale obulnie PAN ANDRZEJ B........ jest wpożo!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to juz on Re: RE:PAN zbigniew m........... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 00:23 Ciekawe czy M miał procent choc ,... za dużo bierze w tej firmie Marcin doniknie szczegułów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś supergość :-) Re: Łab....gate IP: *.chello.pl 26.02.06, 12:26 Już prawie cała Polska wie, że w 359 była (jest???) szajka złodziei. A czy upadła Republika Kolesi to się okaże. Mam nadzieję, że rewizja działa. Częstochowianie czy pan (celowo z małej litery) Ł. jeszcze pracuje??? Do kiedy będzie pan (też celowo) M.??? Piszcie na bieżąco. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zoltyrobol Re: Łab....gate 26.02.06, 21:33 Pan Ł.....jest na przymusowym urlopie do wyjasnienia sprawy tak zadecydowal pan M..... ale w poniedzialek moze i on poleciec bo przyjezdza kontrola z centrali czyli pan ?????? i cos mi sie wydaje ze 359 zostanie bez dyrektora bo ani jeden ani drugi dyrektor nie byli na zadnej nocce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:13 ZAJEBISCIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:15 dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:40 co dla kogo??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:14 praktiker to jedno wielkie AUSCHWITZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bober. Re: Łab....gate IP: *.crowley.pl 02.03.06, 22:11 Mozecie napisac co sie stalo z Panem Ł. I dlaczego jest na przymusowym urlopie no i dlaczego macie zakaz rozmawiania z pracownikami obi????;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukaszenko Re: Łab....gate IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 18:32 Zakaz rozmów ? przecierz to Białoruś!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yery Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.icpnet.pl 25.02.06, 09:13 Czy u Was jest tak duza rotacja pracowników? U nas zwalniają sie sami część wedruje do Castoramy Nawet jeden z Wice się zwolnił. Ja też się zwalniam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrówka Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 08:16 podobno w tym tygodniu z bytomia odeszły dwie osoby do leroya w gliwicach, zreztą z zabrza też parę osób było na rozmowach do liroya i pewnie kilka jeszcze na rozmowy pójdzie, wcale się nie zdziwię jak się zwolnią bo ja też chcę przejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocny Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 17:23 Praktiker da radę!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supermocny Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 22:45 praktiker da rade ale do kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hycel Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 19:46 ...do ostatniego pracownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:46 Forum chyba umiera, a napewno temperatura zmalała znacznie. Mam pytanie do Was kochani pracownicy tej " cudownej" firmy, czy we wszystkich marketach w Polsce jest ogólnie przyjętym zwyczajem, że osoba namaszczona przez firme, czyli dyrektor sklepu ma w zwyczaju wykrzykiwać na pracownika,a żeby dodać sobie animuszu zaciskuje pięści przy tym potoku słów( zresztą bardzo poniżających podwładnego), na koniec natomiast żąda zejścia mu z oczu? Może to jest normalne a my nic o tym nie wiemy? Jednak nie polecam schodzenia z oczu dyrektorowi, ponieważ market to nasze stanowisko pracy więc nie możemy opuszczać go samowolnie( tak na marginesie gdybyście spotkali się z taką sytułacją). Pozdrawiam Was drodzy koledzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.06, 10:08 Masz rację forum poupadło... A co do dyrektora to chyba ma kłopoty lub problemy z samym sobą i jeszcze brak kultury dodatkowo. Nie daj się... Pozdrawiam Kielce u Was idzie "nowe" dajcie znać jak jak już będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 22:35 Dzięki za wsparcie, zawsze ludzie z Kielc byli ok. Co do dyrektora to chyba ma jednak aspiracje,żeby kierować stadem bydła a nie ludźmi więc chyba nie trafił w miejsce, w którym powinien był się zatrudnić. Jeśli dyrektor ma problemy z utrzymaniem swoich nerwów na wodzy co może przekazać nam w kwestii profesjonalnej obsługi klienta, przecież to nawet nie jest już zabawne to rozpacz,że firma chyba już musi zatrudniać ludzi na takim poziomie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radom Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.multifox.