Dodaj do ulubionych

KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z inego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:17
kapitał zakładowy:
- ok. 1 mln nieruchomości,
- ok. 3 mln atrakcyjnych działek budowlanych, i in.
- ok. 800 tyś pojazdów mechanicznych - w tym 80% o wartości powyżej 40tyś
PLN/szt.
- własne rozgłośnie radiowe i telewizyjne,
- własne organizacje polityczne,

Roczny dochód netto (nieopodatkowany): ok. 1 miliard PLN
Rodzaj działalności gospodarczej:
- działalność rozrywko - dewocjonalno - polityczna (cykliczne spotkania z
miejscową ludnością zwane “msza św.”),
- usługi dla ludności, organizacja imprez okolicznościowych (zwane
zwyczajowo:
pogrzeby, śluby, chrzty).
Sytuacja socjalna:
- ciągły wzrost zatrudninia,
- doskonały pakiet socjalny,
- umowy o pracę na czas nieokreślony,
- mieszkania zakładowe o podwyższonym standardzie.

Uwagi:
Przedsiębiorstwo mimo pogorszającej się sytuacji gospodarczej kraju notuje
regularny wzrost rocznego dochodu netto.

Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 15:31
      800 tys pojazdow.. czy ty sie gosciu dobrze czujesz?
      • Gość: gov't mule Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 19:11
        Jeżeli na całym świecie to ilości podane są raczej prawdziwe. To jest
        najbezpieczniejszy i najbardziej dochodowy interes na świecie, dlatego kościół
        rosyjski nie chce wpuścić do siebie katolików itp. itd. Każdy zarabia kasę a
        cała reszta to kicha
        • Gość: PIM Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:34
          Ja powiem tak ..... kościół tyo największa sekta na świecie!!!!
          • Gość: Dakota Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.05, 22:40
            Howgh.
            • Gość: baca Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:43
              Swieta prawda
              • Gość: gov't mule Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:58
                sekta z wyłącznością taki monopol a raczej oligopol, bo tych "oficjalnych" firm
                jest tylko parę sztuk. I bóg nie może się już narodzić, objawić, łazić po ziemi
                i leczyć, czynić cuda, chyba że oligarchowie tak powiedzą.
                • Gość: PZPR Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.man.czest.pl 09.09.05, 11:01
                  Widze że tu elyta yntelektualna tego forum sie zebrała. Brava ! Same epokowe
                  odkrycia. Te ,,pewne" informacje to wyczytaliście z ,,Trybuny Robotniczej"
                  czy ,,Kommsomolsskiej Prawdy" ? Nazbierała sie gazów w głowie ? To popuśćcie
                  sobie ale na uboczu bo sporo smrodu z tego będzie.
                  • Gość: Heniek Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:03
                    bujaj się klecho .... miłośniku czarnej zarazy!!!
    • Gość: a to wszystko prawda IP: *.21.pl / *.21.pl 09.09.05, 09:58
      Najlepsze jest to, że gdyby kilku sprytnych ludzi postanowiło zacząć od nowa
      jakąś religię tzn. wykreowali by jakiegoś proroka i w ogóle cisnęli jakąś
      ściemę, to na większą skalę by im nie wyszło, bo w dzisiejszych czasach za
      pomocą dzisiejszej nauki można wszystkie teorie obalić. Natomiast czasów, gdy
      nie było mediów i techniki na dzisiejszym poziomie prawie nie sposób sprawdzić.
      Więc zawsze jakiś katolik może powiedzieć : udowodnij, że tak nie było - co jest
      oczywistą bzdurą, ale większość ludzi łyka różne bzdury. Dziwnym trafem, odkąd
      istnieje więcej źródeł pisanych i w ogóle spisuje się historię, nie pojawił się
      żaden prorok, hehe.
      • harry1983 Re: to wszystko prawda 09.09.05, 11:58
        Gość portalu: a napisał(a):
        >Dziwnym trafem, odkąd
        > istnieje więcej źródeł pisanych i w ogóle spisuje się historię, nie pojawił się
        > żaden prorok, hehe.