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.06, 23:20 Szukam kompetentnej osoby, którą zainteresuje temat pt." Co dzieje się w praktikerze w Radomiu w chwili obecnej" Osoby, która będzie w stanie naświetlić temat szerszemu gremium zaznaczam,że należe do grona pracowników, którzy przestali drżeć o swoje posady. Z niecierpliwością oczekuje na odzew mojego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas nowy trener w Kielcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:57 no to macie nowego selekcjonera pewnie zbuduje drużyne na pierwszą ligę jak nie na mistrzostwa świata trzymajcie sie moze nie bedzie tak żle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojewoda Śliwiński Re: nowy trener w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:17 Ale jaja. Górnik do spadku się szukuje to gwiazdor KSG ucieka do walczącej o puchary Korony... Tylko patrzeć jak Piechna w praktikerze będzie pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: nowy trener w Kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 22:35 nawet jak piechna sie dostanie do kadry to jednak strategia moze sie okazac zbyt zawila i czesto zmieniana dlatego bedzie trzeba duzej cierpliwosci dla nowego trenera lub duzej inwencji zawodnikow ktorzy pokaza ze da sie prosciej i szybciej dotrzec do bramki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odchodzą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:08 po pierwsze brawo za refleks!!! panowie się zbierają i radzą co zrobić by pracowników zatrzymać w firmie, oczywiście jest to bardzo trudne pytanie: co zrobić by nam nie uciekali pracownicy? no zobaczymy ile podwyżek dadzą i komu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 14:24 Podwyżki należą się wszystkim "starym" pracownikom.No prawie wszystkim, znam takich którym mozna by coś odebrać tak "cięzko" pracują.Poczekamy zobaczymy już nie pierwszy raz para poszła w gwizdek. Odpowiedz Link Zgłoś
slimoza Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc 29.05.06, 00:39 HMMMMMMMMMMMMM!!! ostatnio byłem na stronce praktikera www//praktiker.pl.---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wena Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 19:51 Nie zauwazyles (malego) szybkiego on jest wszedzie by podniesc ranking w gazecie Politka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie slimoza Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.06, 22:19 no i co? wtedy zadzwonił budzik i trzeba było iść do pracy ;wez urlop bo cię te sny wykończą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślimoza. Re: pozdro slimoza IP: *.wifi / *.domainunused.net 05.06.06, 23:35 Masz absolutną racje!Wyczerpany i zmęczony całodziennymi poszukiwaniami udało mi się przysnąć na jakieś parę chwil.Po czym wyrwał mnie z letargu komunikat krzykliwej pani informujący ble ble nie wiem nawet o czym.Na tyle byl efektywny że stanąłem jak żołnierz na warcie.Zadzwonił przypominacz w mojej komurce informując mnie o terminie spotkania.Cały czas napawa mnie mysl skąd Ty gościu "nie slimoza" podszywający sie pod inne nicki masz tyle racji.NIE SLIMOZA na prezydenta albo co najmniej na kaszpirowskiego.Pozdro i niech moc jest z Tobą.Sny wygaszają w miarę upływu czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pana slimozy Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:44 a telefon mam w erze 6........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja i cala reszta wydaje mi sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:08 wydaje mi sie ze forum troche ograniczylo dyra zmienil postepowanie trzyma sie prawa pracy tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie slimoza Re: pozdro slimoza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.06, 00:12 za duzo pracujesz wez urlop bo sie kiedys obudzisz i uznasz ze "arbeit macht frei" Odpowiedz Link Zgłoś
gemexiara Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc 06.07.06, 17:40 no i wtedy pracownik powiedział, że nie jest z tego działu;-)?/??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie jak forum . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 00:36 minał rok i forum umarło smiercią naturalną a tu coraz gorzej sie dzieje może trzeba to bardziej naświetlic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: . IP: *.chello.pl 23.08.06, 11:59 Forum jest w agonii to fakt. A twoim zdaniem gdzie (w którym sklepie} coraz gorzej się dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut2 Re: . 25.08.06, 18:10 We Wrocławiu jest wspaniale. Dyrekcja jest wielkoduszna - myśli tylko o swoich pracownikach. Ludzie żądni wrażeń z całej Polski przyjeżdżajcie do Wrocławia do pracy. W Praktikerze nowo zatrudnieni pracownicy mają wyższe wynagrodzenie niż "starsi" starzem. To są fakty! A Wiesław jest the best! We love wieśmax!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: uwaga!góra zorientowała się,że pracownicy odc IP: *.nest.gliwice.pl 05.12.07, 17:57 no wiesz to podobno sklep samoobslugowy tak sadzi zarzad tej firmy za to w ich centrali w warszawie to ludzi tyle i za taka kase ze jakby to rozdzielic na markety to moznaby zatrudnic po 20 osob i to za calkiem ciekawe pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
takiten1 Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 25.09.06, 01:09 No i stało się. W Kielcach nastał nowy dyrektor. Myśleliśmy,ze gorzej niż za pana Sz. być nie może. A jednak. Andrzej B. postawil sobie za punkt honoru uczynic nas pierwszym marketem w Polsce. I chwała mu za dobre checi.Oby mial z kim,bo pracownicy uciekaja z marketu w zastraszajacym tempie.Takiej rotacji nie pamietam odkad nasz market istnieje.A Ci co zostaja bardzo,ale to bardzo zazdroszcza tym ktorzy odeszli. Pozdrawiam tą garstke starych pracownikow,ktorzy jeszcze pracuja w markecie 361. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.icpnet.pl 25.09.06, 11:54 W Poznaniu też masowo ludzie uciekają, a inwenura za kilka tygodni. Ciekawe kto ją zrobi? Nowi??? Pozdrawiam innych pracowników tego marketu. Odpowiedz Link Zgłoś
dariokogut Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 26.09.06, 20:26 Gość portalu: olo napisał(a): > W Poznaniu też masowo ludzie uciekają, a inwenura za kilka tygodni. > Ciekawe kto ją zrobi? Nowi??? > Pozdrawiam innych pracowników tego marketu. Spoko nie martwcie sie nowi pracownicy sa naprawde dobrzy i poradza sobie z inwentura .Zreszta teraz do Praktikera przyjmuja samych fachowcow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej wróć Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 21:55 Jak możecie w Kielcach marudzić na dyrektora dobrze że nie macie nowej osobistości z Częstochowy ten dopiero przeszkadza w pracy juz nie mówie o przygotowaniach do inwetury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szteffen Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:55 Weźcie się do roboty i tyle. W końcu inwentury idą :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudoinwentura pokaz pracy i pijanstwa w czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:39 Czy u was inwentaryzacje tez tak beda wygladac ?Zero przygotowania ,kazdy zlewa jak moze,i jeszcze ludzie za alko wylatują dyscyplinarnie.Do tego ci trzezwi w wiekszości nie mają pojęcia po co przyjechali.Najlepsze jest jednak zatrzymywania przyjezdnych na siłę i zakaz przerw, praktiker powinien zmienic hasło na "arbeit macht frei" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: pokaz pracy i pijanstwa w czestochowie IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:22 To proponuję położyć się na socjalu z fajką w zębach i browarem w ręce. Byli na bani to do widzenia a jak Tobie wszystko się nie podoba to nikt nie trzyma na siłę. Idź do prywatnego. Pewnie wypłatę dostaniesz na wiosnę a dokumentach na 3/4 i 650 brutto. Banda nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