Wyobraźcie sobie, że w dzisiejszych czasach pojawia się gość, który twierdzi, że jest Jezusem i właśnie po raz drugi powrócił na ziemię, aby zbawiać.
        Chodzi po świecie, i rozgłasza swoje nauki. Co się dzieje?

Przyjeżdza karetka, pakują go w kaftan i wywożą do czubków (na obserwację) ;)

Jeden "Jezus" już się pojawił - wjechali do niego czołgami (David Koresh, Waco, Texas, wczesne lata 90-te)

Natomiast kościól katolicki i jego potęga dalej opiera się na głupocie i ciemnocie ludzkiej.

Od najmłodszych lat na religi dzieci są straszone, że jak nie będą chodzić do kościoła to... (sam to przerabiałem w podstawówce).

Wspomnana juz kiedyś przeze mnie historia o tym jak zatonął Titanic głoszona rzez katechetkę zdaje się to tylko potwierdzac.

W szkole średniej księżulo już nie był tak agresywny, bo na większość pytań, jakie mu zadawaliśmy (logicznych pytań) nie potrafił lub nie chciał odpowiedzieć.

Faktem jest, ze wodę z mózgu robi się i dzieciom, i młodzieży, a i nawet dorosłym.

Wielokrotnie już pisalem swoje zdanie na ten temat, nie wiem, czy jest sens powtarzać się tu, ale zaryzykuję.

Wierzę w jakąs formę wyższej inteligencji i jakiś wyższy stan świadomości, czyli generalnie w to, co niektórzy nazywają Bogiem lub życiem po śmierci.
        Cos w tym jest.

Sąd ostateczny wyobrażam sobie jak komisję weryfikacyjną z "Psów" Pasikowskiego, gdzie puszczą mi na video lub dvd (a może mają jakąś lepszą technologię ;) ) to co robilem dobrze lub zle, wrzucą na wagę i wydadzą mi przydział do odpowiedniej "jednostki".

Natomiast to w co ja wierzę mimo że w papierach mam "katolik" nijak sie ma do tego co wyprawia obecnie kosciół i jego funkcjonariusze.

Nie chodzę do kościoła, bo nie bede składał ofiary na mercedesa i zimowe opony, albo na to, zeby księżulo poszedl na dziwki.

Jak kto głupi niech daje. Ja do tego ręki nie przyłoże.
        Powinni ich opodatkowac, wtedy by panstwo nie narzekalo, ze nie ma pieniedzy.
        Czemu Owsiak jest wrogiem kosciola? Bo zabiera mu kapitał (chociaz coniekotrzy ksieza potrafią go docenic, i tych szanuje).

Problem w naszym kraju polega na tym, że kk to u nas święta krowa, a księża są nietykalni.

Rozbijają się po pijanemu autami, molestują ministrantów itp. - kościól zamiast sprawe nagłośnic i usunąc takich ludzi ze swoich szeeregów tylko wycisza sprawy - w ten sposob sam sobie szkodzi.

Skazanie ksiedza wyrokiemnie w zawiasach, tylko normalnym z odbyciem kary w wiezieniu to jest cos jak kamien filozoficzny. Podobno go ktos kiedys widzial, nawet zrobil, ale niewiadomo kto gdzie i kiedy.

Ja chyba nie doczekam się państwa swieckiego, ale moz moje dzieci lub wnuki tak.

Cieszy mnei natomiast fakt, ze dzis coraz więcej ludzi, nie tylkow moim wieku potrafi przejrzeć na oczy i zobaczyć co się dzieje i powiedzieć "NIE".

Przynajmniej w miastach, ludzie już sie nie boją, ze ktoś im wytknie, że nie chodza do kościoła.

Na wsiach jst gorzej. Niedawno była sprawa, jak jakiś obywatel, mieszkaniec wsi, zatrzymał jadącego samochodem pijanego księdza i wezwał policję.
        Potem prosił o dyskrecję, żeby nikt sie nie dowiedział. Dlaczego? Bo ksiądz to święta krowa i obywatel ten mógłby doznać "katolickiego miłosierdzia" ze strony wiernych parafian, którzy by go zaszczuli.