gemexiara Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają 20.10.06, 15:34 Właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko-loko Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: 84.38.212.* 01.11.06, 12:49 No i w koncu gora zaczeła trzęs portkami jak zobaczyli jakie wyniki wychodza podczas inwentaryzacji.Ale maja za swoje wychodzi własnie wysoka fluktuacja pracownikow jak to ładnie ujeto.Przy takiej polityce firmy w nastepnym roku wyniki inwentaryzacyjne beda na poziomie 5%.Ale chyba musi poleciec kilku dyrektorkow ze stołeczkow zeby w koncu przyszli normalni ludzie ktorym zalezy na pracownikach i stworzeniu normalnej atmosfery takiej jak była za dawnych czasow ktore o zgrozo nigdy nie powroca.Kolezanki i koledzy prosze was nie robcie wysokiej fluktuacji.Pozdrawiam wszystkich i zycze sukcesow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blox Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: 80.54.173.* 15.11.06, 12:20 No i jak po inwenturze? Straty duże? Wyciągają wnioski? Robią zmiany? Coś cicho ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GGGGGG Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:35 PODOBNO ZBYCHU MA NOWA LALE MADZIE J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GJSD Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:36 A CO ZROBIL Z TA Z OBI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pie.. Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 22:06 co zrobil z agnieszka str.?????? wydup....i wyje... co innego mogl zrobic????? heheh:) on jest przeciez niezly ogier:D hmmm.....a nie???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo i nie tylko dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 22:25 widzisz a ciebie nie stac na kochanke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aztec Re: dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: *.core.lanet.net.pl 07.02.07, 23:06 Hej Ludzie, Czy wy niemacie o czym pisać! Znowy jest nagonka na pracowników, tym razem we Wrocławiu. Przyszedł do nasz "Piękny Rajmund" i robi czystki. W ciagu 15 dni zwolniło sie 4 pracowników bardzo ważnych dla naszego Marketu. Czy ten gośc potrafi tylko wku....ć ludzi i ich zwalniać!!!!! Mam wrażenie że na dyrektorów przjmuja tylko ODPADY z innych firm!!!! Jak jest u Was???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: dla tego gosia co sobie sam odpowiada IP: 83.2.142.* 02.03.07, 20:51 Sorry, ale Rajmund to nie odpad... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSSA Re: Czy u Was przacwnicy też się masowo zwalniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:37 A CO ZROBIL Z TA Z OBI, KTORA WYKORZYSTAL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek nowa kochanka dyrektora w praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 14:17 magda j. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhh Re: nowa kochanka dyrektora w praktikerze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 14:56 lala pracuje w biurze edv................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re:A co zrobił z Tą z OBI,\? IP: *.icpnet.pl 29.03.07, 16:33 Odpisał ją na zużycie własne. hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sopro zmiana dyrekcji IP: *.stk.net.pl 01.07.06, 08:44 no i w czeladzi poleciała pani derektorka, kto nastepny? bytom? katowice? zabrze chyba nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: zmiana dyrekcji IP: *.prenet.pl 02.07.06, 00:31 będą zmiany w Katowicach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: zmiana dyrekcji IP: *.icpnet.pl 05.07.06, 22:33 Byle na lepsze dla pracowników, a nie na jakiegoś dupka nowego chcącego się popisać oszczędnością(kosztem pracowników). dobrymi obrotami itp. życzę powodzenia pracownikom w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukający_pracy Re: Po co ogłoszenie że potrzebują pracowników. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.07, 07:59 Zauważyłem, ciekawy efekt w tej firmie , około 3 miesiące temu było przyjęcie do pracy do Praktikera ,oczywiście . Teraz też są ogłoszenia, po co dają te ogłoszenia jak i tak ludzi z ulicy nie przyjmują ? Pozdrawiam . PS. Ten post jest w szczególności Skierowany Do kierownictwa prakikera.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja arbeit macht frei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 01:18 koniec dyskusji na forum, wszystkim sie podoba sytuacja w Czeętochowie?... do czasu aż się skończą premie; miłej pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzbiecik Re: arbeit macht frei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 00:46 my szaraczki juz mamy spokój teraz jest mobing w stosunku do menadżerów pozdro dle modów Odpowiedz Link Zgłoś