Ludzie, walczmy z tym, bo neidługo jak coniektórzy powiązani z kościolem dorwą się do władzy częśc z nas chyba spłonie na stosie, a ja to już na czele jako forumowy wróg koscioła nr1.

-----------------------------------
      • Gość: ZIELE Re: to wszystko prawda IP: 80.51.57.* 09.09.05, 12:30
        Religia powstały dawno temu po to aby zapanować nad prostym i zacofanym ludem.
        Szkoda że dziś, kiedy wydaje sie że jesteśmy mądrzejsi, mamy wysoce rozwinięte
        cywilizacje nadal wierzymy w te brednie.

Dla kościoła katolickiego jest to jak najbardziej na rękę, bo ksieża robią na
        tym kase i z tego żyją. Będą tego bronić jak najdłużej sie da.

Mam nadzieje że doczekam tego CUDU, kiedy ta sytuacja sie zmieni :)

• Gość: Heniek Re: to wszystko prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:35
          Dokładnie ....... wiadomo dlaczego kościół uderza tak do młodych ludzi. Trzeba
          sobie stworzyć armię wiernych na przyszłość :)))
    • Gość: Saracen Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.man.czest.pl 09.09.05, 12:48
      Złowił facet złotą rybke - rybka mówi mypuść mnie a spełnie twoje jedno życzenie
      facet : niczego mi nie potrzeba , mam wszystko czego pragne !
      rybka : sprawie że bedziesz miał Największy i najładniejszy dom w okolicy
      facet : ale ja mam największy i najładniejszy dom w okolicy !
      rybka : to sprawie że bedziesz miał najlepszy i najładniejszy samochód w okolicy
      facet : ale ja mam najlepszy i najładniejszy samochód w okolicy !
      rybka : to sprawie że codziennie będą do ciebie przychodzić najładniejsze
      dziewczyny - bedziesz pukał ile bedziesz miał sił

facet : nie no księdzu codziennie to niewypada

pozdro
    • Gość: xxx Re: KOŚCIÓŁ KATOLICKI SP. Z O.O.-ściągnięte z ine IP: *.man.czest.pl 11.09.05, 10:06
      hehehe
    • Gość: czosnek No i co się tak podniecacie? IP: *.man.czest.pl 11.09.05, 21:34
      Nie jest to nic innego jak kolejna forma wyzysku ciemnoty. Jezeli postawimy
      tezę, że większość młodych ludzi ma poglądy podobne do moich przedpostowców, to
      za 20 lat, kościól kat. nie będzie znaczył nic, ponieważ nie będzie miał ani
      poparcia, ani kasy płynącej od plebsu.
      To co mamy dzisiaj, to między innymi efekt naszej ignorancji. Zastanawialiście
      się kiedyś dlaczego politycy z lewa i z prawa w równym stopniu liżą dupę
      klerowi? Po prostu nie ma wystarczającego impulsu ze strony mas społecznych.
      Jeżeli ktoś piśnie tylko o pomysłach opodatkowania czarnuchów, jedyne co
      słychać to głosy prawicowych moralistów i teorie spiskowe, że komuniści znów
      chcą represjonować kościół. No i gdzie Wy jesteście wtedy??? Czy pojawiają się
      jakiekolwiek głosy poparcia? Czy ktokolwiek mówi głośno "Tak, niech płacą jak
      wszyscy"? Nikt tak nie mówi. A jest tak dlatego, ze jedyne na co nas stać, to
      napisać parę zdań na forum. Żeby nie było, jest to także krytyka pod moim
      adresem.
      Krótko, panuje ogólne przyzwolenie, nikomu się nie chce odważnie zabrać głosu.
      Wszyscy patrzą na dobrobyt kleru i psioczą tylko pod nosami. Mam tylko
      nadzieję, że kiedy odejdą legiony mocherowych beretów trochę im się ukróci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka